Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-7
Wytwarzanie gazu syntezowego i jego chemicznych substancji
Witold Warowny
nr katalogowy: 114883
10.15199/17.2018.7.2
gaz syntezowy (syngaz)
produkcja gazu syntezowego
procesy cieplne (zgazowanie
reformingi)
katalizatory
produkty utworzone z gazu syntezowego
synthesis gas (syngas)
production of syngas
thermal processes (gasification
reformings)
catalysts
products created from syngas
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Oczyszczanie gazu syntezowego z zanieczyszczeń węglowodorowych w reaktorze plazmowo-katalitycznym
Jan Nadziakiewicza
Krzysztof Pikońa
Sławomir Stelmach
nr katalogowy: 68537
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Plazmowo-katalityczna konwersja palnej materii węglonośnej do czystego gazu syntezowego CO + H2
Albin Czernichowski
Marek Tyksiński
nr katalogowy: 142814
10.15199/62.2023.4.4
gaz syntezowy
pirogazyfikacja
wodór
półspalanie
smoła
syngas
gasification
hydrogen
partial oxidation
tar
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Competitiveness of Polish food industry is rising on the EU market
Janusz Rowiński
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 61880
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Plazmowo-katalityczna konwersja palnej materii węglonośnej do czystego gazu syntezowego CO + H2
Albin Czernichowski
Marek Tyksiński
nr katalogowy: 142814
10.15199/62.2023.4.4
gaz syntezowy
pirogazyfikacja
wodór
półspalanie
smoła
syngas
gasification
hydrogen
partial oxidation
tar
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Modele termodynamiki procesowej w pakiecie oprogramowania symulacyjnego linii technologicznych wytwarzania amoniaku
JERZY W. DUKOWICZ
ROMAN STRYJEK
BOŻENA MOŻEŃSKA
MARIUSZ GREGOR
nr katalogowy: 48406
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
The effect of composition of syngas supplying the spark-ignition engine on the exhaust gas toxicity Wpływ składu syngazu zasilającego silnik o zapłonie iskrowym na toksyczność spalin
Anna Janicka
Ewelina Kot
Maria Skrętowicz*
Radosław Włostowski
Maciej Zawiślak
nr katalogowy: 100760
10.15199/62.2016.9.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-11
Strategia dystrybucji wyrobów hutniczych na rynkach zagranicznych na przykładzie Huty Batory
PRZEMYSŁAW MUSIAŁ
nr katalogowy: 55972
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-1
Wystawa papieru czerpanego
A. Andruszkiewicz
P. Wandelt
nr katalogowy: 4541
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Human protection from low frequency electromagnetic fields
Kazimieras MACEIKA
nr katalogowy: 69320
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-11
Signed electronic document and its probative value in certificate and certificateless public key cryptosystem infrastructures
JERZY PEJAŚ
nr katalogowy: 47715
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-12
Przetwory w galarecie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129665
żelowanie
galarety
termohydroliza kolagenu
żelatyna
gelating
jellies
thermohydrolysis of collagen
gelatine
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-1
Osadzanie powłok cynkowych w nowym procesie cynkowania termodyfuzyjnego na podłożu stali niskowęglowych
Henryk KANIA
Jacek SIPA
nr katalogowy: 118360
10.15199/24.2019.1.1
thermal diffusion zinc coating
zinc coating
sherardizing
cynkowanie termodyfuzyjne
powłoka cynkowa
szerardyzacja
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-3
Wykorzystanie osadu ściekowego do produkcji paliw gazowych
Alina Żogała
Marcin Głodniok
nr katalogowy: 119081
10.15199/62.2019.3.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Aspekty technologiczne produkcji szynek premium
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 125700
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-2
Chemikalia stosowane w procesie wytwar zania papieru
nr katalogowy: 74985
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies on sewage sludge gasification Badania zgazowania osadów ściekowych
Danuta Król
Grzegorz Gałko
nr katalogowy: 104005
10.15199/62.2017.2.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Analysis of a new concept of Line Start Permanent Magnet Synchronous Motor
Maciej GWOZDZIEWICZ
Kamila JANKOWSKA
nr katalogowy: 138651
10.15199/48.2022.08.31
LSPMSM
rozruch bezpośredni
indukowane bieguny
silnik bezkadłubowy
LSPMSM
line start
induced pole
enclosure-less motor
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Analysis of a new concept of Line Start Permanent Magnet Synchronous Motor
Maciej GWOZDZIEWICZ
Kamila JANKOWSKA
nr katalogowy: 138651
10.15199/48.2022.08.31
LSPMSM
rozruch bezpośredni
indukowane bieguny
silnik bezkadłubowy
LSPMSM
line start
induced pole
enclosure-less motor
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Review of biofuel production technologies in biorefinery systems
Krzysztof Biernat
Paulina Grzelak
Izabela Samson-Bręk
nr katalogowy: 148278
10.15199/62.2024.4.1
biomass conversion
biorefinery
biorefinery feedstocks
biorefinery products
konwersja biomasy
surowce biorafineryjne
produkty biorafineryjne
biorafineria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Polish food producers on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 71071
PACKAGING REVIEW 2023-4
IN-PACK PRESENTS THE FUTURE OF THE EUROPEAN PACKAGING INDUSTRY
nr katalogowy: 146804
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Dobór surowca dymotwórczego a efektywność wędzenia
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 121373
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
Rośnie polski eksport produktów rolno-spożywczych
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 81354
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Distributed system for noise levels monitoring
Przemysław NOWAK
Michał WOJTERA
Piotr MAZUR
Jan
MURLEWSKI
Piotr PIETRZAK
nr katalogowy: 62354
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Semantic representation of Block World Environment: algorithm of scene reasoning from incomplete information.
Tomasz GRZEJSZCZAK
nr katalogowy: 57853
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-6
Surowce dla przemysłu chemicznego.Zapotrzebowanie i logistyka
WOJCIECH LUBIEWA-WIELEŻYŃSKI
ANDRZEJ SIKORA
nr katalogowy: 44920
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-9
Otrzymywanie wodoru z glicerolu
MARCIN CICHY
TADEUSZ BOROWIECKI
nr katalogowy: 47199
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Numerical modelling of methanol synthesis. Part 2. CFD simulation in a three-phase slurry reactor Modelowanie numeryczne procesu syntezy metanolu. Cz. II. Symulacja CFD procesu w trójfazowym reaktorze zawiesinowym
Artur Wodołażski
nr katalogowy: 95913
10.15199/62.2015.12.35
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
OPAKOWANIE 2007-I
The Convenience Factor
Nicole Zampino
nr katalogowy: 25077
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Quality of biomass briquettes as stock for thermochemical conversion and syngas production Jakość brykietów z biomasy jako surowca do termochemicznego przetwarzania i produkcji gazu syntezowego
Marek Szmigielski
Janusz Zarajczyk
Alina Kowalczyk-Juśko
Józef Kowalczuk
Leszek Rydzak
Beata Ślaska-Grzywna
Zbigniew Krzysiak
Dariusz Cycan
Małgorzata Szczepanik
nr katalogowy: 87940
10.12916/przemchem.2014.1986
PACKAGING REVIEW 2023-4
STUDY OF OPERATIONAL (CONSUMER) PROPERTIES OF PAPER NAPKINS
HAVENKO SVITLANA
DOVHANYCH VALENTYNA
LABETSKA MARTA
nr katalogowy: 146803
10.15199/42.2023.4.3
issue products
paper napkins
consumer properties
flexographic printing
quality
produkty tissu
serwetki papierowe
właściwości konsumenckie
druk fleksograficzny
jakość
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Combustion hazards from building materials
Anna A. Stec
nr katalogowy: 87517
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-10
Występowanie Listeria monocytogenes w produktach mięsnych i rybnych na terenie monitorowanym przez ZHW w O lsztynie w latach 2016-2017
Ewelina Tyszka
Tomasz Mituniewicz
nr katalogowy: 123020
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
FUNGI CONTAMINATION OF DAIRY PLANT THAT MANUFACTURES YOGURT AND YOGURT-DRINK PRODUCTS
Zhou Fang
Zhao Hongfei
Qi Dan
Zhang Limin
Zhan Haining
Zhang Bolin
Jadwiga Moneta
Zdzislawa Libudzisz
nr katalogowy: 70864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Znaczenie białka ziarna zbóż i jego wartość biologiczna w diecie ludzi
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 146325
białko
wartość biologiczna białka
białko roślinne
białko zbóż
produkty wysokobiałkowe
protein
biological value of protein
vegetable protein
cereal protein
high-protein products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Coloured Petri-nets models of CPDev soft controller with I/O boards
Dariusz RZOŃCA
Jan SADOLEWSKI
Bartosz TRYBUS
nr katalogowy: 55520
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
Investigation of leaded assembly process of lead-free BGA and CSP structures
Janusz Borecki
nr katalogowy: 67029
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-11
JAKOŚĆ PRODUKTÓW Z RÓŻNYCH GATUNKÓW MIĘSA I ICH MIESZANIN
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 145948
mięso
produkty mięsne mieszane
jakość
wartość odżywcza
meat
mixed meat products
quality
nutritional value
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Inżynierska metoda obliczania krytycznej siły ściskającej pudła z tektury litej
YURIY PYRYEV
EDMUNDAS KIBIRKŠTIS
VALDAS MILIUNAS
JONAS SIDARAVIČIUS
nr katalogowy: 99395
10.15199/54.2016.6.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
Structure and properties of the AZ91 magnesium alloy welds created with the use of Friction Stir Welding (FSW)
JANUSZ ADAMIEC
LESZEK ZADROGA
TOMASZ CHABKO
nr katalogowy: 37820
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-12
Dokumentacja geodezyjno-prawna w regulacjach stanów prawnych istniejących dróg publicznych
ROBERT ŁUCZYŃSKI
nr katalogowy: 56182
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Modelowanie syntezy metanolu w mikroreaktorze płytowym
Artur WODOŁAŻSKI
nr katalogowy: 81877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-12
Syngas production by dry reforming of methane over hydrotalcite-derived catalysts Produkcja gazu syntezowego w reakcji suchego reformingu metanu na katalizatorach hydrotalkitowych
Radosław Dębek
Anna Gramatyka
Monika Motak
Patric Da Costa
nr katalogowy: 88653
10.12916/przemchem.2014.2026
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Ashland Hercules Water Technologies na Tissue World 2011
nr katalogowy: 59611
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Badania nad możliwością zagospodarowania produktów ubocznych z produkcji azotanu magnezu i siarczanu magnezu do wytwarzania nawozu makroskładnikowego
Michał Ochman
Sylwester Żelazny
Marcin Figura
nr katalogowy: 143290
10.15199/62.2023.5.6
produkty uboczne
nowoczesne nawozy
technologie nieorganiczne
by-products
modern fertilizers
inorganic technologies
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Badania nad możliwością zagospodarowania produktów ubocznych z produkcji azotanu magnezu i siarczanu magnezu do wytwarzania nawozu makroskładnikowego
Michał Ochman
Sylwester Żelazny
Marcin Figura
nr katalogowy: 143290
10.15199/62.2023.5.6
produkty uboczne
nowoczesne nawozy
technologie nieorganiczne
by-products
modern fertilizers
inorganic technologies
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Badania nad możliwością zagospodarowania produktów ubocznych z produkcji azotanu magnezu i siarczanu magnezu do wytwarzania nawozu makroskładnikowego
Michał Ochman
Sylwester Żelazny
Marcin Figura
nr katalogowy: 143290
10.15199/62.2023.5.6
produkty uboczne
nowoczesne nawozy
technologie nieorganiczne
by-products
modern fertilizers
inorganic technologies
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Opakowania produktów spożywczych w kontekście zrównoważonego rozwoju
Janina Leks‑
Stępień
nr katalogowy: 116263
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Fertilizer application monitoring with AgroDoc software for plant fertilization optimization
Pavol Findura
Oľga Urbanovičová
Pawel Kielbasa
Miroslav Prístavka
Zuzana Bajusová
nr katalogowy: 141408
10.15199/48.2023.01.62
web application
exploitation
precision agriculture
utility program
aplikacja internetowa
eksploatacja
rolnictwo precyzyjne
program użytkowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Fertilizer application monitoring with AgroDoc software for plant fertilization optimization
Pavol Findura
Oľga Urbanovičová
Pawel Kielbasa
Miroslav Prístavka
Zuzana Bajusová
nr katalogowy: 141408
10.15199/48.2023.01.62
web application
exploitation
precision agriculture
utility program
aplikacja internetowa
eksploatacja
rolnictwo precyzyjne
program użytkowy
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2019-5
The effect of grit-blasting on the formation of a carburized layer in the vacuum carburizing
Kamil Dychtoń
Paweł Rokicki
Jacek Czop
nr katalogowy: 123210
10.15199/28.2019.5.1
vacuum carburizing
grit-blasting
low alloy steel.
nawęglanie próżniowe
piaskowanie
stal niskostopowa
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
PRZYSZŁOŚĆ OPAKOWAŃ NA ARTYKUŁY SPOŻYWCZE
Aleksandra BRYK
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 138385
10.15199/180.2022.2.3
opakowania na artykuły spożywcze
badania ankietowe
istotne cechy tych opakowań
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
packaging of food products
survey questionnaires
significant properties of the packaging
active packaging
intelligent packaging
OPAKOWANIE 2009-I
From water to vodka: How to improve products and productive processes the answer at 23rd SIMEI
nr katalogowy: 42514
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-2
Dopuszczalność łączenia działek ewidencyjnych, powstałych w wyniku podziału nieruchomości, dokonanego w trybie ustawy o gospodarce nieruchomościami
Dariusz FELCENLOBEN
nr katalogowy: 103758
10.15199/50.2017.2.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Polish food on the European and world markets
Mirosława Tereszczuk
nr katalogowy: 93105
10.15199/65.2015.8.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Measurement of power characteristics in public lighting networks
Peter JANIGA
Dionýz GAŠPAROVSKÝ
nr katalogowy: 77610
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-3
Zestawy aparaturowe firmy USTER TECHNOLOGIES A.G. służące do oceny jakości płaskich wyrobów włókienniczych. Część II: Charakterystyka urządzeń USTER® EVS Q-BAR i USTER® EVS FABRIQ VISION firm USTER TECHNOLOGIES A.G. i EVS przeznaczonych do automatycznego rozpoznawania, zliczania i klasyfikowania błędów w płaskich wyrobach włókienniczych
Stanisław Lewandowski
Ignacy Józkowicz
nr katalogowy: 132318
10.151199/60.2021.3.3
tkaniny
krosna tkackie
automatyczne rozpoznawanie błędów tkanin i dzianin
zliczanie
wizualizacja i klasyfikacja błędów tkanin i dzianin
zestawy aparaturowe USTER® EVS Q-BAR
USTER® EVS FABRIQ VISION
fabrics
weaving looms
automatic recognition of faults in fabrics and knitted fabrics
counting
visualization and classification of faults in fabrics and knitted fabrics
USTER® EVS Q-BAR
USTER® EVS FABRIQ VISION apparatus sets
OPAKOWANIE 2013-11
Products in accordance with sustainable development
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80611
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-4
STANISŁAW STASZIC COMPETITION FOR THE BEST INNOVATIVE PRODUCTS "LAUREL OF INNOVATION 2019"
nr katalogowy: 124394
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-9
Prognozowanie wartości opałowej gazu pirolitycznego z paliwa RDF w aspekcie jego energetycznego wykorzystania
PRZEMYSŁAW RAJCA
MONIKA ZAJEMSKA
nr katalogowy: 116023
10.15199/8.2018.9.2
modelowanie numeryczne
syngaz
piroliza
RDF
numerical modelling
syngas
pyrolysis
RDF
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
NICKEL, LEAD AND ZINC: KEY CONTRIBUTORS TO CIRCULAR ECONOMY
Jianbin Meng
nr katalogowy: 126016
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2017-5
Development of microstructure and mechanical properties of forgings in the thermomechanical treatment
Marek Opiela
nr katalogowy: 110241
10.15199/28.2017.5.1
HSLA steels
thermomechanical treatment
structure
mechanical properties
stale typu HSLA
obróbka cieplno-plastyczna
struktura
właściwości mechaniczne.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-1
Analiza osadów powstałych podczas oczyszczania spalin odlotowych i możliwości ich zagospodarowania
Justyna Kiper
Anna Głowacka
nr katalogowy: 111818
10.15199/17.2018.1.5
osad ściekowy przemysłowy
gospodarka osadami
uboczne produkty spalania
fi totesty
industrial sludge
sludge management
products of combustion
phytotest
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-2
ULTRAFINE GRAIN STRUCTURES IN Cu BY USING COMBINED METHOD OF DEFORMATION
KINGA RODAK
nr katalogowy: 41756
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-6
Wpływ chropowatości powierzchni na mikrostrukturę i wybrane właściwości elementów stalowych hartowanych w nanofluidach
Wojciech Gęstwa
Grzegorz Kinal
nr katalogowy: 95619
10.15199/28.2015.6.16
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 2
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101690
10.15199/64.2016.10.2
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-2
PRZERÓBKA PLASTYCZNA TRUDNO ODKSZTAŁCALNYCH STOPÓW ALUMINIUM ZINTEGROWANA Z PRZESYCANIEM
JAN RICHERT
AGATA WOŹNICKA
nr katalogowy: 74626
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
An experimental approach to software quality perception understanding
Radosław HOFMAN
nr katalogowy: 55525
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2019-9
Badania instalacji zgazowania paliw alternatywnych zintegrowanej z kotłem w lokalnej elektrociepłowni
IZABELLA MAJ
PIOTR OSTROWSKI
MICHAŁ POLOK
nr katalogowy: 122353
10.15199/9.2019.9.2
zgazowanie
OZE
termiczna utylizacja odpadów
współspalanie
Stoker fired boiler
district heating
NOx emission
flue gases
SNCR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-3
Corrosion reliability of microelectronic devices. Part I: Fundamentals
ZDZISŁAW TRZASKA
nr katalogowy: 50820
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Technologies for syngas cleaning produced from the coal gasification Technologie oczyszczania gazu procesowego ze zgazowania węgla
Tomasz Chmielniak
Joanna Bigda
Agata Czardybon
Józef Popowicz
Grzegorz Tomaszewicz
nr katalogowy: 82431
10.12916/przemchem.2014.232
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
AURA 2018-4
Na drodze do certyfikatów środowiskowych dla polskich produktów żywnościowych
Małgorzata HOLKA
Janusz JANKOWIAK
nr katalogowy: 113184
10.15199/4.2018.4.2
produkcja żywności
ochrona środowiska
ocena cyklu życia
certyfikacja środowiskowa
food production
environment protection
life cycle assessment
environmental certification
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Stosowanie modelu gospodarki o obiegu zamkniętym i czystszych technologii na przykładzie polskiego koncernu rolno-spożywczego Farmutil
Henryk Stokłosa
Zygmunt Kowalski
Agnieszka Makara
nr katalogowy: 120217
10.15199/62.2019.5.3
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-4
MASS CUSTOMIZATION - TYP PRODUKCJI DEDYKOWANY DLA ORGANIZACJI PROCESU WYTWARZANIA WYROBÓW MODUŁOWYCH
Władysław ZIELECKI
Ryszard PERŁOWSKI
Ryszard TŁUCZEK
nr katalogowy: 117633
typ produkcji
wyrób modułowy
Mass Customization
type of production
modular product
Mass Customization
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-8
BADANIA STAPIANIA PERSPEKTYWICZNYCH MATERIAŁÓW OŁOWIONOŚNYCH Z POLSKICH HUT MIEDZI
ANNA OTKAŁA
STANISŁAW BRATEK
ANDRZEJ ZAJĄCZKOWSKI
GRZEGORZ KRAWIEC
WŁADYSŁAW GĘBCZYK
nr katalogowy: 78632
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wyroby z ciast obgotowywanych
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 141706
bajgle
precle
obwarzanek krakowski
paluszki
obgotowywanie
ciasto pszenne
bagels
pretzels
obwarzanek krakowski
sticks
parboiling
wheat dough
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-4
NOWE METODY PRECYZYJNEGO KSZTAŁTOWANIA WYROBÓW METALOWYCH WYCISKANIEM NA ZIMNO
JAN RICHERT
MARCIN MROCZKOWSKI
MARCIN MAŚLANKA
nr katalogowy: 51087
OPAKOWANIE 2012-9e
Pont Packaging: visually attractive and cost effective packaging
nr katalogowy: 71170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Aktywność antyoksydacyjna owoców i przetworów z jabłek
Jarosław Markowski
Monika Mieszczakowska
Monika Fastyn
Witold Płocharski
nr katalogowy: 34811
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
MIKROFLORA WĘDLIN SUROWYCH, ze szczególnym uwzględnieniem kiełbas surowych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 141103
kiełbasy surowe
bakterie fermentacji mlekowej
jakość
bezpieczeństwo
raw sausages
raw smoked meat products
lactic acid bacteria
quality
safety
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Analiza propozycji dotyczącej nowego podejścia UE do harmonizacji technicznej warunków wprowadzania do obrotu wyrobów budowlanych
Sebastian Wall
nr katalogowy: 143365
10.15199/33.2023.05.06
wyroby budowlane
UE
przepisy
CPR
Construction Products Regulation (CPR)
construction products
EU
regulations
Construction Products Regulation (CPR).
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-5
Analiza propozycji dotyczącej nowego podejścia UE do harmonizacji technicznej warunków wprowadzania do obrotu wyrobów budowlanych
Sebastian Wall
nr katalogowy: 143365
10.15199/33.2023.05.06
wyroby budowlane
UE
przepisy
CPR
Construction Products Regulation (CPR)
construction products
EU
regulations
Construction Products Regulation (CPR).
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-6
Accelerating Transition to the Circular Economy
Dariusz Prasek
nr katalogowy: 143635
10.15199/17.2023.6.4
circular economy
extended producer responsibility.
gospodarka o obiegu zamkniętym
rozszerzona odpowiedzialność producenta
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-6
Accelerating Transition to the Circular Economy
Dariusz Prasek
nr katalogowy: 143635
10.15199/17.2023.6.4
circular economy
extended producer responsibility.
gospodarka o obiegu zamkniętym
rozszerzona odpowiedzialność producenta
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Potencjalne niebezpieczeństwo migracji metali ciężkich z naczyń ceramicznych do żywności
Wojciech Sąsiadek
Marek Kozyrski
Malgorzata A. Jarossová
Edyta Kucharska
Szymon Cyfert
Blanka Klimova
Petr Schlegel
Michal Novotný
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 123968
10.15199/62.2019.12.18
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
The Revival of the Food Industry in Poland
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 100976
10.15199/65.2016.8.1
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2020-6
Methods of assessing nano-objects release from commercially available products
PIOTR SOBIECH
PRZEMYSŁAW OBERBEK
nr katalogowy: 129731
10.15199/28.2020.6.1
nano-objects emission
exposure to nano-objects
dustiness
nanomaterials
emisja nanoobiektów
ekspozycja na nanoobiekty
pylistość
nanomateriały
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Rozwój technologii wytwarzania nawozów zawiesinowych
PIOTR RUSEK
ANDRZEJ BISKUPSKI
MIECZYSŁAW BOROWIK
JÓZEF HOFFMANN
nr katalogowy: 48416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Nietypowe rodzaje mąki – charakterystyka i możliwości wykorzystania w przemyśle spożywczym
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 133699
mąka pszenna
mąka bananowa
mąka gryczana
mąka kasztanowa
mąka kokosowa
mąka z pestek dyni
wheat flour
banana flour
buckwheat flour
chestnut flour
coconut flour
pumpkin seed flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-2
WOJNA ZMIENIŁA WSZYSTKO – 27 EDYCJA PLEBISCYTU ZŁOTY INŻYNIER 2021
Henryk Piekut
nr katalogowy: 138387
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-7
Skrobia w dawnych papierach czerpanych ręcznie – próby wyjaśnienia przyczyn jej obecności
Tomasz Kozielec
Katarzyna Zapolska
nr katalogowy: 138590
10.15199/54.2022.7.1
skrobia
krochmal
kleik skrobiowy
papiernictwo
szmaty
naprawy papieru
zanieczyszczenia
mikrobiologia
badania mikroskopowe
starch
starch paste
papermaking
rags
paper repair
impurities
microbiology
microscopic analyses
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
EVALUATION AND CHOICE OF A WRAPPER FOR PACKING PRODUCTS USING THE AHP METHOD
Robert CIEŚLAK
Julia KAŁUŻNA Katarzyna PETA
Marcin SUSZYŃSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 126917
10.15199/160.2020.2.2
AHP – Analytical Hierarchy Process
wrapper
assessment
AHP – Analytical Hierarchy Process
owijarka
ocena
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
EVALUATION AND CHOICE OF A WRAPPER FOR PACKING PRODUCTS USING THE AHP METHOD
Robert CIEŚLAK
Julia KAŁUŻNA Katarzyna PETA
Marcin SUSZYŃSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 126917
10.15199/160.2020.2.2
AHP – Analytical Hierarchy Process
wrapper
assessment
AHP – Analytical Hierarchy Process
owijarka
ocena
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-9
Analiza mechanizmów chemicznych powstawania uciążliwych dla środowiska produktów spalania gazu z pirolizy odpadów
Magdalena Skrzyniarz
Jakub Rzącki
nr katalogowy: 150561
10.15199/62.2024.9.5
przemysł hutniczy
piroliza odpadów
produkty ter micznej konwersji
metallurgical industry
waste pyrolysis
thermal conversion products
OPAKOWANIE 2008-I
Rotogravure in Packaging Marketing
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 34053
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 30042
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Wpływ metody wytwarzania na zawartość składników bioaktywnych w wybranych produktach słodzonych z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Sonia Staszewska
nr katalogowy: 141057
10.15199/64.2022.6.7
dżem
konfitura
antocyjany
polifenole
jagoda kamczacka
jam
confitures
anthocyanins
polyphenols
blue honeysuckle
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Dieta bez laktozy
dr inż. Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 130431
laktoza
mleko i przetwory mlecze
nietolerancja laktozy
produkty bez laktozy
roślinne zamienniki mleka
wykorzystanie kulinarne
lactose
milk and dairy products
lactose intolerance
dairy lactose-free products
plant-based milk substitutes
culinary use
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
ACHMATOWICZ REARRANGEMENT – 50 YEARS OF APPLICATION
Grzegorz GRYNKIEWICZ
Roman BIELSKI
nr katalogowy: 129793
10.15199/180.2020.4.2
Furylcarbinols
pyrans
pyranoses
monosaccharides
total syntheses of natural and modified sugars
unsaturated sugars
Achmatowicz rearrangement
furylokarbinole
pirany
piranozy
monosacharydy
totalne syntezy cukrów prostych
nienasycone piranozy
przegrupowanie Achmatowicza
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-4
ACHMATOWICZ REARRANGEMENT – 50 YEARS OF APPLICATION
Grzegorz GRYNKIEWICZ
Roman BIELSKI
nr katalogowy: 129793
10.15199/180.2020.4.2
Furylcarbinols
pyrans
pyranoses
monosaccharides
total syntheses of natural and modified sugars
unsaturated sugars
Achmatowicz rearrangement
furylokarbinole
pirany
piranozy
monosacharydy
totalne syntezy cukrów prostych
nienasycone piranozy
przegrupowanie Achmatowicza
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-3
Reverse engineering technology in the process of automotive component innovation
ŠTEFAN KENDER
nr katalogowy: 145366
10.15199/24.2023.3.3
inżynieria odwrotna
cyfryzacja
chmura punktów
model CAD
element innowacji
reverse engineering
digitization
point cloud
CAD model
innovation component
OPAKOWANIE 2010-I
Antimicrobial Substances in Packaging Materials
Anna Sip
nr katalogowy: 50917
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
The effect of glass fibers on selected properties of autoclaved sand-lime materials
Iga Jasińska
Ryszard Dachowski
Monika Jaworska-Wędzińska
nr katalogowy: 150636
10.15199/33.2024.09.04
próbki wapienno-piaskowe
włókna szklane z powłoką cyrkonową
gęstość
absorpcja
wytrzymałość na ści- skanie
mikrostruktura
SEM
sand-lime samples
zirconia-coated glass fibers
density
water absorption
compressive strength
microstructure
SEM
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
The effect of glass fibers on selected properties of autoclaved sand-lime materials
Iga Jasińska
Ryszard Dachowski
Monika Jaworska-Wędzińska
nr katalogowy: 150636
10.15199/33.2024.09.04
próbki wapienno-piaskowe
włókna szklane z powłoką cyrkonową
gęstość
absorpcja
wytrzymałość na ści- skanie
mikrostruktura
SEM
sand-lime samples
zirconia-coated glass fibers
density
water absorption
compressive strength
microstructure
SEM
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
PRZYPRAWY WARZYWNE
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 146998
przyprawy warzywne
przyprawianie
warzywa suszone
vegetable spices
seasoning
dried vegetables
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Wpływ wybranych procesów technologicznych stosowanych w przetwórstwie mleka na przeżywalność bakterii Listeria monocytogenes w wyrobach gotowych
Piotr Śmigiel
Jarosław Kowalik
Marika Bielecka
nr katalogowy: 142073
10.15199/65.2023.2.3
Listeria monocytogenes
proces technologiczny
produkt mleczarski
listerioza
Listeria monocytogenes
technological process
dairy product
listeriosis
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Dodatki ziołowe
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 116751
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Scheffer Krantechnik developing products state of the art
nr katalogowy: 126380
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Scheffer Krantechnik developing products state of the art
nr katalogowy: 126380
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11a
SXDR64 – Multichannel low noise ASIC for CdTe and GaAs detectors
Maciej KACHEL
nr katalogowy: 55741
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Konsumpcja mięsa w Polsce w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 119302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Właściwości wybuchowe grzybobójczych środków ochrony roślin w formie pyłu
Jan Przybysz
Monika Borucka
Kamila Mizera
Agnieszka Gajek
nr katalogowy: 147830
10.15199/62.2024.3.9
środki ochrony roślin
maksymalne ciśnienie wybuchu
indeks deflagracyjny
graniczne stężenie tlenu
dolna granica wybuchowości
dust
plant protection products
maximum explosion pressure
deflagration index
limiting oxygen concentration
lower explosion limit
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2016-5
Assessment of hardened layer thickness for 40HNMA steel using eddy current method
Dominik Kukla
Paweł Grzywna
Mateusz Kopeć
Zbigniew Kowalewski
nr katalogowy: 101857
10.15199/28.2016.5.10
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Motywy i bariery wdrożenia systemu HACCP w opinii kadry wybranego przedsiębiorstwa
Agnieszka Borusiewicz
Tadeusz Sikora
nr katalogowy: 32223
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-8
Problems during rolling of Feni type alloys
STANISLAV NĚMEČEK
TOMÁŠ MUŽÍK
PAVEL PODANÝ
JAROSLAV TUČEK
JOSEF MACHÁČEK
ČESTMÍR KAHOVEC
nr katalogowy: 37269
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2021-4-5
Some experimental studies concerning mixing of loose and liquid agricultural materials
JAN BARWICKI
KAMIL ROMAN
KINGA BOREK
KAMILA MAZUR
WITOLD J. WARDAL
MAREK KIEROŃCZYK
nr katalogowy: 134837
10.15199/28.2021.4-5.2
mixing
mixer design
mixing theory
agricultural products
mixing quality assessment method
mixing time
energy consumption
progress
mieszanie
konstrukcja mieszalnika
teoria mieszania
produkty rolne
metoda oceny jakości mieszania
czas mieszania
energochłonność
postęp
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-3
Produkty uboczne przemysłu spożywczego jako źródło biologicznie aktywnych peptydów
Agnieszka Ryznar-Luty
nr katalogowy: 136786
10.15199/62.2022.3.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-11
Properties of feature contours for audio classification tasks
TOMASZ MĄKA
nr katalogowy: 56020
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Anodowe właściwości niklu w metanolowych roztworach CH3ONa
MACIEJ GRUSZKA
JACEK BANAŚ
nr katalogowy: 55621
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Przemysł spożywczy w Polsce podczas pandemii COVID-19 oraz wojny w Ukrainie
Jadwiga Drożdż
Robert Mroczek
nr katalogowy: 139162
10.15199/65.2022.8.2
przemysł spożywczy
żywność
napoje
wyroby tytoniowe
popyt
produkcja
zysk
food industry
food
beverages
tobacco products
demand
production
profit
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Możliwości wykorzystania popiołów paleniskowych ze spalania osadów ściekowych w betonach cementowych
Anna Głowacka
Justyna Kiper
Elżbieta Horszczaruk
Jarosław Strzałkowski
nr katalogowy: 150124
10.15199/33.2024.08.03
bottom ash from sewage sludge incineration
compressive strength
thermal conductivity of concrete
popioły paleniskowe ze spalania osadów ściekowych
wytrzymałość na ściskanie
przewodność cieplna betonu
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-8
Możliwości wykorzystania popiołów paleniskowych ze spalania osadów ściekowych w betonach cementowych
Anna Głowacka
Justyna Kiper
Elżbieta Horszczaruk
Jarosław Strzałkowski
nr katalogowy: 150124
10.15199/33.2024.08.03
bottom ash from sewage sludge incineration
compressive strength
thermal conductivity of concrete
popioły paleniskowe ze spalania osadów ściekowych
wytrzymałość na ściskanie
przewodność cieplna betonu
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-8
A method for human gait comparison
Maria SKUBLEWSKA-PASZKOWSKA
Jakub SMOŁKA
nr katalogowy: 85925
10.12915/pe.2014.08.07
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-5b
Research on a Fine-Grained Overriding Mechanism Based on Delegation
Dongliang JIAO
Lianzhong LIU1
Shilong MA
nr katalogowy: 67839
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3a
Design of Stable Semantic Measurement for Ontology-Based Systems
Yinglong MA
Yongming SHANG
Ke LU
nr katalogowy: 75066
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Used textiles. Burdensome waste or valuable biotechnological raw material?
Justyna Z. Żuberek
Michał J. Binczarski
Anna Baranowska-Korczyc
Małgorzata Cieślak
Izabela A. Witońska
nr katalogowy: 147403
10.15199/62.2024.2.5
textile waste
waste management
cotton hydrolysis
cotton hydrolysates
fermentation
ethanol
microbial protein
odpady tekstylne
gospodarka odpadami
hydroliza bawełny
hydrolizaty
fermentacja
etanol
proteiny
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-11
Technologia wytwarzania termodyfuzyjnych powłok cynkowych z recyrkulacją atmosfery reakcyjnej. Część 1: Ogólny opis technologii i struktura powłok
Henryk KANIA
Jacek SIPA
nr katalogowy: 117046
10.15199/40.2018.11.3
cynkowanie termodyfuzyjne
powłoka cynkowa
szerardyzacja
thermal diffusion zinc coating
zinc coating
sherardizing
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Zastosowanie drutów ze stali specjalnych do produkcji wyrobów finalnych
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
JANUSZ ŁUKSZA
nr katalogowy: 52548
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-12
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 123988
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Znormalizowane metody oznaczania chromu(VI) w skórach i wyrobach skórzanych
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 138011
10.15199/60.2022.3.1
oznaczanie chromu(VI)
metoda kolorymetryczna
metoda chromatograficzna
starzenie termiczne
skóry wyprawione
wyroby skórzane.
chromium(Vi) determination
colorimetric method
chromatographic method
thermal ageing
leather
leather products.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Znormalizowane metody oznaczania chromu(VI) w skórach i wyrobach skórzanych
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 138011
10.15199/60.2022.3.1
oznaczanie chromu(VI)
metoda kolorymetryczna
metoda chromatograficzna
starzenie termiczne
skóry wyprawione
wyroby skórzane.
chromium(Vi) determination
colorimetric method
chromatographic method
thermal ageing
leather
leather products.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rola środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w wyrobach mlecznych z produkcji w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego
Nikola Maciejewska
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 151417
10.15199/65.2024.11.3
drobnoustroje środowiskowe
bakterie fermentacji mlekowej
mleczne produkty fermentowane
Rolniczy Handel Detaliczny
environmental microorganisms
lactic acid bacteria
fermented milk products
Agricultural Retail Trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Rola środowiskowych szczepów bakterii fermentacji mlekowej w wyrobach mlecznych z produkcji w ramach Rolniczego Handlu Detalicznego
Nikola Maciejewska
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
nr katalogowy: 151417
10.15199/65.2024.11.3
drobnoustroje środowiskowe
bakterie fermentacji mlekowej
mleczne produkty fermentowane
Rolniczy Handel Detaliczny
environmental microorganisms
lactic acid bacteria
fermented milk products
Agricultural Retail Trade
OPAKOWANIE 2012-9e
Influence of freezing upon the selected mechanical properties of paper products
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
nr katalogowy: 71168
OPAKOWANIE 2012-9e
Packaging and lifestyle
BEATA HOFFMANN
nr katalogowy: 71161
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Rasy rodzime świń jako źródło surowca mięsnego o unikalnych walorach sensorycznych i przetwórczych
Marek Zin
Karolina Mroczek
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 125172
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-8
Biomass from cultivation of sunflower and wheat as substitute of conventional fuels Biomasa z uprawy słonecznika oraz pszenicy jako substytut paliw konwencjonalnych
Zbigniew Wzorek
Kinga Krupa-Żuczek
nr katalogowy: 93016
10.15199/62.2015.8.19
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH