Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
Bezpieczeństwo żywności wg nowej wersji standardu BRC
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 37150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
BRC - dobrowolna certyfikacja czy konieczność rynkowa?
nr katalogowy: 35501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
OPAKOWANIE 2006-3
Certyfikat BRC-IOP dla firmy CROWN Packaging Polska Sp. z o.o.
nr katalogowy: 18030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
HACCP i BRC porównanie systemów
Krzysztof Przystupa
nr katalogowy: 92516
OPAKOWANIE 2022-4
Certyfikacja BRC w Grupie Plast Box
nr katalogowy: 137325
OPAKOWANIE 2014-9
Polski zakład Plastique z certyfikatem BRC/IoP
nr katalogowy: 86710
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 133141
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 133141
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
IFS i BRC – systemy "nadobowiązkowe"
nr katalogowy: 49808
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-9
Interpretacja wymagań standardu wg VI wersji BRC oraz vi wersji standardu IFS
Janusz B. BERDOWSKI
nr katalogowy: 70502
OPAKOWANIE 2022-4
Certyfikacja BRC w Grupie Plast Box
nr katalogowy: 137325
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
IFS BRC międzynarodowe standardy sieci handlowych
A Kłodawski
nr katalogowy: 14587
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
ISO 22000 - harmonizacja standardów w sektorze spożywczym
Leszek Sitkowski
nr katalogowy: 7173
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
BRC dotyczące łańcucha dostaw żywności
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 110172
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-8
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 133141
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-9
Wpływ współczesnych systernów zarządzania jakością a szczególnie HACCR BRC, IFS na proces doskonalenia organizacji zajmującej się produkcja i obrotem żywności
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 11545
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-2
Nowy bezszczotkowy silnik DC o zoptymalizowanych parametrach Większa moc dla pomp
nr katalogowy: 104183
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
XIII Konferencja „Zarządzanie bezpieczeństwem i jakością żywności”
Andrzej Kiszczak
Janusz Bronisław Berdowski
nr katalogowy: 146652
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Bezpieczna żywność - detektor X-ray to Wielozadaniowy System Kontroli Jakości
Konrad Stępień
nr katalogowy: 25373
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Wady jakościowe w produkcji opakowań do żywności z papieru i tektury
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 137237
10.15199/46.2022.2.3
opakowania do żywności
opakowania z papieru i tektury
wady jakościowe
wady druku
food packaging
paper and cardboard packaging
quality defects
printing defects
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Systemowe podejście do bezpieczeństwa
nr katalogowy: 93112
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Audyt usługodawcy - firma zwalczająca szkodniki
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 107971
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Nobilitacja Normy ISO 22000:2005
Janusz B. Berdowski
Agnieszka Zagroba
nr katalogowy: 53602
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-3
Teoretyczne i prawne aspekty bezpieczeństwa opakowań
AGNIESZKA KAWECKA
nr katalogowy: 90281
10.15199/54.2015.3.1
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Bloki procesowe - alternatywa dla schematów czynnościowych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 46846
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
System gwarantowanej jakości żywności QAFP
Andrzej Czubała
Mieczysław M. Obiedziński
Andrzej Pisula
Marian Różycki
Stanisław Płonka
Karol Węglarzy
Tomasz Florowski
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 47491
PACKAGING REVIEW 2022-3
Physical hazards of food packaging manufacture
Aneta Szumicka
nr katalogowy: 139737
10.15199/42.2022.3.1
food packaging
physical hazard
significance of physical hazards
opakowania do żywności
zagrożenia fizyczne
istotność zagrożeń fizycznych
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Brak dostępu - Profilaktyka, jako element nadzoru nad szkodnikami w zakładzie gastronomicznym
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109862
nadzór nad szkodnikami
żywienie zbiorowe
bezpieczeństwo żywności
środki kontroli/nadzoru
profilaktyka przed szkodnikami
zwalczanie szkodników.
pest control
catering
food safety
control measures
pest prevention
pest eradication.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
"Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg IFS oraz BRC" - szkolenie branżowe
K. Oleksy
nr katalogowy: 114513
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
VLOG - żywność bez GMO Wymagania rynkowe
nr katalogowy: 111086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Wzorcowanie urządzeń pomiarowych na spożywczych liniach produkcyjnych
Patryk Żarkowski
nr katalogowy: 129636
OPAKOWANIE 2022-8
Biss zwiększa wydajność dzięki laminatorowi SL2 firmy Comexi
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Szkolenie "Audytor wewnętrzny systemu zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym żywności wg ISO 22000 oraz IFS/BRC" już za nami...
nr katalogowy: 105844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
WZORCOWANIE URZĄDZEŃ POMIAROWYCH NA SPOŻYWCZYCH LINIACH PRODUKCYJNYCH
nr katalogowy: 123069
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Jakość i bezpieczeństwo produktów w trosce o dobro klienta i sukces rynkowy
nr katalogowy: 68045
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-2
XIII Sesja Naukowa z cyklu "Wyzwania Zarządzania Jakością"
nr katalogowy: 96849
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Wzorcowanie urządzeń pomiarowych na spożywczych liniach produkcyjnych
Patryk Żarkowski
nr katalogowy: 129636
OPAKOWANIE 2019-12
Skrojona na miarę Comexi ML2 w Fol-Druk Flexo
nr katalogowy: 124281
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Międzynarodowe standardy określające wymogi związane z bezpieczeństwem i jakością produktów żywnościowych
Ziemowit Rudy
nr katalogowy: 140725
OPAKOWANIE 2020-5
Dostawcy opakowań na froncie walki z koronawirusem
nr katalogowy: 126466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
PAKMAR inwestuje w produkcję TOREBEK DO ŻYWNOŚCI
nr katalogowy: 118827
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-3
VARIA
nr katalogowy: 89972
OPAKOWANIE 2022-1
Wszechstronna hybryda w Drukarni IPAK
nr katalogowy: 136010
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-7
Metodyka pomiaru temperatury a wpływ na wynik
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115079
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-9
Bezpieczne opakowania a bezpieczna żywność
Agnieszka Mężyńska
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 86468
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-12
Plan obrony żywności - aspekty praktyczne
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 88626
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-9
Inżynieria bezpieczeństwa żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 62209
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-2
Systemy bezpieczeństwa żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 74536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Doskonalenie systemów zarządzania bezpieczeństwem żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 57739
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-11
XXVIII Konferencja Stowarzyszenia Pralników Polskich – Cz. I Maszyny, urządzenia i technologie dla pralnictwa
WANDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 123411
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Mycie komorowe stosowane w zakładach przetwórstwa mięsa
Joanna Piepiórka -Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 92608
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-1
Wybrane przepisy prawa żywnościowego UE
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 73776
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Polska Nagroda Jakości dla firmy Lantmannen Unibake Poland
Janusz B. Berdowski
nr katalogowy: 64432
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Monitorowanie i weryfikowanie jakości surowców i produktów
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 125178
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-4
Wysokie ciśnienia hydrostatyczne jako alternatywna metoda konserwacji żywności
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 131437
10.15199/65.2021.4.5
HHP
inaktywacja patogenów
kryteria mikrobiologiczne
okres przydatności do spożycia
cechy organoleptyczne
HHP
pathogen inactivation
microbiological criteria
shelf life
organoleptic characteristics
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH