Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Baza chmielarska w Polsce w 2005 r.
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 14588
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Prymat odmian aromatycznych na światowym rynku chmielu
Urszula Skomra
nr katalogowy: 115048
10.15199/64.2018.7.1
chmiel
powierzchnia uprawy
wielkość produkcji
odmiany aromatyczne
odmiany goryczkowe
hop
acreage
crop quantity
aroma cultivars
bitter cultivars
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Analiza wybranych wyróżników jakości herbat liściastych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Michał Sowiński
Weronika Bieniek
Katarzyna Żbikowska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 138322
10.15199/65.2022.6.5
herbata
składniki bioaktywne herbaty
ocena organoleptyczna
barwa
teas
bioactive compounds of tea
organoleptic assessment
color
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-2
Charakterystyka przypraw Przyprawy roślinne klasyfikacja i zastosowanie kulinarne
Marek Kardas
Katarzyna Toczyńska
Elżbieta Grochowska-Niedworok
nr katalogowy: 103971
10.15199/65.2017.2.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kierunek bioróżnorodność. Odmiany regionalne i amatorskie
nr katalogowy: 141696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Kierunek bioróżnorodność. Odmiany regionalne i amatorskie
nr katalogowy: 141696
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Nowe odmiany pszenicy miękkiej we Francji
Beata Marchand
nr katalogowy: 101314
GAZETA CUKROWNICZA 2004-6
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 1465
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2005-5
Rozłącznik aktywny średniego napięcia
nr katalogowy: 15270
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Odmiany regionalne w sektorze spożywczym
nr katalogowy: 144360
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Pszenica jara
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 119588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Powrót pszenżyta (cz.I)
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 50233
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Odmiany jęczmienia jarego
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 121643
jęczmień jary
odmiany
COBORU
wyniki PDO
odmiana browarna
odmiana paszowa
plon
odporność na choroby
odporność na porastanie
spring barley
varieties
COBORU
PDO results
malting variety
fodder variety
yield
disease resistance
lodging resistance
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Modern electric machines with permanent magnets
Robert ROSSA
Emil KRÓL
nr katalogowy: 40168
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Oddziaływanie kwasu krotonowego na siewki kukurydzy
Anna Demczuk
Edward Grzyś
Ewa Majewska
Elżbieta Sacała
nr katalogowy: 68146
GAZETA CUKROWNICZA 2007-2
Badania porejestrowe odmian buraka w 2006 r.
Jerzy Siódmiak
nr katalogowy: 24106
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Triploidalne odmiany chmielu wzbogacają piwa w tradycyjne i nowe akcenty smakowo-zapachowe
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102822
CHŁODNICTWO 2007-7
Próba analizy zależności wyróżników jakości selera naciowego i chrzanu pospolitego od zamrażania metodą odwróconej fluidyzacji oraz zamrażalniczego przechowywania
DARIUSZ GÓRAL
ŁUKASZ STADNIK
nr katalogowy: 27847
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Brunatny problem
nr katalogowy: 137615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2020 r.
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 126505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Uprawa winorośli w rejonie chłodnego klimatu
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Iga Gojniczek
nr katalogowy: 56543
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
AURA 2021-12
Migdały – niepowtarzalny aromat i smak Świąt Bożego Narodzenia
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 134981
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 78955
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
Przetwory z kukurydzy - rodzaje, charakterystyka, wykorzystanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56850
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2019-1
Ochrona katodowa w budownictwie i inne nowoczesne sposoby ochrony stali zbrojeniowej
Marcin Majewski
nr katalogowy: 118149
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
POSTĘP BIOLOGICZNY ZE STRZELC
Henryk Piekut
nr katalogowy: 83663
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2017 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraci
nr katalogowy: 105159
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-2
Wartość i znaczenie skór pochodzących od roślinożernych zwierząt futerkowych. Część III: Skóry szynszyli
JANUSZ JERZY KUŹNIEWICZ
PIOTR WOŹNIAK
nr katalogowy: 112413
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian żyta
Anna Domańska
nr katalogowy: 61302
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wartość odżywcza i wykorzystanie prosa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 54862
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Chorwacja – czerwone odmiany endemiczne i kariera dziewięciu ocalałych krzewów
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 128343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Endemiczne wina z Krety
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130799
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
GMO - kampania strachu
nr katalogowy: 20130
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 7985
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-5
Brunatny problem
nr katalogowy: 137615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-10
Chemical properties of cold-pressed vegetable oils Właściwości chemiczne ekologicznych olejów roślinnych tłoczonych na zimno
Marta Krajewska
Dariusz Andrejko
Beata Ślaska-Grzywna
nr katalogowy: 94442
10.15199/62.2015.10.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Rynek rzepaku i oleju rzepakowego w Polsce i na świecie
Agnieszka Rękas
Małgorzata Wroniak
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 100963
10.15199/65.2016.7.4
GAZETA CUKROWNICZA 2006-2
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16651
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Dobre odmiany pszenicy w Polsce są
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 65750
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Cynk
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 7987
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Odmiany żyta ozimego
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148947
10.15199/61.2024.3.3
żyto ozime
odmiany
COBORU
Krajowy rejestr
wyniki PDO
odmiana mieszańcowa
plon
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
winter rye
varieties
COBORU
Polish National List
PDO results
hybrid variety
yield
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-5
Złoty Inżynier 2003
nr katalogowy: 5283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
BakeMark International śmietanka towarzyska przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 4779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Zmutowana kukurydza na polskich polach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 13996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Kraina winem słynąca
nr katalogowy: 12144
GAZETA CUKROWNICZA 2006-7
Z czasopism obcych
nr katalogowy: 16607
GAZETA CUKROWNICZA 2009-1-2
Rejestr odmian buraka i doświadczenia porejestrowe (PDO) w 2008 r.
Jerzy Siódmiak
nr katalogowy: 41268
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef ZYCH
nr katalogowy: 20059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Nowa odmiana chmielu lunga
JB
nr katalogowy: 14523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Kukurydza (cz. 2). Dalszy ciąg wiadomości ogólnych - budowa anatomiczna ziarniaków
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14170
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-1
System ociepleń Alpol EKO-PLUS
nr katalogowy: 2342
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2023 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 142849
10.15199/64.2023.2.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa (cz. 2)
nr katalogowy: 67227
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-7
Wzrost znaczenia orkiszu w przetwórstwie zbożowym
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Jakość pszenicy i mąki do produkcji wyrobów cukierniczych (keksów i wafli)
nr katalogowy: 20098
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Pełnia smaku
nr katalogowy: 85475
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Jaka przyszłość czeka konsumpcyjną pszenicę genetycznie modyfikowaną (GMO)?
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144362
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Otrzymywanie tripolifosforanu sodu (TPFS) z ekstrakcyjnego kwasu fosforowego produkowanego z apatytu Kola oraz z przemysłowego roztworu fosforanów sodu
Regina Kijkowska
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 20223
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Dobór odmiany a wartość technologiczna ziarna owsa
Adam GLEŃ
nr katalogowy: 6403
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Nowe rozwiązania na dachy płaskie o wymaganej odporności ogniowej
Mariusz Snopek
nr katalogowy: 10782
AURA 2023-4
Naukowcy zachęcają rolników do uprawy wierzby purpurowej
nr katalogowy: 142639
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Wpływ procesu leżakowania win owocowych na zawartość karbaminianu etylu
M. Koch-Wilk
E. Pogorzelski
M. Kobus
A. Wilkowska
nr katalogowy: 20569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Pinotage – światowa kariera czterech nasion
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Przegląd wiadomości rynkowych
nr katalogowy: 92764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Endemiczne wina z Krety
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 130799
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Wpływ różnych poziomów nawożenia azotem i siarką na parametry jakościowe ziarna pszenicy
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
ALICJA CEGLIŃSKA
TADEUSZ HABER
MARIUSZ LISIECKI
ANNA PODLEŚNA
nr katalogowy: 6303
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78269
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Ethanol production from sorghum lignocellulose biomass. Wykorzystanie ligninocelulozowej biomasy sorgo do produkcji etanolu
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 77361
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-2
Współczesne materiały konstrukcyjne w podziemnej infrastrukturze sieciowej miast
nr katalogowy: 24202
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Wpływ odmiany surowca na wybrane wyróżniki jakościowe soków z jagody kamczackiej
Stanisław Kalisz
Natalia Polak
Małgorzata Jodłowska
nr katalogowy: 138325
10.15199/65.2022.6.6
jagoda kamczacka
odmiana
sok
polifenole
antocyjany
blue honeysuckle
cultivar
juice
polyphenols
anthocyanins
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wartość technologiczna ziarna jęczmienia ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 147243
10.15199/61.2024.1.3
jęczmień
wartość technologiczna ziarna
forma jara i ozima
rejony uprawy
zbiory ziarna
barley
technological value of grain
spring and winter form
growing areas
harvest
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Charakterystyka wybranych odmian pszenicy uprawianych w Niemczech
nr katalogowy: 106428
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1994-5
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 43132
OPAKOWANIE 2023-5
Monomateriałowe opakowania giętkie
nr katalogowy: 143408
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Nowe rozwiązanie poprawiające czystość mikrobiologiczną ziarna
nr katalogowy: 32426
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Zdrowie z sadu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 29139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Nowe urządzenia o różnych zastosowaniach
nr katalogowy: 25863
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-2
Przed emeryturą
JERZY KOSIERADZKI
nr katalogowy: 24168
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-4
Ytong Energo i Ytong Energo+
nr katalogowy: 90750
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2024 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 148477
10.15199/64.2024.2.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
GMO w prawie UE - komentowane przez biotechnologa
Eliza Lubiatowska -Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 67395
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna owsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79514
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Separation of capsaicin from fruits of Capsicum chinense sp. peppers by using a fluidized bed techniques. Wydzielanie kapsaicyny z owoców papryki Capsicum chinense z wykorzystaniem technik fluidyzacyjnych
Agnieszka Jagoda
Witold Żukowski
nr katalogowy: 78584
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 53658
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Smakowe kandyzy z owoców dyni
Agnieszka Nawirska-Olszańska
Anita Biesiada
nr katalogowy: 95651
10.15199/64.2015.11-12.3
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-12
Dawne odmiany papierów do drukowania, pisania i rysowania
nr katalogowy: 32134
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-7
Płyty EcoTherm w płaskich dachach wielkopowierzchniowych
nr katalogowy: 28008
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Gazowe azotowanie i jego odmiany w przemysłowych zastosowaniach
PIOTR WACH
JERZY MICHALSKI
JAN TACIKOWSKI
STEFAN KOWALSKI
MAREK BETIUK
nr katalogowy: 40491
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-5
Badania wyrobów w przedsiębiorstwie budowy maszyn
Andrzej S. Polak
nr katalogowy: 35553
AURA 2022-5
Bioróżnorodność niejedno ma imię
Halina PODSIADŁO
nr katalogowy: 137567
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez wybrane odmiany pszenżyta jarego
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 132566
10.15199/62.2021.7.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Efektywność nawożenia i wykorzystania azotu przez wybrane odmiany pszenżyta jarego
Bogusława Jaśkiewicz
nr katalogowy: 132566
10.15199/62.2021.7.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aktywność biologiczna wybranych składników chmielu oraz ich potencjalny wpływ na organizm człowieka
Marta Koziara
Urszula Skomra
nr katalogowy: 116705
10.15199/64.2018.10.2
chmiel
kwasy goryczkowe
olejki
polifenole
aktywność biologiczna
hop
bitter acids
essential oils
polyphenols
biological activity
AURA 2007-10
Różnorodność biologiczna i jej ochrona
ELŻBIETA TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 30464
AURA 2008-9
Wszystkie odmiany roślin uprawnych są genetycznie zmodyfikowane
LUDWIK SPISS
nr katalogowy: 37952
AURA 2007-2
Ochrona tradycyjnych odmian drzew owocowych i starych sadów przydomowych na terenie PKWŁ
nr katalogowy: 24027
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Polska Arka Noego
nr katalogowy: 65587
AUTO MOTO SERWIS 2021-4
Zawieszenia pneumatyczne coraz popularniejsze
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134500
CHŁODNICTWO 2023-3
Tradycyjna chłodnia z płyt warstwowych
nr katalogowy: 143890
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-5
Kruszywo jako przyczyna uszkodzenia betonu
Wojciech Piasta
Zdzisława Owsiak
nr katalogowy: 68102
AUTO MOTO SERWIS 2020-5
Jak skręcać?
Ryszard Polit
nr katalogowy: 135536
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Potencjał zbóż mieszańcowych
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 140652
zboża
odmiany mieszańcowe
potencjał plonowania
cereals
hybrid cultivars
yield potentia
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Dlaczego nie należy stosować styropianu XPS klasy reakcji na ogień F?
Paweł Sulik
nr katalogowy: 149651
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Dlaczego nie należy stosować styropianu XPS klasy reakcji na ogień F?
Paweł Sulik
nr katalogowy: 149651
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Dlaczego nie należy stosować styropianu XPS klasy reakcji na ogień F?
Paweł Sulik
nr katalogowy: 149651
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Zalety umiarkowanego konsumowania piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Badania nad zastosowaniem NH4OH do usuwania substancji goryczkowych z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Jakub Skut
nr katalogowy: 59863
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Charakterystyka smakowo-zapachowa i goryczkowa wybranych piw Stout produkowanych w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 97393
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Przerób sorga cukrowego na bioetanol
Joanna Chmielewska
Józef Sowiński
Piotr Nowakowski
nr katalogowy: 68140
CHŁODNICTWO 2008-6
Wpływ blanszowania marchwi i gotowania mrożonek na zmiany zawartości karotenoidów i właściwości antyoksydacyjne
MIROSŁAW FIK
RYSZARD MACURA
AGNIESZKA ZAWIŚLAK
nr katalogowy: 36069
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Przemysł młynarski w Europie ważny sektor gospodarki
nr katalogowy: 23496
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-1
Ochrona katodowa w budownictwie - nowoczesny sposób ochrony stali zbrojeniowej
nr katalogowy: 103463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Amarantus - wartości odżywcze i funkcjonalne oraz możliwości wykorzystania w profilaktyce żywieniowej
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 32766
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Jabłka Chopin z SGGW
nr katalogowy: 121105
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
POTEX - WIĘCEJ NIŻ BŁONNIK
Michał Korzycki
nr katalogowy: 126518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Burgundia - nie tylko wina czerwone
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 72866
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Ceny skupu owoców i warzyw w II kwartale 2023 r.
Tomasz Smoleński
Łukasz Zaremba
nr katalogowy: 144734
10.15199/64.2023.4.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1997-11
Otrzymywanie metylenodifenylodiizocyjanianów i ich polimerycznej odmiany metodą bezfosgenową Etap I. Synteza fenylokarbaminianu etylu
WIKTOR KAŹMIEROWICZ
JANINA ILMURZYŃSKA
GRZEGORZ SMÓŁKA
JADWIGA SKUPIŃSKA
nr katalogowy: 43357
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Firmowy "Williams"
Jadwiga Piotrowicz
nr katalogowy: 52425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Wielkanocne wypiekanie
Maria Pawlik
nr katalogowy: 136982
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Jagoda kamczacka - wartościowy surowiec do suszenia
Dorota Konopacka
Monika Mieszczakowska-Frąc
Dorota Kruczyńska
Jan Piecko
Witold Płocharski
nr katalogowy: 123885
10.15199/64.2019.12.3
jagoda kamczacka
suszenie
skład chemiczny
blue honeysuckle
drying
chemical composition
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Rynek owoców w grudniu 2023 i styczniu 2024 r.
Paweł Kraciński
Paulina Stolarczyk
nr katalogowy: 147570
10.15199/64.2024.1.6
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Płaskurka Czyli o tym, jak bedet została archeofitem Część II
Beata Marchand
nr katalogowy: 81778
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Aktualna sytuacja chmielarstwa polskiego sierpień 2011 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 62801
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-6
Korozja siarczanowa cementów portlandzkich zawierających popioły denne
ZDZISŁAW PYTEL
nr katalogowy: 60362
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Pinotage – światowa kariera czterech nasion
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136997
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-2
ZŁOTY INŻYNIER 2012 - Kandydaci
nr katalogowy: 73935
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Superżywność na miarę XXI wieku z wykorzystaniem pradawnej odmiany gryki
nr katalogowy: 118497
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-2
Niskostratne kable
nr katalogowy: 43885
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 64122
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-11
Wyższy poziom pikanterii
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 80331
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Owies
Aneta Popek
nr katalogowy: 123775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Spotkanie z suską sechlońską
nr katalogowy: 120192
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-5
Odmień nas, panie
nr katalogowy: 125479
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
PORADNIK Wino dla inżyniera (160) Wina z Palatynatu
winny maniak
nr katalogowy: 96352
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Gdy ruszamy do ogrodów
Henryk Piekut
nr katalogowy: 132026
AUTO MOTO SERWIS 2021-4
Zawieszenia pneumatyczne coraz popularniejsze
Ryszard Polit
nr katalogowy: 134500
AURA 2023-4
Naukowcy zachęcają rolników do uprawy wierzby purpurowej
nr katalogowy: 142639
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-4
WINO DLA INŻYNIERA (274) Kosmopolityczne Pinot Gris
nr katalogowy: 142910
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2018 r
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 113417
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-4
Przetwórstwo polietylenu o małej gęstości
STANISŁAW FALKIEWICZ
TEODOR BEK
nr katalogowy: 107847
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-9
Czy zawsze pod wiatr?
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 83967
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Wpływ agrotechniki jęczmienia jarego na jakość słodów typu pilzneńskiego
Józef Błażewicz
Marek Liszewski
nr katalogowy: 87587
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Winogrona – surowiec do produkcji win
Muhamad A. Zubaidi
Marta Czaplicka
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 147569
10.15199/64.2024.1.5
związki bioaktywne
cukry
rodzaje win
bioactive compounds
sugars
types of wines
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2009-4
Formowanie hydrostatyczne metali
nr katalogowy: 45969
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wpływ zawartości pszenicy miękkiej w mieszance z pszenicą twardą na wyciąg i jakość mąki oraz makaronów
nr katalogowy: 65586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Pszenżyto jare
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 120555
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Kalifornijski Zinfandel
winny maniak
nr katalogowy: 122553
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-8
PORADNIK Wino dla inżyniera (164) Sherry dla koneserów
winny maniak
nr katalogowy: 97652
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
AUTO MOTO SERWIS na luzie
nr katalogowy: 135728
AUTO MOTO SERWIS 2019-3
AUTO MOTO SERWIS na luzie
nr katalogowy: 135728
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
GMO - szanse i zagrożenia
nr katalogowy: 52056
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Ceny skupu owoców i warzyw w I kwartale 2019 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 119736
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Walory żywieniowe płatków owsianych i ich zastosowanie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 89324
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Kelly Bronze – więcej niż indyk!
Joanna Stadnik
Anna Czech
nr katalogowy: 143649
mięso indycze
Kelly Bronze
turkey meat
Kelly Bronze
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Wpływ gęstości siewu żyta uzyskanego w warunkach produkcji ekologicznej na jakość mąki
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
Dariusz Błażejak
nr katalogowy: 141702
żyto
odmiany
enzymy amylolityczne
liczba opadania
amylaza
aktywność amylolityczna
rye
varieties
amylolytic enzymes
falling number
amylase
amylolytic activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Rynek owoców w sierpniu i we wrześniu 2023 r.
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 145709
10.15199/64.2023.5.2
owoce
ceny skupu
eksport
sytuacja rynkowa
fruit
purchase prices
export
market situation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Produkcja mąki w obliczu wymagań jakościowych rynku
nr katalogowy: 50876
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wspólnotowy Katalog Odmian Roślin Rolniczych a dobór odmian pszenicy do uprawy w Polsce
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40821
AURA 2009-1
Bezinwazyjny pomiar wytrzymałości pnia i stabilności drzewa
MAREK SIEWNIAK
MARGARITA SIEWNIAK
WOJCIECH BOBEK
nr katalogowy: 40590
SZKŁO I CERAMIKA 2009-3
Techno-stylistyczne kategorie ceramiki wczesnośredniowiecznej z północnych rejonów Śląska w świetle analiz fizykochemicznych
HENRYK STOKSIK
MARCIN PATERNOGA
nr katalogowy: 44942
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Kolejna konferencja w Krynicy Morskiej
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 43812
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Zastosowanie spektrofotometru w ocenie koloru bawełny. Cz. I
Małgorzata Matusiak
nr katalogowy: 48882
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Pierwowzór systemu przemian jakościowych
Romuald KOLMAN
nr katalogowy: 47635
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef Zych
nr katalogowy: 45893
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Na pyry do Poznania
Ewa Czarniecka
nr katalogowy: 72216
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Porównanie charakterystyki jakościowej pszenic przemiałowych z różnych regionów świata
nr katalogowy: 69715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Sól na dłoni, ogień w sercu
Daria Majda
nr katalogowy: 69686
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Mąka z sorgo coraz popularniejszym składnikiem produktów bezglutenowych
nr katalogowy: 79520
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Tokaj
winny maniak
nr katalogowy: 119308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Święta z makiem
nr katalogowy: 134811
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-4
Targi Cersaie 2023 w ocenie dystrybutorów
nr katalogowy: 146641
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH