Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-8
Certyfikacja drzwi odpornych na włamanie
Magdalena Kałużna
nr katalogowy: 115442
10.15199/33.2018.08.12
dobrowolna certyfikacja
deklarowanie właściwości użytkowych
oznakowanieCE
drzwi odporne nawłamanie
voluntary certification
declaring of performance
CE marking
burglary resistant doors.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-6
Ochrona przed korozją za pomocą certyfikowanych systemów malarskich. 30-lecie działalności Jednostki Certyfikującej Wyroby Sieci Badawczej Łukasiewicz – Instytutu Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników
MARCIN PASICH
BARBARA SOŁTYSIK
nr katalogowy: 143570
10.15199/40.2023.6.3
certyfikacja
system malarski
ochrona przed korozją
jednostka certyfikująca wyroby
PN-EN ISO 12944-2:2018-02
certification
paint system
corrosion protection product certification body
PN-EN ISO 12944-2:2018-02
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-6
Ochrona przed korozją za pomocą certyfikowanych systemów malarskich. 30-lecie działalności Jednostki Certyfikującej Wyroby Sieci Badawczej Łukasiewicz – Instytutu Inżynierii Materiałów Polimerowych i Barwników
MARCIN PASICH
BARBARA SOŁTYSIK
nr katalogowy: 143570
10.15199/40.2023.6.3
certyfikacja
system malarski
ochrona przed korozją
jednostka certyfikująca wyroby
PN-EN ISO 12944-2:2018-02
certification
paint system
corrosion protection product certification body
PN-EN ISO 12944-2:2018-02
OPAKOWANIE 2013-11
Evaluation system for selected criteria of plastics
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80612
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Legal requirements for certification of materials, machinery and equipment used in underground mine works, and problems in purchasing practice – a case study
Mirosław Mocek
Tomasz Malurdy
Grzegorz Moskal
Lesław Gajda
nr katalogowy: 147250
10.15199/40.2024.2.2
product certification
mining company
legal and practical aspects
certyfikacja wyrobów
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Legal requirements for certification of materials, machinery and equipment used in underground mine works, and problems in purchasing practice – a case study
Mirosław Mocek
Tomasz Malurdy
Grzegorz Moskal
Lesław Gajda
nr katalogowy: 147250
10.15199/40.2024.2.2
product certification
mining company
legal and practical aspects
certyfikacja wyrobów
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Żywność koszerna (cz. 2)
Małgorzata Wiśniewska
nr katalogowy: 51975
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zastosowanie ilościowych metod statystycznych do śledzenia jakości surowców
Sona Hurna
Katarina Teplicka
Martin Straka
nr katalogowy: 111648
10.15199/62.2018.1.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Określenie możliwości wykorzystania modelu Kano w ocenie zdalnych procesów certyfikacji
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 136445
10.15199/46.2022.1.4
certyfikacja
audyt zdalny
żywność ekologiczna
model Kano
certification
remote audit
organic food
Kano model
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Badanie i certyfikacja środków transportu przeznaczonych do przewozu produktów wrażliwych na temperaturę – certyfikacja
Leszek Kurcz
Bogdan Szczepański2
dr inż. Wiesław Warczak2
nr katalogowy: 110095
10.15199/8.2017.9-10.4
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Certyfikacja systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwach budowlanych
Piotr Nowotarski
nr katalogowy: 141199
10.15199/33.2022.12.28
systemy zarządzania jakością
ISO 9001:2015
przedsiębiorstwa budowlane
certyfikacja.
management systems
ISO 9001:2015
construction companies
certification.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Certyfikacja systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwach budowlanych
Piotr Nowotarski
nr katalogowy: 141199
10.15199/33.2022.12.28
systemy zarządzania jakością
ISO 9001:2015
przedsiębiorstwa budowlane
certyfikacja.
management systems
ISO 9001:2015
construction companies
certification.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of CMMI in Software Product Development Process
Bing HAN
Yinglan FANG
nr katalogowy: 65402
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Certyfikacja systemów zarządzania jakością w przedsiębiorstwach budowlanych
Piotr Nowotarski
nr katalogowy: 141199
10.15199/33.2022.12.28
systemy zarządzania jakością
ISO 9001:2015
przedsiębiorstwa budowlane
certyfikacja.
management systems
ISO 9001:2015
construction companies
certification.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Assessment of lighting systems for energy certification of buildings
Dionyz GASPAROVSKY
Alfonz SMOLA
Peter JANIGA
nr katalogowy: 37093
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-1
Obowiązek certyfikacji betonu towarowego w świetle przepisów prawa
Jan Bobrowicz
Patryk Lis
nr katalogowy: 111711
10.15199/33.2018.01.27
beton
certyfikacja
wyrób budowlany
bezpieczeństwo
Zakładowa Kontrola Produkcji
concrete
certification
construction product
security
Factory Production Control.
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Wykorzystanie elementów systemu jakości w procesie certyfikacji organizacji projektującej (lub wyrobu) według przepisów zdatności do lotu
Sergiusz SZAWŁOWSKI
Leszek LEWSZA
nr katalogowy: 116048
10.15199/48.2018.9.7
certyfikacja
EMAR
jakość
organizacja projektująca
zdatność do lotu
airworthiness
certification
Design Organization
EMAR
quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Kryteria certyfikacji wojskowych statków powietrznych w świetle zharmonizowanych Europejskich Wojskowych Wymagań Zdatności do Lotu (EMAR)
Krzysztof SAJDA
Marcin KURDELSKI
nr katalogowy: 116045
10.15199/48.2018.9.5
zdatność do lotu
Europejskie Wymagania Zdatności do Lotu
Podstawa Certyfikacji Typu
kryteria certyfikacyjne
airworthiness
European Military Airworthiness Requirements
Type Certification Basis
certification criteria
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 79788
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-12
Q INIG jako element wzrostu bezpieczeństwa technicznego i jakości wyrobów - zasady badań i certyfikacji
Jacek Jaworski
Magdalena Swat
Paweł Kułaga
nr katalogowy: 117829
10.15199/17.2018.12.1
urządzenia gazowe
certyfikacja
znak QINIG
kryteria techniczne
dobrowolna certyfikacja
gas appliances
certification
QINIG mark
technical criteria
voluntary certification
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-8
Znajomość wymagań normowych jako podstawowe kryterium oceny wiedzy wymaganej w procesie certyfikacji osób zajmujących się ochroną katodową
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 121837
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Badanie i certyfikacja środków transportu przeznaczonych do przewozu produktów wrażliwych na temperaturę - certyfikacja
Leszek Kurcz
Bogdan Szczepański
Wiesław Warczak
nr katalogowy: 110096
10.15199/8.2017.9-10.4
transportation equipment
temperature sensitive products
Good Distribution Practices
certification
środki transportu
produkty wrażliwe na temperaturę
Dobre Praktyki Dystrybucyjne
certyfikacja
OPAKOWANIE 2011-10
Certyfikat FSC dla UPM
nr katalogowy: 63219
GAZETA CUKROWNICZA 2012-6
Unijne i krajowe systemy gwarantowanej jakości żywności
Jolanta Bryk
Marzena Trajer
nr katalogowy: 73344
CHŁODNICTWO 2011-12
Klasy efektywności energetycznej urządzeń chłodniczych, klimatyzacyjnych i pomp ciepła (artykuł przeglądowy)
Tomasz Łokietek
Wojciech Tuchowski
nr katalogowy: 64489
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-8
Wybrane aspekty oceny ryzyka dostawców wyrobów obronnych
Witold POKORA
Marek GRĘZICKI
nr katalogowy: 115378
10.15199/48.2018.8.6
pozyskiwanie
wyroby obronne
ryzyko
certyfikacja
zapewnienie jakości
acquisition
defence products
risk
certification
quality assurance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Nowe wydanie normy ISO 22003-1:2022 Food safety - Part 1
nr katalogowy: 146032
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zrównoważona produkcja rolno-spożywcza – wymagania prawne w celu przeciwdziałania zmianom klimatycznym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139598
10.15199/65.2022.9.2
zrównoważona produkcja
ślad węglowy
emisja gazów cieplarnianych
f-gazy
certyfikacja
sustainable production
carbon footprint
greenhouse gas emissions
f-gas
certification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Features of certification of electric machines with defects of main structural assemblies during repair and long-term operation
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Andrii KUSHPIL
nr katalogowy: 88187
10.12915/pe.2014.12.44
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-3
Guidelines to the application of certification in the process of consolidation of metallurgical subjects
Marzena KUCZYŃSKA-CHAŁADA
Michał.LATACZ
nr katalogowy: 75529
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Produkt jako instrument marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 42381
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-8
Problematyka doskonalenia procesu certyfikacji AQAP w resorcie obrony narodowej
Joanna JASIŃSKA
Witold POKORA
nr katalogowy: 108620
10.15199/48.2017.8.4
certyfikacja
kontekst
polityka jakości
cele dotyczące jakości
ryzyko
szanse
context
quality policy
quality objectives
risk
opportunities
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 136446
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-6-7
ZŁOTY INŻYNIER 2016 kandydaci
nr katalogowy: 97541
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Chwalenie się HACCP może być kosztowne
nr katalogowy: 93332
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 136446
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
Rola EGOLF w harmonizacji badań ogniowych wyrobów budowlanych w Europie
Andrzej Borowy
nr katalogowy: 99786
10.15199/33.2016.07.10
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Struktura produktu hotelowego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119007
istota produktu
potrzeba
produkt
produkt fakultatywny
produkt podstawowy
produkt potencjalny
produkt poszerzony
produkt rzeczywisty
produkt wzbogacony
rdzeń produktu
struktura produktu
usługa
usługa hotelarska
product essence
need
product
optional product
basic product
potential product
extended product
real product
enriched product
product core
product structure
service
hotel service
CHŁODNICTWO 2017-12
Badanie i certyfikacja środków transportu przeznaczonych do przewozu produktów wrażliwych na temperaturę - badania
Wiesław Warczak
Bogdan Szczepański
Leszek Kurcz
nr katalogowy: 111393
10.15199/8.2017.12.3
środki transportu
produkty wrażliwe na temperaturę
mapowanie
certyfikacja
transportation equipment
temperature sensitive products
temperature mapping
certification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
CHŁODNICTWO 2020-1
Środki transportu o regulowanej temperaturze przeznaczone do dystrybucji produktów farmaceutycznych – wymagania wg PKN-DIN SPEC 91323
Wiesław Warczak
Bogdan Szczepański
Leszek Bednarczyk
Leszek Kurcz
Dorota Niedojadło
nr katalogowy: 125109
10.15199/8.2020.1.1
środki transportu
produkty farmaceutyczne
badania
kwalifikowanie
certyfikacja
transport equipment
pharmaceutical products
testing
qualification
certification
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-3
Certyfikacja osób zajmujących się ochroną katodową - nowa norma, nowe wyzwania
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 119064
ochrona katodowa
poziomy kompetencji osób zajmujących się ochroną katodową
podstawa systemu certyfikacji
nowa norma międzynarodowa
cathodic protection
competence levels of cathodic protection persons
basis for a certification scheme
a new international standard
CHŁODNICTWO 2020-1
Środki transportu o regulowanej temperaturze przeznaczone do dystrybucji produktów farmaceutycznych – wymagania wg PKN-DIN SPEC 91323
Wiesław Warczak
Bogdan Szczepański
Leszek Bednarczyk
Leszek Kurcz
Dorota Niedojadło
nr katalogowy: 125109
10.15199/8.2020.1.1
środki transportu
produkty farmaceutyczne
badania
kwalifikowanie
certyfikacja
transport equipment
pharmaceutical products
testing
qualification
certification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-3
Kolektory słoneczne. Badania i certyfikacja
STANISŁAW GOŁĘBIOWSKI
KRYSTIAN KUROWSKI
nr katalogowy: 42358
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
System pomiarowy parametrów eksploatacyjnych urządzeń
Tomasz KRAKOWSKI
Jerzy KWAŚNIEWSKI
Józef GRZYBOWSKI
Damian KORDOS
nr katalogowy: 79555
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Integrated Product Policy - istota i potrzeba
Michał Ozwoniarek
nr katalogowy: 18199
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-10
NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 47140
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-1
System zarządzania jakością w organizacjach ochrony zdrowia Ewaluacja systemu na podstawie wyników audytów cz. 2
Mira LISIECKA-BIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 96197
10.15199/47.2016.1.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-1
Recapitulation of the electronic signature interoperability tests
Marek Hołyński
Wojciech Nowakowski
nr katalogowy: 89172
10.15199/13.2015.1.8
CHŁODNICTWO 2009-4
Certyfikacja opakowań stosowanych do chłodzonej i mrożonej żywności Proces certyfikacyjny (Część 2)
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
JOANNA PIEKARSKA
nr katalogowy: 44075
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Product placement - narzędzie Pilarczyk marketingowe na rynku żywności
Bogna Pilarczyk
nr katalogowy: 57029
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-7
Charakterystyka żywności ekologicznej pochodzenia zwierzęcego i czynników jej wyboru przez konsumentów
Halina Makała
nr katalogowy: 121442
10.15199/65.2019.7.7
żywność ekologiczna
konwencjonalna
jakość mięsa i ekologicznych wyrobów mięsnych
ecological
conventional food
quality of meat and organic meat products
OPAKOWANIE 2013-3
Z myślą o maksymalnym bezpieczeństwie
nr katalogowy: 75697
OPAKOWANIE 2010-10
Pakowanie towarów niebezpiecznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 54758
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
One approach to dataspace modelling
Natalya SHAKHOVSKA
Mykola MEDYKOVSKY
Liliana BYCZKOWSKA-LIPINSKA
nr katalogowy: 66555
OPAKOWANIE 2008-I
Breakdown on Bioplastics - Alternative Materials Increasingly Viable
nr katalogowy: 34042
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Problemy jakościowe i ekonomiczne otrzymywania tlenku miedzi(II)
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 40860
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Energy of Cartesian Product Graph Networks
Veninstine Vivik.J
P. Xavier
Afzala R Joshi
nr katalogowy: 138626
10.15199/48.2022.08.06
Produkt kartezjański
wartości własne
Wykres energii
Energia Laplace’a
Maksymalny stopień energii
Cartesian product
Eigenvalues
Graph energy
Laplacian energy
Maximum degree energy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Hard seltzer – nowa alternatywa dla browarów?
Katarzyna Grześkiewicz
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 139102
10.15199/64.2022.4.2
hard seltzer
browar
hard seltzer
brewery
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Rola badań konstruktorskich kompatybilności elektromagnetycznej w procesie wdrażania wyrobu na rynek UE
Damian Gonscz
nr katalogowy: 140804
10.15199/48.2022.12.05
kompatybilność elektromagnetyczna
pomiary poziomów emisji
testy odporności
deklaracja zgodności wyrobu.
electromagnetic compatibility
measurement of emission levels
immunity tests
conformity declaration of product.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Eksport amerykańskich orzechów na rynek polski
Beata Marchand
nr katalogowy: 85723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Opakowanie jako element strategii produktu w marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 44001
AURA 2018-4
Na drodze do certyfikatów środowiskowych dla polskich produktów żywnościowych
Małgorzata HOLKA
Janusz JANKOWIAK
nr katalogowy: 113184
10.15199/4.2018.4.2
produkcja żywności
ochrona środowiska
ocena cyklu życia
certyfikacja środowiskowa
food production
environment protection
life cycle assessment
environmental certification
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
OPAKOWANIE 2008-I
Rotogravure in Packaging Marketing
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 34053
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-6
Certyfikacja dziecięcych wyrobów odzieżowych
ANNA STUDZIŃSKA
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 114472
10.15199/60.2018.06.1
odzież dziecięca
bezpieczeństwo
certyfikacja
znak zgodności
children’
s clothes
protection
certification
conformity mark
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Produkt i jego jakość jako symbol
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 131884
10.15199/46.2021.5.1
produkt
towar
usługa
symbol
jakość postrzegana
product
commodity
service
symbol
perceived quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-2
Low complexity algorithm for multiplying octonions
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 82703
10.12915/pe.2014.02.29
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Nanocrystalline Al-30%Fe alloy obtained by mechanical alloying and hot-pressing
MAREK KRASNOWSKI
TADEUSZ KULIK
nr katalogowy: 27504
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
OPAKOWANIE 2017-8
PACKAGING SPECTRUM: Opakowanie jako element kreowania kapitału marki
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 108861
10.15199/42.2017.8.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-8
Normalizacja technologii ochrony katodowej - nowości
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 115326
OPAKOWANIE 2017-2
Udany start Akademii REVO
nr katalogowy: 104227
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
OPAKOWANIE 2015-11
ECOR- myśl ecologicznie
nr katalogowy: 94925
PACKAGING REVIEW 2024-3
ROLE OF AFFORDANCES IN PACKAGING DESIGNING
ZUZANNA ZYSIEK
nr katalogowy: 150718
10.15199/42.2024.3.3
affordances
utility
packaging designing
paper packaging
plastic packaging
afordancje
opakowania
użyteczność
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-3
Proces innowacji produktowych w przedsiębiorstwie hutniczym
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 91090
OPAKOWANIE 2021-4
BADANIA I ROZWÓJ: Przydatność opakowań do recyklingu – deklaracja i certyfikacja
Joanna Karwowska
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 131398
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-3
ANALIZA KOSZTÓW PRODUKCJI ODKUWEK MATRYCOWYCH
BOŻENA BORYCZKO
JUSTYNA GRZYB
ŁUKASZ KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 83125
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
New Product Development - jak opracowywać nowe napoje funkcjonalne, cz. 2
Adam Bogacz
nr katalogowy: 73550
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Mój bohater papier. Cz. 1. Papier a ekologia
Agnieszka Andruszkiewicz
nr katalogowy: 129813
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Badania charakterystyki obciążeń oddziałujących na modułowe urządzenie dylatacyjne w pasie ruchu ciężkiego autostrady A8
Mikołaj Binczyk
Krzysztof Żółtowski
nr katalogowy: 142915
10.15199/33.2023.04.02
modułowe urządzenie dylatacyjne
rzeczywiste obciążenie
uszkodzenie urządzenia dylatacyjnego
modular expansion joint
real load
damage of expansion joint.
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-4
The infl uence of the reaction product formation inside the ceramic substrate on the interpretation of marker experiments
ZBIGNIEW GRZESIK
GRZEGORZ SMOŁA
nr katalogowy: 83403
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wytwarzanie fosforanów paszowych MCP z wykorzystaniem ciepła reakcji do ograniczenia zawartości wody fizycznej w produkcie
Józef Hoffmann
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 59862
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-5
Zastosowanie hydrolizatu kolagenowego do dogarbowania półproduktu wet-white
JAN ŻARŁOK
nr katalogowy: 151047
10.15199/60.2024.5.4
półprodukt wet-white
półprodukt crust
dogarbowanie skór
hydrolizat kolagenowy
wet-white semi-finished product
crust semi-finished product
retanning of leather
collagen hydrolysate
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Kto jest gdzie
nr katalogowy: 11896
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
PMPoland - partner przemysłu papierniczego oferujący rozwiązania przynoszące oszczędności
nr katalogowy: 62757
OPAKOWANIE 2022-11
Ishida wprowadza na rynek nowe urządzenia
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 140513
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
no-wait scheduling method for assembly operations concerning multi-option electric devices
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 113025
10.15199/48.2018.04.42
scheduling
assembly scheduling
parallel machines
integer programming
multi-option products.
szeregowanie operacji
harmonogramowanie montażu
maszyny równoległe
programowanie całkowitoliczbowe
produkty wielowariantowe.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
Computer banks of product data as a factor to improve the efficiency of their study
JAROSŁAW I. ZAIATS
nr katalogowy: 121785
10.15199/60.2019.07-08.1
data bank
product
content
functions
purpose
structure
bank danych
produkt
treść
funkcje
cel
struktura
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
ADM Cocoa ogłasza obsadzenie kluczowych stanowisk
nr katalogowy: 4811
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Procedure for Uncertainty Management in the Next Generation of GPS Based on Monte Carlo Simulation
Hongjun ZHU
Ya ZHANG
nr katalogowy: 74341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Koszty jakości - społeczne źródła
Marek Bugdol
nr katalogowy: 18175
OPAKOWANIE 2017-3
PACKAGING SPECTRUM: Certyfikacja zawartości surowców odnawialnych w materiałach opakowaniowych Certification of renewable raw sources in packaging materials
KONRAD NOWAKOWSKI
GRZEGORZ GANCZEWSKI
MAŁGORZATA GROCHOCKA
KRZYSZTOF WÓJCIK
nr katalogowy: 104802
10.15199/42.2017.3.4
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Standard budownictwa pasywnego i jego rozwój w Polsce
Andrzej Górka
nr katalogowy: 136361
10.15199/9.2022.2.2
budownictwo pasywne
dom pasywny
PHPP
budynek niemal zeroenergetyczny
komfort cieplny
efektywność energetyczna
passive building
passive house
PHPP
nearly zeroenergy building
thermal comfort
energy efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Standard budownictwa pasywnego i jego rozwój w Polsce
Andrzej Górka
nr katalogowy: 136361
10.15199/9.2022.2.2
budownictwo pasywne
dom pasywny
PHPP
budynek niemal zeroenergetyczny
komfort cieplny
efektywność energetyczna
passive building
passive house
PHPP
nearly zeroenergy building
thermal comfort
energy efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Standard budownictwa pasywnego i jego rozwój w Polsce
Andrzej Górka
nr katalogowy: 136361
10.15199/9.2022.2.2
budownictwo pasywne
dom pasywny
PHPP
budynek niemal zeroenergetyczny
komfort cieplny
efektywność energetyczna
passive building
passive house
PHPP
nearly zeroenergy building
thermal comfort
energy efficiency
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-2
Standard budownictwa pasywnego i jego rozwój w Polsce
Andrzej Górka
nr katalogowy: 136361
10.15199/9.2022.2.2
budownictwo pasywne
dom pasywny
PHPP
budynek niemal zeroenergetyczny
komfort cieplny
efektywność energetyczna
passive building
passive house
PHPP
nearly zeroenergy building
thermal comfort
energy efficiency
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Badania charakterystyki obciążeń oddziałujących na modułowe urządzenie dylatacyjne w pasie ruchu ciężkiego autostrady A8
Mikołaj Binczyk
Krzysztof Żółtowski
nr katalogowy: 142915
10.15199/33.2023.04.02
modułowe urządzenie dylatacyjne
rzeczywiste obciążenie
uszkodzenie urządzenia dylatacyjnego
modular expansion joint
real load
damage of expansion joint.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Badania charakterystyki obciążeń oddziałujących na modułowe urządzenie dylatacyjne w pasie ruchu ciężkiego autostrady A8
Mikołaj Binczyk
Krzysztof Żółtowski
nr katalogowy: 142915
10.15199/33.2023.04.02
modułowe urządzenie dylatacyjne
rzeczywiste obciążenie
uszkodzenie urządzenia dylatacyjnego
modular expansion joint
real load
damage of expansion joint.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Badania charakterystyki obciążeń oddziałujących na modułowe urządzenie dylatacyjne w pasie ruchu ciężkiego autostrady A8
Mikołaj Binczyk
Krzysztof Żółtowski
nr katalogowy: 142915
10.15199/33.2023.04.02
modułowe urządzenie dylatacyjne
rzeczywiste obciążenie
uszkodzenie urządzenia dylatacyjnego
modular expansion joint
real load
damage of expansion joint.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Badania charakterystyki obciążeń oddziałujących na modułowe urządzenie dylatacyjne w pasie ruchu ciężkiego autostrady A8
Mikołaj Binczyk
Krzysztof Żółtowski
nr katalogowy: 142915
10.15199/33.2023.04.02
modułowe urządzenie dylatacyjne
rzeczywiste obciążenie
uszkodzenie urządzenia dylatacyjnego
modular expansion joint
real load
damage of expansion joint.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-4
Badania charakterystyki obciążeń oddziałujących na modułowe urządzenie dylatacyjne w pasie ruchu ciężkiego autostrady A8
Mikołaj Binczyk
Krzysztof Żółtowski
nr katalogowy: 142915
10.15199/33.2023.04.02
modułowe urządzenie dylatacyjne
rzeczywiste obciążenie
uszkodzenie urządzenia dylatacyjnego
modular expansion joint
real load
damage of expansion joint.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Najnowsze wymagania dla transformatorów suchych oraz nowoczesne metody monitoringu i projektowania transformatorów wpływające na niezawodność podczas eksploatacji
Piotr Wolnik
nr katalogowy: 144049
10.15199/74.2023.7.3
transformator suchy
monitoring transformatorów
certyfikacja
klasy środowiskowe
załączanie transformatora
rezonans w uzwojeniu
dry type transformer
transformer monitoring
certification
environmental classes
switching on the transformer
intra winding resonance
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-7
Najnowsze wymagania dla transformatorów suchych oraz nowoczesne metody monitoringu i projektowania transformatorów wpływające na niezawodność podczas eksploatacji
Piotr Wolnik
nr katalogowy: 144049
10.15199/74.2023.7.3
transformator suchy
monitoring transformatorów
certyfikacja
klasy środowiskowe
załączanie transformatora
rezonans w uzwojeniu
dry type transformer
transformer monitoring
certification
environmental classes
switching on the transformer
intra winding resonance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-5
Badanie procesu wytwarzania paszowych fosforanów wapnia z użyciem stężonego kwasu fosforowego
JÓZEF HOFFMANN
KRYSTYNA HOFFMANN
nr katalogowy: 44480
OPAKOWANIE 2009-I
Active and intelligent packaging and its presence at the Polish market
Bohdan Czerniawski
nr katalogowy: 42499
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-3
Layout Design of Printed Circuit Boards - An Important Issue of the 21st Century Undergraduate Electronics Curricula
Paul Svasta
nr katalogowy: 90128
10.15199/13.2015.3.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-7
Projektowanie żywności z wykorzystaniem metody design thinking – studium przypadku
Sylwia Sady
Bogdan Pachołek
Olga Korczyńska
Nadia Wojsznis
Zofia Rokicka
Julia Biernacka
Wiktor Stanisławek
nr katalogowy: 144120
10.15199/65.2023.7.2
design thinking
projektowanie żywności
konsument
innowacje produktowe
paluszki
design thinking
food design
consumer
product innovation
pocky sticks
GAZETA CUKROWNICZA 2004-11
Brazylia chce zainwestować w przemysł cukrowniczy 530 min USD
nr katalogowy: 1514
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-3
ANALIZA ZŁOŻONOŚCI KONSTRUKCJI WYROBU Z UWZGLĘDNIENIEM ZASAD DfA
Michał SĄSIADEK
Roman KIELEC
nr katalogowy: 115384
analiza złożoności
projektowanie dla montażu
uproszczenie wyrobu
complexity analysis
design for assembly
product simplifi cation
OPAKOWANIE 2014-10
Ekologiczne platynki
nr katalogowy: 87394
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Testy obciążeniowe (tzw. challenge) w ocenie stabilności mikrobiologicznej żywności RTE
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 139601
10.15199/65.2022.9.3
badania obciążeniowe
potencjał wzrostu
żywność RTE
Lm
challenge tests
rte food
Lm
potential growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Fluorowane gazy cieplarniane nowe obowiązki operatorów urządzeń chłodniczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 115589
10.15199/65.2018.8.4
f-gazy
certyfikacja
obowiązki i kary
f-gas
certification
obligations and penalties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Rynek mocy - pierwsze doświadczenia certyfikacji i aukcji
Marek KULESA
nr katalogowy: 122719
10.15199/48.2019.10.16
rynek mocy
mechanizm mocowy
certyfikacja
aukcja
capacity market
capacity mechanism
certification
auction
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
OPAKOWANIE 2013-1
ECOR Product i tendencje w branży opakowań
nr katalogowy: 73757
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
New Materials Developments, Product Innovations, and Problems in Paper Physics
TETSU UESAKA
nr katalogowy: 116251
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
System deklaracji środowiskowych III rodzaju wg ITB
Michał Piasecki
nr katalogowy: 60436
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-9
Zmiany w polityce produktowej Unii Europejskiej
Beata Michaliszyn
nr katalogowy: 54391
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127690
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
An algorithm for complex-valued vector-matrix multiplication
Aleksandr CARIOW
Galina CARIOWA
nr katalogowy: 71424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Jakość środowiskowa opakowań w aspekcie modelu gospodarki o obiegu zamkniętym
Hanna ŻAKOWSKA
Grzegorz GANCZEWSKI
nr katalogowy: 116061
10.15199/48.2018.9.19
opakowania
recykling materiałowy
recykling organiczny
certyfikacja
packaging
material recycling
organic recycling
certification
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-4
Europapier-Impap rozwija spr zedaż papierów graficznych
nr katalogowy: 76075
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
A study on radiated interference emitted by power tool appliances within 30 MHz to 1 GHz
Joanna MICHAŁOWSKA
Pawel MAZUREK
nr katalogowy: 124199
10.15199/48.2020.01.39
Gigahertz Transverse Electromagnetic cell (GTEM)
electromagnetic field (EMF)
electromagnetic compatibility (EMC)
radiated EMI
power tools.
komora GTEM
pole elektromagnetyczne
kompatybilność elektromagnetyczna
zaburzenia promieniowane
elektronarzędzia.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-6
Teflon EcoElite nagrodzony
nr katalogowy: 114473
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kolejne wyzwanie
nr katalogowy: 25743
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-5
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych - NOWOŚCI TECHNOLOGICZNE, WIADOMOŚCI GOSPODARCZE
nr katalogowy: 35576
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Nauka - Przemysł
RYSZARD TADEUSZ SIKORSKI
nr katalogowy: 28642
OPAKOWANIE 2013-3
Opakowania jako element marketing mix
JOANNA KUZINCOW
nr katalogowy: 75716
OPAKOWANIE 2016-2
Jak wydobyć ostatnią kroplę
nr katalogowy: 96965
PACKAGING REVIEW 2023-2
INTERPACK 2023 – WELCOME HOME!
Anna Naruszko
nr katalogowy: 143711
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Modernizacja tekturnicy Zwiększenie wydajności i wydłużenie żywotności maszyny
nr katalogowy: 143429
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Wykorzystanie wody morskiej do usuwania fosforanów z roztworów rozcieńczonych
NINA HUTNIK
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
AGATA MAZIEŃCZUK
nr katalogowy: 51344
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of an electronic particle size analyzer in the study of the brittle material grinding process
Tomasz WYLECIAŁ
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 80866
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Fast algorithms to compute matrix-vector products for Toeplitz and Hankel matrices
Aleksandr CARIOW
Marek GLISZCZYŃSKI
nr katalogowy: 69798
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-8
Badania wpływu jakości surowców na zawartość zanieczyszczeń w surowym ekstrakcyjnym kwasie fosforowym
BARBARA GRZMIL
BOGUMIŁ KIC
MONIKA ZIENKIEWICZ
ANNA PODOLAK
nr katalogowy: 61516
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-7
Metody zwiększania gęstości nasypowej tripolifosforanu sodu
Katarzyna Gorazda
Marcin Banach
Agnieszka Makara
Zbigniew Wzorek
nr katalogowy: 61048
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The computer aided pressure casting die
Jacek Sawicki
Marek Górecki
Zbigniew Gawroński
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 52775
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Effect of chemical composition change of feeding streams on the quality of fertilizer granules from an industrial plant Wpływ zmian składu chemicznego strumieni zasilających na jakość granulatów nawozowych uzyskiwanych w instalacji przemysłowej
Leszek Grochowski
Henryk Sterkowicz
Krzysztof Kozioł
Konrad Żak
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 95894
10.15199/62.2015.12.16
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Optimizing the Arrangement of Elements on a Printed Circuit Board
Waldemar WÓJCIK
Bakhytzhan AKHMETOV
Igor KOCHEGAROV
Nikolai YURKOV
Andrzej KOTYRA
nr katalogowy: 99997
10.15199/48.2016.08.37
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH