Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Aktualne wymagania i wyniki monitorowania jakości pasz zbożowych
Waldemar Korol
Jolanta Rubaj
Sławomir Walczyński
Grażyna Bielecka
nr katalogowy: 149829
10.15199/61.2024.4.6
zboża paszowe
produkty uboczne
podstawowy skład chemiczny
makroelementy
mikroelementy
pierwiastki śladowe
substancje niepożądane
grain feed
cereal by-products
basic nutrients
macro- and microelements
trace elements
undesirable substances
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Wyniki badań składu chemicznego i wartości pokarmowej otrąb pszennych i żytnich na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 117562
otręby pszenne i żytnie
pasza
badanie
skład chemiczny
wartość pokarmowa
wheat and rye bran
feed
analysis
chemical composition
nutritive value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pieczywo gotowane na parze – charakterystyka i technologia produkcji
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 139842
mantou
pieczywo pszenne
gotowanie na parze
technologia produkcji
mantou
wheat bread
steaming
production technology
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Wyróżniki jakości ziarna paszowego
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 131272
jakość paszowa
białko
energia
profil aminokwasowy
mikotoksyny
feed quality
protein
energy
amino acid profile
mycotoxins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Technologia odroczonego wypieku pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksandra Rakocka
nr katalogowy: 136191
pieczywo
odroczony wypiek
wymagania surowcowe
zalety
wady
bread
postponed baking
raw material requirements
advantages
disadvantages
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-9
Problem eutrofizacji powodowany przez nadmierne związki biogenne
Marek Gromiec
nr katalogowy: 128211
10.15199/17.2020.9.1
eutrofization
akty prawne
aspekty techniczne
nowe technologie
odzysk fosforu
eutrophication
legal acts
technical aspects
new technologies
phosphorus recovery
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
SIMATIC HMI basic Panels
Michał Bereza
nr katalogowy: 41807
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Wstępna analiza jakości wody zbiornika wodnego Turawa w obrębie działającej instalacji "WOPR"
Bogna Buta
Mirosław Wiatkowski
Łukasz Gruss
Paweł Tomczyk
Robert Kasperek
Witold Skorulski
nr katalogowy: 138866
10.15199/62.2022.8.1
zbiornik zaporowy
jakość wód
substancje biogenne
instalacja poprawiająca jakość wody
gospodarka wodna
dam reservoir
water quality
nutrients
installation improving water quality
water management
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Szarłat jako dodatek do pieczywa – ocena podstawowego składu chemicznego
Magdalena Sobolewska
Marek Bury
nr katalogowy: 132879
szarłat wyniosły
skład chemiczny
składniki odżywcze
popiół
amaranthus cruentus
chemical composition
nutrients content
ash
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
SIMATIC HMI Comfort Panels
Krzysztof Okoński
nr katalogowy: 57757
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
GOSPODARKA WODNA 2020-12
Osady ściekowe a problem eutrofizacji wód
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 129615
osady ściekowe
eutrofizacja
akty prawne
aspekty techniczne
nowe technologie
odzysk fosforu
sludge
eutrophication
legal acts
technical aspects
new technologies
phosphorus recovery
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
Efektywność usuwania związków organicznych ze ścieków produkcyjnych
Anna Kasprzak
nr katalogowy: 44000
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-3
SSPC Basic Spray Application Manual
Stanislaw Gorzkowski
nr katalogowy: 10836
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Europejskie działania w zakresie reformulacji produktów żywnościowych na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 114010
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
TECHNOLOGIA PRODUKCJI KARMY DLA PSÓW – wpływ procesu ekstruzji na składniki pokarmowe diety
Monika Bogusławska-Tryk
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 144003
pies
karma
ekstruzja
składniki pokarmowe
dog
food
extrusion
nutrients
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Analysis of chemical composition of protein-xanthophyll concentrate. Analiza chemicznego składu koncentratu białkowo-ksantofilowego
Eugeniusz R. Grela
Krzysztof Pietrzaka
Edyta Kowalczuk-Vasileva
Renata Klebaniuk
Beata Borucka
nr katalogowy: 78585
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-9
Robot kołowy do zadań inspekcyjnych zdalnie sterowany przez Internet
Kamil Czura
Marek Kciuk
nr katalogowy: 70430
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwości zastosowania chitozanu w otoczkach do nawozów
Regina Michalik
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 134680
10.15199/62.2021.11.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwości zastosowania chitozanu w otoczkach do nawozów
Regina Michalik
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 134680
10.15199/62.2021.11.8
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-11
Możliwości zastosowania chitozanu w otoczkach do nawozów
Regina Michalik
Krzysztof Kozioł
Ilona Wandzik
nr katalogowy: 134680
10.15199/62.2021.11.8
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Impact of the Volute Basic Circle Diameter of Sewage Pump on Pressure Pulsation
Wei Li
Weidong Shi
Xiaoping Jiang
Ting Jiang
Bin Chen
nr katalogowy: 75307
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Basic electrical and optical properties of protective SiCx and SiNy layers
SYLWESTER KANIA
BOGDAN G. WENDLER
MARCIN JACHOWICZ
JANUSZ ZIMNICKI
nr katalogowy: 27473
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Naturalnie szkodliwe
nr katalogowy: 141816
produkty pochodzenia roślinnego
substancje antyodżywcze
kwas szczawiowy
kwas fitynowy
tioglikozydy
biodostępność
składniki mineralne
białka
witaminy
products of plant origin
anti-nutritional substances
oxalic acid
phytic acid
thioglycosides
bioavailability
minerals
protein
vitamins
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-1
Gospodarka wodno-ściekowa w gospodarce cyrkulacyjnej
Marek Gromiec
nr katalogowy: 124605
10.15199/17.2020.1.1
gospodarka cyrkulacyjna
gospodarka wodno-ściekowa
produkcja wody
substancji biogennych i energii
circular economy
water-wastewater economy
water
nutrients and energy production
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-7
Setting-up the flame cutting time of heavy plates for various flame cutting technologies and for various types of shapes
RADIM LENOR
DAVID STAŠ
nr katalogowy: 36784
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-6
Wpływ zachowania łańcucha chłodniczego na wartość odżywczą mleka spożywczego, w tym zawartość składników bioaktywnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
Bożena Nowakowicz-Dębek
Tomasz Czernecki
nr katalogowy: 107079
10.15199/62.2017.6.33
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Regulator PID w SIMATIC S7-1200
Kamil Bednarczyk
Jakub Chojnacki
nr katalogowy: 57758
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Przekształtniki energoelektroniczne dla technologii atmosferycznej plazmy nietermicznej (AP-NTP).
Marcin HOŁUB
Stanisław KALISIAK
nr katalogowy: 49762
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-1
Nowości
nr katalogowy: 41801
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Koordynacja rozwiązań ochrony odgromowej z wymaganiami kompatybilności elektromagnetycznej
Andrzej SOWA
nr katalogowy: 46063
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-8
Kurs programu Audytor OZC basic 5.0
MICHAŁ STRZESZEWSKI
PIOTR WERESZCZYŃSKI
nr katalogowy: 69895
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-2
technika na co dzień
nr katalogowy: 118429
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
GOSPODARKA WODNA 2019-8
Postęp w odzysku fosforu z odcieków z przeróbki osadów ściekowych za pomocą technologii krystalizacji struwitu w Ameryce Północnej i Europie - wybrane przykłady
TOMASZ GROMIEC
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 121890
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Wartość odżywcza zbóż niechlebowych i możliwość ich wykorzystania w przemyśle
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 133590
10.15199/65.2021.9.4
gryka zwyczajna
jęczmień zwyczajny
owies zwyczajny
zboża niechlebowe
common buckwheat
common barley
common oats
non-bread cereals
GOSPODARKA WODNA 2021-12
Nowe koncepcje gospodarki wodno-ściekowej i osadowej1) Część II
Marek Gromiec
nr katalogowy: 134963
odzysk surowców
produkcja energii
produkcja wodoru
produkcja bioplastyków
produkcja biogenów
odnowa wody
recovery of constituents
energy production
hydrogen production
bioplastics production
nutrients production
water reuse
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-10
Bioaktywne składniki mleka właściwości i możliwości otrzymywania za pomocą technik membranowych
Agata Zajączkowska
Jarosław Kowalik
Justyna Żulewska
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 128773
10.15199/65.2020.10.2
procesy membranowe
bioaktywne składniki
mleko
membrane processes
bioactive components
milk
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Lampy LED i oprawy oświetleniowe LED z możliwością zdalnego sterowania.
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 137796
10.15199/48.2022.06.12
lampy LED
oprawy oświetleniowe LED
sterowanie oświetleniem
LED lamps
LED luminaires
light management system.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-6
Lampy LED i oprawy oświetleniowe LED z możliwością zdalnego sterowania.
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 137796
10.15199/48.2022.06.12
lampy LED
oprawy oświetleniowe LED
sterowanie oświetleniem
LED lamps
LED luminaires
light management system.
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-1
Synchronizacja czasu w SIMATIC S7-1200
Kamil Bednarczyk
Jakub Chojnacki
nr katalogowy: 57759
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-8
Synthesis of highly effective VLSI-structures for use in real-time digital signal processing
BATYUK ANATOLIY
TSMOTS IVAN
VAVRUK IRYNA
SURTEL Wojciech
nr katalogowy: 78815
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Kompostowanie osadów ściekowych w układzie dwustopniowym oraz charakterystyka kompostu
Dorota Kulikowska
Katarzyna Bernat
Magdalena Zielińska
Magdalena Zaborowska
nr katalogowy: 137727
10.15199/17.2022.5.6
kompostowanie
komunalne osady ściekowe
słoma pszeniczna
zrębki drewniane
pierwiastki nawozowe
stabilność kompostu
metale ciężkie
composting
municipal sewage sludge
wheat straw
wood chips
nutrients
compost stability
heavy metals
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
Ocena dokładności cyfrowej estymacji podstawowych parametrów sygnałów
Sergiusz SIENKOWSKI
nr katalogowy: 66590
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-12
Wpływ składowej rozproszonej promieniowania słonecznego na parametry modułów PV
T. Żdanowicz
T. Rodziewicz
nr katalogowy: 22664
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-7
The Study of Water Reconditioning using Magnetic Field for Plant Industry
Nattakun POUNGPRAKHON
Chanchai THONGSOPA
Samran SANTALUNAI
Thanaset THOSDEEKORAPHAT
Nuchanart SANTALUNAI Pichaya CHAIPANYA
nr katalogowy: 144157
10.15199/48.2023.07.11
Induction coil
Magnetic field
Plant growth
Magnetic-treated water
cewka
pole magnetyczne
przemysł rolniczy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-5
About the best measurand estimators of trapezoidal probability distributions
Zygmunt Lech WARSZA
Maryna GALOVSKA
nr katalogowy: 44732
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu zbożowo-młynarskiego
Krzysztof Dziedzic
Maria Różańska
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 117682
10.15199/65.2018.12.8
przemysł zbożowy
produkty odpadowe
skład
wykorzystanie w żywności
grain industry
byproducts
composition
use in food products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5a
Lampy LED - ocena podstawowych parametrów
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 67786
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-10
Analizator BDM bazujący na interfejsie USB dla procesorów freescale
K. Przygoda
D. Makowski
G. Jabłoński
A. Napieralski
nr katalogowy: 21478
GOSPODARKA WODNA 2024-3
Gospodarka wodno-ściekowa w gospodarce cyrkulacyjnej
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 147709
10.15199/22.2024.3.1
gospodarka cyrkulacyjna
gospodarka wodno-ściekowa
nowy paradygmat
odzysk wody
energii i substancji biogennych
circular economy
water and wastewater management
new paradigm
recovery of water
energy
nutrients
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-2
Physical Modelling of Metal Bath Flow in the Tundish and Importance of Validation Experiments
KAREL MICHALEK
KAREL GRYC
ZBYNĚK HUDZIECZEK
JAN MORÁVKA
nr katalogowy: 49831
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Podstawowe właściwości geopolimerów z dodatkiem odpadu ceramicznego
Aleksandra Chuczun
Bartosz Rakowski
Edyta Gosk
Katarzyna Kalinowska-Wichrowska
nr katalogowy: 138914
10.15199/33.2022.08.14
geopolimery
odpad ceramiczny
recykling
temperatura dojrzewania.
geopolymers
ceramic waste
recycling
curing temperature
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
Multidimensional independent subspace analysis by natural gradient
Fasong WANG
Linrang ZHANG
Rui LI
Yu ZHOU
Nan LIU
nr katalogowy: 70677
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-5
SIMATIC S7-1200
Kamil Bednarczyk Jakub Chojnacki
nr katalogowy: 54953
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-8
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 121759
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
AURA 2022-5
Nowe perspektywy uprawy i wykorzystania rokitnika zwyczajnego w Polsce
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Marek KOPACKI
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
nr katalogowy: 137577
10.15199/2.2022.5.4
rokitnik zwyczajny
uprawa
wykorzystanie
sea buckthorn
cultivation
use
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-7
Metody analizy termicznej i ich zastosowanie w badaniach wpływu dodatków na rozkład termiczny azotanu(V) amonu
Agnieszka Myka
Anna Zdunek
Piotr Rusek
nr katalogowy: 138691
10.15199/62.2022.7.2
azotan(V) amonu
analiza termiczna
wpływ dodatków na rozkład termiczny AN
ammonium nitrate
thermal analysis
effect of additives on the thermal decomposition of AN
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Elektroforeza kapilarna - wysokosprawna technika w analizie farmaceutycznej
WIOLETA MARUSZAK
nr katalogowy: 28382
DOZÓR TECHNICZNY 2005-6
Wykaz norm zharmonizowanych z Dyrektywą 94-9-WE dotyczącą urządzeń i systemów zabezpieczających przeznaczonych do użytku w atmosferach potencjalnie wybuchowych
nr katalogowy: 8950
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Diody elektroluminescencyjne (LED) dużej mocy
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 25709
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Use Game Based Interactive Multimedia Modules to Learning Basic Concepts on Courses for Computing Science
Kristijan KUK
Dejan RANČIĆ
Petar SPALEVIĆ
Zoran TRAJČEVSKI
Marko MIĆALOVIĆ
nr katalogowy: 67853
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-4
Degradacja warstw typu NiCrAlY w warunkach utleniania
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 66981
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Availability of CCS No7 signalling channel under influence of bursty and random errors
Dragan MITIĆ
Aleksandar LEBL
Žarko MARKOV
nr katalogowy: 59175
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
Basic experiments set for the evaluation of the text line segmentation
Darko BRODIC
nr katalogowy: 55761
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
Facial landmarks localization using binary pattern analysis
Michał OCHOCKI
Dariusz SAWICKI
nr katalogowy: 101953
10.15199/48.2016.11.11
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-4
Comparative analysis of two hierarchical methods of assembly planning for producers of electric and electronic equipment
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 91011
10.15199/48.2015.04.20
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Owies jako źródło składników odżywczych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 108632
owies
składniki odżywcze
profilaktyka
oats
nutrients
prophylaxis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-11
Wymywanie makroskładników nawozowych z marginalnej gleby lekkiej nawożonej osadem ściekowym
Anna Paszkiewicz-Jasińska
Franciszek Czyżyk
Agnieszka Rajmund
nr katalogowy: 123316
10.15199/62.2019.11.22
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Magnetoelastic methods principle and practical applications
Peter FABO
Peter SIROKY
nr katalogowy: 31308
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-10
Problematyka oceny właściwości płynów hamulcowych i technologicznych w laboratorium akredytowanym
BRONISŁAW DEJNEGA
nr katalogowy: 30262
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Criteria influencing a design of artificial lighting
Josef LINDA
Lukáš HURT
nr katalogowy: 37099
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-2
Recykling papierniczych mas włóknistych
KAZIMIERZ PRZYBYSZ
AGNIESZKA WYSOCKA-ROBAK
ZOFIA PRZYBYSZ
nr katalogowy: 28824
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Zawansowane procesy rewitalizacji wody w zbiorniku zaporowym Pasternik w Starachowicach
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
Aleksandra Wagner
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 139554
10.15199/62.2022.9.10
procesy rewitalizacji
rewitalizacja
remediacja
bio- preparaty
osady denne
zbiornik zaporowy Pasternik
revitalization processes
revitalization
dredging process
biomixtures
Pasternik reservoir
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Zawansowane procesy rewitalizacji wody w zbiorniku zaporowym Pasternik w Starachowicach
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
Aleksandra Wagner
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 139554
10.15199/62.2022.9.10
procesy rewitalizacji
rewitalizacja
remediacja
bio- preparaty
osady denne
zbiornik zaporowy Pasternik
revitalization processes
revitalization
dredging process
biomixtures
Pasternik reservoir
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Zawansowane procesy rewitalizacji wody w zbiorniku zaporowym Pasternik w Starachowicach
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
Aleksandra Wagner
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 139554
10.15199/62.2022.9.10
procesy rewitalizacji
rewitalizacja
remediacja
bio- preparaty
osady denne
zbiornik zaporowy Pasternik
revitalization processes
revitalization
dredging process
biomixtures
Pasternik reservoir
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Zawansowane procesy rewitalizacji wody w zbiorniku zaporowym Pasternik w Starachowicach
Robert Mazur
Zbigniew Kowalewski
Aleksandra Wagner
Agnieszka Włodyka-Bergier
nr katalogowy: 139554
10.15199/62.2022.9.10
procesy rewitalizacji
rewitalizacja
remediacja
bio- preparaty
osady denne
zbiornik zaporowy Pasternik
revitalization processes
revitalization
dredging process
biomixtures
Pasternik reservoir
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Mathematical model for M-phases switched reluctance motor
Vasyl TKACHUK
Lidiya KASHA
nr katalogowy: 30348
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-3
Badanie niezawodności w zakresie analizy i oceny uszkodzeń elementów przepływowego systemu chłodzącego na przykładzie elektrowni Połaniec
Julia TRYMUCHA
nr katalogowy: 24542
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-1
Charakterystyki regulacyjne zaworów kulowych
ANDRZEJ PUSZER
MARIUSZ WNĘK
nr katalogowy: 65083
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Badania odbiorowe rurociągów poddawanych renowacji z użyciem wykładzin CIPP w świetle wytycznych PSTB
Bogdan Przybyła
nr katalogowy: 142372
10.15199/33.2023.03.05
badania odbiorowe
renowacja rurociągu
wykładzina CIPP.
acceptance tests
pipelines renovation
CIPP liner.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Badania odbiorowe rurociągów poddawanych renowacji z użyciem wykładzin CIPP w świetle wytycznych PSTB
Bogdan Przybyła
nr katalogowy: 142372
10.15199/33.2023.03.05
badania odbiorowe
renowacja rurociągu
wykładzina CIPP.
acceptance tests
pipelines renovation
CIPP liner.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-3
Badania odbiorowe rurociągów poddawanych renowacji z użyciem wykładzin CIPP w świetle wytycznych PSTB
Bogdan Przybyła
nr katalogowy: 142372
10.15199/33.2023.03.05
badania odbiorowe
renowacja rurociągu
wykładzina CIPP.
acceptance tests
pipelines renovation
CIPP liner.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
The 2-channel EPR spectrometer Radiopan SE/X- 254x for relative quantitative measurements
Jan Duchiewicz
Andrzej Dobrucki
Andrzej Francik
Andrzej Sadowski
Tomasz Duchiewicz
Wacław Stachowicz
Galina Kupriyanova
nr katalogowy: 64065
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Microstructure of Cu-Ag-P alloy layers plasma sprayed on AgSnO2 composite material
ADRIANA WRONA
MARCIN LIS
MIECZYSŁAW WOCH
MAŁGORZATA KAMIŃSKA
nr katalogowy: 52699
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Basics of Process Control: the On-Off Control System
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Agnieszka Anna Pilarska
nr katalogowy: 94955
10.15199/65.2015.11.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
About Computation of a Circular Electromagnet with an Opening in the Central Pole
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Mariya BRANSPIZ
nr katalogowy: 40237
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Padding of the components of waste combustion boilers with the use of nickel alloys
JANUSZ ADAMIEC
AGATA KIERZEK
nr katalogowy: 37833
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Comparative measurements of luminous flux between goniophotometric and photometric integrator based methods
Marek PÍPA
nr katalogowy: 37087
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-8
Wykorzystanie obiegów ORC w układach energetycznych
Wojciech MAZUREK
Anna BRYSZEWSKA-MAZUREK
Tymoteusz Świeboda
Grzegorz NAPOLSKI
nr katalogowy: 78475
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
NEGATYWNY WPŁYW NISKICH POZIOMÓW MOCY NADAWANIA NA WYDAJNOŚĆ PRACY SIECI BEZPRZEWODOWYCH STANDARDU IEEE 802.11ax
Szymon Stryczek
Marek Natkaniec
nr katalogowy: 144762
10.15199/59.2023.4.34
IEEE 802.11ax
moc nadawania
próg OBSS_PD
spadek wydajności pracy
IEEE 802.11ax
transmission power
OBSS_PD threshold
throughput degradation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zrównoważone technologie wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
Hanna Kowalska
Agata Marzec
Jolanta Kowalska
Kinga Samborska
Alicja Stelmach
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 111724
10.15199/65.2018.1.6
odzyskiwanie składników odżywczych
wzbogacanie żywności
nutrients recovery
natural ingredients
food enrichment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ocena zagrożenia metalami ciężkimi w produktach spożywczych
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127670
10.15199/65.2020.8.8
arsen
kadm
ołów
rtęć
zagrożenia
żywność
arsenic
cadmium
lead
mercury
threats
food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Ocena zagrożenia metalami ciężkimi w produktach spożywczych
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127670
10.15199/65.2020.8.8
arsen
kadm
ołów
rtęć
zagrożenia
żywność
arsenic
cadmium
lead
mercury
threats
food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-3
Vision based monitoring of coal flames
Waldemar WÓJCIK
Andrzej KOTYRA
Tomasz GOLEC
Konrad GROMASZEK
nr katalogowy: 33642
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Critical comparison of various current decomposition and compensation schemes in power systems
Jacques L. WILLEMS
nr katalogowy: 39621
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Applications of quantitative image analysis to the description of the morphology of polyurethane/carbon nanotubes composites
JOANNA RYSZKOWSKA
nr katalogowy: 37794
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Production of seamless pipes grade X65 according to API 5L
JOSEF BÁR
JAN MELECKÝ
nr katalogowy: 37254
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Płyty na bazie gipsu we współczesnym budownictwie
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 113314
10.15199/33.2018.04.06
gips
płyty
okładziny ścienne
właściwości użytkowe.
gypsum
boards
wall claddings
functional properties.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Modelling of the Magnetoplastic Effect
Romuald KOTOWSKI
Piotr TRONCZYK
nr katalogowy: 95270
10.15199/48.2015.12.34
OPAKOWANIE 2020-2
Badania i rozwój: Opakowanie jako nośnik idei i wartości
Agnieszka Andruszkiewicz
Magdalena Witkowicz
nr katalogowy: 125167
10.15199/42.2020.2.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-2
the safety and hygiene of work in the steel company
BOŻENA GAJDZIK
STANISŁAW BOROWIK
nr katalogowy: 33215
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Finding operating points of the diode-transistor circuits via homotopy approach
Michał TADEUSIEWICZ
Stanisław HAŁGAS
nr katalogowy: 30347
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Fading channels modelation in digital communication systems
Sorin POPA
Drăghiciu NICOLAE
Simona CASTRASE
Morgos LUCIAN
nr katalogowy: 30340
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Application of profilometry method for quantitative description of fracture of AZ91 alloy
STANISŁAW ROSKOSZ
JANUSZ ADAMIEC
nr katalogowy: 27460
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-11
Solution of a Hot Spot Problem of the Housing of a Channel Induction Furnace
Dietrich HECTORS
Koen VAN REUSEL
Johan DRIESEN
nr katalogowy: 39587
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-6
Instantaneous p-q Power Theory for Compensating Nonsinusoidal Systems
Edson H. WATANABE
Hirofumi AKAGI
Mauricio AREDES
nr katalogowy: 35737
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The determination of the current state and the reliability indices of synchronous motors with long time between failures
Viacheslav PRUS
Oleksandr DEHTIARENKO
nr katalogowy: 119938
10.15199/48.2019.05.17
synchronous motor
structural unit
defect
neural network
forecasting
reliability indices.
silnik synchroniczny
element konstrukcyjny
defekt
sieć neuronowa
prognoza
wskaźniki niezawodności
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Owoce morza – źródło substancji odżywczych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 130991
10.15199/65.2021.3.6
owoce morza
wartości odżywcze
metylortęć
bezpieczeństwo konsumenta
seafood
methylmercury
nutritional values
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Owoce morza – źródło substancji odżywczych
Patrycja Biernacka
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 130991
10.15199/65.2021.3.6
owoce morza
wartości odżywcze
metylortęć
bezpieczeństwo konsumenta
seafood
methylmercury
nutritional values
consumer safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Finite Difference Time Domain Method for high resolution modeling of low frequency electric induction in humans
Arkadiusz MIASKOWSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 31319
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Transient analysis of the induction machines at asymmetrical switching on the stator phase windings
Valery CHRISANOV
nr katalogowy: 31293
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Application of soft magnetic materials in development of new experimental model of single phase shaded pole motor
Vasilija SARAC
Lidija PETKOVSKA
nr katalogowy: 27762
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
PLD technique - an application in surface engineering
JAN KUSIŃSKI
JAN BUJAK
SŁAWOMIR KĄC
AGNIESZKA RADZISZEWSKA
nr katalogowy: 27558
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Gradient structure of ductile cast iron
TOMASZEWSKA AGNIESZKA
WOŹNICA HENRYK
nr katalogowy: 27519
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH