Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
Lód w przemyśle mięsnym
Fabian Magda
nr katalogowy: 70135
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-9
Wpływ obecności związków fosforu na jakość wody do spożycia
Stanisław M. Rybicki
nr katalogowy: 29863
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-12
Uzdatnianie wody basenowej
F. G. Piechurski
nr katalogowy: 2814
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Cicha woda
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 112146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Procesy membranowe w procesie uzdatniania wody
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 91994
10.15199/65.2015.6.2
GOSPODARKA WODNA 2021-2
FAKTY
nr katalogowy: 130488
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-6
Co teraz oznacza nazwa "naturalna woda mineralna"
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 60650
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Ograniczenie ilości wody zużywanej w przemyśle owocowo-warzywnym poprzez zagospodarowanie wody procesowej i odwarowej
Jan Marjanowski
Jarosław Ostrowski
Andrzej Kukiełko
nr katalogowy: 51965
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-6
Ocena jakości wody do spożycia dostarczanej przez wodociągi wiejskie
Janina Piekutin
nr katalogowy: 68346
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Wymagania jakościowe wody do produkcji piwa oraz metody przygotowania wody w przemyśle piwowarskim
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 62804
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Bakterie Listeria monocytogenes w żywności gotowej do spożycia
Krystyna Kowal
nr katalogowy: 97379
10.15199/65.2016.3.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Wykrywanie Pseudomonas aeruginosa.Bezpieczeństwo zdrowotne wód butelkowanych
Anna Rygała
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 82579
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Woda, ale jaka?
Joanna Obara
nr katalogowy: 102751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Zmiany w przepisach o naturalnych wodach mineralnych, wodach źródlanych i stołowych
Tadeusz Wojtaszek
nr katalogowy: 60522
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-3
Ryzyko awarii sieci wodociągowej
Barbara Tchórzewska-Cieślak
nr katalogowy: 50307
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-2
Ocena metod analitycznych oznaczania węgla organicznego w wodzie
Magdalena Pierścieniak
Natalia Ziemińska
Tomasz SłomczyńskI
Jacek Wąsowski
nr katalogowy: 57610
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Kwiatek na torcie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 76977
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-4
Ryzyko strat żywności w zakładach przetwórstwa mięsnego
Beata Bilska
Marzena Tomaszewska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 125971
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Program inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
nr katalogowy: 130882
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Wybrane zagadnienia bezpieczeństwa konsumentów wody do spożycia
Janusz R. Rak
Katarzyna Pietrucha
nr katalogowy: 41414
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-2
Jednostkowe ładunki zanieczyszczeń w ściekach z wybranych wiejskich systemów kanalizacyjnych
Piotr Bugajski
nr katalogowy: 65614
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
System Colilert postęp w analizie jakości mikrobiologicznej wody
Anna Otlewska
Katarzyna Dybka
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75462
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2008-4
Czysta woda pitna
nr katalogowy: 36970
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Pochodzenie wody surowej a tworzenie biofilmów w sieci dystrybucji wody pitnej
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 138318
10.15199/65.2022.6.2
woda surowa
chemia
mikroorganizmy
biofilmy
raw water
chemistry
microorganisms
biofilms
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-9
Ocena jakości wody surowej przeznaczonej do uzdatnienia dla aglomeracji Krakowa w latach 2007-2010
Wacław Adamczyk
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 79217
GOSPODARKA WODNA 2021-3
FAKTY
nr katalogowy: 130880
GOSPODARKA WODNA 2021-2
Nowa dyrektywa Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2020/2184 z dnia 16 grudnia 2020 r. w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
nr katalogowy: 130489
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Woda w żywieniu człowieka dylematy konsumentów
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Okręglicka
nr katalogowy: 123070
10.15199/65.2019.10.6
woda
spożycie wody
spożycie płynów
nawodnienie
water
water intake
fluid intake
hydration
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-5
Analiza zmian wybranych wskaźników jakości wody w systemie wodociągowym
Agnieszka Dobrowolska
Beata Kowalska
nr katalogowy: 131903
10.15199/17.2021.5.2
jakość wody
system wodociągowy
modele predykcji
water quality
water supply system
prediction model
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-4
Wykorzystanie drzewa niezdatności w ocenie zagrożeń pochodzenia rolniczego na jakość zasobów wód podziemnych
Izabela Zimoch
Andrzej Kuśnierski
nr katalogowy: 105123
10.15199/17.2017.4.23
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-8
Jakość i walory użytkowe wody rzeki Radomki powyżej zbiornika wodnego Domaniów
Agnieszka Policht-Latawiec
Włodzimierz Kanownik
nr katalogowy: 69934
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Ocena skuteczności usuwania metali ciężkich w filtracji dzbankowej
Anna Marszałek
Ewa Puszczało
Gabriela Kamińska
nr katalogowy: 140183
10.15199/17.2022.10.6
metale ciężkie
filtracja dzbankowa
woda do picia
heavy metals
jug filtration
drinking water
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Ocena skuteczności usuwania metali ciężkich w filtracji dzbankowej
Anna Marszałek
Ewa Puszczało
Gabriela Kamińska
nr katalogowy: 140183
10.15199/17.2022.10.6
metale ciężkie
filtracja dzbankowa
woda do picia
heavy metals
jug filtration
drinking water
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Ocena skuteczności usuwania metali ciężkich w filtracji dzbankowej
Anna Marszałek
Ewa Puszczało
Gabriela Kamińska
nr katalogowy: 140183
10.15199/17.2022.10.6
metale ciężkie
filtracja dzbankowa
woda do picia
heavy metals
jug filtration
drinking water
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Woda butelkowana a wodociągowa skład chemiczny, właściwości, przeznaczenie
Teresa Latour
nr katalogowy: 91998
10.15199/65.2015.6.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-3
Produkty uboczne pochodzenia zwierzęcego a gospodarka odpadami
Kamil Stolarski
Konrad Majewski
nr katalogowy: 97361
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-9
Wpływ stagnacji na jakość mikrobiologiczną wody w instalacji pilotażowej wykonanej z tworzyw sztucznych (pvc, pe-hd, pex)
Agnieszka Rożej
Dariusz Kowalski
Beata Kowalska
nr katalogowy: 70568
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-10
Ocena podatności materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z wodą do spożycia przez ludzi na tworzenie się biofilmu – aktualne problemy towarzyszące ocenie higienicznej
Maciej Szczotko
Renata Matuszewska
nr katalogowy: 123091
10.15199/17.2019.10.1
biofilm
woda
materiały kontaktujące się z wodą
ocena higieniczna
biofilm
drinking water
materials intended to contact with drinking water
plumbing materials
hygienic evaluation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Przegląd znormalizowanych metod badania migracji z materiałów mających kontakt z wodą do spożycia
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 141485
10.15199/17.2023.1.3
woda do spożycia
migracja
wymywanie zanieczyszczeń
hydrauliczne materiały instalacyjne
znormalizowane metody badań.
drinking water
water system materials
migration
contaminant leaching
standardized test methods.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Przegląd znormalizowanych metod badania migracji z materiałów mających kontakt z wodą do spożycia
Ryszard Świetlik
nr katalogowy: 141485
10.15199/17.2023.1.3
woda do spożycia
migracja
wymywanie zanieczyszczeń
hydrauliczne materiały instalacyjne
znormalizowane metody badań.
drinking water
water system materials
migration
contaminant leaching
standardized test methods.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Nikiel w środkach spożywczych
Monika Mania
Tomasz Szynal
Maria Wojciechowska-Mazurek
Małgorzata Rebeniak
nr katalogowy: 100999
10.15199/65.2016.8.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Trendy zdrowotne oraz pokolenie millennialsów napędzają popyt na piwo bezalkoholowe
nr katalogowy: 116201
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-10
Określenie możliwości zastosowania modyfikowanego klinoptylolitu i masy MZ-10 w oczyszczaniu wód podziemnych
Jadwiga Kaleta
nr katalogowy: 30473
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Substancje skażające alkohol etylowy, mające wpływ na jego popyt
Aleksandra Roszak
Katarzyna Kotarska
nr katalogowy: 86645
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-1
Procesy oczyszczania wody stosowane w krajowych wodociągach
Marek Mołczan
Elżbieta Grochulska-Segal
Henryk Małysa
Wojciech Adamski
Andrzej Biłyk
nr katalogowy: 32286
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 128011
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Standardy jakości soków w świetle proponowanych zmian dyrektywy sokowej.
Barbara Groele
nr katalogowy: 34804
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-2
Badanie skuteczności napowietrzania wody w aeratorze rurowym
Marek Kalenik
Dariusz Morawski
nr katalogowy: 41417
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-4
Analiza parametrów jakości wody w wybranych sieciach wodociągowych w Polsce pod względem potrzeby jej doczyszczania
Maciej Malarski
Agata Drzazga
Magdalena Matusiak
Marta Strzelczyk
Paulina Pająk
nr katalogowy: 75955
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-2
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 65705
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-6
Zastosowanie interpolacji przestrzennych, jako jednej z metod geograficznych systemów informacyjnych wyznaczania lokalizacji punktów kontroli jakości wody w systemach wodociągowych
Izabela Zimoch
Jarosław Paciej
nr katalogowy: 91876
10.15199/17.2015.6.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 99254
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Korzystne zmiany przepisów dla beneficjentów poddziałania "Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości"
nr katalogowy: 108638
AURA 2017-7-8
Korzystne zmiany przepisów dla beneficjentów poddziałania "Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości"
nr katalogowy: 108385
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Zapewnienie jakości ziarna zbóż w okresie przechowywania
Ralph E. Kolb
nr katalogowy: 67407
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Woda dla powodzian
nr katalogowy: 53179
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-11
Technologia uzdatniania wody podziemnej o podwyższonej zawartości arsenu
Alicja Puszkarewicz
Adam Piech
nr katalogowy: 80386
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Ikonografia zboża i chleba w polskiej tradycji dożynkowej
nr katalogowy: 127620
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-9
Nie marnuj żywności - myśl ekologicznie
Maria Gosiewska
nr katalogowy: 79255
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-4
Badania mikrostacji uzdatniania wody w systemie eSpring
Witold Olszewski
Ewa Zborowska
Rafał Grochowski
nr katalogowy: 58832
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-10
Wpływ materiałów kontaktujących się z wodą wodociągową na rozwój mikroorganizmów w systemie zaopatrzenia w wodę
Joanna Bąk
Wojciech Dąbrowski
nr katalogowy: 71553
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-9
Charakterystyka ilościowa ścieków dopływających do przydomowej oczyszczalni z pojedynczego gospodarstwa wiejskiego
Krzysztof Chmielowski
Ryszard Ślizowski
nr katalogowy: 38109
GOSPODARKA WODNA 2019-5
Analiza stężeń wybranych anionów w wodach ujmowanych do celów wodociągowych na terenie gminy Hajnówka
EWA RAUBA
RAFAŁ MIŁASZEWSKI
nr katalogowy: 120258
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-10
KWALIFIKACJA W ZAWODZIE PIEKARZ Część 2.
nr katalogowy: 93888
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Techniczne aspekty w zarządzaniu bezpieczeństwem zdrowotnym wody, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji wewnętrznych
Bogna Wichrowska
Barbara Mulik
Katarzyna Parafińska
Agnieszka Stankiewicz
nr katalogowy: 66485
AURA 2014-6
RECENZJE
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 84624
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Możliwości zastosowania dwutlenku chloru, podchlorynu sodu oraz dihydratu soli sodowej kwasu dichloroizocyjanurowego do dezynfekcji końcowej wody w OPWiK w Ostrołęce
Tomasz Wnęt
Marian Granops
nr katalogowy: 50987
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2011-5
Jeden dzień ze sterownikami SIMATIC
Steffen Leidel
nr katalogowy: 63103
GOSPODARKA WODNA 2015-4
Przesłanie w sprawie celów rozwoju dedykowanych wodzie
nr katalogowy: 90623
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-3
Co zakaz używania plastiku oznacza dla cukierni i lodziarni? – ROZMOWA Z EWĄ KRASOŃ-BÓJKO, WICEPREZES GALAGO POLAND
nr katalogowy: 130793
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Woda w przemyśle spożywczym
Zygmunt Zander
Fabian Dajnowiec
Lidia Zander
nr katalogowy: 56029
AURA 2017-4
Światowy Dzień Wody
nr katalogowy: 104966
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 94406
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-3
W Polsce wzrasta popularność uprawy kukurydzy na cele spożywcze
Henryk Piekut
nr katalogowy: 130775
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Szacowanie potencjału wzrostu (δ) Listeria monocytogenes w mikrobiologicznych badaniach obciążeniowych na przykładzie rukoli
nr katalogowy: 105843
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Książka kontroli sanitarnej - obecnie niewymagana
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 51859
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Słowo wstępne Wiceministra Infrastruktury Marka Gróbarczyka z okazji Światowego Dnia Wody
Marek Gróbarczyk
nr katalogowy: 142185
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-6
Wymagania dotyczące jakości wody w obiektach służby zdrowia
Małgorzata Perchuć
Anna Stępień
nr katalogowy: 99191
10.15199/17.2016.6.6
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-5
Wpływ zarządzania bezpieczeństwem żywności na jakość życia
Elżbieta Skrzypek
nr katalogowy: 67357
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Światowy Dzień Wody 2023
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 142186
OPAKOWANIE 2019-1
Dni Otwarte w Ulma Packaging Polska
Tomasz Krawczak
nr katalogowy: 118296
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
Jedzie, jedzie straż ogniowa, trąbka gra...
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 63029
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-4
Zrębki czystego drewna to produkt uboczny?!
nr katalogowy: 119753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Potencjalne możliwości fitoremediacji wód zanieczyszczonych metalami toksycznymi na przykładzie Nasturtium officinale
Justyna Milke
Małgorzata Gałczyńska
nr katalogowy: 130027
10.15199/62.2021.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-1
Potencjalne możliwości fitoremediacji wód zanieczyszczonych metalami toksycznymi na przykładzie Nasturtium officinale
Justyna Milke
Małgorzata Gałczyńska
nr katalogowy: 130027
10.15199/62.2021.1.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Sól z umiarem, a jodu więcej
nr katalogowy: 57030
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Słowo wstępne Wiceministra Infrastruktury Marka Gróbarczyka z okazji Światowego Dnia Wody
Marek Gróbarczyk
nr katalogowy: 142185
AURA 2022-9
Hydrologiczne status quo
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 139417
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Światowy Dzień Wody 2023
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 142186
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Woda z butelki, czy z kranu?
nr katalogowy: 132271
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Wpływ procesów technologicznych na wartość odżywczą i jakość pieczywa...
Anna Lebiedzińska
Jan Sperra
Jan Szczypski
Piotr Szefer
nr katalogowy: 12613
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 95
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-1
Wpływ suplementacji selenu na zwierzęta rzeźne
Fabian Magda
nr katalogowy: 56894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Zmiany standardów jakości i znakowania soków
Izabela Tańska
nr katalogowy: 60518
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Odgazowanie wody i tlen w piwie. Układ procesowy odgazowywania wody w kolumnie „DeGaS CRAFT” teraz również dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 130553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Referencyjne Wartości Spożycia Odżywcze referencje
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 104412
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-4
AKADEMIA WYPIEKÓW - Ewolucja w świecie fast food
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 148025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Spożycie i preferencje nabywcze konsumentów ryb i ich przetworów w Polsce
Joanna Tkaczewska
Władysław Migdał
nr katalogowy: 76649
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-3
Projakościowe zarządzanie energią
Romuald Kolman
nr katalogowy: 50331
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-12
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 72940
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Innowacje w żywności
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 82178
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-4
Zastosowanie metody analizy sensorycznej w ocenie jakości wody
Paweł Turek
Artur Jachimowski
nr katalogowy: 113380
10.15199/17.2018.4.7
woda pitna
jakość wody
analiza sensoryczna wody
metoda trójkątowa
drinking water
water quality
sensory analysis of water
triangular method
AURA 2013-3
Woda - klejnot natury. Światowy Dzień Wody
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 75511
AURA 2019-3
Marnowanie żywności a zmiany klimatyczne Wyrzucamy na potęgę
nr katalogowy: 119042
GOSPODARKA WODNA 2009-3
Woda w centrum uwagi - konsultacje społeczne w planowaniu w gospodarce wodnej
Barbara Chammas
nr katalogowy: 41952
AURA 2024-3
Woda dla pokoju
Adam CHMIELNIK
nr katalogowy: 147691
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-4
APROBATY
nr katalogowy: 2892
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-7
Zagrożenia w zawodzie policjanta
Andrzej Dziedzic
nr katalogowy: 60919
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-12
CZYNNIKI WPŁYWAJĄCE NA POWSTAWANIE zapachu knura, regulacje prawne, metody wykrywania
Katarzyna Tkacz
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 146360
zapach knura
androstenon
skatol
kastracja
boar taint
androstenone
skatole
castration
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Przyszłość owoców
nr katalogowy: 39238
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
OCZYSZCZANIE ŚCIEKÓW Potrzeba innowacyjności w zarządzaniu ściekami - technologie Paques
Agnieszka Sysło
nr katalogowy: 94405
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
MIKROBIOLOGICZNE PSUCIE SIĘ ŻYWNOŚCI
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 141559
CHŁODNICTWO 2014-1
Rodzaj Campylobacter, nowy czynnik zatruć pokarmowych u ludzi żywnością przechowywaną w warunkach chłodniczych
Beata Bartodziejska
Beata Paziak -Doma ńska
nr katalogowy: 82227
AURA 2016-5
Historia używek. Rośliny, które uzależniły człowieka
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 98270
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-2
Doczyszczanie wody w hotelach
Małgorzata Perchuć
Agnieszka Podniesińska
nr katalogowy: 49776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-1
Parlament Europejski zaakceptował zmiany dyrektywy sokowej
Barbara Groele
nr katalogowy: 65493
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2004-1
Pomiar poziomu i położenia
nr katalogowy: 2197
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-3
Magazynier - robotnik magazynowy (cz. 2)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 125341
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2007-12
Badanie strat hydraulicznych i skuteczności napowietrzania wody w aeratorze rurowym
Marek Kalenik
Dariusz Morawski
nr katalogowy: 32089
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość zdrowotna nowych rodzajów żywności
Bożena Borycka
nr katalogowy: 51036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-3
Mleczne produkty fermentowane a poziom cholesterolu
MAŁGORZATA ZIARNO
ANNA ZAJĄC
nr katalogowy: 24748
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2009-12
Występowanie i zwalczanie bakterii Legionella w instalacjach ciepłej wody użytkowej
Jan Pawełek
Tomasz Bergel
nr katalogowy: 48539
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Straty żywności w przetwórstwie spożywczym
Beata Bilska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 111723
10.15199/65.2018.1.5
straty żywności w przetwórstwie
przyczyny strat żywności
ograniczenie strat żywności
procedura MOST
food losses in processing
causes of food losses
limitation of food losses
MOST procedure
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-2
Ocena jakości wody w zbiorniku wodnym Domaniów pod kątem bakteriologicznym
Agnieszka Policht-Latawiec
Dorota Obrzut
nr katalogowy: 74526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-2
Opracowywanie nowych produktów żywnościowych o charakterze prozdrowotnym. Cz. II
Janusz Czapski
nr katalogowy: 66176
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Ekran dźwiękochłonny z kształtek ceramicznych
R. Gniazdowski
nr katalogowy: 2498
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Wody mineralne źródłem składników mineralnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 132091
woda mineralna
woda źródlana
woda stołowa
mineralizacja
nasycenie dwutlenkiem węgla
magnez
wapń
fluor
funkcje pierwiastków
mineral water
spring water
table water
mineralisation
carbonation
magnesium
calcium
fluoride
minerals functions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Sery podpuszczkowe o zmniejszonej zawartości tłuszczu
Antoni Pluta
nr katalogowy: 47383
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Campylobacter spp. występowanie w żywności w krajach UE
Elżbieta Maćkiw
Magdalena Modzelewska
Łukasz Mąka
Kamila Pawłowska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 97869
10.15199/65.2016.4.4
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-12
Wskaźniki nakładów inwestycyjnych i kosztów eksploatacji stacji uzdatniania wód powierzchniowych
Rafał Miłaszewski
Ewa Rauba
nr katalogowy: 129694
10.15199/17.2020.12.4
nakłady inwestycyjne
koszty eksploatacji
uzdatnianie wód powierzchniowych
investment outlays
operating costs
surface water treatmen
AURA 2013-10
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych.Zanieczyszczenia wody (3)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 79511
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-10
Ołów i miedź w wodzie przeznaczonej do spożycia - przegląd problemu w odniesieniu do najnowszych regulacji prawnych
Agnieszka Szuster-Janiaczyk
Piotr Zeuschner
nr katalogowy: 94564
10.15199/17.2015.10.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Sklepy firmowe piekarni zmieniają swój charakter
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 137382
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Zastosowanie prawdopodobieństwa w ocenie jakości wody do picia
Jerzy Kozłowski
nr katalogowy: 52824
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-5
Technologiczny aspekt zarządzania jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym
Krzysztof Kryża
Grzegorz Szczepanik
Piotr Błaszkiewicz
nr katalogowy: 59480
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Ślad wodny
nr katalogowy: 127540
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
Woda na naszym podwórku
nr katalogowy: 69095
GOSPODARKA WODNA 2021-3
Czym jest woda dla przyrody?
PRZEMYSŁAW NAWROCKI
ALICJA PAWELEC
ALEKSANDER WINIECKI
nr katalogowy: 130886
przyroda
ekosystemy wodne
różnorodność biologiczna
zagrożenia organizmów wodnych
nature
water ecosystems
biodiversity
threats to aquatic organisms
AURA 2009-5
Plany gospodarowania wodami w obszarach dorzeczy
MAŁGORZATA SZCZEPKA
nr katalogowy: 44203
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-10
Interaktywna modułowa platforma oceny zagrożenia pożarowego budynków
Jerzy Gałaj
Marek Konecki
Waldemar Jaskółowski
Piotr Tofiło
nr katalogowy: 87528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-9
Ślad wodny jako wskaźnik zużycia wody w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 109274
10.15199/65.2017.9.3
ślad wodny
ślad węglowy
prawo wodne
water footprint
carbon footprint
water law
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-2
Szydełkarka płaska model SGW FIRST
nr katalogowy: 33470
AURA 2022-3
Wody podziemne – ukryty potencjał dla ludzkości
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 136694
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Odgazowanie wody i tlen w piwie. Układ procesowy odgazowywania wody w kolumnie „DeGaS CRAFT” teraz również dla browarów rzemieślniczych
nr katalogowy: 130553
AURA 2018-3
Próba oceny zasobów złóż wody słodkiej na Ziemi
Halina Podsiadło
Aleksander Balik
nr katalogowy: 112540
właściwości wody
jej zasoby
ochrona i racjonalne wykorzystanie
water properties
water resources
protection and reasonable utilization.
AURA 2019-12
Zanieczyszczenie wód w Polsce. Stan, przyczyny, skutki. Raport
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 123877
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2017-2
Analiza i ocena zagrożenia ludności i mienia w przypadku awarii systemów wodociągowych
Janusz R. Rak
nr katalogowy: 103925
10.15199/17.2017.2.3
OPAKOWANIE 2016-7
Innowacje firmy SABIC ograniczają straty żywności
nr katalogowy: 99611
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-8
COVID-19... a ochrona przed korozją wodociągów, ciepłociągów i gazociągów
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 127437
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Marnotrawstwo żywności w kontekście problemów ze sprzedażą polskich jabłek
Milena Lipińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 95650
10.15199/64.2015.11-12.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
Wahania sezonowe w spożyciu owoców
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 77520
CHŁODNICTWO 2011-12
Nowa generacja chłodni składowych warzyw i owoców Chłodzenie analogowe
Grzegorz Mizera
Dariusz Butrymowicz
nr katalogowy: 64496
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Assessment of toxic metal release into drinking water in a chemically modified chitosan-based water treatment plant Ocena uwalniania toksycznych metali w procesie uzdatniania wody przy zastosowaniu modyfikowanych chemicznie chitozanów
Radosław Kalinowski
Marcin Kaźmierczuk
Szymon Paczkowski
Magdalena Trzcińska
Beata Tomczyk
Artur Tórz
Andrzej Eymontt
Krzysztof Wierzbicki
nr katalogowy: 97243
10.15199/62.2016.3.16
GOSPODARKA WODNA 2020-3
ŚWIATOWY DZIEŃ WODY 2020 World Water Day 2020: Water and Climate Change
Wojciech Majewski
nr katalogowy: 125413
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-10
Bezprzewodowy regulator obiegu grzewczego z kominkiem
Tomasz Rudnicki
Stanisław Zarzycki
nr katalogowy: 79995
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Pszenica durum – surowiec do produkcji makaronu, ale nie tylko
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 132048
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-1
Zasady zarządzania ryzykiem w systemach zaopatrzenia w wodę wynikające z nowej dyrektywy wody do picia 2020/2184
Izabela Zimoch
nr katalogowy: 135879
10.15199/17.2022.1.4
dyrektywa wody do picia (DWD)
system zarządzania
ryzyko
system zaopatrzenia w wodę
drinking water directive (DWD)
management system
risk
water supply system
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Analiza przyczyn zakłóceń pomiaru ClO2 na przykładzie gminnej Stacji Uzdatniania Wody
Adam KOWALCZYK
Radosław CIEŚLAK
Rafał CHORZĘPA
nr katalogowy: 81897
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Zero waste a gastronomia
Danuta Kołożyn-Krajewska
Beata Bilska
Wiesława Grzesińska
Marzena Tomaszewska
nr katalogowy: 125917
marnotrawstwo żywności
zakłady gastronomiczne
usługi hotelarsko-gastronomiczne
food waste
foodservice establishments
hospitality and foodservice industry
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-12
Doczyszczanie wody w budynkach użytkowania zbiorowego
Maciej Malarski
nr katalogowy: 56798
AURA 2020-11
Straty i marnotrawstwo żywności w Polsce. Skala i przyczyny problemu
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 128915
DOZÓR TECHNICZNY 2014-1
Podstawowe kryteria doboru stacji uzdatniania wody do kotłów parowych płomienicowo-płomieniówkowych i wytwornic pary
Jarosław Ostrowski
Jan Marjanowski
nr katalogowy: 82010
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Woda butelkowana - i jej niektóre tajemnice
nr katalogowy: 45290
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-11
Zagospodarowanie i przetwarzanie odpadów poubojowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 87946
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-10
Zanieczyszczenie mikrobiologiczne żywności w opinii konsumentów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Edyta Lipińska
Katarzyna Nowacka
nr katalogowy: 63168
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-7-8
Metody efektywnego wymiarowania zbiorników grawitacyjno-podciśnieniowych
Maciej Mrowiec
Adam Kisiel
nr katalogowy: 36355
OPAKOWANIE 2023-12
Folie termokurczliwe z popołowowych odpadów
nr katalogowy: 146678
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-2
Jak owady i młyny zbożowe usprawniają zrównoważony rozwój
Dirk-Michael Fleck
nr katalogowy: 137017
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Jak zwiększyć konsumpcję warzyw i owoców
nr katalogowy: 110553
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-5
Życie towarzyskie w internecie
Tadeusz Szafarz
nr katalogowy: 24606
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-1
Usuwanie prekursorów trihalometanów w procesie koagulacji chlorkami poliglinu
Lidia Dąbrowska
nr katalogowy: 124608
10.15199/17.2020.1.4
woda
koagulacja
chlorek poliglinu
prekursory trihalometanów
water
coagulation
polyaluminium chloride
trihalomethane precursors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pszenne pieczywo w diecie bezglutenowej?
Anna Diowksz
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 100970
10.15199/65.2016.7.7
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Jakość wypiekowa mąki pszennej i możliwości jej poprawy
Roman Jurga
nr katalogowy: 89830
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-12
Ocena przyczyn podtopienia obiektu w rejonie zbiornika retencyjnego wód opadowych z odwodnienia drogi szybkiego ruchu
Władysław Matusiewicz
Eugeniusz Koda
Zbigniew Lechowicz
Piotr Osiński
nr katalogowy: 103278
10.15199/33.2016.12.24
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-5
Promocja pieczywa - jednym z najważniejszych celów organizacji branżowych organizacji młynarskich we wszystkich krajach członkowskich Unii Europejskiej
nr katalogowy: 44458
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-9
Czy wiesz , że...
nr katalogowy: 54077
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Bomba z opóźnionym zapłonem
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94056
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Chłodno i bezpiecznie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 85459
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Wody roślinne - Botanical Waters
Adam Bogacz
nr katalogowy: 112846
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-4
Blackout czyli wielka ciemność – źródłem zawodności dostawy wody do spożycia
Janusz R. Rak
Barbara Tchórzewska-Cieślak
Katarzyna Pietrucha
nr katalogowy: 50985
GOSPODARKA WODNA 2010-12
Światowy Tydzień Wody
Klara Szatkiewicz
nr katalogowy: 56465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Tradycja i smak polskiego pieczywa
Katarzyna Mojzykiewicz
nr katalogowy: 134224
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH