Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Wydajność ciasta i wydajność pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131982
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 103576
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Linie do chleba dla rzemiosła i przemysłu
nr katalogowy: 78290
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Wydajność pieczywa – ważny wskaźnik technologiczny i ekonomiczny
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136589
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Jakie są zasady produkcji chleba żytniego i z czego wynikają?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 38739
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Obliczanie ilości składników według receptury przy wytwarzaniu ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129960
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-2
OBLICZANIE ILOŚCI SKŁADNIKÓW WEDŁUG RECEPTURY PRZY WYTWARZANIU CIASTA.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 96410
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Jak z nią postępować?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 63513
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Wydajność pieczywa – ważny wskaźnik technologiczny i ekonomiczny
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136589
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Skuteczność miesienia ciasta mącznego
Józef Sadkiewicz
Andrzej Tomporowski*
Józef Flizikowski
Weronika Kruszelnicka
nr katalogowy: 119572
10.15199/62.2019.4.16
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Wady ciasta pszennego
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 59324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Właściwości fermentacyjne mąki, jako element wartości wypiekowej
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 101134
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Benier dzieli i rządzi
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 81751
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
Wartość wypiekowa mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 67463
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Jedna z możliwości modyfikacji i poprawy jakości mąki w młynie
nr katalogowy: 31052
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Dlaczego chleb się kruszy?
Józef Ziółkowski
nr katalogowy: 72844
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Uszkodzenie skrobi w mące pszennej jedną z możliwości modyfi kacji i poprawy jej jakości
Roman Jurga
nr katalogowy: 44965
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wydajność pieczywa parametr specyficzny dla rodzaju pieczywa i jego producenta (piekarni)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 56324
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Jakość chleba z dodatkiem błonnika pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 109909
chleb pszenny
błonnik pszenny
długość włókna
wydajność ciasta
jakość chleba
wheat bread
wheat fiber
fiber length
dough yield
bread quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Piekarzu, czy wiesz, że... w wielu piekarniach kierownicy nie wiedzą jak sprawdzić rzeczywistą wydajność pieczywa? Jak zatem rozliczają wykonaną produkcję? Skąd mają wiedzę na temat autentycznego zysku zakładu?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 112486
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Wartość wypiekowa mąki żytniej i metody jej oceny
Sylwia Stępniewska
Grażyna Cacak-Pietrzak
nr katalogowy: 99945
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-2
Kontrola procesu produkcji i ocena jakości pieczywa
Magdalena Kot
nr katalogowy: 49803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-2
Prawie wszystko o uszkodzeniu skrobi w mące pszennej
nr katalogowy: 41565
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-2
Dodawanie enzymów bezpośrednio do ziarna przyszłością skutecznego kondycjonowania i przemiału
nr katalogowy: 142586
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wpływ parametrów fermentacji ciasta na cechy fizyczne pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Aleksandra Wolińska
nr katalogowy: 129585
fermentacja ciasta
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
dough fermentation
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-4
OBLICZANIE NAWAŻEK KĘSÓW CIASTA. SPOSOBY DZIELENIA CIASTA Część 8.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97311
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-2
Obliczanie naważek kęsów ciasta. Sposoby dzielenia ciasta
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130229
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Technologia odroczonego wypieku pieczywa z zastosowaniem spowalniania fermentacji kęsów ciasta (cz.II)
Magdalena Kot
nr katalogowy: 34436
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-6
Badania nad przydatnością odpadów przemysłu piekarniczego do produkcji bioetanolu
Joanna Kawa-Rygielska
Witold Pietrzak
nr katalogowy: 60229
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-6
Wyniki oceny alweograficznej ziarna pszenicy i mąki pszennej uzyskiwane w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 44895
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Przygotowanie ciasta ważnym procesem w produkcji makaronu wysokiej jakości
nr katalogowy: 47016
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Kluczowe znaczenie przygotowania ciasta
nr katalogowy: 27174
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-8
Relacje wartości parametrów cech reologicznych mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 61304
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Piekarzu, czy wiesz, że...
nr katalogowy: 106081
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-7
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 106810
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-12
Wpływ techniki i technologii wytwarzania ciasta na objętość uzyskanegopieczywa pszennego
BOŻENA LEWICKA
nr katalogowy: 31904
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
HI-TEK. Dzielarka ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 12561
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-9
HI-TEK. Dzielarkę ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 5051
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
HI-TEK. Dzielarka ciasta SLIM i zaokrąglarka TOOS - precyzja i oszczędność
nr katalogowy: 12561
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Innowacyjny system do pomiaru rozciągliwości ciasta
nr katalogowy: 41829
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-6
Kruszwica. Ciasta francuskie. Uproszczone metody wprowadzania margaryny do ciasta
Gyorgy Karlovits
Leszek Barczak
Ryszard Soiński
nr katalogowy: 4932
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-1
O jakości makaronu - na przykładzie Włoch
nr katalogowy: 56851
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Zmiany strukturalne młynarstwa w P olsce
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 92760
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Porównanie wyników oceny alweograficznej ziarna pszenicy uzyskiwanych w systemie HA i HC
Danuta Abramczyk
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 48617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Pieczywo pszenne może być smakowite Umiejętność panowania nad fermentacją ciasta pszennego ma być atutem piekarni rzemieślniczych
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 60689
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-9
Szarlotka - królowa ciast
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 144839
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-1
Zastosowanie alweografu do oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 124322
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-1
Formierki ciasta
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 89046
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
Dzielarki ciasta
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 75140
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Temperatura ciasta
Henryk Piesiewicz
Mariusz Zieliński
nr katalogowy: 24445
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-11
Korelacje między wskaźnikami farinograficznymi i konsystograficznymi mąki pszennej
Sylw ia Stępniewska
nr katalogowy: 63574
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Możliwości wykorzystania wyników oceny alweograficznej w piekarni
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 147652
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-4
Tort nie tylko urodzinowy
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 51055
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Technologie godne uwagi Cz. 2. Przerywany proces mieszenia
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 79462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-2
Jak urozmaicić asortyment pieczywa?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 136037
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-3
Zaparzanie mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 33736
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 3)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23757
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena ekstensograficzna ziarna pszenicy i mąki pszennej
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 81091
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
ROZROST KĘSÓW CIASTA Część 9.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 97834
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
WYPIEK PIECZYWA Część 10.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 98564
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Diosna - automatyzacja produkcji ciasta w piekarni rzemieślniczej i przemysłowej
nr katalogowy: 71375
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Cechy reologiczne ciasta pszennego
SYLWIA STĘPNIEWSKA
nr katalogowy: 44455
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Chorleywood Bread Process - technologia sporządzania ciasta, która zmieniła Anglię
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 86958
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Maszyny do ciast nadziewanych i tart
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 103421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-9
Chleby z ciast o wysokiej wydajności
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 56364
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-11
Znaczenie właściwego dozowania składników i ich mieszania dla osiągnięcia optymalnej jakości ciasta makaronowego i makaronu
nr katalogowy: 31066
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Kwaśne ciasto Część I. Podstawowe informacje i definicje
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 85184
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-11
Liczba glutenowa (LG) a jakość mąki pszennej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 55240
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Mieszałka amputowała palce
Wojciech Dębski
nr katalogowy: 91169
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
IBIS. Spirala sukcesu
nr katalogowy: 12562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Miesiarki do ciasta - zagrożenia i wymagania minimalne
(JB)
nr katalogowy: 44970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-4
Makarony walcowane - czy tylko alternatywa dla makaronów wytłaczanych? Nowe rozwiązania w zakresie przygotowania i formowania ciasta makaronowego
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 43808
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Woda w piekarstwie
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 135309
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
SIGMA. Mieszanie i dozowanie ciasta
nr katalogowy: 127876
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Wałkowarki do ciasta
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 78330
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ocena wartości wypiekowej mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 127872
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
SIGMA. Mieszanie i dozowanie ciasta
nr katalogowy: 127876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-7
WYPIEK PIECZYWA - TRADYCJA I NOWOCZESNOŚĆ. Część 11.
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 99135
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-8
Wartość technologiczna odmian pszenicy
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 53658
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
CBP - technologia, która zmieniła Anglię
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 74641
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 2)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 125800
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-12
System formowania i tłoczenia ciasta makaronowego w technologii włoskiej firmy Pavan S.r.l.
nr katalogowy: 23097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Podstawowe wiadomości o tworzeniu ciasta i suszeniu makaronu
nr katalogowy: 20133
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-7
Kruszwica. Ciasta półfrancuskie drożdżowe
Gyorgy Karlovits
Leszek Barczak
Ryszard Soiński
nr katalogowy: 4974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-6
HI-TEK. Dzielarka ciasta SUM i zaokrąglarka TOOS w letniej promocji
nr katalogowy: 12691
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Powstawanie ciasta pszennego i rola mieszenia w tym procesie
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 19157
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-5
Przepisy Marka Sobkowiaka
nr katalogowy: 12681
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Wpływ systemów uprawy pszenicy ozimej na jakość pieczywa
Magdalena Sobolewska
Anna Jaroszewska
nr katalogowy: 102719
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Ciasto skrojone na miarę...
nr katalogowy: 116356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Nowoczesne systemy automatycznego załadunku i rozładunku – jedyny polski producent
nr katalogowy: 128981
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-1
Nowoczesne systemy automatycznego załadunku i rozładunku – jedyny polski producent
nr katalogowy: 129962
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Jakie przemiany zachodzą podczas fermentacji kwasowej ciasta żytniego?
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 58705
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-10
Tajemnice ciasta francuskiego
Justyna Stefańska
nr katalogowy: 122772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Przygotowanie kęsów ciasta do wypieku i wypiek pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Porcjowanie ciasta formą sztuki
nr katalogowy: 118408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-7
Obróbka ciasta o wydajności TA 180 z 2-godzinną garą w kotle
nr katalogowy: 92065
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Elementy mikrobiologii ciasta żytniego
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 141606
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-1
Wytłaczarki makaronu
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 82028
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-11
IBIS. Nowoczesne systemy automatycznego załadunku i rozładunku – jedyny polski producent
nr katalogowy: 128981
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-12
Zastosowanie substancji emulgujących w przetworach zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 64143
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-2
Jak sposób i kolejność łączenia składników na ciasto wpływają na jakość pieczywa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 147182
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Wpływ zwiększania udziału mąki żytniej w mieszaninie z mąką pszenną na cechy reologiczne uzyskanego ciasta
Danuta ABRAMCZYK
Jadwiga ROTHKAEHL
nr katalogowy: 14145
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Część I. Wpływ na wartość odżywczą
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 70538
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Bühler. Modernizacja hiszpańskie go młyna pszennego Panificadora Conquence
nr katalogowy: 149828
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Normy dotyczące miesiarek
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 103434
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-5
Kwas piekarski w produkcji pieczywa
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 90798
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-6
Makarony z dodatkami: warzyw, białka roślinnego oraz mąki innych (niż mąka pszenna) zbóż, kukurydzy i ryżu
nr katalogowy: 68275
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Klasyfikacja wartości wypiekowej odmian
Beata Szał
Witold Brzeziński
nr katalogowy: 71463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
ARTEZEN Dough Handling- dzielarki, wagi kontrolne i linie do chleba
nr katalogowy: 106087
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-10
Miesiarki do ciasta
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 38565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
VMI: ekspert w miesieniu ciasta
nr katalogowy: 36583
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Linie do chleba dla rzemiosła i przemysłu
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 35906
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Nowo uruchomiona instalacja chłodnicza do celów szkoleniowych
nr katalogowy: 78289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
Chlebek św. Klemensa
Henryk Piesiewicz
Bogdan Mamaj
Andrzej Szydłowski.
nr katalogowy: 44369
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Ocena farinograficzna w ofercie badań ZPZiP IBPRS
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 81090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-5
Metody zapobiegania "przepalania" ciast w okresie letnim
nr katalogowy: 59327
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 3)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-3
Wszystkie surowce przygotowywane zgodnie z recepturą
Michael Tremp
Rudolf Hofer
nr katalogowy: 96682
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
METODY WYTWARZANIA CIASTA NA WYROBY PIEKARSKIE. CIASTA PSZENNE Część 5.
nr katalogowy: 95775
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Wpływ dzielenia i kształtowania ciasta na jego strukturę
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 130779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Dodatek mąki żytniej modyfikowanej przez obróbkę cierną do ciasta żytniego poprawia niektóre cechy pieczywa
nr katalogowy: 32430
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Wpływ warunków rozdrabniania ziarna pszenicy na wynik oceny alweograficznej
DANUTA ABRAMCZYK
nr katalogowy: 38779
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Sporządzanie ciast - Cz. II. Mieszenie ciast
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 23334
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-1
Ocena jakości mąki - przegląd najczęściej stosowanych metod badania mąki (część 2)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 23323
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Dobry klimat tworzy wysoką jakość Automat garowniczy MIWE GVA
nr katalogowy: 63526
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Dzielarki Benier - ekstremalnie luźne ciasta
Jacek Szczepaniak
nr katalogowy: 54822
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o maszynach piekarskich
Tomasz Guderski
nr katalogowy: 133277
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-3
Właściwości reologiczne ciasta z jasnych mąk pszennych
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak -Pietrzak
Katarzyna Sujka
Ewa Małkińska
nr katalogowy: 119594
mąka pszenna
typ mąki
gluten
właściwości reologiczne ciasta
wheat flour
type of flour
gluten
dough rheological property
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jeśli nie pomaga zwiększony dodatek drożdży...
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 31683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-11
Wpływ dodatku kwasu askorbinowego na cechy ciasta i jakość pieczywa pszennego
Bożena Lewicka
Danuta Abramczyk
nr katalogowy: 31366
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-5
Zbliża się lato! Już dziś zadbaj o swoje ciasto!
nr katalogowy: 34901
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
Wagi kontrolne TECHNOBIT
Konrad Kazanecki
nr katalogowy: 148023
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-10
Wpływ wybranych "poprawiaczy" i cukrów redukujących mąki na jakość wyrobów makaronowych
nr katalogowy: 79518
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Makaron wzbogacony dodatkiem białka i błonnika pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 58923
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118404
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Przepis na pizzę
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 94670
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-3
Wpływ metody wytwarzania ciasta na kształtowanie jakości pieczywa żytniego
Sylwia Stępniewska
nr katalogowy: 126428
kultury starterowe
mąka żytnia
metody wypieku
starter culture
rye flour
baking methods
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Czynniki obniżające jakość pieczywa - część I
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 65582
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-3
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 112492
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Ciasto drożdżowe maślane, Ciasto orkiszowe z orzechami
nr katalogowy: 44979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 98567
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-6
Gorący okres - "nie" zostań na lodzie
nr katalogowy: 91496
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Ocena alweograficzna, jako wskaźnik oceny jakości mąki pszennej
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 106433
jakość mąki
ocena alweograficzna
precyzja metody
równania regresji
the quality of flour
alveograph evaluation
precision of the method
regression equations
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Wpływ dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej na jakość makaronu
nr katalogowy: 86411
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
"Poprawiacze" jakości mąki pszennej i skrobia modyfikowana w produkcji makaronu
nr katalogowy: 62925
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Przepisy i normy maszyny - lista kontrolna
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 82994
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-3
Podstawowe informacje o wpływie jakości surowców i niektórych uwarunkowań na tworzenie się ciasta i suszenie makaronów
nr katalogowy: 66129
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 2.
nr katalogowy: 93888
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-8
Nowe normy dla maszyn spożywczych
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 92898
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
FRITSCH. Serenada z ciastem. Już niemal od 100 lat
nr katalogowy: 137380
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Automatic press dough machine using blnyk IoT
Kirthiga Murthy
Nazreen Waeleh
Muhammad Aliff Ikhwan Che Azman
Antony Sumardi
Siti Amaniah Mohd Chachuli
N. H. Shamsudin
Nooraini Zainuddin
nr katalogowy: 141847
10.15199/48.2023.02.25
Food Industry
Dough Machine
PLA
NodeMCU
Przemysł spożywczy
maszyna do ciasta
PLA
NodeMCU
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-2
Automatic press dough machine using blnyk IoT
Kirthiga Murthy
Nazreen Waeleh
Muhammad Aliff Ikhwan Che Azman
Antony Sumardi
Siti Amaniah Mohd Chachuli
N. H. Shamsudin
Nooraini Zainuddin
nr katalogowy: 141847
10.15199/48.2023.02.25
Food Industry
Dough Machine
PLA
NodeMCU
Przemysł spożywczy
maszyna do ciasta
PLA
NodeMCU
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-9
Ab ovo do zet, czyli wielkanocny alfabet chleba
Irena Fober
nr katalogowy: 59193
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przyjazna słodycz - przyjazna cukiernikom i konsumentom
nr katalogowy: 61401
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Możliwości dodawania "poprawiaczy" jakości mąki pszennej i ich wpływ na jakość makaronu
nr katalogowy: 70539
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-5
Podmłody - ważny element procesu produkcji
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 76264
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-10
Metody wytwarzania ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta pszenne
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 128319
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121642
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Ocena wartości wypiekowej ziarna i mąki za pomocą mixolabu
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 121641
mixolab
ocena reologiczna
mąka
ziarno
wartość wypiekowa
mixolab
rheological properties
flour
grain
baking value
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-5
Fakty i mity o maszynach piekarskich
nr katalogowy: 83756
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Fakty i mity o maszynach piekarskich
Tomasz Guderski
nr katalogowy: 133277
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-9
Jubileuszowa i światowa - 10. edycja Kremówki Papieskiej w Rzeszowie
Małgorzata Słowińska
nr katalogowy: 100581
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-12
Europejka Saga Piernikowa - O tym, jak kawałek pikantnego ciasta zdobył serca zamożnych pań i panów (cz. I)
Beata Marchand
nr katalogowy: 80924
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Wady pieczywa wynikające z jakości mąki
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 64984
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
Technologie godne uwagi Cz. 1. Wypiek pieczywa z uwodnionymi ziarnami zbóż
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 78876
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Piekarzu, czy wiesz, że... przygotowanie prawdziwej, dobrej bagietki bez długiej fermentacji jest niemożliwe?
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 111478
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Modyfikowana skrobia w produkcji makaronu podgotowanego
nr katalogowy: 50879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Z lodem Ci się upiecze
nr katalogowy: 50244
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-4
Słodka strona gastronomii
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 43708
OPAKOWANIE 2021-4
Innowacyjna technologia wspomaga kontrolę jakości systemu MAP
nr katalogowy: 131384
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-8
Ciekawe zwyczaje ze słodkościami w tle
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 144330
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Wisienka na torcie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 73878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Cz. I. Pieczywo zapiekane
Magdalena Mart
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 75345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Warsztaty z Jowitą Woszczyńską Ciasto Czerwonego Kapturka
nr katalogowy: 141622
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-6
Badania jakości i trwałości ciastek biszkoptowych wzbogaconych proszkiem z owoców aronii
Joanna Kaszuba
Anna Moszkowicz
Greta Adamczyk
nr katalogowy: 151866
10.15199/61.2024.6.6
wyroby biszkoptowe
jakość
trwałość
przechowywanie
tekstura
ocena organoleptyczna
sponge cake’s products
quality
durability
storing
texture
organoleptic assessment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-1
Mąka przede wszystkim
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 49030
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Ocena jakości ziarna pszenicy i mąki pszennej za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 45163
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-7
Gluten jako polepszacz technologiczny
Włodzimierz Gubała
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 44972
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Benier dzielarki do ciast luźnych Dough Master i Ekstruder do ciasta żytniego
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 103070
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Wypiek pieczywa – tradycja i nowoczesność
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 131653
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Ocena jakości wybranych odmian pszenicy za pomocą aparatu mixolab
Anna Szafrańska
nr katalogowy: 88259
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH