Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Białka rzepaku możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
Magdalena Maszewska
nr katalogowy: 110549
10.15199/65.2017.11.5
białka rzepaku
wartość odżywcza
właściwości funkcjonalne
izolowanie białek
rapeseed’
s protein
nutritional value
functional properties
protein isolations
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-3
Optymalne izolowanie termiczne zewnętrznych ścian budynków
Maciej Robakiewicz
nr katalogowy: 10473
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-9
Izolowanie przewodów wody ciepłej, zimnej i cyrkulacyjnej
EDYTA DUDKIEWICZ
SEBASTIAN ENGLART
AGNIESZKA LUDWIńSKA
nr katalogowy: 38083
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-3
Nowoczesne zabezpieczenia sieci elektroenergetycznych
nr katalogowy: 66120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Enzymatyczna modyfikacja białek serwatkowych
J. Leman
nr katalogowy: 23156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Analiza białek i aminokwasów w środkach spożywczych i suplementach diety
Marta Dudkiewicz
Joanna Berłowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 89574
10.15199/65.2015.2.5
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Termostabilność białek mięsa wieprzowego mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Marcin Dziomdziora
nr katalogowy: 16150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Z półki księgarskiej - Ewa Banachowicz STRUKTURA I PARAMETRY FIZYCZNE BIOPOLIMERÓW
Danuta Ciechańska
nr katalogowy: 89486
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Albuminy mleka właściwości fizykochemiczne i funkcje biologiczne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 80057
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Kongres GAM w Brukseli
nr katalogowy: 14099
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Białko drożdżowe – game changer na rynku odżywek białkowych!
nr katalogowy: 132269
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Białka decydujące o stabilności piany piwa
E. Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 20663
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-1
teksty-preteksty
nr katalogowy: 40966
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Układ białkowy pszenicy – chemia i technologia. Kreatywne działania
Mieczysław Jank iewicz
nr katalogowy: 48388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Fizykochemiczne właściwości serwatki uzyskiwanej podczas produkcji serów z udziałem białek serwatkowych
Jolanta Król
Aneta Brodziak
Joanna Barłowska
Bożena Nowakowicz-Dębek
Anna Litwińczuk
nr katalogowy: 121300
10.15199/62.2019.7.3
CHŁODNICTWO 2021-4
Izolowanie przewodów HVAC
nr katalogowy: 133119
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Use of enzymatic hydrolysis of whey proteins for the preparation of peptides with an antioxidant activity Zastosowanie enzymatycznej hydrolizy białek serwatkowych do otrzymywania peptydów o aktywności przeciwutleniającej DOI: dx.
Konrad Babij
Anna Dąbrowska
Marek Szołtysik
Marta Pokora
Aleksandra Zambrowicz
Robert Kupczyński
Józefa Chrzanowska
nr katalogowy: 86097
10.12916/przemchem.2014.1333
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-7
Zastosowanie czer ni amidowej oraz ninhydr yny do wykr ywania białek w fotografiach na podłożu papierowym
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 85855
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-5
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość farszów i wędlin
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 84411
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 106810
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
The evaluation of susceptibility of selected milk proteins to degradation with Cucurbita ficifolia serine protease. Ocena podatności wybranych białek mleka na degradację proteazą serynową dyni figolistnej Cucurbita ficifolia
Anna Dąbrowska
KonrAd Babij
Marek Szołtysik
Marta PokoaA
Aleksandra Zambrowicz
Józefa Chrzanowska
Robert Kupczyński
nr katalogowy: 76875
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Białka - charakterystyka, właściwości i ich alternatywne źródła
Iwona Szymańska
Anna Żbikowska
Paulina Mitrosz
nr katalogowy: 117679
10.15199/65.2018.12.6
źródła białka
białka alternatywne
właściwości funkcjonalne
produkcja żywności
sources of protein
alternative proteins
functional properties
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Peptydomika przetworzonych produktów mięsnych i ich autentyczność
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 102268
10.15199/65.2016.11.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Preparaty białek serwatkowych właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Bogdan Dec
nr katalogowy: 90143
10.15199/65.2015.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Hydrolizat kolagenu nowoczesny suplement diety
Franciszek Świderski
Małgorzata Czerwonka
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 43858
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
Z żałobnej karty
nr katalogowy: 89578
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Metody wykrywania i oznaczania GMO Cz. II. Techniki immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
nr katalogowy: 71980
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Soja - dodatek do przetworów mięsnych
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 103664
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Wykorzystanie glutenu witalnego w piekarstwie
nr katalogowy: 79009
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-10
Skóra - naturalny materiał włókienniczy
J. Skiba
nr katalogowy: 6120
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Wpływ wyekstrahowanych białek mięśniowych na jakość szynek gotowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 1606
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Master Martini. Tort czekoladowy
nr katalogowy: 12843
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12633
CHŁODNICTWO 2005-5
Substancje ochronne stosowane w procesie zamrażalniczego utrwalania mięsa i jego przetworów
Jacek Kondratowicz
Iwona Chwastowska
nr katalogowy: 8654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Nowa metoda na kwaśną serwatkę
nr katalogowy: 87250
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-5-6
Spektroskopia Ramana w monitorowaniu zmian strukturalnych białek w tkankach miękkich poddanych rozciąganiu
Marlena Gąsior-Głogowska
Agnieszka Orawczak
Małgorzata Komorowska
Romuald Będziński
Sylwia Szotek
Magdalena Kobielarz
Jerzy Hanuza
Mirosław Mączka
Norbert Pośpieszny
nr katalogowy: 42322
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
PRODUKTY SOJOWE FIRMY CARGILL JAKO FUNKCJONALNE l EKONOMICZNE DODATKI W PRODUKCJI WYROBÓW MIĘSNYCH
nr katalogowy: 1584
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-4
Fosfor w ściekach zakładów mięsnych -zanieczyszczenia które można skutecznie usunąć
Piotr Konieczny
nr katalogowy: 1314
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Zagospodarowanie tkanki mięsno-kostnej do produkcji protein
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
Katarzyna Fela
nr katalogowy: 110062
10.15199/62.2017.10.3
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Linia do produkcji makaronu z kukurydzy i ryżu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14081
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Badania podciągania kapilarnego wody przez płyty wapienno- -krzemianowe z wykorzystaniem technik reflektometrycznych TDR
Zbigniew Suchorab
Danuta Barnat-Hunek
nr katalogowy: 60438
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-12
Świąteczne przepisy Pawła Małeckiego
nr katalogowy: 5170
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Wpływ postępowania przedubojowego z bydłem rzeźnym na jakość mięsa
Julia Marchel
Marek Cierach
nr katalogowy: 69406
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 103372
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Alergia na białka mleka a procesy technologiczne. Mleko krowie jest bardzo zdrowe, ale nie dla wszystkich
M. Ziarno
nr katalogowy: 20772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakie przemiany zachodzą podczas fermentacji kwasowej ciasta żytniego?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 58705
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Stabilność operacyjna lakaz w warunkach immobilizacji
Małgorzata Deska
Beata Kończak
nr katalogowy: 125291
10.15199/62.2020.3.22
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-5
Woda technologiczna w przetwórstwie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 105808
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Chemiczna synteza fragmentów DNA i konstrukcja sztucznych genów
ADAM KRASZEWSKI
nr katalogowy: 107988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Drożdże modyfikowane genetycznie
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 80676
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Technologiczne aspekty przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 98639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Produkcja pieczywa bezglutenowego
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 93649
10.15199/65.2015.9.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część II)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 86269
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-1
Błędy wykonawcze w realizacji termoizolacji stropodachu na bazie kompozytu cementowo-styropianowego
Halina Garbalińska
Teresa Rucińska
Agata Wygocka
nr katalogowy: 82114
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-9
Jak radzić sobie z rosnącą złożonością układów sieci SN? - kompleksowe testowanie systemów automatyki dystrybucyjnej przy minimalnym wysiłkuonością układów sieci SN? – kompleksowe testowanie systemów automatyki dystrybucyjnej przy minimalnym wysiłku
Robert Wang
nr katalogowy: 122228
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2005-11
Estymacja parametrów modelu matematycznego generatora synchronicznego, układu wzbudzenia i turbiny
Stefan PASZEK
Andrzej BOBOŃ
Jerzy KUDŁA
Janusz BIAŁEK
Nick ABI-SAMRA
nr katalogowy: 11812
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of functional protein-mineral preparations in the food and feed industry Zastosowanie funkcjonalnych preparatów białkowo-mineralnych w przemyśle żywnościowym i paszowym
Marek Szołtysik
Robert Kupczyński
Anna Dąbrowska
Józefa Chrzanowska
Danuta Figurska-Ciura
Aleksandra Zambrowicz
Barbara Buda
nr katalogowy: 96633
10.15199/62.2016.2.16
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Odzyskiwanie białka z rybnych surowców ubocznych
Mariusz Szymczak
Angelika Dominiczak
Barbara Szymczak
nr katalogowy: 110165
10.15199/65.2017.10.5
rybne surowce uboczne
białko
strącanie izoelektryczne
pH-shift
izolaty
właściwości funkcjonalne
fish by-products
proteins
isoelectric precipitation
pH-shift
isolates
functional properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-4
Synteza i charakterystyka polietylenu o szczególnie dużym ciężarze cząsteczkowym
KRYSTYNA CZAJA
MARZENA BIAŁEK
nr katalogowy: 43588
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Produkty zbożowe a choroby celiaktyczne
KAROlINA CHRISTA
MARIA SORAL-ŚMIETANA
nr katalogowy: 32429
SZKŁO I CERAMIKA 2007-6
Nowoczesne technologie produkcji wyrobów ogniotrwałych dla przemysłu szklarskiego
BARBARA STUDENCKA
DOROTA SIWIEC-BIAŁEK
nr katalogowy: 31950
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Finansowe skutki katastrof budowlanych i metody zapobiegania
Przemysław Konopka
Beata Białek
nr katalogowy: 29898
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Bilans azotu w procesie oczyszczania wychmielin z gorzkich kwasów przy zastosowaniu NaOH
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 68152
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-4
Badanie możliwości wykorzystania odpadowych ceramicznych izolatorów elektrycznych jako recyklingowego kruszywa do betonów
Bartosz Zegardło
Paweł Ogrodnik
Paweł Woliński
Paweł Sikora
nr katalogowy: 97778
10.15199/74.2016.4.2
AURA 2016-4
Ekopragmatyzm, czyli zmiany zachodzące w organizacjach ekologicznych
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 97562
10.15199/2.2016.4.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Właściwości wypiekowe mąki żytniej i ich ocena na podstawie badania krzywych pęcznienia
Elżbieta Słowik
Małgorzata Mielcarz
nr katalogowy: 31678
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Z półki księgarskiej - Shawn Doonan BIAŁKA I PEPTYDY
Aleksander Kołodziejczyk
nr katalogowy: 38410
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Praktyczne rozwiązania z zakresu mycia i dezynfekcji w przemyśle rybnym
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 25857
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Badania krzywych pęcznienia - mało znana metoda oceny jakości mąki żytniej
ELŻBIETA SŁOWIK
MAŁGORZATA MIELCARZ
nr katalogowy: 29211
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki jasnej pszennej
nr katalogowy: 27171
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Kasza gryczana - produkt o podwyższonej wartości odżywczej
nr katalogowy: 83384
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-19
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 63149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Maleńkie, ale groźne
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wygoda na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57389
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Współczesne metody detekcji i analizy białek serwatkowych w kontekście zapobiegania fałszowaniu towarów
Oleksandra Pryshchepa
Natalia Daśko
Katarzyna Rafińska
Paula Walenda
Janusz Bojarski
Michał Złoch
Jerzy Łukaszewicz
Paweł Pomastowski
Andrzej Adamski
nr katalogowy: 151460
10.15199/62.2024.11.1
białka serwatkowe
metody detekcji
spektrometria mas
elektroforeza żelowa
fałszowanie produktów
bezpieczeństwo konsumentów
whey proteins
detection methods
MS
gel electrophoresis
product adulteration
consumer safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Sery z mikrobów?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 134161
10.15199/65.2021.10.6
białka pojedynczych komórek mikroorganizmów
mykoproteiny
substytuty nabiału
precyzyjna fermentacja
transgeniczne białka
single cell proteins
mycoproteins
dairy replacements
precision fermentation
transgenic proteins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Anachronizmy w koncepcji oceny jakościowej ziarna i przetworów zbożowych. Gluten
MIECZYSŁAW JANKIEWICZ
nr katalogowy: 32964
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Chloropropanole - znaczenie duże czy małe dla jakości zdrowotnej wyrobów przemysłu zbożowo-młynarskiego i piekarskiego?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 38783
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-7
Rozwój krajowej technologii 2,4-D
WIESŁAW M. MOSZCZYŃSKI
ARKADIUSZ BIAŁEK
EDWARD MAKIEŁA
BOLESŁAW RIPPEL
nr katalogowy: 36673
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Włączmy się w akcję promocji programu "5 x dziennie owoce i warzywa!"
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 25439
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-19-20
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 122306
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Jak uczynić firmę doskonalszą od wewnątrz Odc. 16. Przeciwdziałanie zjawiskom niechcianym - Mobbing (cz. 2)
nr katalogowy: 124328
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Amperometryczne oznaczanie przeciwciał anty-CRP znakowanych fosfatazą alkaliczną
BEATA KAZIMIERCZAK
DOROTA PIJANOWSKA
nr katalogowy: 35606
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-12
Słuchać rynku
nr katalogowy: 77194
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Genialne rozwiązania
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 83430
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
ROZROST KĘSÓW CIASTA Część 9.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97834
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Tajniki temperatury
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 96442
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Sun filters. Trends of development Filtry słoneczne. Trendy rozwojowe
Jacek Arct
nr katalogowy: 88686
10.12916/przemchem.2014.2185
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-5
Obniżanie współczynników SAIDI/SAIFI przy wykorzystaniu innowacyjnego systemu restytucyjnego Self Healing Grid
Bogdan Grabarczyk
nr katalogowy: 98411
10.15199/74.2016.5.2
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
E jak Ergonomiczna Lista Kontrolna MOP Czynniki szkodliwe w środowisku pracy
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 91151
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Analizatory do pomiaru białka, azotu, wilgoci, tłuszczu i cukru
nr katalogowy: 55114
OPAKOWANIE 2016-9
Opakowanie z białek mleka
nr katalogowy: 101447
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
ZEWNĄTRZKOMÓRKOWE DEKSTRANOSACHARAZY LEUCONOSTOC MESENTEROIDES
Katarzyna Dybka
Anna Otlewska
Piotr Walczak
nr katalogowy: 70867
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-9
Stosowanie preparatów białkowych w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 79233
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pszenne pieczywo w diecie bezglutenowej?
Anna Diowksz
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 100970
10.15199/65.2016.7.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Nastrzykiwanie i uplastycznianie mięsa do produkcji wędzonek parzonych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 90200
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-10
Naprawa materiału genetycznego w komórkach cz.II
Katarzyna Chat
Jerzy Peszke
nr katalogowy: 113617
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Przesłanki mobbingu
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 84967
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Łączniki SCHÖCK ISOKORB skuteczne wyeliminowanie liniowych mostków termicznych
Ireneusz Stachura
nr katalogowy: 62586
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Wykorzystanie transglutaminazy w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 82179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Badania adsorpcji białek na powierzchni biomasy w procesie enzymatycznej hydrolizy słomy kukurydzianej do fermentowalnych cukrów prostych
Katarzyna Dąbkowska
Paweł Sobieszuk
Maciej Pilarek
nr katalogowy: 110745
10.15199/62.2017.11.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Ocena trwałości fizykochemicznej piwa
Józef Błażewicz
Joanna Kawa-Rygielska
Adam Głowacki
nr katalogowy: 127674
10.15199/64.2020.7–8.1
stabilność piwa
zmętnienia
substancje stabilizujące
trwałość koloidalna piwa
beer stability
turbidity
stabilizing substances
colloidal stability of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Żele emulsyjne stabilizowane biopolimerami – składniki, właściwości funkcjonalne, zastosowanie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 140172
10.15199/65.2022.10.4
żele emulsyjne
właściwości funkcjonalne
substancje bioaktywne
immobilizacja
emulsion gels
functional properties
bioactive substances
immobilization
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Impact of graphite and diatomite on the strength parameters of hardened cement slurries Wpływ grafitu i diatomitu na parametry wytrzymałościowe stwardniałych zaczynów cementowych
Tomasz Śliwa
Stanisław Stryczek
Tomasz Wysogląd
Adam Skakuj
Rafał Wiśniowski
Aneta Sapińska-Śliwa
Anna Bieda
Tomasz Kowalski
nr katalogowy: 105706
10.15199/62.2017.5.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-1
Wyznaczenie modułu sztywności pianki poliuretanowej in situ
Daria Schneider
Anna Szymczak-Graczyk
nr katalogowy: 118127
10.15199/33.2019.01.12
pianka poliuretanowa zamkniętokomórkowa
ściskanie
moduł sztywności podłoża
izolacja natryskowa.
closed cell polyurethane foam
compression
soil rigidity modulus
spray insulation.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-4
Izolowanie fosfolipidów z liofilizowanych żółtek jaj kurzych
WITOLD GŁADKOWSKI
GRZEGORZ KIEŁBOWICZ
ANNA CHOJNACKA
BARTŁOMIEJ PISARSKI
CZESŁAW WAWRZEŃCZYK
nr katalogowy: 51335
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-1
Ochrona przed promieniowaniem elektromagnetycznym – koncepcja nowej tkaniny barierowej
Katarzyna Marciniak
Katarzyna Grabowska
nr katalogowy: 49491
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Produkty pełnoziarniste Część III. Błonnik
LESZEK MOŚCIKI
AGNIEZKA WÓTOWICZ
nr katalogowy: 44454
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-5
Kruchość mięsa - metody poprawy
nr katalogowy: 44255
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 48429
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-5
Wpływ modyfikacji powierzchni tytanowych warstwami SiO2-TiO2 na adhezję komórek bakteryjnych
ANNA BELCARZ
JAROSŁAW BIENIAŚ
BARBARA SUROWSKA
GRAŻYNA GINALSKA
nr katalogowy: 47826
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Diamentowy mikrochip elektroforetyczny
MATEUSZ FIJAŁKOWSKI1
ANNA KARCZEMSKA
JAN ŁYSKO
PETR LOUDA
VICTOR RALCHENKO
STANISŁAW MITURA
nr katalogowy: 46892
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
Rekonstrukcja
Eugeniusz Turyk
Tadeusz Kuzio
Bogusław Czwórnóg
Agnieszka Żydzik-Białek
Margrit Bormann
Andrzej Jastrzębiowski
Marta Kościelniak
nr katalogowy: 66419
AURA 2010-6
Alergików przybywa
nr katalogowy: 52189
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Ograniczenie emisji zaburzeń przewodzonych spawarki inwertorowej do poziomów akceptowalnych przez normę PN-EN 60974-10
Rafał BIAŁEK
Kamil BIAŁEK
nr katalogowy: 111027
10.15199/48.2017.12.17
Kompatybilność elektromagnetyczna
zaburzenia przewodzone
spawarka inwertorowa
Electromagnetic compatibility
conducted disturbance
inverter welder
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-4
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 105918
AURA 2014-1
Przydatność serwatki do otrzymywania napojów owocowych
Krzysztof SIEMIANOWSKI
nr katalogowy: 81789
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wartość wypiekowa mąki żytniej
Magdalena Kot
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 72898
CHŁODNICTWO 2012-11
Możliwości wykorzystania składników funkcjonalnych mleka krowiego
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 72835
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
PLEŚNIE I ICH ALERGENY W BUDYNKACH MIESZKALNYCH
Beata Gutarowska
nr katalogowy: 70860
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Woda w przetwórstwie mięsnym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 70134
AURA 2012-6
Wody termalne dużo więcej niż woda...
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 68417
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Chemiczno-termiczna metoda wstępnej izolacji bioaktywnych protein białka jaja
Teresa Skiba
Wiesław Kopeć
Łukasz Bobak
nr katalogowy: 67004
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Rośliny strączkowe mogą wspomóc bilans zbożowy
Franciszek Kapusta
nr katalogowy: 66134
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Biorafinacja ziarna zbożowego
Joanna Harasym
nr katalogowy: 60159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. 11. Roślinne koncentraty i teksturaty białkowe
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 80315
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Mleko i jego pochodne w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 77282
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na właściwości technologiczne mięsa dzika (Sus scrofa scrofa)
Lucjan Krala
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 53039
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Synthesis of silver-casein nanocomplexes Synteza nanokompleksów srebrowo-kazeinowych
Paweł Pomastowski
Myroslav Sprynsky
Milena Słodowsk
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 99662
10.15199/62.2016.7.29
DOZÓR TECHNICZNY 2023-2
Krajowa Konferencja Badań Radiograficznych „Świerk 2022”
Tadeusz Morawski
nr katalogowy: 142978
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Wpływ fluktuacji temperatury na stabilność przechowalniczą mrożonych kotletów wieprzowych
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 110098
10.15199/8.2017.9-10.6
kotlety wieprzowe
zamrażalnicze przechowywanie
zmiany oksydacyjne
wodochłonność
barwa
pork chops
freezing storage
oxidative changes
water absorption
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Ocena właściwości fizykochemicznych sosów serowych otrzymanych na bazie kazeiny kwasowej i oleju rzepakowego z dodatkiem koncentratu białek serwatkowych
Jagoda O. Szafrańska
Siemowit Muszyński
Bartosz G. Sołowiej
nr katalogowy: 121101
10.15199/65.2019.6.6
sos serowy
koncentrat białek serwatkowych (WPC80)
olej rzepakowy
tekstura
lepkość
cheese sauce
whey protein concentrate (WPC80)
rapeseed oil
texture
viscosity
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Znaczenie glutenu w technologii żywności i jego wpływ na zdrowie konsumenta
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 130597
10.15199/65.2021.2.6
gluten
zboża
zdrowie
dieta
gluten
grains
health
diet
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Właściwości funkcjonalne białek owadów jadalnych i ich wykorzystanie w przemyśle spożywczym
Dorota Nałęcz
nr katalogowy: 149403
10.15199/65.2024.7.5
owady jadalne
alternatywne białka
właściwości funkcjonalne
nowa żywność
edible insects
alternative proteins
functional properties
novel food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Molekularne narzędzia monitorowania biotechnologicznych procesów przemysłowych
Daria Krefft
Kamila Homa
Marta Głębocka
Olga Nałęcz
Małgorzata Ponikowska
Gabriela Jędrzejczak
Krystyna Seroczyńska
Justyna Banaszczyk
Piotr M. Skowron
Joanna Jeżewska-Frąckowiak
nr katalogowy: 121325
10.15199/62.2019.7.28
CHEMIK 2024-1
Białko KRAS– struktura, aktywność i rola w terapiach przeciwnowotworowych
Dagmara ŁOPATKO
Michał JEWGIŃSKI
nr katalogowy: 148527
10.15199/5.2024.1.4
mutacja
nowotwór
inhibitor
przełącznik I i II
mutation
cancer
inhibitor
switch I and II
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Ser analogowy, czyli czym nas karmią
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 50262
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Kasze z obniżoną zawartością węglowodanów (m.in. dla diabetyków)
nr katalogowy: 44899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Charakterystyka żywności bezglutenowej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 43803
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Wartość odżywcza białek mleka, tłuszczu mlekowego, laktozy
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 48045
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ parametrów pracy ekstrudera jednoślimakowego na wybrane cechy produktu
NATALIA IDASZEWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 45898
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-1
Co dają systemy jakości mięsa?
nr katalogowy: 73860
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 73253
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Znaczenie drożdżowej proteinazy A w kształtowaniu pienistości piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 79262
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-9
Technologia otrzymywania polipeptydów w procesie hydrolizy kolagenu i możliwości wykorzystania produktu
JERZY GUZIŃSKI
STANISŁAW OSTROWSKI
nr katalogowy: 54175
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-2
Stanowisko laboratoryjne do pomiaru charakterystyki kierunkowości diod IR
Kamila BIAŁEK
Rafał BIAŁEK
Michał WIŚNIOS
nr katalogowy: 124693
10.15199/48.2020.02.20
Diody IR
kierunkowość diody
pomiar kierunkowości diody.
IR diodes
diode directionality
diode directionality measurement.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Jubileuszowa, 50. edycja Międzynarodowych Targów Słodyczy i Przekąsek ISM 2020
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 127419
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Wpływ dodatku mąki gryczanej na jakość chleba z mąki pszennej jasnej
nr katalogowy: 42459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Mechaniczna modyfikacja własności użytkowych mąki pszennej
nr katalogowy: 56218
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Ocena jakości zaprojektowanych jadalnych kubków żelowych
Dominika Chałupka
Anna Galińska
Angelika Kucharska
Ewelina Radzimsk
nr katalogowy: 123538
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
PROJEKT I BADANIA LABORATORYJNE WAGI ELEKTRONICZNEJ
Damian Kaczor
Rafał Białek
nr katalogowy: 136863
10.15199/13.2022.3.4
pomiary masy
waga elektroniczna
czujnik tensometryczny
mass measurements
electronic scale
strain gauge sensor
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
PROJEKT I BADANIA LABORATORYJNE WAGI ELEKTRONICZNEJ
Damian Kaczor
Rafał Białek
nr katalogowy: 136863
10.15199/13.2022.3.4
pomiary masy
waga elektroniczna
czujnik tensometryczny
mass measurements
electronic scale
strain gauge sensor
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-3
PROJEKT I BADANIA LABORATORYJNE WAGI ELEKTRONICZNEJ
Damian Kaczor
Rafał Białek
nr katalogowy: 136863
10.15199/13.2022.3.4
pomiary masy
waga elektroniczna
czujnik tensometryczny
mass measurements
electronic scale
strain gauge sensor
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Potencjalne markery biologiczne zaawansowania procesu produkcyjnego szynek surowo dojrzewających
nr katalogowy: 65236
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Polowanie na lek
nr katalogowy: 128195
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-20-21
Polowanie na lek
nr katalogowy: 128195
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Stanowisko laboratoryjne do automatycznego pomiaru wybranych charakterystyk przetwornic DC/DC oraz liniowych stabilizatorów napięcia
Rafał Białek
nr katalogowy: 140849
10.15199/48.2022.12.50
Pomiary automatyczne
przetwornica DC/DC
liniowy stabilizator napięcia
SCPI
Automatic measurement
DC/DC converter
linear voltage regulator
SCPI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Stanowisko laboratoryjne do automatycznego pomiaru wybranych charakterystyk przetwornic DC/DC oraz liniowych stabilizatorów napięcia
Rafał Białek
nr katalogowy: 140849
10.15199/48.2022.12.50
Pomiary automatyczne
przetwornica DC/DC
liniowy stabilizator napięcia
SCPI
Automatic measurement
DC/DC converter
linear voltage regulator
SCPI
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Żywieniowe i technologiczne uwarunkowania zmniejszania zawartości laktozy w mleku i produktach mlecznych
Magdalena Świątek
Włodzimierz Bednarski
Mariusz Śliwiński
nr katalogowy: 116670
10.15199/65.2018.10.4
laktoza
hipolaktazja
nietolerancja
hydroliza laktozy
lactose
hypolactasia
intolerance
lactose hydrolysis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-2
Produkcja kwasu 4-chloro-2-metylofenoksyoctowego w Zakładach Chemicznych Organika-Sarzyna S.A. w Nowej Sarzynie. Przykład współpracy instytutu naukowego z zakładem produkcyjnym
WIESŁAW M. MOSZCZYŃSKI
ARKADIUSZ BIAŁEK
TADEUSZ JAKUBAS
JANUSZ PEĆ
nr katalogowy: 49686
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Atak prionów
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 81037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-6
Magiczne makaroniki
nr katalogowy: 84373
AURA 2022-5
Rośliny też swój język mają
Krzysztof SZWEJK
nr katalogowy: 137568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Charakterystyka technologiczna surowców bezglutenowych
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 108633
chleb bezglutenowy
prolaminy
skrobie
mąki
pseudozboża
hydrokoloidy
gluten-free bread
prolamins
starches
flours
pseudocereals
hydrocolloids
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Słodkie dekoracje
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119006
desery
desery czekoladowe
mleczne
jajeczne
mączne
owocowe
różowa czekolada
dekoracje
desserts
chocolate
milk
egg
flour
fruit desserts
ruby chocolate
decorations
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2023-1
Fish skin as a source of collagen. Characteristics, extraction methods and applications
JULIA SADLIK
DAGMARA SŁOTA
nr katalogowy: 142181
10.15199/28.2023.1.3
fish collagen
collagen
protein
biomaterials
rybi kolagen
kolagen
białka
biomateriały
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WYKORZYSTANIE ANALIZY KOMPUTEROWEJ w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 144572
białka
miozyny
biologicznie aktywne peptydy
proteoliza
analiza komputerowa
proteins
myosins
biologically active peptides
proteolysis
computer analysis
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ANALIZA PORÓWNAWCZA wybranych sekwencji parwalbumin z mięsa w aspekcie możliwości uwalniania z nich bioaktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 145094
białka
parwalbuminy
biologicznie aktywne peptydy
profil potencjalnej aktywności biologicznej
proteoliza
analiza bioinformatyczna
proteins
parvalbumins
biologically active peptides
profile of potential biological activity
proteolysis
bioinformatic analysissis
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Potrawy na ciepło
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 124222
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do ŻywnoŚci
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 97401
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH