Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
AKTUALNOŚCI Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Prym wiedzie jabłko, tuż za nim pomidor i marchewka
nr katalogowy: 127662
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Z KRAJU
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 119747
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Jabłko Edenu
nr katalogowy: 142792
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-2
Jabłko Edenu
nr katalogowy: 142792
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-9
Geodezyjne Wielkie Jabłko
Mariusz Meus
nr katalogowy: 133405
AURA 2021-10
Jabłoń, w tradycji drzewo poznania dobra i zła
Małgorzata FALENCKA-JABŁOŃSKA
nr katalogowy: 133680
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Pomidor - idealne źródło witamin, substancji odżywczych i prozdrowotnych
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 61778
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Chronione Oznaczenie Geograficzne
nr katalogowy: 140931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
WINO - Jabłko - podstawa cydru
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148042
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Szukajmy inspiracji wokół siebie
nr katalogowy: 111498
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-5-6
Polskie jabłko - XI konferencja naukowo-techniczna w Warce
nr katalogowy: 114509
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Dylemat kawowej kwasowości
Małgorzata Bartelak
nr katalogowy: 86258
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
TYMBARK - 75 lat razem
nr katalogowy: 64604
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Stabilność karotenoidów w żywności
Arkadiusz Szterk
Piotr P. Lewicki
nr katalogowy: 45313
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Przekąski coraz popularniejsze
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 148552
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
O recepturach i nazwach produktów, czyli "co nam zostało z tych lat"
nr katalogowy: 90208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych smoothie jabłko-jagoda kamczacka w trakcie przechowywania
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Milena Bielecka
nr katalogowy: 122486
10.15199/64.2019.8-9.6
jagoda kamczacka
jabłko
smoothie
blue honeysuckle berry
apple
smoothie
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-9
Geodezyjne Wielkie Jabłko
Mariusz Meus
nr katalogowy: 133405
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-4
Wizualizacje w bhp skuteczne narzędzie czy tylko ozdoba?
Justyna Pokładnik
nr katalogowy: 104893
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-10
Nowe smaki, ciekawe historie
nr katalogowy: 150836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Polskie Jabłko - XII konferencja w Warce firm DSM, Fructopol i Flottweg
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 120728
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-1
Polskie jabłko potrzebuje strategii na trudniejsze lata Polish Apple needs a Strategy for the Difficult Years
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 82259
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Wina Izraela – czy koszerne znaczy lepsze?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132519
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Wychowanie i żywienie dzieci to radość i partyzantka zarazem
Katarzyna Lemanowicz
nr katalogowy: 68839
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Nowości Comprital 2022
nr katalogowy: 136606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Krewetki z rusztu
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 53152
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Amarone - wino medytacyjne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101626
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Własny (pyszny!) cydr – to nic trudnego
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 146838
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności – wrzesień 2010 r.
nr katalogowy: 54923
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Ocena możliwości wykorzystania zamrażania jako obróbki wstępnej przed tłoczeniem miazg owocowych
Andrzej Cendrowski
Zuzanna Dombrowska
nr katalogowy: 142044
10.15199/64.2023.1.4
jabłko
miazga
sok
obróbka wstępna
zamrażanie
tłoczenie
apple
pulp
juice
pre-treatment
freezing
pressing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Owoce pigwy pospolitej - potencjalny surowiec dla przetwórstwa
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 54450
AURA 2016-2
Zdrowe życie na zdrowej planecie. Zdrowa żywność nie musi byś droga
Paulina Firak
nr katalogowy: 96501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Cydr - jabłko z "mocą"
Ilona Schneider
nr katalogowy: 93609
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Wina Izraela – czy koszerne znaczy lepsze?
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 132519
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-12
Czym jest coaching bezpieczeństwa?
Jędrzej Wróżyna
nr katalogowy: 146365
AURA 2024-11
Wyceny przedsięwzięć ochronnych
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 151518
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Wytłoki z jabłek. Alternatywne możliwości zastosowania ekstraktów roślinnych
Magdalena Korola
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144971
10.15199/62.2023.9.4
wytłoki jabłkowe
ekstrakt roślinny
związki bioaktywne
działanie przeciwdrobnoustrojowe
apple pomace
plant extract
bioactive compounds
antimicrobial activity
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
Internet rzeczy - wyzwania i zagrożenia
Jacek Jarmakiewicz
Krzysztof Maślanka
nr katalogowy: 108981
10.15199/59.2017.8-9.1
Internet rzeczy
Internet nanorzeczy
Internet rzeczy wojskowych
Internet służb
Internet of Things
Internet of Nano Things
Internet of Military Things
Internet of Secret Service
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Rynek produktów na bazie jabłek
Stanisław Kalisz
Anna Grobelna
Kinga Kienc
nr katalogowy: 132376
10.15199/64.2021.3.4
jabłka
asortyment
rynek
produkty jabłkowe
apples
assortment
market
apple products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Zastosowanie procesu aglomeracji ciśnieniowej do zagospodarowania wytłoków jabłkowych
Ryszard Kulig
Renata Różyło
Grzegorz Łysiak
Paweł Hyła
nr katalogowy: 144663
10.15199/65.2023.8.4
wytłoki jabłkowe
aglomeracja ciśnieniowa
utylizacja odpadów
jakość aglomeratów
lepiszcza
apple pomace
pressure agglomeration
waste utilization
agglomerate quality
binders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Zastosowanie procesu aglomeracji ciśnieniowej do zagospodarowania wytłoków jabłkowych
Ryszard Kulig
Renata Różyło
Grzegorz Łysiak
Paweł Hyła
nr katalogowy: 144663
10.15199/65.2023.8.4
wytłoki jabłkowe
aglomeracja ciśnieniowa
utylizacja odpadów
jakość aglomeratów
lepiszcza
apple pomace
pressure agglomeration
waste utilization
agglomerate quality
binders
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH