Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151339
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Research of the Process of Supercritical CO2 Extraction from Sunflower Cake
Igor BEZBAH
Natalia BAKHMUTIAN
Valentyna BANDURA
Seihii BEZBAKH
Oleksandr VSEVOLODOV
Igor MAZURENKO
nr katalogowy: 151338
10.15199/48.2024.11.14
CO2 solvent
extraction
protein concentrate
sunflower cake
Rozpuszczalnik O2
ekstrakt
koncentrat białka
cukier słonecznikowy
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 99256
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
OPAKOWANIE 2022-7
Prawie 3000 substancji przenika z opakowań do żywności
nr katalogowy: 138427
OPAKOWANIE 2022-7
Prawie 3000 substancji przenika z opakowań do żywności
nr katalogowy: 138427
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Kierunki zmian w gastronomii w pandemii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 133586
10.15199/65.2021.9.2
gastronomia
żywienie zbiorowe
pandemia
konsument
gastronomy
catering
pandemic
consumer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Spotkanie branży piwowarskiej i napojowej w Norymberdze (2)
nr katalogowy: 25005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Sok z żurawiny wpływa na zdrowie serca
nr katalogowy: 60523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Unia chce walczyć z otyłością ,a polski rząd tę walkę popiera
Marta Stus
nr katalogowy: 31684
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Obserwujemy intensywny rozwój napojów funkcjonalnych w świecie - dlaczego niektóre z nich nie mogą utrzymać się na rynku?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-2
Mondi z pięcioma nagrodami World Star Awards
nr katalogowy: 112435
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Ocena jakości wiedzy żywieniowej żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej jako element bezpieczeństwa żywienia
Paweł KLER
Jerzy BERTRANDT
nr katalogowy: 116043
10.15199/48.2018.9.3
żywienie
Wojska Obrony Terytorialnej
ocena żywienia
nutrition
Territorial Defense Forces
nutrition assessment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-5
Cezary Nowak, najlepszy barman w Polsce, jedzie na World Class do Szanghaju
nr katalogowy: 150908
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 125145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Powrót do klasyki
nr katalogowy: 147603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Spożywcze i paszowe wykorzystanie nasion amarantusa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 126426
amarantus
szarłat
skwalen
wartość odżywcza
wartość paszowa
amaranth
squalene
nutritional value
fodder value
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-2
Dążenie przedsiębiorstw hutniczych do osiągnięcia statusu produkcji klasy światowej czyli World Class Manufacturing (WCM)
BOŻENA GAJDZIK
nr katalogowy: 49836
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2017-8
SZKOLENIA, SEMINARIA, WYSTAWY, TARGI ŚWIATOWE I KRAJOWE ZWIĄZANE Z METALAMI NIEŻELAZNYMI W 2017 R.
nr katalogowy: 108943
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Międzynarodowe trofea Browaru Amber
nr katalogowy: 140092
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-7
World Energy Outlook 2023 – prognozy energetyczne dla świata
nr katalogowy: 149469
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 47078
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Barman Roku z Krakowa
nr katalogowy: 122302
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Zostań Mistrzem Świata, czyli Gelato Festival World Masters
nr katalogowy: 142153
OPAKOWANIE 2004-3
Paper World 2004
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 3153
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
World Chocolate Masters – Play!
nr katalogowy: 143939
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
DECLARATION OF THE WORLD CONGRESS OF ENGINEERS – WEC23
nr katalogowy: 146685
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Gelato Festival World Masters
nr katalogowy: 142966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Miŕdzynarodowa konferencja äJUICE WORLD 2006ö, Moskwa
B. Groele
B. Nosecka
nr katalogowy: 20636
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
EMO WORLD TOUR
nr katalogowy: 143813
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
GOSPODARKA WODNA 2024-6
Gather with Global Innovators at the 2025 World Canals Conference
nr katalogowy: 149144
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
THE BEST-CASE SCENARIO FOR WORLD STEEL PRODUCTION ON THE BASED OF FORECAST OF QUANTITY OF WORLD STEEL PRODUCTION
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 123275
10.15199/180.2019.2.2
world steel production
forecast for the amount of the steel production
produkcja stali na świecie
prognoza wielkości produkcji stali
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-2
THE BEST-CASE SCENARIO FOR WORLD STEEL PRODUCTION ON THE BASED OF FORECAST OF QUANTITY OF WORLD STEEL PRODUCTION
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 123275
10.15199/180.2019.2.2
world steel production
forecast for the amount of the steel production
produkcja stali na świecie
prognoza wielkości produkcji stali
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Europejskie autorytety o przyszłości unijnej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 63514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Konferencja KUPS dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 140071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2010 r.
nr katalogowy: 51272
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Znamy zwycięzców World Chocolate Masters 2011
nr katalogowy: 64126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Gelato Festival World Masters
nr katalogowy: 142966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
World Chocolate Masters – Play!
nr katalogowy: 143939
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Międzynarodowe trofea Browaru Amber
nr katalogowy: 140092
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Tradycja i nowoczesność
nr katalogowy: 140253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Gelato Festival World Masters 2024
nr katalogowy: 151746
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Bezpieczeństwo żywności priorytetem dla unijnej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 63325
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Czekolada na wybiegu - Konkurs World Chocolate Masters
nr katalogowy: 39001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
World Chocolate Masters - Kolejna edycja konkursu już rozpoczęta
nr katalogowy: 23774
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-5
World Telecommunication and Information Society Day 2012 (WTISD): "Women and Girls in ICT"
Hamadoun I. Touré
nr katalogowy: 67412
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
World Chocolate Master już po raz 4.
nr katalogowy: 63539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
World Chocolate Masters - Czekolada na podium
nr katalogowy: 79480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-10
Igor Zaritskiy w finale World Chocolate Masters!
nr katalogowy: 133668
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Zostań Mistrzem Świata, czyli Gelato Festival World Masters
nr katalogowy: 142153
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2023-6
EMO WORLD TOUR
nr katalogowy: 143813
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Kalejdoskop ze świata napojów - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32850
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-2-3
Światowy Dzień Inżyniera
nr katalogowy: 124534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-3
Ashland Hercules Water Technologies na Tissue World 2011
nr katalogowy: 59611
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-11
Chmiel dla piwowarstwa
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 39535
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-12
Czekoladowy obraz świata
nr katalogowy: 123763
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Barmanka Roku
nr katalogowy: 138219
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-10
Kompleksowo o filarach Produkcji Klasy Światowej w hutnictwie stali − WCM
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 71865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 115059
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-4
Tissue World 2013
M. Żubrzak
nr katalogowy: 76078
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Konkurs World Chocolate Masters 2011: eliminacje na europejską skalę!
nr katalogowy: 55901
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
13. edycja konkursu European Beer Star
Marek Suliga
nr katalogowy: 102823
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Mistrzowie Czekolady
nr katalogowy: 140925
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Cocktail Bar
nr katalogowy: 132678
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
Kto zostanie mistrzem czekolady?
nr katalogowy: 93910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87612
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Food Market and Food Production in the Face of the World Economic Crisis
Roman Urban
nr katalogowy: 46491
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-4
Kompozyty w motoryzacji, turbinach wiatrowych i elementach infrastruktury
nr katalogowy: 97952
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
Analysis of the Arabic using neural networks: an overview
Hussein SOORI
Jan PLATOS
Vaclav SNASEL
nr katalogowy: 80841
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-5
Konferencja i wystawa Tissue World Americas 2012
nr katalogowy: 68458
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
Świat wyrobów higienicznych z papieru - targi dla branży tissue
nr katalogowy: 125565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Tomasz Szypuła w finale!
nr katalogowy: 132767
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARCH 4TH WORLD ENGINEER'S DAY
nr katalogowy: 147961
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MARCH 4TH WORLD ENGINEER'S DAY
nr katalogowy: 147961
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Profile składników odżywczych - brakujący element w regulacji oświadczeń
Marta Zawadka
nr katalogowy: 117674
10.15199/65.2018.12.2
profile składników odżywczych
oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
rozporządzenie nr 1924/2006
ocena REFIT
nutrient profiles
health and nutrition claims
1924/2006 Regulation
REFIT evaluation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
W piętnastce najlepszych
nr katalogowy: 123661
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-6
Postępy monitoringu transformatorów rozdzielczych w USA
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 143593
10.15199/74.2023.6.6
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-2
Semantic representation of Block World Environment: algorithm of scene reasoning from incomplete information.
Tomasz GRZEJSZCZAK
nr katalogowy: 57853
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Branża wodna w 2020 roku – podsumowanie najważniejszych wydarzeń
nr katalogowy: 130538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Mariusz Buritta mistrzem czekolady!
nr katalogowy: 58720
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-4
Wełna owcza na światowych giełdach w kampanii 2021/2022
Anna Morales Villavicencio
Roman Niżnikowski
nr katalogowy: 138884
10.15199/60.2022.4.2
wełna owcza
grubość wełny
giełda
ceny
wskaźnik EMI
sheep wool
diameter
stock market
prices
EMI index
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Nutraceutyki (suplementy diety)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 62276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - grudzień 2010 r.
nr katalogowy: 57214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93617
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-2
Creativity and innovations in the 21st Century
Jacek F. GIERAS
nr katalogowy: 118368
10.15199/48.2019.02.01
creativity
innovations
Kondratev cycles
patents
breakthrough inventions
kreatywnosc
innowacje
cycle Kondratiewa
patenty
wynalazki epokowe.
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-5
9. Międzynarodowa Wystawa Tissue World
Maria Żubrzak
nr katalogowy: 44664
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-4
Tissue World 2023
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 142863
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Sukces polskiej barmanki
nr katalogowy: 140258
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2024-4
Wizyta przedstawicielek Politechniki Białostockiej na uczelniach w Singapurze
nr katalogowy: 148223
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-10
Tradycja i nowoczesność
nr katalogowy: 140253
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2006-7
îwiatowa Konferencja Rozwoju Telekomunikacji - Katar 2006
Jerzy Czajkowski
nr katalogowy: 19677
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-19
Puchar za wyobraźnię
boj
nr katalogowy: 13299
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
„Polski stół” nagrodzony!
nr katalogowy: 130435
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
THE FIRST POLISH CABLEWAY KUŹNICE - KASPROWY WIERCH
Bronisław HYNOWSKI
nr katalogowy: 126065
10.15199/180.2020.1.5
cableway
Kuźnice
Kasprowy Wierch
Tatra Moutains
kolej linowa
Kuźnice
Kasprowy Wierch
Tatry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 23136
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-1
NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 2838
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-3
Globalny sektor naftowy i jego główni gracze
Katarzyna Majchrzak
nr katalogowy: 50718
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
W trosce o czas, niezawodność i wygodę
nr katalogowy: 48979
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-8
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
PIOTR ROGALA
nr katalogowy: 127771
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Najlepszy współczesny gin na świecie
nr katalogowy: 143120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Wygrana barmana z Krakowa
nr katalogowy: 145019
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Światowe Smaki w Polsce: Zaproszenie na Polskie Eliminacje Gelato Festival World Masters 2024
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 150842
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Cocktail Bar
nr katalogowy: 132678
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Cocktail Bar
nr katalogowy: 132678
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-23
Zdrowie w globalnej sieci
nr katalogowy: 22217
OPAKOWANIE 2006-10
Zaprosili nas
Monika Mularska
nr katalogowy: 21889
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
IMB 2006
nr katalogowy: 19819
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
E-biznes
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 11994
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 73573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Napoje funkcjonalne IV-V 2012
Adam Bogacz
nr katalogowy: 68885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kawa dobra na lato
nr katalogowy: 150018
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Światowa produkcja i zużycie płytek ceramicznych
Urszula Wincel
nr katalogowy: 15409
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-1
Światowa produkcja i zużycie płytek ceramicznych
Urszula Wincel
nr katalogowy: 15409
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2005-11
Birkner laureatem prestiżowej nagrody europejskich wydawców
Z.R.
nr katalogowy: 12531
GOSPODARKA WODNA 2005-4
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
Zenon Bagiński
nr katalogowy: 9726
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
XVI International Symposium on Electromagnetic Fields in Mechatronics, Electrical and Electronic Engineering Ohrid, Macedonia, 12-14 September 2013
nr katalogowy: 76381
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-8
Tomasz Szypuła w finale!
nr katalogowy: 132767
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-6
Postępy monitoringu transformatorów rozdzielczych w USA
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 143593
10.15199/74.2023.6.6
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-1
Światowa Konferencja Radiokomunikacyjna WRC-2003
J. CZAJKOWSKI
A. ROGOZIŃSKA
nr katalogowy: 5700
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-5
Targi PaperWorld
P.Wandelt
nr katalogowy: 4599
GOSPODARKA WODNA 2004-8
Światowy Dzień Wody 2004
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 1895
GOSPODARKA WODNA 2004-3
PRZEGLĄD WYDAWNICTW
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 1818
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-9
Finaliści World Chocolate Masters 2005
nr katalogowy: 12764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
W Trofeo Barry Callebaut Italia
nr katalogowy: 12591
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-10
Rozwój telewizji cyfrowej w Chinach
nr katalogowy: 22523
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-11
Sprzątanie Biur 2004
nr katalogowy: 4688
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-4
Z prasy zagranicznej
Marian Paszkowski
nr katalogowy: 14291
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
EU FAÇO (mogę być...) ...Mistrzem Świata w Cukiernictwie!
Marta Truskolawska
nr katalogowy: 73312
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
nr katalogowy: 102836
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2004-1
Światowy rynek metali nieżelaznych
Butra J.
nr katalogowy: 7257
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Best World Sommelier
nr katalogowy: 120196
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
„Polski stół” nagrodzony!
nr katalogowy: 130435
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-6
Barmanka Roku
nr katalogowy: 138219
OPAKOWANIE 2006-9
Mundial i opakowania
M. F.
nr katalogowy: 17902
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-3
SUMMARY
T. Stępień
nr katalogowy: 7819
OPAKOWANIE 2010-I
Polyolefine Composite Film Containing Mineral Raw Materials - Biologically Active
Bohdan Czerniawski
Wojciech Kalinowski
Anna Sip
nr katalogowy: 50913
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Composite language for representing reusable and traceable software assets
Michał S´MIAŁEK
Albert AMBROZIEWICZ
Jacek BOJARSKI
Wiktor NOWAKOWSKI
Tomasz STRASZAK
nr katalogowy: 49758
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-13
Światowy poziom w motoryzacji
nr katalogowy: 85075
OPAKOWANIE 2009-I
Packaging: Innovation is Still a Cornerstone
nr katalogowy: 42494
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-12
Solar modules temperature analysis system for photovoltaic installation
MACIEJ PIOTROWICZ
WITOLD MARAŃDA
nr katalogowy: 48908
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Veterinary and medical lab-on-a-chip - based point of care diagnostic devices with optical detection
RAFAŁ WALCZAK
nr katalogowy: 58385
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-1
THE FIRST POLISH CABLEWAY KUŹNICE - KASPROWY WIERCH
Bronisław HYNOWSKI
nr katalogowy: 126065
10.15199/180.2020.1.5
cableway
Kuźnice
Kasprowy Wierch
Tatra Moutains
kolej linowa
Kuźnice
Kasprowy Wierch
Tatry
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-1
Belg - Pol Deschepper mistrzem świata czekolady
Paulina KANIA-LENTES
nr katalogowy: 19299
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH