Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Evaluation of software product quality based on ISO standards
Iwona DUBIELEWICZ
Bogumiła HNATKOWSKA
Zbigniew HUZAR
Lech TUZINKIEWICZ
nr katalogowy: 55532
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
How to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and AnalysisHow to Evaluate the Quality of Modern Mechanical Products? Modelling and Analysis
Xiaopeng LI
Mique ZHAO
Yali LIU
Wei WANG
nr katalogowy: 70707
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-3
Ocena świadomości wpływu pracowników branży motoryzacyjnej na kształtowanie jakości wyrobu
Patryk Feliczek
nr katalogowy: 138180
10.15199/46.2022.3.3
pracownicy
jakość
branża motoryzacyjna
świadomość
employees
quality
automotive
awareness
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
OCENA JAKOŚCI INSTALACYJNYCH RUR MIEDZIANYCH
BOŻENA BORYCZKO
JAN OSIKA
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Stan i perspektywy rozwoju rynku kwasu chlebowego
Piotr Dziugan
Emilia Wiłkowska
nr katalogowy: 36230
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
PMPoland - partner przemysłu papierniczego oferujący rozwiązania przynoszące oszczędności
nr katalogowy: 62757
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-5
Produkt i jego jakość jako symbol
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 131884
10.15199/46.2021.5.1
produkt
towar
usługa
symbol
jakość postrzegana
product
commodity
service
symbol
perceived quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Koszty jakości - społeczne źródła
Marek Bugdol
nr katalogowy: 18175
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-1
Zastosowanie ilościowych metod statystycznych do śledzenia jakości surowców
Sona Hurna
Katarina Teplicka
Martin Straka
nr katalogowy: 111648
10.15199/62.2018.1.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-1
Problemy jakościowe i ekonomiczne otrzymywania tlenku miedzi(II)
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 40860
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Effect of chemical composition change of feeding streams on the quality of fertilizer granules from an industrial plant Wpływ zmian składu chemicznego strumieni zasilających na jakość granulatów nawozowych uzyskiwanych w instalacji przemysłowej
Leszek Grochowski
Henryk Sterkowicz
Krzysztof Kozioł
Konrad Żak
Andrzej Biskupski
nr katalogowy: 95894
10.15199/62.2015.12.16
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2017-2
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 106727
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
Application of semiconductor sensors for quality control of food products
VITALY ZARAPIN
VALERY LUHIN
PAWEŁ ŻUKOWSKI
TOMASZ KOŁTUNOWICZ
nr katalogowy: 35629
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electronic control for high efficient process in thermal-moisture pretreatment of meal
ANELIYA MANUKOVA
SEHER KADIROVA
nr katalogowy: 46930
PACKAGING REVIEW 2024-1
ON THE SAFETY OF PACKAGING AND PACKAGED PRODUCT
nr katalogowy: 147839
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-2
Summaries of selected articles published in the “Problemy Jakości (Quality Issues)” monthly in 2009 year
nr katalogowy: 56791
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Opakowania aktywne w przemyśle spożywczym – część 1
Sabina Galus
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 141629
10.15199/65.2023.1.5
opakowania aktywne
żywność
jakość
powłoki aktywne
active packaging
food
quality
active coatings
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 63636
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-7-8
Podejście procesowe a jakość funkcjonowania organizacji
Wiesław ŁUKASIŃSKI
nr katalogowy: 100035
10.15199/47.2016.7-8.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Research into emergence of radio electronic devices quality forming systems
Yuriy BOBALO
Leonid NEDOSTUP
Myroslav KISELYCHNYK
Mykhaylo MELEN
nr katalogowy: 59940
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-11
WYKORZYSTANIE METODOLOGII SIX SIGMA W DOSKONALENIU PROCESU PRODUKCJI RUR ZGRZEWANYCH
KRZYSZTOF ŻABA
nr katalogowy: 39250
OPAKOWANIE 2007-I
Modern Packaging - Design, Functionality and Information
Ewa Jerzyk
nr katalogowy: 25075
OPAKOWANIE 2009-I
Regulating Moisture to Ensure Shelf Stability of Packaged Food Products
nr katalogowy: 42512
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Aspekty jakościowe wyrobu determinantą osiągania wysokiej niezawodności eksploatacji maszyn i urządzeń elektrycznych
Bogusław WĘGRZYN
nr katalogowy: 49774
GAZETA CUKROWNICZA 2009-11-12
Możliwości alternatywnego wykorzystania soku gęstego o podwyższonej czystości
Edmund Waleriańczyk
Michał Żero
nr katalogowy: 48675
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Application of CMMI in Software Product Development Process
Bing HAN
Yinglan FANG
nr katalogowy: 65402
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Examination and Development of a Radio Frequency Inductor
Zoltán PÓLIK
Miklós KUCZMANN
nr katalogowy: 40228
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Assessment of packaging film quality by failure mode and effects analysis Ocena jakości folii opakowaniowej z wykorzystaniem analizy przyczyn i skutków wad
Andrzej Pacana
Jacek Pacana
Jacek Sopel
Beata Zatwarnicka-Madura
nr katalogowy: 96189
10.15199/62.2016.1.26
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-5
Wymagania systemu Zakładowej Kontroli Produkcji w aspekcie jakości produktów stalowych
Szymon PAWLAK
Krzysztof NOWACKI
nr katalogowy: 120441
10.15199/24.2019.5.6
zakładowa kontrola produkcji
system jakości
pręty żebrowane
proces produkcyjny
factory production control
quality system
ribbed bars
production process
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Benchmarking narzędziem doskonalenia jakości wybranego produktu
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 114112
10.15199/48.2018.6.3
benchmarking
konkurencja
jakość
doskonalenie produktu
benchmarking
competition
quality
product improvement
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Zastosowanie standaryzacji w procesie kontroli jakości wyrobów
Hanna GOŁAŚ
Anna MAZUR
Paweł PIASEK
Przemysław CZAJKOWSKI
nr katalogowy: 104172
10.15199/48.2017.2.2
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
The computer aided pressure casting die
Jacek Sawicki
Marek Górecki
Zbigniew Gawroński
Łukasz Kaczmarek
nr katalogowy: 52775
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-3
Znaczenie relacji ‘jakość a innowacje’, w tym zwłaszcza – innowacje środowiskowo zorientowane
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 131066
10.15199/46.2021.3.3
jakość
innowacje
innowacje prośrodowiskowe
quality
innovations
pro-environmental innovations
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-12
Selected aspects of providing quality in a steel enterprise
Beata NONAS
Ewa STANIEWSKA
nr katalogowy: 117594
10.15199/24.2018.12.5
products quality
causes of incompatibility
jakość wyrobów
przyczyny niezgodności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Związki lotne w różnych rodzajach mąk
Aleksandra Boniecka
nr katalogowy: 137016
aromat
mąka
związki lotne
aroma
flour
volatile compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
The impact of the selected methods of drying beef on the quality of the finished product
Tymoteusz Mysakowski
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 118818
10.15199/65.2019.2.4
dried beef
beef jerky
meat snacks
drying
chamber drier
convective drying
suszona wołowina
beef jerky
przekąski mięsne
suszenie
suszarka komorowa
suszenie konwekcyjne
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-9
Quality of packaging for transport of dangerous goods by air
Stanisław TKACZYK
Jacek BANASIAK
nr katalogowy: 122363
10.15199/46.2019.9.2
packaging quality
dangerous materials
air transport
jakość opakowań
materiały niebezpieczne
transport lotniczy
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-2
Proces reklamacji jako narzędzie doskonalenia produktu na przykładzie wyrobu medycznego
Paulina PSZCZÓŁKOWSKA
nr katalogowy: 130483
10.15199/46.2021.2.2
proces reklamacji
doskonalenie wyrobu medycznego
cykl Deminga – PDCA
complaint process
medical device improvement
Deming cycle – PDCA
OPAKOWANIE 2012-9e
How to distinguish a can...
nr katalogowy: 71162
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Modernizacja tekturnicy Zwiększenie wydajności i wydłużenie żywotności maszyny
nr katalogowy: 143429
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Tygiel kulturowy a zarządzanie bezpieczeństwem produktu
Joanna Małkowska
Edyta Grela
Marzena Hajduk-Stelmachowicz
nr katalogowy: 137236
10.15199/46.2022.2.2
czynnik ludzki
System Zarządzania Bezpieczeństwem
kultura bezpieczeństwa
human factor
Safety Management System
culture
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Próba oceny jakości innowacyjnych rozwiązań dotyczących reklamacji w ustawie o prawach konsumenta z 2014 roku
Krzysztof ZYMONIK
nr katalogowy: 104173
10.15199/48.2017.2.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A Comprehensive Review of Optimization Techniques Applied for Placement and Sizing of Custom Power Devices in Distribution Networks
Masoud FARHOODNEA
Azah MOHAMED
Hussain SHAREEF
Hadi ZAYANDEHROODI
nr katalogowy: 72130
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-9
Ocena jakości powłok ochronnych powlekanych blach cienkich trapezowych
grzegorz STRADOMSKI
Krzysztof jANOSZEK
nr katalogowy: 62541
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-5
Badania modelowe przepływu stali w wielowylewowej kadzi pośredniej
Marek WARZECHA
Tomasz MERDER
Małgorzata OLAWA
Mateusz WERNER
nr katalogowy: 84233
PROBLEMY JAKOŚCI 2024-3
Jakość jako obszar wartości produktu luksusowego
Wioleta DRYL
Piotr JUCHNIEWICZ
nr katalogowy: 149870
10.15199/46.2024.3.3
jakość postrzegana
produkt luksusowy
wartość produktu luksusowego
perceived quality
luxury product
value of luxury product
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Podejście jakościowe do nowego oznaczenia "Produkt polski" - wybrane aspekty prawne
Monika ŻUCHOWSKA-GRZYWACZ
nr katalogowy: 109364
10.15199/48.2017.9.1
Polski produkt
oznaczenie
konsument
jakość
żywność
Polish product
designation
consumer
quality
food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Produkt jako instrument marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 42381
GAZETA CUKROWNICZA 2011-1
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2009
Teresa Sumińska
Jadwiga Strębska-Zając
nr katalogowy: 57428
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-8
Determinanty doskonalenia systemu zarządzania jakością w przedsiębiorstwach branży zbrojeniowej w Polsce
Piotr BARTKOWIAK
Jacek JÓŹWIAK
nr katalogowy: 108617
10.15199/48.2017.8.1
jakość wyrobu militarnego
System Zarządzania Jakością
AQAP 2110
determinanty doskonalenia systemu
zagrożenia dla procesu doskonalenia
military product quality
Quality Management System
AQAP 2110
determinants for improvement of the system
threats to the improvement process
PACKAGING REVIEW 2024-1
ANUGA FOODTEC: DIGITALISATION, SUSTAINABILITY AND INDIVIDUALISATION
nr katalogowy: 147840
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 49440
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-2
ASSEMBLY AUTOMATION Volume 38, Issue 2 ABSTRACTS:
nr katalogowy: 114030
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
OPRACOWANIE I ANALIZA NOWEGO BEZODPADOWEGO PROCESU WYCISKANIA RUR
JACEK MICHALCZYK
nr katalogowy: 64023
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Współczesne trendy na rynku opakowań
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 136032
10.15199/65.2022.1.6
opakowanie
rynek
trendy
packaging
market
trends
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Research of the energy parameters of the vibro-ozonation complex
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Serhii Hrushetskyi
nr katalogowy: 143739
10.15199/48.2023.06.08
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibro-ozonating complex
ozone concentration
vibration acceleration
ziarno
wibro-ozonowanie.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-6
Research of the energy parameters of the vibro-ozonation complex
Oleh Tsurkan
Dmytro Prysiazhniuk
Anatolii Spirin
Dmytro Borysiuk
Ihor Tverdokhlib
Serhii Hrushetskyi
nr katalogowy: 143739
10.15199/48.2023.06.08
grain raw materials
drying
vibration
ozone
vibro-ozonating complex
ozone concentration
vibration acceleration
ziarno
wibro-ozonowanie.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
The Method of Determining Seed Moisture Based on the Signal Generated by the Piezoelectric Plate
Artur BOGUTA
Jacek MAJCHER
nr katalogowy: 129844
10.15199/48.2021.01.23
seeds
moisture
piezoelectric plate
nasiono
wilgotność
przetwornik piezoelektryczny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-1
Jakość i bezpieczeństwo surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 141628
10.15199/65.2023.1.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
czynniki jakości
fermented sausages
ripening
quality factors
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-1
Summaries of selected articles
nr katalogowy: 81994
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-4
Weryfikacja technologii nagrzewania kęsisk w procesie wytwarzania szyn
TADEUSZ TELEJKO
ANDRZEJ BUCZEK
JAN GIEŁŻECKI
ZBIGNIEW MALINOWSKI
MARCIN RYWOTYCKI
MARIAN BANACH
TOMASZ ZYGMUNT
nr katalogowy: 44105
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Po co piwu enzymy?
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
Mariusz Lesiecki
nr katalogowy: 41719
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Zastosowanie drutów ze stali specjalnych do produkcji wyrobów finalnych
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
JANUSZ ŁUKSZA
nr katalogowy: 52548
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 132411
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Charakterystyka ultrasłabej emisji fotonowej z substratów do produkcji czekolady oraz wyrobów końcowych
Karolina Trzyniec
nr katalogowy: 141877
10.15199/48.2023.02.55
ultrasłaba emisja fotonowa
żywność
jakość
ultra-weak photon emission
food
quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-12
Jakość środowiskowa produktów w kontekście ich zrównoważenia
Magdalena PAŹDZIOR
nr katalogowy: 117605
10.15199/48.2018.12.3
jakość
środowisko
wymagania konsumentów
produkt zrównoważony
quality
environment
consumer requirements
sustainable product
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The use of an electronic particle size analyzer in the study of the brittle material grinding process
Tomasz WYLECIAŁ
Dorota MUSIAŁ
Monika ZAJEMSKA
Dariusz URBANIAK
nr katalogowy: 80866
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Analiza preferencji konsumentów na rynku kasz
Katarzyna Sujka
Joanna Kowalik
nr katalogowy: 133703
kasza
preferencje konsumentów
spożycie
groats
consumer preferences
consumption
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-5
Badanie zawartości wypełniaczy w papierze i tekturze w niecałą minutę: metoda nieniszcząca, dokładna i niezawodna
Giselher Grűner
Alexander Grűner
nr katalogowy: 143425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Straty antocyjanów podczas zabiegów stabilizacyjnych
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 54447
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2010
Teresa Sumińska
Barbara Kowalska
nr katalogowy: 61685
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Dynamic diagnostics of ferromagnetic materials on the basis of the phenomenon of voltage transformation
Krzysztof SZEWCZYK
Tomasz A. WALASEK
Elżbieta MORYŃ-KUCHARCZYK
Wojciech WIĘCKOWSKI
nr katalogowy: 103225
10.15199/48.2017.01.53
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-4
no-wait scheduling method for assembly operations concerning multi-option electric devices
Marek MAGIERA
nr katalogowy: 113025
10.15199/48.2018.04.42
scheduling
assembly scheduling
parallel machines
integer programming
multi-option products.
szeregowanie operacji
harmonogramowanie montażu
maszyny równoległe
programowanie całkowitoliczbowe
produkty wielowariantowe.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Struktura produktu hotelowego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119007
istota produktu
potrzeba
produkt
produkt fakultatywny
produkt podstawowy
produkt potencjalny
produkt poszerzony
produkt rzeczywisty
produkt wzbogacony
rdzeń produktu
struktura produktu
usługa
usługa hotelarska
product essence
need
product
optional product
basic product
potential product
extended product
real product
enriched product
product core
product structure
service
hotel service
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Effect of electromagnetic stirring intensity on the shell thickness in process of continuous casting of steel
MARCIN JANIK
nr katalogowy: 51717
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Decision support in the production of packaging films by cost-quality analysis Wspomaganie podejmowania decyzji w produkcji folii opakowaniowej z wykorzystaniem analizy kosztowo-jakościowej
Andrzej Pacana
Monika Pasternak-Malicka
Marcin Zawada
Anna Radoń-Cholewa
nr katalogowy: 98515
10.15199/62.2016.5.31
PACKAGING REVIEW 2023-1
Comparative Analysis Of Digital Ink-Jet Prints, Performed On Different Types Of Plastics
Katarzyna Piłczyńska
Jakub Plata
nr katalogowy: 142662
10.15199/42.2023.1.3
digital printing
ink-jet
plastics
optical density
trapping
relative contrast
gamut
drukowanie cyfrowe
drukowanie natryskowe
tworzywa
gęstość optyczna
trapping
kontrast względny
obszar barw odtwarzalnych
OPAKOWANIE 2010-I
The Private Label Effect
Jennifer Sprance
nr katalogowy: 50912
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Research of Software Model Method Oriented to CMMI System
Bing HAN
Yinglan FANG
nr katalogowy: 65419
GAZETA CUKROWNICZA 2011-5
Mikrobiologiczna jakość cukru białego
Małgorzata Kowalska
Ewelina Kacprzak
nr katalogowy: 62145
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-8
Mięso drobiowe - wydajność rzeźna, podstawowe parametry jakości i skład chemiczny
Joanna Marć-Pieńkowska
nr katalogowy: 122021
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 125702
OPAKOWANIE 2012-9e
HP: new solutions for digital packaging production
nr katalogowy: 71172
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-9
Nowa MP5 - budujemy dla klienta - rozmowa z Jerzym Janowiczem, prezesem Stora Enso Poland
Maria Rochowicz
nr katalogowy: 62756
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Puffing of Pork- Effects of Process Conditions on Expansion Ratio
Tomasz Pawlak
Antoni Ryniecki
Jerzy Stangierski
nr katalogowy: 102265
10.15199/65.2016.11.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Wykorzystanie i porównanie metody chemicznej i histologicznej w ocenie zawartości mięsa oraz części kostnych w produktach mięsnych
Anna Szymańska
Joanna Bogucka
nr katalogowy: 142571
10.15199/65.2023.3.2
analiza chemiczna
badanie histologiczne
produkty mięsne
chemical analysis
histological examination
meat products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-6
Comparison of Electric and Radiometric Methods for Liquid Dielectric Diagnostic
Michal KRBAL
Jaroslav STEPANEK
Ludek PELIKAN
Jaroslava ORSAGOVA
Iraida KOLCUNOVA
nr katalogowy: 120448
10.15199/48.2019.06.04
Liquid Dielectric
Mineral Oil
Silicone Liquid
Spectroradiometer
Spectrum
UV-vis
Spectroscopy
D-lamp
właściwości dielektryczne płynów
metoda fotometryczna
metoda radiometryczna
OPAKOWANIE 2013-11
Products in accordance with sustainable development
HANNA ŻAKOWSKA
ANDREJ KRŽAN
MARIASTELLA SCANDOLA
IRINA VOEVODINA
PETRA HORVAT
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 80611
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-1
Zastosowanie oszczędnościowych stali odpornych na korozję do głębokiego przetwórstwa na zimno
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
JANUSZ ŁUKSZA
nr katalogowy: 57978
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-6
Klasyfikacja procesów produkcji odzieży - studium przypadku
EWA GRANDYS
ANDRZEJ GRANDYS
nr katalogowy: 91991
10.15199/60.2015.6.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-2
Jakość przedsięwzięcia - modele realizacji
Rafał ŁAGOWSKI
Jerzy ŻUCHOWSKI
nr katalogowy: 125012
10.15199/46.2020.2.3
przedsięwzięcie
model
jakość
skuteczność
efektywność
kierowanie
enterprise
model
quality
efficiency
effectiveness
management
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-5
Norma ISO 16355-1:2015 - standard dla metody QFD
Marek ĆWIKLICKI
nr katalogowy: 105585
10.15199/48.2017.5.2
GAZETA CUKROWNICZA 2012-4
Jakość cukru białego wyprodukowanego podczas kampanii 2011
Barbara Gajewnik
Teresa Sumińska
nr katalogowy: 70117
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-5
Perspektywy rozwoju rynku opakowań tekturowych w Polsce na tle prognozowanych przemian demograficznych
TOMASZ ŻEBROWSKI
nr katalogowy: 68451
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2013-9
Zastosowania metod statystycznych do kontroli procesu wielkopiecowego
Krzysztof WCISŁO
Anna ADRIAN
Andrzej CZARSKI
Ryszard STACHURA
nr katalogowy: 79128
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2016-6
APPLICATION OF SELECTED LEAN MANUFACTURING METHODS FOR DEFICIT IDENTIFICATION IN COMBUSTION ENGINE PISTON CASTS
MARZENA KUCZYŃSKA-CHAŁADA
JAROSŁAW PIĄTKOWSKI
PIOTR KAMIŃSKI
ARKADIUSZ GONTARCZYK
nr katalogowy: 99102
10.15199/67.2016.6.4
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
PMPoland - Twój partner w biznesie tissue
Maja Mejsner
Wioleta Klupś
nr katalogowy: 59615
OPAKOWANIE 2019-6
BADANIA I ROZWÓJ: Indykatory TTI jako przykład opakowań inteligentnych
Magdalena Bukowska-Skwarek
nr katalogowy: 120836
10.15199/42.2019.6.1
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2020-3-4
NICKEL, LEAD AND ZINC: KEY CONTRIBUTORS TO CIRCULAR ECONOMY
Jianbin Meng
nr katalogowy: 126016
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-9
Analysis of the quality of polymeric tubes manufactured by an extrusion process
Adam GNATOWSKI
Mateusz CHYRA
nr katalogowy: 109368
10.15199/48.2017.9.5
extrusion
quality
Pareto-Lorenz graph
Ishikawa diagram
wytłaczanie
jakość
wykres Pareto-Lorenza
diagram Ishikawy
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-1
QUALITY CONTROL OF RAW MATERIALS IN THE MILL AND BAKERY
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 143032
10.15199/180.2023.1.1
grain
flour
baking value
farinograph
extensograph
fermentograph
alveograph
ziarno
mąka
wartość wypiekowa
farinograf
ekstensograf
fermentograf
alweograf
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-12
Tekturnica - strategia "zero błędów" Corrugator - "Zero Defects" strategy
nr katalogowy: 81329
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-9
Nowości w dziedzinie chemikaliów dla pr zemysłu papier niczego
PRZEMYSŁAW PRUSZYŃSKI
nr katalogowy: 86883
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2011-11
KSZTAŁTOWANIE WYROBÓW METODĄ PRASOWANIA OBWIEDNIOWEGO
KAROL JAŚKIEWICZ
ZYGMUNT GARCZYŃSKI
PATRYK FRANC
ŁUKASZ JANKOWSKI
nr katalogowy: 64019
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
A novel experimental setup for accelerated reliability assesment of solder and adhesive joints
KRZYSZTOF MAŁECKI
KRZYSZTOF URBAŃSKI
ARTUR WYMYSŁOWSKI
nr katalogowy: 58405
CHŁODNICTWO 2010-10
Substancje przeciwdrobnoustrojowe stosowane w opakowaniach do chłodzonych produktów spożywczych
Joanna Piekarska
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 54607
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Magazyn wyrobów gotowych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 120751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Chłodzenie żywności – zastosowanie suchego lodu
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 133091
10.15199/65.2021.8.4
chłodzenie żywności
suchy lód
obszary zastosowania
przechowywanie suchego lodu
food refrigeration
dry ice
application areas
storage of dry ice
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
O hiszpańskim tissue OnePly, którego jakość nie ustępuje papierom TAD i NTT
ALEKSANDER KLEPACZKA
nr katalogowy: 112964
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Integrated Product Policy - istota i potrzeba
Michał Ozwoniarek
nr katalogowy: 18199
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-1
Identyfikacja i ocena jakości wzorów tłoczonych na papierach higienicznych
Paweł Pełczyński
Svitlana Khadzhynova
Konrad Olejnik
nr katalogowy: 124672
10.15199/54.2020.1.1
tissue
tłoczenie
identyfikacja wzoru
analiza obrazu
zabezpieczenie papierów higienicznych
tissue
embossing
pattern identification
image analysis
hygienic paper security
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Porównanie oraz wyznaczenie wspólnych parametrów jakościowych dla biometanu zatłaczanego do sieci gazowej oraz biometanu przeznaczonego do celów transportowych bioCNG
Paweł Filanowski
nr katalogowy: 140179
10.15199/17.2022.10.2
biogaz
bioCNG
CNG
jakość biometanu
jakość CNG
jakość bioCNG
biogas
bioCNG
CNG
biomethane quality
CNG quality
bioCNG quality
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Porównanie oraz wyznaczenie wspólnych parametrów jakościowych dla biometanu zatłaczanego do sieci gazowej oraz biometanu przeznaczonego do celów transportowych bioCNG
Paweł Filanowski
nr katalogowy: 140179
10.15199/17.2022.10.2
biogaz
bioCNG
CNG
jakość biometanu
jakość CNG
jakość bioCNG
biogas
bioCNG
CNG
biomethane quality
CNG quality
bioCNG quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-8
Rola mięsa wieprzowego w diecie człowieka
Jessica Stawicka
nr katalogowy: 115606
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Pierwsza prasa NipcoFlex T pomyślnie uruchomiona
Dietmar Sporer
nr katalogowy: 59617
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Demand forecasting system for general planning in metallurgical companies
RADIM LENORT
DAVID STAŠ
EVRAZ VÍTKOVICE
nr katalogowy: 54124
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Odbiór podwieszanych okładzin ścian wewnętrznych
Ołeksij Kopyłow
Janusz Marchwiński
nr katalogowy: 117767
10.15199/33.2018.12.05
okładzina ścienna
ściana wewnętrzna
zestaw wyrobów
funkcja techniczna
funkcja estetyczna
bezpieczeństwo użytkowania
okładzina podwieszana
ocena jakości.
wall cladding
internal wall
product kit
technical function
aesthetic function
operational safety
suspended claddings
quality assessment.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-12
Rynek serwetek papierowych w Polsce Paper napkins market in Poland
Dorota Szymańska
nr katalogowy: 81327
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Produkcja wyrobów mięsnych z owocami
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 124495
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-4
NAJWAŻNIEJSZE ASPEKTY nadziewania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 137141
nadziewanie
nadziewarki
zmiany jakościowe i mikrobiologiczne
farsze mięsne
stuffing
stuffing machines
quality and microbiological changes
meat batters
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Continuous reactive crystallization of struvite from a solution containing phosphate(V) and potassium ions. Ciągła krystalizacja strąceniowa struwitu z roztworu zawierającego jony fosforanowe(V) i jony potasu
Nina Hutnik
Bogusława Wierzbowska
Andrzej Matynia
nr katalogowy: 76885
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Wpływ dymu wędzarniczego w kształtowaniu barwy i smakowitości przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 121374
OPAKOWANIE 2019-6
PACKAGING SPECTRUM: Sustainability aspects of active and intelligent packaging
Grzegorz Ganczewski
Anouk Dantuma
Katherine Flynn
Diana Gregor-Svetec
Johanna Lahti
Veronika Štampfl
Sanne Tiekstra
nr katalogowy: 120837
10.15199/42.2019.6.2
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-3
Using the chosen quality management tools in SMED methodology - case study
JERZY JAROSZEWICZ
KORNELIA HUMIENNA
JACEK STOLARSKI
nr katalogowy: 104585
10.15199/148.2017.3.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Czysta etykieta a dodatki do żywności
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 121104
10.15199/65.2019.6.8
czyszczenie etykiet
dodatki do żywności
jakość żywności
cleaning labels
food additives
food quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Product placement - narzędzie Pilarczyk marketingowe na rynku żywności
Bogna Pilarczyk
nr katalogowy: 57029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Colour rendition quality of typical fluorescent lamps determined by CIE Colour Fidelity Index and Colour Rendering Index
Justyna KOWALSKA
Irena FRYC
nr katalogowy: 121190
10.15199/48.2019.07.20
colorimetry
colour rendering index
colour fidelity index
CIE illuminants.
kolorymetria
wskaźnik oddawania barw
wskaźnik wierności barwy
iluminanty CIE.
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Legal requirements for certification of materials, machinery and equipment used in underground mine works, and problems in purchasing practice – a case study
Mirosław Mocek
Tomasz Malurdy
Grzegorz Moskal
Lesław Gajda
nr katalogowy: 147250
10.15199/40.2024.2.2
product certification
mining company
legal and practical aspects
certyfikacja wyrobów
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-2
Legal requirements for certification of materials, machinery and equipment used in underground mine works, and problems in purchasing practice – a case study
Mirosław Mocek
Tomasz Malurdy
Grzegorz Moskal
Lesław Gajda
nr katalogowy: 147250
10.15199/40.2024.2.2
product certification
mining company
legal and practical aspects
certyfikacja wyrobów
przedsiębiorstwo górnicze
aspekty prawne i praktyczne
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
CONFORMAL THERMOSTATING OF HIGH-PRESSURE DIE CASTINGS WITH THE INCREASED TIGHTNESS
Krzysztof FIGURSKI
Łukasz PASIERB
Jarosław PIEKŁO
Andriy BURBELKO
nr katalogowy: 147955
10.15199/180.2024.1.1
HPDC
aluminium alloys
thermostating
conformal systems
RTG examinations
HPDC
stopy aluminium
termostatowanie
układy konformalne
badania RTG
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
CONFORMAL THERMOSTATING OF HIGH-PRESSURE DIE CASTINGS WITH THE INCREASED TIGHTNESS
Krzysztof FIGURSKI
Łukasz PASIERB
Jarosław PIEKŁO
Andriy BURBELKO
nr katalogowy: 147955
10.15199/180.2024.1.1
HPDC
aluminium alloys
thermostating
conformal systems
RTG examinations
HPDC
stopy aluminium
termostatowanie
układy konformalne
badania RTG
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-7
Doskonalenie procesu produkcyjnego w nurcie koncepcji Przemysłu 4.0
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 114816
10.15199/24.2018.7.6
Przemysł 4.0
proces produkcyjny
diagram Ishikawy
Industry 4.0
production process
Ishikawa diagram
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2018-7
Doskonalenie procesu produkcyjnego w nurcie koncepcji Przemysłu 4.0
Sandra GRABOWSKA
nr katalogowy: 114815
10.15199/24.2018.7.6
Przemysł 4.0
proces produkcyjny
diagram Ishikawy
Industry 4.0
production process
Ishikawa diagram
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2019-7-8
The research results of physico-mechanical properties of hiking shoes
MYKHAILO STEFANYK
IRYNA YEMCHENKO
NATALIIA POPOVYCH
nr katalogowy: 121786
10.15199/60.2019.07-08.2
hiking footwear
innovative technologies
commodity science
consumer properties of footwear
obuwie turystyczne
innowacyjne technologie
towaroznawstwo
właściwości użytkowe obuwia
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-8
Innowacje w dziedzinie środków zwiększających wytrzymałość papieru w stanie suchym
VLADIMIR GRIGORIEV
nr katalogowy: 115651
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Ocena przebiegu procesu spawania metodą MAG na podstawie charakterystyk wyładowania łukowego
Robert KAZAŁA
nr katalogowy: 60782
CHŁODNICTWO 2016-12
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe pieczywa mieszanego
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
Joanna Nebel
nr katalogowy: 102984
10.15199/8.2016.12.1
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-11
Doskonalenie funkcjonowania systemu wytwarzania w przedsiębiorstwie branży metalowej z wykorzystaniem narzędzi Lean
Monika GÓRSKA
nr katalogowy: 102680
10.15199/24.2016.11.15
PACKAGING REVIEW 2023-1
Tradeshow Trio For Flexible And Corrugated Packaging – Success Built On Quality
Anna Naruszko
nr katalogowy: 142663
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2021-2
Wpływ kompensacji parametrów procesu w oparciu o temperaturę na wydajność i produktywność procesu
Jerzy Pater
Damian Basara
Dorota Stadnicka
nr katalogowy: 132410
10.15199/160.2021.2.7
Całkowita efektywność wyposażenia (OEE)
wykorzystanie
wydajność
produktywność
jakość
elastyczny system produkcji (FMS)
obrabiarki CNC
kontrola dokładności
test maszyn
powtarzalność
zdolność
Overall Equipment Effectiveness (OEE)
Utilization
Efficiency
Productivity
Quality
Flexible Manufacturing System (FMS)
CNC machine
Control of accuracy
Test of machines
Repeatability
Capability
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Porównanie oraz wyznaczenie wspólnych parametrów jakościowych dla biometanu zatłaczanego do sieci gazowej oraz biometanu przeznaczonego do celów transportowych bioCNG
Paweł Filanowski
nr katalogowy: 140179
10.15199/17.2022.10.2
biogaz
bioCNG
CNG
jakość biometanu
jakość CNG
jakość bioCNG
biogas
bioCNG
CNG
biomethane quality
CNG quality
bioCNG quality
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
APPLICATION OF SELECTED BALANCING METHODS FOR ANALYSIS AND EVALUATION OF THE WORKING EFFICIENCY OF THE ASSEMBLY LINE ON THE EXAMPLE OF A SELECTED PRODUCT
Katarzyna ANTOSZ
Rafał KLUZ
nr katalogowy: 125710
10.15199/160.2019.4.4
assembly line performance
RPW (Ranked Positional Weight) method
SPT (Shortest Processing Time) method
balancing the production line
wydajność linii montażu
metoda RPW (ang. Ranked Positional Weight)
metoda SPT (ang. Shortest Processing Time)
balansowanie linii produkcyjnej
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-10
New constructions of dryers for production of environmentally safe cereal products at reduced specific energy consumption
Igor Bezbah
Aleksandr Zykov
Valentyna Bandura
Petr Osadchuk
Yurii Paladiichuk
Igor Mazurenko
nr katalogowy: 145786
10.15199/48.2023.10.21
drying
grain
thermosiphons
energy consumption
suszenie
ziarno
termosyfony
zużycie energii
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3a
One approach to dataspace modelling
Natalya SHAKHOVSKA
Mykola MEDYKOVSKY
Liliana BYCZKOWSKA-LIPINSKA
nr katalogowy: 66555
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Zastosowanie insourcingu w doskonaleniu jakości produktów i usług
Grzegorz GRELA
nr katalogowy: 117001
10.15199/48.2018.11.5
insourcing
doskonalenie jakości
budowanie przewagi konkurencyjnej
insourcing
quality improvement
building a competitive advantage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Study on preparation method of new-type notoginseng injury tablets and acute muscle strain treatment
Qiang Liu
nr katalogowy: 148282
10.15199/62.2024.4.5
Panax notoginseng
preparation
quality control
application
physical education teaching
Panax notoginseng
preparat
kontrola jakości
zastosowanie
nauczanie wychowania fizycznego
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Study on preparation method of new-type notoginseng injury tablets and acute muscle strain treatment
Qiang Liu
nr katalogowy: 148282
10.15199/62.2024.4.5
Panax notoginseng
preparation
quality control
application
physical education teaching
Panax notoginseng
preparat
kontrola jakości
zastosowanie
nauczanie wychowania fizycznego
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
OPAKOWANIE 2008-I
Breakdown on Bioplastics - Alternative Materials Increasingly Viable
nr katalogowy: 34042
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
New energy efficient magnesium technology for strip production and its potential
KAWALLA RUDOLF
ULLMANN MADLEN
Oswal d Matthias
VOGT HANS -PETER
nr katalogowy: 52737
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Design of the Control System for Canned-Food Sterilization
Antoni Ryniecki
Jolanta Wawrzyniak
Bożena Danyluk
nr katalogowy: 93122
10.15199/65.2015.8.7
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-5
Czynniki wpływające na jakość druku fleksograficznego HD
nr katalogowy: 105856
CHŁODNICTWO 2014-2
Poprawa efektywności chłodzenia mięsa wieprzowego
ANDRZEJ GRZEBIELEC
ARTUR RUSOWICZ
PIOTR A. BARANOWSKI
nr katalogowy: 82599
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Smart Meter and Cost Experiment
Mehmet Sait CENGİ
Z
nr katalogowy: 80876
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-5
Wytwarzanie okrągłych prętów bimetalowych Al-Cu metodą zgrzewania wybuchowego
nr katalogowy: 68071
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-6
Analiza stanu naprężeń w konstrukcji prasy hydraulicznej do usuwania odchyłek geometrycznych pierścieni walcowanych na gorąco
andrZEJ ŚWiĄTonioWski
rysZard GrEGorcZyk
nr katalogowy: 61671
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Complex ergonomic subsystem management on workplaces from point of light climate view
Marián FLIMEL
nr katalogowy: 58356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Research of the impact of selected equipment used in laboratory at the Institute of Applied Biotechnology and Basic Science for the supply line
Dariusz SOBCZYŃSKI
Wiesława MALSKA
Anna KOZIOROWSKA
nr katalogowy: 88878
10.15199/48.2015.01.13
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH