Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Pszenica durum nie tylko do produkcji makaronu
nr katalogowy: 6354
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Pszenica i semolina durum najlepszymi surowcami do produkcji makaronu
nr katalogowy: 25869
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-5
Prawie wszystko o surowcach z pszenicy durum do produkcji makaronu
nr katalogowy: 35245
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Perspektywa produkcji i wykorzystania krajowego ziarna pszenicy durum
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 137014
pszenica twarda
pszenica durum
jakość
plonowanie
uprawa
durum wheat
quality
yield
cultivation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Pszenica durum najlepszym surowcem do produkcji makaronu
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14126
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Pszenica durum - geografi a uprawy, handel międzynarodowy, wyróżniki jakościowe, wykorzystanie
nr katalogowy: 54204
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe - Część 4 (ostatnia) – Jakość wypiekowa odmian pszenicy durum
nr katalogowy: 25864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Wykorzystanie pszenicy w różnych gałęziach przemysłu spożywczego - wymagania technologiczne
GRAŻYNA CACAK-PIETRZAK
nr katalogowy: 39055
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Charakterystyka mąk makaronowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53660
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Przemysł zbożowo-młynarski i paszowy w Kanadzie
nr katalogowy: 24533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Przemysł zbożowo-młynarski i paszowy w Kanadzie
nr katalogowy: 24533
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pszenica durum - produkcja, charakterystyka i sposoby wykorzystania na świecie
nr katalogowy: 110962
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Wpływ twardości ziarna pszenicy na jakość technologiczną mąki
nr katalogowy: 20079
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Agrotechniczne i logistyczne aspekty uprawy pszenicy durum w Polsce
WIKTOR OBUCHOWSKI
AGNIESZKA MAKOWSKA
MIŁOSZ ŁUCZAK
HANNA SULEWSKA
nr katalogowy: 30252
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Widoczny wzrost popytu na pszenicę durum i makarony w okresie pandemii koronawirusa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Czynniki wpływające na barwę makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 75664
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Przemysł młynarski w Europie ważny sektor gospodarki
nr katalogowy: 23496
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Widoczny wzrost popytu na pszenicę durum i makarony w okresie pandemii koronawirusa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132050
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Jakość ziarna pszenicy z tegorocznych zbiorów w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 140645
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Sposoby zwiększania wartości odżywczej makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 78277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Pszenica - zboże wyjątkowe
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123773
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Francja największym producentem i eksporterem zbóż w Unii europejskiej
nr katalogowy: 39796
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Nowe zboże tritordeum - mieszaniec pszenicy i jęczmienia
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 116498
krzyżowanie
plon
alergenność
luteina
crossing
yield
allergenicity
lutein
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Pszenica durum – surowiec do produkcji makaronu, ale nie tylko
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Jakość wybranych surowców makaronowych dostępnych na rynku polskim
Aldona Sobota
Piotr Zarzycki
Ewelina Kuzawińska
Anna Wirkijowska
Emilia Sykut-Domańska
nr katalogowy: 110957
semolina
mąka makaronowa
pszenica zwyczajna
pszenica durum
semolina
flour pasta
common wheat
durum wheat
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Walory żywieniowe i zastosowanie orkiszu
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 41568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Liczba opadania - wskaźnik oceny aktywności alfa-amylazy
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 99944
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Optymalizacja jakości surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 60164
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 54864
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-2
Informacje z Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy (EFMA)
nr katalogowy: 89328
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141701
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Pszenica orkisz - wartość żywieniowa i wypiekowa oraz możliwości wykorzystania przetworów
Roman Jurga
nr katalogowy: 72175
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Pszenica durum – surowiec do produkcji makaronu, ale nie tylko
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132048
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 53669
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-2
Wpływ zawartości białka w pszenicy durum na jej własności przemiałowe
nr katalogowy: 24130
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 69712
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Joanna Szarzyńska
nr katalogowy: 78269
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Wpływ mieszania odmian pszenicy durum o różnej jakości glutenu na właściwości ciasta i teksturę makaronu
nr katalogowy: 24530
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-3
Wpływ mieszania odmian pszenicy durum o różnej jakości glutenu na właściwości ciasta i teksturę makaronu
nr katalogowy: 24530
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Badanie składu mineralnego wybranych gatunków pszenicy
Leszek Rachoń
Aneta Bobryk-Mamczarz
Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
nr katalogowy: 123952
10.15199/62.2019.12.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Jakość ziarna pszenicy ze zbiorów 2023 roku w wybranych krajach członkowskich Unii Europejskiej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 146317
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wybrane informacje o pszenicy orkisz, wartości wypiekowej mąki i innych produktach orkiszowych
nr katalogowy: 58919
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-12
Liczba opadania - wyróżnik jakościowy charakteryzujący aktywność enzymatyczną ziarna pszenicy i żyta
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 56213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Granulacja surowców makaronowych z pszenicy durum
Roman Jurga
nr katalogowy: 14003
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Podsumowanie rynku pszenicy durum w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6291
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Uprawa pszenicy durum w Polsce
Roman Jurga
nr katalogowy: 6292
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Semolina o drobniejszej granulacji dobrym surowcem do wyrobu makaronu
Roman Jurga
nr katalogowy: 6214
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-8
Wartość technologiczna polskiej pszenicy twardej (Triticum durum)
Alicja CEGLIŃSKA
Grażyna CACAK-PIETRZAK
Hubert ROMANOWSKI
Zygmunt NITA
nr katalogowy: 6371
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Zmiany w zasadach interwencji na rynku pszenicy durum
MARIAN BOREK
nr katalogowy: 47018
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-12
Ocena jakości surowców zbożowych wykorzystywanych do produkcji makaronu
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 39789
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Wpływ twardości ziarna pszenicy na wartość przemiałową ziarna i wartość technologiczną mąki
Roman Jurga
nr katalogowy: 54872
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Walory żywieniowe i przydatność kulinarna kaszy kuskus
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 88925
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Różne aspekty przemiału pszenicy durum na semolinę
nr katalogowy: 86959
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Koniecznie al dente!
nr katalogowy: 71214
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 121653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pszenica 2ab - nowy produkt GoodMills Innovation
nr katalogowy: 110970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wymagania jakościowe i przemiałowe surowców pszennych używanych do produkcji makaronu
nr katalogowy: 44904
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-5
Pszenica orkisz - zboże ekologiczne
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 6299
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-2
Recenzja monografii Pszenica - chemia i technologia
Zygmunt Gil
nr katalogowy: 13998
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-12
Kleistość makaronu - przyczyny i przeciwdziałanie
nr katalogowy: 6474
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 61301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Rodzaje i charakterystyka mąk wykorzystywanych do produkcji pieczywa bezglutenowego
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 92761
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Zbiory zbóż i bilans zbożowy w Rosji, na Ukrainie i w Kazachstanie
nr katalogowy: 44459
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-6
Wyroby makaronowe w USA i krajach Azji
nr katalogowy: 20061
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Pradawne zbpoża Magiczny orkisz
nr katalogowy: 99722
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Alternatywne możliwości wykorzystania twardych odmian pszenicy o obniżonej jakości
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 6332
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Ekologia
nr katalogowy: 74250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Światowa produkcja twardych odmian pszenicy
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 14053
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 53658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Przyrodniczo - organizacyjne uwarunkowania produkcji zbóż w Polsce
FRANCISZEK KAPUSTA
nr katalogowy: 41572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Posiedzenie Rady Sekretarzy Generalnych EFMA Rzym, 4-5 lipca
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121636
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-4
Produkcja pszenicy durum i jej jakość w Unii Europejskiej
nr katalogowy: 6290
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Problemy z jakością makaronu w czasie jego produkcji
nr katalogowy: 62039
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Omówienie najczęstszych wad makaronu
nr katalogowy: 54196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
Pradawne zboża
nr katalogowy: 99139
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Pszenica – zboże o największym znaczeniu gospodarczym
Piotr Kostiw
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 143485
zboża
pszenica
postęp hodowlany
potencjał plonowania
wartość technologiczna ziarna
cereals
wheat
breeding progress
yield potential
technological value of grain
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Dwa przykłady wykorzystania tańszego składnika w mieszankach wypiekowych bez pogorszenia końcowej jakości pieczywa dzięki użyciu polepszaczy
nr katalogowy: 77663
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Pszenica na zdrowie
nr katalogowy: 145009
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Nowe urządzenia o różnych zastosowaniach
nr katalogowy: 25863
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Kanada - aktualna sytuacja na rynku zbóż
nr katalogowy: 105082
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
Skażenie mikrobiologiczne surowców a konieczność pasteryzacji świeżych makaronów
nr katalogowy: 77122
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Jakość makaronu i jego charakterystyka żywieniowa
Roman Jurga
nr katalogowy: 52054
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Ocena jakości handlowych makaronów ekologicznych formy świderki
Grażyna Cacak-Pietrzak
Daria Romankiewicz
Alicja Ceglińska
Emilia Lenart
nr katalogowy: 98707
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Efektywne szlifowanie ziarna bez kamieni
nr katalogowy: 121647
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Chiny. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 123777
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-6
Maszyny do produkcji mąki i semoliny
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 120527
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52061
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Kwasowość tłuszczowa w mące pszennej i żytniej
ANNA SZAFRAŃSKA
nr katalogowy: 31903
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Wybrane informacje o pszenicy i mące orkisz
nr katalogowy: 73909
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Makarony - rodzaje, wartość odżywcza i walory zdrowotne
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 60741
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Kongres Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy EFMA 24-26 maja 2018 roku - Praga, Czechy
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 114132
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Pszenica jakościowa - od hodowcy do młynarza
Zofia BANASZAK
Dariusz MAJCHRZYCKI
nr katalogowy: 20045
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Skrobie modyfikowane - właściwości technologiczne i zakres stosowania
A. Walkowski G. Lewandowicz
nr katalogowy: 7089
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-10
Odsiewacz płaski dla bezpieczeństwa produktów końcowych MPAS Seginus firmy Bühler: napęd bezpośredni zamiast pasów, poliuretan zamiast drewna
Ralph Wagner
nr katalogowy: 93985
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Argumenty na rzecz promocji produktów przemiału żyta w Niemczech
nr katalogowy: 6346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Pszenica alternatywnym surowcem skrobiowym - perspektywa wykorzystania
Mieczysław JANKIEWICZ
nr katalogowy: 20091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-11
Chleb plackowy u podstaw cywilizacji (cz. IV). Chleb plackowy współcześnie
Michael Abdalla
nr katalogowy: 5113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Modyfi kacja właściwości mąki przez jej dodatkowe rozdrabnianie
nr katalogowy: 54209
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Bühler AG - Grain Milling Wialnia kaszkowa Norit MQRH: tuning sprawdzonej maszyny
Sabrina Wursch
nr katalogowy: 125853
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Polski handel zagraniczny zbożami
nr katalogowy: 6267
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Pszenica w XXI wieku (cz. 3)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 141693
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pszenica w XXI wieku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 139833
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Z rynku zbóż i mąki w Czechach
Małgorzata Kamińska
nr katalogowy: 6454
AURA 2006-10
TAJEMNICE ZDROWIA ODLEGŁE DZIEJE BIESIADNEGO STOŁU
Krystyna Bonenberg
nr katalogowy: 21373
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-11
Przeliczanie międzynarodowych jednostek wag i miar
Roman Jurga
nr katalogowy: 14174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Region Azji Centralnej ważnym elementem w światowym bilansie pszenicy konsumpcyjnej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 140646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-9
Pszenica orkisz w żywieniu człowieka
Teresa Banaszkiewicz
nr katalogowy: 62037
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-8
Prognoza zbiorów zbóż w sezonie 2005 06
BOGDAN JUDZINSKI
nr katalogowy: 14110
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Kanada - czołowe miejsce w światowej produkcji i eksporcie pszenicy, rzepaku i owsa, nowoczesne młynarstwo, problemy logistyczne
nr katalogowy: 86970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Wpływ zawartości pszenicy miękkiej w mieszance z pszenicą twardą na wyciąg i jakość mąki oraz makaronów
nr katalogowy: 65586
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Informacje z Sekretariatu Europejskiego Stowarzyszenia Młynarzy Projekt regulacji prawnych dotyczących zawartości sporyszu w ziarnie zbóż
nr katalogowy: 84002
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Józef Zych
nr katalogowy: 45893
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Porównanie charakterystyki jakościowej pszenic przemiałowych z różnych regionów świata
nr katalogowy: 69715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Zastosowanie substancji emulgujących w makaronach
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84590
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Znaczenie zbóż w żywieniu człowieka
nr katalogowy: 25152
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Czyste zboże - bezpieczna żywność
nr katalogowy: 64971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Oddzielacz kamieni Combistoner firmy Bühler
nr katalogowy: 120567
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-4
Spółdzielcze masarstwo
nr katalogowy: 34318
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Niekorzystna długoterminowa prognoza dla uprawy pszenicy na świecie
nr katalogowy: 123771
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Wpływ rolnictwa na celiakię
nr katalogowy: 136047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Zakupy interwencyjne zbóż
nr katalogowy: 32437
AURA 2007-9
Różnorodność biologiczna i jej ochrona Jak to ogarnąć? (3)
ELŻBIETA TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 29544
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
POLSKA - EUROPA - ŚWIAT
nr katalogowy: 117572
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wpływ stopnia rozdrobnienia i uszkodzenia skrobi w semolinie na jakość makaronu
nr katalogowy: 50878
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Jak uniknąć wad makaronu?
nr katalogowy: 40828
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Informacja zbiorcza o wynikach kontroli Inspekcji JHARS w zakresie znakowania wybranych artykułów rolno-spożywczych
nr katalogowy: 60737
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-5
Klasyfikacja i charakterystyka głównych grup wyrobów makaronowych w USA i krajach azjatyckich
nr katalogowy: 51683
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-9
Szanse na rozwój rynku orkiszu w Niemczech
nr katalogowy: 29994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Wielka Brytania - wysokie nadwyżki pszenicy i skonsolidowany przemysł młynarski
nr katalogowy: 27179
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-5
Przedwstępna prognoza szacunku zbiorów zbóż i rzepaku w 2007 r.
BOGDAN JUDZIŃSKI
nr katalogowy: 25870
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Jaki był 2023 rok na rynkach zbożowych i oleistych?
Mirosław Marciniak
nr katalogowy: 147199
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Piekarzu, czy wiesz, że... GLUTEN to po prostu białko roślinne?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 116340
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Rynek ekologicznej pszenicy zwyczajnej w Unii Europejskiej i wybranych krajach trzecich
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 148936
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Wpływ stopnia uszkodzenia skrobi w semolinie i niektóych parametrów procesu produkcyjnego na własności makaronów
nr katalogowy: 41567
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Turcja drugim na świecie eksporterem mąki Sytuacja na rynku zbożowo-młynarskim, makaronowym i paszowym
nr katalogowy: 65599
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Co młynarze sądzą o jakości pszenicy z tegorocznego zbioru?
nr katalogowy: 145396
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Masowe i mikroskopowe właściwości sypkich materiałów roślinnych i przemysłowych Cz. II. Oddziaływania adhezyjne w materiałach roślinnych - wstępne wyniki badań
IRENEUSZ OPALIŃSKI
MARCIN CHUTKOWSKI
MATEUSZ STASIAK
nr katalogowy: 33005
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-8
Porównanie wartości wybranych wyróżników ziarna pszenicy w stadium dojrzałości woskowej i pełnej
MICHAEL ABDALLA
ŁUKASZ DOPIERAŁA
nr katalogowy: 37060
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Republika Południowej Afryki - eksporterem kukurydzy oraz importerem dla skoncentrowanego przemysłu młynarskiego
nr katalogowy: 88257
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
PŁASKURKA.Czyli o tym, jak bedet została archeofitem.Część I
Beata Marchand
nr katalogowy: 81093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Dobre odmiany pszenicy w Polsce są
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 65750
GAZETA CUKROWNICZA 2013-1
Zgorzel siewek buraka powodowana przez Aphanomyces cochlioides na polach o zróżnicowanej rotacji
Jacek Piszczek
Dariusz Górski
nr katalogowy: 74575
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 138741
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-16-17
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 108591
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wybrane doniesienia z rynku zbóż
nr katalogowy: 38787
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Wartość technologiczna nowych odmian pszenicy
Andrzej Najewski
Anna Skrzypek
nr katalogowy: 148944
10.15199/61.2024.3.1
pszenica
Krajowy rejestr
wartość technologiczna ziarna
postęp hodowlany
wheat
Polish National List
technological value of grain
breeding progress
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Konferencja w dniu 6 kwietnia 2011 roku w Brukseli "Pszenica i jej dostępność w Unii Europejskiej" zorganizowana przez Europejskie Stowarzyszenie Młynarzy (EFMA
nr katalogowy: 59412
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Charakterystyka zbiorów zbóż w wybranych krajach europejskich w roku 2008
nr katalogowy: 40822
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 49106
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Indie stają się znaczącym producentem i eksporterem pszenicy
nr katalogowy: 79523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-6
Region Azji Centralnej ważnym elementem w światowym bilansie pszenicy konsumpcyjnej
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 140646
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-1
Kierunki zagospodarowania zbóż z rynku wspólnotowego w roku 2009/2010
Marian Borek
nr katalogowy: 49105
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Chleb Altamura - numer 1 we Włoszech
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 53351
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Technologia, dzięki której wysokiej jakości makaron dostępny jest na całym świecie
nr katalogowy: 128439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-1
Dobre perspektywy rozwoju przemysłu paszowego w Rosji
nr katalogowy: 118514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-1
Modyfikowana genetycznie pszenica konsumpcyjna z Argentyny
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 141700
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-7
Zarządzanie ryzykiem w młynach i przedsiębiorstwach paszowych
Sebastian Jarzębowski
nr katalogowy: 85261
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Sektor młynarski w N iemczech - rok gospodarczy 2009/10
Sebas tian Jarzębowski
nr katalogowy: 64963
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Podstawowe właściwości fizyczne i zawartość wybranych związków chemicznych w pszenicy orkisz (Triticum spelta L.)
Ewelina Kolankowska
Dariusz J. Choszcz
Joanna Majkowska-Gadomska
Stanisław Konopka
Adam J. Lipiński
Piotr Markowski
Krzysztof Jadwisieńczak
nr katalogowy: 113859
10.15199/62.2018.5.14
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Charakterystyka starych gatunków pszenicy i ich zastosowanie w przemyśle spożywczym
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 132706
10.15199/65.2021.7.3
orkisz
płaskurka
pszenica zwyczajna
samopsza
stare pszenice
spelt
emmer
common wheat
einkorn
ancient wheats
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Orkisz - cudowne ziarno
Karolina Christa
nr katalogowy: 49661
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wartość odżywcza wzbogacanych płatków śniadaniowych
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 40831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-1
Wspólnotowy Katalog Odmian Roślin Rolniczych a dobór odmian pszenicy do uprawy w Polsce
JADWIGA ROTHKAEHL
nr katalogowy: 40821
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące pszennej
nr katalogowy: 41565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Możliwość zastosowania produktów przemiału pszenżyta do produkcji wyrobów ekstrudowanych
AGNIESZKA MAKOWSKA
HANNA STACHOWIAK
nr katalogowy: 45899
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
Sposób pasteryzacji zbóż i produkcji pasteryzowanych produktów zbożowych
nr katalogowy: 79011
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Mikroplastik zagrożeniem dla zbóż?
nr katalogowy: 149831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena wskaźników jakościowych ziarna pszenicy mieszańcowej
Jan Buczek
Marta Jańczak-Pieniążek
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 105088
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-6
Biorafinacja ziarna zbożowego
Joanna Harasym
nr katalogowy: 60159
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Pszenica w XXI wieku
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 139833
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101022
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Technologia, dzięki której wysokiej jakości makaron dostępny jest na całym świecie
nr katalogowy: 128439
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Charakterystyka żywności bezglutenowej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 43803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Porównanie wyników oceny alweograficznej ziarna pszenicy uzyskiwanych w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48617
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Interwencyjn y zakup i sprzedaż zbóż
nr katalogowy: 48615
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH