Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Baza chmielarska w Polsce w 2005 r.
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 14588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w wędzonych produktach mięsnych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 37279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Okiem eksperta - rynek truskawek
Wojciech Kępiński
nr katalogowy: 92024
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Drożdże aromatyczne Wyrazisty smak w przemyśle piekarskim
nr katalogowy: 112505
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-3
Problem szkodliwości barwników azowychdiazowania
AGNIESZKA LISIAK
MICHAŁ MIKLAS
nr katalogowy: 24589
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Prymat odmian aromatycznych na światowym rynku chmielu
Urszula Skomra
nr katalogowy: 115048
10.15199/64.2018.7.1
chmiel
powierzchnia uprawy
wielkość produkcji
odmiany aromatyczne
odmiany goryczkowe
hop
acreage
crop quantity
aroma cultivars
bitter cultivars
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kierunek bioróżnorodność. Odmiany regionalne i amatorskie
nr katalogowy: 141696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kierunek bioróżnorodność. Odmiany regionalne i amatorskie
nr katalogowy: 141696
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-2
Heterocykliczne aminy aromatyczne w produktach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 96671
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Nowe odmiany pszenicy miękkiej we Francji
Beata Marchand
nr katalogowy: 101314
OPAKOWANIE 2006-3
Opakowania aromatyczne
Marian Feldman
Jadwiga Szabla
nr katalogowy: 18037
GAZETA CUKROWNICZA 2004-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1465
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-5
Rozłącznik aktywny średniego napięcia
nr katalogowy: 15270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
TWOJE PIWO - NASZA PASJA!
nr katalogowy: 116650
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Chmielowy renesans?
Marek Suliga
nr katalogowy: 87601
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Herbata aromatyczny napój czy superantyoksydant?
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 52491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
OPAKOWANIE 2004-9
Opakowania jako potencjalne źródło pierwszorzędowych amin aromatycznych
Wiktoryna Kolado
Zbigniew Mielniczuk
nr katalogowy: 3335
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Odmiany regionalne w sektorze spożywczym
nr katalogowy: 144360
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-9
Zastosowanie komory typu SBR do oczyszczania wybranego strumienia ścieków petrochemicznych
MARIA FURMAŃSKA
EWA ZBOROWSKA
nr katalogowy: 16481
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Pszenica jara
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 119588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Powrót pszenżyta (cz.I)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 50233
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Aromaty dymu wędzarniczego
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 84431
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Modern electric machines with permanent magnets
Robert ROSSA
Emil KRÓL
nr katalogowy: 40168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Piernik – niezwykłe ciasto o wielowiekowej historii. Akademia Mistrza z wizytą w tradycyjnych piernikarniach
nr katalogowy: 134238
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Oddziaływanie kwasu krotonowego na siewki kukurydzy
Anna Demczuk
Edward Grzyś
Ewa Majewska
Elżbieta Sacała
nr katalogowy: 68146
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Badania porejestrowe odmian buraka w 2006 r.
Jerzy Siódmiak
nr katalogowy: 24106
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Aromaty projekty nowych przepisów
Jolanta Jarecka
Joanna Gajda-Wyrębek
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 71082
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-19
Między rękopisem...a komputerem
nr katalogowy: 118917
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-5
Usuwanie inhibitorów biodegradacyjnych ze ścieków koksowniczych w warunkach ZK "Zdzieszowice"
PIOTR BURMISTRZ
ALEKSANDER KARCZ
CZESŁAW OLCZAK
nr katalogowy: 28560
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Triploidalne odmiany chmielu wzbogacają piwa w tradycyjne i nowe akcenty smakowo-zapachowe
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102822
CHŁODNICTWO 2007-7
Próba analizy zależności wyróżników jakości selera naciowego i chrzanu pospolitego od zamrażania metodą odwróconej fluidyzacji oraz zamrażalniczego przechowywania
DARIUSZ GÓRAL
ŁUKASZ STADNIK
nr katalogowy: 27847
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Brunatny problem
nr katalogowy: 137615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 126505
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Surowce i produkty finalne łańcucha piekarskiego a ich zanieczyszczenie wielopierścieniowymi węglowodorami aromatycznymi
Marta Ciecierska
Mieczysław Obiedziński
nr katalogowy: 38734
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win białych
nr katalogowy: 143830
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Uprawa winorośli w rejonie chłodnego klimatu
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Iga Gojniczek
nr katalogowy: 56543
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
UNIFINE - desery to nasza pasja
nr katalogowy: 23770
AURA 2021-12
Migdały – niepowtarzalny aromat i smak Świąt Bożego Narodzenia
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 134981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Przetwory z kukurydzy - rodzaje, charakterystyka, wykorzystanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56850
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-1
Ochrona katodowa w budownictwie i inne nowoczesne sposoby ochrony stali zbrojeniowej
Marcin Majewski
nr katalogowy: 118149
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
POSTĘP BIOLOGICZNY ZE STRZELC
Henryk Piekut
nr katalogowy: 83663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2017 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraci
nr katalogowy: 105159
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Wartość i znaczenie skór pochodzących od roślinożernych zwierząt futerkowych. Część III: Skóry szynszyli
JANUSZ JERZY KUŹNIEWICZ
PIOTR WOŹNIAK
nr katalogowy: 112413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Domańska
nr katalogowy: 61302
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wartość odżywcza i wykorzystanie prosa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Endemiczne wina z Krety
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130799
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Znakowanie napojów bezalkoholowych w zakresie aromatów
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 82787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
GMO - kampania strachu
nr katalogowy: 20130
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 7985
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Brunatny problem
nr katalogowy: 137615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rynek rzepaku i oleju rzepakowego w Polsce i na świecie
Agnieszka Rękas
Małgorzata Wroniak
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 100963
10.15199/65.2016.7.4
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Dobre odmiany pszenicy w Polsce są
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 65750
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Cynk
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 7987
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Złoty Inżynier 2003
nr katalogowy: 5283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
BakeMark International śmietanka towarzyska przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 4779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zmutowana kukurydza na polskich polach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 13996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Kraina winem słynąca
nr katalogowy: 12144
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16607
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Rejestr odmian buraka i doświadczenia porejestrowe (PDO) w 2008 r.
Jerzy Siódmiak
nr katalogowy: 41268
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef ZYCH
nr katalogowy: 20059
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-12
Zimowe smaki i aromaty. Wykorzystaj je w swoich wypiekach!
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 146304
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
Metoda wyboru zakresu temperatury wrzenia surowca do otrzymywania węglowodorów aromatycznych metodą katalitycznego reformowania frakcji benzynowych
ZDZISŁAW BOROWIEC
KAZIMIERZ FRĄCZEK
nr katalogowy: 108225
OPAKOWANIE 2014-12
Badania zawartości olejów mineralnych w celulozowych materiałach opakowaniowych przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MONIKA KACZMARCZYK
KATARZYNA SAMSONOWSKA
ANNA WÓJCIK
ALICJA KASZUBA
KAROL BAL
nr katalogowy: 88456
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Czy można grillować bezpiecznie?
Artur Ciemniak
nr katalogowy: 68042
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Formaldehyd i inne substancje potencjalnie rakotwórcze
Marzena Pawlicka
Małgorzata Mazańska
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 89205
10.15199/65.2015.1.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Poliole poliestrowe na bazie alkoholi aromatycznych
Marek Lewandowski
Paulina Biniecka
nr katalogowy: 141965
10.15199/62.2023.2.1
poliole poliestrowe
alkohole aromatyczne
płyty poliuretanowe
odporność ogniowa
polyester polyols
aromatic alcohols
polyurethane boards
fire resistance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Poliole poliestrowe na bazie alkoholi aromatycznych
Marek Lewandowski
Paulina Biniecka
nr katalogowy: 141965
10.15199/62.2023.2.1
poliole poliestrowe
alkohole aromatyczne
płyty poliuretanowe
odporność ogniowa
polyester polyols
aromatic alcohols
polyurethane boards
fire resistance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Nowa odmiana chmielu lunga
JB
nr katalogowy: 14523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Kukurydza (cz. 2). Dalszy ciąg wiadomości ogólnych - budowa anatomiczna ziarniaków
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14170
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
System ociepleń Alpol EKO-PLUS
nr katalogowy: 2342
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2023 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 142849
10.15199/64.2023.2.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Problem występowania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127229
10.15199/65.2020.7.4
bezpieczeństwo żywności
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
zanieczyszczenia
zdrowie ludzi
food safety
polycyclic aromatic hydrocarbons
human health
contaminants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Problem występowania wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 127229
10.15199/65.2020.7.4
bezpieczeństwo żywności
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
zanieczyszczenia
zdrowie ludzi
food safety
polycyclic aromatic hydrocarbons
human health
contaminants
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Wzrost znaczenia orkiszu w przetwórstwie zbożowym
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Jakość pszenicy i mąki do produkcji wyrobów cukierniczych (keksów i wafli)
nr katalogowy: 20098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Rewolucyjne zalety niepozornych pojemników i desek garowniczych firmy Plan B
nr katalogowy: 92064
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-2
Substancje aromatyczne odpowiedzialne za smak i zapach win owocowych premium niearomatyzowanych
Robert Wieprzkowicz-Rzewuski
nr katalogowy: 142078
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pełnia smaku
nr katalogowy: 85475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jaka przyszłość czeka konsumpcyjną pszenicę genetycznie modyfikowaną (GMO)?
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144362
AURA 2013-9
Ocena zanieczyszczenia powietrza Magurskiego PN z zastosowaniem porostu Hypogymnia physodes
Joanna TADEUSZ
nr katalogowy: 79185
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Spożycie mięsa wieprzowego a zdrowie konsumentów
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 98638
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Otrzymywanie tripolifosforanu sodu (TPFS) z ekstrakcyjnego kwasu fosforowego produkowanego z apatytu Kola oraz z przemysłowego roztworu fosforanów sodu
Regina Kijkowska
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 20223
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Dobór odmiany a wartość technologiczna ziarna owsa
Adam GLEŃ
nr katalogowy: 6403
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Nowe rozwiązania na dachy płaskie o wymaganej odporności ogniowej
Mariusz Snopek
nr katalogowy: 10782
AURA 2023-4
Naukowcy zachęcają rolników do uprawy wierzby purpurowej
nr katalogowy: 142639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Wpływ procesu leżakowania win owocowych na zawartość karbaminianu etylu
M. Koch-Wilk
E. Pogorzelski
M. Kobus
A. Wilkowska
nr katalogowy: 20569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Pinotage – światowa kariera czterech nasion
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Przegląd wiadomości rynkowych
nr katalogowy: 92764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Endemiczne wina z Krety
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130799
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Wpływ różnych poziomów nawożenia azotem i siarką na parametry jakościowe ziarna pszenicy
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
ALICJA CEGLIŃSKA
TADEUSZ HABER
MARIUSZ LISIECKI
ANNA PODLEŚNA
nr katalogowy: 6303
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Groźny PAH
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 50339
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Pieprz - jedna przyprawa, wiele smaków
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 41445
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Tradycyjne i z automatu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 66907
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Mikroorganizmy prowadzące biodegradację wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w osadach czynnych i dennych
Jakub Paprocki
nr katalogowy: 137724
10.15199/17.2022.5.3
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
biodegradacja
mikroorganizmy
osad czynny
osad denny.
polycyclic aromatic hydrocarbons
biodegradation
microorganisms
activated sludge
bottom sediment.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-5
Mikroorganizmy prowadzące biodegradację wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w osadach czynnych i dennych
Jakub Paprocki
nr katalogowy: 137724
10.15199/17.2022.5.3
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne
biodegradacja
mikroorganizmy
osad czynny
osad denny.
polycyclic aromatic hydrocarbons
biodegradation
microorganisms
activated sludge
bottom sediment.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Miłość do pieczenia i litewskie dziedzictwo
nr katalogowy: 141616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 84992
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Chemical contamination in fish diet of Polish consumers Zanieczyszczenia chemiczne w diecie rybnej polskiego konsumenta
Piotr J. Bykowski
Zbigniew Dobrzański
nr katalogowy: 87214
10.12916/przemchem.2014.1763
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Niektóre aspekty ekologiczności wyrobów włókienniczych. Walidacja i oszacowanie niepewności
Krystyna Mader
Wiesława Lota
Marcin Kudzin
Zdzisława Mrozińska
nr katalogowy: 52611
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Zioła w kuchni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 96446
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Ethanol production from sorghum lignocellulose biomass. Wykorzystanie ligninocelulozowej biomasy sorgo do produkcji etanolu
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 77361
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Zanieczyszczenie żywności węglowodorami olejów mineralnych
Marzena Pawlicka
Andrzej Starski
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 111725
10.15199/65.2018.1.7
węglowodory olejów mineralnych
węglowodory nasycone olejów mineralnych (MOSH)
węglowodory aromatyczne pochodzenia mineralnego (MOAH)
żywność
materiały przeznaczone do kontaktu z żywnością
mineral oil hydrocarbons
oil saturated hydrocarbons (MOSH)
mineral oil aromatic hydrocarbons (MOAH)
food
food contact materials
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Współczesne materiały konstrukcyjne w podziemnej infrastrukturze sieciowej miast
nr katalogowy: 24202
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-12
Tradycyjne pierniki
nr katalogowy: 110834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Plan B - plan na biznes
nr katalogowy: 86239
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-9
Czekolada na szczęście
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47241
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
Ropa naftowa
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 46742
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
O kawie - ekspresowo
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 46091
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-5
Soil contamination with hydrocarbons on the areas of the former gas - works Zanieczyszczenia gruntów węglowodorami na terenach "starych gazowni"
Jan Macuda
Łukasz Łukańko
Michał Maruta
nr katalogowy: 105715
10.15199/62.2017.5.12
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Zastosowanie zeolitów typu A do oczyszczania ścieków komunalnych z wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych
Paulina Chaber
Barbara Gworek
nr katalogowy: 57607
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 147243
10.15199/61.2024.1.3
jęczmień
wartość technologiczna ziarna
forma jara i ozima
rejony uprawy
zbiory ziarna
barley
technological value of grain
spring and winter form
growing areas
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka wybranych odmian pszenicy uprawianych w Niemczech
nr katalogowy: 106428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-5
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43132
OPAKOWANIE 2023-5
Monomateriałowe opakowania giętkie
nr katalogowy: 143408
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Nowe rozwiązanie poprawiające czystość mikrobiologiczną ziarna
nr katalogowy: 32426
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Zdrowie z sadu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Nowe urządzenia o różnych zastosowaniach
nr katalogowy: 25863
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-2
Przed emeryturą
JERZY KOSIERADZKI
nr katalogowy: 24168
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Ytong Energo i Ytong Energo+
nr katalogowy: 90750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2024 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 148477
10.15199/64.2024.2.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
GMO w prawie UE - komentowane przez biotechnologa
Eliza Lubiatowska -Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 67395
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna owsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79514
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Separation of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers by using a fluidized bed techniques. Wydzielanie kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense z wykorzystaniem technik fluidyzacyjnych
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 78584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 53658
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Smakowe kandyzy z owoców dyni
Agnieszka Nawirska-Olszańska
Anita Biesiada
nr katalogowy: 95651
10.15199/64.2015.11-12.3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-12
Dawne odmiany papierów do drukowania, pisania i rysowania
nr katalogowy: 32134
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-7
Płyty EcoTherm w płaskich dachach wielkopowierzchniowych
nr katalogowy: 28008
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Gazowe azotowanie i jego odmiany w przemysłowych zastosowaniach
PIOTR WACH
JERZY MICHALSKI
JAN TACIKOWSKI
STEFAN KOWALSKI
MAREK BETIUK
nr katalogowy: 40491
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-5
Badania wyrobów w przedsiębiorstwie budowy maszyn
Andrzej S. Polak
nr katalogowy: 35553
AURA 2022-5
Bioróżnorodność niejedno ma imię
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137567
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Tłuste, ale zdrowe
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 47112
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Żywice i masy plastyczne
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 53198
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez wybrane odmiany pszenżyta jarego
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 132566
10.15199/62.2021.7.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez wybrane odmiany pszenżyta jarego
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 132566
10.15199/62.2021.7.7
AURA 2007-10
Różnorodność biologiczna i jej ochrona
ELŻBIETA TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 30464
AURA 2008-9
Wszystkie odmiany roślin uprawnych są genetycznie zmodyfikowane
LUDWIK SPISS
nr katalogowy: 37952
AURA 2007-2
Ochrona tradycyjnych odmian drzew owocowych i starych sadów przydomowych na terenie PKWŁ
nr katalogowy: 24027
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Polska Arka Noego
nr katalogowy: 65587
AUTO MOTO SERWIS 2021-4
Zawieszenia pneumatyczne coraz popularniejsze
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134500
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Kruszywo jako przyczyna uszkodzenia betonu
Wojciech Piasta
Zdzisława Owsiak
nr katalogowy: 68102
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Jak skręcać?
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135536
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Dlaczego nie należy stosować styropianu XPS klasy reakcji na ogień F?
Paweł Sulik
nr katalogowy: 149651
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Dlaczego nie należy stosować styropianu XPS klasy reakcji na ogień F?
Paweł Sulik
nr katalogowy: 149651
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Dlaczego nie należy stosować styropianu XPS klasy reakcji na ogień F?
Paweł Sulik
nr katalogowy: 149651
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
CHŁODNICTWO 2008-6
Wpływ blanszowania marchwi i gotowania mrożonek na zmiany zawartości karotenoidów i właściwości antyoksydacyjne
MIROSŁAW FIK
RYSZARD MACURA
AGNIESZKA ZAWIŚLAK
nr katalogowy: 36069
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Przemysł młynarski w Europie ważny sektor gospodarki
nr katalogowy: 23496
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
Ochrona katodowa w budownictwie - nowoczesny sposób ochrony stali zbrojeniowej
nr katalogowy: 103463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Aromaty w żywności - wymagania prawne, zmiany w przepisach
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 120362
10.15199/65.2019.5.2
aromaty spożywcze
EFSA
przepisy prawne
food flavourings
EFSA
legislation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Amarantus - wartości odżywcze i funkcjonalne oraz możliwości wykorzystania w profilaktyce żywieniowej
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 32766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Jabłka Chopin z SGGW
nr katalogowy: 121105
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
POTEX - WIĘCEJ NIŻ BŁONNIK
Michał Korzycki
nr katalogowy: 126518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Burgundia - nie tylko wina czerwone
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 72866
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2023 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 144734
10.15199/64.2023.4.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Miłość do pieczenia i litewskie dziedzictwo
nr katalogowy: 141616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Otrzymywanie metylenodifenylodiizocyjanianów i ich polimerycznej odmiany metodą bezfosgenową Etap I. Synteza fenylokarbaminianu etylu
WIKTOR KAŹMIEROWICZ
JANINA ILMURZYŃSKA
GRZEGORZ SMÓŁKA
JADWIGA SKUPIŃSKA
nr katalogowy: 43357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Firmowy "Williams"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 52425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Wielkanocne wypiekanie
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136982
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Jagoda kamczacka - wartościowy surowiec do suszenia
Dorota Konopacka
Monika Mieszczakowska-Frąc
Dorota Kruczyńska
Jan Piecko
Witold Płocharski
nr katalogowy: 123885
10.15199/64.2019.12.3
jagoda kamczacka
suszenie
skład chemiczny
blue honeysuckle
drying
chemical composition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Rynek owoców w grudniu 2023 i styczniu 2024 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 147570
10.15199/64.2024.1.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-1-2
Cytrusy - skarby zimy
nr katalogowy: 124873
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Elementy mikrobiologii ciasta żytniego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141606
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Płaskurka Czyli o tym, jak bedet została archeofitem Część II
Beata Marchand
nr katalogowy: 81778
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH