Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Ocena jakości wiedzy żywieniowej żołnierzy Wojsk Obrony Terytorialnej jako element bezpieczeństwa żywienia
Paweł KLER
Jerzy BERTRANDT
nr katalogowy: 116043
10.15199/48.2018.9.3
żywienie
Wojska Obrony Terytorialnej
ocena żywienia
nutrition
Territorial Defense Forces
nutrition assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-9
Owady jako źródło składników odżywczych w żywieniu brojlerów
Halina Makała
nr katalogowy: 133589
10.15199/65.2021.9.3
dodatki paszowe
owady
żywienie brojlerów
jakość mięsa
feed additives
insects
broiler nutrition
meat quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-8
Physiological assessment of application of iron chelates in animal nutrition Ocena fizjologiczna zastosowania chelatów żelazowych w żywieniu zwierząt
Robert Kupczyński
Marek Szołtysik
Anna Dąbrowska
Kinga Śpitalniak
Anna Budny-Walczak
Katarzyna Budzińska
nr katalogowy: 100402
10.15199/62.2016.8.39
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 99256
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
BIAŁKOWE DODATKI PASZOWE i wykorzystanie owadów w żywieniu drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 136299
białkowe dodatki paszowe
śruty poekstrakcyjne
owady
żywienie drobiu
protein feed additives
post-extraction meal
insects
poultry feeding
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
POLISH TECHNICAL REVIEW 2022-3
DISTRIBUTION OF THE MANUFACTURED AGRICULTURAL PRODUCTS IN ASPECT OF THE WORLD POPULATION NUTRITION
Jan Barwicki
Wacław Romaniuk
Kamila Mazur
Kinga Borek
nr katalogowy: 139967
10.15199/180.2022.3.1
food safety
world nutrition
cereal production
sunflower production
Ukraine
supply of cereals
bezpieczeństwo żywnościowe
wyżywienie świata
produkcja zbóż
produkcja słonecznika
Ukraina
dostawa zbóż
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Zalecenia odnośnie właściwego odżywiania w okresie pandemii wirusa SARS-COVID-2
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 138576
10.15199/65.2022.7.5
pandemia wirusa
odporność
zalecane odżywianie: suplementacja
normy witamin i soli mineralnych
virus pandemic
immunity
recommended nutrition: supplementation
vitamin and mineral salt standards
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Przyprawy i zioła przyprawowe w żywieniu człowieka
Halina Makała
nr katalogowy: 140126
przyprawy
zioła przyprawowe
zastosowanie
właściwości
żywienie człowieka
spices
seasoning herbs
application
properties
human nutrition
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 2
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
nr katalogowy: 122459
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Dieta Polaków a zalecenia żywieniowe część 1
Diana Wolańska-Buzalska
Klaudia Wiśniewska
nr katalogowy: 121983
10.15199/65.2019.8.5
dieta
zalecenia żywieniowe
piramida żywienia
zachowania żywieniowe
diets
nutritional recommendations
food guide pyramid
nutrition behavior
OPAKOWANIE 2022-7
Prawie 3000 substancji przenika z opakowań do żywności
nr katalogowy: 138427
OPAKOWANIE 2022-7
Prawie 3000 substancji przenika z opakowań do żywności
nr katalogowy: 138427
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Spotkanie branży piwowarskiej i napojowej w Norymberdze (2)
nr katalogowy: 25005
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Sok z żurawiny wpływa na zdrowie serca
nr katalogowy: 60523
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Unia chce walczyć z otyłością ,a polski rząd tę walkę popiera
Marta Stus
nr katalogowy: 31684
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Obserwujemy intensywny rozwój napojów funkcjonalnych w świecie - dlaczego niektóre z nich nie mogą utrzymać się na rynku?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83349
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
System znakowania produktów żywnościowych Nutri-Score – jego prostota nie idzie w parze z interesami polskich producentów, ani nie wspiera edukacji żywieniowej konsumenta
Redakcja PFiOW
nr katalogowy: 137300
Nutri-Score
edukacja żywieniowa
sok
zdrowie
znakowanie żywności
lokalni producenci
żywność lokalna
żywność regionalna
żywność ekologiczna
Nutri-Score
nutrition education
juice
health
food labeling
local producers
local food
regional food
organic food
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-1
Przegląd aplikacji mobilnych wspierających zdrowy styl życia
Maria SZMIDT
Dominika GRANDA
Dominika Skolmowska
Ewa Sicińska
Joanna Kałuża
nr katalogowy: 118002
aplikacje mobilne
zdrowy styl życia
dieta
dietoterapia
mobile applications
healthy lifestyle
diet
diet therapy
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-1
THE PROBLEMS OF ASSESSING ASSEMBLY TECHNOLOGIES
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 125706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
WYDARZENIA Polska - Unia - Świat
nr katalogowy: 47078
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
CHŁODNICTWO 2013-1
Schneider Electric uruchamia dostosowywalną do indywidualnych potrzeb usługę Data Center Assessment
nr katalogowy: 74042
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Nutraceutyki dodatki prozdrowotne i bioaktywne składniki żywności
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 47076
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-11
Europejskie autorytety o przyszłości unijnej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 63514
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Konferencja KUPS dla branży sokowniczej
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 140071
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Napoje funkcjonalne - marzec 2010 r.
nr katalogowy: 51272
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Mozga kanaryjska (Phalaris canariensis L.) – roślina zbożowa o wysokiej wartości odżywczej i możliwość wykorzystania w diecie bezglutenowej
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 132881
kanar
wartość odżywcza
białko
nietolerancja glutenu
celiakia
żywność bezglutenowa
canary seed
nutritional value
protein
gluten intolerance
celiac disease
gluten-free food
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-3
Life Cycle Assessment – the new environmental management tool in steel plants Ocena cyklu życia – nowym narzędziem zarządzania środowiskowego w przedsiębiorstwach hutniczych
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 50616
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Wyniki oceny stanu jednolitych części wód podziemnych (JCWPd) według danych z 2019 r.
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 137080
10.15199/22.2022.4.2
wody podziemne
metodyka oceny stanu wód podziemnych
ocena stanu chemicznego
ocena stanu ilościowego
groundwater
groundwater status assessment methodology
chemical status assessment
quantitative status assessment
GOSPODARKA WODNA 2022-4
Wyniki oceny stanu jednolitych części wód podziemnych (JCWPd) według danych z 2019 r.
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 137080
10.15199/22.2022.4.2
wody podziemne
metodyka oceny stanu wód podziemnych
ocena stanu chemicznego
ocena stanu ilościowego
groundwater
groundwater status assessment methodology
chemical status assessment
quantitative status assessment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-10
Bezpieczeństwo żywności priorytetem dla unijnej gospodarki żywnościowej
nr katalogowy: 63325
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-2
Efektywność stosowania nawozów aminochelatowych w uprawie roślin
Katarzyna Barczyk
Karolina Jasiak-Małota
Marzena Brodowska
nr katalogowy: 147406
10.15199/62.2024.2.8
aminochelaty
aminokwasy
nawozy
efektywność nawożenie
odżywianie roślin
aminochelates
amino acids
fertilizers
fertilizing effectiveness
plant nutrition
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-12
ECG signal processing for deceleration capacity assessment
Marek Kamiński
Jakub Chłapiński
Bartosz Sakowicz
Rafał Kotas
Andrzej Napieralski
nr katalogowy: 64782
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1a
A Multi-parameter Comprehensive Analytical Method for Online Assessing Power Transformer Condition
Zhimin He
Yadong Liu
Jing Chen
Wanjian Bai
Gehao Sheng
Xiuchen Jiang
nr katalogowy: 74184
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 115059
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Zasady diety planetarnej
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 143109
dieta planetarna
zdrowie
środowisko naturalne
planetary diet
health
environment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-12
Ocena zgodności wyrobów z wymaganiami zasadniczymi w zakresie kompatybilności elektromagnetycznej
Andrzej KACZOR
Andrzej WAC-WŁODARCZYK
nr katalogowy: 48790
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-9b
A Risk Assessment Model of Flood Based on Information Diffusion Method and BP Neural Network
Junfei CHEN
Qiongji JIN
Huimin WANG
Shufang ZHAO
nr katalogowy: 70673
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Assessment of financial condition of companies using neural networks
Jarosław KUREK
Bartosz ŚWIDERSKI
Stanisław OSOWSKI
nr katalogowy: 59960
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2011-3
Możliwości ograniczenia emisji CO2 w hucie żelaza, głównie z procesu wielkopiecowego
DoroTa BUrcHarT-korol
nr katalogowy: 58428
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Ocena niepewności pomiaru metodą symulacji Monte Carlo w oparciu o program STATISTICA
Magdalena TOKARSKA
Krzysztof GNIOTEK
nr katalogowy: 55489
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Zbiorniki zaporowe – aktualne zagadnienia ich funkcjonowania i oceny stanu bezpieczeństwa
Zbigniew Dmitruk
Maciej Sieinski
Mirosław Wiatkowski
nr katalogowy: 139922
10.15199/22.2022.10.1
zbiorniki zaporowe
funkcjonowanie zbiorników
stan bezpieczeństwa zbiorników
Państwowa służba do spraw bezpieczeństwa budowli piętrzących
damming reservoirs
operation of reservoirs
safety of reservoirs
National Service Center for Safety of Hydraulic Structures
GOSPODARKA WODNA 2022-10
Zbiorniki zaporowe – aktualne zagadnienia ich funkcjonowania i oceny stanu bezpieczeństwa
Zbigniew Dmitruk
Maciej Sieinski
Mirosław Wiatkowski
nr katalogowy: 139922
10.15199/22.2022.10.1
zbiorniki zaporowe
funkcjonowanie zbiorników
stan bezpieczeństwa zbiorników
Państwowa służba do spraw bezpieczeństwa budowli piętrzących
damming reservoirs
operation of reservoirs
safety of reservoirs
National Service Center for Safety of Hydraulic Structures
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Analysis and evaluation of electric power system reliability
Józef PASKA
nr katalogowy: 36509
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Statystyczna ocena zagrożenia porażeniowego podczas zwarć doziemnych w stacjach elektroenergetycznych średnich napięć
Jarosław Kmak
Wiesław Nowak
Rafał Tarko
nr katalogowy: 139693
10.15199/48.2022.10.19
zagrożenie porażeniowe
ocena statystyczna
napięcie uziomowe
stacja elektronergetyczna SN/nn.
electric shock hazard
statistical assessment
earthing-electrode voltage
medium/low voltage substation.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Statystyczna ocena zagrożenia porażeniowego podczas zwarć doziemnych w stacjach elektroenergetycznych średnich napięć
Jarosław Kmak
Wiesław Nowak
Rafał Tarko
nr katalogowy: 139693
10.15199/48.2022.10.19
zagrożenie porażeniowe
ocena statystyczna
napięcie uziomowe
stacja elektronergetyczna SN/nn.
electric shock hazard
statistical assessment
earthing-electrode voltage
medium/low voltage substation.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-10
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 87612
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Ponowna ocena oddziaływania inwestycji budowlanej na środowisko
Jolanta Harasymiuk
Elżbieta Szafranko
Kaja Walentynowicz
nr katalogowy: 141189
10.15199/33.2022.12.21
ponowna ocena oddziaływania na środowisko
inwestycja drogowa
raport środowiskowy.
environmental impact re-assessment (EIRA)
road project
environmental report.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Ponowna ocena oddziaływania inwestycji budowlanej na środowisko
Jolanta Harasymiuk
Elżbieta Szafranko
Kaja Walentynowicz
nr katalogowy: 141189
10.15199/33.2022.12.21
ponowna ocena oddziaływania na środowisko
inwestycja drogowa
raport środowiskowy.
environmental impact re-assessment (EIRA)
road project
environmental report.
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
SUBIEKTYWNA OCENA WPŁYWU TECHNIKI KODOWANIA NA JAKOŚĆ SYGNAŁU MUZYCZNEGO
Stefan Brachmański
Andrzej Dobrucki
nr katalogowy: 101802
10.15199/59.2016.6.78
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-7
Assessment of Stability Margin of Linear Parametric Amplifiers by the Frequency Symbolic Method
Yuriy SHAPOVALOV
Bohdan MANDZIY
Dariya BACHYK
nr katalogowy: 99571
10.15199/48.2016.07.24
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Profile składników odżywczych - brakujący element w regulacji oświadczeń
Marta Zawadka
nr katalogowy: 117674
10.15199/65.2018.12.2
profile składników odżywczych
oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
rozporządzenie nr 1924/2006
ocena REFIT
nutrient profiles
health and nutrition claims
1924/2006 Regulation
REFIT evaluation
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-4
The quantitative assessment of porosity and cracks in TBC systems by use automatic image analysis
GRZEGORZ MOSKAL
nr katalogowy: 37800
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Assessment of lighting systems for energy certification of buildings
Dionyz GASPAROVSKY
Alfonz SMOLA
Peter JANIGA
nr katalogowy: 37093
OPAKOWANIE 2013-8
LCA methods in packaging assessment considering environmental protection
HANNA ŻAKOWSKA
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 78684
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 119354
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-5
Analiza cyklu życia (LCA) budynku z wykorzystaniem BIM
Justyna Tomaszewska
nr katalogowy: 113915
10.15199/33.2018.05.28
analiza cyklu życia (LCA)
model BIM
obciążenia środowiskowe
rozwój zrównoważony.
life cycle assessment (LCA)
BIM model
environmental loads
sustainable development.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
Adaptive Neuro-Fuzzy Inference System-Based Pulverizing Capability Model for Running Time Assessment of Ball Mill Pulverizing System
Hui Cao
Yanxia Wang
Lixin Jia
nr katalogowy: 76784
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-9
Zastosowanie LCA do oceny wpływu technologii spiekania rud żelaza na środowisko
DOROTA BURCHART-KOROL
nr katalogowy: 54089
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
FiE invites thought leaders and innovative start-ups to apply for 2017 Awards
nr katalogowy: 109567
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 83353
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Nutraceutyki (suplementy diety)
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 62276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Co nowego w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności - grudzień 2010 r.
nr katalogowy: 57214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 93617
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-7
Environmental assessment of production technology of PAPR-type phosphate fertilizers by using the LCA methodology. Ekologiczna ocena technologii wytwarzania nawozów fosforowych typu PAPR z zastosowaniem metody LCA
Jakub Skut
Krystyna Hoffmann
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 77815
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Quality assessment of image sequences in the aspect of perception of distortions typical for the lossy video compression and transmission
KRZYSZTOF OKARMA
nr katalogowy: 57443
PACKAGING REVIEW 2023-1
Life Cycle Assessment Of (Bio)degradable Polymers As A Tool To Achieve The Goals Of The Circular Economy
Simone Maranghi
Lorenzo Tosti
Adrian Domiński
Joanna Rydz
nr katalogowy: 142661
10.15199/42.2023.1.2
green polymer
(bio)daegradable polymer
life cycle assessment
circular economy.
zielony polimer
polimer (bio)daegradowalny
ocena cyklu życia
gospodarka o obiegu zamkniętym
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Glare assessment for research and development of measurement methods
Dariusz SAWICKI
Agnieszka WOLSKA
Tobias PORSCH
nr katalogowy: 117980
10.15199/48.2019.01.43
discomfort glare assessment
experimental research on glare
UGR measurements
algorithm for precise identification and extraction of glare source area
ocena olśnienia przykrego
eksperymentalne badania nad olśnieniem
pomiary UGR
algorytm precyzyjnego wyodrębniania obszaru źródła olśnienia
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Life Cycle Assessment of unconventional hydrocarbons deposits of shale and tight gas production in Poland
Monika Wójcik
Paweł Gładysz
Wojciech Kostowski
Krzysztof Łodziński
nr katalogowy: 140180
10.15199/17.2022.10.3
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-10
Life Cycle Assessment of unconventional hydrocarbons deposits of shale and tight gas production in Poland
Monika Wójcik
Paweł Gładysz
Wojciech Kostowski
Krzysztof Łodziński
nr katalogowy: 140180
10.15199/17.2022.10.3
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
life cycle assessment
shale gas
tight gas
environment pollution
carbon footprint
global warming potential
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-3
Aspekty ekonomiczne i ekologiczne ogrzewania gazem
Janusz Adamczyk
Robert Dylewski
nr katalogowy: 50290
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-5
Ocena skuteczności ochrony katodowej - propozycja metody instrumentalnej
WOJCIECH SOKÓLSKI
JEZMAR JANKOWSKI
JACEK ROZWADOWSKI
nr katalogowy: 67566
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-3
Jakościowa ocena ryzyka projektów inwestycyjnych branży ciepłowniczej
Anna Chęć
Bożena Babiarz
nr katalogowy: 136746
10.15199/9.2022.3.2
systemy ciepłownicze
projekt
jakościowa ocena ryzyka
district heating systems
project
qualitative risk assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-1
Time-varying signal parameters for assessment of disturbances in wind energy systems
Tadusz ŁOBOS
Peter SCHEGNER
Tomasz SIKORSKI
nr katalogowy: 49710
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Pomiary prądów indukowanych jako element oceny ekspozycji zawodowej na pole elektromagnetyczne
Jarosław KIELISZEK
Jaromir SOBIECH
Wanda STANKIEWICZ
Witold RONGIES
nr katalogowy: 56621
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-7
Systemy pomiarowe zaprojektowane do oceny właściwości fizycznych włókien, półproduktów przędzenia oraz przędz. Cz. I. Ocena właściwości fizycznych włókien
Robert Drobina
nr katalogowy: 69924
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-4
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do oceny wpływu wytwarzania energii elektrycznej na środowisko
Maciej DZIKUĆ
nr katalogowy: 76295
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Analiza wielkości strat wody w dwóch wodociągach wiejskich
Aleksandra Flis
Weronika Gęca
Małgorzata Iwanek
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 141484
10.15199/17.2023.1.2
straty wody
metoda IWA
metoda wskaźnikowa
wodociągi wiejskie
water losses
IWA method
indicator method
rural water networks
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-1
Analiza wielkości strat wody w dwóch wodociągach wiejskich
Aleksandra Flis
Weronika Gęca
Małgorzata Iwanek
Dariusz Kowalski
nr katalogowy: 141484
10.15199/17.2023.1.2
straty wody
metoda IWA
metoda wskaźnikowa
wodociągi wiejskie
water losses
IWA method
indicator method
rural water networks
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Ocena ryzyka robót dodatkowych w budowie infrastruktury kolejowej
Agnieszka Leśniak
Filip Janowiec
nr katalogowy: 139994
10.15199/33.2022.10.17
roboty dodatkowe
ocena ryzyka
infrastruktura kolejowa.
additional works
risk assessment
railway infrastructure.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 73573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-5-6
Napoje funkcjonalne IV-V 2012
Adam Bogacz
nr katalogowy: 68885
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Kawa dobra na lato
nr katalogowy: 150018
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Ocena i próby zestalania szlamów z oczyszczania ścieków poligraficznych układami Fentona
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 138872
10.15199/62.2022.8.7
ścieki poligraficzne
oczyszczanie ścieków
układ Fentona
procedura TCLP
metodyka Tessiera
metale ciężkie
wymywalność metali ciężkich
printing wastewater
pre-treatment of wastewater
Fenton system
TCLP
Tessier’s methodology
heavy metal
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
OCENA BEZPIECZEŃSTWA ALGORYTMÓW ZAPEWNIAJĄCYCH POUFNOŚĆ ORAZ UWIERZYTELNIENIE DANYCH W SIECI 5G
Mariusz Borowski
nr katalogowy: 138951
10.15199/59.2022.4.28
algorytm Grovera
SNOW 3G
złożoność obliczeniowa
ZUC
computational complexity
Grover algorithm
SNOW 3G
ZUC
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Wpływ zmian w przepisach techniczno-budowlanych na proces budowlany. Część 3
Przemysław Kubica
Rafał Krupa
Marcin Burda
Paweł Sulik
nr katalogowy: 117073
10.15199/33.2018.11.13
bezpieczeństwo pożarowe budynków
przepisy techniczne
rozporządzenieWarunki Techniczne.
fire safety of buildings
technical regulations
Polish Law Technical Conditions
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Zasady oceny technicznej ścian działowych ze szkła
Ołeksij Kopyłow
nr katalogowy: 108732
10.15199/33.2017.08.53
zestawy do wykonywania wewnętrznych ścian działowych ze szkła
ściany działowe.
internal partition kits for use as non-load bearing walls of glass
partition walls.
OPAKOWANIE 2014-10
Social responsibility strategy and Life Cycle Management
JOANNA KUZINCOW
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 87403
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-9
Systemy pomiarowe zaprojektowane do oceny właściwości fizycznych włókien, półproduktów przędzenia oraz przędz. Cz. III. Testowanie parametrów wytrzymałościowych przędz, oczyszczanie przędz
Robert Drobina
nr katalogowy: 71584
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-8
Systemy pomiarowe zaprojektowane do oceny właściwości fizycznych włókien, półproduktów przędzenia oraz przędz. Cz. II. Testowanie strumieni przędzalniczych w postaci taśm i niedoprzędów oraz przędz
Robert Drobina
nr katalogowy: 71202
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Peculiarities of frequency symbolic method applied to parametric circuits analysis
Yuriy SHAPOVALOV
Bohdan MANDZIY
Spartak MANKOVSKY
nr katalogowy: 59978
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Image and video quality assessment with the use of various verification databases
Krzysztof OKARMA
nr katalogowy: 75333
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Angielski dla behapowców - Lekcja 38
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 74504
OPAKOWANIE 2010-5
LCA jako narzędzie oceny metod postępowania z odpadami opakowaniowymi
Konrad Nowakowski
Grzegorz Ganczewski
nr katalogowy: 51730
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Złożoność danych pomiarowych i metody jej określania
Andrzej CZAJKA
Adam G. POLAK
nr katalogowy: 55481
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-9
Determining the reactivity of concrete aggregates for Nuclear Power Plant concrete structures
Wioletta Jackiewicz-Rek
Tomasz Piotrowski
Alain Jeanpierre
Luc Courard
nr katalogowy: 100868
10.15199/33.2016.09.37
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Nowe rozwiązania w ocenie narażenia na pole elektromagnetyczne w środowisku pracy - projekt dozymetru mikrofalowego
Jarosław KIELISZEK
Robert PUTA
Jaromir SOBIECH
Wanda STANKIEWICZ
nr katalogowy: 64294
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-12
NOWE NORMY
nr katalogowy: 10991
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2004-8
ECDA - proces bezpośredniej oceny zewnętrznej korozji rurociągu
W. Sokolski
nr katalogowy: 2958
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
EVALUATION AND CHOICE OF A WRAPPER FOR PACKING PRODUCTS USING THE AHP METHOD
Robert CIEŚLAK
Julia KAŁUŻNA Katarzyna PETA
Marcin SUSZYŃSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 126917
10.15199/160.2020.2.2
AHP – Analytical Hierarchy Process
wrapper
assessment
AHP – Analytical Hierarchy Process
owijarka
ocena
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2020-2
EVALUATION AND CHOICE OF A WRAPPER FOR PACKING PRODUCTS USING THE AHP METHOD
Robert CIEŚLAK
Julia KAŁUŻNA Katarzyna PETA
Marcin SUSZYŃSKI
Marcin WIŚNIEWSKI
nr katalogowy: 126917
10.15199/160.2020.2.2
AHP – Analytical Hierarchy Process
wrapper
assessment
AHP – Analytical Hierarchy Process
owijarka
ocena
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-4
Analiza nakładów energetyczno-środowiskowych w cyklu życia budynku
Daniel Tomporowski
Robert Kasner
nr katalogowy: 137218
10.15199/33.2022.04.17
budynek handlowo-usługowy
budownictwo
Life Cycle Assessment (LCA)
IMPACT 2002+
zrównoważony rozwój
service facility
civil engineering
Life Cycle Assessment (LCA)
IMPACT 2002+
sustainable development
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Zależność między oceną atrakcyjności wielorodzinnego budynku mieszkalnego a jego lokalizacją
Krzysztof Zima
Stanisław Belniak
Joanna Gil-Mastalerczyk
nr katalogowy: 139990
10.15199/33.2022.10.13
atrakcyjność architektury
deweloper
preferencje klientów
budynek wielorodzinny.
architecture attractiveness
developer
customer preferences
multi-family building.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-4a
Określenie wymagań stanowiących podstawę do opracowania nowatorskiej metody oceny jakości parametrów świetlnych projektorów samochodowych
Marcin CHRZANOWICZ
nr katalogowy: 67662
PROBLEMY JAKOŚCI 2006-12
Analiza środowiskowych konsekwencji różnych wariantów recyklingu wyeksploatowanych pojazdów samochodowych w Polsce
Robert Lewicki
Zbigniew Kłos
nr katalogowy: 22879
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zmodyfikowana metoda impedymetryczna w ocenie zanieczyszczeń mikrobiologicznych piwa niepasteryzowanego
Łukasz Macioszek
Sylwia Andrzejczak-Grządko
Joanna Urbaniak
Katarzyna Dembińska
nr katalogowy: 140359
10.15199/48.2022.11.29
spektroskopia impedancyjna
obwód zastępczy
zanieczyszczenie mikrobiologiczne
piwo niepasteryzowane.
impedance spectroscopy
equivalent circuit
microbiological contamination
unpasteurised beer.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Ponowna ocena oddziaływania inwestycji budowlanej na środowisko
Jolanta Harasymiuk
Elżbieta Szafranko
Kaja Walentynowicz
nr katalogowy: 141189
10.15199/33.2022.12.21
ponowna ocena oddziaływania na środowisko
inwestycja drogowa
raport środowiskowy.
environmental impact re-assessment (EIRA)
road project
environmental report.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Kryzys fosforowy – czym jest i jak się z nim można uporać?
Łukasz Byczyński
nr katalogowy: 140719
10.15199/65.2022.11.3
fosfor
kryzys
fitaza
kwas fitynowy
eutrofizacja
phosphorus
crisis
phytase
phytic acid
eutrophication
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Aktualizacje w zaleceniach żywieniowych – piramidy, talerze i promocja zdrowego żywienia społeczeństwa
prof. dr hab. Witold Płocharski
dr inż. Katarzyna Stoś
dr inż. hab. Monika Mieszczakowska-Frąc
dr inż. Barbara Groele
nr katalogowy: 130555
10.15199/64.2021.1.2
polityka żywieniowa
owoce
warzywa
zaktualizowane zalecenia
nutrition policy
fruit
vegetables
updated recommendations
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Ocena bezpieczeństwa wytwarzania i magazynowania nawozów na bazie dolomitu i azotanu(V) amonu z dodatkiem substancji organicznych
Marcelina Jóźwiak
Ewa Pankalla
Kinga Marecka
Marcin Biegun
Józef Hoffmann
nr katalogowy: 140043
10.15199/62.2022.10.16
ocena bezpieczeństwa procesowego
wytwarzanie nawozów
przechowywanie nawozów
dolomit
azotan(V) amonu
safety assessment
production of fertilizers
storage of fertilizers
dolomite
ammonium nitrate
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-8
Ocena stanu technicznego przekładników prądowych typu J110
Maciej LECHMAN
Jan SUBOCZ
nr katalogowy: 121583
10.15199/48.2019.08.13
przekładniki prądowe
ocena stanu technicznego.
Current transformers
assessment technical condition
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-2
Kultura lean management. Pomiar i metodyka samooceny na przykładzie wybranej placówki medycznej
Małgorzata Wiśniewska
Paweł Wierzba
nr katalogowy: 137235
10.15199/46.2022.2.1
lean management
kultura
organizacja opieki zdrowotnej
samoocena
lean management
culture
healthcare organization
self-assessment
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-10
Ocena opłacalności przyłączania mikroinstalacji OZE w budynku użyteczności publicznej w ujęciu technicznym i organizacyjnym
Paweł Terlikowski
Jolanta Galińska
nr katalogowy: 139647
10.15199/48.2022.10.03
odnawialne źródła energii i magazynowanie energii
analiza ekonomiczna instalacji fotowoltaicznej
modele umowne współpracy źródła z siecią dystrybucyjną w Polsce
zasilanie budynku użyteczności publicznej.
renewable energy sources and energy storage
economic analysis of a photovoltaic installation
contractual models of cooperation between the source and the distribution network in Poland
power supply for a public utility building.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
QOE Measurement model in wi-fi networks: analysis of socioeconomics influences in Indonesia
RULIYANTA
Mohd Riduan AHMAD
Azmi Awang MD ISA
nr katalogowy: 148976
10.15199/48.2024.06.15
Wi-Fi Offloading
Artificial Neural Network
Quality of Experience
Quality of Service
Odciążanie Wi-Fi
sztuczna sieć neuronowa
jakość doświadczenia
jakość usług
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 47
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 78337
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-4
Chemia dla środowiska i zrównoważonego rozwoju: zastosowania wybranych ekowskaźników
Piotr Konieczny
Renata Dobrucka
nr katalogowy: 66956
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-10
Użyteczność analizy LCCA do oceny efektywności ekonomicznej robót dociepleniowych ścian zewnętrznych budynku zabytkowego
Agnieszka Dziadosz
Ewelina Siejek
Mariusz Rejment
nr katalogowy: 139982
10.15199/33.2022.10.05
wielokryterialne podejmowanie decyzji
stopień żużycia technicznego
koszty w cyklu życiu budynku.
multi-criteria decision making
degree of technical wear
life cycle costing.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Algorytmy wykrywania struktury sieci Bayesa z danych w ocenie ryzyka powstawania uszkodzeń budynków na terenach górniczych
Janusz Rusek
Leszek Chomacki
Leszek Słowik
Karol Firek
nr katalogowy: 140581
10.15199/33.2022.11.18
ryzyko
uszkodzenia
wpływy górnicze
budynki
sieci Bayesa.
risk
damage
mining impacts
buildings
Bayes networks.
AURA 2018-4
Na drodze do certyfikatów środowiskowych dla polskich produktów żywnościowych
Małgorzata HOLKA
Janusz JANKOWIAK
nr katalogowy: 113184
10.15199/4.2018.4.2
produkcja żywności
ochrona środowiska
ocena cyklu życia
certyfikacja środowiskowa
food production
environment protection
life cycle assessment
environmental certification
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-1
Ocena ryzyka eksploatacji sieci ciepłowniczych adaptacyjną metodą opartą na modelu Muhlbauera
MAŁGORZATA KWESTARZ
nr katalogowy: 111672
10.15199/9.2018.1.1
ryzyko
analiza ryzyka
sieć ciepłownicza
baza relacyjna
risk
risk analysis
district heating network
relational database
GOSPODARKA WODNA 2020-1
O niepewności w szacowaniu wskaźników jakości wód
MAŁGORZATA LOGA
nr katalogowy: 124565
wskaźniki jakości wód
ocena stanu ekologicznego wód
niepewność oceny
water quality indicators
ecological status of waters assessment
uncertainty of assessment
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-10
Modelowanie ograniczeń architektury BHJ w fotoogniwach organicznych. Wyniki wstępne
Jacek Wojtkiewicz
Marek Pilch
nr katalogowy: 101664
10.15199/13.2016.10.11
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-7
Zasady oceny technicznej polimerobetonowych gzymsów mostowych i izolacjonawierzchni mostowych
Aleksandra Jivan-Coteti
Joanna Kędzielska
Tomasz Gajda
Ewa Chałaczkiewicz
Maria Brenner
nr katalogowy: 121393
10.15199/33.2019.07.06
krajowa ocena techniczna
zasadnicze charakterystyki
właściwości użytkowe wyrobu budowlanego
aprobata techniczna
wyroby do odwodnienia obiektów mostowych
izolacjonawierzchnia
gzyms polimerobetonowy.
national technical assessment
essential characteristics
performance of a construction product
technical approval
waterproof bridge product
waterproof pavement membrane
composite
polymer concrete cornice
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Ocena stanu technicznego konstrukcji mechanicznej rdzeni transformatorów oparta na analizie skumulowanego widma gęstości mocy mierzonych drgań
Sebastian BORUCKI
Andrzej CICHOŃ
Jerzy SKUBIS
nr katalogowy: 81919
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Badanie skuteczności elektryzacji w naddźwiękowych głowicach elektro-aerozolowych
Paweł ŻYŁKA
Ryszard KACPRZYK
nr katalogowy: 55768
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-5
Przegląd współczesnych technik monitorowania skuteczności ochrony katodowej obiektów przemysłowych
Wojciech Sokólski
nr katalogowy: 98251
10.15199/40.2016.5.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-5
ISM 2018 - nowości w świecie słodyczy i przekąsek
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 113442
OPAKOWANIE 2018-7
Comparative Life Cycle Assessment (LCA) of selected cosmetics packaging - comparison of different impact assessment methods
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 115116
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-5
Modelling of the process of coal crushing in a hammer crusher
TOMASZ WYLECIAŁ
DARIUSZ URBANIAK
nr katalogowy: 51721
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-10
Modele oceny dojrzałości zarządzania ryzykiem
Piotr JEDYNAK
Sylwia BĄK
nr katalogowy: 116590
10.15199/48.2018.10.2
dojrzałość
model
ryzyko
zarządzanie ryzykiem
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-5
The ways for the improvement of the information value of the thermal image control of electric machines with long mean time between fa
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viacheslav PRUS
Oleksandr SOMKA
nr katalogowy: 119937
10.15199/48.2019.05.16
electric machine
structural unit
defect
thermal process
thermal image control.
maszyna elektryczna
jednostka konstrukcyjna
defekt
proces termiczny
obrazowanie termiczne
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Wpływ produkcji butelek z tworzyw sztucznych na środowisko naturalne. Cz. II1). Analiza niepewności danych w ocenie cyklu życia polimerowych butelek do napojów z PET i PLA z wykorzystaniem techniki Monte Carlo
Patrycja Bałdowska-Witos
Weronika Kruszelnicka
Robert Kasner
Andrzej Tomporowski
Józef Flizikowski
Adam Mroziński
nr katalogowy: 122855
10.15199/62.2019.10.28
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-11
Badanie uzwojeń transformatora
nr katalogowy: 39028
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Oddziaływanie przemienników częstotliwości na jakość energii elektrycznej w układzie potrzeb własnych elektrowni. Część II - Badania symulacyjne
Irena WASIAK
Piotr GBURCZYK
Ryszard PAWEŁEK
nr katalogowy: 81867
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Assessment of ecoinnovativeness of sewage sludge conversion to biogas Ocena ekoinnowacyjności procesu wytwarzania biogazu z osadów ściekowych
Anna Henclik
Joanna Kulczycka
Katarzyna Gorazda
Zbigniew Wzorek
Barbara Tarko
nr katalogowy: 85686
10.12916/przemchem.2014.1146
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Ocena jakości energii elektrycznej w systemach wydzielonych na przykładzie sieci okrętowych Część II - metody i instrumentarium pomiarowe
Janusz MINDYKOWSKI
Tomasz TARASIUK
nr katalogowy: 60053
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Ocena jakości energii elektrycznej w systemach wydzielonych na przykładzie sieci okrętowych Część I - parametry i narzędzia prawne oceny
Janusz MINDYKOWSKI
Tomasz TARASIUK
nr katalogowy: 60052
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-7
Ocena poziomu ciśnienia akustycznego transformatora energetycznego przed i po modernizacji
Sebastian BORUCKI
Andrzej CICHOŃ
nr katalogowy: 53234
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Radioelectronic methods for ESD detection and localization
Zygmunt GRABARCZYK
Paweł TARKOWSKI
nr katalogowy: 56616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Szacowanie zawilgocenia izolacji papierowo-olejowej o zaawansowanym procesie starzenia
Marek SZROT
Jan SUBOCZ
nr katalogowy: 55810
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Rok do parametryzacji 2017 - ocena działalności publikacyjnej - informacje, wskazówki
Witold SYGOCKI
Ewa KORZENIEWSKA
nr katalogowy: 102663
10.15199/48.2016.12.79
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Modern Methods Of Evaluating The Technical Condition Of Power Transformers
Tural Aliyev
Aydin Aliyev
nr katalogowy: 149544
10.15199/48.2024.07.43
power transformers
technical condition assessment
diagnostic and monitoring systems
informative parameters
transformatory mocy
ocena stanu technicznego
systemy diagnostyczne i monitorujące
parametry informacyjne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Owoce i warzywa, świeże i przetworzone - różne zalecenia dotyczące spożycia
Witold Płocharski
Monika Mieszczakowska-Frąc
nr katalogowy: 125637
10.15199/64.2020.3.3
owoce
warzywa
diety
zalecenia
kontrowersje
fruit
vegetables
diets
recommendations
controversy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-2
Ekologiczna ocena procesów produkcji niskosiarkowych olejów napędowych
ANETA GŁUSZEK
JANUSZ MAGIERA
nr katalogowy: 32992
GOSPODARKA WODNA 2022-7
Analiza wpływu zmiany wartości progowych dobrego stanu chemicznego wód podziemnych na wynik oceny jakości wód podziemnych w punktach monitoringu stanu chemicznego jednolitych części wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
DOROTA PALAK-MAZUR
nr katalogowy: 138402
10.15199/22.2022.7.3
wody podziemne
wartości progowe
jakość wód
ocena stanu jednolitych części wód podziemnych
groundwater
threshold values
water quality
groundwater bodies assessment
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2024-2
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
Marcin KARABIN
nr katalogowy: 147164
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
GOSPODARKA WODNA 2023-2
Szwedzkie podejście do oceny stanu bezpieczeństwa zapór z odniesieniem do polskich wymagań i praktyk
Maciej Dmytrow
Przemysław Sobiesak
Piotr Śliwiński
Krzysztof Wrzosek
nr katalogowy: 141741
10.15199/22.2023.2.1
zapory
odpady wydobywcze
bezpieczeństwo
klasyfikacja
legislacja
water dams
tailings dams
safety
classification
legislation
OPAKOWANIE 2018-10
PACKAGING SPECTRUM: Comparative Life Cycle Assessment (LCA) of selected cosmetics packaging - uncertainty analysis using the Monte Carlo computational algorithm
GRZEGORZ GANCZEWSKI
nr katalogowy: 116782
10.15199/42.2018.10.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-1
Nowe techniki badań wyrobów włókienniczych powszechnego użytku w aspekcie oceny ich właściwości użytkowych
Patrycja Bąk
Krystyna Wierus
Ewa Gontarska
nr katalogowy: 82169
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH