Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Światowy Dzień Żywności 2021
nr katalogowy: 133093
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Czy można wyeliminować głód na świecie?
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 136028
10.15199/65.2022.1.2
problem głodu
działania FAO
niedożywienie w Polsce
Uganda
ocena ekonomiczna
the problem of hunger
FAO activities
malnutrition in Poland
Uganda
economic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Czy można wyeliminować głód na świecie?
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 136028
10.15199/65.2022.1.2
problem głodu
działania FAO
niedożywienie w Polsce
Uganda
ocena ekonomiczna
the problem of hunger
FAO activities
malnutrition in Poland
Uganda
economic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Czy można wyeliminować głód na świecie?
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 136028
10.15199/65.2022.1.2
problem głodu
działania FAO
niedożywienie w Polsce
Uganda
ocena ekonomiczna
the problem of hunger
FAO activities
malnutrition in Poland
Uganda
economic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Czy można wyeliminować głód na świecie?
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 136028
10.15199/65.2022.1.2
problem głodu
działania FAO
niedożywienie w Polsce
Uganda
ocena ekonomiczna
the problem of hunger
FAO activities
malnutrition in Poland
Uganda
economic assessment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Seminarium Młynarskie "Dostosowanie rynku Unii Europejskiej do nowych wyzwań" Rzym - 4 maja 2012 roku
nr katalogowy: 69721
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Pierwiastki szkodliwe dla zdrowia człowieka w świetle prac Komisji Kodeksu Żywnościowego FAO/WHO
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 116674
10.151.99/65.2018.10.8
Kodeks Żywnościowy
metale ciężkie
żywność
kodeks praktyki
Codex Alimentarius
heavy metals
food
code of practice
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-14-15
Smaczne robactwo
Irena Fober
nr katalogowy: 78224
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2008-11
Międzynarodowe seminarium FIG/FAO dotyczące gospodarki nieruchomościami państwowymi i publicznymi. Werona 2008
Ryszard Źróbek
nr katalogowy: 39215
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 66658
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-7
Ekologia
nr katalogowy: 60747
GOSPODARKA WODNA 2018-9
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 116241
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-11
DZIAŁALNOŚĆ MIĘDZYNARODOWEJ FEDERACJI GEODETÓW
Marcin Karabin
nr katalogowy: 116929
GOSPODARKA WODNA 2010-1
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 49188
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Czym jest Kodeks Żywnościowy?
nr katalogowy: 47079
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Zanieczyszczenie żywności kadmem
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Agnieszka Strzelecka
Marzena Pawlicka
Krystyna Starska
nr katalogowy: 88425
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 50158
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 70540
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-7
Międzynarodowy Rok Włókien Naturalnych
nr katalogowy: 13746
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-6
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 60390
GOSPODARKA WODNA 2004-10
PRZEGLĄD WYDAWNICTW
Piotr Stachowiak
Zdzisław Mikulski
nr katalogowy: 1918
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Wymagania jakościowe dotyczące cukru w świetle obowiązujących aktów normatywnych
K.Lisik
nr katalogowy: 9465
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Kilka uwag na temat bezpiecznego przechowywania ziarna zbóż
Roman Jurga
nr katalogowy: 14198
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-8
Z DZIAŁALNOŚCI FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 78555
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Światowa konsumpcja włókien
nr katalogowy: 13634
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Radiacyjna obróbka żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 51250
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Wydarzenia Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 53805
OPAKOWANIE 2011-9
STOP dla marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 62554
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Problemy światowego rybołówstwa a certyfikacja wg MSC
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 93110
10.15199/65.2015.8.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Jakość owocników pieczarki dla przetwórstwa a sposób uprawy
J. Damięcka
K. Szudyga
nr katalogowy: 23160
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Zamienniki tłuszczu w produkcji żywności o obniżonej wartości energetycznej
A. Górecka
K. Krygier
nr katalogowy: 7083
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-3
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 107835
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Abstrakcja, czy pragmatyka?
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 36829
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-5
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 35505
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-3
Im prościej, tym lepiej
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 33545
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36753
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-6
Czas na zmiany?
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 35775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Nowe narzędzia wspomagania programów bezpieczeństwa żywności
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 24318
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Alergonomika - propozycja nowej gałęzi nauki
BARBARA WRÓBLEWSKA
nr katalogowy: 24311
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Rok prosa
nr katalogowy: 143476
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-10
O oszustwach żywnościowych na sesji Komitetu Komisji Kodeksu Żywnościowego
nr katalogowy: 150980
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Nadmiar punktów krytycznych
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 62221
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Środki kontroli zagrożeń bezpieczeństwa żywności
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 67363
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Dodawanie mikroelementów do mąki coraz częstszą praktyką na świecie
nr katalogowy: 37696
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-9
Wpływ częściowej zamiany tłuszczu błonnikiem na cechy sensoryczne wędlin drobno rozdrobnionych
Elżbieta Piotrowska
Barbara Szczepaniak
Włodzimierz Dolata
nr katalogowy: 38217
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-6
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36009
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Oceniamy potencjalne ryzyko
Waldemar Dzwolak
Katedra Mleczarstwa
nr katalogowy: 66293
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Potencjał sekwestracji węgla i pochłaniania ditlenku węgla przez polskie rolnictwo
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
Krystian Mocny
nr katalogowy: 146565
10.15199/62.2023.12.13
rolnictwo
węgiel organiczny
sekwestracja
pochłanianie
ditlenek węgla
agriculture
organic carbon
sequestration
carbon dioxide
removal
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Potencjał sekwestracji węgla i pochłaniania ditlenku węgla przez polskie rolnictwo
Antoni Faber
Zuzanna Jarosz
Krystian Mocny
nr katalogowy: 146565
10.15199/62.2023.12.13
rolnictwo
węgiel organiczny
sekwestracja
pochłanianie
ditlenek węgla
agriculture
organic carbon
sequestration
carbon dioxide
removal
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Spożycie żywności w Polsce na tle Unii Europejskiej
EWA ROSIAK
nr katalogowy: 29247
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
TEA & COFEE - Wietnamski herbaciany boom
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 23351
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Solidarność w walce z głodem
nr katalogowy: 71981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-3
Rok prosa
nr katalogowy: 143476
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Spożycie owoców, warzyw i ich przetworów w Polsce i w krajach UE
Weronika Czerwińska
nr katalogowy: 150166
10.15199/64.2024.4.5
konsumpcja
świeże owoce i warzywa
przetwory
soki
consumption
fresh fruits and vegetables
preserves
juices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Bezpieczeństwo barwników stosowanych w produkcji żywności
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Katarzyna Kuźma
Martyna Mirkowska
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 53792
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Marnowanie żywności - jak je ograniczać?
nr katalogowy: 121102
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wartość technologiczna ziarna kukurydzy ze zbiorów 2023 roku
Agnieszka SALAMON
nr katalogowy: 148051
10.15199/61.2024.2.4
kukurydza
wartość technologiczna ziarna
rejony uprawy
zbiory ziarna
corn
technological value of grain
growing areas
harvest
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-7-8
Nowe fakty o ołowiu w środkach spożywczych
Monika Mania
Maria Wojciechowska-Mazurek
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Urszula Biernat
nr katalogowy: 61901
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Ceny żywności w 2018 r.
nr katalogowy: 112327
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Długoterminowe zmiany na światowych rynkach surowców rolnych - główne przyczyny wysokich i zmiennych cen – Michał Koleśnikow – ekspert ds. Analiz Rynków Rolnych w Departamencie Analiz Makroekonomicznych i Sektorowych BGŻ S.A.
nr katalogowy: 72178
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Rok 2020 Międzynarodowym Rokiem Zdrowia Roślin
Adam Błochowiak
nr katalogowy: 125868
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Przewodnik Biura Certyfikacji Polskiego Rejestru Statków S.A. Norma ISO 22000 w praktyce
nr katalogowy: 42535
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Szkolenia nigdy dość
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 53145
OPAKOWANIE 2021-1
Lepsze właściwości barierowe w opakowaniach do żywności
nr katalogowy: 130156
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-5
Świętujmy razem – Światowy Dzień Bawełny
nr katalogowy: 145562
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-6
Zagrożenia mikrobiologiczne a system HACCP
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 68384
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Ołów i arsen w żywności
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
nr katalogowy: 93654
10.15199/65.2015.9.9
OPAKOWANIE 2019-1
Systemy rentgenowskie gwarancją bezpieczeństwa żywności
Ryszard Warczyński
nr katalogowy: 118294
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2009-2
Z działalności FIGu
Marcin Karabin
nr katalogowy: 41532
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-10
Polska Koordynatorem Komisji Kodeksu Żywnościowego dla Europy
nr katalogowy: 47581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
"Pakiet jakościowy"
Marta Stus
nr katalogowy: 58710
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Żywność pochodzenia morskiego konsumpcja a potencjalne zagrożenia
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 54152
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Marnotrawstwo żywności w kontekście problemów ze sprzedażą polskich jabłek
Milena Lipińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 95650
10.15199/64.2015.11-12.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część I. Charakterystyka i regiony upraw
Beata Marchand
nr katalogowy: 101313
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Stary/nowy problem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 104980
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-10
Wykorzystanie przędz mieszankowych z włókien naturalnych w dzianinach na wyroby o podwyższonym komforcie użytkowania
Jolanta Janicka
Agnieszka Walak
Elżbieta Mielicka
Karel Sanda
Zdenka Ledrova
nr katalogowy: 63508
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Ograniczenie strat i marnotrawstwa żywności
Milena Lipińska
Małgorzata Wrzosek
Beata Bilska
Karol Krajewski
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 102262
10.15199/65.2016.11.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Produkty smarne a poprawa rentowności w przemyśle spożywczym
nr katalogowy: 86352
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-9
Bloki procesowe - alternatywa dla schematów czynnościowych w zarządzaniu bezpieczeństwem żywności
Waldemar DZWOLAK
nr katalogowy: 46846
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Światowy rynek pszenicy - co nas czeka w sezonie 2011/12?
nr katalogowy: 64154
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Sytuacja na międzynarodowym rynku zbóż, ze szczególnym uwzględnieniem wschodnich państw członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 80313
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
WYDARZENIA Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 55122
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-2
WYDARZENIA Informacje biznesowe
nr katalogowy: 89580
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-5
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 59415
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Sytuacja na rynku pszenicy
nr katalogowy: 95164
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Międzynarodowe rynki rolne - co dalej?
Janusz Rowiński
nr katalogowy: 46493
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Czy możemy marnować mniej żywności?
nr katalogowy: 102261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Prof. nadzw. dr inż. Janusz B. Berdowski – 60 lat działalności
nr katalogowy: 129157
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Glin w żywności - czy powinniśmy się obawiać?
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 118823
10.15199/65.2019.2.7
glin
źródła narażenia
toksyczność
pobranie z dietą
RASFF
aluminium
sources of exposure
toxicity
dietary intake
RASFF
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Podaż malin i ich rozdysponowanie w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 132378
10.15199/64.2021.3.5
maliny
zbiory
handel zagraniczny
przetwórstwo
spożycie
rozdysponowanie
raspberries
harvesting
foreign trade
processing
consumption
distribution
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Podaż malin i ich rozdysponowanie w Polsce
Bożena Nosecka
Anna Bugała
nr katalogowy: 132378
10.15199/64.2021.3.5
maliny
zbiory
handel zagraniczny
przetwórstwo
spożycie
rozdysponowanie
raspberries
harvesting
foreign trade
processing
consumption
distribution
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Światowy rynek surowców rybnych
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 73461
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Czy stać nas na marnowanie żywności?
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 71985
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Kadm w środkach spożywczych - celowość obniżenia limitów
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Opoka
nr katalogowy: 50156
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Oświadczenia zdrowotne dotyczące probiotyków
nr katalogowy: 88428
AURA 2014-12
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 88241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-11
Prof. nadzw. dr inż. Janusz B. Berdowski – 60 lat działalności
nr katalogowy: 129157
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Zmiany w spożyciu owoców i warzyw w krajach Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 140715
10.15199/65.2022.11.1
owoce
warzywa
spożycie
samowystarczalność żywnościowa
Unia Europejska
fruits
vegetables
consumption
self-sufficiency
European Union
AURA 2017-4
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 104975
AURA 2014-7
Pisaliśmy o tym... 1980
nr katalogowy: 85244
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93095
AURA 2020-11
Straty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 128915
AURA 2014-4
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 83374
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Sytuacja popytowo-podażowa na światowym rynku pszenicy
nr katalogowy: 66137
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Sytuacja na rynku zbóż, ze szczególnym uwzględnieniem rynku pszenicy
nr katalogowy: 87639
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Podział i charakterystyka hydrokoloidów stosowanych w żywności bezglutenowej
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 73297
AURA 2015-10
Ocena stabilności ekologicznej powierzchni ziemi w Polsce
Adam Harasim
nr katalogowy: 94096
10.15199/2.2015.10.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Rynek surowców oleistych w UE w latach 2000-2019
Emilia Romel
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 132704
10.15199/65.2021.7.2
nasiona i owoce oleiste
rzepak
produkcja
rynek unijny
handel zagraniczny
oil seeds and fruits
rapeseed
production
EU market
foreign trade
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Konwersja odpadów żywnościowych na energię odnawialną poprzez fermentację beztlenową
Paweł Mikulski
Daniel Borowiak
Małgorzata Krzywonos
nr katalogowy: 116811
10.15199/62.2018.10.19
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-2-3
Ryba z niebieskim certyfikatem
Elżbieta Tomaszewska
nr katalogowy: 118203
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-2
Systemy zapewniania jakości pieczywa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 74245
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Fachowe rozpoznanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 66906
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Problematyka marnotrawstwa żywności w Polsce
Agnieszka Dudziak
Emilia Osmólska
nr katalogowy: 146434
10.15199/65.2023.12.2
marnotrawstwo
żywność
zachowania konsumentów
świadomość ekologiczna
waste
food
consumer behaviour
environmental awareness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Rynek ryb i owoców morza w UE - przyszłość
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 117177
10.15199/65.2018.11.3
rynek rybny
konsumpcja
prognoza
seafood market
consumption
prognosis
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Postaw na bezpieczeństwo
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 67372
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Akrylamid w żywności realny problem czy wyzwanie?!
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 62568
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Bez odpadów
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 119630
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wyniki badań pasz i materiałów paszowych z Polski w latach 2012-2014 na obecność mikotoksyn
nr katalogowy: 90414
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Ponadczasowe zalecenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 85458
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Charakterystyka mikotoksyn
nr katalogowy: 79515
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-10
Możliwości zastosowania probiotyków, prebiotyków, synbiotyków i postbiotyków w mleczarstwie
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 145683
10.15199/65.2023.10.3
biotyk
produkcja mleczarska
żywność funkcjonalna
przegląd systematyczny
biotic
dairy production
functional food
systematic review
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Oleje mikrobiologiczne w przemyśle spożywczym
Iwona Gientka
Magdalena Julia Michalska
nr katalogowy: 148666
10.15199/65.2024.5.7
olej mikrobiologiczny
WNKT
DHA
mleko zastępcze
wzbogacanie żywności
microbial oil
PUFA
DHA
formula milk
food fortification
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-12
System zarządzania ciągłością działania BS 25999-2: motywy, bariery oraz efekty funkcjonowania
Sławomir Zapłata
nr katalogowy: 73032
AURA 2018-10
Od iluzji do iluzji
Maciej SADOWSKI
nr katalogowy: 116422
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Kodeks podstawowy
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 84671
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Wzbogacanie żywności w związki polifenolowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Dorota Wajda
nr katalogowy: 71976
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Sytuacja na rynku zagęszczonego soku jabłkowego
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 67202
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Pakowanie mięsa
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 61710
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-6
Interpack 2011 a papier
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 60677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Polskie artykuły mleczne podaż - popyt
Piotr Szajner
nr katalogowy: 76481
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2010-7
GRATULUJEMY OSIĄGNIĘĆ NAUKOWYCH - Dr hab. inż. Katarzyna Sobolewska-Mikulska
nr katalogowy: 52926
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Międzynarodowe zalecenia żywieniowe
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 103654
10.15199/65.2017.1.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Straty w łańcuchu mleczarskim
Renata Grochowska
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 95673
10.15199/65.2015.12.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Mleczne napoje fermentowane właściwości prozdrowotne
Aneta Brodziak
Jolanta Król
nr katalogowy: 101717
10.15199/65.2016.10.4
AURA 2023-9
50 lat temu ukazał się pierwszy numer AURY!
nr katalogowy: 144905
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-11
Współpraca domieszek z cementami
Jacek Gołaszewski
nr katalogowy: 80752
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Ocena wskaźników jakościowych ziarna pszenicy mieszańcowej
Jan Buczek
Marta Jańczak-Pieniążek
Dorota Bobrecka-Jamro
nr katalogowy: 105088
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Czy należy bać się glutenu?
nr katalogowy: 117492
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2012-5
Katedra Systemów Geoinformatycznych
Andrzej Stepnowski
nr katalogowy: 69186
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Wyroby makaronowe, pieczywo, wyroby dietetyczne z wykorzystaniem mieszanek mącznych z innych (niż mąka pszenna) surowców
nr katalogowy: 68968
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Czy zostaną wprowadzone dopuszczalne poziomy arsenu w żywności?
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 66168
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Akrylamid - kontrowersyjna substancja w żywności
Aleksander Rosiński
nr katalogowy: 77279
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Zarządzanie higieną w produkcji opakowań do żywności wg normy PN-EN 15593:2010
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 75847
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Mikotoksyny w żywności zmiany w ustawodawstwie Unii Europejskiej
Jacek Postupolski
Krystyna Rybińska
Ewa Ledzion
Jolanta Kurpińska-Jaworska
Małgorzata Szczęsna
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 52487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Zagrożenia związane z żywnością Sondaż konsumencki EFSA
Regina Wierzejska
nr katalogowy: 57738
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-12
Rtęć w żywności planowane zmiany legislacyjne
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Maria Wojciechowska-Mazurek
nr katalogowy: 102843
10.15199/65.2016.12.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Wybrane metody pakowania mięsa i produktów mięsnych
Ewa Burczyk
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 90911
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-3
Sytuacja w polskim mleczarstwie
Piotr Szajner
nr katalogowy: 90141
10.15199/65.2015.3.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
PROCEDURA MOST jako narzędzie ograniczania strat i marnotrawstwa żywności w zakładach mięsnych
Marzena Tomaszewska
Beata Bilska
DANUTA Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 135930
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Straty i marnotrawstwo żywności w sektorze rybnym - przyczyny i sposoby ograniczania
Agnieszka Ognik
Robert Łaba
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 125036
10.15199/65.2020.2.6
straty i marnotrawstwo żywności
sektor rybny
zapobieganie stratom
produkty uboczne
food loss and waste
fishing industry
loss prevention
by-products
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-11
Przewidywanie, obliczanie i pomiar krotności działania przelewów burzowych
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 31115
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-9
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 78950
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-8
Biologicznie aktywne składniki żywności wspomagające redukcję masy ciała Cz. II. Mechanizmy działania
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
PIOTR SERAFIN
nr katalogowy: 29255
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Aspekt ekonomiczny Marnotrawienie żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 110542
10.15199/65.2017.11.1
marnotrawienie żywności
koszty
gospodarstwa domowe
wydatki
food waste
costs
households
expenditur
ELEKTROINSTALATOR 2021-11
ELEKTR OINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 134733
AURA 2005-12
MOLEKULARNE MECHANIZMY DZIAŁANIA ANTYBIOTYKÓW
Barbara Mickowska
nr katalogowy: 8591
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-1
Program działania PIP na 2015 r.
nr katalogowy: 89040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Zanieczyszczenie rtęcią środków spożywczych
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Krystyna Starska
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Marzena Pawlicka
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 80669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
Stewia - naturalna szansa na zmniejszenie dodatku cukru w żywności i w napojach
Fred Brouns
Anne Potzel
nr katalogowy: 86180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Perspektywy rynku żywnościowego Cz. I. Przyczyny wzrostu cen żywności
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 73850
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Owady źródło ekologicznego białka
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 64639
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Światowy rynek drobiu a globalna konkurencja
Grzegorz Dybowski
nr katalogowy: 69900
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Produkcja i eksport ryżu w Wietnamie
Hai Nam Nguyen
nr katalogowy: 79521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Rynek zbóż a sytuacja w młynarstwie i piekarstwie
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 78871
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-7
Jakość mięsa drobiowego podczas zamrażania i zamrażalniczego przechowywania
Iwona Chwastowska –
Siwiecka
Natalia Skiepko
nr katalogowy: 77749
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Perspektywy rynku żywnościowego Cz. II. Zmiany popytu na żywność
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 74711
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Sytuacja popytowo-podażowa na światowym rynku zbóż w sezonie 2010/2011
nr katalogowy: 57350
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Napoje mleczne kierunki ich rozwoju
Tadeusz Grega
Grażyna Jaworska
nr katalogowy: 55109
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Sytuacja na rynku mleka w 2016 r
Jadwiga Seremak- -Bulge
nr katalogowy: 101714
10.15199/65.2016.10.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Wpływ przeciwutleniaczy i atmosfery pakowania na przeżywalność immobilizowanych probiotyków
Małgorzata Mizielińska
Katarzyna Sobecka
Michał Jarosz
Dawid Urbański
Magdalena Stobińska
nr katalogowy: 101001
10.15199/65.2016.8.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
RASFF - produkty rybołówstwa i akwakultury
Sławomir Keszka
Remigiusz Panicz
nr katalogowy: 100978
10.15199/65.2016.8.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Ocena potencjału aplikacyjnego wytłoków, pochodzących z przetwórstwa truskawek i malin na soki
Monika Kosmala
Michał Sójka
Artur Miszczak
Piotr Sikorski
Katarzyna Zagibajło
Agnieszka Włodarek
Agnieszka Czajka
Józef Robak
Bogusław Król
nr katalogowy: 91477
10.15199/64.2015.5.3
GOSPODARKA WODNA 2021-4
Kształtowanie i wykorzystanie zasobów wodnych dla celów rolnictwa i obszarów wiejskich
LESZEK BAGIŃSKI
MATEUSZ BALCEROWICZ
EDWARD PIERZGALSKI
ZBIGNIEW POPEK
nr katalogowy: 131356
GOSPODARKA WODNA 2021-4
Kształtowanie i wykorzystanie zasobów wodnych dla celów rolnictwa i obszarów wiejskich
LESZEK BAGIŃSKI
MATEUSZ BALCEROWICZ
EDWARD PIERZGALSKI
ZBIGNIEW POPEK
nr katalogowy: 131356
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-10
EUDR, czyli jak Unia Europejska zamierza chronić lasy przed deforestacją i degradacją?
ILONA OLSZTYŃSKA
nr katalogowy: 151208
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-5
Edukacja jako instrument rozwoju innowacji
Andrzej S. Polak
nr katalogowy: 18177
CHŁODNICTWO 2006-10
Alfa Laval na targach IKK 2006
nr katalogowy: 21414
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Współdziałanie - strategia działania przedsiębiorstwa
U. Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 20768
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-10
Współdziałanie automatyki odciążającej z zabezpieczeniami technologicznymi bloku
Robert MAŁKOWSKI
nr katalogowy: 3887
AURA 2014-9
Monitoring efektów realizacji Projektu PL0100 "Wzrost efektywności działalności Inspekcji Ochrony Środowiska, na podstawie doświadczeń norweskich"
nr katalogowy: 86979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Kreowanie środowiska produktu
nr katalogowy: 68241
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Działania proekologiczne w piekarni – moda czy konieczność?
Tomasz Guderski
nr katalogowy: 149417
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-7
Działania interwencyjne ARR na rynku zbóż
nr katalogowy: 6342
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH