Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Czy leci z nami steward?
Marek Bielski
nr katalogowy: 51157
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-2
Zdrowotne aspekty żywności GMO
nr katalogowy: 49659
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-3
Dopuszczalne ryzyko zdrowotne związane z konsumpcją wody wodociągowej
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 41964
AURA 2011-5
Ryzyko zdrowotne związane z usuwaniem azbestu
Ilona HAJOK
nr katalogowy: 59713
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Rola służby bhp w ocenie ryzyka zawodowego
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 109727
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. I)
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61383
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Techniczne aspekty w zarządzaniu bezpieczeństwem zdrowotnym wody, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji wewnętrznych
Bogna Wichrowska
Barbara Mulik
Katarzyna Parafińska
Agnieszka Stankiewicz
nr katalogowy: 66485
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-9
Zastosowanie biotestów we wstępnej ocenie jakości wody basenu szkolnego
Edyta Łaskawiec
Edyta Kudlek
Mariusz Dudziak
Joanna Wyczarska-Kokot
nr katalogowy: 101065
10.15199/17.2016.9.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Mycie rąk a szkodliwe działanie wody na skórę
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 113808
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-3
Charakterystyka makaronów pełnoziarnistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 82853
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ środowiska na bezpieczeństwo zdrowotne surowców, przetworów i przechowalnictwo żywności oraz na organizmy ludzi
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 783
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Występowanie grzybów mikroskopowych w systemach dystrybucji wody pitnej i związane z tym zagrożenia zdrowotne
ANNA GRABIŃSKA-ŁONIEWSKA
nr katalogowy: 16499
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
Działania windykacyjne i ich wpływ na płynność finansową przedsiębiorstwa
Agata Packa
nr katalogowy: 67301
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Gryka - Część 4. Aspekty zdrowotne i różne sposoby wykorzystania
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 39056
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Naturalne konserwanty pochodzenia drobnoustrojowego
Ewelina Pawlikowska
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 115041
10.15199/65.2018.7.6
biokontrola
metabolity
bakterie kwasu mlekowego
drożdże
biocontrol
metabolites
lactic acid bacteria
yeasts
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Aplikacja pola elektromagnetycznego zakresu mikrofalowego w badaniach eksperymentalnych in vitro
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
Marek P. DĄBROWSKI
Wanda STANKIEWICZ-SZYMCZAK
nr katalogowy: 56641
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Ryzyko w działalności gospodarczej zakładu mięsnego
Michał Soliwoda
nr katalogowy: 78759
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Odwzorowanie otoczenia operatora radiostacji plecakowej w numerycznej ocenie narażenia na pole elektromagnetyczne
Jaromir SOBIECH
Jarosław KIELISZEK
Wanda STANKIEWICZ
nr katalogowy: 64313
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Profil zanieczyszczeń występujący w alkoholach nielegalnego pochodzenia i ryzyko zdrowotne związane z ich konsumpcją
Mirosław Szutowski
Tadeusz Szost
Magdalena Bambrowicz-Klimkowska
nr katalogowy: 91478
10.15199/64.2015.5.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Gazy anestetyczne. Zastosowanie, narażenie środowiskowe i sposoby zmniejszenia ryzyka zagrożenia
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Edyta Laurman-Jarząbek
Joanna Ślusarczyk
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 116817
10.15199/62.2018.10.25
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Nowy Ład dla restauratorów
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136201
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-11
Azbest wciąż groźny
nr katalogowy: 116953
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Orzechy charakterystyka technologiczna
Hanna Ciemniewska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 73465
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-2
Romuald grochocki
hp
nr katalogowy: 5220
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-10
Standardowy młot na ryzyko
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 44434
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
IZABELA TAŃSKA
nr katalogowy: 20536
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Przedszkole od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11883
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Zdrowotne wyroby pończosznicze
E. Masłowski
nr katalogowy: 6029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Opakowania szklane najlepiej zachowują wartości odżywcze i zdrowotne żywności dla dzieci - omówienie wyników badań
nr katalogowy: 48974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138285
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-3
Detektor upadków oparty na dyskretnej transformacie falkowej oraz niezależnych klasyfikatorach SVM
Bartłomiej Wójtowicz
Andrzej P. Dobrowolski
nr katalogowy: 83092
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Światłowodowy czujnik czynności oddechowej oraz pracy serca do zastosowań w środowisku rezonansu magnetycznego
Łukasz DZIUDA
Franciszek SKIBNIEWSKI
Grzegorz NOWICKI
Jarosław LEWANDOWSKI
nr katalogowy: 71401
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Chlorek sodu jak obniżyć jego zawartość w produktach
Monika Michalak-Majewska
Ewa Jabłońska-Ryś
Marta Zalewska-Korona
Katarzyna Skrzypczak
nr katalogowy: 80051
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
ODZIEŻ 2005-4
We współczesnej medycynie coraz groźniejsze staje się ryzyko
Elżbieta Solińska
Anna Ziółek
nr katalogowy: 11030
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Własne inspiracje, aktualne trendy, walory zdrowotne, realizm wykonawczy
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 6049
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Aspekty zdrowotne i jakościowe mięsa drobiowego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 1704
AURA 2006-3
ASPEKTY ZDROWOTNE WODY DO PICIA
Anna Wawrzyk
nr katalogowy: 16001
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-3
Zarządzanie ryzykiem innowacyjnym w przedsiębiorstwach regionu lubelskiego - wyniki badań
Arkadiusz Gola
Kazimierz Szatkowski
nr katalogowy: 11451
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - zmiany w prawie unijnym i polskim a praktyka marketingowa
nr katalogowy: 22404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące środków spożywczych
Ł. Bobeł
nr katalogowy: 20751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Korzyści zdrowotne ze spożywania produktów sojowych
A. Cichocka
nr katalogowy: 14908
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-11
Wpływ stanu technicznego i niektórych czynników eksploatacyjnych na ryzyko wtórnego zanieczyszczenia wody w miejskich sieciach wodociągowych
Paweł Dohnalik
Paweł Wytrwał
nr katalogowy: 9334
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-2
FIREFLY AB - prewencyjne systemy przeciwpożarowe w produkcji i przetwarzaniu papierów sanitarnych i higienicznych
Michał Sobieszkoda
nr katalogowy: 89778
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Bezpieczeństwo zdrowotne mąki poddanej rozdrabnianiu w młynie kulowym
nr katalogowy: 6446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Recepta na zdrowie
Dariusz Włodarek
nr katalogowy: 76500
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
CHŁODNICTWO 2005-7
Przedłużenie trwałości produktów spożywczych z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
Elżbieta Polak
Krzysztof Ćwiertniewski
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 8673
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 118340
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Napoje funkcjonalne - kwiecień 2011 r.
nr katalogowy: 60293
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-5
Badania modelowe nad utlenianiem substancji węglowej na katalizatorach Mo i Pt-Mo osadzonych na tlenku glinu
Zenon Sarbak
nr katalogowy: 51787
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-2
Lightning Induced Ventricular Fibrillation risk during wandering
Jarosław WIATER
nr katalogowy: 96931
10.15199/48.2016.02.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-3
Uwarunkowania finansowe działania spółek dystrybucyjnych
Barbara KASZOWSKA
Wiesław KOPTERSKI
nr katalogowy: 42071
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-1
Człowiek - Środowisko - Ryzyko
nr katalogowy: 95971
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-4
Ściany działowe w świetle ETAG 003
Marzena Jakimowicz
nr katalogowy: 113313
10.15199/33.2018.04.05
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Ryzyko nieakceptowalne konferencja ATESTU
nr katalogowy: 39441
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Amerykańska żurawina - unikalne zbiory i właściwości zdrowotne. Dziennikarska wizyta w Ocean Spray (USA)
A. Górecka
nr katalogowy: 23159
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-11
Człowiek źle mierzy ryzyko
nr katalogowy: 39433
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-10
Ryzyko zawodowe w żwirowniach
nr katalogowy: 47580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aktualny stan prawny
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 57025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Procedura rejestracyjna w okresie przejściowym Nowa żywność
Grażyna Osęka
Jowita Prokop
nr katalogowy: 101005
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-9
Efekty ekonomiczne i zdrowotne odzyskiwania ciepła w mechanicznych instalacjach wentylacyjnych stosowanych w budownictwie wielorodzinnym
Marian Rosiński
Zenon Spik
nr katalogowy: 892
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
Apetyt na ryzyko.Część 1
Robert Kozela
nr katalogowy: 72989
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Magiczny owoc
nr katalogowy: 123646
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-1
VARIA
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 96204
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Ocena ryzyka 4D.część 1
Jerzy Karczewski
Krystyna Karczewska
nr katalogowy: 71640
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Occupational health risks associated with the use of pesticides Zawodowe zagrożenia zdrowotne związane ze stosowaniem pestycydów
Jarosław Chmielewski
Damian Gorczyca
Urszula Dawid
Ewa Żyfka-Zagrodzińska
nr katalogowy: 97234
10.15199/62.2016.3.7
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
CO NOWEGO W KLUBIE POSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 88619
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Jak określać ryzyko zawodowe i dokumentować higienę pracy w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 34447
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 112050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Zdrowotne aspekty produktów "AKO"
Adam Melkowski
nr katalogowy: 32767
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Ochrona przed hałasem - dachy płaskie
Tomasz Kwiatkowski
nr katalogowy: 37521
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
AKU-Line - dźwiękoizolacyjne płyty gipsowo-kartonowe
nr katalogowy: 67281
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-2
FIREFLY AB
Michał Sobieszkoda
nr katalogowy: 96874
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Wibracja przysparza kłopotów
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 29795
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Ryzyko związane z niepewnością wyników badań i oceną zgodności wyrobów budowlanych
Ewa Szewczak
nr katalogowy: 63307
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Ważna treść oświadczeń zdrowotnych
nr katalogowy: 30217
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Książki nadesłane
nr katalogowy: 29791
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Czy mięso może być żywnością funkcjonalną?
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 27871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Higiena personelu a bezpieczeństwo zdrowotne żywności
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 27221
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Statystyczna karta wypadku - cd.
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 26003
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-5
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Przypadkiem... wspaniała
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 25621
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Wykorzystanie wysokobłonnikowych frakcji jęczmienia do wzbogacania makaronu (część 3)
nr katalogowy: 25162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Krajowe Forum Piekarstwa i Cukiernictwa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 53108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
GOSPODARKA WODNA 2013-10
INFORMACJE - NOWOŚCI - INFORMACJE
nr katalogowy: 79928
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Substancje chemiczne w e-papierosach i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 126283
10.15199/62.2020.5.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Atrybuty zdrowotne pieczywa pełnoziarnistego
Anna Diowksz
nr katalogowy: 38981
CHŁODNICTWO 2008-10
Jakość i bezpieczeństwo żywności mrożonej i chłodzonej w świetle przepisów unijnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
nr katalogowy: 38820
OPAKOWANIE 2008-9
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych przepisów
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 37931
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
System HACCP w szpitalnych blokach żywienia - wyniki badań
Mira LISIECKA-BIELANOWICZ
Katarzyna PIETROŃ
Adam LUSAWA
nr katalogowy: 37157
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
OPAKOWANIE 2013-4
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych przepisów
ZOFIA POGORZELSKA
nr katalogowy: 76107
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
"Ryzyko wystąpienia poważnej awarii przemysłowej" odpowiedź autora
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 84126
ELEKTROINSTALATOR 2024-3
POŻARY FOTOWOLTAIKI JAK ZMINIMALIZOWAĆ RYZYKO AWARII?
Bartłomiej Jaworski
nr katalogowy: 147873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-18
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 62103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
WYDARZENIA - Informacje biznesowe
nr katalogowy: 80062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Walory akredytacji dla przedsiębiorstw z branży spożywczej
nr katalogowy: 121097
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 145850
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Metodyka oceny ryzyka środowiskowego gruntów zanieczyszczonych metalami ciężkimi
Piotr Kucharski
Barbara Białecka
nr katalogowy: 129144
10.15199/62.2020.11.17
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-11
Metodyka oceny ryzyka środowiskowego gruntów zanieczyszczonych metalami ciężkimi
Piotr Kucharski
Barbara Białecka
nr katalogowy: 129144
10.15199/62.2020.11.17
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Najpierw po soki, potem do apteki - świeżo tłoczone soki owocowe z ogrodów natury...
nr katalogowy: 31550
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-6
Jakość i innowacyjność oraz bezpieczeństwo zdrowotne żywności
Janusz B. BERDOWSKI
nr katalogowy: 27399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Substancje intensywnie słodzące Cz. II. Bezpieczeństwo zdrowotne
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 27214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Embodi - nowy napój funkcjonalny korzystny dla serca pojawił się na rynku USA
nr katalogowy: 38255
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 134245
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-5
Bhp w sieci
nr katalogowy: 44315
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Pesymiści są lepiej poinformowani
Robert Kozela
nr katalogowy: 78369
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Ryzyko akceptowane, ale czy akceptowalne?
nr katalogowy: 58987
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-3
Jak bezpiecznie żyć z ryzykiem? Część 3: Motywy podejmowania ryzyka
Ryszard Studenski
nr katalogowy: 112602
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-11
Zagrożenie reputacji firm chemicznych
Tomasz J. Dąbrowski
nr katalogowy: 72453
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-3
Ryzyko w kontroli zarządczej
Grażyna Żarlicka
nr katalogowy: 75115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Owoce i warzywa wspierane przez UE w walce z otyłością
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 34158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Kwoty wolne od potrąceń w roku 2013
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 73320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Standard GMP+ w produkcji paszy i żywności - refleksje po konferencji
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117555
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-7
Odmieniajmy ryzyko przez wszystkie przypadki
Robert Kozela
nr katalogowy: 107404
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Ryzyko awarii sieci wodociągowej
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 50307
CHŁODNICTWO 2009-9
Zminimalizuj Ryzyko Prac Budowlanych
nr katalogowy: 46820
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-6
Ikar nie nadaje się na budowę
nr katalogowy: 60448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-6
Ryzyko nie wychodzi z mody
Robert Kozela
nr katalogowy: 120501
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-10
Wybór skutecznych zabezpieczeń - Arkana cyberbezpieczeństwa
Jakub SYTA
nr katalogowy: 101343
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-7
Nieoczywiste połączenia w diecie (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 149423
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-1
Zdrowe narodzenie
Irena Fober
nr katalogowy: 103346
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Ryzyko i zagrożenie w polu elektromagnetycznym - krytyczna analiza pojęć
Andrzej KRAWCZYK
Katarzyna CIOSK
Barbara GROCHOWICZ
nr katalogowy: 88901
10.15199/48.2015.01.36
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-6
Ocena fitotoksyczności gleb zanieczyszczonych metalami
Magdalena Wiśniewska
Arkadiusz Kamiński
Agnieszka Pusz
nr katalogowy: 121007
10.15199/62.2019.6.3
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Ryzyko zastosowania materiału zastępczego w procesie rekonstrukcji zabytkowych murów kamiennych na zaprawie glinianej
Wojciech Terlikowski
Ewa Sobczyńska
Martyna Gregoriou-Szczepaniak
nr katalogowy: 140588
10.15199/33.2022.11.25
zabytkowe konstrukcje kamienne
zaprawa gliniana
konserwacja
ryzyko
kompatybilność.
ancient stone structures
earth-based mortar
conservation
risk
compatibility.
GOSPODARKA WODNA 2018-6
Zagrożenie i ryzyko w systemie hydrologicznym
BOGDAN OZGA-ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 114227
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-3
Teoria zbiorów rozmytych w zarządzaniu ryzykiem jako utylitarne narzędzie systemu zarządzania jakością
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 119280
10.15199/46.2019.3.2
ryzyko
zarządzanie systemem jakości
zbiory rozmyte
identyfikacja niezgodności
risk
quality system management
fuzzy sets
identification of nonconformities
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-7
Przegląd norm
nr katalogowy: 15613
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-11-12
Niezbędne tłuszcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 146336
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
kwas alfa-linolenowy
kwas linolowy
kwasy EPA
DHA
bogate źródła
walory zdrowotne
polyunsaturated fatty acids
alpha-linolenic acid
linoleic acid
EPA
DHA
rich sources
health benefits
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Badania wpływu pola magnetycznego 50 Hz na wyniki pomiaru aktywności elektrodermalnej
Dariusz SZTAFROWSKI
Edyta SZCZUKA
nr katalogowy: 135354
10.15199/48.2022.01.23
aktywność elektrodermalna
metoda Ryodoraku
pole elektromagnetyczne
electrodermal activity
Ryodoraku methods
electromagnetic field
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 78101
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-2
Analiza ryzyka w projektach tunelowych
Emilia Roguska
nr katalogowy: 112199
10.15199/33.2018.02.06
analiza ryzyka
zarządzanie ryzykiem
rozmyta macierz ryzyka.
risk analysis
risk management
fuzzy risk matrix.
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-10
Wolne nisze - zapraszamy
nr katalogowy: 19587
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-5
Książki nadesłane
nr katalogowy: 8030
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Wybrane produkty spożywcze jako czynnik ograniczający ryzyko zachorowania na raka piersi
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 139171
10.15199/65.2022.8.8
rak piersi
dieta w prewencji
produkty mleczne
warzywa kapustowate
kapusta gotowana i kiszona
breast cancer
preventive diet
dairy products
cabbage vegetable
boiled and sauerkraut
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-2
Idea i formy finansowania działalności przedsiębiorstw.Zagadnienia zabezpieczenia spłaty kredytów
AGATA PACKA
nr katalogowy: 50213
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Co nowego w Klubie POLSKIE FORUM ISO 9000
nr katalogowy: 97124
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Mechanik samochodowy, konserwator Część 1: Wstęp teoretyczny i karta charakterystyki stanowiska
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 89544
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Książki nadesłane
nr katalogowy: 249
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-9
Wypadki przy obsłudze pilarek
J. Szewczyk
nr katalogowy: 15519
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-5
Zawsze można zrobić coś lepiej
R. Kozela
nr katalogowy: 167
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
System stabilizacji ładunków na paletach za pomocą klejów topliwych
nr katalogowy: 14873
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2005-4
Chłodnice powietrzne oleju Utrzymanie torów kolejowych
nr katalogowy: 10316
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dlaczego warto stosować przyprawy korzenne?
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151736
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-5
Oprogramowanie branżowe wzmacnia konkurencyjność przedsiębiorstwa
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7082
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Oszczędność czy ryzyko utraty zdrowia
Krzysztof Janczura
nr katalogowy: 10399
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-1
Oszczędność czy ryzyko utraty zdrowia
Krzysztof Janczura
nr katalogowy: 10399
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-7
Sztuczna inteligencja oceni ryzyko choroby serca
nr katalogowy: 132535
AUTO MOTO SERWIS 2021-4
Strefa Biznes
nr katalogowy: 134508
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2006-10
Jak sporządzić dobry biznesplan
Anna Zielińska
nr katalogowy: 19600
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-10
Zarządzanie ryzykiem związanym z systemami informacyjnymi
Franciszek Wołowski
nr katalogowy: 3600
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-9
Ryzyko wykonawcy i możliwości jego transferu
P. Konopka
nr katalogowy: 17356
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Kawowe panaceum
SILVIA ROBERT SARGEANT
nr katalogowy: 11900
AURA 2012-7
Substancje toksyczne uwalniane z tworzyw sztucznych
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69565
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142161
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Myślisz o przyszłości, zadbaj o słuch
Robert Kozela
nr katalogowy: 142263
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2006-12
Nowoczesne techniki diagnostyczne stosowane w energetyce - termowizja i chromatografia
Dariusz Zdziech
nr katalogowy: 23196
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Certyfikacja urządzeń - ryzyko zaniechania
Włodzimierz GUBAŁA
nr katalogowy: 19124
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-6
Ryzyko kondensacji pary wodnej w przegrodzie budowlanej określone metodą BARRY
Barbara Rymsza
nr katalogowy: 855
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Zmiany w firmie - ciekawe i inspirujące, choć mogą rodzić opór
nr katalogowy: 80104
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-3
Zarządzanie ryzykiem a redukcja kosztów
Paweł Królas
nr katalogowy: 75114
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Sporysz i toksyny w zbożu - ochrona jakości produktu
Mario Grassl
nr katalogowy: 14124
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Pracujesz z substancjami chemicznymi i toksycznymi? Dowiedz się, czy grozi ci rak pęcherza moczowego
nr katalogowy: 150542
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-3
Metoda oceny poziomu ryzyka eksploatacji sieci gazowych
Andrzej J. Osiadacz
Andrzej Rudzki
nr katalogowy: 125613
10.15199/17.2020.3.1
ryzyko
zarządzanie sieciami
sieci gazowe
bezpieczeństwo eksploatacji
risk
networks management
gas networks
operational security
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH