Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
BADANIE JAKOŚCI TRANSMISJI W SIECIACH KOMÓRKOWYCH NA PRZESTRZENI LAT 2019-2021: WPŁYW PANDEMII COVID-19 NA POZIOM ŚWIADCZONYCH USŁUG
Przemysław Falkowski-Gilski
Tadeus Uhl
nr katalogowy: 138946
10.15199/59.2022.4.23
pomiary jakości
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
technologie mobilne
transmisja multimediów.
mobile technologies
multimedia transmission
QoN (Quality of Network)
QoS (Quality of Service)
quality evaluation.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-6-7
Omówienie badań dla masek medycznych na zgodność z normą EN 14683:2019+AC
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 127209
10.15199/60.2020.06-07.2
tekstylia
maski medyczne
spunbond
meltblown
wyroby medyczne
COVID-2019
textiles
medical masks
spunbond
meltblown
medical devices
COVID-2019
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
Sytuacja w przemyśle stalowym na świecie w latach 2019-2020
Stefan DZIENNIAK
Marta ZAGÓRSKA
nr katalogowy: 129403
10.15199/24.2020.11-12.1
przemysł stalowy
światowa produkcja stali
prognozy rynku stali
steel industry
world steel production
steel market forecasts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Wybrane czynniki i uwarunkowania wpływające na działalność franczyzową w czasie pandemii Covid-19
Łukasz Jędrzejczyk
Andrzej Fetliński
nr katalogowy: 141626
10.15199/65.2023.1.2
franczyza
rynek
pandemia Covid-19
franchise
market
covid-19 pandemic
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Pandemia Prediction Using Machine Learning
Amir Nasir
Seyed Vahab AL-Din Makki
Ali Al-Sabbagh
nr katalogowy: 148624
10.15199/48.2024.05.39
COVID-19
Intelligent framework
Smart detection
Machine Learning
COVID-19
Inteligentne środowisko
Inteligentne wykrywanie
Uczenie maszynowe
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
A Neural Network Designed for COVID-19 Detection Using CT Images
Abdelghani ROUINI
Messaouda LARBI
Derradji BAKRIA
Belkacem KORICH
nr katalogowy: 148129
10.15199/48.2024.04.29
COVID-19
Deep Learning
Neural Network
CT scan
COVID-19
głębokie uczenie się
sieć neuronowa
tomografia komputerowa
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Zmiany w sektorze przetwórstwa owoców i warzyw
Iwona Szczepaniak
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 127657
10.15199/65.2020.8.2
przemysł owocowo-warzywny
produkcja
handel zagraniczny
sytuacja ekonomiczno-finansowa
pandemia COVID-19
Polska
Unia Europejska
fruit-vegetable industry
production
foreign trade
economic-financial situation
COVID-19 pandemic
Poland
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Polski handel zagraniczny produktami rolno-spożywczymi w dobie pandemii COVID-19
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 133584
10.15199/65.2021.9.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
pandemia COVID-19
brexit
foreign trade
agri-food products
COVID-19 pandemic
brexit
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Maski medyczne – wyrób medyczny klasy I. Aspekty prawne, technologie wytwarzania włóknin w dobie polskiej pandemii COVID-19
Aleksandra Rosłonek
Natalia Gutowska
Klaudia Piekarska
Radosław Dziuba
nr katalogowy: 132317
10.151199/60.2021.3.2
tekstylia
wyroby medyczne
wyroby medyczne klasy I
COVID-2019
maski medyczne
spun-bond
melt-blown
ekonomia.
textiles
medical devices
class I medical devices
COVID-2019
medical face masks
spun-bond
melt-blown
economy.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Po roku
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 130283
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Po roku
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 130283
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kiedy nastąpi odbudowa branży?
nr katalogowy: 136211
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-4
Polski sektor tekstylno-odzieżowy. Wielkość produkcji
Andrzej Drożdż
nr katalogowy: 133259
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Papiery gazetowe w Europie
nr katalogowy: 133147
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Kiedy nastąpi odbudowa branży?
nr katalogowy: 136211
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Perspektywy rozwoju handlu rolno-spożywczego Polski z Chinami
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 130114
10.15199/65.2021.1.2
Polska
Chiny
produkty rolno-spożywcze
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
Poland
China
agri-food products
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Perspektywy rozwoju handlu rolno-spożywczego Polski z Chinami
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 130114
10.15199/65.2021.1.2
Polska
Chiny
produkty rolno-spożywcze
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
Poland
China
agri-food products
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
Pzp na koronie
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 125755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2020 r.
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 131072
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Nowe dyrektywy o prawach pracowniczych life work balance oraz przewidywalne warunki zatrudnienia (dyrektywy nr 2019/1158 i 2019/1152)
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 141035
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Nowe dyrektywy o prawach pracowniczych life work balance oraz przewidywalne warunki zatrudnienia (dyrektywy nr 2019/1158 i 2019/1152)
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 141035
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-6
Rozwój polskiego handlu rolno-spożywczego w 2019 roku
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 126798
10.15199/65.2020.6.1
handel zagraniczny
produkty rolno-spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Zanieczyszczenie atmosfery podczas pandemii Covid-19 na Słowacji
Kristína Baculáková
Rudolf Kucharčík
Tetyana Zubro
Vladimír Bolek
František Hocman
nr katalogowy: 142408
10.15199/62.2023.3.5
zanieczyszczenie powietrza ditlenkiem azotu na Słowacji
zanieczyszczenie powietrza pyłem zawieszonym PM2
5 i PM10 na Słowacji
nitrogen dioxide air pollution in Slovakia
PM2.5 and PM10 air pollution in Slovakia
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-4
Covid-19 okiem satelity i z wpływem na fotogrametryczne spotkania
Krzysztof BAKUŁA
nr katalogowy: 125754
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-6
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 125483
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-5
Pandemia Covid-19 Wyzwanie dla przemysłu papierów higienicznych
Krzysztof Głowacki
nr katalogowy: 126491
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Przemysł spożywczy – rozwój w warunkach zmian otoczenia zewnętrznego
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 127655
10.15199/65.2020.8.1
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2020 r.
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 131072
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Rynek papierów higienicznych w Polsce w 2020 r.
Michał Jastrzębski
nr katalogowy: 131072
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Papiery gazetowe w Europie
nr katalogowy: 133147
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Remote Patient Body Temperature Monitoring Based-IEEE802.11a Internet of Things (IoT)
Wasana BOONSONG
Narongrit SENAJIT
nr katalogowy: 137802
10.15199/48.2022.06.18
pomiar temperatury
Internet Rzeczy
monitorowanie
COVID-19
RPBTM
IEEE802.11a
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Remote Patient Body Temperature Monitoring Based-IEEE802.11a Internet of Things (IoT)
Wasana BOONSONG
Narongrit SENAJIT
nr katalogowy: 137802
10.15199/48.2022.06.18
pomiar temperatury
Internet Rzeczy
monitorowanie
COVID-19
RPBTM
IEEE802.11a
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Remote Patient Body Temperature Monitoring Based-IEEE802.11a Internet of Things (IoT)
Wasana BOONSONG
Narongrit SENAJIT
nr katalogowy: 137802
10.15199/48.2022.06.18
pomiar temperatury
Internet Rzeczy
monitorowanie
COVID-19
RPBTM
IEEE802.11a
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Z pandemii wyszli silniejsi
nr katalogowy: 138829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w dobie pandemii koronawirusa COVID-19
Robert Mroczek
nr katalogowy: 131432
10.15199/65.2021.4.1
pandemia
produkcja mięsa
przemysł mięsny
branża drobiarska
pandemic
meat production
meat industry
poultry industry
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-10
Ocena rozwiązań w przedsiębiorstwie hutniczym za pomocą analizy SWOT w czasie pandemii COVID-19
Patrycja SOSNA
Sandra KUŚNIERZ
Robert WIESZAŁA
nr katalogowy: 128418
10.15199/24.2020.10.3
analiza SWOT
przedsiębiorstwo hutnicze
zarządzanie jakością
Covid-19
SWOT analysis
metallurgical concern
quality management
Covid-19
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
Sektor tissue w 2020 r.
nr katalogowy: 131073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Uwarunkowania rozwoju polskiego handlu zagranicznego produktami mlecznymi
Piotr Szajner
nr katalogowy: 128771
10.15199/65.2020.10.1
mleko
przemysł mleczarski
handel zagraniczny
eksport
import
ceny
rynek
pandemia COVID-19
milk
dairy sector
foreign trade
export
import
prices
market
COVID-19 pandemic
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-6
Scenariusze elektryfikacji ogrzewania w budynkach jednorodzinnych w Polsce do 2030 roku
nr katalogowy: 126694
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
Prawo budowlane a Tarcza Antykryzysowa
Mariola Berdysz
nr katalogowy: 126790
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 133305
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Polowanie na lek
nr katalogowy: 128195
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Polowanie na lek
nr katalogowy: 128195
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-3
Innowacje i wdrażanie nowych technologii kluczem do sukcesu Grupy Colorobbia
Danuta Matynia
nr katalogowy: 128386
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Co z budownictwem w 2021 r.?
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 131135
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Z pandemii wyszli silniejsi
nr katalogowy: 138829
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
KTO CHODZI SPAĆ GŁODNY ten ma złe sny
Ewa Kakiet-Springer
nr katalogowy: 135919
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Przemysł spożywczy po turbulencjach spowodowanych pandemią COVID-19
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
Anna Staszczak
nr katalogowy: 133089
10.15199/65.2021.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-3
Innowacje i wdrażanie nowych technologii kluczem do sukcesu Grupy Colorobbia
Danuta Matynia
nr katalogowy: 128386
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Co z budownictwem w 2021 r.?
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 131135
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
Design and Development of a Sanitization Robot (ROBOSAN V2)
Khairun Nisa KHAMIL
Muhammad Afiq Asyraf ADNAN
Muhammad Arfan Khairol ANNUAR
Putra Hariz Haikal Md SURAINI
Ahmad Nizam ISA
nr katalogowy: 145781
10.15199/48.2023.10.16
Sanitization
UVC-Light
Robot
COVID-19
robot odkażający
światło UVC
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Handel i marketing po pandemii
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 132063
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-9-10
STAN ZAGOSPODAROWANIA ODPADÓW W POLSCE NA TLE KRAJÓW UE
Jerzy Kozłowski
Marta Gawliczek
nr katalogowy: 128807
odpady
składowiska odpadów
wskaźniki recyklingu odpadów
import odpadów.
Waste
landfills
waste recycling indicators
waste import
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-9-10
STAN ZAGOSPODAROWANIA ODPADÓW W POLSCE NA TLE KRAJÓW UE
Jerzy Kozłowski
Marta Gawliczek
nr katalogowy: 128807
odpady
składowiska odpadów
wskaźniki recyklingu odpadów
import odpadów.
Waste
landfills
waste recycling indicators
waste import
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Zapotrzebowanie budynków akademickich na energię elektryczną w latach 2019-2022 – studium przypadku
Marcin BUCZAJ
nr katalogowy: 147136
10.15199/48.2024.01.56
elektroenergetyka
systemy sterowania i nadzoru
zużycie energii elektrycznej
efektywność energetyczna
power engineering
control and supervision systems
electricity consumption
energy efficiency
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142611
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-4
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142611
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143186
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (5) Lekcja 159
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143525
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-5
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143186
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Nowe dyrektywy o prawach pracowniczych life work balance oraz przewidywalne warunki zatrudnienia (dyrektywy nr 2019/1158 i 2019/1152)
Bogumił Sieczkowski
nr katalogowy: 141035
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-5
Czytelnictwo i COW w czasach zarazy
Marian Rubik
nr katalogowy: 126435
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-6
Nowe przepisy bhp i prawa pracy
nr katalogowy: 126596
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Krajowa elektroenergetyka w latach 2020 - 2023
Hanna MIKOŁAJUK
Jakub JAWORSKI
nr katalogowy: 149735
10.15199/48.2024.08.14
bilans energii elektrycznej
rynek hurtowy i detaliczny
ceny
wyniki finansowe
electricity balance
wholesale and retail market
financial results
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (7)
nr katalogowy: 144929
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-2
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 141736
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Ocena stanu produkcji oraz ceny żywca rzeźnego w Polsce w 2020 roku
Robert Mroczek
nr katalogowy: 129219
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2020-6
Tarcza antykryzysowa 3.0 odmroziła sądy i KIO
Dariusz ZIEMBIŃSKI
nr katalogowy: 126646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Światowy bilans pszenicy wciąż komfortowy. Skąd zatem wzrosty cen?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 129575
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Lekcje już się zaczęły
Janusz Kowalski
nr katalogowy: 127968
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Nagrody przyznane w XXIV edycji konkursu „Polski Cement w Architekturze
nr katalogowy: 132641
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Rozstrzygnięcie konkursu PERŁY CERAMIKI UE 2020
Lidia Czubowicz
nr katalogowy: 131027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Sektor mięsa czerwonego i drobiowego w Polsce w okresie ostatnich turbulencji rynkowych
Robert Mroczek
nr katalogowy: 143005
10.15199/65.2023.4.1
produkcja mięsa
branża mięsna
branża drobiarska
pandemia COViD-19
wojna w Ukrainie
meat production
meat industry
poultry industry
pandemic COViD-19
war in Ukraine
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-10
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 128589
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142269
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-6
Uboczne skutki pandemii – coraz częściej sięgamy po L-4
nr katalogowy: 131963
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (5) Lekcja 159
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143525
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-7-8
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (6)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 144208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Globalne ocieplenie a uregulowania prawne jako czynnik bezpieczeństwa środowiskowego
Krzysztof Cygańczuk
nr katalogowy: 132553
10.15199/62.2021.7.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Światowy bilans pszenicy wciąż komfortowy. Skąd zatem wzrosty cen?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 129575
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Kryzys ekonomiczny, COVID i pandemia – jak wpłynęły na biznes produkcji tektury i opakowań w Polsce? – ocenia Paweł Rogalka, przewodniczący Sekcji Tektury Falistej SPP
nr katalogowy: 130566
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-1
Rozstrzygnięcie konkursu PERŁY CERAMIKI UE 2020
Lidia Czubowicz
nr katalogowy: 131027
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-2
CO PISZĄ INNI?
nr katalogowy: 126558
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Użytkowanie ochron układu oddechowego podczas zagrożenia wirusem SARS-CoV-2
Grzegorz Gralewicz
nr katalogowy: 129326
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Kongres Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy EFMA
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 138723
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 142269
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 143992
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Handel zagraniczny owocami i ich przetworami w Polsce w sezonie 2019/2020
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 129638
10.15199/64.2020.11–12.3
owoce i przetwory owocowe
eksport
import
fruit and fruit preserves
exports
imports
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Rynek energetyczny w czasie pandemii
MAŁGORZATA NIESTĘPSKA
nr katalogowy: 132930
10.15199/9.2021.7-8.1
pandemia
energia
paliwa
rynek energetyczny
wzrost gospodarczy
pandemic
energy
fuels
energy market
economic growth
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Rynek energetyczny w czasie pandemii
MAŁGORZATA NIESTĘPSKA
nr katalogowy: 132930
10.15199/9.2021.7-8.1
pandemia
energia
paliwa
rynek energetyczny
wzrost gospodarczy
pandemic
energy
fuels
energy market
economic growth
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Zanieczyszczenie wirusem SARS-CoV-2 powierzchni opakowań żywności oraz powierzchni użytkowych w sklepach spożywczych w czasie trwania czwartej fali zakażeń COVID-19
Mariusz Śliwiński
Ewa Juźwin
Aleksandra Grześkiewicz
Dominika Kasińska
Radosław Charkiewicz
Piotr Majewski
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 142575
10.15199/65.2023.3.6
SARS-CoV-2
opakowania żywności
wymazy z powierzchni
Rt-LAMP
Rt-PCR
SARS-CoV-2
CoVID-19
food packages
swabs from surfaces
Rt-LAMP
Rt-PCR
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-5
Działania prewencyjne w czasach pandemii COVID-19
Magdalena Budnik
nr katalogowy: 126328
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-4-5
Światowy przemysł obuwniczy a Covid-19
BOGUSŁAW WOŹNIAK
nr katalogowy: 126349
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-2
Kryzys ekonomiczny, COVID i pandemia – jak wpłynęły na biznes produkcji tektury i opakowań w Polsce? – ocenia Paweł Rogalka, przewodniczący Sekcji Tektury Falistej SPP
nr katalogowy: 130566
OPAKOWANIE 2024-3
Cyfryzacja opakowań – do zobaczenia na drupie 2024
Sean Smyth
nr katalogowy: 147940
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-10
Problem marnotrawstwa żywności na przykładzie wyrobów mięsnych – analiza problemu na obszarze województwa lubelskiego
Agnieszka DUDZIAK
Beata PAĆKOWSKA
nr katalogowy: 151153
żywność
marnotrawstwo
rynek mięsa i wędlin
konsument
sieci handlowe
food
waste
meat and cold cuts market
consumer
retail chains
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Z prasy zagranicznej
Piotr Rogala
nr katalogowy: 143992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Zarządzanie odpadami z tworzyw sztucznych w dobie Covid-19 w kierunku odzysku energii. Rozważania teoretyczne
Anna Poskart
Andrzej Skibiński
nr katalogowy: 133207
10.15199/62.2021.8.9
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Wpływ wilgotności względnej na wirusy w pomieszczeniach i reakcje użytkowników
Jarek Kurnitski
Paweł Wargocki
Amar Aganovic
nr katalogowy: 140989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Rynek i przemysł spożywczy w 2020 roku
Iwona Szczepaniak
Łukasz Ambroziak
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 130112
10.15199/65.2021.1.1
przemysł spożywczy
produkcja
wyniki ekonomiczno-finansowe
ceny
handel zagraniczny
pandemia COVID-19
food industry
production
economic and finance results
prices
foreign trade
COVID-19 pandemic
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
THE POLISH ACADEMY OF SCIENCES URGENT APPEAL ON THE ONGOING COVID-19 CRISIS
nr katalogowy: 129796
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Robot kontra COVID-19
nr katalogowy: 131139
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Robot kontra COVID-19
nr katalogowy: 131139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 127426
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 127426
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-1
Czy każde odstępstwo od wymogów należy traktować jako przyczynę wypadku?
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 135508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-9
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 133305
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-10
Budowanie odporności organizacji na przykładzie uczelni (4) Dobre praktyki sieci AUCSO w zakresie budowania odporności uczelni. Model raportowania M/ETHANE
Katarzyna Jurzak
nr katalogowy: 145447
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-2
Unia Europejska reaguje na COVID-19
nr katalogowy: 130294
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Ogromny problem z odpadami COVID-19
Michalina Warska
nr katalogowy: 136454
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Informacje /czas koronawirusa
nr katalogowy: 128308
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-9
Jaki jest wpływ Covid-19 na rynek pomp ciepła w Polsce?
nr katalogowy: 128093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Pandemia COVID-19 a występowanie bakterii Legionella sp. w systemach wody ciepłej – ocena ryzyka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 127538
10.15199/17.2020.7-8.6
Legionella
sieć wodociągowa
zastoiny
pandemia COVID-19
Legionella
water supply system
stagnation
pandemic COVID-19
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Perspektywa ograniczonych możliwości rozwojowych w warunkach wpływu COVID-19 na jakość relacji B2B
Wiesław DANIELAK
Dariusz SOBOTKIEWICZ
nr katalogowy: 131885
10.15199/46.2021.5.2
małe i średnie przedsiębiorstwo (MSP)
relacje B2B
COVID-19
kryzys pandemiczny
small and medium- -sized enterprise (SME)
B2B relations
COVID-19
pandemic crisis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Novel Artificial Intelligence-Dynamic Programming on Infrared Thermometer Based on Internet of Things (IoT)
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 137344
10.15199/48.2022.05.14
COVID
sztuczna inteligencja
podczerwień
pomiar temperatury
COVID-19
AI
IoT
Thermometer
Dynamic Programming
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-5
Novel Artificial Intelligence-Dynamic Programming on Infrared Thermometer Based on Internet of Things (IoT)
Wasana BOONSONG
nr katalogowy: 137344
10.15199/48.2022.05.14
COVID
sztuczna inteligencja
podczerwień
pomiar temperatury
COVID-19
AI
IoT
Thermometer
Dynamic Programming
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Lekcje już się zaczęły
Janusz Kowalski
nr katalogowy: 127968
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-12
Szkolenie prewencyjne z zakresu wiedzy o koronawirusie SARS-CoV-2
nr katalogowy: 129328
OPAKOWANIE 2021-9
FreshInPac: funkcjonalne bioopakowanie
nr katalogowy: 133440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Czy Polacy wiedzą, jak postępować z żywnością w dobie pandemii COVID-19?
nr katalogowy: 126607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Utrata zapachu i smaku podczas zakażenia covid-19
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 130233
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-12
Wpływ wilgotności względnej na wirusy w pomieszczeniach i reakcje użytkowników
Jarek Kurnitski
Paweł Wargocki
Amar Aganovic
nr katalogowy: 140989
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Raport chmielarski 2022
Jan Szałas
nr katalogowy: 141045
10.15199/64.2022.6.1
chmiel
chmielarstwo
rynki międzynarodowe
wpływ Covid-19
browarnictwo
piwo
zmiana klimatu
hops
hops cultivation
international markets
Covid-19 impact
brewing
beer
climate change
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
W cieniu pandemii COVID-19 – psychospołeczne konsekwencje dla zarządzania bhp
Karolina Krakowiak
nr katalogowy: 138597
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-7-8
W cieniu pandemii COVID-19 – psychospołeczne konsekwencje dla zarządzania bhp
Karolina Krakowiak
nr katalogowy: 138597
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Rozwój start-upów w segmencie agtech i foodtech – charakterystyka, modele biznesowe, finansowanie
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 131856
10.15199/65.2021.5.2
nowe modele biznesowe w sektorze rolno-spożywczym
start-upy agtech i foodtech
finansowanie start-upów
new business models in the agri-food sector
agtech and foodtech start-ups
start-up funding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Rozwój start-upów w segmencie agtech i foodtech – charakterystyka, modele biznesowe, finansowanie
Katarzyna Kosior
nr katalogowy: 131856
10.15199/65.2021.5.2
nowe modele biznesowe w sektorze rolno-spożywczym
start-upy agtech i foodtech
finansowanie start-upów
new business models in the agri-food sector
agtech and foodtech start-ups
start-up funding
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-10-11
Świadczenie pracy na odległość. Prawa i obowiązki pracodawcy w dobie pracy zdalnej
BOGUMIŁ SIECZKOWSKI
nr katalogowy: 129237
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Materiały instalacyjne w kontekście stagnacji wody wzmożonej pandemią COVID-19
Edyta Dudkiewicz
Łukasz Amanowicz
nr katalogowy: 137691
10.15199/9.2022.5.4
instalacje wodociągowe
biofilm
bakteria Legionella
dezynfekcja
water installation
biofilm
Legionella bacterium
disinfection
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-8
Zagrożenie COVID-19, wykorzystanie komunikacji zdalnej i konferencja PKEOpK SEP
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 138965
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Hotele w Interlaken w opinii gości
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 145015
jakość usług hotelarskich
opinie gości
produkt turystyczny
quality of hotel services
guest reviews
tourist product
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
Branża tissue w obliczu zagrożenia Covid-19 – mówi Artur Pielak, prezes zarządu i dyrektor generalny Velvet CARE sp. z o.o.
nr katalogowy: 125556
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Fizyczne i chemiczne metody oczyszczania powietrza w pomieszczeniach i obiektach zamkniętych w aspekcie zapobiegania zakażeniu Covid-19
Robert Hildebrandt
Aleksandra Zgórska
nr katalogowy: 134676
10.15199/62.2021.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Fizyczne i chemiczne metody oczyszczania powietrza w pomieszczeniach i obiektach zamkniętych w aspekcie zapobiegania zakażeniu Covid-19
Robert Hildebrandt
Aleksandra Zgórska
nr katalogowy: 134676
10.15199/62.2021.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Fizyczne i chemiczne metody oczyszczania powietrza w pomieszczeniach i obiektach zamkniętych w aspekcie zapobiegania zakażeniu Covid-19
Robert Hildebrandt
Aleksandra Zgórska
nr katalogowy: 134676
10.15199/62.2021.11.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Fizyczne i chemiczne metody oczyszczania powietrza w pomieszczeniach i obiektach zamkniętych w aspekcie zapobiegania zakażeniu Covid-19
Robert Hildebrandt
Aleksandra Zgórska
nr katalogowy: 134676
10.15199/62.2021.11.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Skutki pandemii COVID-19 i napięcia geopolityczne impulsem do inwestowania w zbożowe obiekty magazynowe
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 139832
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Zapewnienie bezpieczeństwa żywności w gastronomii w dobie pandemii COVID-19 – studium przypadku
Ewa MALINOWSKA
Małgorzata SZYMAŃSKA-BRAŁKOWSKA
nr katalogowy: 130482
10.15199/46.2021.2.1
bezpieczeństwo żywności
pandemia
COVID-19
gastronomia
HACCP
food safety
pandemic
COVID-19
gastronomy
HACCP
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-10
Dane statystyczne jako źródło planowania działań w zakresie poprawy warunków pracy Jak je interpretować?
Bogdan Solawa
nr katalogowy: 133942
AURA 2020-5
Zanieczyszczenie powietrza a śmiertelność na covid-19
Elżbieta Koniuszy
nr katalogowy: 126236
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Poland 100 Best Restaurants 2020
nr katalogowy: 130941
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
IoT system for CO2 level monitoring and analysis in educational environments
Gabriel E. Chanchí-Golondrino
Manuel A. Ospina-Alarcón
Liset S. Rodriguez-Baca
nr katalogowy: 141373
10.15199/48.2023.01.27
Air quality
CO2 level
Covid-19
IoT
IoT system.
Jakość powietrza
poziom CO2
Covid-19
IoT
system IoT.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Handel i marketing po pandemii
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 131202
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Przemysł spożywczy w obliczu pandemii COVID-19
Iwona Szczepaniak Łukasz Ambroziak Jadwiga Drożdż Robert Mroczek
nr katalogowy: 126513
10.15199/65.2020.5.1
przemysł spożywczy
eksport rolno- -spożywczy
pandemia COVID-19
wirus SARS-CoV-2
food industry
agri-food export
COVID-19 pandemic
SARS-CoV-2 virus
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Działania instytucji unijnych w zakresie wsparcia sektora rolno-spożywczego w czasie pandemii COVID-19
Renata Grochowska
nr katalogowy: 127223
10.15199/65.2020.7.1
pandemia COVID-19
instytucje unijne
sektor rolno-spożywczy
COVID-19 pandemic
UE institutions
agri-food sector
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Potencjalne drogi transmisji koronawirusów w środowisku – wykrywanie, monitoring i modelowanie
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130530
10.15199/17.2021.1-2.4
COVID-19
transmisja
badania monitoringowe
modelowanie
COVID-19
transmission
monitoring studies
modeling
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Mikrobiologia a inżynieria sanitarna i inżynieria środowiska w kontekście pandemii COVID-19
Marek Gromiec
nr katalogowy: 130528
10.15199/17.2021.1-2.2
mikrobiologia sanitarna
wirusologia
ludzkie patogenne koronawirusy
sanitary microbiology
virology
pathogenic human coronaviruses
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-3
Zalecenia WHO dla laboratoriów z SARS-CoV-2 i nie tylko (cz. 1)
Paweł Kopeć
Małgorzata Majka
Małgorzata Szczepańska
nr katalogowy: 130692
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH