Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
WYKORZYSTANIE ANALIZY KOMPUTEROWEJ w badaniu sekwencji miozyn wybranych gatunków zwierząt jako potencjalnego źródła biologicznie aktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 144572
białka
miozyny
biologicznie aktywne peptydy
proteoliza
analiza komputerowa
proteins
myosins
biologically active peptides
proteolysis
computer analysis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Peptydy biologicznie aktywne jako składniki żywności funkcjonalnej
Małgorzata Darewicz
Justyna Borawska
Piotr Minkiewicz
Anna Iwaniak
nr katalogowy: 80681
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ANALIZA PORÓWNAWCZA wybranych sekwencji parwalbumin z mięsa w aspekcie możliwości uwalniania z nich bioaktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 145094
białka
parwalbuminy
biologicznie aktywne peptydy
profil potencjalnej aktywności biologicznej
proteoliza
analiza bioinformatyczna
proteins
parvalbumins
biologically active peptides
profile of potential biological activity
proteolysis
bioinformatic analysissis
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Uzdatnianie wody powierzchniowej metodą ozonowania i filtracji przez biologicznie aktywne węgle
BOŻENA SEREDYŃSKA-SOBECKA
AGATA MARKOWSKA
MARIA U. TOMASZEWSKA
nr katalogowy: 35041
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-2
Use of functional protein-mineral preparations in the food and feed industry Zastosowanie funkcjonalnych preparatów białkowo-mineralnych w przemyśle żywnościowym i paszowym
Marek Szołtysik
Robert Kupczyński
Anna Dąbrowska
Józefa Chrzanowska
Danuta Figurska-Ciura
Aleksandra Zambrowicz
Barbara Buda
nr katalogowy: 96633
10.15199/62.2016.2.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - listopad 2009 r.
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 48983
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-12
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106934
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Substancje biologicznie czynne w surowcu jajczarskim, ich znaczenie biomedyczne oraz technologiczne możliwości otrzymywania na skalę przemysłową
Agnieszka Sosnowska
Tadeusz Trziszka
Antoni Polanowski*
Fabiola Bubel
nr katalogowy: 59916
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Substancje biologicznie aktywne z Barszczu Sosnowskiego (Heracleum Sosnowsky Manden)
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Otmar Vogt
nr katalogowy: 52878
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-7
Otrzymywanie i właściwości liposomów
JÓZEF SĄGAŁA
ALINA BAZAN
nr katalogowy: 45407
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Biologicznie aktywne składniki żywności wspomagające redukcję masy ciała Cz. II. Mechanizmy działania
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
PIOTR SERAFIN
nr katalogowy: 29255
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Biologicznie aktywne składniki żywności wspomagające redukcję masy ciała. Cz. I
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
PIOTR SERAFIN
nr katalogowy: 27942
OPAKOWANIE 2011-8
Aktywne materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
ALEKSANDRA FIJAŁKOWSKA
nr katalogowy: 61745
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
X Ogólnopolskie Sympozjum "Nauka i przemysł - metody spektroskopowe w praktyce, nowe wyzwania i możliwości"
nr katalogowy: 109304
OPAKOWANIE 2009-6
Kompozytowa folia poliolefinowa, zawierająca surowce mineralne - aktywna biologicznie
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 45075
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-4
Postęp w poznawaniu chemicznych zależności między roślinami a owadami
JURAJ HARMATHA
JAN NAWROT
nr katalogowy: 108114
CHŁODNICTWO 2015-12
Zmiany zawartości związków biologicznie aktywnych w kiełkach brokułu i rzodkiewki podczas chłodniczego przechowywania
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Lucjan Krala
nr katalogowy: 95602
10.15199/8.2015.12.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-10
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 43350
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Oleje roślinne jako źródło niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych
Grażyna Cichosz
nr katalogowy: 83155
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Polski Kongres Napojowy
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 102830
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 100365
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-10
Właściwości powierzchni aktywnych powłok cienkowarstwowych na bazie TiO2
Jarosław Domaradzki
Damian Wojcieszak
Michał Mazur
Danuta Kaczmarek
Agata Poniedziałek
nr katalogowy: 87359
10.15199/ELE-2014-169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
CHEMIK 2024-2
Peptydy w nośnikach lipidowych i ich zastosowanie w produktach kosmetycznych
Małgorzata Pawłowska
Marta Marzec
Izabela Nowak
nr katalogowy: 150048
10.15199/4.2024.2.3
peptydy
stałe nanocząstki lipidowe
homogenizacja wysokoci śnieniowa
homogenizacja z wykorzystaniem homogenizatora wysokoobrotowego
produkty kosmetyczne
peptides
solid lipid nanoparticles
high-pressure homogenization
homo genization using a high-speed homogenizer
cosmetic products
OPAKOWANIE 2017-7
Mikotoksyny w żywności i opakowaniach do żywności - metody badań. Część III. Aktywne opakowania o własnościach antydrobnoustrojowych
Karol Bal
Alicja Kaszuba
nr katalogowy: 107525
10.15199/42.2017.7.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Aktywne biologicznie - zmodyfikowane proszki węglowe
Katarzyna Mitura
Renata Woś
Mateusz Fijałkowski
Tomasz Niemiec
Katarzyna Solarska
Agnieszka Gajewska
Janusz Skolimowski
nr katalogowy: 64059
AURA 2012-10
Czas peptydów
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 71254
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 121632
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Polyphenols, carboxylic hydroxyacids and carotenoids in berries of blue honeysuckle (Lonicera coerulea var. kamtschatica) Polifenole, hydroksykwasy karboksylowe i karotenoidy w owocach suchodrzewu jadalnego (Lonicera coerulea var. kamtschatica)
Aleksandra Mech-Nowak
Michał Kruczek
Paweł Kaszycki
Monika Bieniasz
Anna Kostecka-Gugała
nr katalogowy: 85012
10.12916/przemchem.2014.948
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Zastosowanie ekstraktów glonowych w wytwarzaniu nawozów, pasz, żywności i kosmetyków
Łukasz Tuhy
Zuzanna Witkowska
Agnieszka Saeid
Katarzyna Chojnacka
nr katalogowy: 68207
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-11
Ciecze jonowe. Pochodne N,N-dimetyloalkiloamin oraz 1-decyloimidazolu jako skuteczne środki ochrony drewna
ANNA STANGIERSKA
JADWIGA ZABIELSKA-MATEJUK
ANDRZEJ SKRZYPCZAK
ALEKSANDRA KROPACZ
WERONIKA PRZYBYLSKA
nr katalogowy: 55582
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Markery peptydowe na tropie mięsa i składników niemięsnych w produktach mięsnych Peptydy na tropie...
Magdalena Montowska
nr katalogowy: 104683
10.15199/65.2017.3.6
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. 3)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55239
OPAKOWANIE 2014-6
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem bakterii E. coli
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
PATRYCJA SUMIŃSKA
URSZULA KUŹMICZ
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 85063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Aktywne środowiskowo nawierzchnie z betonowej kostki brukowej
Marek Doering
Łukasz Mrozik
nr katalogowy: 91437
10.15199/33.2015.05.27
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-10
Z półki księgarskiej - Shawn Doonan BIAŁKA I PEPTYDY
Aleksander Kołodziejczyk
nr katalogowy: 38410
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Metodyka oznaczania zawartości melityny z jadu pszczelego
Maksymilian Stela
Michał Ceremuga
Monika Szyposzyńska
Michał Bijak
nr katalogowy: 119098
10.15199/62.2019.3.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Pozyskiwanie substancji biologicznie aktywnych z odpadów zrębowych brzozy (Betula spp.) z zastosowaniem ditlenku węgla w stanie nadkrytycznym
Marcin Stocki
Ewa Zapora
Edward Rój
Sławomir Bakier
nr katalogowy: 113870
10.15199/62.2018.5.25
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42805
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Soki owocowe jako źródło składników bioaktywnych
Zuzanna Walczak
Stanisław Kalisz
nr katalogowy: 124146
10.15199/65.2019.12.6
soki owocowe
soki mieszane
NFC
związki bioaktywne
polifenole
fruit juices
mixed juices
NFC
bioactive compounds
polyphenols
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
EKSTRAKT DROŻDŻOWY - SKĄD TEN SMAK ?
nr katalogowy: 78771
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-6
Peptydy - cudowne panaceum
nr katalogowy: 83289
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Remont zawilgoconych, zasolonych oraz porażonych biologicznie budynków
Maciej Nocoń
nr katalogowy: 136743
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Materiały mezoporowate jako adsorbenty substancji biologicznie czynnych
Michał Moritz
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 134215
10.15199/62.2021.10.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Materiały mezoporowate jako adsorbenty substancji biologicznie czynnych
Michał Moritz
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 134215
10.15199/62.2021.10.16
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Materiały mezoporowate jako adsorbenty substancji biologicznie czynnych
Michał Moritz
Małgorzata Geszke-Moritz
nr katalogowy: 134215
10.15199/62.2021.10.16
CHŁODNICTWO 2013-8
Aktywne belki chłodzące
nr katalogowy: 78737
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-3
Remont zawilgoconych, zasolonych oraz porażonych biologicznie budynków
Maciej Nocoń
nr katalogowy: 136743
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Produkty pszczele znaczenie biologiczne i właściwości lecznicze
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 87962
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Opakowania aktywne i inteligentne - nowe spojrzenie w przyszłość
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 33849
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Badanie ekstrakcji substancji biologicznie aktywnych z pąków brzozy (Betula) ditlenkiem węgla w stanie nadkrytycznym
Marcin Stocki
Sławomir Bakier
Valery Isidorov
nr katalogowy: 123973
10.15199/62.2019.12.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Czarna malina - cenny surowiec dla przetwórstwa i bogate źródło substancji biologicznie aktywnych
Jan Oszmiański
Justyna Jaszczuk
nr katalogowy: 125639
10.15199/64.2020.3.4
czarna malina
substancje biologicznie aktywne
działanie chemoprewencyjne
black raspberry
biological active substances
chemoprevention effect
OPAKOWANIE 2014-11
Próba uzyskania saszetki do wytwarzania biologicznie modyfikowanej atmosfery w opakowaniu aktywnym
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
SŁAWOMIR LISIECKI
IWONA CZYŻO
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 87896
AURA 2014-4
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 83375
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Co producent i konsument powinni wiedzieć o fruktanach
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 49804
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Birch extract as a source of biological active substances Ekstrakt z brzozy jako źródło substancji biologicznie czynnych
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 86560
10.12916/przemchem.2014.1548
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Zmiany zawartości i aktywności związków biologicznie czynnych w czerwonej porzeczce podczas zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 96539
10.15199/8.2016.1-2.5
OPAKOWANIE 2010-11
Trendy na rynku opakowań do żywności.Opakowania aktywne i inteligentne
Halina Makała
nr katalogowy: 55421
GOSPODARKA WODNA 2005-8
PRZEGLĄD WYDAWNICTW
nr katalogowy: 9784
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-6
Zastosowanie sorbentów poliamidowych PA -6 do analizy chromatograficznej TLC pochodnych aminokwasów
TADEUSZ WOLSKI
nr katalogowy: 106693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Postęp techniczny w udostępnianiu składników odżywczych zawartych w warstwie aleuronowej w żywieniu człowieka
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85270
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Jagody goji superowoc w dietoterapii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 85105
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Biologically active oxide coatings, produced by the sol-gel method on steel implant. Biologicznie aktywne powłoki otrzymywane metodą zol-żel na metalicznych materiałach implantacyjnych
Anna Donesz-Sikorska
Krzysztof Marycz
Agnieszka Śmieszek
Jakub Grzesiak
Krzysztof Kaliński
Justyna Krzak-Roś
nr katalogowy: 77362
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-7
Bioaktywne wkładki do obuwia
MICHALINA FALKIEWICZ-DULIK
nr katalogowy: 92703
10.15199/60.2015.7.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Opakowania aktywne i inteligentne - w badaniach i w praktyce przemysłu spożywczego
Maria Trzcińska
nr katalogowy: 27770
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Frakcje azotu w ciągu technologicznym oczyszczalni ścieków
ZOFIA SADECKA
nr katalogowy: 16502
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Xanthohumol content in Polish beers Zawartość ksantohumolu w polskich piwach
Damian Toboła
Monika Stompor
Józef Błażewicz
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 86120
10.12916/przemchem.2014.1447
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-6
Wyznaczanie wartości parametrów czterobiegunowego filtra Butterwortha z wykorzystaniem obliczeń ewolucyjnych
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 77253
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-6
Warunki zawracania do produkcji biologicznie oczyszczanych wód
Herbert Borek
nr katalogowy: 12446
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-2
Niekonwencjonalne metody usuwania substancji biogennych w bioreaktorach sekwencyjnych
ANNA M. ANIELAK
nr katalogowy: 16553
CHŁODNICTWO 2012-7-8
Stabilność przechowalnicza zawartości związków biologicznie aktywnych w wybranych owocach i warzywach z upraw ekologicznych i konwencjonalnych
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 70337
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-1
Potencjalne markery biologiczne zaawansowania procesu produkcyjnego szynek surowo dojrzewających
nr katalogowy: 65236
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Ekstrakty drożdżowe - substancje aromatyzujące
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 59554
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-7
Aktywne metody wzmacniania i zabezpieczania konstrukcji żelbetowych
Lesław Hebda
nr katalogowy: 78060
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-8-9
Skład chemiczny i wartość odżywcza owoców rokitnika (Hippophae rhamnoides L.)
R. Zadernowski
M. Szałkiewicz
S. Czaplicki
nr katalogowy: 14666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-3
Bioaktywne produkty proteolizy białek mięśniowych
Joanna Stadnik
Paulina Kęska
nr katalogowy: 112861
10.15199/65.2018.3.8
peptydy
aminokwasy
aminy biogenne
LAB
peptides
amino acids
biogenic amines
LAB
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Aktywne i inteligentne materiały do kontaktu z żywnością
Marzena Pawlicka
Maria Wojciechowska-Mazurek
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 79258
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Półtechnika biosyntezy w Ośrodku Badawczo-Rozwojowym Biotechnologii
OLGIERD LUBIŃSKI
nr katalogowy: 108019
CHŁODNICTWO 2006-9
Technologia przechowalnicza - Stabilność aktywnych biologicznie mikroskładników mrożonych soków jeżynowych w funkcji temperatury przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 16072
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-10
Fizyczne i chemiczne metody konserwacji skór. Część I. Skóry świeże - fizyczne metody konserwacji
B. Felicjaniak
K. Kosińska
nr katalogowy: 13876
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-2
Ocena stopnia i warunków przebiegu procesu stabilizacji tlenowej osadu ściekowego w oczyszczalni w Tczewie
MARIUSZ PEPLIŃSKI
RYSZARD LIDZBARSKI
IRENA BOJANOWSKA
nr katalogowy: 9229
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-9
Zastosowanie włóknistego bemitu do wytwarzania powłok w platynowych katalizatorach do dopalania zanieczyszczeń w gazach
ZOFIA JAWQRSKA-GALAS
STANISŁAW JANIAK
JÓZEF WRZYSZCZ
nr katalogowy: 107311
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2014-8
Składowanie odpadów - planowane zmiany wymagań
Piotr Manczarski
nr katalogowy: 86165
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Określenie stanu troficznego stawów rybnych zasilanych biologicznie oczyszczonymi ściekami komunalnymi
Agnieszka Cupak
Andrzej Wałęga
nr katalogowy: 75959
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
Chrom
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 38570
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43253
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Nowy sposób otrzymywania 2,4,5,4'-tetrachlorodifenylosulfonu
EDWARD SKOTNICKI
nr katalogowy: 107619
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-7
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42139
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-5
Synteza w fazie stałej biologicznie czynnego analogu hormonu GH-RH potencjalnego leku w schorzeniach związanych z niedoborem hormonu wzrostu
Krzysztof Bańkowski
nr katalogowy: 20440
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Opakowania aktywne i inteligentne
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 53867
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43620
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1993-9
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 42658
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Współczesne przechowalnictwo ziarna zbóż
LESŁAW JANOWICZ
nr katalogowy: 27941
OPAKOWANIE 2008-9
Jak należy zapakować produkty spożywcze
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 37927
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Ekstrakcja płynami w stanie nadkrytycznym jako technika izolowania związków biologicznie aktywnych z materiału roślinnego o znaczeniu przemysłowym
Olga Wrona
Katarzyna Rafińska
Cezary Możeński
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 115503
10.15199/62.2018.8.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Pasta do zębów. Cz. II. Składniki aktywne
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 60212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Aktywne i inteligentne materiały w nowoczesnych opakowaniach żywności
Marzena Pawlicka
Maria Wojciechowska-Mazurek
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 78786
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-4
Aktywne struktury piezoelektryczne w układach regulacji
Wojciech JARZYNA
Michał AUGUSTYNIAK
Marcin BOCHEŃSKI
nr katalogowy: 51567
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Opakowania aktywne
Wojciech Kozak
Ryszard Cierpiszewski
nr katalogowy: 55120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-10
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 43664
AURA 2007-11
Nowoczesna oczyszczalnia ścieków w Krakowie
nr katalogowy: 30946
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Gramy w zielone
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 27094
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2002-5
Z HISTORII CHEMII - Historia Instytutu Farmaceutycznego w Warszawie
nr katalogowy: 28384
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-8
Dodatki do pieczywa o działaniu prozdrowotnym
nr katalogowy: 28959
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Adsorpcja wybranych anionowych i niejonowych środków powierzchniowo czynnych na osadzie czynnym
EWA LIWARSKA-BIZUKOJĆ
nr katalogowy: 35024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Soki owocowe o wysokiej aktywności biologicznej
JAN OSZMIAŃSKI
nr katalogowy: 25443
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42730
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Biological sewage treatment plants as a source of ecological renewable energy and humic substances Biologiczne oczyszczalnie ścieków komunalnych źródłem ekologicznej energii odnawialnej i substancji humusowych
Anna M. Anielak
nr katalogowy: 103382
10.15199/62.2017.1.11
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-24
Foresight- aktywne prognozowanie
nr katalogowy: 5642
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-5
Przewidywane kierunki działalności władz SPP w VIII kadencji
MACIEJ KUNDA
nr katalogowy: 98752
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Możliwości wykorzystania aktywnych materiałów i wyrobów w przemyśle fermentacyjnym i owocowo-warzywnym
Małgorzata Nowacka
Aleksandra Fijałkowska
nr katalogowy: 86176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 2 – aspekty prawne
Mikołaj Trusiński
Paweł Wojciechowski
Sabina Galus
Magdalena Chądzyńska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 142072
10.15199/65.2023.2.2
opakowania aktywne
powłoki aktywne
żywność
aspekty prawne
active packaging
active coatings
food
legal aspects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 2 – aspekty prawne
Mikołaj Trusiński
Paweł Wojciechowski
Sabina Galus
Magdalena Chądzyńska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 142072
10.15199/65.2023.2.2
opakowania aktywne
powłoki aktywne
żywność
aspekty prawne
active packaging
active coatings
food
legal aspects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 2 – aspekty prawne
Mikołaj Trusiński
Paweł Wojciechowski
Sabina Galus
Magdalena Chądzyńska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 142072
10.15199/65.2023.2.2
opakowania aktywne
powłoki aktywne
żywność
aspekty prawne
active packaging
active coatings
food
legal aspects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 2 – aspekty prawne
Mikołaj Trusiński
Paweł Wojciechowski
Sabina Galus
Magdalena Chądzyńska
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 142072
10.15199/65.2023.2.2
opakowania aktywne
powłoki aktywne
żywność
aspekty prawne
active packaging
active coatings
food
legal aspects
CHŁODNICTWO 2007-11
Właściwości przeciwutleniające mrożonych owoców dzikiej róży Rosa canina L.
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 31509
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Chemia i technologia chiralna Chemia i technologia chiralna
IWONA POŁEĆ
JOANNA KOMOROWSKA-KULIK
JAN LEGOCKI
nr katalogowy: 27203
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-6
Poszukiwanie nowych biologicznie czynnych pochodnych kwasu i aldehydu salicylowego
W. MAREK GOŁĘBIEWSKI
MIROSŁAW GUCMA
nr katalogowy: 27194
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-5
Badania podatności na rozkład biologiczny ścieków bytowo-gospodarczych w warunkach testów laboratoryjnych
SYLWIA MYSZOGRAJ
nr katalogowy: 35029
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Aktywne wyroby włókiennicze
W. Michałowski
nr katalogowy: 19796
CHŁODNICTWO 2004-4
Seminarium szkoleniowe firmy Copeland
nr katalogowy: 707
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-12
planowanie energetyczne w gminach
Urszula Ajersz
nr katalogowy: 13163
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-10
Wykorzystanie procesów pogłębionego utleniania do rozkładu niejonowego środka powierzchniowo czynnego Triton X-114
STANISŁAW LEDAKOWICZ
DOROTA OLEJNIK
JAN PERKOWSKI
HENRYK ŻEGOTA
nr katalogowy: 28279
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Biomateriały
nr katalogowy: 90276
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Osoby niepełnosprawne w Polsce (część 1)
Aleksandra Polak-Sopińska
nr katalogowy: 71650
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Supercritical CO2 extraction of rockweed. A new concept for production of algae extracts. Short communication. Ekstrakcja biomasy morszczynu nadkrytycznym CO2. Nowy sposób wytwarzania ekstraktów glonowych. Krótki komunikat
Radosław Wilk
Henryk Górecki
Katarzyna Chojnacka
Edward Rój
nr katalogowy: 76877
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 13850
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-2
Bhp w sieci
nr katalogowy: 7912
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-8
Inteligentne i aktywne opakowania do żywności
D. Czajkowska
nr katalogowy: 14895
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-5
Bezpieczna komunikacja - Ethernet przemysłowy
Wojciech Pawełczyk
nr katalogowy: 10326
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-1
Taropak 2005 - techniki pakowania i logistyka
M. Kizyn
A. úazarowicz
nr katalogowy: 20871
OPAKOWANIE 2004-12
Zastosowanie sit molekularnych w opakowalnictwie
Emilia Frydrych
Zenon Foltynowicz
Stanisław Kowalak
nr katalogowy: 3402
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Nowe spojrzenie na proces technologiczny produktów mleczarskich. Otrzymywanie i charakterystyka masła
Joanna Rudnicka
Paweł Pomastowski
Katarzyna Rafińska
Dorota Białczak
Marek Adamczak
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 131419
10.15199/62.2021.4.2
OPAKOWANIE 2019-7
PACKAGING SPECTRUM: Aktywne opakowanie regulujące wilgotność i zawartość wody. Projekt HumidWRAP
onika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121483
10.15199/42.2019.7.2
OPAKOWANIE 2005-4
Nowy rewolucyjny system neoSteamÖ
Monika Mularska
nr katalogowy: 11165
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-9
Filtry aktywne Butterwortha, Czebyszewa, Bessela oraz eliptyczne w praktycznej realizacji
Tomasz ADRIKOWSKI
Marian PASKO
Krzysztof SZTYMELSKI
nr katalogowy: 3843
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-5
Współczesne procesy przerobu surowców naturalnych w lekkiej syntezie organicznej
MARIA BEŁDOWICZ
BOŻENNA BARANOWSKA
BARBARA CHMIELARZ
BARBARA KĄKOL
LIDIA LEWICKA
ANDRZEJ W. LIPKOWSKI
EWA MARCZAK
ALEKSANDRA SZCZUCINSKA
ANNA SZULC
WIESŁAWA WALISIEWICZ-NIEDBALSKA
nr katalogowy: 43274
ODZIEŻ 2006-5
Moda damska na sezon jesień-zima 2006-07
Magda Druri
nr katalogowy: 21874
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-3
Opakowania aktywne i inteligentne w przetwórstwie mięsa. Część I
Tomasz Lesiów
Małgorzata Kosiorowska
nr katalogowy: 16758
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-4
Opakowania aktywne i inteligentne w przetwórstwie mięsa. Część II
Tomasz Lesiów
Małgorzata Kosiorowska
nr katalogowy: 16750
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-3
Rozwój techniki światłowodowej w Polsce 2017
Ryszard Romaniuk
Jan Dorosz
nr katalogowy: 104803
10.15199/13.2017.3.1
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
Rozwiązania stosowane w budownictwie energooszczędnym a komfort cieplny
Maria Teresa Małek
Halina Koczyk
nr katalogowy: 99805
10.15199/33.2016.07.27
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Opakowania przyszłości rodzaje i funkcje opakowań aktywnych
Małgorzata Świtała
Halina Podsiadło
nr katalogowy: 111094
10.15199/65.2017.12.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Technologia i charakteryzacja modyfikowanych struktur ISFET na potrzeby detekcji awidyny
Kinga Kondracka
Piotr Firek
Magdalena Jaworowska
Mariusz Sochacki
nr katalogowy: 139776
10.15199/48.2022.10.56
ISFET
czujnik
awidyna
biotyna
ISFET
sensor
avidin
biotin
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Technologia i charakteryzacja modyfikowanych struktur ISFET na potrzeby detekcji awidyny
Kinga Kondracka
Piotr Firek
Magdalena Jaworowska
Mariusz Sochacki
nr katalogowy: 139776
10.15199/48.2022.10.56
ISFET
czujnik
awidyna
biotyna
ISFET
sensor
avidin
biotin
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4b
Obwód LCL dla równoległych kompensatorów aktywnych
Daniel WOJCIECHOWSKI
nr katalogowy: 67731
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-5
Analiza filtrów Butterwortha wyższego rzędu metodą obliczeń ewolucyjnych
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 76559
OPAKOWANIE 2013-3
Aktywny i inteligentny jak... opakowanie
EWA OSTROWSKA
nr katalogowy: 75698
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Magnetyczne kompozytowe sorbenty węglowe. Otrzymywanie, struktura i zastosowania
Michał Bystrzejewski
nr katalogowy: 58214
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-6
Filtry aktywne do kompensacji harmonicznych prądu - aspekty techniczne i ekonomiczne
Andrzej Baranecki
Marek Niewiadomski
Tadeusz Płatek
nr katalogowy: 15284
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-1
Inteligentne poduszki powietrzne
nr katalogowy: 32729
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-11
II Kongres PORT PC - nadszedł czas na aktywne wsparcie pomp ciepła!
nr katalogowy: 80374
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Sterole roślinne. Charakterystyka i metody analizy
Aleksandra Leśniarek
Aleksandra Grudniewska
Witold Gładkowski
nr katalogowy: 109330
10.15199/62.2017.9.24
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-5
Badania i rozwój posadzek przemysłowych
Lech Czarnecki
nr katalogowy: 25921
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii
nr katalogowy: 86555
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-18
Szlachetne spalanie
nr katalogowy: 108805
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-7
Nowe Wydawnictwa
nr katalogowy: 92368
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-3
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107608
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107577
GOSPODARKA WODNA 2014-10
Zagrożenia związane z jakością wody - zanieczyszczenia i propozycje rozwiązań
MAREK GROMIEC
nr katalogowy: 87174
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-9
Metodyka wyznaczania maksymalnego odwodnienia osadu z wykorzystaniem lejka Büchnera
Agnieszka Bisak
Jolanta Podedworna
nr katalogowy: 54082
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-7-8
Hybrydowe energetyczne filtry aktywne
Marian PASKO
Dawid BUŁA
nr katalogowy: 27731
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Mleko i produkty mleczne źródłem składników biologicznie czynnych
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Joanna Barłowska
nr katalogowy: 110158
10.15199/65.2017.10.2
kazeina
białka serwatkowe
peptydy
kwasy tłuszczowe
witaminy
składniki mineralne
casein
whey proteins
peptides
fatty acids
vitamins
elements
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1999-5
Nowoczesne środki piorące
MARIA RÓŻYŃSKA
KAZIMIERZ LINKIEWICZ
nr katalogowy: 43600
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-10
Funkcje rozkładu mikroporów adsorbentów węglowych
JERZY CHOMA
MIECZYSŁAW JARONIEC
nr katalogowy: 42178
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Modelling a single phase multicell DC/AC inverter using FPGA
Stanisław PIRÓG
Marcin BASZYŃSKI
nr katalogowy: 33443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Praktyczne problemy wdrażania systemu HACCP
nr katalogowy: 30041
SZKŁO I CERAMIKA 2007-1
60 lat kształcenia ceramików w Szczawnie - Zdroju
RAJMUNDA
STANISŁAW JURCZYK
nr katalogowy: 24155
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 28298
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-7
Bezpieczne modułowe domy aktywne wzbudzają zainteresowanie
nr katalogowy: 132634
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
System podwójnych ograniczników hydraulicznych dostępny na rynku wtórnym
nr katalogowy: 138709
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-9
Aktywne obrazowanie przestrzeni - możliwości obserwacyjno-pomiarowe
Marek Piszczek
nr katalogowy: 86759
10.15199/ELE-2014-139
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH