Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Żyto i produkcja pieczywa żytniego
nr katalogowy: 38982
AURA 2021-12
Zasady oceny oddziaływania na zdrowie w kontekście ochrony środowiska
Anna TARGOSZ
nr katalogowy: 134978
zdrowie publiczne
czynniki środowiskowe chorób cywilizacyjnych
badanie skutków zdrowotnych
skutki ekologiczne projektów gospodarczych
walory krajobrazowe
tereny zielone
public health
environmental factors of civilization illnesses
testing health consequences
ecological consequences of economic projects
landscape assets
green areas
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
W jak wizytacja stanowiska pracy
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 77212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Tłuszcze nasycone - amerykańskie badania epidemiologiczne
nr katalogowy: 100995
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-11
Pacjent wie lepiej?
Irena Fober
nr katalogowy: 120149
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-8
Metoda wyznaczania probabilistycznych charakterystyk wartości prądów rażeniowych i impedancji ciała ludzkiego po wystąpieniu rażenia prądem elektrycznym
Włodzimierz Korniluk
Dariusz Sajewicz
nr katalogowy: 61320
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
Co pulmonolog wiedzieć powinien...
Irena Fober
nr katalogowy: 107387
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Komórki a nowotwory w obrębie głowy
Alicja Bortkiewicz
nr katalogowy: 45090
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2013-11
Pola elektromagnetyczne w środowisku współczesnego człowieka na przykładzie łodzi
Halina Aniołczyk
Magda Mariańska
Paweł Mamrot
nr katalogowy: 80651
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
O jak opieka profilaktyczna nad pracownikami część 2
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 75821
AURA 2013-7
Z ORZECZNICTWA EUROPEJSKIEGO TRYBUNAŁU SPRAWIEDLIWOŚCI - Wyrok Trybunału z 14 marca 2013 r. w sprawie skutków rozbudowy portu lotniczego w Wiedniu, C - 420/11
Adam HABUDA
nr katalogowy: 77702
AURA 2012-3
RECENZJE
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 66253
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-9
Pielęgniarka anestezjologiczna
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 100824
CHŁODNICTWO 2010-7
Wpływ czynników higienicznych oraz toksycznych na kształtowanie wartości odżywczych i zdrowotnych produktów mięsnych
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53040
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-5
Budowa elektrowni jądrowej w Polsce w świetle wymagań ETC-C i innych standardów technicznych na świecie
Tomasz Piotrowski
Maciej Maślakowski
Rafał Kuszyk
nr katalogowy: 84054
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-10-11
Azbest z dachów
Jerzy Bojanowicz
nr katalogowy: 76680
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Możliwości fizyczne człowieka - wymagania przy projektowaniu maszyn
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 59013
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aktualny stan prawny
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 57025
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Znowelizowana Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 4729
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-2
Wykaz wybranych aktów prawnych dotyczących produkcji żywności
nr katalogowy: 12583
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-12
Znowelizowana ustawa o warunkach zdrowotnych żywności już obowiązuje
Roman Jurga
nr katalogowy: 14183
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-1
Zmiana ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia - nowe uregulowania prawne w zakresie HACCP
Roman Jurga
nr katalogowy: 6225
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-8
Satysfakcja nabywców usług zdrowotnych
Agnieszka BUKOWSKA-PIESTRZYŃSKA
nr katalogowy: 37173
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-5
Nie będzie łatwiej, będzie lepiej
Edmund Szot
nr katalogowy: 26234
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-4
Niektóre uwagi o zmianach w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, dokonanych ustawą z 30 X 2003 r.(III)
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Wspólnotowy rejestr oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 43857
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2016-9
Badanie rezystancji uziemienia - metoda techniczna i udarowa
Roman Domański
nr katalogowy: 100702
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Niektóre uwagi o zmianach w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, dokonanych ustawą z 30 X 2003 r.
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4033
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-5
Niektóre uwagi o aktach wykonawczych do ustawy z 11 V 2001 r. o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia po jej zmianie dokonanej ustawą z 30 X 2003 r.
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4158
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-12
Identyfikacja zagrożeń wprowadzenie do zagadnienia
Andrzej Midera
nr katalogowy: 81171
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2021-2
Przyspieszenie transformacji cyfrowej w trudnych czasach – wyzwania wobec nauki i technologii cyfrowych
Marek Niezgódka
nr katalogowy: 131590
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-6
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych – nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz. II) - OŚWIADCZENIA ŻYWIENIOWE I WARUNKI ICH STOSOWANIA
Janusz Ciok
nr katalogowy: 27049
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-3
Usystematyzowanie podstawowych zasad bezpiecznej pracy w chemicznych laboratoriach badawczych i przemysłowych
Andrzej Wyciślik
Bożena Gajdzik
nr katalogowy: 104626
10.15199/62.2017.3.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
Z jak zranienia ostrymi narzędziami
Anna Szydlik
nr katalogowy: 84124
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-10
Badanie procesu biodegradacji epoksydowanego oleju estrowego
Ewa Nowakowska-Bogdan
Magdalena Badura
Iwona Szwach
nr katalogowy: 71683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Znaczenie przestrzegania praw pacjenta w szpitalu w ogólnej ocenie placówki medycznej
Sandra KRYSKA
Anna REJ-KIETLA
nr katalogowy: 114876
10.15199/48.2018.7.2
prawa pacjenta
jakość usług zdrowotnych
jakość w ochronie zdrowia
patient rights
quality of health services
quality in health care
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Jedzenie godne zaufania
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 91205
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
"Błonnik żytni pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu jelit" - o znakowaniu produktów oświadczeniami zdrowotnymi
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 103574
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Zawartość dioksyn i polichlorowanych bifenyli (PCB) w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111268
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-3
Zakłady Azotowe "Puławy" a środowisko naturalne
STANISŁAW PIWKO
nr katalogowy: 105889
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-10
Znakowanie lodów wartością odżywczą
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 87251
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Nowe wymagania dotyczące najwyższych dopuszczalnych poziomów dioksyn i polichlorowanych bifenyli w środkach spożywczych
Paweł Struciński
nr katalogowy: 72041
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Ocenianie ryzyka zawodowego Przydatne narzędzie czy sztuka dla sztuki?
Maciej Świerzy
nr katalogowy: 80532
CHŁODNICTWO 2010-8
Wpływ środowiska i stosowanych metod produkcji technologicznych na jakość produktów żywności pochodzenia zwierzęcego
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 53480
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Hydrokoloidy - substancje stabilizujące żywność Cz. I. Funkcje, modyfikacje i uwarunkowania prawne
Agnieszka Anna Pilarska
Jolanta Gawałek
nr katalogowy: 97378
10.15199/65.2016.3.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Nanoparticles in composites as potential factor of occupational exposure Nanododatki w materiałach kompozytowych jako potencjalny czynnik narażenia zawodowego
Lidia Zapór
nr katalogowy: 99645
10.15199/62.2016.7.12
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-6
Dostawa towaru do klienta - łańcuch dystrybucji
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 99378
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-6
Rozwój standardów bezpieczeństwa żywności GFSI w oparciu o analizę ryzyka
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 149059
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-11-12
Środowiskowa analiza cyklu życia w przemyśle garbarskim
RYSZARD ŚWIETLIK
ARTUR MOLIK
nr katalogowy: 64844
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
O jak opieka profilaktyczna nad pracownikami.Część 1
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 75137
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2005-4
Jak zostać rzeczoznawcą
nr katalogowy: 9259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 74021
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-15
System na zdrowie
fi
nr katalogowy: 5452
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-1
Filtering half masks for respiratory protection against nanoparticles-containing aerosols Półmaski filtrujące do ochrony układu oddechowego przed aerozolami zawierającymi nanocząstki
Agnieszka Brochocka
Krzysztof Makowski
nr katalogowy: 81969
10.12916/przemchem.2014.93
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Żywność, zdrowie i pieniądze
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 65289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Podział i charakterystyka substancji intensywnie słodzących stosowanych w żywności (cz. I)
Karolina Miśkiewicz
Ewa Nebesny
Justyna Rosicka-Kaczmarek
nr katalogowy: 68248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-7
Akrylamid - kontrowersyjna substancja w żywności
Aleksander Rosiński
nr katalogowy: 77279
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Kontrola freonów w całym łańcuchu produkcji żywności
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 103649
10.15199/65.2017.1.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Occupational health risks associated with the use of pesticides Zawodowe zagrożenia zdrowotne związane ze stosowaniem pestycydów
Jarosław Chmielewski
Damian Gorczyca
Urszula Dawid
Ewa Żyfka-Zagrodzińska
nr katalogowy: 97234
10.15199/62.2016.3.7
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-18
Recepcja prac badawczych związanych z oddziaływaniem PEM na organizm człowieka (cz. 4)
Waldemar Marek Bielski
Andrzej Krawczyk
nr katalogowy: 93198
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-1
Dziękujemy parlamentarzystom
Jan OLCZAK
nr katalogowy: 4730
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-10
Wykorzystanie preparatów błonnikowych w przemyśle spożywczym
E. Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 22431
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Ustawa o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia znowelizowana
M.P. Stus
nr katalogowy: 6985
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-1
Żyto - możliwości większego wykorzystania w przetwórstwie
nr katalogowy: 20154
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Czy powinniśmy bać się substancji dodatkowych a żywności (cz.1)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 18990
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Cicha woda Wody butelkowane - aktualne wymagania jakościowe i technologiczne
TERESA LATOUR
nr katalogowy: 18495
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Reklama żywności w regulacjach prawnych
l. Ozimek
nr katalogowy: 6997
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
HACCP a środki smarne dla przemysłu spożywczego
nr katalogowy: 6992
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-12
Recepcja wyników prac badawczych dotyczących oddziaływania PEM na organizm człowieka
Waldemar M. BIELSKI
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 3947
GAZETA CUKROWNICZA 2004-12
Zaawansowanie zakładów cukrowniczych we wdrażaniu systemu HACCP
K. Mokrosińska
T. Andrysiak
nr katalogowy: 1531
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
Nowe prawo żywnościowe i możliwości dla przemysłu mięsnego
Piotr Kołodziej
nr katalogowy: 9573
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-4
Na starcie do systemu HACCP
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 4833
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-3
Ocena cech fizycznych i chemicznych mięsa kurcząt brojlerów
Ewa Gornowicz
Krystian Dziadek
nr katalogowy: 1589
AURA 2012-4
Problemy zanieczyszczenia powietrza Krakowa pyłem drobnym
Marian MAZUR
Monika DZIUGIEŁ
nr katalogowy: 67499
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Mechanik samochodowy, konserwator Część 1: Wstęp teoretyczny i karta charakterystyki stanowiska
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 89544
AURA 2024-11
Wyceny przedsięwzięć ochronnych
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 151518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-11
Jak przedłużyć trwałość wyrobów cukierniczych i ciastkarskich
Renata Gasparska
nr katalogowy: 22155
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-2
System HACCP - wskazówki dotyczące wdrażania jego zasad
nr katalogowy: 6227
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-7
Suplementy diety pochodzenia roślinnego i zwierzęcego - limity zanieczyszczeń chemicznych i mikrobiologicznych
D. Czajkowska
nr katalogowy: 20771
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Nowa ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia - uchwalona
M. Taczanowski
nr katalogowy: 20750
GAZETA CUKROWNICZA 2005-7
Zakażenie cukru w aspekcie wymagań higieniczno-sanitarnych dla zakładów przemysłu spożywczego
M. Kowalska
nr katalogowy: 9431
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Ambasador 92 dla wegan i wegetarian
nr katalogowy: 96440
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Charakterystyka planowych prac eksploatacyjnych elektroenergetycznych sieci rozdzielczych i ich skutków
Jan C. STĘPIEŃ
nr katalogowy: 36544
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Oświadczenia zdrowotne dotyczące składników botanicznych
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 113829
botanicals
oświadczenia zdrowotne
lista pending
Trybunał Sprawiedliwości
Komisja Europejska
EFSA
ocena naukowa
botanicals
health claims
pending list
Court of Justice of the European Union
European Commission
EFSA
scientific assessment
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Napoje funkcjonalne - zdrowie, żywienie, marketing. Napoje funkcjonalne - szansa dla producentów i konsumentów. Cz. 1
A. Bogacz
nr katalogowy: 22414
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-12
Nadwyżka mocy cieplnej wymagana do skompensowania skutków osłabienia ogrzewania wg PN-EN 12831
MICHAŁ STRZESZEWSKI
nr katalogowy: 31665
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2004-4
Zastosowania środków teleinformatycznych do diagnostyki zagrożeń hałasowych i chorób słuchu. Część l - Telemedyczne systemy do badania słuchu i szumów usznych
A. CZYŻEWSKI
B. KOSTEK
nr katalogowy: 5730
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-6
Jeszcze o zmianach ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz o niektórych innych przepisach
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4193
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Ochrona życia i zdrowia na budowach
nr katalogowy: 100111
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-1
Listy do redakcji Zakłucia a wypadki
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 103419
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-4
Wzbogacanie żywności
Renata Gasparska
nr katalogowy: 25193
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-10
Znowu o aktach wykonawczych do ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia oraz do innych ustaw
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4296
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-9
Jakość usług medycznych na przykładzie publicznych zamkniętych zakładów opieki zdrowotnej
Elżbieta Pawłowska
Agnieszka Sitko-lutek
nr katalogowy: 62213
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-9
Najnowsze wymagania sanitarno-techniczne dla zakładów produkujących żywność do obrotu, ze szczególnym uwzględnieniem zakładów makaronowych
BARBARA ROBAK
WIKTOR OBUCHOWSKI
nr katalogowy: 6377
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Śp. ksiądz prał. dr Eugeniusz Marciniak 1939-2023
Janusz Bronisław Berdowski
Elżbieta Moraczewska
nr katalogowy: 143879
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Alternatywne wypieki, czyli ciasta i ciastka dla każdego
nr katalogowy: 133289
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1995-1
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 42929
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-10
Pełna kontrola
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 30185
AURA 2022-3
Adaptacja do zmian klimatu priorytetem NFOŚiGW
Paweł MIROWSKI
nr katalogowy: 136692
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Ważna treść oświadczeń zdrowotnych
nr katalogowy: 30217
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-9
Żurawina i czekolada - stworzone dla siebie
nr katalogowy: 37756
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-6
Masło czy margaryna?
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 36181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Harmonizacja przepisów dotyczących oświadczeń żywnościowych w Ue (rozporządzenie nr 1924/2006)
nr katalogowy: 25153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
O niektórych aktach wykonawczych do ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, które weszły w życie l V 2004 r.
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4266
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Niektóre uwagi o zmianach w ustawie o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia, dokonanych ustawą z 30 X 2003 r.
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 4076
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-12
Przykład zastosowania metody modelowania bezpieczeństwa porażeniowego do urządzeń elektrycznych niskiego napięcia
Dariusz Sajewicz
nr katalogowy: 88327
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-11
Zastosowanie metod sztucznej inteligencji do wspomagania zarządzania bezpieczeństwem porażeniowym w procesie eksploatacji urządzeń elektrycznych
Dariusz Sajewicz
nr katalogowy: 87653
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2013-4
Zastosowanie wideoendoskopii w stentowaniu przewodu pokarmowego
Anna Cysewska-Sobusiak
Aleksander Sowier
nr katalogowy: 76221
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-11
Studium dokładności tomograficznego obrazowania obiektu rotującego w radarach dopplerowskich z wykorzystaniem przekształceń czas - częstotliwość
Ewa Świercz
nr katalogowy: 102369
10.15199/59.2016.11.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Od redakcji
Andrzej Jan Szyprowski
nr katalogowy: 97226
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-1
Magnetytowa warstwa ochronna - sposób na zabezpieczenie przed korozją wewnętrznych powierzchni rur w nowoczesnych systemach ciepłowniczych
WACŁAW DRZEWIECKI
WOJCIECH PLETKUS
nr katalogowy: 88933
10.15199/9.2015.1.1
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-12
Obradowała Główna Komisja Etyki Zawodowej SGP
nr katalogowy: 88723
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Skutki uboczne
nr katalogowy: 97112
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Elastyczne zasady
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 31727
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-7-8
Rozmowa 11: O herbacianych drinkach...
nr katalogowy: 29153
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Herbaciane terroir: Watte
nr katalogowy: 27103
ATEST - OCHRONA PRACY 2008-12
Przeciwdziałanie dolegliwościom ze strony układu ruchu
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 39935
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
O herbacianych terroir
nr katalogowy: 25746
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Zasady stosowania oświadczeń żywieniowych zdrowotnych dotyczących produktów spożywczych - nowe regulacje Wspólnoty Europejskiej (cz.I)
Janusz Ciok
nr katalogowy: 25593
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-4
NFZ troszczy się o kasę - nie o pacjentów
nr katalogowy: 25546
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Kolory herbaty - czarny
nr katalogowy: 25264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-3
Kolory herbaty - zielony
nr katalogowy: 24635
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Kolory herbaty - ulung
nr katalogowy: 23968
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Kolory herbaty - biały
nr katalogowy: 23301
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Międzynarodowa konferencja ILS3 dotycząca badań nad roślinami strączkowymi w Poznaniu
nr katalogowy: 122481
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-7
Chemical-biological evaluation of foragers mineral supplements Chemiczno-biologiczna ocena stosowanych paszowych dodatków mineralnych
Robert Kupczyński
Kinga Śpitalniak
Agnieszka Śmieszek
Jarosław Popiel
nr katalogowy: 85702
10.12916/przemchem.2014.1219
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-3
Oferta producentów i sprzedawców urządzeń do przygotowania powierzchni, aplikacji powłok i inspekcji
nr katalogowy: 83021
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-7
Obuwie letnie, na urlop i na plażę
TERESA IBEK
nr katalogowy: 29517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Amortyzacja środków trwałych - czasowe zaprzestanie używania i używanie sezonowe
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 36608
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-5
Zastosowanie naturalnych antyoksydantów żywności w chłodzonych i mrożonych produktach mięsnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
ELŻBIETA POLAK
nr katalogowy: 25855
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-6
Pieczywo w dietoterapii różnych schorzeń i chorób (część 1)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 143452
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-3
Z jak zranienia ostrymi narzędziami. Część 1
Anna Szydlik
nr katalogowy: 82992
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-7
Bhp przy wykonywaniu prac związanych z narażeniem na zranienie ostrymi narzędziami używanymi przy udzielaniu świadczeń zdrowotnych
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 78336
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Czym można się pochwalić na etykiecie
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 103063
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-6
Czekolada spożywana z umiarem jest elementem zdrowej diety
nr katalogowy: 148926
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-8
Oleje odpadowe jako źródło zagrożeń środowiskowych i zdrowotnych
Jarosław Chmielewski
Alicja Walosik
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Magdalena Florek-Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 121957
10.15199/62.2019.8.24
GAZETA CUKROWNICZA 2006-9
Nowości
nr katalogowy: 16584
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2009-3
Ocena cech materiałowych krążków stawowych stawu skroniowo-żuchwowego
WIESŁAW CHLADEK
JERZY MARGIELEWICZ
ILONA CZERWIK
nr katalogowy: 44833
GOSPODARKA WODNA 2011-7
Wnioski Ogólnopolskiego Sympozjum Hydrotechnika XIII’2011 - Ustroń, 17-19 maja 2011 r.
nr katalogowy: 60871
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2017-3
Sprawy warszawskiej reprywatyzacji do komisyjnej weryfikacji
Tomasz Budzyński
nr katalogowy: 104360
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-9
Pieczywo w diecie odchudzającej
Ewa Lange
nr katalogowy: 29560
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-9
Przyrządy do oznaczania glukozy dla potrzeb medycznych. Stan obecny i perspektywy dalszego rozwoju
IGNACY ZAWICKI
nr katalogowy: 38000
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-7
Polacy pokochali olej rzepakowy
nr katalogowy: 85718
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
Skuteczne zabezpieczenie mokrych pomieszczeń
Jacek Soboszek
nr katalogowy: 84791
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Poskromić ogień, zimno, trucizny
nr katalogowy: 133356
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Śp. ksiądz prał. dr Eugeniusz Marciniak 1939-2023
Janusz Bronisław Berdowski
Elżbieta Moraczewska
nr katalogowy: 143879
GOSPODARKA WODNA 2011-5
II Warsztaty "Lodowe problemy rzek - zatory i wezbrania zatorowe"
Beata Janowczyk
Bogusław Pawłowski
nr katalogowy: 59542
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Zastosowanie algorytmów ewolucyjnych w obszarze badawczym Artificial Chemistry
Mirosław GAJER
nr katalogowy: 59158
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-11
Zastosowanie obliczeń symbolicznych wartości prądów zwarciowych i napięć dotykowych przy ocenie bezpieczeństwa porażeniowego urządzeń elektrycznych
Dariusz Sajewicz
Mariusz Kłokowski
nr katalogowy: 94794
10.15199/74.2015.11.6
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2015-2
Dylatometryczna metoda badania właściwości termomechanicznych powłok gradientowych CrN/CrCN
Piotr Myśliński
Łukasz Szparaga
Adam Gilewicz
Paweł Kamasa
Jerzy Ratajski
nr katalogowy: 90969
10.15199/28.2015.2.10
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Badania korozyjne
nr katalogowy: 150487
AUTO MOTO SERWIS 2020-8
Nowości
nr katalogowy: 135617
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Badanie właściwości kolorymetrycznych i optycznych wizjerów kasków motocyklowych
Roman BRACZKOWSKI
nr katalogowy: 25711
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-13
ZŁOTY INŻYNIER 2010 - kandydaci
nr katalogowy: 52583
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Umowa z lekarzem medycyny pracy
Małgorzata Sulestrowska
nr katalogowy: 113791
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-11
Przegląd metod i kryteriów szacowania ekonomicznych skutków korozji wraz z próbą ich oceny
MICHAŁ JACZEWSKI
nr katalogowy: 63880
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
Analiza rodzajów i skutków wad badania właściwości fizycznych cementów powszechnego użytku
Henryk Szeląg
Tomasz Foszcz
nr katalogowy: 120291
10.15199/33.2019.05.15
analiza FMEA
badania fizyczne cementu
Failure Mode and Effects Analysis
physical test of cement
density
cement.
GOSPODARKA WODNA 2004-9
INFORMACJE- NOWOŚCI- INFORMACJE III okł.
nr katalogowy: 1915
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Patenty i projekty
nr katalogowy: 8210
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2006-10
Polak potrafi
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 21442
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
MATERIAŁY-URZĄDZENIA-TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 10807
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Co z doradcami ds. materiałów niebezpiecznych
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 287
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
MATERIAŁY-URZĄDZENIA-TECHNOLOGIE
nr katalogowy: 10807
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-7-8
Nowy Sekretarz Generalny PZITS
nr katalogowy: 61119
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-9
Na bieżąco...
nr katalogowy: 54349
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-6
INFORMACJE
nr katalogowy: 92057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-11-12
Wyzwania dla piekarzy
nr katalogowy: 140909
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Jakość jest najważniejsza
nr katalogowy: 140140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Konferencja naukowo-techniczna dla piekarzy
nr katalogowy: 140718
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Jakość usług zdrowotnych na przykładzie usług stomatologicznych
Agnieszka BUKOWSKA-PIESTRZYŃSKA
nr katalogowy: 106568
10.15199/48.2017.6.2
cechy jakości usług
jakość usług zdrowotnych
oczekiwania pacjentów
characteristics of service quality
quality healthcare services
patients’
expectations
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-1
Jak prawidłowo wypełnić skierowanie na badanie profilaktyczne pracownika?
Małgorzata Sulestrowska
nr katalogowy: 118063
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-4
Na zielono...
J. Perlińska- Szebesta
nr katalogowy: 5923
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Kawowe panaceum
SILVIA ROBERT SARGEANT
nr katalogowy: 11900
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Gatunki stali na konstrukcje spawane
Kazimierz Rykaluk
nr katalogowy: 10754
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Wieści konopne
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 126512
AURA 2015-3
Współczesne poglądy na zadania rezerwatów biosfery
Piotr Dąbrowski
nr katalogowy: 89810
10.15199/2.2015.3.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-5
Wzrost konkurencji na krajowym rynku mąki
nr katalogowy: 14049
AURA 2005-11
OCHRONA WÓD PRZED ZANIECZYSZCZENIAMI ROLNICZYMI
Barbara Bujanowicz-Haraś
Armand Kasztelan
nr katalogowy: 8561
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-24
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 88018
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-11
Komputery dla rozsądnych
nr katalogowy: 123677
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Lansowanie diety bezglutenowej naukowo nieuzasadnione
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 95180
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-11
Konferencja naukowo-techniczna dla piekarzy
nr katalogowy: 140718
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
46% europejskich konsumentów znacząco zmniejszyło spożycie mięsa
nr katalogowy: 134744
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2020-9
Jaki jest wpływ Covid-19 na rynek pomp ciepła w Polsce?
nr katalogowy: 128093
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
MODELOWANIE ODDZIAŁYWANIA ZABURZEŃ HPM NA OBIEKTY IK
Piotr Słobodzian
nr katalogowy: 139042
10.15199/59.2022.4.109
impulsy HPM
modelowanie elektromagnetyczne
zaburzenia elektromagnetyczne.
electromagnetic disturbances
electromagnetic modeling
HPM pulses.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
MODELOWANIE ODDZIAŁYWANIA ZABURZEŃ HPM NA OBIEKTY IK
Piotr Słobodzian
nr katalogowy: 139042
10.15199/59.2022.4.109
impulsy HPM
modelowanie elektromagnetyczne
zaburzenia elektromagnetyczne.
electromagnetic disturbances
electromagnetic modeling
HPM pulses.
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-12
Nowatorskie podejście do zabezpieczania sieci mieszanych
nr katalogowy: 151987
10.15199/74.2024.12.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-6
Informacje na wagę złota. Badanie jakości usług gastronomicznych.
HENRYK MRUK
JAROSŁAW MRUK
nr katalogowy: 18535
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-3
Skuteczne metody eliminacji zwarć i ograniczania ich skutków
Zbigniew Kochel. Franciszek Radon
Mariusz Talaga
nr katalogowy: 7521
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
Ocena skutków powodzi w infrastrukturze budowlanej
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 10585
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-1
Polskie politechniki na czele rankingów
nr katalogowy: 129899
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-1
Nowa ustawa o bezpieczeństwie żywności i żywienia
PIOTR KUCHARSKI
nr katalogowy: 23307
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2011-7-8
Nowy Sekretarz Generalny PZITS
nr katalogowy: 60894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-1
Warsztaty szkoleniowe
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 88769
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH