Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Polskie przetwórstwo zbóż w okresie integrowania z Unią Europejską
ROMAN URBAN
JADWIGA DROŻDŻ
nr katalogowy: 13980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Sektor zbożowy w obliczu kryzysu gospodarczego
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 47004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134861
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kolejna konferencja w Krynicy Morskiej
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 43812
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134861
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami
nr katalogowy: 27181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Ocena jakości produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Jan Grajewski
Magdalena Twarużek
Bogusław Gnusowski
Anna Nowacka
Michał Raczkowski
nr katalogowy: 110958
produkty uboczne zbożowe
pasza
badanie
składniki odżywcze
mikotoksyny
środki ochrony roślin
cereal by-products
feed
testing
nutritive constituents
micotoxins
pesticides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Produkty uboczne przetwórstwa zbóż na cele paszowe - ocena jakości i wymagania
Waldemar Korol
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
nr katalogowy: 121646
produkty przetwórstwa zbóż
pasza
badanie
podstawowy skład chemiczny
aminokwasy
sód
cereal by products
feed
testing
basic nutrients
amino acids
sodium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Eksport makaronów do Stanów Zjednoczonych
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 99958
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Import zbóż i przetworów zbożowych do Unii Europejskiej
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 102710
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS - w 2008 roku - 60 lat działalności
WOJCIECH GÓRNIAK
nr katalogowy: 31901
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Stan i prognoza rozwoju przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 79005
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Polskie hity eksportowe
nr katalogowy: 100577
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
nr katalogowy: 70393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Wsparcie eksportu zbóż i produktów ich przetwórstwa w ramach Wspólnej Polityki Rolnej
Marian Borek
nr katalogowy: 23490
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
WOJCIECH GÓRNIAK
nr katalogowy: 14127
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Działalność naukowo-badawcza i współpraca z przemysłem Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa
WOJCIECH GORNIAK
nr katalogowy: 6396
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 81087
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Żeby chleb był lepszy. Konferencja Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS Wpływ cech ziarna na jakość chleba
nr katalogowy: 4728
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-11
Mniejszy eksport produktów pierwotnego przetwórstwa zbóż, większy pieczywa
nr katalogowy: 123158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena form zaopatrzenia przedsiębiorstw w surowce z przetwórstwa zbóż a ich oczekiwania wobec dostawców
MONIKA ŚWIĄTKOWSKA
KAROL KRAJEWSKI
nr katalogowy: 97763
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Jakość produktów ubocznych młynarstwa na cele paszowe w świetle nowych wymagań w zakresie stwierdzeń zgodności
Grażyna Bielecka
Jolanta Rubaj
Waldemar Korol
nr katalogowy: 126429
otręby pszenne i żytnie
podstawowy skład chemiczny
wartość pokarmowa
składniki niepożądane
stwierdzanie zgodności
wheat and rye bran
basic nutrients
nutritive value
undesirable substances
statement of conformity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Działalność Komitetu Technicznego 36 ds. Zbóż i Przetworów Zbożowych
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 70537
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
41. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
nr katalogowy: 144827
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Wzrost przemysłowych przemiałów zbóż i poprawa wyników finansowych przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 6250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-4
Produkty uboczne przemiału zbóż na cele paszowe – aktualne wymagania
Waldemar Korol
nr katalogowy: 66835
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
41. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
nr katalogowy: 144359
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
"Ziarno zbóż, mąka, pieczywo - na polskim rynku"
nr katalogowy: 48344
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
Kierunki rozwoju przemysłu przetwórstwa zbóż w Polsce na bazie doświadczeń pięciu lat funkcjonowania Polski w strukturach UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 45412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 127380
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Biofortyfikacja zbóż w jod jako metoda zapobiegania jego niedoborom u ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 143486
jod
biofortyfikacja
pieczywo
żywność
produkty prozdrowotne
mikroelementy
iodine
biofortification
bread
food
health-promoting products
microelements
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Rozwój sytuacji w polskim przetwórstwie zbóż
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 14178
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVIII - 2014 r.
nr katalogowy: 88264
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Konsumpcja pieczywa i produktów zbożowych w Polsce w latach 1990-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 72174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Stan i perspektywy krajowego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 29968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Polski handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
Roman Jurga
nr katalogowy: 6477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Sprawozdanie z panelu dyskusyjnego przetwórców zbóż na Targach POLAGRA 2004
Roman Jurga
nr katalogowy: 6451
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
42. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 151858
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Aktualna sytuacja krajowego szkolnictwa w zakresie przetwórstwa zbóż
Jolanta Hermanowska
nr katalogowy: 14161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Prognoza rozwoju przetwórstwa zbóż do 2013 roku
nr katalogowy: 20002
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Wybrane informacje o strukturze oraz ekonomice polskiego i niemieckiego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 5152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Nowy rozdrabniacz otrąb GCTL marki Golfetto Sangati redukuje o 2/3 wielkość granulacji podczas jednorazowej operacji
nr katalogowy: 119597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Sektor zbożowo-młynarski Unii Europejskiej
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 83393
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
XXXI Konferencja w Krynicy Morskiej na temat: "Jakość produktu finalnego elementem sukcesu przedsiębiorstwa"
nr katalogowy: 52972
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Mykotoksyny - niebezpieczne zanieczyszczenie ziarna i produktów zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111949
pleśnie
mykotoksyny
zboża
produkty przemiału
filamentous fungi
mycotoxins
cereal
milling products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski Rocznik LIII – 2009 r"
nr katalogowy: 48623
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Przemysłowe wykorzystanie zbóż na świecie wykazuje wysoką dynamikę wzrostu dzięki przetwórstwu na etanol
nr katalogowy: 24534
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Przemysłowe wykorzystanie zbóż na świecie wykazuje wysoką dynamikę wzrostu dzięki przetwórstwu na etanol
nr katalogowy: 24534
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Drodzy Czytelnicy
Monika Soszyńska-Masny
nr katalogowy: 134841
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
41. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 145402
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Czy Polskie Normy przedmiotowe i na metody badań są potrzebne młynarzom i piekarzom?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 84003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
SPOTKANIE POŻNIWNE dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 141697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Dotacje w praktyce dla przetwórstwa zbóż
WIESŁAW WASILEWSKI
nr katalogowy: 39061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Jubileusz 70-lecia Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 116497
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Stan przemysłu zbożowo- młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż oraz wykorzystanie zbóż w innych przemysłach
nr katalogowy: 39784
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 32424
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-8
Handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 85828
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Krajowy rynek zbożowy i stan przemysłu młynarskiego oraz wtórnego przetwórstwa zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 45157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ewolucja koncepcji wykorzystania zbóż w gospodarce i żywieniu człowieka
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 23753
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Polskie wilgotnościomierze z klasą
nr katalogowy: 6335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Światowy handel mąką pszenną w latach 1997/1998 - 2006/2007
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 41573
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2007 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 32423
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-7
Posiedzenie rady Programowej "Przeglądu Zbożowo-Młynarskiego"
nr katalogowy: 27821
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2006 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 23475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
40. Konferencja przetwórstwa zbóż i piekarstwa w Krynicy Morskiej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 120554
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Przedłużone wycofywanie stosowania bromku metylu do fumigacji zbóż
nr katalogowy: 6305
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Gluten witalny-surowiec dla przetwórstwa zbóż i piekarstwa
nr katalogowy: 14188
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
XXI Konferencja w Krynicy Morskiej
nr katalogowy: 6466
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
XII Konferencja w Krynicy Morskie
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 12730
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Sytuacja krajowego rynku i przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 48609
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Informacje ze światowego rynku przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 20158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Stan ekonomiczny przetwórstważ w przeddzień integracji z UE
Roman URBAN
nr katalogowy: 6221
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Stan przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 22316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Zintegrowane zwalczanie szkodników (ang. IPM) optymalną praktyką w zakładach przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 20052
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Struktura i stan przemysłu zbożowomłynarskiego i paszowego
nr katalogowy: 20043
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-9
Zakład Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 20018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
XX, Jubileuszowa Konferencja w Krynicy Morskiej
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 6277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Targi VICTAM LatAm 2023 odniosły spektakularny sukces
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 148056
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Handel zagraniczny zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 88931
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Propozycje wdrożeniowe w zakresie postępu technicznego dla polskich młynów
nr katalogowy: 22336
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Stan i perspektywy przemysłu spożywczego ze szczególnym uwzględnieniem branży przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 20054
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2004 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 13966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2003 r.
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 6209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2004 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 13966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Perspektywy handlu zagranicznego zbożami
RoJ
nr katalogowy: 13986
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2005 roku
Jadwiga ROTHKAEHL
Sylwia STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 20162
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Firma Bühler - światowym liderem w rozwoju przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 20067
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Czynniki decydujące o jakości produkcji w przemyśle piekarskim i zbożowo-młynarskim
Wojciech GÓRNIAK
nr katalogowy: 4832
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Sprawozdanie z panelu dyskusyjnego przetwórców zbóż na Targach POLAGRA 2005
Roman Jurga
nr katalogowy: 14176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Stan przetwórstwa zbóż po przystąpieniu do Unii Europejskiej
Jadwiga DROŻDŻ
Roman URBAN
nr katalogowy: 14114
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Daty i fakty. Cz. 1. Rozdrabnianie ziarna
Andrzej Gładkowski
nr katalogowy: 141707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-11
Baza odmianowa dla produkcji zbóż do przetwórstwa w Polsce
Karol MARCINIAK
Zofia BANASZAK
nr katalogowy: 22329
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Kierunki rozwoju przemysłu zbożowo-młynarskiego i piekarskiego umożliwiające spełnienie zmieniających się wymagań konsumentów
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 19277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Stan i perspektywy przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 6374
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-6
Program Phare 2002 szansą rozwoju m.in. przedsiębiorstw wtórnego przetwórstwa zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 6322
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Wpływ warunków wykonania oznaczania na wynik oceny farinograficzne]' i alweograficznej maki pszennej
Danuta Abramczyk
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 5020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Firma Młyny Produkcyjno-Handlowe Tadeusza Michalczyka w Szczepankach uruchomiła nowy młyn pszenny o wydajności 400 t-dobę
Roman Jurga
nr katalogowy: 6261
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
XXII Konferencja w Krynicy Morskiej na temat Sterowanie jakością zdrowotną i technologiczną surowców i produktów
Roman Jurga
nr katalogowy: 14109
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LVI – 2012 r.
nr katalogowy: 72907
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
XXV Jubileuszowa Konferencja w Krynicy Morskiej na temat Przyszłość i perspektywy rozwoju przemysłu zbożowomłynarskiego i piekarskiego
Wojciech GÓRNIAK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 23092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
XXIV Konferencja w Krynicy Morskiej na temat- Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 20048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Stan i perspektywy handlu zagranicznego zbożami i przetworami zbożowymi
nr katalogowy: 35234
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
XXXVI Konferencja w Krynicy Morskiej Parametry oceny jakości ziarna zbóż i mąki do produkcji wyrobów piekarsko-ciastkarskich
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 92069
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Rozporządzenie w sprawie higieny pasz - zadania dla producentów produktów ubocznych przetwórstwa zbóż na cele paszowe
Waldemar KOROL
nr katalogowy: 14128
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Analiza zużycia energii w zakładach młynarskich podstawą racjonalizacji jej wykorzystania
Jan Kiryluk
Tomasz Pawlak
nr katalogowy: 55356
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Sytuacja w krajowym przetwórstwie zbóż
nr katalogowy: 81082
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
europejskie prace normalizacyjne w dziedzinie przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 27169
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Optymalizacja procesu online dzięki technologii NIR firmy Bühler
nr katalogowy: 96588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 79019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
„Spotkanie pożniwne” dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Przedsiębiorstwa zbożowo-młynarskie i paszowe w rankingach firm przemysłowych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 75656
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Roczny spis treści miesięcznika "Przegląd Zbożowo-Młynarski" Rocznik LIV – 2010 r.
nr katalogowy: 56219
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
XXXVIII Konferencja w Krynicy Morskiej Jakość zbóż i przetworów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106426
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
XXXVII Konferencja w Krynicy Morskiej Kontrola jakości w obrocie i przetwórstwie ziarna zbóż
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99935
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Koncepcja logistyki nowoczesnej technologii magazynowania i przetwórstwa zbóż
Józef Żuk
nr katalogowy: 37705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 138725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
„Spotkanie pożniwne” dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134842
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2008 roku
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2009 roku
Jadw iga Rothkaehl
nr katalogowy: 49095
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136975
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136884
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Profesor dr hab. Henryk Gąsiorowski
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 28964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Dotacje w praktyce dla przetwórstwa zbóż PROW - wybieramy dostawców
WIesław Wasilewski
nr katalogowy: 39786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Perspektywy przemysłu młynarskiego w Unii europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 149815
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Prozdrowotne związki zawarte w ziarnie zbóż i pseudozbóż
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 144368
ziarna zbóż
związki bioaktywne
substancje prozdrowotne
cereal grains
bioactive compounds
health-promoting substances
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Problemy surowcowe w branży zbożowo-młynarskiej i piekarskiej - XXVI Konferencja w Krynicy Morskiej
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 28962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Wspomnienia młynarza - (cz. 2) Młynarska edukacja
Bohdan Śmigielski
nr katalogowy: 39799
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
"Jakość ziarna i mąki - aspekt technologiczny i zdrowotny"
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 37734
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Główne problemy produkcji i przetwórstwa zbóż
ROMAN URBAN
nr katalogowy: 37682
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Rozwój sytuacji podażowo-popytowej na rynku światowym w roku gospodarczym 2008/2009
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 35962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Technologia młynarska na świecie – dziś i w przyszłości. Czyszczenie ziarna podstawą sukcesu.
nr katalogowy: 49672
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
SPOTKANIE POŻNIWNE dotyczące aktualnej sytuacji na rynku ziarna zbóż w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 141697
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Spotkanie informacyjno-dyskusyjne z zakresu oceny cech reologicznych ciasta za pomocą metod badawczych powszechnie stosowanych w przemyśle zbożowo-młynarskim i piekarskim
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 143481
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Koniec 2019 roku, ciekawego i ważnego dla Stowarzyszenia Młynarzy Rzeczypospolitej Polskiej jest już bardzo blisko
Jerzy Kuchciak
nr katalogowy: 123772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Znowu razem
Magdalena Mart
nr katalogowy: 75348
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-9
Z działalności firmy Sharman
nr katalogowy: 9620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Wykorzystanie roślinnych produktów ubocznych
nr katalogowy: 147268
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Stan krajowego rynku i przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 56206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-7
Sytuacja na krajowym rynku zbóż i jego przetwórstwa
nr katalogowy: 92241
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-5
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 16744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Aktualne wymagania i wyniki monitorowania jakości pasz zbożowych
Waldemar Korol
Jolanta Rubaj
Sławomir Walczyński
Grażyna Bielecka
nr katalogowy: 149829
10.15199/61.2024.4.6
zboża paszowe
produkty uboczne
podstawowy skład chemiczny
makroelementy
mikroelementy
pierwiastki śladowe
substancje niepożądane
grain feed
cereal by-products
basic nutrients
macro- and microelements
trace elements
undesirable substances
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Alkaloidy tropanowe – co młynarze powinni o nich wiedzieć
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137881
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Dzieci jedzą za mało produktów zbożowych, a ich najczęstszym wyborem są makarony
nr katalogowy: 150003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Przydatność technologiczna odmian pszenic rekomendowanych do uprawy w Polsce na 2008 rok według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 37055
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 143478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 81772
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-3
Polskie produkty pochodzenia zwierzęcego na rynku europejskim
I. Szczepaniak
nr katalogowy: 20836
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Stan przetwórstwa zbóż w Polsce
nr katalogowy: 52961
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Przemysł zbożowo-młynarski i wtórne przetwórstwo zbóż w 2009 r. i po I kwartale 2010 r.
nr katalogowy: 54190
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Indonezja - rozwój przemysłu młynarskiego związany ze wzrostem popytu na produkty pszenno-mączne
nr katalogowy: 114134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2013 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 82843
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 89829
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Konserwacja wag - usługa, która się spłaca
nr katalogowy: 52059
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2010 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 56846
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
PFA - Podstawowy Standard Zapewnienia Jakości
Maciej Majewski
nr katalogowy: 54908
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-6
Zagrożenie wybuchem pyłu zbożowego nadal aktualne
nr katalogowy: 91649
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Technika i technologia produkcji ryżu oraz zbożowych kasz i płatków błyskawicznych
nr katalogowy: 55364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Przydatność technologiczna ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat - według badań Zakładu Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS
Sywia Stępniewska
nr katalogowy: 45894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Jakość zbóż i przetworów zbożowych a potrzeby rynku
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 114131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ewolucja pojęcia "jakość mąki" w rozwoju technologii zbóż
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 70530
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Platforma INNOPENA dla wzrostu innowacyjności przetwórstwa żywności w Wielkopolsce
Romuald I. Zalewski
nr katalogowy: 66169
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Stan i perspektywy rynku i przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 88254
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Wykorzystanie odpadów poubojowych do produkcji biogazu
nr katalogowy: 87945
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Kompleksowa modernizacja młyna Molino Piantoni, wykonana przez firmę Golfetto Sangati
nr katalogowy: 105092
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Piekarz młynarzem
nr katalogowy: 98699
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Ziarno zbóż i produkty jego przetwórstwa, jako źródło selenu w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 136189
selen
selenometionina
selenocysteina
zawartość selenu
formy selenu
selenium
selenomethionine
selenocysteine
selenium content
forms of selenium
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Produkty pełnoziarniste.Częśc 1.Produkty zbożowe i substancje odżywcze.
LESZEK MOŚCICKI
AGNIESZKA WÓJTOWICZ
nr katalogowy: 41871
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 61704
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Odnawialność i recykling opakowań do żywności to priorytety TETRA PAK
nr katalogowy: 99247
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Plon i krajowa produkcja białka zbóż w aspekcie jego paszowego wykorzystania
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 133704
białko zbóż
białko paszowe
plon białka
produkcja białka paszowego
foder protein
protein yield
feed protein
production
cereal protein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Spotkanie informacyjno-dyskusyjne z zakresu oceny cech reologicznych ciasta za pomocą metod badawczych powszechnie stosowanych w przemyśle zbożowo-młynarskim i piekarskim
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 143481
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
"Znaczenie jakości surowca w sukcesie ekonomicznym przedsiębiorstw zbożowo-młynarskich i piekarskich"
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 61389
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Jakość ziarna pszenicy w zakładach przetwórstwa zbożowego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 149823
10.15199/61.2024.4.2
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Rynkowa szansa dla młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Pradawne zboża – skarby na nowo odkryte
Bohdan Juchniewicz
Czesław Meus
nr katalogowy: 149819
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 138725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Szkolenie w zakresie metodyki oznaczania wybranych wyróżników jakościowych ziarna i mąki oraz interpretacji uzyskiwanych wyników badań
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 143478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
50 lat Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu Wspomnienie o Katedrze Technologii Zbóż w Poznaniu
nr katalogowy: 73905
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Produkcja i zużycie zbóż w Polsce
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 63579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Produkcja filmu promocyjnego pt. „Pieczywo – smak, zdrowie, ekonomia”
nr katalogowy: 136179
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH