Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-6
Produkty z aronii czarnej jako cenne źródło składników bioaktywnych
Urszula Jasińska
Jakub Kosiński
Justyna Szczepańska-Stolarczyk
Krystian Marszałek
nr katalogowy: 152217
10.15199/64.2024.6.3
owoce
aronia czarna
polifenole
antocyjany
właściwości prozdrowotne
produkty handlowe
fruit
black chokeberry
polyphenols
anthocyanins
health-promoting properties
commercial products
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2024-12
BIOMETRYCZNY SySTEM KONTROLI DOSTĘP U DEDYKOWANY DLA PSÓW
Natalia JAŚTAK
Michał WIŚNIOS
nr katalogowy: 152206
10.15199/13.2024.12.7
Biometryczna identyfikacja psów
biometryczna baza pysków psów
system kontroli dostępu
systemy monitoringu wizyjnego
Biometric dog identification
biometric dog muzzle database
access control system
video surveillance systems
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. II. Owoce czarne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 86179
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Superowoce
Marek Druri
nr katalogowy: 51869
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Aronia – polski czarny skarb
nr katalogowy: 134952
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Aronia - wartościowy dodatek do wypieków
Iwona Wawer
nr katalogowy: 19199
OPAKOWANIE 2012-10
Aronia dobrze wyeksponowana
nr katalogowy: 71914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Borówka, aronia, truskawka i minikiwi notują największe wzrosty spożycia
nr katalogowy: 134745
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Borówka, aronia, truskawka i minikiwi notują największe wzrosty spożycia
nr katalogowy: 134745
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-9
Czarna Mamba Papa Super Elastic
nr katalogowy: 10669
AURA 2006-6
PHYTOPHTHORA ALNI ATAKUJE RODZIME OLSZE
Tomasz Oszako
Weronika Zakrzewska
nr katalogowy: 15927
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Magiczna aronia z Wielkopolski
nr katalogowy: 136217
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Aronia dla zdrowia
Iwona Wawer
nr katalogowy: 128018
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Wpływ dodatku owoców i warzyw do przecieru aroniowego na zawartość związków polifenolowych i jakość
Joanna Kolniak
Anna Augustyniok
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 47537
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 2
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101690
10.15199/64.2016.10.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nowe produkty z aronii (Aronia melanocarpa) o wysokiej zawartości antocyjanów i innych związków bioaktywnych
nr katalogowy: 100994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Ocena zawartości związków przeciwutleniających w owocach świdośliwy, aronii czarnoowocowej i czeremchy amerykańskiej
Alicja Ponder
Magdalena Morka
Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 116673
10.151.99/65.2018.10.7
witamina C
związki polifenolowe
aronia
świdośliwa
czeremcha amerykańska
vitamin C
polyphenolic compounds
black chokeberry
saskatoon berry
black cherry
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Wspólna kampania "Czas na polskie superowoce" w 2020 r.
nr katalogowy: 125124
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Konkursowa czarna skrzynka
nr katalogowy: 18647
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-10
Gra w kolory
Ewa Górska
nr katalogowy: 11569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Styl Angielski z Małgorzatą Weber
nr katalogowy: 128340
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-8
Czarna Mamba - nowa oferta firmy Swisspor
nr katalogowy: 10636
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-2
Czarna księga
Wiesław Wiktor Jędrzejczak
nr katalogowy: 12924
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Owoce krajowe cennym surowcem winiarskim
Joanna Laskowska
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 32210
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-6
wybitny działacz SEP i ZEP
Alfons Hoffmann
nr katalogowy: 21094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-3
Tylko dla sytych
nr katalogowy: 11931
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-4
Modele typu "czarna skrzynka" elektrycznych elementów napędu hybrydowego
Marian CICHY
Sławomir MAKOWSKI
nr katalogowy: 18385
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Unifine. Torcik Czarna Porzeczka
nr katalogowy: 19190
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-12
Coffee & Tea Tea & Coffee
Renata Zawadzka-Ben Dor
nr katalogowy: 12875
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-11
Unifine. Czarna Róża
nr katalogowy: 12845
AURA 2020-1
Olsza czarna - przyjazny układ symbiozy z bakteriami
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 124437
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Rynek produktów z aronii czarnoowocowej i jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Alicja Turowska
nr katalogowy: 137302
10.15199/64.2022.2.5
aronia czarnoowocowa
jagoda kamczacka
asortyment
rynek
black chokeberry
blue honeysuckle
assortment
market
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-19
ZŁOTY INŻYNIER 2014 - kandydaci
nr katalogowy: 86544
SZKŁO I CERAMIKA 2014-6
Ceramika siwa i czarna pogranicza polsko-litewskiego
JAROSŁAW WOWAK
nr katalogowy: 88594
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Lauretta. Owoce górą
nr katalogowy: 137388
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
„Pan od scaleń”, fotograf po godzinach
Adam Panfiluk
nr katalogowy: 143625
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-20
Czarna skrzynka wynalazcy.
nr katalogowy: 38451
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Lauretta. Owoce górą
nr katalogowy: 137388
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Magiczna aronia z Wielkopolski
nr katalogowy: 136217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Nowe prawo konsumenckie
Marta Stus
nr katalogowy: 33749
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-12-13
Celowa czarna dziura
Józef S. Suchy
nr katalogowy: 36616
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Historia mrożonej herbaty
nr katalogowy: 145010
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Czarna porzeczka - źródło witaminy C
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 53831
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Nowe oblicza kawy
EWA SZULĘCKA
nr katalogowy: 30195
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-8
XIV Konferencja Techniczna "Nowoczesne zabezpieczenia i systemy sterowania w elektroenergetyce"
nr katalogowy: 29372
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-3
Optymalizacja grubości nadruków farb procesowych w technologii offsetowej
TOMASZ DĄBROWA
MARTA GAJADHUR
nr katalogowy: 24993
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Nalewki aroniowe wzbogacane przyprawami
Anna Sokół-Łętowska
Alicja Z. Kucharska
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 62569
OPAKOWANIE 2013-2
Oryginalne zamknięcie wzmacnia lecznicze własności napoju
nr katalogowy: 74760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Mała czarna
Marcin Moczydłowski
Katarzyna Zyzało
nr katalogowy: 54048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Wpływ dodatku soku z rabarbaru i aronii czarnoowocowej na stabilność antocyjanów i barwę nektarów truskawkowych
Stanisław Kalisz
Marta Mitek
Marta Górska
nr katalogowy: 79268
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Content of benzoic and cinnamic acid derivatives in fruits from Rosaceae family plants Analiza zawartości wybranych pochodnych kwasu benzoesowego i cynamonowego w owocach roślin z rodziny Rosaceae
Małgorzata Olek
Jakub Dziedzic
Jerzy Baron
Witold Żukowski
nr katalogowy: 99659
10.15199/62.2016.7.26
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-6
„Pan od scaleń”, fotograf po godzinach
Adam Panfiluk
nr katalogowy: 143625
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Czarna malina - cenny surowiec dla przetwórstwa i bogate źródło substancji biologicznie aktywnych
Jan Oszmiański
Justyna Jaszczuk
nr katalogowy: 125639
10.15199/64.2020.3.4
czarna malina
substancje biologicznie aktywne
działanie chemoprewencyjne
black raspberry
biological active substances
chemoprevention effect
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-5
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 66427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Poproszę kawę (BOASI oczywiście...)
Patrick Chabert
nr katalogowy: 71210
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Założenia do projektu scalenia gruntów obiektu Niedźwiedzice, gmina Chojnów, powiat legnicki
Krzysztof Goleniowski
nr katalogowy: 130254
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Założenia do projektu scalenia gruntów obiektu Niedźwiedzice, gmina Chojnów, powiat legnicki
Krzysztof Goleniowski
nr katalogowy: 130254
AURA 2023-4
Jak „mała czarna” przyczynia się do zmian klimatu?
nr katalogowy: 142629
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-3
Wynalazki
nr katalogowy: 147722
ELEKTROINSTALATOR 2021-1-2
TAŚMY ELEKTROTECHNICZNE DO PRAC ELEKTROINSTALACYJNYCH
nr katalogowy: 130396
GOSPODARKA WODNA 2017-8
Zbiornik Wisła Czarne bez tajemnic !
nr katalogowy: 108760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Czysta, czarna przyjemność
nr katalogowy: 83919
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-5
SIMATIC Water Library
nr katalogowy: 54959
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Wstępna Koncepcja Przestrzenno-Techniczna dla Odry swobodnie płynącej
nr katalogowy: 130879
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
Technika akceleratorowa i eksperymenty fizyki wysokich energii, Wilga 2012
Ryszard S.Romaniuk
nr katalogowy: 71010
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-10
III spływ kajakowy bydgoskich geodetów
Henryk Siuda
nr katalogowy: 54801
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Szmaragdowe oolongi z Formozy
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 45000
AURA 2023-4
Jak „mała czarna” przyczynia się do zmian klimatu?
nr katalogowy: 142629
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-11
Technika na co dzień
nr katalogowy: 48208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 47122
CHŁODNICTWO 2009-9
Wspomnienie pośmiertne - Wiesław Pronobis (1931-2009)
nr katalogowy: 46824
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Mała czarna, czy duża łaciata?
Magda Weiss
nr katalogowy: 46094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Zmiany wyróżników jakościowych herbat owocowych w zależności od czasu parzenia
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Aleksandra Bozowska
Monika Janowicz
Justyna Kadzińska
nr katalogowy: 112847
10.15199/64.2018.3.3
herbaty owocowe
polifenole
aktywność przeciwutleniająca
barwa
fruit teas
polyphenols
antioxidant activity
colour
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-22
Czarnego krążka czar
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 64481
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Rolowana Dachówka Icopal 3D
nr katalogowy: 60410
AURA 2019-12
Czarna jak diabeł
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 123872
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
"Czarna sztuka"
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 80551
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Mała czarna znad Atlantyku
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 95508
AURA 2015-12
RECENZJE Dolina Kościeliska. Śladami badaczy, artystów i wędrowców
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 95343
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Rynek owoców w sierpniu i wrześniu 2024 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 151224
10.15199/64.2024.5.4
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
XI KONFERENCJA NAUKOWA 'WYBRANE ZAGADNIENIA Z ELEKTROTECHNIKI I ELEKTRONIKI' RZESZÓW - CZARNA 27-30 WRZEŚNIA 2013
Włodzimierz Kałat
nr katalogowy: 81633
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
BIAŁA WANNA - konstrukcja z betonu nieprzepuszczającegowody Systemuszczelnień Pentaflex
Dawid Rusek
nr katalogowy: 90213
GOSPODARKA WODNA 2019-5
Pierwsze polskie stopnie wodne w II RP - Gródek i Żur
WOJCIECH MAJEWSKI
nr katalogowy: 120259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2017 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 110183
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Liofilizowane owoce jagodowe właściwości antyoksydacyjne
Ewa Ochwanowska
Jarosław Chmielewski
Sylwia Łaba
Ilona Żeber-Dzikowska
nr katalogowy: 111090
10.15199/65.2017.12.4
liofilizacja
żywność liofilizowana
substancje bioaktywne
antyoksydanty
owoce
lyophilisation
lyophilized food
bioactive substances
antioxidants
fruits
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 109575
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-1
Czarna skrzynka maszyny elektrycznej
Marcin Barański
Adam Decner
Artur Polak
nr katalogowy: 81806
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Brudas w opałach
nr katalogowy: 84687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Dla mniejszych i średnich firm kreatywność i innowacja to wielka szansa w rywalizacji z koncernami
nr katalogowy: 68866
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Borówka czernica (czarna jagoda) - polski superowoc?
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 52628
AURA 2020-2
Topola to mistrzyni szybkości wzrostu
Małgorzata Falencka-Jabłońska
nr katalogowy: 124896
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Śląskie Targi Książki - udany debiut
nr katalogowy: 95828
AURA 2023-8
Jak sztuczna inteligencja wspiera ochronę polskich rzek?
Ewa Paluszkiewicz
nr katalogowy: 144496
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Perspektywy rozwoju ekologicznej produkcji owoców w Polsce
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 149355
10.15199/64.2024.3.2
produkcja ekologiczna
owoce
ekologiczne zakłady przetwórcze
import ekologicznych produktów spożywczych
organic production
fruit
organic processing plants
import of organic food product
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-7
Tektura falista - najnowsze technologie
AGNIESZKA WERNER
nr katalogowy: 115093
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Młyn na diecie (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 114145
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
Jak to było w okolicy Pisza
Henryk Piekut
nr katalogowy: 110265
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Owoce jagodowe - doskonałe źródło składników funkcjonalnych do napojów oraz na przetwory Cz. I. Owoce czerwone
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 81121
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-9
OSTATNIE POŻEGNANIE - Dr. inż. Aleksander Dariusz Panek 11 czerwca 1955 r. - 17 sierpnia 2014 r.
Andrzej Wiszniewski
nr katalogowy: 86484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Zioła jako składniki funkcjonalne napojów
nr katalogowy: 68883
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Morfologia powierzchni zgorzeliny na stopach TiAl pokrytych żywicą zawierającą fl uor
ALEKSANDER GIL
ZBIGNIEW ŻUREK
ADAM STAWIARSKI
JAROSŁAW DĄBEK
nr katalogowy: 60372
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-5
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 76839
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Podsumowanie 2016 r. i wyzwania na 2017 r. w ocenie organizacji branżowych
Julian Pawlak
nr katalogowy: 103476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2016 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 101687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
XIV Konferencja Technologów Przetwórstwa Owoców i Warzyw
Lidia Sosnowska
nr katalogowy: 150164
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-3
Co z tym systemem?
Władysław BAKA
nr katalogowy: 112527
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-8
W Luksemburgu o bezpieczeństwie bez względu na wiek
nr katalogowy: 115283
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Związki odpowiedzialne za aromat w owocach krajowych i w produkowanych z nich napojach alkoholowych. Cz. 1
Magdalena Kostrz
Paweł Satora
nr katalogowy: 101019
10.15199/64.2016.9.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Antyoksydanty owoców i warzyw Cz. 1. Funkcja i działanie
Bohdan Achremowicz
Jan Oszmiański
Czesław Puchalski
nr katalogowy: 97387
10.15199/64.2016.3.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Związki polifenolowe w winach owocowych
Dorota Semik
Tomasz Tarko
nr katalogowy: 89206
10.15199/65.2015.1.7
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-12
GEOFELIETON - Nauki przyrodnicze - rozmyślania w noc listopadową
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 73235
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Rynek draży w USA
Magdalena Mroczkowska
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 61397
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Podział a aktualizacja użytków gruntowych. Czy użytek wędruje z działką?
nr katalogowy: 130247
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Ceny skupu owoców i warzyw w III kwartale 2018 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 116711
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-4
Effect of the hydrophobic plant extract and sodium chloride content on the rheological properties of hand dishwashing liquids Znaczenie hydrofobowych ekstraktów roślinnych i stężenia chlorku sodu w kształtowaniu właściwości reologicznych płynów do ręcznego mycia naczyń
Tomasz Wasilewski
Artur Seweryn
nr katalogowy: 97898
10.15199/62.2016.4.13
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Wpływ dodatku ekstraktów roślinnych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów z wiśni i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Karolina Grodzka
nr katalogowy: 127684
10.15199/64.2020.7–8.5
wiśnia
czarna porzeczka
napoje
zielona herbata
czarna marchew
cherry
blackcurrant
drinks
green tea
black carrot
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-1
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 112181
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-1
Technologie płaskiego punktu w procesie wykonania form fleksograficznych
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 111896
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-24
Ciepło - Zimno. Trup
Irena Fober
nr katalogowy: 56768
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Czarna kreska
Bogusława Kulesza
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 104429
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2014 rok
nr katalogowy: 89420
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
AURA 2018-10
Porzeczka czarna - uprawa ekologiczna i właściwości prozdrowotne
Roman PRAŻAK
Anna Krzepiłko
nr katalogowy: 116424
10.15199/2.2018.10.1
Ribes nigrum L.
uprawa ekologiczna
biologiczne i lecznicze właściwości
Ribes nigrum L.
organic cultivation
biology and healing
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2017-12
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
nr katalogowy: 111196
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Krajowe doświadczenia i osiągnięcia w produkcji furfuralu
ZDZISŁAW MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 107804
CHŁODNICTWO 2014-1
Walne Zebranie Członków Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejowska
nr katalogowy: 82219
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Badanie desorpcji gazów z materiałów próżniowych metodą dynamiczną
Aleksander Zawada
Piotr Konarski
nr katalogowy: 91960
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Niedoceniane surowce owocowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Piotr Pogoń
nr katalogowy: 51967
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-1-2
Nie tylko "mała czarna"
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 118542
SZKŁO I CERAMIKA 2011-3
Organizacja przemysłu szklarskiego w latach 1945-1989
Eugeniusz Gubała
nr katalogowy: 60301
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Mathematical models and macromodels of electric power transformers
Petro STAKHIV
Oksana HOHOLYUK
Liliana BYCZKOWSKA-LIPIŃSKA
nr katalogowy: 59980
GOSPODARKA WODNA 2013-5
Analiza wpływu roślinności na przepustowość obwałowanego odcinka koryta Wisły
JANUSZ KUBRAK
JAN ŻELAZO
ADAM KOZIOŁ
ELŻBIETA KUBRAK
MICHAŁ WASILEWICZ
nr katalogowy: 76567
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-4
Koncepcja sterowania instalacjami w pomieszczeniu biurowym - wykorzystanie systemów KNX i LCN
Andrzej Książkiewicz
nr katalogowy: 75718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 52491
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – wrzesień 2010 r.
nr katalogowy: 54923
OPAKOWANIE 2016-2
Badanie wpływu topologii sztucznej sieci neuronowej na jakość predykcji parametrów nawijania
KRZYSZTOF KRYSTOSIAK
nr katalogowy: 96982
10.15199/42.2016.2.2
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-4
Automatyka budynkowa w obiektach rozległych na przykładzie systemów KNX i LCN
Andrzej Książkiewicz
nr katalogowy: 90394
10.15199/74.2015.4.7
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Podział a aktualizacja użytków gruntowych. Czy użytek wędruje z działką?
nr katalogowy: 130247
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-2
Najlepsze książki 2013 roku
P. Wandelt
nr katalogowy: 82771
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-9
Producenci farb polecają
nr katalogowy: 79357
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Badania prądów połukowych w wyłączniku próżniowym i ich analiza w aspekcie mechanizmów wyłączania
Waldemar CHMIELAK
Zbigniew POCHANKE
nr katalogowy: 55815
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Wpływ ekstraktu z owoców na aktywność lipazy trzustkowej w emulsji trimaślanu glicerolu
Dorota Sosnowska
Anna Podsędek
Małgorzata Redzynia
nr katalogowy: 93091
10.15199/64.2015.7-8.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Wina z Kefalonii – nowej ojczyzny Odyseusza
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 131216
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Polski handel zagraniczny suszonymi owocami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 125127
10.15199/64.2020.1–2.2
eksport
import
suszone owoce
export
import
dried fruits
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Spectroscopic study of applicability of imidazo[1,2-a]pyridines for monitoring photopolymerization processes by fluorescence probe technique Spektroskopowe badania przydatności pochodnych imidazo[1,2-a]-pirydyny do monitorowania procesów fotopolimeryzacji przy wykorzystaniu czujników fluorescencyjnych
Joanna Ortyl
Magdalena Czarna
Iwona Kamińska-Borek
Roman Popielarz
nr katalogowy: 101541
10.15199/62.2016.10.48
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-12
Możliwości wykorzystania produktów ubocznych przemysłu owocowo-warzywnego w technologii mięsa na przykładzie wytłoków z owoców i warzyw
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 152032
produkty mięsne
roślinne produkty uboczne
wytłoki
aronia czarnoowocowa
przeciwutleniacze
ekstrakty
meat products
vegetable by-products
pomace
black chokeberry
antioxidants
extracts
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Wpływ procesu produkcyjnego na jakość dżemu truskawkowego
Agata Bieńczak
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Bieńczak
Zuzanna Sydow
Liliana Rak-Urbaniak
nr katalogowy: 113846
10.15199/62.2018.5.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Produkty handlowe z bzu czarnego ocena właściwości bioaktywnych
Karolina Młynarczyk
Dorota Walkowiak-Tomczak
nr katalogowy: 115599
10.15199/65.2018.8.10
bez czarny
aktywność przeciwutleniająca
polifenole
antocyjany
elderberry
antioxidant activity
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-4
Wpływ sposobu ekstrakcji liści herbaty na ogólną zawartość związków fenolowych
Joanna Klepacka
nr katalogowy: 125789
10.15199/62.2020.4.19
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-6
Wpływ dodatku preparatów pektynowych na wybrane wyróżniki jakościowe napojów malinowych i z czarnej porzeczki
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Anna Meller
nr katalogowy: 126834
10.15199/64.2020.6.1
malina
czarna porzeczka
napoje
pektyny
raspberry
blackcurrant
beverages
pectins
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych dżemów jarzębinowych w trakcie ich przechowywania
Stanisław Kalisz
Andrzej Cendrowski
Aneta Kłos
nr katalogowy: 121510
10.15199/64.2019.7.1
jarzębina
dżemy
składniki bioaktywne
rowanberry
jams
bioactive compounds
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-1-2
Koronawirus, technika i koniec świata, jaki znamy
Artur Pawłowski
nr katalogowy: 130529
10.15199/17.2021.1-2.3
koronawirus
technika
inżynieria środowiska
kryzys globalny
Covid-19
technology
environmental engineering
global crisis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Innowacyjne żelki owocowe, czyli duet jabłek i owoców mniej znanych
dr inż. Justyna E. Bojarska
inż. Agata Elzner
nr katalogowy: 130556
10.15199/64.2021.1.3
żelki owocowe
owoce mniej znane (jagoda kamczacka
pigwowiec
rokitnik
winogrona)
soki owocowe
składniki prozdrowotne
fruit jellies
less-known fruits (blue honeysuckle
Japanese quince
sea buckthorn
grapes)
fruit juices
health-promoting compounds
CHŁODNICTWO 2018-2
Zmiany wybranych parametrów jakościowych truskawek (Fragaria x ananassa D.) podczas chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 113743
10.15199/8.2018.2.1
kluczowe: truskawki
antocyjany
zmiany przechowalnicze
chłodzenie
mrożenie
strawberries
anthocyanins
storage changes
cooling
freezing
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH