Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Analiza sensoryczna w opracowywaniu nowych produktów
T. Kołczak
B.E. Kupiec
nr katalogowy: 6996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Intensywność wrażeń
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 75771
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Analiza sensoryczna z udziałem dzieci – wyzwania w projektowaniu nowych produktów
Monika Kosowska
nr katalogowy: 106579
OPAKOWANIE 2021-7
Barwy druku. Offset arkuszowy Lakiery – część 5.
Ewa Rajnsz
nr katalogowy: 132607
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Analiza sensoryczna wyrobów piekarskich
Robert Iwański
Marek Wianecki
Sylwia Łomaszewicz
nr katalogowy: 19010
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Metodyka oceny sensorycznej surowców i produktów młynarskich
nr katalogowy: 114141
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Analiza sensoryczna – czy to na pewno takie trudne? Część 1. Jak zorganizować skutecznie funkcjonujący panel sensoryczny
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146892
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Metody sensoryczne w kontroli jakości
Anna Wachowicz
nr katalogowy: 69072
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Tekstura żywności
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 25844
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Tekstura żywności Część II - Wybrane metody sensoryczne
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 35500
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Jakość skórki
nr katalogowy: 77283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Czynniki wpływające na wyniki ocen sensorycznych
Urszula Dąbrowska
nr katalogowy: 71367
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-2
SIEĆ SENSORYCZNA DO POMIARU WIELKOŚCI BIOMEDYCZNYCH CZŁOWIEKA
Rafał Nogły
Marian Wnuk
nr katalogowy: 136476
10.15199/13.2022.2.2
sieć sensoryczna
parametry życiowe
temperatura
saturacja
ciśnienie krwi
EKG
WBAN
Bluetooth
antena
antena tekstylna
sensory network
vital signs
temperature
saturation
blood pressure
EKG
WBAN
Bluetooth
antenna
textile antenna
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Tilt and vibration measurement of the remote objects using ZigBee communication
Bohdan BOROWIK
nr katalogowy: 53237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Nowoczesna minimleczarnia na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim
nr katalogowy: 66720
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-6
Bezpieczeństwo i jakość polskiej żywności po akcesji do UE - próba oceny
Marta Szyba
nr katalogowy: 84665
OPAKOWANIE 2010-11
Badanie zmian zapachu i smaku przy kontakcie opakowania z żywnością
Ewa Ziółkowska
Stanisław Kmieciak
nr katalogowy: 55422
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Analiza sensoryczna – czy to na pewno takie trudne? Organizacja funkcjonowania pracowni analizy sensorycznej
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 147272
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Zarządzanie jakością sensoryczną w przemyśle piwowarskim Cz. 1. Wybór i selekcja kandydatów
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 44686
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Pasztety wielkanocne
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 119301
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Marynowanie surowców mięsnych
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska -Kapituła
Iwona Zadroga
Ryszard Żywica
Adam Więk
Joanna K. Banach
nr katalogowy: 109013
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-3
Czynniki warunkujące proces peklowania
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 119300
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-11
Czy możliwe jest warzenie powtarzalnych piw w małych browarach?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 124002
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
BEZPRZEWODOWA PLATFORMA DO POMIARU TĘTNA I SATURACJI SpO2 PRACOWNIKÓW ZATRUDNIONYCH W WYROBISKACH GÓRNICZYCH
Michał Kowal
Sławomir Kubal
Piotr Piotrowski
Kamil Staniec
nr katalogowy: 101812
10.15199/59.2016.6.88
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Interaktywna sonifikacja obrazów dla niewidomych - badania pilotażowe
Izabela BOROWIECKA
Piotr SKULIMOWSKI
Michał BUJACZ
Andrzej RADECKI
Paweł STRUMIŁŁO
nr katalogowy: 100514
10.15199/48.2016.09.26
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-7
D jak dłonie, cz. 2 Używaj odpowiednich rękawic ochronnych.
nr katalogowy: 114847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Funkcjonalny i pokrzepiający napój kombucza - technologia otrzymywania oraz jakość sensoryczna i właściwości fizykochemiczne
Bożena Waszkiewicz-Robak
Elżbieta Biller
Klaudia Kulik
Magdalena Częścik
nr katalogowy: 96862
10.15199/64.2016.2.5
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Ocena sensoryczna
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 88785
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-4
Środki transportu w przemyśle mięsnym
Joanna Kulikowska
nr katalogowy: 131405
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
Z glutaminianem sodu czy bez?
Joanna Szaciło
Kamil Szaciło
nr katalogowy: 104155
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-3
ŚRODOWISKO LABORATORYJNE DO BADANIA SIECI SENSORYCZNEJ OPARTEJ NA UKŁADACH SERII WASPMOTE
Rafał Skrocki
Jarosław Michalak
nr katalogowy: 119402
10.15199/13.2019.3.3
Słowa kluczowe: Sieć sensoryczna
Bluetooth Zigbee
Waspmote
Sensor network
Bluetooth Zigbee
Waspmote
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Czynniki warunkujące wrażliwość sensoryczną
Urszula Dąbrowska
nr katalogowy: 70277
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Lipooksygenazy a stabilność sensoryczna piwa
Dorota Michałowska
nr katalogowy: 67226
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. III. Znaczenie badań sensorycznych w badaniach trwałości żywności
Wojciech Piasecki
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 92017
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
XIX Szkoła Technologii Fermentacji
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 116199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Walidacja metod sensorycznych do oceny produktów spożywczych
Justyna Czyrko
Diana Małgorzata Bruś
Patrycja Olszyńska
Monika Imierska
nr katalogowy: 90147
10.15199/65.2015.3.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-2
Jakość szynek surowo dojrzewających
Halina Makała
Monika Foltyn
nr katalogowy: 89622
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Ocena sensoryczna czekolad wyprodukowanych z różnych odmian ziarna kakaowego
Jolanta Kowalska
Izabela Zasiewska
Bogumiła Urbańska
Marta Ciecierska
nr katalogowy: 117675
10.15199/65.2018.12.3
czekolada
czekolada surowa
ziarno kakaowe
ocena sensoryczna
chocolate
raw chocolate
cocoa beans
sensory analysis
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Jakość surowców i kontrola procesu w aspekcie zapewniania stabilności sensorycznej piwa, cz. 1
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 71060
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-2-3
Sterowanie topologią jako metoda efektywnego zarządzania zużyciem energii źródła prądowego w sieciach sensorycznych
Marcin Wawryszczuk
Marek Amanowicz
nr katalogowy: 68933
OPAKOWANIE 2011-8
Techniki pakowania pieczywa jako metoda przedłużania jego świeżości
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 61746
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Odmiany chmielu Puławski i Magnat Cz. III . Przydatność do produkcji piwa
Urszula Skomra
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 80282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Właściwości sensoryczne pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77667
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Zastosowanie glukomannanu w produkcji żywności prozdrowotnej
Danuta Górecka
Krzysztof Dziedzic
Emilia Szafarz
Magdalena Szafarz
nr katalogowy: 94956
10.15199/65.2015.11.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
SENSORYCZNA DYSTRYBUCYJNA SIEĆ ROF PRZYSTOSOWANA DO PRACY W JEDNOSTKACH OPIEKI ZDROWOTNEJ
Zbigniew Zakrzewski
nr katalogowy: 93817
10.15199/59.2015.8-9.107
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Analiza sensoryczna – czy to na pewno takie trudne? (cz. 3) Metody analizy sensorycznej
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 147800
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
System HARPC - nowy oręż w służbie bezpieczeństwa żywności
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 100740
10.15199/47.2016.9.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Na gorąco Aparaty grzejne w zakładach gastronomicznych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 109865
CHŁODNICTWO 2014-8
Wpływ dodatku transglutaminazy na stabilność zawartości i zdolność utrzymywania wody w parówkach podczas chłodniczego przechowywani
Ewelina Brzozowska
Ilona Gałązka-Czarnecka
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
Karolina Janczewska
nr katalogowy: 86287
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Zmiany w udziałach najważniejszych składników olejków chmielowych i ich wpływ na jakość aromatu chmielowego w piwach
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 85131
OPAKOWANIE 2012-10
Badania sensoryczne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 71930
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Jakość sensoryczna mięsa króliczego w zależności od metody pakowania i czasu chłodniczego przechowywania
IWONA CHWASTOWSKA-SIWIECKA
Marzena Hajduczenia
nr katalogowy: 57678
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-12
Rheometric measurements and sensory analysis of some cosmetics Badania reometryczne i analiza sensoryczna wybranych kosmetyków
Joanna Płocica
Barbara Tal-Figiel
Wiesław Figiel
Paweł Turek
nr katalogowy: 95886
10.15199/62.2015.12.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-12
Starzenie piwa - reakcje utleniania
Olga Szczepanik
Aneta Ciosek
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 123883
10.15199/64.2019.12.2
piwo
utlenianie
starzenie piwa
beer
oxidation
beer aging
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Jak metoda ESR (spektroskopia elektronowego rezonansu spinowego) może pomóc w monitorowaniu procesu warzenia piwa
Marcus Pagenstecher
Mogens L. Andersen
nr katalogowy: 116704
10.15199/64.2018.10.1
warzenie
piwo
brzeczka
stabilność sensoryczna
ESR
brewing
beer
wort
flavor stability
ESR
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-6
KOOPERACYJNA LOKALIZACJA SDF W ŚRODOWISKU ZURBANIZOWANYM
Jan M. Kelner
Cezary Ziółkowski
nr katalogowy: 114318
10.15199/59.2018.6.8
bezpilotowa platforma latająca
bezprzewodowa sieć sensoryczna
efekt Dopplera
lokalizacja
metoda SDF
środowisko zurbanizowane.
Doppler effect
localization
signal Doppler frequency (SDF)
SDF method
unmanned aerial vehicle (UAV)
urban environment
wireless sensor networks (WSN).
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Sorbet coraz popularniejszy
nr katalogowy: 19042
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Mierz zamiar podług sił
Robert Kozela
nr katalogowy: 144908
AURA 2019-10
Słowa, słowa...
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 123008
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Refleksje przed dzwonkiem
nr katalogowy: 127992
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Refleksje przed dzwonkiem
nr katalogowy: 127992
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Jakość mikrobiologiczna i sensoryczna fermentowanych napojów miodowych
mgr inż. Emilia Łapińska
inż. Małgorzata Pikora
dr hab. Monika Trząskowska
nr katalogowy: 130557
10.15199/64.2021.1.4
napój miodowy
probiotyki
fermentacja
Lactobacillus
honey drink
probiotics
fermentation
Lactobacillus
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-4
Pogoda dla gadaczy
nr katalogowy: 24421
AURA 2010-1
Trzeba ważyć słowa
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 49109
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Podstawowe informacje o mykotoksynach i innych zanieczyszczeniach szkodliwych dla zdrowia
nr katalogowy: 32978
AURA 2007-8
Pytania testowe etapu centralnego XXII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 29013
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
OPRACOWANIE PROTOTYPU BEZPRZEWODOWEJ SIECI SENSORYCZNEJ NISKIEJ MOCY DLA POTRZEB MONITOROWANIA INFRASTRUKTURY PRZEMYSŁOWEJ
Michał Grabia
Tomasz Markowski
Jakub Mruczkiewicz
Krzysztof Plec
nr katalogowy: 106389
10.15199/59.2017.6.89
DASH7
LPWAN
Przemysł 4.0
sieć sensoryczna.
Industry 4.0
DASH7
LPWAN
sensor network.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych smoothie jabłko-jagoda kamczacka w trakcie przechowywania
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Milena Bielecka
nr katalogowy: 122486
10.15199/64.2019.8-9.6
jagoda kamczacka
jabłko
smoothie
blue honeysuckle berry
apple
smoothie
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
OPAKOWANIE 2019-8
Gdy liczy się jakość i ekologia
nr katalogowy: 122049
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-2-3
Okręt
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 96350
GOSPODARKA WODNA 2014-8
PRZEGLĄD WYDAWNICTW - Odrzańska Droga Wodna (pod redakcją Jana Kulczyka, Alfreda Dubickiego oraz Doroty Olearczyk) Polskie Towarzystwo Geofizyczne - Dolnośląskie Wydawnictwo Edukacyjne, Wrocław 2013 r.
Jan Winter
nr katalogowy: 85993
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-20
Esencja
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 86823
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wpływ ultradźwięków na cechy jakości żywności
Monika Radzymińska
Andrzej Wesołowski
Ewa Siemianowska
nr katalogowy: 117685
10.15199/65.2018.12.10
ultradźwięki
jakość sensoryczna
przetwory mięsne
produkty piekarskie
ultrasounds
sensory quality
meat products
bakery products
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Mobilny system wspomagający naukę geografii dla osób z niepełnosprawnością wzroku
Piotr SKULIMOWSKI
Dagna TURANT
nr katalogowy: 108545
10.15199/48.2017.08.33
interaktywna sonifikacja
substytucja sensoryczna
Android
osoby niewidome
mapy hipsometryczne
interactive sonification
sensory substitution
Android
blind persons
hypsometric maps
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-6
Mięsne produkty panierowane jako przykład żywności wygodnej
Oskar Nowak
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 149204
żywność wygodna
mięsne produkty panierowane
innowacje
zdrowie
convenient meat products
breaded meat
battered meat
innovations
health
AURA 2021-9
„Im mądrzej, tym głupiej”
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 133421
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-10
Tryb
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 59782
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-4
Angielski dla behapowców - lekcja 4
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 50950
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-3
Angielski dla behapowców - lekcja 3
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 50581
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
Angielski dla behapowców - lekcja 2
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 50008
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-1
Angielski dla behapowców
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 49345
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-10
Standardowy młot na ryzyko
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 44434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Wybitnym Wielkopolaninem
Adam Nowak
nr katalogowy: 19129
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Ścieżki kariery
ARLETTA KOWALIK
nr katalogowy: 18553
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Angielski dla behapowców - Lekcja 23
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 63756
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-9
Angielski dla behapowców - Lekcja 21
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 62176
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-8
Angielski dla behapowców - Lekcja 20
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 61491
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Angielski dla behapowców.lekcja 12.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 56137
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Badania stalowych poprzeczników rurowych w linii 110 kV
Aleksy Łodo
Jarosław Michałek
nr katalogowy: 100844
10.15199/33.2016.09.13
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-7
Znaczenie i historia słowa "korozja"
HERMANN LEYERZAPF
nr katalogowy: 69168
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Możliwości zastosowania HPP do przedłużania terminu przydatności do spożycia twarogów
Maria Wachowska
Agnieszka Jankowska
Marta Puchta
nr katalogowy: 118236
10.15199/65.2019.1.6
presuryzacja
twarogi
utrwalanie
mikrobiologia
pressurization
curd cheeses
preservation
microbiology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Herbaty czarne jakość sensoryczna i ich właściwości przeciwutleniające
Przemysław Dmowski
Karol Zakrzewski
nr katalogowy: 115043
10.15199/65.2018.7.8
aromatyzowana herbata czarna
przeciwutleniacze
ocena konsumencka
barwa
flavoured black tea
antioxidants
consumer evaluation
colour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Próba zastosowania oceny porównawczej produktów handlowych w celu uzyskania lepszej poprawności wyników analizy sensorycznej
Joanna Danielczuk
nr katalogowy: 121986
10.15199/65.2019.8.6
metoda sensoryczna
analiza porównawcza
wyniki fałszywie dodatnie i fałszywie ujemne
parametry czułości i selektywności
parametry poprawności
sensory method
comparative analysis
false-positive and false-negative results
parameters of sensitivity and selectivity
parameters of corectness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Próba wzbogacenia pączków w błonnik pokarmowy
Marianna Raczyk
Katarzyna Ratusz
Katarzyna Kucharczyk
nr katalogowy: 126520
10.15199/65.2020.5.5
pączki
błonnik
tłuszcz
smażenie
ocena sensoryczna
doughnuts
fibre
fat
deep-frying
sensory analyses
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-2
Ocena jakości handlowych mąk orkiszowych typ 2000
Grażyna Cacak-Pietrzak
Agnieszka Sulkowska
nr katalogowy: 131273
orkisz
mąka razowa
wartość wypiekowa
pieczywo
ocena sensoryczna
spelt
wholemeal flour
baking value
bread
sensory characteristics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Kilka zasad ekoprojektowania opakowań do żywności – wyzwania i zalecenia
Anna Niepsuj-Wójkowska
nr katalogowy: 147795
10.15199/65.2024.3.5
opakowanie do żywności
ekoprojektowanie
gospodarka oobiegu zamkniętym
recykling
food packaging
ecodesign
circular economy
recycling
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2004-1
Tworzenie Przyszłości
nr katalogowy: 7735
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-9
Metalurgia Proszków
Stolarz S.
nr katalogowy: 15067
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-11
Wkłady, książki i nowoczesność
A. Kacperska
nr katalogowy: 6140
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Instytut jako imperium
J.Knyziak
nr katalogowy: 321
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Książki nadesłane
nr katalogowy: 105
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 22373
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Karnawał w tradycji
nr katalogowy: 19256
AURA 2004-1
TAJEMNICE ZDROWIA ŻYWE SREBRO ZAGRAŻAJĄCE ŻYCIU
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 429
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-6
O orientacji sieci przestrzennej kryształu
MIROSŁAW WRÓBEL
nr katalogowy: 10224
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Walory zdrowotne wyrobów typu musli
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 44992
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-1
IN MEMORIAM - Hubert Rak (1931-2012)
Mirosław Żak
nr katalogowy: 73803
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-1
Angielski dla behapowców.lekcja 13.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 57253
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-7
Badania i ocena rozprzestrzeniania ognia przez świetliki dachowe
Bartłomiej Krzysztof Papis
nr katalogowy: 99785
10.15199/33.2016.07.09
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-7
Jesteśmy... dopóki rynek polski jest dla Polaków
K. Malinowski
nr katalogowy: 13770
AURA 2005-7
CZY BAKTERIE MOGĄ ZE SOBĄ ROZMAWIAĆ
Jan Kołodyński
nr katalogowy: 8476
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-2
Kolekcjoner porcelany
Bogdan Brózda
nr katalogowy: 5217
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-10
Jak mówić, jak pisać
Tomasz Strzelecki
nr katalogowy: 3612
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Podręczniki szkolne do bhp
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 299
OPAKOWANIE 2005-11
Druk cyfrowy i tradycyjny. Cy naprawdę stoimy przed dylematami wyboru
Edward Godawa
nr katalogowy: 11338
OPAKOWANIE 2023-10
Zrównoważony rozwój w branży opakowań: ważniejszy niż sądzisz
nr katalogowy: 145612
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-5
Toskańskie klimaty i secesja
TERESA KOKOCIŃSKA
nr katalogowy: 18564
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-12
Wybór nauki
Jerzy Kołodziejczak
nr katalogowy: 5388
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 4829
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-6
Edukacja i rynek
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 19832
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Kumoterstwo albo franchising
J. Knyziak
nr katalogowy: 342
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Felieton. Ciasteczko trochę nieświeże
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 12607
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-3
Warunki niezbędne do właściwego wykonania zabezpieczenia antykorozyjnego -z punktu widzenia inwestora
A. Królikowska
nr katalogowy: 10841
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-9
angielski dla behapowców lekcja 9
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 54370
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-6-7
Wielkie inwestycje II RP (5) Polityka przemysłowa rządu polskiego (c.d.)
nr katalogowy: 119268
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-1
Wybrane zagadnienia z bezpieczeństwa pożarowego obiektów budowlanych - nośność ogniowa R
Paweł Sulik
nr katalogowy: 103630
10.15199/33.2017.01.15
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wprowadzenie do cyklu publikacji
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 142264
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Wprowadzenie do cyklu publikacji
Małgorzata Lotko
nr katalogowy: 142264
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1b
Feature Words Selection for Knowledge-based Word Sense Disambiguation with Syntactic Parsing
Wenpeng LU
Heyan HUANG
Chaoyong ZHU
nr katalogowy: 65410
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-12
Oblicza papieru
Agnieszka Andruszkiewicz
nr katalogowy: 4725
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2004-10
Ewidencja gruntów we wnioskach rolników o dopłaty
Wojciech Zimnoch
nr katalogowy: 4494
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-23
Nie tylko od święta
Ewa Mańkiewicz-Cudny
nr katalogowy: 5616
DOZÓR TECHNICZNY 2005-5
Drgania własne kabiny dźwigu podczas jazdy
P. Lonkwic
K. Kęcik
T. Łusiak
nr katalogowy: 8938
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Nie tylko w świecie ciszy I- IV
B. Bieś
nr katalogowy: 334
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Szansę i zagrożenia dla piekarstwa
HENRYK PIESIEWICZ
MAGDALENA MART
ANDRZEJ SZYDŁOWSKI
nr katalogowy: 14004
DOZÓR TECHNICZNY 2006-3
Diagnostyka materiałowa urządzeń cieplno-mechanicznych bloków energetycznych i prognozowanie trwałości
M. Drop
E. Włoczyk
nr katalogowy: 16287
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-5
ANTYKOROZJA 2005
Zofia Machowska
nr katalogowy: 14309
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2005-5
Rys historyczny Oddziału PZITS w Katowicach lata 1938-2004
Zbigniew Janota
nr katalogowy: 8806
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 19
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 60932
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
Angielski dla behapowców - Lekcja 18
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 60471
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Angielski dla behapowców
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 55468
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Produkcja strunobetonowych wież wirowanych
Aleksy Łodo
Jarosław Michałek
Maciej Chodór
nr katalogowy: 100843
10.15199/33.2016.09.12
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-10
"Czym sam się brzydzisz, nie czyń tego nikomu"
K. Kubiak
nr katalogowy: 22254
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-1
Metoda zintegrowanej oceny ryzyka awarii w podsystemie dystrybucji wody
JANUSZ RAK
BARBARA TCHÓRZEWSKA-CIEŚLAK
nr katalogowy: 16562
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-4
Rys historyczny Oddziału PZSTS w Katowicach lata 1938-2004
Zbigniew Janota
nr katalogowy: 9255
AURA 2005-7
RECENZJE. KAMIENNY KRAKÓW - SPOJRZENIE GEOLOGA, EKONOMIA ŚRODOWISKA I ZASOBÓW NATURALNYCH, BEZMIAR MATEMATYCZNEJ WYOBRAŹNI
nr katalogowy: 8481
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2005-2
Udział Instytutu Technologii Nafty w rozwoju PKN ORLEN S.A.
Leszek Ziemiański
Winicjusz Stanik
Iwona Skręt
Ludwik Kossowicz
nr katalogowy: 14234
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Wizualizacje w bhp skuteczne narzędzie czy tylko ozdoba?
Justyna Pokładnik
nr katalogowy: 104893
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-2
Angielski dla behapowców - lekcja 14
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 57561
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Problemy z ponownym wykorzystaniem całych elementów konstrukcyjnych
Szymon Dawczyński
Janusz Brol
nr katalogowy: 100869
10.15199/33.2016.09.38
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-10
O odpowiedzialność za słowo w technice
Grażyna Balkowska
nr katalogowy: 63473
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-9
Ewolucyjne projektowanie filtrów cyfrowych o nietypowych charakterystykach i skończonej długości słowa bitowego
ADAM SŁOWIK
nr katalogowy: 54273
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Wszyscy jesteśmy Ukraińcami!
Robert Kozela
nr katalogowy: 136646
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-1
Elektrochemiczne zabezpieczanie zbrojenia konstrukcji żelbetowych przed korozją
ADAM ZYBURA
nr katalogowy: 23695
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Indywidualność, dbałość o jakość, rozsądek kupiecki - wywiad z Peterem Beckerem, prezesem Centralnego Związku Niemieckich Piekarzy Rzemieślników
nr katalogowy: 4998
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Finaliści Bocuse d’Or Poland 2023
nr katalogowy: 145000
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-8
Cuchaule - chleb szafranowy Odrobina świątecznego smaku na co dzień
nr katalogowy: 108435
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Angielski dla behapowców lekcja 6
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 52368
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Angielski dla behapowców - lekcja 5
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 51858
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-5
Angielski dla behapowców - lekcja 17
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 59443
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Angielski dla behapowców.lekcja 16.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 59011
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Zastosowanie metod statystycznych do kontroli odbiorczej prefabrykatów betonowych
Małgorzata Lenart
nr katalogowy: 93713
10.15199/33.2015.09.51
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-5
Badania i rozwój posadzek przemysłowych
Lech Czarnecki
nr katalogowy: 25921
ODZIEŻ 2007-2
Mimesis
Joanna Żaworonek
nr katalogowy: 25588
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Analiza właściwości sensorycznych, barwy i tekstury biszkoptów z substytutami mąki pszennej
Joanna Grad
Agata Marzec
nr katalogowy: 118819
10.15199/65.2019.2.5
biszkopt
żywność bezglutenowa
ocena sensoryczna
gęstość
sponge cake
gluten- free food
sensory evaluation
density
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
REKLAMA – dziecko marketingu, często niesprawne
Franciszek Kładź
nr katalogowy: 135932
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
Tissue. Narzędzia tnące dla profesjonalistów
Marek Pstrong
nr katalogowy: 112961
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-12
METODA ELEMENTÓW SKOŃCZONYCH W OBRÓBCE PLASTYCZNEJ MATERIAŁÓW SPIEKANYCH
IWONA POKORSKA
nr katalogowy: 32248
SZKŁO I CERAMIKA 2008-4
Statystyka rozkładu Weibulla wytrzymałości szkła na zginanie
WACłAW M. REćKO
nr katalogowy: 36992
SZKŁO I CERAMIKA 2008-3
Rozkład Weibulla dla wytrzymałości betonu
WACŁAW M. REĆKO
nr katalogowy: 36020
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-4
System wieloczęstotliwościowej tomografi i impedancyjnej
STEFAN WÓJTOWICZ
KONRAD NITA
JAN SIKORA
nr katalogowy: 25513
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2007-1
BUDOWA, WŁASNOŚCI, WYTWARZANIE I ZASTOSOWANIE NANOMATERIAŁÓW
JAKUB PALKA
nr katalogowy: 23501
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-2
Tissue. Narzędzia tnące dla profesjonalistów
Marek Pstrong
nr katalogowy: 89785
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2008-3
WYBRANE WŁASNOŚCI FIZYCZNE SPIEKU ALUMINIUM W WYSOKICH TEMPERATURACH
IWONA POKORSKA
nr katalogowy: 33994
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-1
Moduły LED
Andrzej WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 32338
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2007-8
Rurociąg "Przyjaźń" - 44 lata ochrony katodowej
WŁADYSŁAW DZIUBA
nr katalogowy: 29105
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-10
Badanie elektryzacji węglowodorów domieszkowanych fullerenami
Paweł AKSAMIT
Dariusz ZMARZŁY
nr katalogowy: 38625
AURA 2008-10
Problemy teledetekcyjnego monitoringu środowiska
LESŁAW PETERS
nr katalogowy: 38517
AURA 2008-7
Najtrudniejsze zadania stoją przed energetyką
EDWARD GARŚCIA
nr katalogowy: 36304
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Bioetanol z kukurydzy - czy warto produkować?
JOANNA KAWA-RYGIELSKA
nr katalogowy: 26238
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH