Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Ocena tekstury żywności wybrane metody mechaniczne
Katarzyna Szczepańska
Kamil Dolik
nr katalogowy: 67955
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-6
Wpływ przechowywania chłodniczego na parametry tekstury pasztetów
Mariusz Rudy
Marian Gil
Paulina Duma-Kocan
Elżbieta Głodek
Renata Stanisławczyk
Jagoda Żurek
nr katalogowy: 114576
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-2
Biuletyn Instytutu Metali Nieżelaznych
nr katalogowy: 50167
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-2
WPŁYW STANU METALURGICZNEGO I SPOSOBU ODKSZTAŁCENIA NA STRUKTURĘ I TEKSTURĘ STOPU AA7075
FELIKS STALONY-DOBRZAŃSKI
KRZYSZTOF PIEŁA
LUDWIK BŁAŻ
PAWEŁ OSTACHOWSKI
nr katalogowy: 50166
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Wpływ temperatury na rozwój tekstury stali austenitycznej z wydzieleniami ferrytu
KOWALSKA J.
RATUSZEK W.
CHRUŚCIEL K.
nr katalogowy: 2072
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2006-3
Zmiany tekstury wyżarzania w wyniku oddziaływania temperatury i zewnętrznych naprężeń rozciągających w nanokrystalicznym stopie na bazie kobaltu
ZBIGNIEW BAŁAGA
ZBIGNIEW STRADOMSKI
nr katalogowy: 17106
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Rodzaje powierzchniowego teksturowania laserowego
TADEUSZ BURAKOWSKI
WOJCIECH NAPADŁEK
nr katalogowy: 62427
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-5
Przetwarzanie zdjęć lotniczych na podstawie tekstury
Michał Kućko
Krzysztof Gracki
nr katalogowy: 113676
10.15199/13.2018.5.2
przetwarzanie obrazów
cechy tekstury
segmentacja obrazu
klasyfikacja tekstur
image processing
texture features
image segmentation
texture classification
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-8
Właściwości sensoryczne pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 78272
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-12
WALCOWANIE ASYMETRYCZNE – WYBRANE PROBLEMY1 CZĘŚĆ C: WPŁYW ASYMETRII WALCOWANIA ASYMETRYCZNEGO NA TEKSTURĘ I MIKROSTRUKTURĘ METALI
AGNIESZKA UNIWERSAŁ
MIROSŁAW WRÓBEL
nr katalogowy: 117718
10.15199/67.2018.12.3
walcowanie asymetryczne
tekstura krystalograficzna
rozdrobnienie ziarna
asymmetric rolling
crystallographic texture
grain size
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-6
PRACE DOKTORSKIE
nr katalogowy: 9933
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-11
WPŁYW ZMIANY DROGI ODKSZTAŁCENIA NA EWOLUCJĘ STRUKTURY, TEKSTURY ORAZ ZACHOWANIE UMOCNIENIOWE MONOKRYSZTAŁÓW MIEDZI O ORIENTACJI WYJŚCIOWEJ {110}<001>
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 48051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Stable Micro Systems. Precyzyjne badanie tekstury
nr katalogowy: 19179
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Precyzyjne badanie tekstury ze Stable Micro Systems
nr katalogowy: 20849
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2009-12
WPŁYW DROGI ODKSZTAŁCENIA NA ROZWÓJ MIKROSTRUKTURY I TEKSTURY STOPU AA3104 ODKSZTAŁCONEGO METODĄ WYCISKANIA W KANALE RÓWNOKĄTOWYM
HENRYK PAUL
THIERRY BAUDIN
ANNA TARASEK
nr katalogowy: 48757
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Instrumentalne metody określania dojrzałości fermentowanych produktów mlecznych
A. Bzducha
M. W. Obiedziński
nr katalogowy: 22434
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Zaawansowane metody testowania materiałów przylepnych firmy Stable Micro Systems
nr katalogowy: 14773
OPAKOWANIE 2013-10
Zastosowanie laserów w produkcji opakowań
nr katalogowy: 79767
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2005-6
Ewolucja tekstury miedzi w warunkach zmiany drogi odkształcenia
FELIKS STALONY-DOBRZAŃSKI
WŁODZIMIERZ BOCHNIAK
nr katalogowy: 10220
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Opis gradientu struktury na grubości blachy przemysłowego stopu Al-Li
MIZERA J.
KURZYDŁOWSKI K. J.
nr katalogowy: 2030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Metoda dehydrofreezing (D-F) - znaczenie i przyszłość
A. Kamińska
P. P. Lewicki
nr katalogowy: 14897
CHŁODNICTWO 2016-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na jakość pieczywa pszennego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 101681
10.15199/8.2016.10.3
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2004-7-8
Analiza strukturalna wyżarzanych blach ze stali OH24N6Mol,5 typu duplex
RYŚ J.
RATUSZEK W.
WITKOWSKA M.
nr katalogowy: 2037
CHŁODNICTWO 2006-5
Zmiany wybranych cech reologicznych sera typu mozzarella zapakowanego próżniowo i przechowywanego w warunkach chłodniczych
DOROTA CAIS-SOKOLIŃSKA
HANNA PŁUSZKA
JAN PIKUL
nr katalogowy: 16112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Tekstura żywności Część I - Wybrane metody instrumentalne
AGATA MARZEC
nr katalogowy: 33022
CHŁODNICTWO 2013-2
Wyróżniki tekstury żeli alginianowych otrzymanych z wykorzystaniem procesu zamrażania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
nr katalogowy: 74676
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-4
TRANSFORMACJE TEKSTURY W PROCESIE WYŻARZANIA ALUMINIUM I JEGO STOPÓW
MAGDALENA MARIA
MISZCZYK HENRYK PAUL
nr katalogowy: 113475
10.15199/67.2018.4.4
orientacja {100}<001>
zarodkowanie i rekrystalizacja
nieswobodne ściskanie
wyciskanie w matrycy ECAE
stop AA1050
{100}<001> orientation
nucleation & recrystallization
ECAE
plane strain compression
AA1050 alloy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-8-9-1
Redukcja tlenków azotu wobec podpieranych montmorylonitów modyfikowanych jonami metali przejściowych
LUCJAN CHMIELARZ
PIOTR KUSTROWSKI
MAŁGORZA ZBROJA
ROMAN DZIEMBAJ
nr katalogowy: 28683
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-5
Wpływ mikrostruktury i tekstury na własności mechaniczne stopu aluminium AA1200 odkształcanego metodą akumulacyjnego walcowania pakietowego
OANNA BOGUCKA
HENRYK PAUL
THIERRY BAUDIN
MARIE-HELENE MATHON
nr katalogowy: 54677
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-3
Charakterystyka chemisorpcyjna i katalityczna układów ruten/węgiel przeznaczonych do syntezy amoniaku
ZBIGNIEW KOWALCZYK
WIOLETTA RARÓG-PILECKA
DARIUSZ SZMIGIEL
JERZY ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 28888
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-8
Modyfikacja tekstury wodorotlenku wapnia stosowanego do usuwania SO2 w dwustopniowej granulacji
Paweł Gara
nr katalogowy: 108879
10.15199/62.2017.8.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-2
PRODUKTY MIESIĄCA
nr katalogowy: 104158
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Amatorski skaner 3D wykorzystujący technikę fotogrametrii
Rafał Bajdek
Rafał Dziamski
Paweł Sobczak
Robert Cieślak
Kamil Łodygowski
nr katalogowy: 127980
skaner 3D
fotogrametria
metashape
modele 3D
technologia 3D
scanner 3D
photogrammetry
metashape
3D models
3D technology
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
Amatorski skaner 3D wykorzystujący technikę fotogrametrii
Rafał Bajdek
Rafał Dziamski
Paweł Sobczak
Robert Cieślak
Kamil Łodygowski
nr katalogowy: 127980
skaner 3D
fotogrametria
metashape
modele 3D
technologia 3D
scanner 3D
photogrammetry
metashape
3D models
3D technology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-10
Zastosowanie solanek linii Vitasol M10 P do produkcji wyrobów ekonomicznych
nr katalogowy: 63171
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2011-4
Kształtowanie technologicznej warstwy wierzchniej pierścieni tłokowych silnika spalinowego za pomocą ablacyjnej mikroobróbki laserowej
WOJCIECH NAPADŁEK
nr katalogowy: 64690
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Evaluation of surface morphology of texturized Si wafers for solar cells applications
Sławomir Białas
nr katalogowy: 68602
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Rola i znaczenie dźwięku w ocenie jakości żywności
Agata Marzec
nr katalogowy: 147270
10.15199/65.2024.2.4
Akustyka
kruchość
chrupkość
tekstura
Acoustics
crispness
crunchiness
texture
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Techniki analityczne on-line w procesie produkcji żywności
Aleksander Siger
Krzysztof Dwiecki
Jarosław Czubiński
nr katalogowy: 50147
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Innowacyjny system do pomiaru rozciągliwości ciasta
nr katalogowy: 41829
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Archimagirus 2020
nr katalogowy: 128543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Archimagirus 2020
nr katalogowy: 128543
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Archimagirus 2020
nr katalogowy: 128543
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Zieleniny i wino
nr katalogowy: 131643
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-5
Zieleniny i wino
nr katalogowy: 131643
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Właściwości sensoryczne pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 77667
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-7
Methods for texture improvement in electrical steels
Marcos Flavio DE CAMPOS
nr katalogowy: 121172
10.15199/48.2019.07.02
electrical steels
texture
rotating machines
electric car .
blachy elektrotechniczne
tekstura
maszyny elektryczne.
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-5
Teksturowanie krzemu metodą trawienia chemicznego ze wspomaganiem katalizatora metalicznego w zastosowaniu dla ogniw słonecznych
MAREK LIPIŃSKI
JAKUB CICHOSZEWSKI
nr katalogowy: 51805
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
The effect of time on changes in the pore texture of the modified calcium sorbents Wpływ czynnika czasu na zmiany tekstury porowatej modyfikowanych sorbentów wapniowych
Barbara Walawska
Anna Pajdak
nr katalogowy: 98963
10.15199/62.2016.6.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-3
Przyprawy i ich ekstrakty w przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 50751
CHŁODNICTWO 2009-3
Wpływ sposobu pakowania na wybrane zmiany fizyczne awokado w czasie zamrażalniczego przechowywania
GRZEGORZ SZCZEPANIK
MARTA ARCIUSZKIEWICZ
AGATA BAKAN
nr katalogowy: 42296
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-8
Dobór optymalnego opakowania do pieczywa. Projekt HumidWRAP
Monika Kaczmarczyk
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 121612
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2024-1
Len: właściwości, cechy newralgiczne i pielęgnacja
VITTORIO CIANCI
nr katalogowy: 147450
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
ZACHOWANIE STOPU ALUMINIUM AA1050 W PROCESIE ECAP I REKRYSTALIZACJI Z UWZGLĘDNIENIEM ZMIAN TEKSTUROWYCH
JAGODA POPLEWSKA
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 81013
CHŁODNICTWO 2011-11
Tekstura mleka fermentowanego w zależności od doboru szczepionki probiotycznej w czasie chłodniczego przechowywania
ANNA MITUNIEWICZ-MAŁEK
MILENA TYLOCH
IZABELA DMYTRÓW
nr katalogowy: 63852
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-7
Formation of sliding surface with texture by laser micromachining
Bogdan ANTOSZEWSKI
nr katalogowy: 60777
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
The impact of the texture and the roughness of the surface on the results of tests executed with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80183
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
Jak chronić elektroniczne projekty przed utratą i kopiowaniem
Marcin Pietrzyk
nr katalogowy: 84796
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-12
Materiały - Urządzenia - Technologie
nr katalogowy: 88252
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-3
Pozostałości z przetwórstwa owoców i warzyw wykorzystywane w produktach mięsnych
Agnieszka Starek-Wójcicka
Aleksandra Rolewicz
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 147902
pozostałości poprodukcyjne
przetwórstwo
owoce i warzywa
jakość mięsa
post-production residues
processing
fruit and vegetables
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Przełamując stereotypy Ingredion i rewolucja czystej etykiety
nr katalogowy: 79247
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Atuty wielofunkcyjne
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 83431
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Wykorzystanie w produkcji wędzonek tradycyjnych nowej linii solanek Vitasol T
Joanna Rychlicka-Rybska
Krzysztof Krzysztoforski
nr katalogowy: 58468
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Wpływ dodatku mąk niechlebowych (kasztanowej, migdałowej i owsianej), na jakość pieczywa pszenno-żytniego
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 137847
10.15199/65.2022.5.6
pieczywo
mąki niechlebowe
żywność funkcjonalna
potencjał antyoksydacyjny
bread
non-bread flour
functional food
antioxidant potential
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Tajniki perfekcyjnych lodów - Kompensacja – istotny proces w tworzeniu lodów
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 148041
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Comparison of methods to determine the texture based on measurements with various profilometers
Marta Wasilewska
Mariusz Wesołowski
Krzysztof Blacha
nr katalogowy: 149645
10.15199/33.2024.07.08
macrotexture
microtexture
friction coefficient
airfield pavement
makrotekstura
mikrotekstura
współczynnik tarcia
nawierzchnia lotniskowa
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-7
Comparison of methods to determine the texture based on measurements with various profilometers
Marta Wasilewska
Mariusz Wesołowski
Krzysztof Blacha
nr katalogowy: 149645
10.15199/33.2024.07.08
macrotexture
microtexture
friction coefficient
airfield pavement
makrotekstura
mikrotekstura
współczynnik tarcia
nawierzchnia lotniskowa
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Betony elewacyjne zbrojone włóknem szklanym GFRC
Agata Lachiewicz-Złotowska
Halina Ferens-Budzyńska
Jarosław Gajewski
Janusz Kuzman
nr katalogowy: 62574
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Innowacyjne rozwiązania w masowaniu
Marek Szeląg
nr katalogowy: 90203
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Bilansowanie receptury ganaszu
nr katalogowy: 145844
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-7
Plazmonika w fotowoltaice - próby aplikacji
ZBIGNIEW Starowicz
MAREK Lipiński
nr katalogowy: 69649
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Technologia surowych kiełbas dojrzewających
Ewelina Węsierska
nr katalogowy: 140721
10.15199/65.2022.11.4
kiełbasy fermentowane
dojrzewanie
technologia
jakość
fermented sausages
maturation
technology
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Fizykochemia rehydrowanych rozdrobnionych liofilizatów jabłek
Marek Domin
Marek Szmigielski
Stanisław Rudy
nr katalogowy: 144113
10.15199/62.2023.7.8
liofilizacja
rehydracja
suszenie sublimacyjne
rekonstytucja
lyophilization
rehydration
freeze-drying
reconstitution
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 145850
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Możliwości wykorzystania hydrokoloidów w produkcji makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 81085
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Alternative solutions for texturization of silicon solar cells
Karolina Drzymała
nr katalogowy: 68599
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-4
Zastosowanie technik wizyjnych do oceny jakości mięsa poddanego obróbce cieplnej
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 76021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Zastosowanie bakteriofagów jako środków ochrony żywności. Cz. 1
Dorota Starostka
Agnieszka Olejnik-Schmidt
Marcin Schmidt
nr katalogowy: 82582
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-12
Metody chłodzenia i dojrzewania poubojowego a kruchość wołowiny kulinarnej
Wioletta Krzynowek
Marek Cierach
nr katalogowy: 73014
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Polisacharydy o działaniu prebiotycznym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Zależności sensoryczne - analiza korelacji pomiędzy wyróżnikami sensorycznymi w różnych gatunkach piwa (cz. 2)
nr katalogowy: 67227
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-10
Wpływ parametrów mrożenia na charakterystykę żywności
Adrien Agoulon
nr katalogowy: 80270
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Skrobie modyfikowane nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
nr katalogowy: 76643
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Rola wybranych substancji smakowych i aromatyzujących
Halina Makała
nr katalogowy: 59065
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-5
Properties of activated carbon with varying shape obtained by steam treatment of carbonaceous precursor Właściwości węgli aktywnych o różnych kształtach ziaren, wytwarzanych w reakcji karbonizatu węglowego z parą wodną
Bronisław Buczek
nr katalogowy: 98507
10.15199/62.2016.5.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
Charakterystyka osłonek naturalnych i sztucznych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 92040
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Kultury starterowe w przemyśle mięsnym Bakteriocyny - związki peptydowe produkowane przez kultury starterowe stosowane w celu zwiększania bezpieczeństwa żywności
nr katalogowy: 91369
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Kształtowanie jakości gładkiego betonu architektonicznego
Wioletta Jackiewicz-Rek
nr katalogowy: 93664
10.15199/33.2015.09.06
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-9
Zamrażanie kriogeniczne – zastosowanie w przemyśle spożywczym
Beata Grabowska
nr katalogowy: 128163
10.15199/65.2020.9.4
technologie mrożenia
mrożenie kriogeniczne
przemysł spożywczy
urządzenia kriogeniczne
freezing technologies
cryogenic freezing
food industry
cryogenic devices
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-6
Próba wykorzystania pomiarów kinetycznych do interpretacji przebiegu adsorpcji adsorbatów polarnych i apolarnych na węglach aktywnych
KAZIMIERZ E. WIŚNIEWSKI
MICHAŁ ROZWADOWSKI
nr katalogowy: 107880
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Wykorzystanie transglutaminazy w przemyśle spożywczym
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 82179
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-6
Karageny w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 85159
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-11
ANALIZA WPŁYWU MIKROSTRUKTURY NA WŁASNOŚCI MECHANICZNE Z WYKORZYSTANIEM CYFROWEJ REPREZENTACJI MATERIAŁU
WOJCIECH WAJDA
ŁUKASZ MADEJ
HENRYK PAUL
nr katalogowy: 72439
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Zdrowo wysmażone
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 70511
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Suszenie mikrofalowe żywności
Małgorzata Nowacka
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 65293
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-7
Technologiczne i żywieniowe aspekty stosowania białek mleka w przetwórstwie mięsa
Krzysztof Siemianowski
Jerzy Szpendowski
nr katalogowy: 69408
OPAKOWANIE 2012-5
Formy do termoformowania opakowań z tworzyw polimerowych
DARIUSZ KRAWCZUK
nr katalogowy: 67916
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-11
Upostaciowane białko sojowe w paluszkach z mięsa kurcząt
Aneta Cegiełka
Tomasz Sawicki
nr katalogowy: 63782
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-11
Modyfikacja otrąb do bezpośredniego spożycia i wtórnego przetwórstwa
nr katalogowy: 80309
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. 10. Makarony błyskawiczne
Agnieszka Wójtowicz
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 79519
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-9
"Dodatki kształtujące strukturę żywności" cz. II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 79008
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-7
POWŁOKI DIAMENTOWE NANOSZONE METODAMI CVD
JAN SIENIAWSKI
MARIA RICHERT
MAREK PORĘBA
PAULINA ZAWADZKA
nr katalogowy: 78174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Czerstwienie pieczywa - część II
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 76469
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Magnetyczne kompozytowe sorbenty węglowe. Otrzymywanie, struktura i zastosowania
Michał Bystrzejewski
nr katalogowy: 58214
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Technologia sous vide
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 55980
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2016-12
Badanie możliwości zastosowania dwusensorycznej fuzji danych w skanowaniu powierzchni po obróbce przyrostowej
HALINA NIECIĄG
PIOTR DUDEK
nr katalogowy: 102790
10.15199/148.2016.12.9
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na przekór zasadom Kuchnia molekularna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 97175
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Przemysłowe metody kształtowania kruchości i soczystości mięsa wołowego
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 91536
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-5
Czynniki poubojowe kształtujące jakość mięsa
Magdalena Górska
nr katalogowy: 91534
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Wędzenie tradycyjne czy preparatem dymu?
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 89083
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Jakość sensoryczna przekąsek na bazie białka roślinnego
Inga Klimczak
Daniel Głogowski
Radosław Bezler
nr katalogowy: 143471
10.15199/65.2023.5.7
przekąski
białko roślinne
projektowanie
jakość sensoryczna
pożądalność konsumencka
snacks
plant protein
design
sensory quality
consumer acceptance
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-8
Marynowanie surowców mięsnych
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska -Kapituła
Iwona Zadroga
Ryszard Żywica
Adam Więk
Joanna K. Banach
nr katalogowy: 109013
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2017-8
Uszlachetnianie odbitek metodą drukowania natryskowego (ink-jet)
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 109000
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-7
Przegląd metod przeróbki zużytych katalizatorów hydroodsiarczania
JERZY WALENDZIEWSKI
ALEKSANDER OSTROWSKI
nr katalogowy: 108203
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-7
Wpływ rodzaju peptyzatora wodorotlenku glinu na strukturę i właściwości mechaniczne uformowanego A120 3
JANUSZ TRAWCZYŃSKI
nr katalogowy: 106119
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-4
CERSAIE 2013 Rozwój czy stagnacja
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 81115
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2013-11
RELACJE DEZORIENTACJI W POCZĄTKOWYCH STADIACH REKRYSTALIZACJI METALI O SIECI RSC O ŚREDNIEJ I MAŁEJ ENERGII BŁĘDU UŁOŻENIA
MAGDALENA M. MISZCZYK
HENRYK PAUL
JULIAN. H. DRIVER
CLAIRE MAURICE
nr katalogowy: 81007
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-4
Iteracyjna metoda usuwania szumu impulsowego z obrazów cyfrowych
Adam Konieczka
Julian Balcerek
Adam Dąbrowski
nr katalogowy: 83714
10.15199/ELE-2014-004
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-9
System rekonstrukcji scen rzeczywistych dla potrzeb prezentacji dotykowej otoczenia trójwymiarowego niewidomym
Marcin Morański
Andrzej Materka
nr katalogowy: 70987
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-8
Wpływ technologii ciągnienia na strukturę geometryczną powierzchni drutów ze stali wysokowęglowej przeznaczonych na liny wyciągowe
Zbigniew MUSKALSKI
nr katalogowy: 70214
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2012-4
Zastosowanie nieniszczących dyfrakcyjnych metod rentgenowskich do charakteryzowania stanu struktury materiałów
Stanisław J. SKRZYPEK
Małgorzata WITKOWSKA
Joanna KOWALSKA
Krzysztof CHRUŚCIEL
nr katalogowy: 67877
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Jakość parówek dostępnych w sprzedaży detalicznej
Krystyna Palka
Ewelina Węsierska
Agata Niwecka
nr katalogowy: 66719
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
Stereoskopowe wyznaczanie głębi z wykorzystaniem układu logicznego FPGA
Mateusz OWCZAREK
Przemysław BARAŃSKI
nr katalogowy: 80140
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-4
Chemiczna modyfikacja powierzchni krzemu krystalicznego do zastosowań w fotowoltaice
GRAŻYNA KULESZA
PAWEŁ ZIĘBA
nr katalogowy: 59037
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Jakość szynek konserwowych
Marius z Florek
Piotr Domaradzki
Małgorzata Ryszkowska-Siwko
Piotr Skałecki
Katarzyna Brogowska
Izabela Jaruga
nr katalogowy: 102860
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Nowa żywność aktualny stan prawny
Justyna Cieślak
nr katalogowy: 95672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Kuchenne laboratorium
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 100609
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Trendy w aromatach spożywczych Aromat sposobem na sukces produktu
Sylwia Pabiś
Radosław Bonikowski
Józef Kula
nr katalogowy: 91367
10.15199/65.2015.5.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Ocena sorpcyjnych właściwości handlowego węgla aktywnego metodą adsorpcji z dwuskładnikowych roztworów
BRONISŁAW BUCZEK
ANDRZEJ ŚWIĄTKOWSKI
JACEK GOWOREK
nr katalogowy: 106140
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2014-5
ZASTOSOWANIE AUTORSKIEGO PRZYRZĄDU DO POMIARU REZYSTANCJI ELEKTRODY PRZEDNIEJ KRZEMOWEGO OGNIWA FOTOWOLTAICZNEGO METODĄ LINII TRANSMISYJNYCH
MAŁGORZATA MUSZTYFAGA-STASZUK
MARCIN STASZUK
LESZEK ADAM DOBRZAŃSKI
nr katalogowy: 84501
CHŁODNICTWO 2014-5
Przegląd technik analitycznych ON-LINE w kształtowaniu jakości chłodzonego mięsa i produktów mięsnych
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Drożdżal
nr katalogowy: 84402
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
A hybrid color texture image classification method based on 2D and semi 3D texture features and extreme learning machine
Erkan TANYILDIZI
nr katalogowy: 72151
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-3
ZAKŁAD INŻYNIERII MATERIAŁOWEJ I METALURGII PROSZKÓW IMN LATA 2006÷2011
MIECZYSŁAW WOCH
nr katalogowy: 66501
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-10
Mikrostruktura i tekstura w blachach z nierdzewnej stali austenityczno-ferrytycznej UR52N+
JAnusz ryŚ
nr katalogowy: 63439
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-6
ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. VI. Produkcja zbożowej galanterii śniadaniowej
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 77116
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Texture Analysis for 3D Classification of Brain Tumor Tissues
Baladhandapani ARUNADEVI
Subramaniam Nachimuthu DEEPA
nr katalogowy: 76375
CHŁODNICTWO 2010-5
Wrażliwość wiśni mrożonych na fluktuacje temperatury składowania
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51926
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-2
Physical properties of kaolin clay-containing pectin gels Właściwości fizyczne żeli pektynowych zawierających glinkę kaolinową
Siemowit Muszyński
Anita Kwaśniewska
Bartosz Sołowiej
Agnieszka Tomczyk
Agnieszka Leus
Mariusz Szymanek
Karolina Siedliska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 104024
10.15199/62.2017.2.29
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-5
Struktura powłok CrN wytworzonych metodą katodowego odparowania łukowego w układzie stacjonarnym
Bogdan Warcholiński
Adam Gilewicz
Oliwia Łupicka
Igor V. Kolodiy
Alexandr S. Kuprin
nr katalogowy: 94657
10.15199/28.2015.5.20
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-6
Przyczyny obniżenia wytrzymałości cegły z dodatkiem popiołów lotnych w wyniku oddziaływania wody
Teresa STRYSZEWSKA
Stanisław KAŃKA
nr katalogowy: 98826
10.15199/40.2016.6.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-3
Characterization of zeolites and their use as adsorbents of petroleum substances Charakterystyka zeolitów i ich zastosowanie jako adsorbentów substancji ropopochodnych
Lidia Bandura
Małgorzata Franus
Rafał Panek
Agnieszka Woszuk
Wojciech Franus
nr katalogowy: 90064
10.15199/62.2015.3.11
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-8
The influence of thermomechanical processing conditions on magnetic properties of electrical steels
Peter BELLA
Tibor KVAČKAJ
Martin ČERNÍK
Miloslav LUPTÁK
Peter JANDAČKA
Andrea KOVÁČOVÁ
nr katalogowy: 92857
10.15199/24.2015.8.9
CHŁODNICTWO 2021-5
Przemysłowe utrwalanie produktów rybnych w niskich temperaturach
nr katalogowy: 134086
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Porównanie jakości chlebów bezglutenowych z mieszanek mąki kukurydzianej i mąki z nasion roślin strączkowych
Joanna Kaszuba
Justyna Ptak
Karolina Pycia
nr katalogowy: 137843
10.15199/65.2022.5.4
chleb bezglutenowy
mąka kukurydziana
mąka z ciecierzycy
mąka grochowa
mąka z soczewicy
gluten-free bread
corn flour
chickpea flour
pea flour
lentil flour
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ZIMNA PLAZMA – nietermiczna technologia do konkretnych zastosowań w przemyśle mięsnym
Agnieszka Starek-Wójcicka
Joanna Pawłat
nr katalogowy: 145093
zimna plazma
procesy nietermiczne
dekontaminacja
jakość mięsa
cold plasma
non-thermal processes
decontamination
meat quality
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Kruchość i soczystość marynowanej wołowiny
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Dominika Detmer
nr katalogowy: 127264
marynowanie
wołowina
kruchość
soczystość
marinating
beef
tenderness
juiciness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Dodatki do żywności oparte na związkach heterocyklicznych zawierających azot
Anna Maj
Agnieszka Kudelko
nr katalogowy: 129133
10.15199/62.2020.11.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Charakterystyka niemodyfikowanej i modyfikowanej rudy darniowej jako potencjalnego sorbentu H2S
Andrzej Żarczyński
Kamila Płacheta
Adam Rylski
Marcin Zaborowski
Magdalena Nowosielska
Małgorzata I. Szynkowska
nr katalogowy: 128499
10.15199/62.2020.10.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Charakterystyka niemodyfikowanej i modyfikowanej rudy darniowej jako potencjalnego sorbentu H2S
Andrzej Żarczyński
Kamila Płacheta
Adam Rylski
Marcin Zaborowski
Magdalena Nowosielska
Małgorzata I. Szynkowska
nr katalogowy: 128499
10.15199/62.2020.10.15
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-5
Marynaty w zgodzie z tradycją
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
Jarosław Kowalik
Weronika Zduńczyk
nr katalogowy: 131849
marynowanie
marynaty kwaśne
surowce mięsne
marinating
sour marinades
meat
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-5
Applied a Non-invasive Method to Blood Glucose Monitoring by Hand Skin Image Based on Gray Level Co-occurrence Matrix (GLCM) and Artificial Neural Networks (ANN)
Usman Umar
Syafruddin Syarif
Ingrid Nurtanio
Indrabayu
nr katalogowy: 143190
10.15199/48.2023.05.01
Glucose
Non-Invasive
GLCM
ANN.
Stężenie glukozy we krwi
nieinwazyjna
macierz współwystępowania poziomu szarości.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Otrzymywanie w operacjach mechanicznych złożonego sorbentu wapniowego do jednoczesnego usuwania SO2 i NOx
Paweł Gara
Ewa Wisła-Walsh
Piotr Czapiga
nr katalogowy: 116138
10.15199/62.2018.9.7
CHŁODNICTWO 2018-6
Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach
Tomasz Pukszta
Anna Platta
nr katalogowy: 117862
10.15199/8.2018.6.3
antocyjany
stabilność barwników
mrożone owoce
anthocyanins
stability of dyes
frozen fruits
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-12
DETEKCJA GŁĘBI ZDJĘCIA 2D PRZY POMOCY SIECI NEURONOWEJ NA BAZIE DANYCH UCZĄCYCH 2D I 3D
Paweł Duszejko
Ignacy Gloza
nr katalogowy: 135143
10.15199/13.2021.12.2
uczenie głębokie
konwolucyjne sieci neuronowe
mapa głębokości
stereoskopia
lidar
deep learning
convolutional neural networks
depth map
stereoscopy
lidar
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Wpływ rodzaju techniki obróbki kulinarnej na jakość filetów z karpia (Cyprinus carpio) pokrytych powłoką furcelleranowo-żelatynową
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
Wacław Mozolewski
Weronika Zduńczyk
Ewa Malczyk
Marta Szulc
Agata Ziomek
nr katalogowy: 143011
10.15199/65.2023.4.5
ryby
obróbka cieplna
wartość odżywcza
właściwości fizyko- chemiczne
fish
cooking
nutritional value
physicochemical properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
MATERIAŁY BUDOWLANE 2023-11
Wpływ uziarnienia i współczynnika miażdżenia kruszywa na właściwości stwardniałego betonu
Amanda Akram
Marta Słowik
nr katalogowy: 146113
10.15199/33.2023.11.09
beton
kruszywo
współczynnik miażdżenia kruszywa
maksymalny wymiar ziaren kruszywa
concrete
aggregate
aggregate crushing value
maximum aggregate size
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Badania nad opracowaniem innowacyjnej maseczki kosmetycznej w formie musu
Tomasz Wasilewski
Małgorzata Zięba
Emilia Klimaszewska
Anna Małysa
Anita Bocho-Janiszewska
Dominik Czerwonka
nr katalogowy: 148281
10.15199/62.2024.4.4
maseczki kosmetyczne
mus
formy kosmetyczne
innowacyjny kosmetyk
cosmetic masks
mousse
cosmetic forms
innovative cosmetic
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-10
Wybrane fizyczno-chemiczne właściwości soku z rozmrożonych owoców malin odmiany Polesie
Marek Domin
Marek Szmigielski
Patryk Świrkosz
nr katalogowy: 151029
10.15199/62.2024.10.12
wydajność tłoczenia
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
maliny
pressing efficiency
freezing
freezing storage
raspberries
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2018-2
TEKSTURA I ANIZOTROPIA WŁAŚCIWOŚCI MECHANICZNYCH KSZTAŁTOWNIKÓW WYCISKANYCH NA GORĄCO ZE STOPU EN AW-5019
PAWEŁ PAŁKA
DARIUSZ LEŚNIAK
nr katalogowy: 112330
10.15199/67.2018.2.3
stop 5019
wyciskanie
tekstura
właściwości mechaniczne
5019 alloy
extrusion
texture
mechanical properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
METODY POUBOJOWEGO dojrzewania mięsa
Katarzyna Tkacz
Patrycja Mórawska
Weronika Zduńczyk
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142113
dojrzewanie mięsa
dojrzewanie na mokro
sezonowanie na sucho
dojrzewanie w workach z półprzepuszczalnej folii membranowe
addtitional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-8
KONWERSJA OBRAZÓW 2D DO MODELU 3D
Bartłomiej Kunikowski
Krzysztof Gracki
nr katalogowy: 121997
10.15199/13.2019.8.1
model 3D
ekstrakcja modelu 3D z obrazu
obraz
triangulacja
tekstury
modelowanie
wizualizacja
grafika trójwymiarowa
3D model
3D model extraction from image
image
triangulation
textures
modelling
visualization
threedimensional graphics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Powlekanie żywności proszkami
Agnieszka Marchewka
Ewa Domian
nr katalogowy: 121987
10.15199/65.2019.8.7
powlekanie proszkowe
suche powlekanie
powlekanie elektrostatyczne
powder coating
dry coating
electrostatic coating
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Fractional Negative Order Moment Parameter Estimator of Compound-Gaussian Clutter with Lognormal Texture
Zoulikha DOUIOU
Izzeddine CHALABI
Abdelkader DJERAD
nr katalogowy: 149510
10.15199/48.2024.07.09
Sea clutter
parameters estimation
CG-LNT distribution
Bałagan morski
estymacja parametrów
dystrybucja CG-LNT
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH