Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-6
Dojrzałość organizacji w świetle teorii
dr Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 120846
10.15199/46.2019.6.1
dojrzałość
dojrzałość organizacji
ocena dojrzałości
maturity
maturity of the organization
assessment of maturity
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Dojrzałość organizacyjna i jej wpływ na doskonalenie zarządzania przedsiębiorstwem
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 88613
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-12
VARIA
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 81147
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-3
Wartość dodana auditu
Antoni Klen iewski
nr katalogowy: 50327
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-10
Dojrzałość organizacji na rynku krajowym i międzynarodowym
Agnieszka Mężyńska
Janusz B. Berdowski
Jacek J. Pietrzak
nr katalogowy: 87073
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
System pomiaru dojrzałości betonu krokiem do optymalizacji produkcji oraz zmniejszenia śladu węglowego
Przemysław Kaprzyk
nr katalogowy: 141513
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-11
Konferencja "Maturity 2013"
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 80394
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-7
Konkurs na najlepszą pracę dyplomową z obszaru chemii dla absolwentów wyższych uczelni
nr katalogowy: 149441
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-10
Dojrzałość projektowa przedsiębiorstw budowlanych w Polsce i w Anglii
Jadwiga Bizon-Górecka
Jarosław Górecki
Mariusz Szewczyk
nr katalogowy: 116528
10.15199/33.2018.10.15
przedsiębiorstwo budowlane
projekt
dojrzałość
badania w Polsce i Anglii.
construction company
project
maturity
research in Poland and England.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Jesień w wersji fusion
nr katalogowy: 30197
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-6
Parametry charakteryzujące jakość gazu ziemnego i ich znaczenie dla uczestników rynku gazu
Katarzyna Steczko
Jerzy Rachwalski
nr katalogowy: 26929
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-2
VARIA
nr katalogowy: 82394
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-14
Innowacyjność w pół drogi
Andrzej Arendarski
nr katalogowy: 85299
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-4
VARIA
Adam Skrzypek
nr katalogowy: 90687
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-7-8
Zasady oraz metody kontroli i oceny jakości gazu ziemnego - kto, gdzie,kiedy i jak powinien je prowadzić?
Jerzy Rachwalski
Katarzyna Steczko
nr katalogowy: 27965
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Ogólnopolski konkurs Stowarzyszenia na najlepszą pracę dyplomową rozstrzygnięty
nr katalogowy: 130018
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-1
System pomiaru dojrzałości betonu krokiem do optymalizacji produkcji oraz zmniejszenia śladu węglowego
Przemysław Kaprzyk
nr katalogowy: 141513
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-5
Dojrzałość Złotego Inżyniera
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 89850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Ogólnopolski konkurs Stowarzyszenia na najlepszą pracę dyplomową rozstrzygnięty
nr katalogowy: 130018
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-14-15
Teletransmisja na rzecz Przemysłu 4.0
nr katalogowy: 121346
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-2
Nowe edycje konkursów dla młodych (i nie tylko) korozjonistów
nr katalogowy: 130468
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Wyznaczanie wytrzymałości betonu na podstawie funkcji dojrzałości wg amerykańskiej normy ASTM C1074-11
Aleksandra Mariak
Krzysztof Wilde
nr katalogowy: 90770
10.15199/33.2015.04.19
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-19
Zysk z odpadów i z powietrza
nr katalogowy: 54514
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-6
Nowe edycje konkursów SITPChem, IChF PAN oraz PSK Konkursy dla młodych korozjonistów
nr katalogowy: 120687
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Zastosowanie spektrofotometru w ocenie koloru bawełny. Cz. I
Małgorzata Matusiak
nr katalogowy: 48882
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-12
Pieczenie - wyrób i wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64456
OPAKOWANIE 2019-10
Sektor opakowań cyfrowych szybko dojrzewa
nr katalogowy: 122974
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-10
Inicjatywy ZSP nr 19 Mentor zbliża pokolenia
Zdzisław Marzec
nr katalogowy: 94515
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
OPAKOWANIE 2024-10
Przyszłość lasów to lasy mieszane
nr katalogowy: 151265
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 48274
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Król win i wino królów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 52428
AURA 2020-4
Grab nazywany żelaznym drzewem
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 125830
AURA 2018-8
Modrzew, wyjątkowa piękność wśród drzew Europy
nr katalogowy: 115312
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Zwalczanie szkodników w metalowych silosach i wokół nich
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 58130
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Bariery wejścia i umacniania pozycji przedsiębiorstwa na rynku budowlanym
Karolina Jerzak
Agnieszka Dziadosz
nr katalogowy: 99331
10.15199/33.2016.06.75
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Równowaga i dojrzałość to silna podstawa funkcjonowania browaru
nr katalogowy: 116654
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Skuteczne przedsiębiorstwo dzięki IT
nr katalogowy: 62563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Branża piwowarska z dobrymi wynikami za 2018 r.
nr katalogowy: 118718
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Silversi w piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 145337
GOSPODARKA WODNA 2021-12
Alternatywne technologie w budowie strategicznych elementów infrastruktury przeciwpowodziowej
JACEK GRALEWSKI
DAWID JASIŃSKI
nr katalogowy: 134966
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-10
Modele oceny dojrzałości zarządzania ryzykiem
Piotr JEDYNAK
Sylwia BĄK
nr katalogowy: 116590
10.15199/48.2018.10.2
dojrzałość
model
ryzyko
zarządzanie ryzykiem
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Barolo i barbaresco - wina zrodzone z mgły
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 95796
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Poziomy rozwoju procesu S&OP
nr katalogowy: 151411
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Poziomy rozwoju procesu S&OP
nr katalogowy: 151411
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Zarządzanie jakością produktów a jakość zarządzania organizacją
Krystyna Lisiecka
nr katalogowy: 74533
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-1
Model TRL poziomów gotowości technologii (2)
Mirosław Sankowski
Tomasz Rutkowski
nr katalogowy: 89024
10.15199/46.2015.1.3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Zielone wino
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 83180
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-12
Uogólniony model procesowy dla przedsiębiorstwa hutniczego
LILLIanna WoJTYneK
nr katalogowy: 73839
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-3
Zastosowania pomiarów synchronicznych napięcia i prądu
Adam Babś
nr katalogowy: 97207
10.15199/74.2016.3.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
AURA 2018-11
Dąb, monarcha leśnych ostępów
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 117041
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-11
GEOPOZ podsumowuje projekt "Cyfryzacja i modernizacja zasobu geodezyjnego i kartograficznego Miasta Poznania oraz uruchomienie e-usług"
nr katalogowy: 116936
OPAKOWANIE 2018-3
Globalny rynek opakowań do 2022 roku
nr katalogowy: 112802
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Przetwórstwo kukurydzy Część 2. Możliwości wykorzystania w przemiale i wtórnym przetwórstwie
Roman Jurga
nr katalogowy: 84588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Ultradźwięki w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 72617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Kwas askorbinowy i związki fenolowe w produkcji świeżo tłoczonych soków jabłkowych
Joanna Kolniak-Ostek
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 72038
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 1
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101019
10.15199/64.2016.9.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-7-8
Wiedza jako podstawa paradygmatu nowej gospodarki
Adam SKRZYPEK
nr katalogowy: 92669
10.15199/46.2015.7-8.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Dojrzałość TQM a efektywność organizacyjna akredytowanych laboratoriów badawczych i wzorcujących funkcjonujących w Polsce
Agnieszka BIEŃKOWSKA
nr katalogowy: 88885
10.15199/48.2015.01.20
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-10
Funkcja dojrzałości betonu w praktyce
Grzegorz Bajorek
Maciej Barć
nr katalogowy: 128579
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2021-7-8
Pompy ciepła w istniejących budynkach. Część 4. Czy warto czekać z instalacją pompy ciepła na dalszy rozwój technologiczny tych urządzeń?
MAREK MIARA
nr katalogowy: 132935
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-2
Podsumowanie 2017 r. i wyzwania na 2018 r. w ocenie organizacji branżowych - Stabilne podstawy kluczem do sukcesu
Andrzej Olkowski
nr katalogowy: 112305
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Napoje funkcjonalne - styczeń 2011 r.
Adam Bogacz
nr katalogowy: 58031
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2015-10
Konstrukcje tranzystorów HEMT AlGaN/GaN/Si przeznaczonych dla elektroniki mocy
Andrzej Taube
Eliana Kamińska
Mariusz Sochacki
Anna Piotrowska
nr katalogowy: 94543
10.15199/13.2015.10.5
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-7
Trwałość systemów ogniochronnych. Deklaracje i rzeczywistość
IWONA GAJECKA
nr katalogowy: 132576
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Kompleksowe zarządzanie jakością w nowoczesnej organizacji - wyniki badań
Marta DUDEK- -BURLIKOWSKA
nr katalogowy: 116998
10.15199/48.2018.11.2
Koncepcja TQM
dojrzałość organizacji
doskonalenie
samoocena
Concept of Total Quality Management
organization’
s maturity
improvement
self-assessment
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-3
Synteza logiczna – aktualne trendy i perspektywy
Tomasz Mazurkiewicz
nr katalogowy: 132367
10.15199/59.2021.3.2
synteza logiczna
przybliżona synteza logiczna
odwracalna synteza logiczna
synteza logiczna na pamięci
logic synthesis
approximate logic synthesis
reversible logic synthesis
memory-based logic synthesis
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-3
Synteza logiczna – aktualne trendy i perspektywy
Tomasz Mazurkiewicz
nr katalogowy: 132367
10.15199/59.2021.3.2
synteza logiczna
przybliżona synteza logiczna
odwracalna synteza logiczna
synteza logiczna na pamięci
logic synthesis
approximate logic synthesis
reversible logic synthesis
memory-based logic synthesis
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-3
Synteza logiczna – aktualne trendy i perspektywy
Tomasz Mazurkiewicz
nr katalogowy: 132367
10.15199/59.2021.3.2
synteza logiczna
przybliżona synteza logiczna
odwracalna synteza logiczna
synteza logiczna na pamięci
logic synthesis
approximate logic synthesis
reversible logic synthesis
memory-based logic synthesis
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-3
Synteza logiczna – aktualne trendy i perspektywy
Tomasz Mazurkiewicz
nr katalogowy: 132367
10.15199/59.2021.3.2
synteza logiczna
przybliżona synteza logiczna
odwracalna synteza logiczna
synteza logiczna na pamięci
logic synthesis
approximate logic synthesis
reversible logic synthesis
memory-based logic synthesis
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
A Framework for Chili Fruits Maturity Estimation using Deep Convolutional Neural Network
M.N.Shah ZAINUDIN
Najihah HUSSIN
W.H.Mohd SAAD
S.Mohd RADZI
Z.Mohd NOH
N.A. SULAIMAN
M.S.J.A RAZAK
nr katalogowy: 134758
10.15199/48.2021.12.13
agriculture
chili
maturity
deep learning.
robot rolniczy
dojrzałość owoców
sieci neuronowe.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-12
Zastosowanie procesu powlekania w monitorowaniu jakości pozbiorczej jabłek
Magdalena Mikus
Sabina Galus
nr katalogowy: 151917
10.15199/65.2024.12.4
powłoki jadalne
jabłka
jakość owoców
przechowywanie
edible coatings
apples
fruit quality
storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Postępy w kontroli emisji SO2 i NOx w chińskim przemyśle hutniczym
Zhen Liua
Yanguo Zhanga
Bing Han
Zhongchao Tan
Qinghai Lia
nr katalogowy: 112773
10.15199/62.2018.3.26
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jakość mrożonych owoców dostępnych w krajowym obrocie handlowym
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 150103
10.15199/65.2024.8.6
mrożone owoce
standardy jakościowe
parametry f izykochemiczne
pestycydy
frozen fruit
quality standards
physico-chemical parameters
pesticides
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aktywność biologiczna wybranych składników chmielu oraz ich potencjalny wpływ na organizm człowieka
Marta Koziara
Urszula Skomra
nr katalogowy: 116705
10.15199/64.2018.10.2
chmiel
kwasy goryczkowe
olejki
polifenole
aktywność biologiczna
hop
bitter acids
essential oils
polyphenols
biological activity
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-5
Sztuczna inteligencja - wyzwaniem XXI wieku
Andrzej M. WILK
nr katalogowy: 113631
10.15199/59.2018.5.1
sztuczna inteligencja
społeczeństwo informacyjne
SI
Konferencja Okrągłego Stołu Polska w drodze do społeczeństwa informacyjnego
KOS
Stowarzyszenie Elektryków Polskich
SEP
techniki informacyjne i komunikacyjne
Artificial Intelligence
AI
Information Society
IS
The Round Table Conference "Poland on the way to the Information Society"
RTC
Association of Polish Electrical Engineers
Information &Telecommunication Technologies
ICT
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-11
Integrowanie chmur obliczeniowych na przykładzie wybranych rozwiązań firmowych
Wojciech Michalski
nr katalogowy: 110798
10.15199/59.2017.11.3
chmura obliczeniowa
infrastruktura jako usługa (IaaS)
platforma jako usługa (PaaS)
oprogramowanie jako usługa (SaaS)
centrum przetwarzania danych
integrowanie chmur obliczeniowych
wirtualizacja
standaryzacja
cloud computing
Infrastructure as a service (IaaS)
Platform as a Service (PaaS)
Software as a service (SaaS)
Data Center
Integration of cloud computing
virtualization
standardization
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH