Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Podstawowe zasady przemiału pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 44911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Wydzielanie zarodków i przemiał ziarna kukurydzy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 32432
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Z tej mąki będzie chleb
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89398
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wpływ stopnia rozdrobnienia mąki żytniej na jakość pieczywa żytniego
Elżbieta Słow ik
Małgorzata Mielcarz
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49098
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wspomnienia o młynarstwie w polskiej literaturze. Z „Księgi Henrykowskiej” i „Trylogii”
nr katalogowy: 137019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Ogólna charakterystyka procesu przemiału ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 37704
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Metodyka oceny wartości przemiałowej ziarna na podstawie wyników przemiału laboratoryjnego
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 57353
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Mąki razowe i sitkowe z ziarna pszenżyta
nr katalogowy: 62035
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.1 Ogólna charakterystyka procesu przemiału ziarna
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 73916
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Przemiał ziarna na mąki razowe
Wiesław KOWALEWSKI
nr katalogowy: 20131
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Stan przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 22316
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sektor młynarski w N iemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebas tian Jarzębowski
nr katalogowy: 64963
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Przemiał kukurydzy na sucho - (cz. 1)
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14070
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Przetwórstwo kukurydzy Część 3. Wydzielanie zarodków i przemiał ziarna kukurydzy
nr katalogowy: 85265
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Kierunki rozwoju współczesnego młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wspomnienia o młynarstwie w polskiej literaturze. Z „Księgi Henrykowskiej” i „Trylogii”
nr katalogowy: 137019
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Sortowanie optyczne innowacyjnym elementem czyszczenia pszenicy w młynie
nr katalogowy: 68971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Kierunki rozwoju współczesnego młynarstwa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 133696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. I. Skład chemiczny mąki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 106434
pszenica
mąka pasażowa
popiół
białko
liczba opadania
wheat
flour form different grinding stages
ash
protein
falling number
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Rosyjskie propozycje przemiału żyta na mąki jasne o podwyższonym wyciągu
nr katalogowy: 59417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Struktura branży młynarskiej w Niemczech w roku gospodarczym 2009/2010
nr katalogowy: 62046
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.3.inne rozdrabniacze stosowane do ziarna i mlewa
Roman Jurga
nr katalogowy: 77127
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna pszennych mąk pasażowych Cz. II . Właściwości reologiczne ciasta i jakość pieczywa
Grażyna Cacak-Pietrzak
MAŁGORZATA SOBCZYK
Dariusz Dziki
Krzysztof Jończyk
nr katalogowy: 108630
mąka pasażowa
wodochłonność
właściwości reologiczne
jakość pieczywa
flour from different grinding stages
water absorption
rheological properties
bread quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Stan przemysłu zbożowo- młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż oraz wykorzystanie zbóż w innych przemysłach
nr katalogowy: 39784
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.4. Sortowanie (odsiewanie) produktów rozdrabniania 2.4.3. Sortowanie i czyszczenie kaszek i miałów (wialnie kaszkowe) oraz inne przesiewacze
Roman Jurga
nr katalogowy: 79023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.4. Sortowanie (odsiewanie) produktów rozdrabniania 2.4.1. Tkaniny odsiewające
nr katalogowy: 77670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-6
Jak producent pieczywa powinien rozumieć mąkę?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 137856
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.5. Podstawowe zasady, charakterystyka parametrów i efektywność przemiału pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 79526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Możliwości oceny efektywności przemiału ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 52977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
Wpływ gęstości ziarna w stanie zsypnym na wartość technologiczną uzyskanej mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124786
mąki pasażowe
przemiał pszenicy
wartość technologiczna
wartość wypiekowa
flour passages
grain milling
technological value
baking value of flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Przemiał kukurydzy, charakterystyka jakościowa i możliwości wykorzystania przetworów kukurydzianych
nr katalogowy: 48389
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Efektywne rozwiązanie dla młyna właściwego Nowy mlewnik walcowy Diorit z nowoczesnym sterownikiem
Nicholas Trounce
nr katalogowy: 123786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Rozwój rynków zbóż w kontekście odnawialnych surowców i bioenergii w N iemczech
nr katalogowy: 86964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech - rok gospodarczy 2008/09
Agn ieszka Bezat
nr katalogowy: 52975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Kształcenie kadr dla branży młynarskiej w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 101311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Ocena wyników przemiału
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 70532
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.4. Sortowanie (odsiewanie) produktów rozdrabniania. 2.4.2. Odsiewacze płaskie - budowa i efektywność przesiewania
Roman Jurga
nr katalogowy: 78280
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Turcja w światowym eksporcie mąki
nr katalogowy: 115163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Różne aspekty przemiału pszenicy durum na semolinę
nr katalogowy: 86959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.2. Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych 2.2.4. Wpływ obciążenia walców na wyciąg i jakość mlewa oraz na efektywność przemiału
Roman Jurga
nr katalogowy: 76479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy. 2.2. Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych. 2.2.1. Wpływ parametrów pracy walców na efektywność rozdrabniania
Roman Jurga
nr katalogowy: 74254
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 55370
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
O polskim młynarstwie - rozmowa z Jadwigą Rothkaehl, prezes Stowarzyszenia Młynarzy RP
nr katalogowy: 95163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Ocena jakości handlowej mąki tortowej różnych producentów
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 99946
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Vitaris – modułowy system do najlepszego czyszczenia zboża
Sabrina Würsch
nr katalogowy: 128440
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Wpływ systemów uprawy na skład mineralny ziarna żyta ozimego odmiany Dańkowskie Diament
Magdalena Sobolewska
Magdalena Szkwara-Buliszak
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 132053
żyto
skład chemiczny
uprawa konwencjonalna
uprawa ekologiczna
rye
chemical composition
conventional cultivation
ecological cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.2. Rozdrabnianie ziarna w mlewnikach walcowych 2.2.2. Rodzaje i budowa mlewników
Roman Jurga
nr katalogowy: 75018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ zmian klimatycznych na branżę młynarską
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 126424
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-6
Maszyny do produkcji mąki i semoliny
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 120527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wymagania mikrobiologiczne dla ziarna i mąki
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 114136
bakterie
pleśnie
przemiał ziarna
oczyszczanie ziarna
bacteria
molds
grain milling
grain cleaning
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Postęp techniczny w udostępnianiu składników odżywczych zawartych w warstwie aleuronowej w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85270
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Rozdział 2. Przemiał ziarna pszenicy 2.2.Rozdrabnianie ziarna w młewnikach walcowych 2.2.3. Prawie wszystko o walcach młyńskich
Roman Jurga
nr katalogowy: 75668
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Zasady produkcji mąki białej drobnej i grubej oraz kaszki i zarodków Część 1. Schemat przemiałowy – produkty pierwszej jakośc
Kazimierz Bogaczyńsk i
nr katalogowy: 50400
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Holenderska jakość i innowacyjność
LESZEK MOŚCICKI
nr katalogowy: 14009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-8
Struktura i stan przemysłu zbożowomłynarskiego i paszowego
nr katalogowy: 20043
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu zbożowo-młynarskiego
Krzysztof Dziedzic
Maria Różańska
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 117682
10.15199/65.2018.12.8
przemysł zbożowy
produkty odpadowe
skład
wykorzystanie w żywności
grain industry
byproducts
composition
use in food products
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Wpływ rodzaju gleby oraz nawożenia na plonowanie, właściwości fizyczne i skład chemiczny ziarna pszenicy jarej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Anna Podleśna
Alicja Ceglińska
nr katalogowy: 120561
pszenica jara
rodzaj gleby
nawożenie
siarka
plonowanie
jakość ziarna
spring wheat
soil type
fertilization
sulfur
yielding
grain quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Przemiał żyta i pszenżyta na cele przemysłowe
nr katalogowy: 27177
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Struktura sektora młynarskiego w N iemczech - rok gospodarczy 2011/12
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 79524
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Możliwości sterowania jakością mąki w młynie Przemiał wielo- czy jednogatunkowy?
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 24527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Potencjał wykorzystania ziarna żyta
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 125847
żyto
plon
mąka żytnia
wartość paszowa
rye
yield
rye flour
fodder value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Kukurydza - Skład chemiczny mąki kukurydzianej i niektóre aspekty wartości żywieniowej
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 30243
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Cement wieloskładnikowy CEM V/A (S-V) 32,5N-LH
Tomasz Pużak
Marcin Sokołowski
nr katalogowy: 25891
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Przemysł zbożowo-młynarski i wtórne przetwórstwo zbóż w 2009 r. i po I kwartale 2010 r.
nr katalogowy: 54190
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Małżeństwo z rozsądku - czyli o historii relacji między francuskimi piekarzami-rzemieślnikami i młynarzami
Beata Marchand
nr katalogowy: 84004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Jakość ziarna zbóż i kukurydzy w okresie przechowywania
nr katalogowy: 60166
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130206
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-11-12
Współczesne przechowalnictwo ziarna cz.I
Lesław Janowicz
Adam Kupczyk
Monika Janowicz
nr katalogowy: 105975
przechowalnictwo ziarna
agregat chłodniczy
mieszalnik
wentylator
rozrzutnik.
grain storage
chiller
mixer
fan
spreader.
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ozimej i jarej uprawianej w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2008–2010
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 64148
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Praktyki dobrego przechowywania ziarna
Lesław Janowicz
nr katalogowy: 102724
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość technologiczna ziarna odmian pszenicy uprawianych w Polsce na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007-2011
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 72899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Znaczenie twardości ziarna dla procesu jego przygotowania do przemiału
nr katalogowy: 23479
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Stan przemysłu zbożowo-młynarskiego i wtórnego przetwórstwa zbóż
nr katalogowy: 72894
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów lat 2011-2013
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 88258
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Poradnik Młynarza - Rozdział 1. Przygotowanie surowca do przemiału 1.6. Obróbka powierzchni ziarna pszenicy
Roman Jurga
nr katalogowy: 70541
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Kontrola wilgotności i temperatury ziarna zbóż w czasie ich przechowywania
nr katalogowy: 60744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Jakość ziarna - aspekty istotne dla produkcji piekarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 55873
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 1)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 116493
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Możliwości organizacyjne, prawne i ekonomiczne zakupu ziarna pszenic przez kraje członkowskie Unii Europejskiej w Kazachstanie
nr katalogowy: 63578
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Wzajemne relacje wartości wybranych wyróżników jakościowych ziarna pszenicy
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48618
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-3
Przechowywanie ziarna zbóż o zróżnicowanych parametrach jakościowych
Jan Szyszło
Przemysław Bochat
nr katalogowy: 75009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Kontrola temperatury ziarna niezbędnym elementem bezpiecznego przechowywania zbóż
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 105097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kukurydza.Przemiał kukurydzy "na sucho"
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 43804
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2018 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117558
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
GAZETA MŁYNARSKA Stowarzyszenie Młynar zy RP Nr 84 2017 r. ROK XXI
nr katalogowy: 110965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza - produkt wartościowy sam w sobie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83383
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Problemy surowcowe branży młynarskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 137008
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2022 roku
Łukasz Wojtowicz
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 142591
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2021 r.
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 137015
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Nowy rozdrabniacz otrąb GCTL marki Golfetto Sangati redukuje o 2/3 wielkość granulacji podczas jednorazowej operacji
nr katalogowy: 119597
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Struktura sektora młynarskiego w Niemczech – rok gospodarczy 2010/11
nr katalogowy: 68966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna owsa ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 142592
owies
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
oat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
GRYKA - Część 2. Charakterystyka chemiczno-żywieniowa
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 37057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-6
Czyszczenie tzw. "czarne" i sortowanie ziarna pszenicy
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 35963
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Nowe techniki czyszczenia ziarna gwarantujące jakość przetworów zgodną z wymaganiami unijnymi
Roman Jurga
nr katalogowy: 24526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Nowe techniki czyszczenia ziarna gwarantujące jakość przetworów zgodną z wymaganiami unijnymi
Roman Jurga
nr katalogowy: 24526
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2017 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 110959
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Rozdział 1. Przygotowanie ziarna do przemiału 1.5. Nawilżanie i kondycjonowanie ziarna
Roman Jurga
nr katalogowy: 68977
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2010 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 56846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 131267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Ocena efektywności przemiału ziarna
Roman JURGA
nr katalogowy: 20101
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 5)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132047
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-11
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 2105
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Nawilżanie niezbędnym warunkiem optymalnego przygotowania ziarna pszenicy do przemiału. Duża różnorodność nawilżaczy oferowanych na rynku
nr katalogowy: 62050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Atestacja wilgotnościomierzy elektrycznych użytkowanych do oznaczania wilgotności ziarna zbóż
Hanna Majdak
nr katalogowy: 81088
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Wymagania jakościowe dla pszenicy przeznaczonej do produkcji mąki i chleba
Roman Jurga
nr katalogowy: 63570
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2019 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 122794
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 119591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy z krajowych zbiorów 2022 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 142593
kukurydza
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
corn
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 134851
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Kilka uwag na temat bezpiecznego przechowywania ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 14198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Ocena efektywności przemiału ziarna pszenicy na podstawie zależności zawartości popiołu i barwy mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 20108
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Zmiany aktywności enzymów hydrolitycznych podczas procesu kiełkowania ziarna żyta
PIOTR KOŁODZIEJCZYK
JAN MICHNIEWICZ
nr katalogowy: 6302
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Wartość odżywcza pieczywa wzbogaconego produktami naturalnymi
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49662
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wspólnotowy Katalog Odmian Roślin Rolniczych a dobór odmian pszenicy do uprawy w Polsce
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40821
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Automatyczne urządzenie do badania prób ziarna zbóż
nr katalogowy: 41879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2015 roku w wybranych krajach członkowskich UE
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 95165
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Mąka będzie nadal drożała. Dlaczego?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 57888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 4)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 131267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Ocena podstawowych cech technologicznych ziarna pszenicy ze zbiorów 2011 roku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów krajowych w latach 2006–2010 – na podstawie badań ZPZiP IBPRS
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 64150
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien Laboratorium przy magazynie zbożowym
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 120556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2014 roku w Polsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 90786
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Ciężar objętościowy ziarna kukurydzy może być wykorzystany do określania wagi ziarna w silosach i środkach transportu
nr katalogowy: 22311
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Zmiany wybranych właściwości fi zykochemicznych ziarna kakaowego w procesie jego przetwarzania. Cz.II. Prażenie ziarna kakaowego
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 19003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Wpływ wilgotności ziarna pszenicy na jego gęstość w stanie zsypnym
Wojciech GÓRNIAK
Hanna MAJDAK
nr katalogowy: 14189
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Wpływ wybranych czynników na jakość ziarna pszenicy zbieranego w Polsce
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 118507
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Ciężar objętościowy ziarna kukurydzy i pszenicy ważnym parametrem oceny jakości
nr katalogowy: 60163
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna żyta ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 140649
żyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
rye
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Pszenica: zbiory, stadnardy jakościowe i ich przemiał w Chinach
nr katalogowy: 41574
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 134849
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2021 roku
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 136188
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-1
Wartość technologiczna ziarna pszenżyta ze zbiorów 2021 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 136186
pszenżyto
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
triticale
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Uwaga na mąkę z porośniętego ziarna
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 55243
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Samozagrzewanie się ziarna i pomiar temperatury w magazynach zbożowych
nr katalogowy: 52063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2020 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 130205
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
USA. Rynek pszenicy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 147198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-5
Lawrence Zeleny – twórca metodyki oznaczania wskaźnika sedymentacyjnego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 150880
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Jakość ziarna pszenicy uprawianej w Polsce na przestrzeni ostatnich lat
Sylwia Stępniewska
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 85266
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Wartość przemiałowa i wypiekowa odmian pszenic uprawianych w Polsce - na podstawie oceny ziarna ze zbiorów lat 2007–2009
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 56211
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-2-3
Od sita do wialni
nr katalogowy: 65888
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 69725
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
O czym każdy przechowalnik ziarna zbóż wiedzieć powinien (część 3) Bezpieczne przechowywanie ziarna zbóż
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 118499
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-2
Ocena wartości technologicznej ziarna pszenicy pochodzącego od różnych grup producentów
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 97762
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-1
Metody oznaczania wilgotności ziarna zbóż i przetworów zbożowych
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 96583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 8)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134847
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Co z tą mąką?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 54806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2021 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 134848
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Jakość ziarna pszenicy zebranego w 2012 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej - Jadwiga Rothkaehl - Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 72180
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 6)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Kontrola sporządzania umów pisemnych przy nabywaniu produktów rolnych od 1 września 2017 roku w gestii Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa - zmiany niektórych dotychczasowych zapisów regulacji prawnych
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 109904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2022 roku
Sylwia Stępniewska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 141704
jęczmień
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
barley
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2022 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 140648
pszenica
rejony uprawy
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
wheat
growing area
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Jakość ziarna pszenicy w zakładach przetwórstwa zbożowego
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 149823
10.15199/61.2024.4.2
magazyny zbożowe
pszenica
wartość technologiczna ziarna
zbiory ziarna
grain elevator
wheat
technological value of grain
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ przechowywania na wilgotność ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27173
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-7
Czyszczenie powierzchni ziarna - tzw. czyszczenie białe
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 36658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
O wzajemnym oddziaływaniu ziarna z wodą Część II. Wpływ zabiegu nawilżania na zmianę właściwości ziarna
Kazimierz Bogaczyński
nr katalogowy: 58929
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wartość technologiczna ziarna pszenicy ze zbiorów 2016 roku
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 102720
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH