Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Assessment of the Electromagnetic Radiation Level of vehicles, computers, household appliances, personal care products, mobile phones and smartphones
Krzysztof PRZYSTUPA
Volodymyr POHREBENNYK
Olena MITRYASOVA
Orest KOCHAN
nr katalogowy: 124202
10.15199/48.2020.01.42
electromagnetic radiation level
computers
mobile phones and smartphones.
poziom promieniowania elektromagnetycznego
komputery
telefony komórkowe i smartfony.
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
Angielski dla behapowców - Lekcja 41
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 76602
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Occupational EMF exposure and risk of breast cancer
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Józef KORBICZ
nr katalogowy: 103215
10.15199/48.2017.01.43
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Angielski dla behapowców Lekcja 85 Plan zróżnicowania składu zespołów pracowniczych: zrozumiałe instrukcje na stanowisku pracy (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 103430
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Angielski dla behapowców lekcja 6
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 52368
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Angielski dla behapowców Lekcja 62
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 89537
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Angielski dla behapowców - Lekcja 38
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 74504
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Angielski dla behapowców - Lekcja 54.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 84962
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-11
Pracownicy szczególnie podatni na zagrożenia stwarzane przez substancje niebezpieczne (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 140288
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
Protection of public universities premises via an implementation of radio frequency identification of people
Radomír ŠČUREK
Martin KONEČNÝ
Daniel MARŠÁLEK
nr katalogowy: 87462
10.12915/pe.2014.10.46
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-12
Grzyby mikroskopowe jako czynnik zagrażający trwałości papieru oraz zdrowiu pracowników w pomieszczeniach bibliotecznych i archiwalnych
Justyna Skóra
Beata Gutarowska
Anna Koziróg
nr katalogowy: 64870
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Metody oceny przydatności papierowych opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
JANINA LEKS-STĘPIEŃ
nr katalogowy: 146292
10.15199/54.2023.11.1
opakowania papierowe do żywności
metody badań
NIAS
IAS
paper food packaging
test methods
NIAS
IAS
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
Drukowanie 3D i wytwarzanie addytywne - problemy bhp (8)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 118067
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Angielski dla behapowców - Lekcja 32
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 70038
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-2
Psychobiotyki – rola w kształtowaniu zdrowia człowieka
Dorota Zielińska
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 130595
10.15199/65.2021.2.5
mikrobiota
probiotyki
oś jelitowo-mózgowa
psychobiotyki
zaburzenia psychiczne
microbiota
probiotics
gut-brain axis
psychobiotics
mental disorders
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-4-5
Właściwości korozyjne wybranych lutowi bezołowiowych
MARCIN GROBELNY
NATALIA SOBCZAK
KRYSTYNA PIETRZAK
KATARZYNA MAKOWSKA
nr katalogowy: 58815
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-3
angielski dla behapowców Lekcja 75 Substancje niebezpieczne - odpowiednie komunikowanie w miejscu pracy (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 97148
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-9s-a
PROBLEMY BIOKOROZJI W LINIACH PRZESYŁOWYCH GAZU ZIEMNEGO
Krzysztof Ziemiński
Leszek Klimek
Zofia Żakowska
Agnieszka Staniszewska
nr katalogowy: 70839
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-4
Angielski dla behapowców Lekcja 76
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 97744
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-6
Protection from electromagnetic fields
nr katalogowy: 98821
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Oleje odpadowe jako źródło zagrożeń środowiskowych i zdrowotnych
Jarosław Chmielewski
Alicja Walosik
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 121957
10.15199/62.2019.8.24
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w komunalnych urządzeniach grzewczych zagrożeniem dla środowiska i zdrowia człowieka
Tadeusz Dziok
Zbigniew Tałach
Marcelina Bury
nr katalogowy: 141086
10.15199/17.2022.12.3
domowe urządzenia grzewcze
odpady
spalanie odpadów
emisja
home heating appliances
wastes
waste combustion
emission
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-12
Spalanie odpadów w komunalnych urządzeniach grzewczych zagrożeniem dla środowiska i zdrowia człowieka
Tadeusz Dziok
Zbigniew Tałach
Marcelina Bury
nr katalogowy: 141086
10.15199/17.2022.12.3
domowe urządzenia grzewcze
odpady
spalanie odpadów
emisja
home heating appliances
wastes
waste combustion
emission
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Produkty chemii gospodarczej jako źródło zagrożenia środowiskowego i zdrowotnego
Jarosław Chmielewski
Monika Szpringer
Arkadiusz Rutkowski
Tomasz Wójcik
Igor Kondzielski
Agnieszka Gonczaryk
Jarogniew J. Łuszczki
Barbara Gworek
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 125287
10.15199/62.2020.3.18
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Wykorzystanie logistyki zwrotnej w celu zmniejszenia ryzyk chemicznych tworzonych przez ciecze do obróbki metali w przemyśle
Helena Fidlerová
Łukasz Popławski
nr katalogowy: 123957
10.15199/62.2019.12.7
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
AURA 2021-12
Zasady oceny oddziaływania na zdrowie w kontekście ochrony środowiska
Anna TARGOSZ
nr katalogowy: 134978
zdrowie publiczne
czynniki środowiskowe chorób cywilizacyjnych
badanie skutków zdrowotnych
skutki ekologiczne projektów gospodarczych
walory krajobrazowe
tereny zielone
public health
environmental factors of civilization illnesses
testing health consequences
ecological consequences of economic projects
landscape assets
green areas
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Prediction of SAR of Electromagnetic Radiation due to Virtual Reality Headsets in the Human Head
Piyapat POUNGSRI
Tanaporn PECHRKOOL
Aphibal PRUKSANUBAL
Prayoot AKKARAEKTHALIN
nr katalogowy: 127829
10.15199/48.2020.09.35
SAR
Virtual Reality Headsets
Human Head
wirtualna rzeczywistość
współczynnik SAR
AURA 2018-11
Zmiany klimatu a zdrowie człowieka
Piotr Skubała
nr katalogowy: 117035
10.15199/2.2018.11.3
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-5
Bezpieczna praca z niebezpiecznymi chemikaliami w firmach farmaceutycznych (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 120021
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
Enhancing Predictive Models for Assessing 5G Exposure Effects on Human Health and Cognition through Supervised Machine Learning: A Multi-Stage Feature Selection Approach
Tasneem SOFRI
Allan Melvin ANDREW
Hasliza A RAHIM
Hiromitsu NISHIZAKI
Latifah Munirah KAMARUDIN
Peng Wen WONG
Ping Jack SOH
nr katalogowy: 148984
10.15199/48.2024.06.23
antenna and propagation
bioelectromagnetic
probabilistic neural network
supervised machine learning
antena i propagacja
bioelektromagnetyczny
probabilistyczna sieć neuronowa
nadzorowane uczenie maszynowe
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. II
Halina Makała
nr katalogowy: 145095
przyprawy
zioła przyprawowe
metody fałszowania
niezgodności autentyczności
kontrole
spices
spice herbs
counterfeiting methods
authenticity discrepancies
controls
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Electromagnetic radiation on human function physical mechanism
Xiaoyu ZHU
Bokun SUN
Xiaojiu LI
nr katalogowy: 69363
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-7-8
Fluidized Bed Scrubber – Perspectives for the Development of Gas Purification Methods
Urszula Miller
Jacek Dziubek
nr katalogowy: 149973
10.15199/17.2024.7-8.8
fluidized bed scrubber
emission reduction
deodorization
air pollutants
płuczka fluidalna
ograniczanie emisji
dezodoryzacja
zanieczyszczenia powietrza
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Angielski dla behapowców - lekcja 5
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 51858
AURA 2018-8
Mieszkanie jako element środowiska ludzkiego
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 115301
zdrowie środowiskowe
zdrowy dom
ekologia wnętrz
zagrożenie środowiskowe
environmental health
healthy house
ecological interior-design
environmental hazard
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Właściwości prozdrowotne oleju konopnego
Jagoda Kępińska-Pacelik
Wioletta Biel
nr katalogowy: 135126
10.15199/65.2021.12.5
CBD
konopie siewne
wpływ na zdrowie
CBD
hemp
impact on health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Influence of metallic spectacle frame on SAR in the head of a mobile phone user
Paweł BIEŃKOWSKI
Paweł CAŁA
nr katalogowy: 81622
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
AURA 2022-12
Skorzonera – mało znane i rzadko uprawiane warzywo korzeniowe
Elżbieta Patkowska
nr katalogowy: 140891
10.15199/2.2022.12.3
skorzonera
warzywo korzeniowe
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
scorzonera
root vegetable
pro-health properties
healing properties
OPAKOWANIE 2013-3
Materiały opakowaniowe nowej generacji z tworzywa polimerowego ulegającego recyklingowi organicznemu
MAREK KOWAL
HANNA ŻAKOWSKA
nr katalogowy: 75714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Ocena wiedzy badanej grupy konsumentów na temat probiotyków
Aleksandra Kuchniewska
Rafał Wołosiak
nr katalogowy: 133100
10.15199/65.2021.8.9
probiotyki
żywność probiotyczna
zdrowie człowieka
wiedza żywieniowa
probiotics
probiotic food
human health
nutritional knowledge
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
AURA 2022-6
„Naturalne słodziki i mądrość natury”
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 137935
10.15199/2.2022.6.1
biały cukier
sacharoza
naturalne i syntetyczne słodziki
zdrowie człowieka
stewia
white sugar
sucrose
natural and synthetic sweeteners
human health
stevia
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Influence of ECG testing errors on Automatic ECG interpretation
Igor PETROVIĆ
Ksenija ELJUGA
Zrinka PUHARIĆ
nr katalogowy: 100541
10.15199/48.2016.09.53
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-6
A Review on Blockchain Technology based Secure Intelligent Wearable Devices for 6G Systems
Wasana BOONSONG
T. Dinesh Kumar
M.A. Archana
K. Umapathy
S. Omkumar
N.C.A. Boovarahan
nr katalogowy: 148978
10.15199/48.2024.06.17
Blockchain
Intelligent Wearable Devices
Internet of Medical Things
Blockchain
inteligentne urządzenia przenośne
Internet rzeczy medycznych
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-10
Czynniki szkodliwe na stanowisku pracy związanym z walcowaniem wyrobów
Jarosław PIĄTKOWSKI
Robert WIESZAŁA
nr katalogowy: 87710
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 55.
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 85423
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-7
Angielski dla behapowców Lekcja 79 Substancje niebezpieczne - odpowiednie komunikowanie w miejscu pracy (5)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 99539
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-10
Gorące środowisko pracy – wytyczne dla pracodawców (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 145452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Burak zwyczajny (Beta vulgaris L.) jako źródło związków o korzystnym wpływie na zdrowie
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 139606
10.15199/65.2022.9.6
buraki
betanina
układ krążenia
tlenek azotu
beetroot
betanin
cardiovascular system
nitric oxide
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Wegetarianizm i weganizm w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 133970
wegetarianizm
weganizm
gastronomia
potrawy
korzyści zdrowotne
vegetarianism
veganism
gastronomy
dishes
health benefits
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Angielski dla behapowców lekcja 7
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 53202
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-7
Angielski dla behapowców - Lekcja 67
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 92315
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
INTERNET NANORZECZY W SIECI m-ZDROWIA
Jacek Jarmakiewicz
Krzysztof Parobczak
Krzysztof Maślanka
nr katalogowy: 101841
10.15199/59.2016.6.111
AURA 2021-6
Wpływ zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego na zdrowie środowiskowe człowieka – rozważania ogólne
Hubert BEDNARZ
Piotr SZALUŚ
Jakub DZIKOWSKI
Katarzyna GARBACIK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 132006
środowisko przyrodnicze
zanieczyszczenie środowiska
zdrowie środowiskowe
natural environment
environment pollution
environmental health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-6
Zdrowie a styl życia, cz. 2
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 45293
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Carbonaceous aerosol. An indicator of the human activity impact on environment and health Sadza jako wskaźnik wpływu działalności człowieka na środowisko i zdrowie
Krzysztof Skotak
Anna Degórska
Rafał Ulańczyk
Tomasz Pecka
nr katalogowy: 97266
10.15199/62.2016.3.39
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kombucha – fermentowany napój herbaciany o właściwościach prozdrowotnych
Katarzyna Neffe-Skocińska
Piotr Lalowski
Ewelina Gocalińska
Dorota Zielińska
nr katalogowy: 137842
10.15199/65.2022.5.3
Kombucha
SCOBY
napój fermentowany
właściwości prozdrowotne
Kombucha
SCOBY
beverage
pro-health properties
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-3
Problem emisji rtęci i jej związków w Polsce. Oddziaływanie na zdrowie człowieka i środowisko naturalne
Anna Tałach
Zbigniew A. Tałach
nr katalogowy: 125614
10.15199/17.2020.3.2
rtęć
zdrowie człowieka
wpływ na środowisko
mercury
human health
environmental impact
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Uwalnianie zanieczyszczeń do środowiska w wyniku pożarów składowisk odpadów i ich wpływ na zdrowie człowieka wyzwaniem dla edukacji zdrowotnej
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Jarogniew Łuszczki
Jarosław Szajner
Mariusz Bartyzel
Małgorzata Dziechciaż
Bartłomiej Chmielowiec
Barbara Gworek
Bożena Wójtowicz
nr katalogowy: 127558
10.15199/62.2020.8.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Modelling and simulation of radiofrequency electromagnetic field interaction with a human urogenital system
Daniela Gombarska
Zuzana Psenakova
Milan Smetana
Frantisek Golas
Simona Boleckova
nr katalogowy: 148638
10.15199/48.2024.05.53
radiofrequency electromagnetic field (RF EMF)
human voxel model
urogenital system
SAR (Specific absorption rate)
pole elektromagnetyczne o częstotliwości radiowej (RF EMF)
model woksela człowieka
układ moczowo-płciowy
SAR
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-11
Przyszłość sektora e-detalicznego z punktu widzenia bezpieczeństwa i higieny pracy (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 128875
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Narażenie na substancje niebezpieczne w sektorze gospodarki odpadami (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 121669
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-2
Dioksyny w łańcuchu żywieniowym
Jadwiga Piskorska-Pliszczyńska
nr katalogowy: 58025
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-1
Oznaczanie wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych w wyrobach konsumenckich jako element oceny bezpieczeństwa ich użytkowania
Aleksandra Łaciak
Agnieszka Dałek
nr katalogowy: 136469
10.15199/60.2022.1.1
wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne (WWA)
GC-MS/MS
PN-EN 17132:2019-10.
polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs)
GC-MS/ MS
PN-EN 17132:2019-10.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Metale ciężkie w środowisku i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Grażyna Nowak-Starz
Bożena Wójtowicz
Tomasz Wójcik
Ilona Żeber-Dzikowska
Agnieszka Strzelecka
Monika Szpringer
nr katalogowy: 124459
10.15199/62.2020.1.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-5
Substancje chemiczne w e-papierosach i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 126283
10.15199/62.2020.5.15
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż jako potencjalne źródło prebiotyków w żywieniu ludzi i zwierząt – aktualny stan wiedzy i przyszły kierunek ich wykorzystania
Greta Adamczyk
Inna Bobel
Krzysztof Buksa
nr katalogowy: 139840
ziarno zbóż
β-glukan
arabinoksylan
fruktooligosacharydy
cereal grain
β-glucan
arabinoxylan
fructooligosaccharides
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
The Influence of Electromagnetic Wave Originating from WiFi Router on Water Viscosity
Grzegorz TATOŃ
Daniel DZIOB
Aleksandra MIELNICKA
Bartosz LISOWSKI
Tomasz Rok
Michał ŚWIĄTEK
Piotr KUTERBA
Eugeniusz ROKITA
nr katalogowy: 117362
10.15199/48.2018.12.64
mikrofale
lepkość wody
nanocząstki
efekty nietermiczne.
microwaves
water viscosity
nano-beads
non-thermal effects.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
MOX based E- Nose for Non-Invasive Biomedical Applications
Saeed Hasan JOARDER
Lokesh KULHARI
Badrul Hisham bin AHMAD
Kanad RAY
nr katalogowy: 130671
10.15199/48.2021.03.23
LTCC
volatile organic compound
Biomarker
sensor
metal oxide MOX sensor.
sztuczny nos – E-nos
analiza wydychanego powietrza
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Zanieczyszczenia powietrza latem i zimą – realne zagrożenie
Klaudia Borowiak
Anna Budka
Marta Lisiak-Zielińska
nr katalogowy: 141775
10.15199/9.2023.2.4
zanieczyszczenie powietrza
źródła zanieczyszczeń
smog
air pollution
pollution sources
smog
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Zanieczyszczenia powietrza latem i zimą – realne zagrożenie
Klaudia Borowiak
Anna Budka
Marta Lisiak-Zielińska
nr katalogowy: 141775
10.15199/9.2023.2.4
zanieczyszczenie powietrza
źródła zanieczyszczeń
smog
air pollution
pollution sources
smog
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-2
Zanieczyszczenia powietrza latem i zimą – realne zagrożenie
Klaudia Borowiak
Anna Budka
Marta Lisiak-Zielińska
nr katalogowy: 141775
10.15199/9.2023.2.4
zanieczyszczenie powietrza
źródła zanieczyszczeń
smog
air pollution
pollution sources
smog
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Czynniki kształtujące wartość odżywczą surowych wędlin dojrzewających
Ewelina Węsierska
Małgorzata Pasternak
nr katalogowy: 142573
10.15199/65.2023.3.4
surowe produkty mięsne dojrzewające
skład chemiczny
czynniki prozdrowotne
raw ripened meat products
chemical composition
health- promoting factors
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
AURA 2023-5
Brzoza – bardzo cenne drzewo o wysokich walorach krajobrazowych, środowiskowych i prozdrowotnych
Mariusz Szmagara
nr katalogowy: 143133
10.15199/2.2023.5.1
brzoza
tradycja
symbolika roślin
krajobraz
właściwości prozdrowotne
właściwości lecznicze
birch
tradition
plant symbolism
landscape
pro-health properties
healing properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-7-8
Zanieczyszczenia fizyczne: hałas i drgania
nr katalogowy: 105370
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Właściwości prozdrowotne kiszonej kapusty
Justyna Szwejda- Grzybowska
nr katalogowy: 51970
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-7
Calculation in 3D of magnetic fields generated by underground cable of complex geometry
Krzysztof BUDNIK
Wojciech MACHCZYŃSKI
nr katalogowy: 92129
10.15199/48.2015.07.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Auto-wireless battery charging system for medical and healthcare applications
Jamal I. Al-Nabulsi
Hamza Abu Owida
Nidal M. Turab
Bashar Al-haj Moh’d
nr katalogowy: 138644
10.15199/48.2022.08.24
pozyskiwanie (harvesting) energii
zasilanie bezprzewodowe
Human motion
energy harvesting
power generation
wireless power transfer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Auto-wireless battery charging system for medical and healthcare applications
Jamal I. Al-Nabulsi
Hamza Abu Owida
Nidal M. Turab
Bashar Al-haj Moh’d
nr katalogowy: 138644
10.15199/48.2022.08.24
pozyskiwanie (harvesting) energii
zasilanie bezprzewodowe
Human motion
energy harvesting
power generation
wireless power transfer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Auto-wireless battery charging system for medical and healthcare applications
Jamal I. Al-Nabulsi
Hamza Abu Owida
Nidal M. Turab
Bashar Al-haj Moh’d
nr katalogowy: 138644
10.15199/48.2022.08.24
pozyskiwanie (harvesting) energii
zasilanie bezprzewodowe
Human motion
energy harvesting
power generation
wireless power transfer
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Drukowanie 3D i wytwarzanie addytywne - problemy bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 114560
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wodorosty morskie źródło pobrania pierwiastków szkodliwych dla zdrowia
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Jacek Postupolski
nr katalogowy: 117678
10.15199/65.2018.12.5
metale ciężkie
wodorosty
najwyższe dopuszczalne poziomy pobrania z dietą
heavy metals
seaweed
maximum levels
dietary intake
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
A Literature Survey on the Applications of Internet of Things
B. Mary Havilah Haque
D. Jackuline Moni
D. Gracia
nr katalogowy: 134753
10.15199/48.2021.12.08
Internet of Things
Raspberry Pi
Arduino
Monitoring
IoT – Internet Rzeczy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Wpływ bisfenolu A na człowieka oraz wybrane organizmy wodne i lądowe
Oliwia Zastawny
nr katalogowy: 141537
10.15199/62.2023.1.6
bisfenol
przegląd literatury
zanieczyszczenie środowiska
opakowania
organizmy żywe
zdrowie człowieka
bisphenol
literature review
packaging
pollution
living organisms
human health
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Dostosowanie systemu zarządzania jakością do wymagań normy ISO 9001:2015 w zakresie określania kontekstu działania oraz ryzyk w małym przedsiębiorstwie – przypadek przedsiębiorstwa Eurobent
Anna Dobrowolska
Anna Kołodko
nr katalogowy: 142880
10.15199/46.2023.2.2
normy ISO serii 9000
kontekst działania
interesariusze
zarządzanie ryzykiem
metoda PESTEL
Standards of the ISO 9000 series
operating context
stakeholders
risk management
PESTEL method
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Dostosowanie systemu zarządzania jakością do wymagań normy ISO 9001:2015 w zakresie określania kontekstu działania oraz ryzyk w małym przedsiębiorstwie – przypadek przedsiębiorstwa Eurobent
Anna Dobrowolska
Anna Kołodko
nr katalogowy: 142880
10.15199/46.2023.2.2
normy ISO serii 9000
kontekst działania
interesariusze
zarządzanie ryzykiem
metoda PESTEL
Standards of the ISO 9000 series
operating context
stakeholders
risk management
PESTEL method
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-2
Dostosowanie systemu zarządzania jakością do wymagań normy ISO 9001:2015 w zakresie określania kontekstu działania oraz ryzyk w małym przedsiębiorstwie – przypadek przedsiębiorstwa Eurobent
Anna Dobrowolska
Anna Kołodko
nr katalogowy: 142880
10.15199/46.2023.2.2
normy ISO serii 9000
kontekst działania
interesariusze
zarządzanie ryzykiem
metoda PESTEL
Standards of the ISO 9000 series
operating context
stakeholders
risk management
PESTEL method
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Microprocessor device for TEWL coefficient measurement
Marek PACHWICEWICZ
Jerzy WEREMCZUK
nr katalogowy: 87760
10.12915/pe.2014.11.34
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Wpływ β-glukanów na zdrowie człowieka
Karolina Jachimowicz-Rogowska
Anna Winiarska-Mieczan
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyna
Tomasz Czernecki
Marcin Banach
Daniel Potrzebski
nr katalogowy: 142409
10.15199/62.2023.3.6
β-glukany
prebiotyki
zdrowie
człowiek
procesy metaboliczne
zapalenie
stres oksydacyjny
immunomodulacja
β-glucans
prebiotics
health
human
metabolic processes
inflammation
oxidative stress
immunomodulation
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Using Data Mining to Investigate Dental Cancer Claiming Data
Hsiao-Hui Li
Shu-Li
WANG Yung-Yen CHIANG
Shin-Kuo
FU
nr katalogowy: 74351
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Plan zróżnicowania składu zespołów pracowniczych: zrozumiałe instrukcje na stanowisku pracy (3)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 104454
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Exposure to electric field from frequency range 0 - 1 Hz, analysis of human body penetration
Zygmunt J. GRABARCZYK
nr katalogowy: 88194
10.12915/pe.2014.12.51
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-3
Od postawy prozdrowotnej w stoczni jachtowej do ograniczania zagrożeń na stanowisku pracy formierza-laminiarza
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 125624
10.15199/46.2020.3.2
zdrowie
ergonomia
kultura bezpieczeństwa
zagrożenia
jakość pracy
formierz-laminiarz
health
ergonomics
safety culture
threats
quality of work
laminator
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-13
Recepcja prac badawczych związanych z oddziaływaniem PEM na organizm człowieka (cz. 1)
Waldemar Marek Bielski
Andrzej Krawczyk
nr katalogowy: 91857
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Ryba z grilla
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 106245
ryby
wartość odżywcza
obróbka termiczna
grillowanie
potrawy
zdrowie
fish
nutritional value
heat treatment
grilling
grilled dishes
health
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-4
Utilizing LSTM Networks for the Prediction of Driver Behavior
Abd Majid DARSONO
Nurul Husna MAT YAZI
Abd Shukur JA’AFAR
Mohd Azlishah OTHMAN
Muhammad Imran AHMAD
nr katalogowy: 148134
10.15199/48.2024.04.34
Driving behaviour prediction
long short-term memory (LSTM)
vehicle sensors
acceleration.
Przewidywanie zachowania podczas jazdy
pamięć długotrwała (LSTM)
czujniki pojazdu
przyspieszenie
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Wykorzystanie systemu DBMS w analizie FMECA oraz analizie wartości
V. Pau
D. Duminica
nr katalogowy: 1124
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Prozdrowotne działanie produktów spożywczych z całych ziaren
Bohdan Achremowicz
Joanna Kaszuba
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 102721
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Angielski dla behapowców Lekcja 82 Angażowanie młodych pracowników w działania z zakresu bhp (1)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 101180
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
POSZUKIWANIE OBIEKTYWNYCH ILOŚCIOWYCH PARAMETRÓW OPISUJĄCYCH WPŁYW POLA ELEKTROMAGNETYCZNEGO NA ORGANIZM CZŁOWIEKA
Gabriela Kanclerz
Jakub Popielak
Urszula Sołdaj
Sylwia Lefek
Artur Kacprzyk
Tomasz Rok
Rafał Pawlak
Grzegorz Tatoń
nr katalogowy: 139053
10.15199/59.2022.4.120
centralny układ nerwowy
pola elektromagnetyczne
sakady
sakadometr
central nervous system
electromagnetic fields
saccade
saccadometer
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
POSZUKIWANIE OBIEKTYWNYCH ILOŚCIOWYCH PARAMETRÓW OPISUJĄCYCH WPŁYW POLA ELEKTROMAGNETYCZNEGO NA ORGANIZM CZŁOWIEKA
Gabriela Kanclerz
Jakub Popielak
Urszula Sołdaj
Sylwia Lefek
Artur Kacprzyk
Tomasz Rok
Rafał Pawlak
Grzegorz Tatoń
nr katalogowy: 139053
10.15199/59.2022.4.120
centralny układ nerwowy
pola elektromagnetyczne
sakady
sakadometr
central nervous system
electromagnetic fields
saccade
saccadometer
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-2
Owies jako źródło składników bioaktywnych o charakterze prozdrowotnym
Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Anna Fraś
Danuta Boros
nr katalogowy: 105090
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Soki owocowe o obniżonej zawartości cukru – przyszłościowy trend w branży sokowniczej?
Magdalena Cywińska-Antonik
Sylwia Skąpska
nr katalogowy: 141054
10.15199/64.2022.6.4
soki owocowe
redukcja zawartości cukrów
fermentacja etanolowa
fermentacja mlekowe
nanofiltracja
enzymy
fruit juices
reduction of sugars
ethanolic fermentation
lactic acid
fermentation
nanofiltration
enzymes
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
Recepcja prac badawczych związanych z oddziaływaniem PEM na organizm człowieka (cz. 4)
Waldemar Marek Bielski
Andrzej Krawczyk
nr katalogowy: 93198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Performance Analysis of Air Monitoring System Using 433 MHz LoRa Module
Mas Haslinda MOHAMAD
Naim RAHIM
Elfarizanis BAHARUDIN
Mawarni MOHAMED YUNUS
nr katalogowy: 147761
10.15199/48.2024.03.39
Air Quality Index
Air monitoring
Internet of Things (IoT)
LoRa
Indeks Jakości Powietrza
Monitoring Powietrza
Internet Rzeczy (IoT)
LoRa
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-6
Owies – walory odżywcze i właściwości prozdrowotne
Danuta Leszczyńska
nr katalogowy: 146324
owies
przetwory z owsa
właściwości prozdrowotne
oats
oat products
health-promoting properties
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-9
Wpływ zanieczyszczeń powietrza na zdrowie człowieka, środowisko i materiały
MARTA LISIAK-ZIELIŃSKA
ANNA BUDKA
KLAUDIA BOROWIAK
nr katalogowy: 145148
10.15199/9.2023.9.6
zanieczyszczenia powietrza
konsekwencje zdrowotne
rośliny
ekosystemy
materiały
air pollution
health consequences
plants
ecosystems
materials
AURA 2023-8
Niezwykła odżywcza i prozdrowotna moc nasion komosy ryżowej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 144508
10.15199/2.2023.8.2
komosa ryżowa
nasiona
składniki odżywcze
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
quinoa
seeds
nutrients
nutritional value
health-promoting properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
The Cellular Phone-Induced Electromagnetic Radiation as the Risk Factor in Brain Cancer - a Survey of Recent Research
Wanda STANKIEWICZ
Andrzej KRAWCZYK
Jarosław KIELISZEK
nr katalogowy: 74814
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Complex ergonomic subsystem management on workplaces from point of light climate view
Marián FLIMEL
nr katalogowy: 58356
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-3
Elektryczne źródła światła - wpływ na zdrowie człowieka
Agnieszka WANTUCH
Mirosław JANOWSKI
nr katalogowy: 97033
10.15199/48.2016.03.41
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Doniesienia RASFF Jakość mikrobiologiczna żywności w krajach Unii Europejskiej
Elżbieta Maćkiw
Monika Stasiak
Joanna Kowalska
Katarzyna Kucharek
nr katalogowy: 110546
10.15199/65.2017.11.3
RASFF
żywność
mikroorganizmy chorobotwórcze
RASFF
foodstuffs
pathogenic microorganisms
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2012-1
Walidacja metod i niepewność wyników w badaniach zawartości metali ciężkich w wyrobach włókienniczych
AGNIESZKA LISIAK-KUCIŃSKA
nr katalogowy: 65531
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Treatment of Tumors Located in the Human Thigh using RF Hyperthermia
Eugeniusz KURGAN
Piotr GAS
nr katalogowy: 64299
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-8
Multi-DBD plasma actuator for flow separation control around NACA 0012 and NACA 0015 airfoil models
Artur BERENDT
Janusz PODLIŃSKI
Jerzy MIZERACZYK
nr katalogowy: 69757
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-11
The measurement system for analyzing heart sounds with ECG reference signal
Wojciech LEJKOWSKI
Andrzej P. DOBROWOLSKI
Robert OLSZEWSKI
nr katalogowy: 101950
10.15199/48.2016.11.08
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
A method of supporting client-provider cooperation in software acquisition processes and its evaluation criteria
Janusz GÓRSKI
Krzysztof WYRZYKOWSKI
nr katalogowy: 55524
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Occupational health risks associated with the use of pesticides Zawodowe zagrożenia zdrowotne związane ze stosowaniem pestycydów
Jarosław Chmielewski
Damian Gorczyca
Urszula Dawid
Ewa Żyfka-Zagrodzińska
nr katalogowy: 97234
10.15199/62.2016.3.7
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Właściwości zdrowotne żywności wytwarzanej przy udziale bakterii kwasu mlekowego
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Jarosław Mazurkiewicz
nr katalogowy: 110163
żywność fermentowana
bakterie kwasu mlekowego
zdrowie
fermented food
lactic acid bacteria
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Pomiary prądów indukowanych jako element oceny ekspozycji zawodowej na pole elektromagnetyczne
Jarosław KIELISZEK
Jaromir SOBIECH
Wanda STANKIEWICZ
Witold RONGIES
nr katalogowy: 56621
OPAKOWANIE 2010-9
Pakowanie produktów spożywczych
Stefan Jakowski
nr katalogowy: 54380
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-3
MIĘSO WIEPRZOWE BEZ ANTYBIOTYKÓW – realna potrzeba czy chwilowy trend?
Mikołaj Cieślak
Monika Modzelewska-Kapituła
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 136730
produkcja i konsumpcja mięsa
mięso wieprzowe
antybiotyki w hodowli zwierząt
meat production and consumption
pork
antibiotics in animal breeding
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-7
Galvanic coupling intra-body communication channel model based on anisotropic muscular tissue
Shuang Zhang
Yu Ping Qin
Peng Un Mak
Sio Hang Pun
Mang I Vai
nr katalogowy: 77935
AURA 2019-3
Dobro wspólne i solidarność jako uzasadnienie ograniczeń wprowadzonych ustawą antysmogową
Anna Sadkowska
nr katalogowy: 119047
zanieczyszczenie powietrza
ochrona środowiska
zdrowie
uchwały antysmogowe
konstytucyjne wolności i prawa
air pollution
environmental protection
health
anti-smog resolutions
constitutional freedoms and laws
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-1
Shielding effectiveness of concrete in dependence of his electric properties
Ján ZBOJOVSKÝ
Ľuboš ŠÁRPATAKY
Miloš ŠÁRPATAKY
nr katalogowy: 135376
10.15199/48.2022.01.45
shielding effectiveness
concrete
simulation
electromagnetic field
skuteczność ekranowania
beton
pole elektromagnetyczne
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Uwarunkowania pierwotnej czystości oraz właściwości korzystnych dla zdrowia naturalnych wód mineralnych i źródlanych
Teresa Latour
nr katalogowy: 109569
10.15199/64.2017.9.4
naturalne wody mineralne
wody źródlane
pierwotna czystość
właściwości biochemiczne
natural mineral waters
spring waters
original purity
biochemical properties
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
angielski dla behapowców - Lekcja 58
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 87061
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Analiza korzyści i zagrożeń związanych ze stosowaniem w Polsce inteligentnych liczników energii elektrycznej
Krzysztof BARTCZAK
nr katalogowy: 96027
10.15199/48.2016.01.41
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Instalacje chłodnicze, klimatyzacyjne i pompy ciepła Certyfikacja kompetencji osób w świetle wymagań aktualnych norm PN-EN 13313 i PN-EN ISO/IEC 17024 oraz rozporządzeń UE
LESZEK KURCZ
WIESŁAW WARCZAK
nr katalogowy: 87491
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7b
Currents induced by standard movements in a 3T static magnetic field
Simona VALBONESI
Marina BARBIROLI
Mario FRULLONE
Ermanno PAPOTTI
Andrea VANORE
nr katalogowy: 69304
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Bezpieczna praca z niebezpiecznymi chemikaliami w firmach farmaceutycznych (2)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 119138
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-12
Inteligentne środki ochrony indywidualnej: inteligentna ochrona na przyszłość (1)Lekcja 142
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 134917
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-2
Analiza ryzyka w budownictwie podziemnym
Emilia Roguska
Anna Siemińska-Lewandowska
nr katalogowy: 118669
10.15199/33.2019.02.09
budowle podziemne
tunele
analiza ryzyka.
underground construction
tunnels
risk analysis.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-1
Uwalnianie ftalanów do środowiska i związane z tym zagrożenia zdrowotne
Jarosław Chmielewski
Arkadiusz Rutkowski
Bożena Wójtowicz
Ilona Żeber-Dzikowska
Monika Szpringer
Małgorzta Czarny-Działak
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 118318
10.15199/62.2019.1.2
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-III
Komputerowe symulacje narażeń przepięciowych dla potrzeb wymiarowania odstępów izolacyjnych linii elektroenergetycznych wysokich i najwyższych napięć
Wiesław NOWAK
Rafał TARKO
nr katalogowy: 30833
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
Enhancing Shoulder Joint Health Monitoring: A Novel Approach to Acoustic Emission Recording Device
Bartłomiej SAWARYN
Natalia PIASECZNA
Michał KRECICHWOST
Dariusz KOMOROWSKI
nr katalogowy: 151327
10.15199/48.2024.11.03
acoustic emission recording
shoulder joint
joint surface evaluation
rejestracja emisji akustycznej
staw barkowy
ocena powierzchni stawu
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Techniczne aspekty oddziaływania na ludzi fal radiowych w systemach komórkowych 5G i 6G
Sławomir Hausman
nr katalogowy: 138925
10.15199/59.2022.4.2
systemy komórkowe
5G
6G
oddziaływanie fal radiowych na środowisko
zagrożenie dla zdrowia ludzi
modelowanie propagacji fal radiowych
cellular systems
5G
6G
environmental impact of radio waves
human health risks
radio wave propagation modeling
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Techniczne aspekty oddziaływania na ludzi fal radiowych w systemach komórkowych 5G i 6G
Sławomir Hausman
nr katalogowy: 138925
10.15199/59.2022.4.2
systemy komórkowe
5G
6G
oddziaływanie fal radiowych na środowisko
zagrożenie dla zdrowia ludzi
modelowanie propagacji fal radiowych
cellular systems
5G
6G
environmental impact of radio waves
human health risks
radio wave propagation modeling
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Techniczne aspekty oddziaływania na ludzi fal radiowych w systemach komórkowych 5G i 6G
Sławomir Hausman
nr katalogowy: 138925
10.15199/59.2022.4.2
systemy komórkowe
5G
6G
oddziaływanie fal radiowych na środowisko
zagrożenie dla zdrowia ludzi
modelowanie propagacji fal radiowych
cellular systems
5G
6G
environmental impact of radio waves
human health risks
radio wave propagation modeling
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH