Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Hop Storage Index (HSI) - wskaźnik jakości chmielu i granulatów chmielowych
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 105160
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Zbiór i przechowywanie chmielu - ważne etapy produkcji wpływające na jakość surowca
Marta Koziara
Ciupa
dr Urszula Skomra
nr katalogowy: 126510
10.15199/64.2020.4-5.6
chmiel
kwasy goryczkowe
przechowywanie chmielu
hop
bitter acids
hop storage
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-12
Oj chmielu, chmielu
A. Lewandowski
nr katalogowy: 23132
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Rynek chmielu - stan aktualny oraz przyczyny i skutki recesji w latach 2008-2013
Urszula Skomra
nr katalogowy: 97389
10.15199/64.2016.3.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Aktualne trendy w uprawie chmielu oraz aspekty technologiczne wykorzystania produktów chmielarskich
Edyta Kordialik-Bogacka
Aleksander Poreda
Jarosław Hoc
nr katalogowy: 65510
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
O sytuacji na rynku chmielu w Polsce
nr katalogowy: 87600
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Chmielaki 2008 w Wilkowie
nr katalogowy: 38911
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Prymat odmian aromatycznych na światowym rynku chmielu
Urszula Skomra
nr katalogowy: 115048
10.15199/64.2018.7.1
chmiel
powierzchnia uprawy
wielkość produkcji
odmiany aromatyczne
odmiany goryczkowe
hop
acreage
crop quantity
aroma cultivars
bitter cultivars
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Rozmowa ze Stephanem J. Barthem, właścicielem firmy Joh. Barth & Sohn
nr katalogowy: 100320
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Niektóre nowe wyniki badań nad chmielem i jego wpływem na cechy sensoryczne piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120734
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-8-9
Modelowanie procesu ekstrakcji chmielu w warunkach nadkrytycznych
Edward Rój
Bolesław Skowroński
nr katalogowy: 20314
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Wpływ dolistnego dokarmiania roślin chmielu na plon i poziom alfa-kwasów
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 54442
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-2
Nowa odmiana chmielu lunga
JB
nr katalogowy: 14523
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-3
Nowa odmiana chmielu - lunga. Cz. l. Charakterystyka botaniczna
U. Skomra
A. Lewandowski
K. Baranowski
nr katalogowy: 14540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Profesjonalia Piwowarów i Barmanów - po raz drugi
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 54907
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Chmielenie piwa na zimno - kolejne doniesienia
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119746
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Wpływ warunków klimatycznych na zawartość żywic/olejków chmielowych i polifenoli w nowych odmianach chmielu Callista i Ariana oraz na jakość produkowanego z nich piwa
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 120735
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98681
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. I. Charakterystyka botaniczna i cechy użytkowe
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 78957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Ekonomiczno-organizacyjne aspekty produkcji chmielu w Polsce w 2005 roku
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 22383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
lunga-nowa polska odmiana chmielu. Cz. II. Wyniki doświadczeń odmianowych z lat 2003-2004
A Lewandowski
K. Baranowski
U. Skomra
nr katalogowy: 14564
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Innowacyjne rozwiązania wspierające produkcję chmielu zgodnie z zasadami integrowanej ochrony roślin
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 114518
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ dodatku chmielu (Lupulin strobili) oraz czerwonej herbaty Pu-Erh (Yunan) na ograniczenie oksydacji lipidów tkanki mięśniowej śledzi
Ludmiła Stodolnik
Krzysztof Kryza
Kamila Dziębowska
nr katalogowy: 785
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Czynniki wpływające na jakość chmielu i jego produktów podczas przetwarzania i przechowywania
Urszula Skomra
nr katalogowy: 90902
10.15199/64.2015.4.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Chmiel jako roślina lecznicza
Urszula Skomra
nr katalogowy: 64613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Aktualna sytuacja chmielarstwa polskiego sierpień 2011 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 62801
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Wpływ odmiany i ilości chmielu na intensywność zjawiska hop creep podczas chmielenia na zimno
Olga Hrabia
Katarzyna Grześkiewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 143867
10.15199/64.2023.3.1
hop creep
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
dawka chmielu
hop creep
dry hopping
secondary fermentation
hop rate
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Zmiany w składzie żywic granulatów chmielowych podczas przechowywania
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 67212
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. II. Skład chemiczny surowca
Urszula Skomra
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 79260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-2
Sytuacja na rynku chmielu w 2007 r.
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 33407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Wpływ suszy w 2006 r. na plonowanie i jakość chmielu
JERZY DWORNIKIEWICZ
nr katalogowy: 25458
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Raport chmielarski 2019
Jan Szałas
nr katalogowy: 122464
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Effect of foliar application of zinc fertilizers on zinc content in the hop leaves, on the cones yield and content of alpha acids. Wpływ dolistnej aplikacji nawozów cynkowych na zawartość tego składnika w liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 77335
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
CHMIELARSTWO/PIWOWARSTWO
nr katalogowy: 58626
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Chmiel ekologiczny - najlepszy surowiec do produkcji piwa
Ewa Solarska
Bożena Sosnowska
Marzena Marzec
Marcelina Osińska
Izabela Podgórska-Kryszczuk
nr katalogowy: 113421
10.15199/64.2018.4.5
chmiel ekologiczny
żyzność gleby
biologiczna ochrona roślin
ekstrakty roślinne
preparaty mikrobiologiczne
związki bioaktywne
organic hop
soil fertility
biological plant protection
plant extracts
microbial preparations
bioactive ingredients
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Jego Magnificencja Chmiel zaszczyca piwo swoją obecnością
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 83345
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Powierzchnia upraw odmian chmielu w Niemczech – porównanie roku 2018 z 2017
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 119745
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-11
Selective hydrogenation of xanthohumol to alfa, beta-dihydroxanthohumol Selektywne uwodornienie ksantohumolu do alfa, beta-dihydroksantohumolu
Jarosław Popłoński
Sandra Sordon
Tomasz Tronina
Ewa Huszcza
nr katalogowy: 87926
10.12916/przemchem.2014.1916
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Chmielowy renesans?
Marek Suliga
nr katalogowy: 87601
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Gorycz czy goryczka
nr katalogowy: 73558
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 2
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 72034
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Innowacyjna kompozytowa konstrukcja nośna chmielników
Marcin Żyła
nr katalogowy: 151219
10.15199/64.2024.5.1
plantacja chmielu
konstrukcja nośna chmielnika
kreozot
WWA
Integrowana Produkcja Chmielu
bioremediacja
hops plantation
hop trellis construction
creosote
PAH
Integrated Hop Production
bioremediation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Chmielowe akcenty smakowo-zapachowe w piwie? No problem, ale ...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102276
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Effect of soil-applied doses of zinc on its content in the leaves of hops, on the yield and on the content of [alfa]-acids. Wpływ doglebowych dawek cynku na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość [alfa]-kwasów
Krzysztof Zawadzki
Danuta Sugier
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 75935
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Aktualne wyzwania dla produkcji chmielu w Polsce (cz. 1)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 98024
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Zastosowanie piołunu jako substytutu chmielu przy produkcji piwa
Jakub Ciaćma
Aneta Ciosek
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 119744
10.15199/64.2019.4.6
browarnictwo
piołun
substytut chmielu
piwo
brewing
wormwood
hop substitute
beer
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-10
Sytuacja na światowym rynku chmielu
M. Stasiak
nr katalogowy: 14687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-5
Baza chmielarska w Polsce w 2005 r.
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 14588
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Zdrowe sadzonki chmielu szansą na lepszą jakość surowca
Urszula Skomra
nr katalogowy: 50133
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-12
Triploidalne odmiany chmielu wzbogacają piwa w tradycyjne i nowe akcenty smakowo-zapachowe
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102822
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-5
Polski rynek piwa i chmielu pod lupą UOKiK
nr katalogowy: 151220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Potencjał produkcyjny krajowego chmielarstwa a zapotrzebowanie browarów na surowiec
J. Dwornikiewicz
nr katalogowy: 6822
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-1
Różne wieści dla piwoszy
jaz.
nr katalogowy: 5199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-4
Zalety i wady stosowania niekonwencjonalnych i specjalnych produktów chmielowych do produkcji piwa
K. Baranowski
nr katalogowy: 20649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-11
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa
J. Klepacka
Ł. Fornal
nr katalogowy: 6957
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Aktywność biologiczna wybranych składników chmielu oraz ich potencjalny wpływ na organizm człowieka
Marta Koziara
Urszula Skomra
nr katalogowy: 116705
10.15199/64.2018.10.2
chmiel
kwasy goryczkowe
olejki
polifenole
aktywność biologiczna
hop
bitter acids
essential oils
polyphenols
biological activity
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-9
Wpływ niektórych warunków przechowywania granulatów na zmiany zawartości alfa-kwasów i wybranych olejków chmielowych
M. Stasiak
nr katalogowy: 6883
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-1
Związki fenolowe i ich wpływ na jakość piwa (2)
JOANNA KLEPACKA
ŁUCJA FORNAL
nr katalogowy: 14495
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Zmiany zawartości alfa-kwasów w szyszkach chmielu w wyniku dolistnego nawożenia mikroelementami
M. Stasiak
nr katalogowy: 6823
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Nowa metoda identyfikacji odmian chmielu z użyciem technik biologii molekularnej
Hanna Olszak-Przybyś
Grażyna Korbecka
Urszula Skomra
nr katalogowy: 86642
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Charakterystyka granulatu konwencjonalnego i granulatu zizomeryzowanego
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 61796
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Przechowywanie wyrobów czekoladowych, nalot i najczęstsze problemy
nr katalogowy: 141617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-7-8
Efektywna wymiana roślin chmielu na plantacjach
Mieczysław Stasiak
nr katalogowy: 53817
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Dynamiczne zmiany światowej uprawy chmielu po deficycie alfa-kwasów w latach 2005–2007
Jerzy Dwornikiewicz
nr katalogowy: 48970
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Powiśle - ważny gracz na rynku chmielu w Polsce
nr katalogowy: 54443
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Polskie odmiany chmielu Zarys historyczny polskiego chmielarstwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 112836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Raport chmielarski 2021
Jan Szałas
nr katalogowy: 135240
10.15199/64.2021.6.1
chmiel
rynek chmielarski
sektor browarniczy
produkcja chmielu
odmiany chmielu
piwo
produkcja piwa
wpływ COVID-19
hops
hop market
brewing sector
hops production
hops varieties
beer
beer production
COVID-19 impact
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 137296
10.15199/64.2022.2.1
chmiel
przechowywanie
utlenianie
HSI
hops
storage
oxidation
HIS
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Stabilność przechowalnicza granulatu chmielowego
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 137296
10.15199/64.2022.2.1
chmiel
przechowywanie
utlenianie
HSI
hops
storage
oxidation
HIS
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Strażnicy temperatury
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 41508
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-11
Polska instalacja ekstrakcji nadkrytycznej chmielu
BOLESŁAW SKOWROŃSKI
ZOFIA MORDECKA
nr katalogowy: 28294
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
lunga- nowa polska odmiana chmielu. Cz. III. Wyniki badań przydatności odmian lunga do prod. piwa
K. Baranowski
U. Skomra
A. Lewandowski
E. Baca
A. Salamon
nr katalogowy: 14617
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Jego Magnificencja Chmiel zaszczyca piwo swoją obecnością. Część II
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 87588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-9
Raport UOKiK – polski rynek piwa i chmielu
nr katalogowy: 150463
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Effect of addition of selected supercritical CO2 plant extracts on properties of shampoos Wpływ dodatku wybranych ekstraktów roślinnych, otrzymanych przez ekstrakcję CO2 w warunkach nadkrytycznych, na właściwości szamponów do włosów
Elżbieta Sikora
Marta Olszańska
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 82427
10.12916/przemchem.2014.212
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-2
Studies on use of hop extract as a natural biocide in coatings Badania ekstraktu chmielowego jako naturalnego środka biobójczego do farb
Krzysztof Bortel
Helena Kuczyńska
Anna Ślusarczyk
nr katalogowy: 82421
10.12916/przemchem.2014.187
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
Raport chmielarski - aktualna sytuacja i perspektywy
Jan Szałas
nr katalogowy: 116649
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-6
"Piwowarstwo polskie w Unii Europejskiej" - XII Szkoła Technologii Fermentacji (2)
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 27425
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Badania nad zastosowaniem cytrynianu sodu do usuwania ?- i ß-kwasów z odpadów chmielowych
Jakub Zieliński
Marcin Biegun
Daniel Szopa
Marta Huculak-Mączka
Krystyna Hoffmann
nr katalogowy: 127567
10.15199/62.2020.8.15
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Wpływ nachmielenia brzeczki na bakterie kwasu mlekowego
Aneta Ciosek
Vivien Nagy
Olga Szczepanik
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123881
10.15199/64.2019.12.1
bakterie kwasu mlekowego
IBU
związki chmielu
lactic acid bacteria
IBU
hop compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Mash hopping (chmielenie zacieru) - parametry procesu chmielenia a jakość brzeczki
Katarzyna Fulara
Aneta Pater
Aneta Ciosek
Olga Szczepanik
Marek Zdaniewicz
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 120733
10.15199/64.2019.5-6.2
chmiel
bakterie kwasu mlekowego
mash hopping
goryczka
hops
lactic acid bacteria
mash hopping
bitterness
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Drugie życie czekolady
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139672
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Przechowywanie i konserwacja ziarna zbóż
Woj ciech Górniak
nr katalogowy: 49103
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Stan magazynu Jak przechowywać artykuły spożywcze
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 4161
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Zarodki pszenne
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14007
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Ocena strat cynku i boru w wyniku płukania próbek liści chmielu po dolistnym wniesieniu tych składników. Symulacja opadów deszczu
Krzysztof Zawadzki
Czesław Szewczuk
Stanisław Baran
Danuta Sugier
Grażyna Żukowska
nr katalogowy: 67017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ doglebowych dawek boru na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzkia
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
nr katalogowy: 59931
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Wpływ doglebowych dawek boru na zawartość tego składnika w glebie i liściach chmielu oraz na plony szyszek i zawartość alfa-kwasów
Krzysztof Zawadzkia
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
nr katalogowy: 59930
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Studies removal of alpha and beta -acids from hop wastes with calcium acetate Badania nad zastosowaniem octanu wapnia do usuwania alfa - i beta -kwasów z odpadów chmielowych
Krystyna Hoffmann
Marta Huculak-Mączka
Ewelina Klem-Marciniak
Maciej Kaniewski
Dariusz Popławski
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 104027
10.15199/62.2017.2.32
OPAKOWANIE 2006-4
Z prac Polskiego Komitetu Normalizacyjnego
Monika Mularska
nr katalogowy: 18012
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-5
Dopłaty do prywatnego magazynowania mięsa w UE
Danuta Rycombel
nr katalogowy: 1631
CHŁODNICTWO 2004-8
Możliwości przechowywania pieczywa w modyfikowanej atmosferze
Lucjan Krała
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 751
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Monitoring parametrów wpływających na warunki klimatyczne podczas chłodniczego przechowywania mięsa
Urszula Stęplewska
nr katalogowy: 16146
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Zdolność redukcyjna piwa miarą jego stabilności smakowo-zapachowej
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 78955
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Zagrożenia związane ze stosowaniem do produkcji piwa chmieli i produktów chmielowych o podwyższonym stopniu zestarzenia
dr inż. Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 130554
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-2
Strategia zarządzania energią elektryczną w samochodach konwencjonalnych
F. ESPOSITO
V. ISASTIA
S. MEO
nr katalogowy: 18432
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-5
Kieszonkowe twarde dyski
nr katalogowy: 13001
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Przechowywanie warzyw
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 127413
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-9
Technologia radiowej identyfikacji obiektów RFID
Henryk Jankowki
Łukasz Krzak
Marcin Szczurkowski
Michał Warzecha
Cezary Worek
nr katalogowy: 21034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Przechowywanie, transport, systemy mieszania i dozowania oferta TECHNOSILOS s. n. c.
nr katalogowy: 6258
CHŁODNICTWO 2006-8
Wpływ różnych technologii chłodniczych na jakość wyrobów piekarniczych
JACEK KONDRATOWICZ
IWONA CHWASTOWSKA
nr katalogowy: 16079
CHŁODNICTWO 2005-12
Wybrane zagadnienia dotyczące przechowywania mrożonych półproduktów kulinarnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
KRZYSZTOF EGIERSKI
nr katalogowy: 8737
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Drugie życie czekolady
Maria Pawlik
nr katalogowy: 139672
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Funkcjonowanie chłodnictwa wielobranżowego jako zaplecza przemysłu mięsnego
Janina Jędrzejewska
Zbigniew Błoński
nr katalogowy: 16141
CHŁODNICTWO 2005-9
Pakowanie i przechowywanie wędlin w modyfikowanej atmosferze (MAP)
Lucjan Krala
Anna Kułagowska
nr katalogowy: 8700
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Jubileusz 25-lecia firmy Import-Export J.A. Szałas
nr katalogowy: 100319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
Chmiel i produkty chmielowe dla browarnictwa
Marcin Żyła
nr katalogowy: 149344
AURA 2017-11
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 110388
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Wybrane aspekty chłodniczego przechowywania owoców i warzyw
Piotr Grzegory
Dariusz Kowalczyk
nr katalogowy: 85137
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-2
Światowy rynek opakowań do żywności
nr katalogowy: 104250
ELEKTROINSTALATOR 2018-6
Funkcjonalna instalacja elektryczna w kuchni
nr katalogowy: 116679
CHŁODNICTWO 2012-4
Efektywne przechowywanie świeżych owoców i warzyw
nr katalogowy: 67247
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Prowadzenie dokumentacji niezbędnej do realizacji zadań służby bhp
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 101171
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-12
Zmiany w składzie żywic i olejków chmielowych w odmianach chmielu i ich produktach w ostatnich latach i wynikające z nich konsekwencje
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 40136
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 6–10 z 2023 r.)
Anna Skurzewska
nr katalogowy: 142403
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Zagrożenia dla przemysłu piwowarskiego w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 143868
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-6
Nowości techniki
nr katalogowy: 26918
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2015-4
Jasna łazienka
Marta Bednarska-Małek
nr katalogowy: 95472
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Odpowiedzialność przedsiębiorcy za bezpieczeństwo wyrobów
HALlINA TURLEJSKA
nr katalogowy: 30241
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
OptymaTM Slim Pack - agregaty chłodnicze w obudowie
nr katalogowy: 83807
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-22-23
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 102039
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-1
Aktywna i neutralna rola frontu w procesie krystalizacji kompozytów
EDWARD FRAŚ
EWA OLEJNIK
nr katalogowy: 32690
OPAKOWANIE 2007-12
Flakony perfumeryjne Historia najstarszych opakowań do przechowywania Historia najstarszych opakowań do przechowywania
Beata Hoffmann
nr katalogowy: 32070
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-10
Sery regionalne potencjalne źródło bakterii Listeria monocytogenes
ANNA SIP
MICHAŁ WIĘCKOWICZ
WŁODZIMIERZ GRAJEK
nr katalogowy: 38794
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Piwowarstwo rzemieślnicze mocny, światowy trend
nr katalogowy: 85101
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
42. Krasnostawskie Chmielaki już za nami
Marek Skomra
nr katalogowy: 71054
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-11
TWOJE PIWO - NASZA PASJA!
nr katalogowy: 116650
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Kultura Piwa
Marek Suliga
nr katalogowy: 81723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
OPAKOWANIE 2018-3
Zaawansowane kontenery na Anuga FoodTec 2018
nr katalogowy: 112796
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-2
Wpływ niektórych czynników technologicznych na hydrolizę wiązania estrowego w produkcie sulfonowania estrów metylowych kwasów tłuszczowych
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANNA GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 42933
CHŁODNICTWO 2008-4
Szybkość zmian oksydacyjnych lipidów w funkcji temperatury przechowywania mrożonego boczku wędzonego
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 34648
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-1
Targi Packaging Innovation niebawem
nr katalogowy: 65551
ELEKTROINSTALATOR 2021-10
ELEKTROINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 134100
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Nowoczesna technologia a jakość piwa - refleksje na ten temat i rady Mistrza - prof. Ludwika Narzissa dla współczesnych technologów piwowarów
nr katalogowy: 41718
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 47055
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Xanthohumol content in Polish beers Zawartość ksantohumolu w polskich piwach
Damian Toboła
Monika Stompor
Józef Błażewicz
Mirosław Anioł
nr katalogowy: 86120
10.12916/przemchem.2014.1447
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Kompendium wiedzy o piwie
Andrzej Brudzyński
Piotr Antkiewicz
Józef Błażewicz
Tadeusz Kuchciak
Dorota Michałowska
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 84836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Związki lotne w piwach wyprodukowanych z udziałem ryżu
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Milena Dziadkowska
Piotr Karpiń
ski
Mieczysław W. Obiedziń
ski
nr katalogowy: 100321
10.15199/64.2016.7-8.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Separation of bioactive compounds by counter-current chromatography. Part 2. Xanthohumol separation by centrifugal partition chromatography Oczyszczanie związków bioaktywnych z wykorzystaniem przeciwprądowej chromatografii odśrodkowej. Cz. II.** Separacja ksantohumolu z wykorzystaniem metody odśrodkowej chromatografii podziałowej
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
Karolina Grzęda
Edward Rój
Dorota Kostrzewa
Kazimierz Kozłowski
nr katalogowy: 98947
10.15199/62.2016.6.4
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Hop creep – mechanizm zjawiska i czynniki wpływające na jego przebieg
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 142852
10.15199/64.2023.2.7
hop creep
piwo
chmielenie na zimno
wtórna fermentacja
hop creep
beer
dry hopping
secondary fermentation
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Konserwacja i przechowywanie kwasowego zaczątku - istotnymi czynnikami warunkującymi wysoką i wyrównaną jakość pieczywa na kwasach
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 32763
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Revent – systemy komór garowniczo-chłodniczych
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-5
W zamrażarce. Zamrażanie i przechowywanie zamrażalnicze żywności w gastronomii
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 98391
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-4
Nowoczesne urządzenie do przechowywania żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 137266
10.15199/65.2022.4.3
łańcuch chłodniczy
e-zakupy
paczkomat dla żywności
przechowywanie żywności
cold chain
e-shopping
food parcel locker
food storage
CHŁODNICTWO 2013-5
Gazy do pakowania żywności Freshline MAP Najnowocześniejsza technologia pakowania, spełniającą normy Unii Europejskiej
nr katalogowy: 76711
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Rok 2008 w ocenie organizacji branżowych
nr katalogowy: 41071
CHŁODNICTWO 2013-12
Brochotrix thermosphacta - bakteria odpowiedzialna za psucie mięsa w warunkach chłodniczych
Beata Paziak-Domańska
Beata Bartodziejska
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 81215
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-16-17
TECHNIKA NA CODZIEŃ
nr katalogowy: 70362
AURA 2022-3
Ekologiczne rozwiązania dla rolnictwa i przemysłu
nr katalogowy: 136700
CHŁODNICTWO 2023-3
Zalety chłodni
Jan Wiśniewski
nr katalogowy: 143889
AUTO MOTO SERWIS 2023-6
Nowy system Havoline PitPack firmy Texaco Lubricants
nr katalogowy: 144469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Jakość goryczki chmielowej w piwach - od czego zależy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 134188
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-8
Extraction and fractionation of the hop extract using supercritical CO2 Ekstrakcja i frakcjonowanie ekstraktu chmielowego z wykorzystaniem CO2 w stanie nadkrytycznym
Dorota Kostrzewa
Edward Rój
Agnieszka Dobrzyńska-Inger
nr katalogowy: 86096
10.12916/przemchem.2014.1328
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-2
Nowe wydawnictwa
Ewa Lange
nr katalogowy: 82572
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Mielenie i przechowywanie kawy. Między żarnami
nr katalogowy: 87675
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Efektywne przechowywanie owoców i warzyw
nr katalogowy: 93063
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Podstawowe wybrane informacje o przechowywaniu ziarna zbóż
nr katalogowy: 83389
OPAKOWANIE 2019-5
Pojemniki AKL usprawniają logistykę magazynową
nr katalogowy: 120413
OPAKOWANIE 2023-11
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery część 19.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 146024
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Nadtlenki organiczne Czy ich stosowanie jest bezpieczne? część III
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 82025
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-11
Odmiany chmielu nośnikiem postępu krajowego chmielarstwa
Andrzej Lewandowski
nr katalogowy: 48274
CHŁODNICTWO 2018-4
Chłodziarki do wina
winny maniak
nr katalogowy: 115890
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-16-17
PORADNIK Wino dla inżyniera (204) Chłodziarki do wina
winny maniak
nr katalogowy: 115142
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Materiały niebezpieczne pod względem pożarowym (4)
Adam Siatka
nr katalogowy: 45801
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Stan magazynu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44850
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-11
Dawne sposoby konserwowania mięsa w słojach
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 47924
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Kawa w wersji slow
nr katalogowy: 69079
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Przegląd środków ochrony indywidualnej
nr katalogowy: 79907
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
Chmury wyższego poziomu
Erwin Halentz
Józef Trzionka
Roland Wacławek
nr katalogowy: 130753
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-12
Aby piwo nie popsuło miłej atmosfery na przyjęciu towarzyskim
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 81726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Bezpieczna konserwacja i przechowywanie zbóż
Wojciech Górniak
nr katalogowy: 99940
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Odtlenianie wody metodą membranową
Martin Jörg
Robert Koukol
Mateusz Jackowski
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 135244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Odtlenianie wody metodą membranową
Martin Jörg
Robert Koukol
Mateusz Jackowski
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 135244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Odtlenianie wody metodą membranową
Martin Jörg
Robert Koukol
Mateusz Jackowski
Janusz Rozumecki
nr katalogowy: 135244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Zagrożenia dla przemysłu piwowarskiego w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 143868
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Piwne Trendy 2023
Michał Kopik
nr katalogowy: 145720
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH