Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Zastosowanie naturalnych przeciwutleniaczy do poprawy stabilności oksydacyjnej produktów emulsyjnych wytwarzanych w przemyśle kosmetycznym
Paulina Malinowska
Ryszard Zieliński
nr katalogowy: 62283
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Przeciwutleniacze w filiżance kawy
nr katalogowy: 25226
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-11
Ziołowe surowce przyprawowe w przetwórstwie żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Iwona Kasprzyk
nr katalogowy: 94954
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Jak konsumenci postrzegają informacje o substancjach dodatkowych
I. Ozimek
nr katalogowy: 20754
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
FUNKCJONALNE DODATKI do żywności
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 141558
dodatki do żywności
konserwanty
emulgatory
ustawodawstwo
food additives
preservatives
emulsifiers
legislation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
Przeciwutleniacze w żywności
EWA SICIŃSKA
nr katalogowy: 35497
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71983
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 71073
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 67954
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Innowacyjne dodatki do żywności
nr katalogowy: 63166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-1
Przeciwutleniacze na rynku żywności funkcjonalnej
Kristen Girard
nr katalogowy: 32546
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2014 rok
nr katalogowy: 89420
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Czarnuszka siewna, tarczyca bajkalska, łuska gryki – potencjalne źródła naturalnych przeciwutleniaczy
Adam Zwolan
nr katalogowy: 138326
10.15199/65.2022.6.7
utlenianie lipidów
przeciwutleniacze
czarnuszka
tarczyca bajkalska
gryka
lipid oxidation
antioxidants
black cumin
baikal skullcap
buckwheat
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 44559
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Bonigrasa - składnik najlepszych receptur
nr katalogowy: 47384
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Burak zwyczajny – superwarzywo Nr 1
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 54914
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Szałwia jako cenne źródło naturalnych antyoksydantów do żywności
Agnieszka Hrebień-Filisińska
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 91371
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Otręby z różnych zbóż - wartość technologiczna i żywieniowa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 101317
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Naturalne czynniki antyoksydacyjne przedłużające trwałość i poprawiające cechy organoleptyczne mięsa
Agnieszka Starek-Wójcicka
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 130893
utlenianie mięsa
produkty mięsne
bezpieczeństwo mikrobiologiczne
właściwości fizykochemiczne
naturalne przeciwutleniacze
sumak
czarnuszka
miłorząb japoński
meat oxidation
meat products
microbiological safety
physicochemical properties
natural antioxidants
sumac
nigella sativa
Japanese ginkgo
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Zastosowanie soków jagodowych do wytwarzania wysokiej jakości suszy z jabłek
Hanna Kowalska
Kinga Czajkowska
Katarzyna Łukasik
nr katalogowy: 106757
10.15199/65.2017.6.6
odwadnianie osmotyczne
wzbogacone susze owocowe
liofilizacja
suszenie hybrydowe
osmotic dewatering
enriched dried fruits
freeze- drying
hybrid drying
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Szczególne właściwości wyróżniające wody naturalne - mineralne i źródlane
T. Latour
nr katalogowy: 20577
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Jak przedłużyć trwałość uwzględniając aktualne potrzeby konsumentów
nr katalogowy: 133501
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Stabilność oksydacyjna olejów napędowych zawierających biokomponenty. Cz. I. Wpływ dodatku detergentowo-dyspergującego
Grażyna Żak
Michał Wojtasik
Magdalena Żółty
Celina Bujas
nr katalogowy: 112285
10.15199/62.2018.2.11
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Jak ocenić aktywność przeciwutleniającą składników żywności
Mariola Kozłowska
Agata Górska
nr katalogowy: 55117
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Mity i fakty na temat soków
Barbara Groele
nr katalogowy: 98683
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-1
Płytki imitujące materiały naturalne
Maria Tyniec
nr katalogowy: 33801
OPAKOWANIE 2023-12
Naturalne polimery jako substytuty plastiku
nr katalogowy: 146676
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-9
Środki chemiczne dla garbarstwa i futrzarstwa
nr katalogowy: 6088
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-6
Czy środowisko naturalne da szansę branży papierniczej
Michał Jarczyński
nr katalogowy: 18870
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-12
Naturalne inhibitory korozji miedzi w wodzie pitnej
I. Drela
P. Falewicz
M. Klakočar-Ciepacz
T. Lesiak
nr katalogowy: 22834
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-10
Podkład podłogowy o wysokiej wytrzymałości mechanicznej oraz obniżonym śladzie węglowym
nr katalogowy: 145659
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Dodatki naturalne przedłużające trwałość mięsa i wędlin
Agnieszka Starek
nr katalogowy: 129217
jakość żywności
mięso i wędliny
naturalne przeciwutleniacze
food quality
meat and its product
natural antioxidants
CHŁODNICTWO 2017-6
Wpływ sposobu pakowania na zmiany wybranych cech jakościowych kalafiora w czasie chłodniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Radosław Mostowski
nr katalogowy: 107176
10.15199/8.2017.6.3
chłodnicze przechowywania
kalafior
opakowania
trwałość
refrigerated storage
cauliflower
packaging
durability
OPAKOWANIE 2007-3
Opakowania produktów naturalnych
Leszek Piecyk
nr katalogowy: 24809
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-6
Odpady opakowaniowe a środowisko naturalne
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 36086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ekstrakty z papryki źródłem substancji bioaktywnych
Barbara Chilczuk
Małgorzata Materska*
Monika Staszowska-Karkut
Marzena Pabich
nr katalogowy: 116172
10.15199/62.2018.9.41
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-2
Nowe poglądy na oddziaływanie substancji powierzchniowo czynnych na naturalne środowisko człowieka
IWONA SZWACH
GERARD BEKIERZ
nr katalogowy: 41294
AURA 2008-3
Warunki naturalne w Polsce w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 34008
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2001-6
Sympozjum Naukowe nt. "Naturalne antyoksydanty w farmacji i medycynie"
Iwona Wawer
nr katalogowy: 28223
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Inwestycja w naturalne materiały włókniste – to się opłaca!
Izabela Siemińska
Anna Szulc
nr katalogowy: 141067
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Naturalne barwy, które nigdy nie blakną GNT - daj się porwać kolorom!
nr katalogowy: 29446
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-10
Świat bez odpadów
nr katalogowy: 122665
AURA 2024-6
Naturalne opakowania pomogą chronić środowisko
nr katalogowy: 149231
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Z półki księgarskiej - Dietrich Braun KLEINE GESCHICHTE DER KUNSTSTOFFE (KRÓTKA HISTORIA TWORZYW SZTUCZNYCH)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 84991
OPAKOWANIE 2018-3
Atrakcyjne, naturalne i inteligentne - największy wybór opakowań
nr katalogowy: 112798
CHŁODNICTWO 2024-3
Naturalny czynnik
Michał K. Wasilewski
nr katalogowy: 149169
OPAKOWANIE 2014-2
Tekturowe opakowania najlepsze dla środowiska
nr katalogowy: 82546
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 65784
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-6
Osłonki sztuczne w produkcji przetworów mięsnych
Ryszard Kowalski
nr katalogowy: 52216
AURA 2017-2
Zasoby naturalne na giełdzie
Piotr Skubała
nr katalogowy: 104060
10.15199/2.2017.2.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118904
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Czy rolnictwo europejskie będzie wykorzystywać technologię GMO?
Eliza Lubiatowska-Krysiak
Tomasz Twardowski
nr katalogowy: 74242
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-11
Osłonki do wędlin
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 72539
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Zioła i przyprawy - naturalne konserwanty żywności
Agnieszka Starek-Wójcicka
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 140125
mięso
utlenianie lipidów
zioła i przyprawy
związki bioaktywne
naturalne konserwanty
meat
lipid oxidation
herbs and spices
bioactive compounds
natural preservatives
OPAKOWANIE 2013-7
Ocena cyklu życia etykiet samoprzylepnych
ROBERT TAYLOR
nr katalogowy: 77729
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Aktywne i inteligentne materiały opakowaniowe
Izabela Gajlewicz
nr katalogowy: 137849
10.15199/65.2022.5.7
opakowanie
materiały aktywne i inteligentne
tworzywa polimerowe
packaging
active and smart materials
polymers
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Zrównoważony rozwój
Piotr Dominik
nr katalogowy: 43724
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-11
Pozyskiwanie osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 117244
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Innowacje w produkcji wyrobów mięsnych
Joanna Stadnik
Karolina Wójciak
nr katalogowy: 130986
10.15199/65.2021.3.2
mięso
innowacje
tłuszcz
azotan sodu
naturalne przeciwutleniacze
meat
innovations
fat
sodium nitrite
natural antioxidants
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
Sources of Natural and Man-Made Electromagnetic Disturbances
Vera I. LARKINA
Yurij Ya. RUZHIN
nr katalogowy: 50425
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-1
Naturalna wełna mineralna nowej generacji jako spełnienie zasad zrównoważonego rozwoju
Ewa Kosmala
nr katalogowy: 49250
AURA 2014-4
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 83375
AURA 2009-4
Metale ciężkie w osadach ściekowych
MACIEJ ŁĘCZYCKI
nr katalogowy: 44057
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-9
Atrakcyjność włókien naturalnych
nr katalogowy: 46992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Niekontrolowane wycieki czynnika roboczego z instalacji chłodniczych
Urszula Stęplewska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
nr katalogowy: 79243
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Naturalne składniki roślin o właściwościach konserwujących
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 64620
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-5
Naturalne pole temperatury gruntu (dokończenie)
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 67330
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2012-4
Naturalne pole temperatury gruntu
CZESŁAW OLEŚKOWICZ POPIEL
JANUSZ WOJTKOWIAK
nr katalogowy: 66898
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
CHŁODNICTWO 2024-4
Chłodzenie pasywne i inne rozwiazania
Michał Wojciechowski
nr katalogowy: 150184
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Systemy zarządzania środowiskowego
Robert Pochyluk
nr katalogowy: 9485
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-1
Systemy zarządzania środowiskowego
Robert Pochyluk
nr katalogowy: 9485
AURA 2005-11
KLASYFIKACJA ANTYBIOTYKÓW
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 8559
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-7-8
Zdrowe orzeźwienie
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 4201
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Aromaty naturalne w przemyśle spożywczym
Beata Zagroba
nr katalogowy: 105822
CHŁODNICTWO 2009-6
Perspektywy chillerów amoniakalnych w chłodnictwie i klimatyzacji w Europie
JENS K. LARSEN
nr katalogowy: 45014
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Aromaty naturalne wyizolowane z surowców roślinnych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 44555
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-10
Osłonki do wędlin naturalne i sztuczne
Hanna Gajewska-Szczerbal
nr katalogowy: 47489
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2006-7
Wykorzystanie fosfogipsu w aspekcie ochrony środowiska naturalnego
Marek Zieliński
nr katalogowy: 20390
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-6
Skuteczny wymiatacz
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12003
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
KRUSZWICA Olej z Esencją Masła - nowość dla profesjonalistów
nr katalogowy: 112140
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-11
Świetlik tunelowy
nr katalogowy: 21829
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Nieźle, ale drogo
J. Knyziak
nr katalogowy: 182
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Żywienie uzdrowione
nr katalogowy: 18588
OPAKOWANIE 2004-12
Powrót mleka do butelki
nr katalogowy: 3412
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-11
Systemy wentylacji hybrydowej. (Część l)
Dorota Bzowska
nr katalogowy: 911
AURA 2004-12
TRADYCJA - WSPÓŁCZESNOŚĆ - PRZYSZŁOŚĆ
Zbigniew Szpil
nr katalogowy: 656
AURA 2004-7
TOKSYNY SĄ WŚRÓD NAS
Andrzej Mizera
nr katalogowy: 568
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Trendy: naturalne aromaty i ekstrakty roślinne
nr katalogowy: 98608
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-6
Jakie wykończenie dachówki ceramicznej najlepiej wybrać?
nr katalogowy: 132150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Polifenole jako naturalne antyoksydanty w żywności
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 4917
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Od sera do sera
P. Koczoń
nr katalogowy: 14920
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-6
Polska Izba dodatków do Żywności
nr katalogowy: 1642
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-7
Ochrona Środowiska w Hucie Miedzi GŁOGÓW - osiągnięcia i perspektywy
Knop M.
Urbańczyk J.
nr katalogowy: 20904
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-2
Układy wody chłodzącej. Cz. l
Teresa Szymura
Krystyna Pomorska
nr katalogowy: 6503
AURA 2004-8
WIADOMOŚCI z INTERNETU
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 584
AURA 2004-3
ROŚLINY NA FLAGACH I W HERBACH PAŃSTWOWYCH
Jerzy Wrona
nr katalogowy: 467
AURA 2004-3
PROMIENIOTWÓRCZOŚĆ MATERIAŁÓW BUDOWLANYCH
Joanna Koutny
nr katalogowy: 464
CHŁODNICTWO 2014-5
V Konferencja TEKO "Nowoczesne Technologie Chłodnicze: Naturalne czynniki chłodnicze - szanse i zagrożenia"
nr katalogowy: 84388
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-3
Osłonki do wędlin
Fabian Magda
nr katalogowy: 75374
AURA 2006-12
RECYKLING ZUŻYTYCH WYROBÓW ZE SZKŁA
Wiesław Koźlak
Anna Klepańska
nr katalogowy: 22618
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-1
Beton komórkowy - materiał energooszczędny i przyjazny dla środowiska
G. Zapotoczna-Sytek
nr katalogowy: 17696
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Skrobie modyfikowane - właściwości technologiczne i zakres stosowania
A. Walkowski G. Lewandowicz
nr katalogowy: 7089
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-3
Z półki księgarskiej - Aleksander Kotodziejczyk - NATURALNE ZWIĄZKI ORGANICZNE
Jan Izdebski
nr katalogowy: 6532
CHŁODNICTWO 2023-3
Naturalne chłodzenie za pomocą sprężarek CO2 i węglowodorów
nr katalogowy: 143892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Levain - bioaktywny zakwas pszenny
nr katalogowy: 64985
OPAKOWANIE 2019-7
Cradle to Cradle - koncepcja inspirowana naturą
nr katalogowy: 121480
OPAKOWANIE 2019-7
Firma kosmetyczna postawiła na linię TLM od Schuberta
nr katalogowy: 121477
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Wina ekologiczne i ich certyfikaty
Marcin Pietraszek
nr katalogowy: 134040
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Inwestycja w naturalne materiały włókniste – to się opłaca!
Izabela Siemińska
Anna Szulc
nr katalogowy: 141067
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-4
Naturalne a sztuczne starzenie papieru
Halina Podsiadło
Anna Baranowska
nr katalogowy: 18919
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Naturalne dodatki do żywności
map
nr katalogowy: 14571
GAZETA CUKROWNICZA 2005-4
Informacja o pracach Centrum Doskonałości CERED Politechniki Warszawskiej w Płocku
K. Urbaniec
nr katalogowy: 9390
AURA 2005-6
WODY PITNE GEOGENICZNIE ZANIECZYSZCZONE (2)
Bronisław Janiec
nr katalogowy: 8451
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-10
National Starch & Chemical otworzył nową fabrykę klejów w Pilawie
nr katalogowy: 4671
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Dodatki do żywności - nie zawsze pożądane, ale coraz powszechniej stosowane
A.Ł.
nr katalogowy: 14813
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-6
Naturalne włókna celulozowe o własnościach antybakteryjnych - SeaCell®Active
nr katalogowy: 13728
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
Naturalne czynniki chłodnicze – wybór czy konieczność?
nr katalogowy: 144000
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Produkty pszczele znaczenie biologiczne i właściwości lecznicze
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 87962
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2006-4
Zastosowanie naturalnych minerałów - bentonitów do sorpcji metali ciężkich ze ścieków przemysłowych
Willner J.
Pacholewska M.
nr katalogowy: 20953
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-4
Wpływ wyrobów obronnych na środowisko naturalne w kontekście wymagań NATO
Dorota Krupnik
nr katalogowy: 18198
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
Łazienka dla młodych
Anna Szyszka
nr katalogowy: 84798
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-8
Hydrokoidy polisacharydowe jako substancje dodatkowe w przemyśle spożywczych. Część II. Karageny
Stanisław Kowalski
Marek Sikora
nr katalogowy: 4990
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ środowiska na bezpieczeństwo zdrowotne surowców, przetworów i przechowalnictwo żywności oraz na organizmy ludzi
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 783
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Wspólna Polityka Rybacka i jej wpływ na polski przemysł rybny
P. J. Bykowski
nr katalogowy: 14818
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-10
Kierunki rozwoju technologii spiekania rud żelaza minimalizujących oddziaływanie na środowisko naturalne
BURCHART-KOROL D.
NIESLER M.
nr katalogowy: 9975
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
IV Edycja Jurajskich Warsztatów Szkoleniowych
Wojciech Sienny
nr katalogowy: 139950
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Przemysł młynarski w obliczu zmian klimatycznych
nr katalogowy: 123776
AURA 2010-5
Kosmetyki ekologiczne - nie kaprys, ale konieczność
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 51905
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ESG Kluczowe narzędzia zarządzania i komunikacji w biznesie przyszłości
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 148656
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-11
Ładunki związków biogennych w ściekach odprowadzanych z przydomowych oczyszczalni jako zagrożenie jakości wód powierzchniowych
GRZEGORZ KACZOR
PIOTR BUGAJSKI
nr katalogowy: 21514
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-3
Wpływ zintegrowanego procesu bioobrobki tkanin z włókien bawełny na intensywność działania środków utleniających
J. Sójka-Ledakowicz
J. Lewartowska
J. Lichawska
nr katalogowy: 5877
OPAKOWANIE 2004-8-1
Wymagania dotyczące opakowań, wynikające z dyrektywy 94-62 EC oraz związanych z nią aktów prawnych i normatywnych
Hanna Żakowska
nr katalogowy: 3312
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Przyszłość w betonie, czy beton w przyszłości
nr katalogowy: 140634
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-9
Modyfikowane zeolity naturalne w procesie oczyszczania wody powierzchniowej
ANNA M. ANIELAK
ARTUR MAJEWSKI
nr katalogowy: 1356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Między klasyką a fantazją w lodziarstwie
nr katalogowy: 125312
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-4
Polskie płytki ceramiczne na targach CERSAIE 2016
Lidia Czubowicz
nr katalogowy: 102951
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Metody oznaczania barwników naturalnych w produktach spożywczych
Małgorzata Krępska
Jolanta Jagiełło
Magdalena Lasoń-Rydel
Katarzyna Sieczyńska
Joanna Rutowicz
nr katalogowy: 121320
10.15199/62.2019.7.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Procesy naturalne w rozwoju technologii uzdatniania wody (TUW)
Marek M. Sozański
nr katalogowy: 66482
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-4
Coal-water mixtures as an alternative fuel. Mieszaniny wodno-węglowe (CWL) jako paliwo alternatywne
Anita Staroń
Marcin Banach
Zygmunt Kowalski
Paweł Staroń
nr katalogowy: 75934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Przyprawy do żywności charakterystyka i właściwości
Halina Makała
nr katalogowy: 56030
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Mikroorganizmy jako alternatywne źródło barwników w żywności
Marcelina Olszak
Izabela Podgórska
Ewa Solarska
nr katalogowy: 91476
10.15199/64.2015.5.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
ESG Kluczowe narzędzia zarządzania i komunikacji w biznesie przyszłości
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 148656
CHŁODNICTWO 2023-3
Naturalne chłodzenie za pomocą sprężarek CO2 i węglowodorów
nr katalogowy: 143892
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Substancje bioaktywne pozytywne i negatywne skutki dodawania do żywności
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 111089
10.15199/65.2017.12.3
substancje bioaktywne
pozytywne działanie
negatywne działanie
bioactive substances
positive effect
negative effect
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Dynia – składnik innowacyjnej żywności prozdrowotnej i suplementów diety w świadomości konsumentów
Julia Pucała
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 140175
10.15199/65.2022.10.7
dynia
żywność prozdrowotna
suplementy diety
właściwości prozdrowotne
innowacja
pumpkin
functional food
dietary supplements
pro-health properties
innovation
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-2
Składniki fitochemiczne i działanie przeciwutleniające przypraw poprawiających jakość mięsa i jego produktów
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147305
zioła i przyprawy
przeciwutleniacze
jakość mięsa
trwałość produktów pochodzenia zwierzęcego
herbs and spices
antioxidants
meat quality
durability of animal products
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
PRODUKTY MIESIĄCA NA GRILLA
nr katalogowy: 98647
OPAKOWANIE 2015-7
Konsumpcja z czystym sumieniem podczas spaceru
nr katalogowy: 92410
OPAKOWANIE 2023-4
DuPont Cyrel Solutions rozbudowuje platformę Lightning
nr katalogowy: 143054
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-6
Program potrzebny do życia
nr katalogowy: 83274
AURA 2012-5
Reguła Hotellinga
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 67541
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-12
Współspalanie paliw z odpadów w przemyśle cementowym w Polsce
Bożena Środa
nr katalogowy: 56502
CHŁODNICTWO 2022-3
Jak wykorzystać pompę ciepła do chłodzenia?
Iwona Bortniczuk
nr katalogowy: 138435
AURA 2022-11
Potencjał biobójczy roślin alternatywą dla rolnictwa zrównoważonego
Weronika Kursa
nr katalogowy: 140543
10.15199/2.2022.11.1
ochrona roślin
metody biologiczne
potencjał biobójczy
plant protection
biological control
biocidal potential of plant
OPAKOWANIE 2017-7
Właściwości przeciwutleniające i optyczne folii BOPP i PET modyfikowanych powłokami zawierającymi melaniny grzybowe
Łukasz Łopusiewicz
Sławomir Lisiecki
Małgorzata Mizielińska
nr katalogowy: 107524
10.15199/42.2017.7.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-8
Problemy związane z ochroną opon przed starzeniem
TERESA GLIJER
nr katalogowy: 107299
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Możliwe efekty oddziaływania ultradźwięków na jakość odwadnianych owoców i warzyw
Karolina Siucińska
Witold Płocharski
Dorota Konopacka
Dominik Mierzwa
Stefan J. Kowalski
nr katalogowy: 94401
10.15199/64.2015.10.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Optymalizacja produkcji soków NFC z uwzględnieniem wartości odżywczych
Jan Oszmiański
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 100343
10.15199/64.2016.7-8.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wybrane substancje bioaktywne obecne w ziarnie żyta
Joanna Harasym
nr katalogowy: 90407
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-9
Zastosowanie wstrzykowej analizy przepływowej do monitorowania zawartości siarczynów w wodzie i ściekach
Malwina Cykowska
Małgorzata Bebek
Agnieszka Rodak
nr katalogowy: 93920
10.15199/17.2015.9.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-2
Nowości - Informacje
nr katalogowy: 33264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
PLACKI I PYZY zawojują rynek HoReCa
Elżbieta Wójcik
nr katalogowy: 67380
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
IV Edycja Jurajskich Warsztatów Szkoleniowych
Wojciech Sienny
nr katalogowy: 139950
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-11
Analiza koncepcji modernizacji gminnej oczyszczalni ścieków wykorzystującej metody naturalne: studium przypadku
Zbigniew Mucha
Jerzy Mikosz
Marzena Mucha
nr katalogowy: 110769
10.15199/17.2017.11.2
naturalne metody oczyszczania
modernizacja
osad czynny
Lemna Streszczenie
natural treatment methods
modernization
activated sludge
Lemna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Counter-current liquid chromatography in separation of betalains Przeciwprądowa chromatografia cieczowa w rozdzielaniu betalain
Aneta Spórna-Kucab
Sławomir Wybraniec
nr katalogowy: 101502
10.15199/62.2016.10.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Naturalne źródła flawonoidów i ich wpływ na zdrowie człowieka
Anna Mikołajczuk-Szczyrba
Izabella Młynarczyk
Anna Misiewicz
nr katalogowy: 98614
10.15199/65.2016.5.8
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-3
AQUAPOL - bezinwazyjny system osuszania murów
nr katalogowy: 33900
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-10
Obywatele
nr katalogowy: 30517
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-9
NOWE WYDAWNICTWA
Stanisław Hławiczka
nr katalogowy: 37940
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH