Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Glin w żywności - czy powinniśmy się obawiać?
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 118823
10.15199/65.2019.2.7
glin
źródła narażenia
toksyczność
pobranie z dietą
RASFF
aluminium
sources of exposure
toxicity
dietary intake
RASFF
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nikiel w środkach spożywczych
Monika Mania
Tomasz Szynal
Maria Wojciechowska-Mazurek
Małgorzata Rebeniak
nr katalogowy: 100999
10.15199/65.2016.8.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Nowe fakty o ołowiu w środkach spożywczych
Monika Mania
Maria Wojciechowska-Mazurek
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Urszula Biernat
nr katalogowy: 61901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Jak dietą można walczyć z anemią?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142958
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-4
Opłaty za czynności geodezyjne i kartograficzne (zagadnienia wybrane). Cz. II
GRZEGORZ NINARD
nr katalogowy: 75965
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Weganizm - modna dieta, ale czy dobra?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 90806
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Zanieczyszczenie rtęcią środków spożywczych
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Marzena Pawlicka
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 80669
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Spożycie przetworów mięsnych a pobranie azotanu (III) sodu wśród dorosłych Polaków
Katarzyna Stoś
Barbara Wojda
Maciej Ołtarzewski
nr katalogowy: 137845
10.15199/65.2022.5.5
przetwory mięsne
azotan (III) sodu
pobranie
narażenie
processed meat
sodium nitrite
intake
exposure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-11
Innowacja i zróżnicowanie
nr katalogowy: 22592
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Kadm w środkach spożywczych - celowość obniżenia limitów
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Opoka
nr katalogowy: 50156
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Żywność light coraz nardziej popularna
nr katalogowy: 4991
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Jak dietą można walczyć z anemią?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 142958
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Zanieczyszczenie żywności kadmem
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Agnieszka Strzelecka
Marzena Pawlicka
Krystyna Starska
nr katalogowy: 88425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-12
Współczesne trendy wyboru i akceptacji żywności
N. Baryłko-Pikielna
E. Kostyra
nr katalogowy: 7245
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Dzielenie próbki podstawą dobrej analizy
nr katalogowy: 92244
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Technologia CNC i 3D w technice dentystycznej
nr katalogowy: 135033
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Jacek Bilczyński i chleby z KOMPLET Polska - Fit Akademia 2017
nr katalogowy: 105340
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Zaparcia – dolegliwość naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140772
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-6
Technologia CNC i 3D w technice dentystycznej
nr katalogowy: 135033
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lyckeby Careful nowe rozwiązanie w technologii clean label
nr katalogowy: 105828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Lyckeby Careful nowe rozwiązanie w technologii clean label
nr katalogowy: 100984
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Pobieranie próbek materiałów sypkich przy użyciu zgłębników
nr katalogowy: 115172
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-11
Podziękowanie zwrotne, czyli jak otrzymać doręczenie poprzez pobranie
Przemysław ZALEWSKI
nr katalogowy: 145868
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Mięso wieprzowe cennym źródłem składników mineralnych i witamin
Elżbieta Krzęcio-Nieczyporuk
nr katalogowy: 95691
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Pogromcy fatalnego bisfenolu
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 86819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Catering dietetyczny
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134020
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11b
Nowa metoda oceny zestarzenia papieru bazująca na pomiarze długości włókien celulozy wystających poza krawędź przedarcia
Jarosław GIELNIAK
nr katalogowy: 72307
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o pieczywie – zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 133275
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Dynamics of mineral element accumulation by maize under a low-cost and environment-friendly system of fertilization and sowing Dynamika nagromadzania składników mineralnych przez kukurydzę w warunkach niskonakładowej i bezpiecznej dla środowiska technologii nawożenia i siewu
Monika Skowrońska
Tadeusz Filipek
Paweł Harasim
Piotr Rusek
Wojciech Stępień
Tamara Jadczyszyn
nr katalogowy: 100399
10.15199/62.2016.8.36
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-9
Nowe rozwiązania techniczne w młynarstwie - szybkie i powtarzalne rozdrabnianie próbek granulatów paszowych
nr katalogowy: 93456
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Możliwość zastosowania gryki jako surowca w procesie ekstruzji
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 43805
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Innowacyjna technologia produkcji prozdrowotnych wyrobów mięsnych
nr katalogowy: 103843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Zdrowa innowacja
Pauline Taggart
nr katalogowy: 51873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Walory zdrowotne wyrobów typu musli
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 44992
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Czerwone mięso a nowotwór jelita grubego: Powinniśmy zostać wegetarianami czy wytwarzać bezpieczniejsze mięso?
nr katalogowy: 70138
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nowe produkty z aronii (Aronia melanocarpa) o wysokiej zawartości antocyjanów i innych związków bioaktywnych
nr katalogowy: 100994
AURA 2020-11
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 128914
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-12
Zaparcia – dolegliwość naszych czasów
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 140772
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
FILOZOFIA POJĘĆ TECHNICZNYCH (197)
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 145065
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ produktów pszennych na zdrowie konsumentów
nr katalogowy: 118498
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Doda zdrowia?
Irena Fober
nr katalogowy: 63142
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Metodyka oceny sensorycznej surowców i produktów młynarskich
nr katalogowy: 114141
CHŁODNICTWO 2018-3
Budowa i funkcjonowanie pomp ciepła powietrze/woda typu split i monoblok
nr katalogowy: 114892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Czy musimy suplementować dietę? (Część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 148553
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Metale ciężkie (ołów, kadm i rtęć) oraz cyna w żywności pochodzenia morskiego
Agnieszka Leszczuk-Piankowska
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 109279
10.15199/65.2017.9.5
cyna
konserwy rybne
metale ciężkie
zagrożenie
canned fish product
hazard
heavy metals
tin
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zmiany w panelu wartości odżywczej na rynku USA w praktyce
nr katalogowy: 128164
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-5
Inżynieria zdrowia – inżynieria sanitarna. Dlaczego stabilizacja ciśnienia jest tak ważna?
BARTOSZ TYWONEK
nr katalogowy: 131895
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-12
Mikroprocesorowy układ pobierania próbek powietrza z oddechu ludzkiego
Dariusz Szabra
Artur Prokopiuk
Dominika Majsterek
Anna Zając
nr katalogowy: 88555
10.15199/ELE-2014-216
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zmiany w panelu wartości odżywczej na rynku USA w praktyce
nr katalogowy: 128164
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Ryby
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141613
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
SKANER KONFIGURACJI SERWERA WEB - PROJEKT I IMPLEMENTACJA
Jakub Olszak
nr katalogowy: 109536
10.15199/59.2017.8-9.75
bezpieczeństwo
konfiguracja
serwer HTTP
Web
configuration
HTTP server
security
Web
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Praktyczny przewodnik dla wegan
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Catering dietetyczny
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134020
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Obiad na miarę
nr katalogowy: 104993
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Akrylamid w żywności realny problem czy wyzwanie?!
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 62568
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-11
Określanie parametrów wytrzymałościowych stali w istniejących konstrukcjach
Maciej Szumigała
Marcin Chybiński
Łukasz Polus
nr katalogowy: 102324
10.15199/33.2016.11.31
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-8
Wybrane aspekty wykrywania chorób w układach analizy wydychanego powietrza
Janusz MIKOŁAJCZYK
Jacek WOJTAS
Michał KUSTOSZ
Paweł MAGRYTA
Tadeusz STACEWICZ
Zbigniew BIELECKI
nr katalogowy: 93166
10.15199/13.2015.8.1
AURA 2024-8
Skwalen – niezwykle cenny związek organiczny dla zdrowia i urody
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 149940
10.15199/2.2024.8.1
skwalen
wątroba rekina
roślinne źródła skwalenu
wła ściwości prozdrowotne
poprawa kondycji skóry
squalene
shark liver
plant sources of squalene
health-promo ting properties
skin condition improvement
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Dermatolog-wenerolog
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 73747
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu – wyższa jakość produktu i szczegółowa wiedza diagnostyczna
nr katalogowy: 133170
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Możliwości wykorzystania teffu w produkcji bezglutenowej żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 90411
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-3
Bezpośrednie i pośrednie wyznaczanie wytrzymałości obliczeniowej stali w konstrukcjach budowlanych
Bronisław Gosowski
Piotr Organek
Michał Redecki
nr katalogowy: 83214
DOZÓR TECHNICZNY 2017-1
Badania specjalne długo eksploatowanych walczaków kotłów parowych
Krzysztof Brunné
Kamil Staszałek
Przemysław Syty
nr katalogowy: 103885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Prawidłowa dieta czy pigułki (Cz. II) Pigułka rozwiązuje czy stwarza problem?
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76962
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Wykorzystanie mikroorganizmów w wytwarzaniu nawozów fosforowych
Agnieszka Saeid
Małgorzata Labuda
Katarzyna Chojnacka
Henryk Górecki
nr katalogowy: 68192
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107883
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
BADANIE MOŻLIWOŚCI CROWDSOURCINGOWEJ OCENY JAKOŚCI ZDJĘĆ
Michał Zajdel
Mikołaj Leszczuk
nr katalogowy: 101801
10.15199/59.2016.6.77
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Naprawa przemrożonej powłoki żelbetowej chłodni kominowej
Marek Lechman
nr katalogowy: 91415
10.15199/33.2015.05.07
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Prozdrowotne związki zawarte w ziarnie zbóż i pseudozbóż
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 144368
ziarna zbóż
związki bioaktywne
substancje prozdrowotne
cereal grains
bioactive compounds
health-promoting substances
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość ograniczenia strat azotu przy zachowaniu żyzności gleb w uprawach pszenicy ozimej w Polsce w nawiązaniu do strategii „od pola do stołu”
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
nr katalogowy: 134678
10.15199/62.2021.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwość ograniczenia strat azotu przy zachowaniu żyzności gleb w uprawach pszenicy ozimej w Polsce w nawiązaniu do strategii „od pola do stołu”
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
nr katalogowy: 134678
10.15199/62.2021.11.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu – wyższa jakość produktu i szczegółowa wiedza diagnostyczna
nr katalogowy: 133170
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-2
Namierzanie źródeł sygnałów mikrofalowych metodą amplitudową za pomocą układu z ośmioma antenami kierunkowymi
ADAM KONRAD RUTKOWSKI
nr katalogowy: 74692
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Regulacje prawne i szybkie metody oznaczania mikotoksyn
nr katalogowy: 58920
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-7
1,0 : 0,8 - dylemat opłat
Dariusz PRĘGOWSKI
nr katalogowy: 106711
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Niezbędne jak woda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 99750
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Żywność funkcjonalna dla osób prowadzących aktywny tryb życia
Arkadiusz Szterk
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 51875
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-3
"Dwuetapowość" prac geodezyjnych nakładana na wykonawców przez administrację powiatową
PIETRZAK Ludmiła
nr katalogowy: 112514
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-10
Wytrzymałość na ściskanie murów w istniejących budynkach - ocena na podstawie badań próbek rdzeniowych
Piotr Matysek
nr katalogowy: 94202
10.15199/33.2015.10.38
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Increase in soil phosphorus uptake under increasing doses of mineral nitrogen. Uruchamianie rezerw fosforu glebowego pod wpływem dawek azotu mineralnego
Urszula Piszcz
Zofia Spiak
nr katalogowy: 78599
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Nowe wymagania UE dotyczące zanieczyszczeń mięsa i wędlin WWA
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 77431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Znakowanie żywności, czyli co powinien wiedzieć konsument
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 84589
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Małoinwazyjne operacje
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 131137
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Hazards connected with the presence of fluorine in the environment Zagrożenia wynikające z obecności fluoru w środowisku naturalnym
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 81315
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-9
Uwagi o szacowaniu wytrzymałości murów zabytkowych na podstawie wytrzymałości cegieł i zaprawy
Piotr Matysek
nr katalogowy: 54325
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Przetwory mięsne wzbogacone w kwasy tłuszczowe omega-3
Joanna Rycielska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 58463
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-9
Preferencje konsumenckie w zakresie spożywania naturalnych wód mineralnych
Janusz Rak
nr katalogowy: 62500
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Produkty bezglutenowe w świetle rozwoju badań nad celiakią
Anna Wojtasik
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 84432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Fakty i mity o pieczywie Zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 83755
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-12
Vegan ice cream A review
Anna Kot
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 141297
10.15199/65.2022.12.5
vegan ice cream
vegan
ice cream
ice cream ingredients
lody wegańskie
weganizm
lody
składniki do lodów
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zwiększenie efektywności surowców fosforytowych poprzez dodatek siarki. Cz. IV. Wpływ dodatku siarki na zawartość mikroelementów w roślinach**)
Ewa Stanisławska-Glubiak
Jolanta Korzeniowska
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68201
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-2
Wykonanie podgrzewanej rurki z czujnikiem temperatury w technologii druku strumieniowego
Daniel PACZESNY
Grzegorz TARAPATA
Michał MARZĘCKI
nr katalogowy: 89387
10.15199/48.2015.02.52
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
O dodatkach do żywności nieco inaczej
Lech Adamczak
nr katalogowy: 140176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
O dodatkach do żywności nieco inaczej
Lech Adamczak
nr katalogowy: 140176
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-5
Model matematyczny jakości usług medycznych
Nadia MACHUGA
nr katalogowy: 76456
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-12
Laboratorium sieci ICN
Andrzej Bęben
Piotr Wiśniewski
Konrad Karolewicz
nr katalogowy: 95840
10.15199/59.2015.12.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Rzekomo zdrowe margaryny
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 79457
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Witamina D rola i znaczenie dla człowieka
Agnieszka Zaborska
Jolanta Król
Aneta Brodziak
nr katalogowy: 87253
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Jakość i trwałość powłok ochronnych naprawionych słupów chłodni kominowych
Tadeusz Chmielewski
nr katalogowy: 113324
10.15199/33.2018.04.15
chłodnie kominowe
naprawa słupów
powłoka ochronna
jakość i trwałość.
cooling towers
columns repairs
surface protection coating
quality and durability.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A concept of using a private electric vehicle to optimize the costs of electricity in household equipped with a PV power plant
Aleksander Lula
Krzysztof Zagrajek
nr katalogowy: 139646
10.15199/48.2022.10.02
prosumers
dynamic energy prices
electric vehicles
energy management algorithms.
prosumenci
dynamiczne ceny energii
pojazdy elektryczne
algorytmy zarządzania energią elektryczną.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A concept of using a private electric vehicle to optimize the costs of electricity in household equipped with a PV power plant
Aleksander Lula
Krzysztof Zagrajek
nr katalogowy: 139646
10.15199/48.2022.10.02
prosumers
dynamic energy prices
electric vehicles
energy management algorithms.
prosumenci
dynamiczne ceny energii
pojazdy elektryczne
algorytmy zarządzania energią elektryczną.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A concept of using a private electric vehicle to optimize the costs of electricity in household equipped with a PV power plant
Aleksander Lula
Krzysztof Zagrajek
nr katalogowy: 139646
10.15199/48.2022.10.02
prosumers
dynamic energy prices
electric vehicles
energy management algorithms.
prosumenci
dynamiczne ceny energii
pojazdy elektryczne
algorytmy zarządzania energią elektryczną.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
A concept of using a private electric vehicle to optimize the costs of electricity in household equipped with a PV power plant
Aleksander Lula
Krzysztof Zagrajek
nr katalogowy: 139646
10.15199/48.2022.10.02
prosumers
dynamic energy prices
electric vehicles
energy management algorithms.
prosumenci
dynamiczne ceny energii
pojazdy elektryczne
algorytmy zarządzania energią elektryczną.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Zdrowa dieta(I) Zdrowie na talerzu
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 97692
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Całkowita zdolność antyoksydacyjna i wybrane metody jej wyznaczania w produktach roślinnych
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 105842
10.15199/64.2017.5.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o pieczywie – zdaniem technologa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 133275
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-7
Ocena jakości dźwigarów szalunkowych w świetle warunków normowych i użytkowych
Piotr Knyziak
Marek Urbański
nr katalogowy: 108178
10.15199/33.2017.07.13
dźwigary szalunkowe
badania wytrzymałościowe
dźwigary H20.
formwork systemgirders
strength tests
H20 girders
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Nowy sposób oceny biokompatybilności materiałów stosowanych w ortodoncji w badaniach na świniach jako zwierzętach modelowych
Marcin Mikulewicz
Katarzyna Chojnacka
Maciej Janeczek
Janusz Szymkowski
Aleksander Chrószcz
Mariusz Wilk
Jerzy Cieplik
Paulina Wołowiec
nr katalogowy: 68181
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Use of omega-3 polyunsaturated fatty acid ethyl esters as raw material for fodder industry Zastosowanie estrów etylowych wielonienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy omega-3 jako surowca dla przemysłu paszowego
Bożena Patkowska-Sokoła
Katarzyna Czyż
Ewa Sokoła-Wysoczańska
Tomasz Wysoczański
Robert Bodkowski
Andrzej Vogt
nr katalogowy: 84201
10.12916/przemchem.2014.799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kimchi – fermentowany przysmak warzywny o właściwościach funkcjonalnych – szansa na nowy asortyment żywności funkcjonalnej w Polsce
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 139107
10.15199/64.2022.4.3
żywność funkcjonalna
warzywa
fermentacja mlekowa
warzywa fermentowane
functional foods
vegetable
lactic acid fermentation
fermented vegetables
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Zastosowanie fitobiotyków w profilaktyce zwierząt
Robert Kupczyński
Antoni Szumny
nr katalogowy: 125271
10.15199/62.2020.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Opracowanie kompozycji bioaktywnego kompleksu lipidowego obniżającego poziom aterogennych wskaźników lipidowych krwi
ROBERT BODKOWSKI
BOŻENA PATKOWSKA-SOKOŁA
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
ZYGMUNT USYDUS
nr katalogowy: 51327
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-10
Projektowanie i testowanie elementów biometrycznego systemu informacyjnego z użyciem wirtualnej rzeczywistości
Marek PISZCZEK
Marcin MACIEJEWSKI
Mateusz POMIANEK
Mieczysław SZUSTAKOWSKI
nr katalogowy: 109839
10.15199/48.2017.10.22
testowanie systemów
systemy biometryczne
wirtualna rzeczywistość
testowanie systemów
systemy biometryczne
wirtualna rzeczywistość
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ nawożenia siarką i azotem na azotowo-fosforową gospodarkę kukurydzy
Anna Podleśna
Janusz Podleśny
Hanna Klikocka
nr katalogowy: 107078
10.15199/62.2017.6.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-11
Szacowanie niepewności pomiaru mocy chwilowej w układzie do bezinwazyjnej diagnostyki łożysk
Ariel DZWONKOWSKI
nr katalogowy: 123225
10.15199/48.2019.11.13
niepewność pomiaru
moc chwilowa
diagnostyka łożysk
układ pomiarowy.
measurement uncertainty
instantaneous power
bearing diagnostics
measuring system.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Wartość agronomiczna pylistej i granulowanej formy struwitu
Magdalena Szymańska
Ewa Szara
Adam Wąs
Marian Korc
Mieczysław Borowik
Anna Zdunek
Piotr Rusek
Sebastian Schab
nr katalogowy: 112292
10.15199/62.2018.2.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Ocena wybranych właściwości nawozów wytwarzanych na bazie dolomitu i kwasu cytrynowego
Marcin Niemiec
Maciej Kuboń
Monika Komorowska
Zofia Gródek-Szostak
Joanna Stuglik
Krzysztof Mudryk
nr katalogowy: 126271
10.15199/62.2020.5.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Superfood aspekty prawne i żywieniowe
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
Marzena Grdeń
nr katalogowy: 106752
10.15199/65.2017.6.3
superfood
superżywność
związki bioaktywne
działanie prozdrowotne
superfood
bioactive compounds
health- -promoting effect
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Potencjalne właściwości prebiotyczne pektyn i oligosacharydów pektynowych
Urszula T. Jasińska
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 128788
10.15199/64.2020.9–10.2
pektyna
oligosacharydy pektynowe
prebiotyk
właściwości prebiotyczne
pectin
pectin oligosaccharides
prebiotic
prebiotic properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-11
Weryfikacja osób na podstawie wizerunku twarzy i odcisku palca - badania eksperymentalne
Norbert PAŁKA
Elżbieta CZERWIŃSKA
Mieczysław SZUSTAKOWSKI
Marek PISZCZEK
Jarosław MŁYŃCZAK
Krzysztof FIRMANTY
Michał WALCZAKOWSKI
Marcin KOWALSKI
Artur GRUDZIEŃ
Leon JODŁOWSKI
Wiesław CIURAPIŃSKI
Janusz WRÓBEL
Mikołaj SOBCZAK
Mateusz NAWROCKI
Paweł HOŁOWEŃKO
Paweł POŹNIAK...
nr katalogowy: 110406
10.15199/48.2017.11.32
dokument biometryczny
weryfikacja wizerunku twarzy
weryfikacja odcisku palca
czytniki biometryczne
biometric document
facial image verification
fingerprint verification
biometric readers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-3
Współczesne metody badania materiałów budowlanych pochodzących z zabytkowych obiektów murowanych
Teresa Stryszewska
Stanisław Kańka
nr katalogowy: 119193
10.15199/33.2019.03.11
metody badań
mikroskopia skaningowa
petrografia
porozymetria rtęciowa.
test methods
scanning electron microscopy
petrography
mercury intrusion porosimetry.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Porównanie właściwości przeciwutleniających wybranych przetworów zbożowych
Joanna Czerech
Iwona Konopka
nr katalogowy: 124787
związki fenolowe
właściwości przeciwutleniające
ziarno zbóż
pseudozboża
phenolic compounds
antioxidative properties
cereal grain
pseudocereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wodorosty morskie źródło pobrania pierwiastków szkodliwych dla zdrowia
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117678
10.15199/65.2018.12.5
metale ciężkie
wodorosty
najwyższe dopuszczalne poziomy pobrania z dietą
heavy metals
seaweed
maximum levels
dietary intake
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Mobile App in Management of the Gluten-Free Diet
Aleksandra Grabowicz
Grażyna Czaja-Bulsa
nr katalogowy: 117181
10.15199/65.2018.11.5
gluten-free diet
celiac disease
mobile apps
dieta bezglutenowa
celiakia
aplikacje mobilne
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Study of DC Voltage Effects on the Electrical Treeing Phenomenon in XLPE Insulating Materials
Hemza Medoukali
Boubakeur Zegnini
Mossadek Guibadj
nr katalogowy: 147376
10.15199/48.2024.02.58
Electrical Tree
Cellular Automata
XLPE
Laplace
Drzewo elektryczne
automaty komórkowe
XLPE
Laplace
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
DIETA ROŚLINNA a tradycyjny sposób żywienia
Agnieszka Skrzypczyk
Mirosław Słowiński
Jadwiga Hamułka
nr katalogowy: 137143
mięso
roślinne analogi mięsa
wartość odżywcza
meat
vegetable analogues of meat
nutritional value
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Preferencje konsumentów na rynku napojów bezalkoholowych
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Bartosz Kruszewski
Andrzej Mazurkiewicz
nr katalogowy: 114464
10.15199/65.2018.6.6
napoje bezalkoholowe
preferencje konsumenckie
soki
nektary
napoje
non-alcoholic beverages
juices
nectars
consumer preferences
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Znaczenie nutraceutyków w leczeniu dyslipidemii jako element profilaktyki chorób układu krążenia
Beata Bondyra-Wiśniewska
Izabela Przybysz
Agnieszka Jarosz
nr katalogowy: 124147
10.15199/65.2019.12.7
nutraceutyki
choroby układu krążenia
dyslipidemia
działanie prozdrowotne
nutraceuticals
cardiovascular diseases
dyslipidemia
pro-health influence
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Nadciśnienie tętnicze krwi problem społeczny XXI wieku
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 110552
10.15199/65.2017.11.7
nadciśnienie tętnicze krwi
epidemiologia
profilaktyka
zmiany stylu życia
dieta DASH
zalecenia Polskiego Towarzystwa Nadciśnienia Tętniczego
hypertension
epidemiology
prevention
lifestyle modifications
DASH diet
recommendations of the Polish Society of Hypertension
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-10
Wybrane elementy sąsiedzkiej wymiany energii - model funkcjonalny i wyniki symulacji
Mariusz KOZAKIEWICZ
Maciej SOŁTYSIK
Joanna WRÓBEL
nr katalogowy: 122709
10.15199/48.2019.10.06
prosument
wymiana sąsiedzka
odnawialne źródła energii
PV.
prosumer
neighborly exchange
renewable energy sources
PV.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Aspekty legislacyjne związane z zanieczyszczeniem środków spożywczych pierwiastkami szkodliwymi dla zdrowia w świetle prac Komisji Europejskiej
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Oksana Orshulayk
Ewelina Chabros
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 131435
10.15199/65.2021.4.3
pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka
środki spożywcze
najwyższe dopuszczalne poziomy
ustawodawstwo
elements harmful to human health
foodstuffs
maximum permissible levels
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Występowanie i zawartość izomerów trans kwasów tłuszczowych w produktach spożywczych
Halina Makała
nr katalogowy: 130116
10.15199/65.2021.1.4
izomery trans kwasów tłuszczowych
źródła w diecie
wielkość spożycia
wpływ na zdrowie
trans fatty acids isomers
dietary sources
consumption quantity
health effects
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Pulling color from a colored image for coloring gray images using CSO algorithm
A.P. Aseel W. Ali
Lecturer Riyadh Zaghlool Mahmood
A.P. Hanan H. Ali
nr katalogowy: 147100
10.15199/48.2024.01.20
RGB
image coloring
grayscale
image processing
BMP
Sswarm intelligent CSO
RGB
kolorowanie obrazu
skala szarości
przetwarzanie obrazu
BMP
inteligentny CSO Sswarm
GOSPODARKA WODNA 2021-12
ROCZNY SPIS TREŚCI – 2021
nr katalogowy: 134972
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127663
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Efektywne rozwiązania konstrukcyjne w chłodni i mroźni
nr katalogowy: 127664
GOSPODARKA WODNA 2010-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 56460
GOSPODARKA WODNA 2012-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 72963
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-9
Richterowie
E. Kałuda
nr katalogowy: 19737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Koła Gospodyń Wiejskich wyruszyły w teren, aby promować lokalne i tradycyjne produkty
nr katalogowy: 116117
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-3
Kindermannowie i pałace
E. Kałuda
nr katalogowy: 19907
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 129976
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Spis treści rocznika 2009
nr katalogowy: 49497
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-3
Artykuły sanitarne w handlu zagranicznym - ile ceramiki, ile tworzyw sztucznych?
Mirosław Ziach
nr katalogowy: 115901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Jak rozwijać pracownika - narzędzia Część 4- Różne spojrzenia, czyli role i praca z perspektywą
nr katalogowy: 92074
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Czy odsetki na rachunku firmowym są przychodem z działalności gospodarczej?
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 62030
GOSPODARKA WODNA 2015-12
ROCZNY SPIS TREŚCI
nr katalogowy: 95561
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2013-1
Spis treści rocznika 2012
nr katalogowy: 74218
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 129976
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-4
Zatrudnianie cudzoziemców w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 119688
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-5
KONKURS MŁODYCH AUTORÓW PREZENTUJĄCYCH SWOJE PRACE W TRAKCIE KONFERENCJI RADIOKOMUNIKACJI I TELEINFORMATYKI 2023
nr katalogowy: 145697
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Co z odpadami?
nr katalogowy: 90793
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Co z odpadami?
nr katalogowy: 88775
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-7
Odwołanie pracownika z urlopu
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 107432
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Napoje z cząstkami - nowe wyzwanie dla branży napojowej
Ireneusz Lichota
Adam Bogacz
nr katalogowy: 105147
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Aspekty środowiskowe i jakości zdrowotnej butelek PET z udziałem surowców z recyklingu
Hanna Żakowska
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 60649
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-6
Techtextil 2019
ANNA ZAKRZEWSKA
nr katalogowy: 121045
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 33019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-1
Co z odpadami?
nr katalogowy: 32308
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 38413
OPAKOWANIE 2008-6
Kryteria oceny jakości worków z tworzyw sztucznych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 35874
GOSPODARKA WODNA 2018-12
Korzystanie z wód i usługi wodne w świetle przepisów ustawy Prawo wodne z dnia 20 lipca 2017 r. Część II
LUCYNA OSUCH-CHACIŃSKA
nr katalogowy: 117823
OPAKOWANIE 2020-12
Leksykon terminów z zakresu opakowań – część 5.
Bohdan Czerniawski
Hanna Żakowska
Joanna Karwowska
nr katalogowy: 129481
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH