Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Ziemniaczane frykasy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 62223
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84673
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-6
Ziemniaki z certyfikatem, czyli EUREPGAPw Farm Frites Poland SA
nr katalogowy: 14842
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-3
Nanoprodukty firmy ALPOL gwarancją czystego klinkieru
nr katalogowy: 37013
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-2
Innowacyjne nanoprodukty firmy ALPOL do skutecznego przeciwdziałania powstawaniu wykwitów
nr katalogowy: 33246
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-4
Nanododatki - skuteczne zabezpieczanie zaprawy klinkierowej Alpol Gips przed wykwitami
nr katalogowy: 25877
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Domowe smaki
nr katalogowy: 105501
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Forma do produkcji strunobetonowych słupków sadowniczych
Aleksy Łodo
Piotr Kozioł
Piotr Organek
nr katalogowy: 84890
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Ziemniaczane sekrety
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 44853
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-10
Klasyfikacja ścian działowych z płyt g-k ze względu na odporność na uderzenia
Artur Piekarczuk
nr katalogowy: 47342
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Przepisy Sebastiana Szmyda
nr katalogowy: 12568
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Na żółto
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 25736
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-2
Bramki świetlne
nr katalogowy: 58241
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-8
Forma i barwa
TERESA IBEK
nr katalogowy: 37372
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Modernizacja formy samonośnej do produkcji strunobetonowych słupków sadowniczych
Aleksy Łodo
Piotr Kozioł
Piotr Organek
nr katalogowy: 100851
10.15199/33.2016.09.20
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Koła Gospodyń Wiejskich wyruszyły w teren, aby promować lokalne i tradycyjne produkty
nr katalogowy: 116117
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-12
Najczęściej wybierane marki na rynku żywności mrożonej
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 40047
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
GOSPODARKA WODNA 2012-2
Procenty i słupki zamiast ludzi i ich przemyśleń
nr katalogowy: 65678
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2019-3
"Żółte słupki" - mit o prawidłowym oznaczeniu pasa drogowego
Witold ZALEWSKI
nr katalogowy: 118999
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Strunobetonowe słupki sadownicze
Janusz Kubiak
Aleksy Łodo
Jarosław Michałek
nr katalogowy: 84889
DOZÓR TECHNICZNY 2021-3
Badania porównawcze odporności na zginanie i energochłonnności profili ceowych zamkniętych i specjalnych
Leszek Gardyński
nr katalogowy: 132181
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2013-3
Pliki z modelami 3D zamiast drukowanych katalogów
Marcin Pietrzyk
nr katalogowy: 78654
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Nowe regiony na szlaku
nr katalogowy: 129542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Uniwersalne dodatki
nr katalogowy: 116446
ziemniaki
frytki
placki
kluski
półprodukty ziemniaczane
żywność wygodna
potrawy
potatoes
chips
pancakes
noodles
potato semi-finished products
convenience food
dishes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
The effect of storage duration and UV-C stimulation of potato tubers, and soaking of potato strips in water on the density of intermediates of French fries production
Zygmunt SOBOL
Tomasz JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 124215
10.15199/48.2020.01.55
UV-C
density
potato strips
French fries.
UV-C
gęstość
słupki ziemniaczane
frytki
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-3
Snacki świata
nr katalogowy: 42477
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Ekstruzja w przetwórstwie rolno-spożywczym Cz. VII . Produkcja pelletów
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 77665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Szybko i niezawodnie - perfekcja kombinacji z ISHIDA
nr katalogowy: 93320
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Do jakich środków spożywczych można stosować barwniki: E150a, E150b, E150c, E150d?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Decyzja o rewitalizacji sklepu firmowego
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 82614
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Magiczne miejsce - Singraven Duch zakonnicy (korespondencja z Holandii)
Anna Wytrykus
nr katalogowy: 105098
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-8
Kształtowniki metalowe z przekładką termiczną
Krzysztof Kuczyński
nr katalogowy: 53536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-10
Montaż ogrodzenia z „paki” dostawczaka
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 145444
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-5
Nowe technologie wykorzystywane w przemyśle przekąsek
Kamil Wawrzyniak
Grzegorz Ligaj
Bartłomiej Wióra
Sandra Zielińska
Sylwia Baluta
nr katalogowy: 143469
10.15199/65.2023.5.5
czipsy
przekąski mięsne
przekąski owocowe
przekąski warzywne
chips
meat snacks
fruit snacks
vegetable snacks
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Akryloamid w żywności
Renata Gasparska
nr katalogowy: 56363
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-2
Dobre intencje – zły wybór
Andrzej ŻYLIS
nr katalogowy: 141783
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-10
Model wpływu układu optycznego na czułość detektorów podczerwieni w matrycy mikrobolometrycznej
Sławomir Gogler
Grzegorz Bieszczad
Michał Krupiński
Tomasz Sosnowski
nr katalogowy: 71943
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-7
Praktyczne aspekty ochrony przed korozją różnych elementów ślusarskich i mniejszych konstrukcji metalowych
ARKADIUSZ MACIEJEWSKI
nr katalogowy: 69166
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2013-3
Awarie energetyczne w Indiach w lipcu 2012 r.
Adam Babś
nr katalogowy: 75027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Ekstrudowane przekąski nowej generacji
Aleksandra Wesołowska
nr katalogowy: 86362
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Substancje krioochronne w chłodniczej obróbce żywności wygodnej i funkcjonalnej
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Dariusz Góral
nr katalogowy: 87607
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Effect of enzymatic hydrolysis conditions of ligno-cellulosic raw materials on the glucose yield Wpływ warunków enzymatycznej hydrolizy surowców lignino-celulozowych na wydajność uzyskiwanej glukozy
Joanna Kawa-Rygielska
Grzegorz Wcisło
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 87208
10.12916/przemchem.2014.1739
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-10
Wielkopolskie smaki
Ewa Czarniecka
nr katalogowy: 71220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-10
Ekspertyzy dotyczące wybranych problemów antykorozyjnych. Część 1: Powłoki cynkowe zanurzeniowe i systemy duplex
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
ŁUKASZ AUGUSTYŃSKI
LESZEK KOMOROWSKI
nr katalogowy: 71776
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-8
Analiza rozwiązań lokalnych systemów oczyszczania wody w wybranych Ośrodkach Sportu i Rekreacji (OSiR) Cz. 1. Rozwiązania technologiczne uzdatniania wody basenowej
Małgorzata Perchuć
Radosław Dziążak
nr katalogowy: 100165
10.15199/17.2016.8.8
CHŁODNICTWO 2012-10
Instalacje chłodnicze dla marketów.Część 4
Bartosz Nowacki
nr katalogowy: 72008
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-3
Przekąski mięsne w Polsce i na świecie
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 58470
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2010 rok
nr katalogowy: 56997
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-10
Aktualne kierunki kształtowania szkieletowych budynków drewnianych
Jarosław Malesza
Czesław Miedziałowski
nr katalogowy: 109938
10.15199/33.2017.10.11
szkieletowe konstrukcje drewniane
fazy realizacji
konstrukcje modułowe
analizy numeryczne
wood-framed structures
phases of industrial construction
modular buildings
numerical analysis.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-6
Analiza statyczno-wytrzymałościowa zabytkowej więźby dachowej osłabionej pęknięciami
Adam Klimek
Zygmunt Matkowski
nr katalogowy: 120769
10.15199/33.2019.06.01
budynek zabytkowy
więźba dachowa
uszkodzenia
analiza
wzmocnienie.
historic building
rafter framing
damage
analysis
reinforcement.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-12
Modelowanie pracy superkondensatora zasilającego układ poprawiający bezpieczeństwo drogowe
Damian GŁUCHY
Leszek KASPRZYK
nr katalogowy: 111035
10.15199/48.2017.12.25
superkondensatory
modelowanie
oświetlenie przejść dla pieszych
supercapacitors
modelling
lighting pedestrian crossings
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-1
KRÓTKI PRZEGLĄD TECHNOLOGII TESTOWANIA UKŁADÓW SCALONYCH NA PŁYTKACH KRZEMOWYCH
Krzysztof Dąbrowiecki
nr katalogowy: 130162
10.15199/13.2021.1.3
płytka krzemowa
karta testowa
mikrokontaktory
podkladki płytki krzemowej
kulki lutu
słupki miedziane
UAV
noise reduction
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-4
Komputerowo wspomagane projektowanie konstrukcji nośnej autobusu
WOJCIECH WOLAŃSKI
DANIEL B. NYCZ
WITOLD ORZECHOWSKI
ŁUKASZ KAWAŁEK
nr katalogowy: 119719
10.15199/148.2019.4.3
konstrukcja nośna autobusu miejskiego
obliczenia numeryczne
statyczne przypadki obliczeniowe
urban bus structure
numerical calculations
static load cases
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-1
Ekspertyza i projekt naprawy konstrukcji żelbetowej zabytkowego wiaduktu im. ks. J. Poniatowskiego w Warszawie
TOMASZ KORDJAK
nr katalogowy: 135887
korozja
mosty betonowe
korozja zbrojenia
korozja chlorkowa
ochrona zbrojenia przed korozją
naprawy betonu
corrosion
concrete bridges
chloride corrosion
reinforcement corrosion
protection against corrosion of reinforcement
concrete repair
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Wakacyjne menu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132658
wakacyjne potrawy
ryby
pizza
smażone ziemniaki
burgery
kebab
sushi
chłodniki
sałatki
napoje
desery
holiday food
fish
pizza
fried potatoes
burgers
kebab
sushi
cold soups
salads
drinks
desserts
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-7
Stabilizacja granic w pracach geodezyjnych
Ludmiła PIETRZAK
nr katalogowy: 114729
10.15199/50.2018.7.3
granice nieruchomości
granice działki ewidencyjnej
znaki graniczne
stabilizacj
real estate boundaries
boundaries of a cadastral parcel
boundary marks
stabilisation
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-4
Wykorzystanie efektu Seebecka do produkcji energii elektrycznej podczas kompostowania selektywnie zebranych odpadów kuchennych
Sławomir Kasiński
Mariusz Bałajewicz
nr katalogowy: 126055
10.15199/17.2020.4.4
kompostowanie
zjawisko Seebecka
ogniwo TEC
composting
Seebeck effeect
TEC module
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-1
Akrylamid - substancja zanieczyszczająca, powstająca w produktach zbożowych
Jerzy Kuchciak
Anna Czubaszek
nr katalogowy: 111948
akrylamid
asparagina
metody redukcji w produktach spożywczych
produkty zbożowe
Rozporządzenie Komisji Europejskiej (UE )
acrylamide
asparaginum
reduction method in foodstuffs
cereal products
European Committee Regulation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-2
Akryloamid w żywności charakterystyka i sposoby ograniczenia
Anna Żbikowska
Małgorzata Kowalska
Katarzyna Żbikowska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 112323
10.15199/65.2018.2.4
akryloamid
właściwości fizykochemiczne
toksyczność
zalecenia UE
acrylamide
physicochemical properties
toxicity
EU recommendations
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Sekrety frytury
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110314
smażenie
tłuszcz
stabilność termiczna
tłuszcze smażalnicze
stałe tłuszcze roślinne
tłuszcze utwardzone
mieszanki
frying
fat
thermal stability
frying fat
solid vegetable fats
dehydrogenated fats
blend
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Wygoda i bezpieczeństwo
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 131702
żywność wygodna
metody utrwalania
koronawirus
gotowe dania restauracyjne
zestawy do samodzielnego przygotowania
oferta sklepowa gastronomii
convenience food
preservation methods
coronavirus
ready-made restaurant dishes
do it yourself kits
gastronomy offer for stores
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Deep drawability of tailor welded blank of dual phase steel DP 600 affected by laser weld
Alena BRUSILOVÁ
Alexander SCHREK
Marcela POKUSOVÁ
nr katalogowy: 121791
10.15199/24.2019.8.3
deep drawability
weld bead
laser
dual-phase steel
głębokotłoczność
szew spawany
laser
stal dwufazowa
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH