Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
CHŁODNICTWO 2015-4-5
Koktajl bakteriofagowy - skuteczne narzędzie w zapewnianiu bezpieczeństwa mikrobiologicznego żywności chłodzonej
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 91392
10.15199/8.2015.4-5.5
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
TECHNIKA I MEDYCYNA
nr katalogowy: 42308
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Sposób na patogeny w kuchni
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 47226
AURA 2021-2
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 130610
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne żywności w opinii konsumentów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Katarzyna Nowacka
nr katalogowy: 63168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Patogeny najczęściej występujące w żywności
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 94948
10.15199/65.2015.11.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
DNI PRZEMYSŁU MIĘSNEGO po raz 52
nr katalogowy: 123992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wiedza pracowników o higienie oraz praktykach produkcyjnych
Marzena Tomaszewska
Joanna Trafiałek
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102851
10.15199/65.2016.12.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mikrobiologiczne zagrożenia w żywności
Małgorzata Stachowiak
nr katalogowy: 98609
10.15199/65.2016.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Zmiana klimatu a zagrożenia mikrobiologiczne dla przemysłu spożywczego
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 150448
GAZETA CUKROWNICZA 2008-10
Choroby korzeni buraka cukrowego
Ewa Moliszewska
nr katalogowy: 38544
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Alternatywna metoda wykrywania pałeczek Salmonella za pomocą metody BACGene
nr katalogowy: 115607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Pleśnie w żywności trudny przeciwnik
Małgorzata Piotrowska
nr katalogowy: 110547
10.15199/65.2017.11.4
pleśnie
żywność
zagrożenia
mykotoksyny
molds
food
threats
mycotoxins
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 115291
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Nowe technologie utrwalania żywności - badania modelowe
Mikołaj SKOWRON
Agnieszka WANTUCH
nr katalogowy: 124703
10.15199/48.2020.02.30
pulsacyjne pole elektromagnetyczne (PEF)
utrwalanie żywności
elektroporacja.
pulsed electromagnetic field (PEF)
food preservation
electroporation.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-12
Barwniki naftochinonowe- lawson, lapachol, juglon - zastosowanie do barwienia tkaniny poliamidowej w sub- i nadkrytycznym CO2
ZYGMUNT BORUSZCZAK
ANNA KOSMALSKA
PAWEŁ WAWRZYNIAK
MARIAN ZABORSKI
nr katalogowy: 23631
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
"Nowe patogeny" w surowcach oraz produktach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 69409
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Zastosowanie ozonu w produkcji bezpiecznej żywności
Monika Trząskowska
Bogusław J. Cieślicki
nr katalogowy: 113391
ozon
utrwalanie żywności
dezynfekcja
ozone
food preservation
disinfection
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Bakteriocyny - charakterystyka i potencjał w utrwalaniu żywności
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Iwona Szymańska
Milena Kupiec
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 125038
10.15199/65.2020.2.7
bakteriocyny
biokonserwanty
środki antymikrobiologiczne
opakowania aktywne
powłoki jadalne
bacteriocins
bio-preservatives
antimicrobials
active packaging
edible coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Brak dostępu - Profilaktyka, jako element nadzoru nad szkodnikami w zakładzie gastronomicznym
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109862
nadzór nad szkodnikami
żywienie zbiorowe
bezpieczeństwo żywności
środki kontroli/nadzoru
profilaktyka przed szkodnikami
zwalczanie szkodników.
pest control
catering
food safety
control measures
pest prevention
pest eradication.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zagrożenia mikrobiologiczne w żywności
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal
Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 122457
10.15199/65.2019.9.6
patogeny żywności
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
choroby przenoszone przez żywność
food pathogens
microbial contamination
food-borne diseases
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Klimatyzacja w budynkach - komfort, ale i wyzwania
Jerzy PESZKE
nr katalogowy: 112938
patogeny
wentylacja
zabezpieczanie
grzyby
bakterie.
pathogens
ventilaton ducts
protection
fungi
bacteria
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-4
Podsumowanie konferencji naukowo-technicznej ‒ klimatyzacja obiektów szpitalnych
Dominika Ćwiklińska
nr katalogowy: 137233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-2
MADE IN POLAND
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 143159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-3
Zagrożenia związane z obecnością w żywności bakterii z rodzaju Clostridium
Katarzyna Leja
Kamila Szudera-Kończal Katarzyna Czaczyk
nr katalogowy: 119409
10.15199/65.2019.3.2
bezpieczeństwo żywności
Clostridium spp.
C. botulinum
patogeny w żywności
food safety
Clostridium spp.
C. botulinum
food pathogen
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Kilka zasad ekoprojektowania opakowań do żywności – wyzwania i zalecenia
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147795
10.15199/65.2024.3.5
opakowanie do żywności
ekoprojektowanie
gospodarka oobiegu zamkniętym
recykling
food packaging
ecodesign
circular economy
recycling
AURA 2022-9
Rośliny oczyszczą glebę
Justyna KOWALEWSKA
nr katalogowy: 139427
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Produkty mleczne - najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
Monika Stasiak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117182
10.15199/65.2018.11.6
produkty mleczne
kryteria bezpieczeństwa
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
milk and milk products
safety criteria
microbiological contamination
pathogens
ELEKTROINSTALATOR 2021-1-2
TYPY MASECZEK I ICH SKUTECZNOŚĆ W OCHRONIE PRZED KORONAWIRUSEM
nr katalogowy: 130400
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Computer program for quantitative identification of microscope images of cells in biological suspension of selected strains of microorganisms
Paweł Kiełbasa
Anna Miernik
Michał Rad
nr katalogowy: 141858
10.15199/48.2023.02.36
computer program
quantitative identification
pathogens
microorganisms
program komputerowy
ilościowa identyfikacja
patogeny
mikroorganizmy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Computer program for quantitative identification of microscope images of cells in biological suspension of selected strains of microorganisms
Paweł Kiełbasa
Anna Miernik
Michał Rad
nr katalogowy: 141858
10.15199/48.2023.02.36
computer program
quantitative identification
pathogens
microorganisms
program komputerowy
ilościowa identyfikacja
patogeny
mikroorganizmy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Koło Naukowe Technologów Żywności, SGGW w Warszawie. II Ogólnopolskie Spotkanie Młodych Technologów Żywności
nr katalogowy: 85519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Współpraca banków żywności z darczyńcami
Magdalena Krajewska
nr katalogowy: 93123
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
MADE IN POLAND
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 142178
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Tworzenie biofilmu przez Campylobacter
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 96218
10.15199/65.2016.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Enterokoki i ich znaczenie w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
Ewelina Parzęcka
nr katalogowy: 72614
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 33037
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Jak odróżnić barwnik od żywności barwiącej?
Joanna Gajda-Wyrębek
Katarzyna Kuźma
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
nr katalogowy: 91365
10.15199/65.2015.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Z półki księgarskiej - Praca zbiorowa (red. Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk) CHEMIA ŻYWNOŚCI. Tom 1. Główne składniki żywności, Tom 2. Biologiczne właściwości składników żywności
nr katalogowy: 111641
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020
nr katalogowy: 127259
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Świadomy wybór
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Wybrane zagrożenia związane ze spożyciem żywności
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 102850
10.15199/65.2016.12.8
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Relacja z "Akademii PFPŻ ZP - jakość i bezpieczeństwo żywności"
nr katalogowy: 92613
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Nowe przepisy UE w zakresie dodatków do żywności
nr katalogowy: 40773
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Uwarunkowania prawne bezpieczeństwa żywności na podstawie nowego prawa żywnościowego UE oraz polskich aktów prawnych
M. Mucha
nr katalogowy: 16657
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. II
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 60519
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Ceny żywności wzrosną o 10-15% w 2008 r.
nr katalogowy: 34583
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Bezpieczeństwo i jakość żywności
nr katalogowy: 56031
OPAKOWANIE 2012-3
Opakowania dla przemysłu spożywczego. Zagrożenia dla bezpieczeństwa żywności i zdrowia konsumenta
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 66357
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Kryteria bezpieczeństwa żywności i higieny produkcji
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 80060
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-12
System HACCP a jakość żywności
Marzena POPIS
nr katalogowy: 56160
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Wzrośnie odpowiedzialność producentów żywności za stosowane opakowania
nr katalogowy: 118409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Spotkanie członków Zespołu Zadaniowego ds. Bezpieczeństwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 108629
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
X Kongres Bezpieczeństwa Żywności
Anna Wilcz
nr katalogowy: 146654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury
nr katalogowy: 44554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Bezpieczeństwo i mikrobiologiczna stabilność CC Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. II
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 76489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Młodzi SGGW
nr katalogowy: 66213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Systemy zarządzania bezpieczeństwem i jakością żywności - teraźniejszość i przyszłość
nr katalogowy: 95774
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Oszustwa i nadzór w łańcuchu dostaw żywności
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 82574
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 18,19 i 20 z 2016)
nr katalogowy: 103127
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Koncepcje stabilności żywności o małej i średniej zawartości wody
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 81361
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Wydziały Nauk o Żywności oraz Medycyny Weterynaryjnej Uniwersytetu Warmińsko-Mazurskiego w Olsztynie realizują projekt pn. Innowacyjność technologii żywności wysokiej jakości w ramach RPO Województwa Warmińsko-Mazurskiego (2014-2020)
nr katalogowy: 125173
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
Polskie Noble 2020
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 129052
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Nowoczesne laboratorium w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 33026
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Postęp w wytwarzaniu i ocenie żywności 34. sesja Komitetu Nauk o Żywności PAN
nr katalogowy: 47386
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Czy stać nas na marnowanie żywności?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
PAWEŁ MIROSZ
IRENA OZIMEK
nr katalogowy: 35504
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zastosowanie ozonu w przemyśle mięsnym
Monika Trząskowska
nr katalogowy: 127260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Jakość i bezpieczeństwo żywności
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 31131
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-4
Nanotechnologia w technologii żywności
EWA JAKUBCZYK
nr katalogowy: 25466
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Przekazywanie konsumentowi informacji na temat żywności
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 95693
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Bakterie Listeria monocytogenes Cz. II. Ograniczanie źródeł zanieczyszczeń żywności
Anna Sip
nr katalogowy: 55118
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Ryzyko strat żywności w zakładach przemysłu spożywczego
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 126517
10.15199/65.2020.5.4
straty żywności
przemysł spożywczy
żywność
przetwórstwo żywności
food loss
food industry
food
food processing
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-11
Co nowego we wspólnotowym prawie żywnościowym?
nr katalogowy: 31133
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Identyfikacja źródeł strat żywności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 132709
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Przełom w darowiznach. Redystrybucja żywności po dacie minimalnej trwałości
nr katalogowy: 131434
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Polska Federacja Producentów Żywności uruchomiła stronę o dodatkach do żywności
nr katalogowy: 16696
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-4
EXBERRY - żywność barwiąca to barwy pochodzące z natury: przyszłość należy do naturalnych alternatyw!
nr katalogowy: 43995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Wszechobecne dodatki
Joanna Obara
nr katalogowy: 101287
AURA 2014-1
Prawda o bakteriach - prebiotyki i probiotyki
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 81797
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Możliwości recyklingu wody w przemyśle piwowarskim
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 143819
10.15199/65.2023.6.2
recykling wody
browarnictwo
zanieczyszczenia
ścieki
water recycling
brewing
pollution
wastewater
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Szansa na polubowne rozwiązywanie sporów dotyczących żywności
nr katalogowy: 118882
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Jakość i bezpieczeństwo żywności
A.Ł.
nr katalogowy: 68228
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
VARIA
nr katalogowy: 106575
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Wpływ zarządzania bezpieczeństwem żywności na jakość życia
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 67357
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Opakowania jadalne na bazie polimerów
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 123396
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-10
Zmiany, zmiany
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 101288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Przechowalnictwo żywności w atmosferze modyfikowanej
Joanna Markowska
Iwona Kasprzyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 93646
10.15199/65.2015.9.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Propozycje zmian w rozporządzeniu o nowej żywności
Katarzyna Stoś
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 51877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Nowa żywność aktualny stan prawny
Justyna Cieślak
nr katalogowy: 95672
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Wprowadzanie na rynek żywnościowy wzbogacanych środków spożywczych
Monika Zagrajek
nr katalogowy: 98688
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
"Stosowanie dodatków w żywności wygodnej i cateringowej"
Anna Karwowska
nr katalogowy: 27435
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
W próżni Próżniowe pakowanie żywności
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 18581
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Utrwalanie radiacyjne żywności
Jacek Zin
nr katalogowy: 1705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kategoryzacja produktów owocowo-warzywnych, w tym produktów wegetariańskich i wegańskich, pod kątem stosowania dodatków do żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 142847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Znakowanie żywności GMO
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 38261
CHŁODNICTWO 2007-3
Utrwalanie żywności metodą zamrażania lub chłodzenia
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 24970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kodeks Etyki Żywnościowej pod Honorowym Patronatem Prezydenta RP
nr katalogowy: 132381
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Nie marnuj żywności
nr katalogowy: 66301
CHŁODNICTWO 2023-2
Mrożenie i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 142832
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-4
Bezpieczeństwo i ochrona żywności
Andrzej Kłodawski
nr katalogowy: 76240
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Wyznaczniki wartości żywności ekologicznej
J. Witczak
nr katalogowy: 14821
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
IV Kongres Bezpieczeństwa Żywności
nr katalogowy: 110966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Wydział Nauk o Żywności SGGW ma już 55 lat!!!
nr katalogowy: 103657
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Nowe wymagania w znakowaniu żywności
R. Wierzejska
nr katalogowy: 20850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Fakty i mity o żywności i żywieniu"
nr katalogowy: 72842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Drukowanie żywności w 3D
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 103647
10.15199/65.2017.1.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Radiacyjna obróbka żywności Dzwolak kierunki zastosowania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 56230
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-4
"Dodatki do żywności z uwzględnieniem aromatów" Konferencja PFPŻ nt. przepisów dotyczących dodatków do żywności
Marta Stus
nr katalogowy: 59103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Problemy bezpieczeństwa dodatków do żywności
K. Krygier
nr katalogowy: 14882
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Marnowanie żywności w sieciach handlowych
Bartłomiej Kulisz
nr katalogowy: 114463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-7
Trudna walka z pozataryfowymi barierami na unijnym rynku żywności
nr katalogowy: 114714
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95185
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
"Chemia żywności"
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95037
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-2
Zadrukowane opakowania do żywności - zagrożenia dla zdrowia i bezpieczeństwa żywności
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 57723
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Bezpieczeństwo żywności w Polsce w okresie członkostwa w Unii Europejskiej
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 89570
10.15199/65.2015.2.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Bezpieczeństwo mikrobiologiczne żywności w oparciu o obowiązujące regulacje prawne UE
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 90406
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Zagrożenia mikrobiologiczne żywności
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 89202
10.15199/65.2015.1.3
OPAKOWANIE 2009-4
Więcej opakowań i właściwy rodzaj opakowań mogą pomóc w zmniejszeniu głodu na świecie!
Carl Olsmats
nr katalogowy: 44163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
IBPRS Oddział Chłodnictwa i Jakości Żywności
nr katalogowy: 42462
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Kriogeniczne zamrażanie żywności
nr katalogowy: 73442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
"Doskonalenie systemu zarządzania bezpieczeństwem żywności"
nr katalogowy: 62807
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Rola dodatków w promocji nowoczesnej żywności. Konferencja IDŻ
nr katalogowy: 20809
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Akademia PFPŻ ZP – jakość i bezpieczeństwo żywności
nr katalogowy: 106589
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Zagrożenia bezpieczeństwa zdrowotnego mięsa i przetworów mięsnych
Marian Gil
Elżbieta Głodek
nr katalogowy: 109015
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Rada Promocji Żywności Prozdrowotnej
nr katalogowy: 93082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Jakość żywności w XXI w. - czy mamy powody wyłącznie do zadowolenia
E. Mrówka
nr katalogowy: 23152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-5
Smak i aromat w żywności i napojach
O. Bortkun
nr katalogowy: 6808
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Reklama żywności w regulacjach prawnych
l. Ozimek
nr katalogowy: 6997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Marnotrawienie żywności – gastronomia jako narzędzie edukacji konsumenta
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 128167
10.15199/65.2020.9.6
marnotrawienie żywności
konsument
gastronomia
zrównoważona produkcja
food waste
consumer
gastronomy
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Identyfikacja zafałszowań żywności z zastosowaniem metod PCR
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 43854
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Znakowanie i reklama żywności funkcjonalnej - czyli jak zgodnie z przepisami podkreślić właściwości prozdrowotne żywności
Izabela Tańska
nr katalogowy: 119340
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-7
Polska Izba Dodatków do Żywności - dorobek i zadania
nr katalogowy: 7122
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-11
Czarne chmury zbierają się nad dodatkami do żywności z numerami "E" - najlepszym antidotum jest żywność barwiąca
nr katalogowy: 123398
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Dodatki do żywności - nie zawsze pożądane, ale coraz powszechniej stosowane
A.Ł.
nr katalogowy: 14813
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-9
Chłodniczy transport żywności wymagania międzynarodowej umowy ATP
WIESŁAW ZWIERZYCKI
KRZYSZTOF BIEŃCZAK
TOMASZ ROCHATKA
ARKADIUSZ STACHOWIAK
PRZEMYSŁAW TYCZEWSKI
nr katalogowy: 29762
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
"Kryzys cenowy" na rynku żywności
nr katalogowy: 35996
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
KE zainaugurowała centrum wiedzy o fałszowaniu żywności
nr katalogowy: 114129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Straty i marnotrawstwo żywności w produkcji piekarsko-cukierniczej
Sylwia Łaba
Robert Łaba
nr katalogowy: 125297
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Bezpieczeństwo aspartamu potwierdził Europejski Urząd ds. Bezpieczeństwa Żywności
J. Gajda
nr katalogowy: 20753
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-12
NATURA FOOD - IX Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej i Naturalnej Coraz bogatsza oferta żywności ekologicznej i naturalnej
nr katalogowy: 102521
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Bezpieczeństwo zdrowotne żywności - kto nas chroni? co nam zagraża?
Anna Karwowska
nr katalogowy: 88494
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 96665
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Zmiana prawa żywnościowego
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 48982
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Modelowanie mikrobiologicznego bezpieczeństwa żywności
Anna Sylwia Tarczyńska
Jarosław Kowalik
Adriana Łobacz
nr katalogowy: 68731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Psucie żywności przy udziale drożdży
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 87961
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Zastosowanie substancji konserwujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 66127
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-8
III Międzynarodowe Targi Żywności Ekologicznej - EKOGALA 2009
nr katalogowy: 45431
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-11
Nowości wydawnicze
Zbigniew Duda
nr katalogowy: 95381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Ekologiczna produkcja żywności w świetle przepisów prawa. Cz. I. Informacje ogólne
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 5112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Innowacje w żywności
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 82178
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Marnotrawstwo żywności w kontekście problemów ze sprzedażą polskich jabłek
Milena Lipińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 95650
10.15199/64.2015.11-12.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Akademia Rolnicza we Wrocławiu. Wydział Nauk o Żywności
Wacław Leszczyński
nr katalogowy: 4820
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Unijne kontrole zapewniają bezpieczeństwo naszej żywności
Marta Angrocka-Krawczyk
nr katalogowy: 70529
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
KRONIKA
nr katalogowy: 68049
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Nowe regulacje prawne Wspólnoty Europejskiej w zakresie zapewnienia bezpieczeństwa żywności i pasz
Krzysztof KWIATEK
nr katalogowy: 14083
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Ewolucja standardów bezpieczeństwa żywności: od tradycji do nowoczesności
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146433
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Aspekt ekonomiczny Marnotrawienie żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 110542
10.15199/65.2017.11.1
marnotrawienie żywności
koszty
gospodarstwa domowe
wydatki
food waste
costs
households
expenditur
OPAKOWANIE 2006-6
Pierwsze w Wielkiej Brytanii opakowanie do zdrowej żywności w postaci przekąski marki Tesco Tempations firmy Readifoods
L. F.
nr katalogowy: 17955
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
XLII Sesja Naukowa Komitetu Nauk o Żywności PAN "Żywność-Zdrowie-Przyszłość" Lublin, 25-26 czerwca 2015 r.
Joanna Stadnik
Izabella Jackowska
nr katalogowy: 93129
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Identyfikowalność w Łańcuchu Dostaw Żywności ŁDŻ - Uznanie Bureau Veritas
B. Staszak
J. Łasak
nr katalogowy: 14762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
My wiemy, że głód i marnotrawstwo żywności to ten sam problem
nr katalogowy: 14163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Stosowanie dodatków do żywności - aktualny stan prawny
nr katalogowy: 76963
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności w organizacjach łańcucha żywnościowego wg wymagań projektu ISO 22000. Część l
L. Owczarek
M. Karaś
U. Jasińska
nr katalogowy: 14771
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
AURA 2020-11
Straty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 128915
CHŁODNICTWO 2018-3
Łańcuch chłodniczy a zmiany klimatyczne
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 114897
10.15199/8.2018.3.1
łańcuch chłodniczy
produkcja żywności
bezpieczeństwo żywności
zmiany klimatu
wpływ na środowisko
cold chain
food production
food safety
climate changes
environmental impact
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH