Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
AURA 2021-1
Człowiek przyczyną wymierania ssaków, nie klimat
Piotr Skubała
nr katalogowy: 130009
10.15199/2.2021.1.3
wymieranie ssaków
megafauna
wpływ człowieka
zmiany klimatu
mammal extinction
megafauna
human impact
climate change
AURA 2024-9
Los człowieka zależy od rozwoju technologii
nr katalogowy: 150527
AURA 2020-12
Biomasa organizmów żywych na Ziemi dawniej i dzisiaj
Piotr Skubała
nr katalogowy: 129379
10.15199/2.2020.12.3
AURA 2019-4
Owady w świecie kryzysu klimatycznego
Piotr Skubała
nr katalogowy: 119617
10.15199/2.2019.4.3
owady
zmiany klimatu
wymieranie
rolnictwo wielkoobszarowe
insects
climate change
extinction
large-scale agriculture
AURA 2018-6
Zmiany klimatu - rośliny - zwierzęta
Piotr Skubała
nr katalogowy: 114100
10.15199/4.2018.6.4
AURA 2006-2
BADANIA NAD GMO
Magdalena Jaworska
nr katalogowy: 16041
AURA 2014-5
Przychylmy pszczołom nieba - Hotele dla dzikich zapylaczy
Jolanta Zientek-Varga
nr katalogowy: 84529
AURA 2006-4
TRANSGENICZNE ZWIERZĘTA - RYS HISTORYCZNY ORAZ ASPEKTY TECHNOLOGICZNE I ETYCZNE
Zdzisław Smorąg
Ryszard Słomski
nr katalogowy: 15980
AURA 2018-10
Rio - Kioto - Paryż - Katowice: czy mamy szansę na sukces?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 116423
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-12
Badanie skuteczności algorytmu immunologicznego w optymalizacji silników indukcyjnych
Andrzej RUDEŃSKI
nr katalogowy: 40188
AURA 2019-11
Kręgowce i zmiany klimatu - wyścig niemożliwy do wygrania
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 123371
10.15199/2.2019.11.2
zmiany klimatu
kręgowce lądowe
fenologia
Polska
climate change
terrestrial vertebrates
phenology
Poland
GAZETA CUKROWNICZA 2007-10
Wysłodki jako pasza - minimalne wymagania
Franciszek Brzóska
nr katalogowy: 30592
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-10
Mikotoksyny w ziarnie zbóż i co dalej?
LUDWIK CZERWIECKI
nr katalogowy: 30249
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-24-25
Badaczka wszystkich strachów
nr katalogowy: 39987
AURA 2013-10
Ekologia wywrotową dziedziną?
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 79499
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-2
Deratyzacja niezbędnym elementem utrzymania wysokiego poziomu higieny obiektów zbożowo-młynarskich
nr katalogowy: 32968
AURA 2008-11
Ptaki w swoim środowisku
KINGA BONENBERG
nr katalogowy: 39362
AURA 2015-12
Odszedł Profesor Roman Andrzejewski 9 II 1930 - 10 X 2015
Zbigniew Witkowski
nr katalogowy: 95338
AURA 2019-8
"Jaką część planety powinniśmy wziąć pod ochronę?"
Piotr Skubała
nr katalogowy: 121739
10.15199/2.2019.8.4
szóste wielkie wymieranie
kryzys klimatyczny i środowiskowy
różnorodność biologiczna
ochrona
six mass extinction
climate and environmental crisis
biodiversity
protection
AURA 2022-10
Las
nr katalogowy: 139892
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-3
B2B-Deutsch - praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 66673
GOSPODARKA WODNA 2009-1
Informacje - Nowości - Informacje
nr katalogowy: 40615
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Enterokoki i ich znaczenie w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
Ewelina Parzęcka
nr katalogowy: 72614
AURA 2017-10
Drapieżnik
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 109815
AURA 2009-11
WIADOMOŚCI Z INTERNETU
ADAM WIECZOREK
nr katalogowy: 47897
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Karnozyna - naturalny antyoksydant w mięsie
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
Patrycja Szpankiewicz
nr katalogowy: 110171
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Nowe kierunki rozwoju eterowych insektycydów pyretroidowych
ROMAN BALICKI
JAN LEGOCKI
WIESŁAW SOBÓTKA
nr katalogowy: 107190
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Synthesis of silver-casein nanocomplexes Synteza nanokompleksów srebrowo-kazeinowych
Paweł Pomastowski
Myroslav Sprynsky
Milena Słodowsk
Bogusław Buszewski
nr katalogowy: 99662
10.15199/62.2016.7.29
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-8
Aktualne kierunki rozwoju syntetycznych insektycydów pyretroidowych - modyfikacje fragmentu kwasowego
ROMAN BALICKI
JAN LEGOCKI
WIESŁAW SOBOTKA
nr katalogowy: 108220
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-1
Transglutaminaza. Jak wykorzystać zalety enzymu w piekarstwie?
Beata Marchand
nr katalogowy: 95777
GOSPODARKA WODNA 2019-1
INFORMACJE - NOWOŚCI
nr katalogowy: 118155
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-4
SYSTEM ŚLEDZENIA PTAKÓW OPARTY NA ODBIORNIKU GPS I NADAJNIKU GSM
Maria Urbańska
Henryk Gierszal
Grzegorz Maciorowski
Tadeusz Mizera
Piotr Tryjanowski
nr katalogowy: 90484
10.15199/59.2015.4.87
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Wartości odżywcze mięsa karpia
Joanna Tkaczewska
nr katalogowy: 129757
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Atak prionów
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 81037
GOSPODARKA WODNA 2012-9
INFORMACJE NOWOŚCI INFORMACJE
nr katalogowy: 70565
AURA 2024-8
Bioróżnorodność w dziejach Ziemi
Tomasz MÜLLER
nr katalogowy: 149930
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
Znaczenie enterokoków w przemyśle mięsnym
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82085
AURA 2023-9
Paul Ehrlich upadek cywilizacji jest niemal pewny w ciągu dziesięcioleci
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 144904
10.15199/2.2023.9.2
wielkie wymieranie
bomba populacyjna
hipoteza wypadających nitów
great extinction
population bomb
rivet popper hypothesis
AURA 2023-9
Paul Ehrlich upadek cywilizacji jest niemal pewny w ciągu dziesięcioleci
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 144904
10.15199/2.2023.9.2
wielkie wymieranie
bomba populacyjna
hipoteza wypadających nitów
great extinction
population bomb
rivet popper hypothesis
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Zwalczanie szkodników w metalowych silosach i wokół nich
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 58130
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
Czas na karpia
Robert Trzaska
Paweł Czerenko
nr katalogowy: 124225
AURA 2013-2
Cztery minione dziesięciolecia i co dalej?
Ludwik TOMIAŁOJĆ
nr katalogowy: 74284
AURA 2015-2
Postawy proekologiczne okiem polskiego seniora
Katarzyna Kołaczyńska
nr katalogowy: 89320
CHŁODNICTWO 2018-6
Substancje biologicznie aktywne w Colostrum oraz metody pozyskania i konserwacji
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
Marta Macelewicz
nr katalogowy: 117863
10.15199/8.2018.6.4
colostrum
substancje biologicznie aktywne
pozyskiwanie
konserwacja
colostrum
biologically active substances
harvesting
preservation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Extinction Event Concepts for the Evolutionary Algorithms
Bartosz JAWORSKI
Łukasz KUCZKOWSKI
Roman ŚMIERZCHALSKI
nr katalogowy: 71433
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-10
Determination of the residue of neonicotinoid pesticides in honeys Oznaczanie pozostałości pestycydów neonikotynoidowych w miodach pszczelich
Joanna Kuc
Adam Grochowalski
nr katalogowy: 101497
10.15199/62.2016.10.4
AURA 2012-10
Ostoja Przyrody Alaska Maritime - skaliste wyspy Pacyfi ku
Sebastian R. BIELAK
nr katalogowy: 71253
AURA 2022-10
Las
nr katalogowy: 139892
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Enzymatic biosensor for epinephrine detection
Sylwia Baluta
Joanna Cabaj
nr katalogowy: 109342
10.15199/62.2017.9.36
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Wieprzowiny wizytówka
Waldemar Jaworski
nr katalogowy: 96235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Fitomelatonina w produktach spożywczych
Jacek Anioła
Aleksandra Malinowska
nr katalogowy: 111727
10.15199/65.2018.1.8
melatonina
zawartość fitomelatoniny
czynniki
żywność pochodzenia roślinnego
melatonin
phytomelatonin content
factors
plant foods
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Wykorzystanie surowców kolagenowych w przemyśle mięsnym (część I)
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 85729
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-6
Kinetic studies on the esterification of caprylic acid with 2-ethylhexanol Badania kinetyczne estryfikacji kwasu kaprylowego alkoholem 2-etyloheksylowym
Maria Kulawska
Maria Organek
Wiesław Organek
nr katalogowy: 85024
10.12916/przemchem.2014.1016
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Mleczne produkty fermentowane źródłem kwasu gamma-aminomasłowego
Anna Szosland-Fałtyn
Joanna Królasik
nr katalogowy: 87252
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-6
Ocena jakościowa komórek rozrodczych zwierząt hodowlanych z wykorzystaniem mikrocytometru typu lab-chip
PATRYCJA SZCZEPAŃSKA
RAFAŁ WALCZAK
JAN A. DZIUBAN
BARTOSZ KEMPISTY
MARTA JACKOWSKA
PAWEŁ ANTOSIK
JĘDRZEJ JAŚKOWSKI
SYLWESTER BARGIEL
nr katalogowy: 52273
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-8
Pupillometria dynamiczna z wykorzystaniem szybkiej kamery o wysokiej rozdzielczości
Wioletta Nowak
Anna Sobaszek
Andrzej Hachoł
Tomasz Mróz
nr katalogowy: 53927
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Pozyskiwanie i jakość mięsa wielbłąda
nr katalogowy: 100645
AURA 2021-7-8
Chronić – by zabić…
Joanna PYŁKA-ŚMIEŁOWSKA
nr katalogowy: 132776
AURA 2021-9
Ochrona różnorodności biologicznej w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
nr katalogowy: 133415
AURA 2019-6
Jesteśmy blisko katastrofy klimatycznej - mamy jeszcze cień nadziei
Piotr Skubała
nr katalogowy: 120629
10.15199/2.2019.6.3
różnorodność biologiczna
katastrofa klimatyczna
środowisko naturalne
biodiversity
climate catastrophe
natural environment
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-3
Mikotoksyny w ziarnie i co dalej?
Ludwik Czerwiecki
nr katalogowy: 106427
AURA 2017-12
Epitafium dla nosorożców
Piotr Skubała
nr katalogowy: 110896
CHŁODNICTWO 2012-9
Mleko jako źródło składników funkcjonalnych
MARTA DROŻDŻAL
JACEK KONDRATOWICZ
nr katalogowy: 71025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Białka w lodach
Elżbieta Polak
Joanna Markowska
nr katalogowy: 97867
10.15199/65.2016.4. 3
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Alkaloidy sporyszu i tropanowe - co piekarze powinni o nich wiedzieć?
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 97838
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-1
Mikroczujniki elektrochemiczne i układy do nieinwazyjnego pomiaru prężności O2 i CO2 we krwi tętniczej - doniesienie wstępne
Tadeusz Pałko
Józef Przytulski
Włodzimierz Łukasik
nr katalogowy: 74229
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
Mleko kozie wybryk czy dar natury
Katarzyna Kycia
Paula Szymczak
nr katalogowy: 80052
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Purification of egg yolk plasma from lipoproteins with hydrocolloids. Oczyszczanie plazmy żółtka jaja kurzego z lipoprotein przy zastosowaniu hydrokoloidów
Anna Pudło
Anna Pluta
WiesłAw Kopeć
Ewa Biazik
Teresa Skiba
Dorota Chorążyk
nr katalogowy: 78596
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Synteza pochodnej genisteiny i jej wpływ na aktywność komórek raka żołądka
Yanhui Zhao
Xingang Wang
Yong Fan
nr katalogowy: 118319
10.15199/62.2019.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-11
Współczesne metody detekcji i analizy białek serwatkowych w kontekście zapobiegania fałszowaniu towarów
Oleksandra Pryshchepa
Natalia Daśko
Katarzyna Rafińska
Paula Walenda
Janusz Bojarski
Michał Złoch
Jerzy Łukaszewicz
Paweł Pomastowski
Andrzej Adamski
nr katalogowy: 151460
10.15199/62.2024.11.1
białka serwatkowe
metody detekcji
spektrometria mas
elektroforeza żelowa
fałszowanie produktów
bezpieczeństwo konsumentów
whey proteins
detection methods
MS
gel electrophoresis
product adulteration
consumer safety
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-2
OPROGRAMOWANIE KLASY MACHINE-AIDED HUMAN TRANSLATION JAKO NARZĘDZIE INFORMATYCZNE UMOŻLIWIAJĄCE GROMADZENIE I PRZECHOWYWANIE WIEDZY O ZAGROŻONYCH WYMARCIEM JĘZYKACH
Zbigniew Handzel
Mirosław Gajer
nr katalogowy: 130618
10.15199/13.2021.2.7
lingwistyka komputerowa
przetwarzanie języka naturalnego
inżynieria lingwistyczna
wymierające jęz
computational linguistics
natural language processing
linguistic engineering
endangered language
AURA 2024-2
Jacques Yves Cousteau – odkrywca i obrońca podwodnego świata
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 147236
oceany
ochrona
wymieranie
pełne morze
oceans
conservation
extinction
high seas
AURA 2018-1
Czy dla niedźwiedzi polarnych jest jeszcze miejsce na naszej planecie?
Piotr Skubała
nr katalogowy: 111794
10.15199/2.2018.1.2
AURA 2018-4
Białucha i zmiany klimatu
Piotr Skubała
nr katalogowy: 113191
10.15199/4.2018.4.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Woski polietylenowe. Cz. I. Otrzymywanie i właściwości
Janusz Zieliński
nr katalogowy: 124857
10.15199/62.2020.2.22
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-6
Mięso w diecie ewolucyjnej człowieka
Waldemar Jaworski
Alicja Jaworska-Piasecka
nr katalogowy: 126896
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Eliminacja chlorfenwinfosu z oczyszczonych ścieków komunalnych w procesach zaawansowanego utleniania
Piotr Zawadzki
nr katalogowy: 130840
10.15199/62.2021.3.11
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-3
Eliminacja chlorfenwinfosu z oczyszczonych ścieków komunalnych w procesach zaawansowanego utleniania
Piotr Zawadzki
nr katalogowy: 130840
10.15199/62.2021.3.11
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Instalacje chłodnicze i klimatyzacyjne w kontekście ochrony środowiska
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126506
10.15199/64.2020.4-5.3
f-gazy
substancje kontrolowane
obowiązki
operator
serwisant
f-gases
controlled substances
obligations
operator
service technician
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
MIĘSO I KREW jako tabu pokarmowe
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 135052
tabu pokarmowe
konina
wieprzowina
wołowina
krew
food taboos
horse meat
pork
beef
blood
AURA 2024-7
Historia pewnej bakterii z gejzerów w Yellowstone
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 149593
10.15199/2.2024.7.2
termofile
DNA
PCR
inżynieria genetyczna
Yellowstone
thermophiles
DNA
PCR
genetic engineering
Yellowstone
AURA 2018-11
Mikrobiologiczny rozkład plastiku w morzach i oceanach
Katarzyna MODRZEJEWSKA
Magda JUSZCZAK
nr katalogowy: 117028
10.15199/2.2018.11.2
AURA 2020-7-8
Pożary w Biebrzańskim Parku Narodowym (kwiecień 2020)
Patrycja MAJEWSKA
Jakub SOBIESZCZYK
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 127270
Pożary lasu
Biebrzański Park Narodowy
torfowiska
lasy
ochrona środowiska
Forest fires
Biebrza National Park
peat bogs
forests
environmental protection
AURA 2021-7-8
Biebrzański Park Narodowy rok po pożodze na tle kampanii „Stop pożarom traw”
Patrycja MAJEWSKA
Andrzej ŻARCZYŃSKI
nr katalogowy: 132775
Biebrzański Park Narodowy
wypalanie traw
pożary lasu
ochrona środowiska
Biebrza National Park
burning the grass
forest fires
environmental protection.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Charakterystyka surowców pozyskiwanych z tuszy rekina
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Karol Bartoszewicz
nr katalogowy: 145289
10.15199/65.2023.9.4
rekiny
tusza
mięso
płetwy
skóra
chrząstki
wątroba
sharks
carcasses
meat
fins
skin
cartilage
liver
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-9
Badania nad oczyszczaniem ścieków pokondensacyjnych powstających w procesie utylizacji materiału pochodzenia zwierzęcego
Sławomir Żak
nr katalogowy: 122278
10.15199/62.2019.9.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Walory prozdrowotne masła z mleka krowiego i koziego
Beata Paszczyk
nr katalogowy: 148174
10.15199/65.2024.4.5
masło z mleka krowiego
masło z mleka koziego
kwasy tłuszczowe
wskaźniki oceny jakości lipidów
butter from cow’s milk
butter from goat’s milk
fatty acids
lipid quality assessment indicators
CHEMIK 2024-1
Potencjał wykorzystania metabolomiki w badaniach przemysłowych
Patryk KUROPKA
Adrianna PYRA
Weronika ŁOJEWSKA
Wojciech WOJTOWICZ
Piotr MŁYNARZ
nr katalogowy: 148526
10.15199/5.2024.1.3
metabolomika
przemysł
biotechnologia
NMR
LC-MS
Metabolomics
Industry
Biotechnology
NMR
LC-MS
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH