Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Dieta śródziemnomorska w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 4796
AURA 2021-12
Zasady oceny oddziaływania na zdrowie w kontekście ochrony środowiska
Anna TARGOSZ
nr katalogowy: 134978
zdrowie publiczne
czynniki środowiskowe chorób cywilizacyjnych
badanie skutków zdrowotnych
skutki ekologiczne projektów gospodarczych
walory krajobrazowe
tereny zielone
public health
environmental factors of civilization illnesses
testing health consequences
ecological consequences of economic projects
landscape assets
green areas
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Oznakowanie GDA - propozycja dla producentów i konsumentów
Marta Stus
nr katalogowy: 43747
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Pieczywo jako żywność funkcjonalna (cz. I)
Anna Diowksz
nr katalogowy: 54411
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Dieta a zdrowie
Ewa Cesarz
nr katalogowy: 128650
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Korzyści zdrowotne ze spożywania produktów sojowych
A. Cichocka
nr katalogowy: 14908
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-8
Czy to jest depresja?
nr katalogowy: 121664
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Konferencja szkoleniowa dla przedstawicieli branż zbożowo-piekarskiej, cukierniczej i tłuszczowej
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 111482
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-18
Ukryci mordercy
nr katalogowy: 37720
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-10
Aktywność przeciwutleniająca ziarniaków gryki
KAROLINA CHRISTA
nr katalogowy: 38782
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-7
Alergeny pokarmowe pochodzenia roślinnego
AGATA SZYMKIEWICZ
nr katalogowy: 27945
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-4
Soki owocowe o wysokiej aktywności biologicznej
JAN OSZMIAŃSKI
nr katalogowy: 25443
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-2
Palisz, płacisz, zdrowie tracisz!
nr katalogowy: 23741
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Gazy anestetyczne. Zastosowanie, narażenie środowiskowe i sposoby zmniejszenia ryzyka zagrożenia
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Edyta Laurman-Jarząbek
Joanna Ślusarczyk
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 116817
10.15199/62.2018.10.25
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Żywność funkcjonalna - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 41091
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-1
Zamienniki tłuszczu w produktach spożywczych
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 96219
10.15199/65.2016.1.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-3
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. II
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 97374
10.15199/65.2016.3.4
AURA 2011-7
Środowiskowe zagrożenia zdrowia dzieci i młodzieży w XXI wieku
Monika GIDEK
nr katalogowy: 61087
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Zdrowie na zakwasie
Anna Diowksz
nr katalogowy: 72212
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Związki bioaktywne w przyprawach i ich rola w dietoterapii
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Małgorzata Wrzosek
nr katalogowy: 123536
10.15199/65.2019.11.6
przyprawy
dieta
żywienie
zdrowie
spices
diet
nutrition
health
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-3
Inteligentny materiał do czujników medycznych z gdańskich uczelni
nr katalogowy: 132131
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-3
Inteligentny materiał do czujników medycznych z gdańskich uczelni
nr katalogowy: 132131
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Enzymatic biosensor for epinephrine detection
Sylwia Baluta
Joanna Cabaj
nr katalogowy: 109342
10.15199/62.2017.9.36
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-5
Działania promujące spożycie pieczywa realizowane przez Stowarzyszenie Młynarzy RP
nr katalogowy: 67403
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-9
Bioprodukty - codzienne, innowacyjne produkty pełne zdrowia
Jarosław Wyrwisz
nr katalogowy: 93301
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-26
Zdrowe jutro
nr katalogowy: 95960
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Karnozyna - naturalny antyoksydant w mięsie
Dariusz Nowak
Michał Gośliński
Patrycja Szpankiewicz
nr katalogowy: 110171
AURA 2014-10
Urządzenia i systemy energetyki odnawialnej
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 87027
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Mleko i przetwory mleczne jako źródło wapnia
Stanisław Zmarlicki
nr katalogowy: 47389
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-11-12
Poselska ochrona zdrowia dzieci w wieku szkolnym
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 73554
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-18
Włókna prawie żywe
nr katalogowy: 62101
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Żywienie w nadciśnieniu tętniczym w praktyce
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 138667
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-8
Diagnostyka termowizyjna budynków - problemy wrażliwości i interpretacji wyników pomiarów
GRZEGORZ MISZTAL
ANNA STASZCZUK
PIOTR ZIEMBICKI
nr katalogowy: 78388
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Warzywa i owoce przeciwdziałają chorobom cywilizacyjnym
nr katalogowy: 108790
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-7
K jak kręgosłup
Halina Ćwirko
nr katalogowy: 60920
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Piramida Zdrowego Żywienia i Aktywności Fizycznej
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 98698
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2007-12
Znaczenie czynników ergonomicznych środowiska pracy w kształtowaniu systemu bezpieczeństwa elektrycznego
Stefan Gierlotka
nr katalogowy: 31983
CHŁODNICTWO 2021-1
Zagrożenie mikrobiologiczne w środowisku pomieszczeń
Magdalena Korta-Pepłowska
Maria Jolanta Chmiel
Krzysztof Frączek
nr katalogowy: 130459
jakość powietrza
mikroorganizmy
środowisko pomieszczeń.
air quality
microorganisms
indoor environment
AURA 2013-2
Wszystkie cywilizacje rozwijały się i upadały wraz ze swym środowiskiem
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 74290
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Optymalne modele żywieniowe muszą wynikać z rzetelnych, kompleksowych badań
Magdalena Mart
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 76959
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Cynkowanie elektrolityczne – kierunki rozwoju
Alicja Stankiewicz
Katarzyna Zielińska
nr katalogowy: 138875
10.15199/62.2022.8.10
cynkowanie elektrolityczne
powłoki cynkowe
metoda elektrolityczna
proces chromianowania
dyrektywa unijna
regulacje środowiskowe
zinc electroplating
zinc layers
electrolytic method
EU directive
environmental regulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Cynkowanie elektrolityczne – kierunki rozwoju
Alicja Stankiewicz
Katarzyna Zielińska
nr katalogowy: 138875
10.15199/62.2022.8.10
cynkowanie elektrolityczne
powłoki cynkowe
metoda elektrolityczna
proces chromianowania
dyrektywa unijna
regulacje środowiskowe
zinc electroplating
zinc layers
electrolytic method
EU directive
environmental regulation
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-8
Cynkowanie elektrolityczne – kierunki rozwoju
Alicja Stankiewicz
Katarzyna Zielińska
nr katalogowy: 138875
10.15199/62.2022.8.10
cynkowanie elektrolityczne
powłoki cynkowe
metoda elektrolityczna
proces chromianowania
dyrektywa unijna
regulacje środowiskowe
zinc electroplating
zinc layers
electrolytic method
EU directive
environmental regulation
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Dermatozy w przemyśle - przyczyny, skutki i zapobieganie
Magdalena Szulc-Dajerling
nr katalogowy: 112032
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
Kleszcze coraz groźniejsze
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 53182
AURA 2019-11
Fotowoltaika - recenzja
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 123376
AURA 2018-11
Pytania testowe finału centralnego XXXIII Olimpiady Wiedzy Ekologicznej
nr katalogowy: 117042
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Wymiana tarcz hamulcowych
nr katalogowy: 133798
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Słodka, kaloryczna i jednocześnie zdrowa, czyli kilka słów o czekoladzie
Ewa Nebesny
Dorota Żyżelewicz
nr katalogowy: 24452
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-2
Błonnik w produkcji pieczywa
Marcin Kurek
nr katalogowy: 103575
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 113221
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-4
Prefabrykowane parkingi wielopoziomowe
Krzysztof Frymus
nr katalogowy: 119771
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-6
Skin protectors and their role in preventing skin diseases Środki ochrony skóry i ich rola w zapobieganiu chorobom zawodowym
Agnieszka Kulawik-Pióro
Emilia Lament
nr katalogowy: 91668
10.15199/62.2015.6.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-9
Jaja. Samo zdrowie
Wiesław Przybylski
nr katalogowy: 70279
AUTO MOTO SERWIS 2019-TS-1
Wymiana tarcz hamulcowych
nr katalogowy: 133798
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Ograniczanie zagrożeń pożarowych w sieciach rozdzielczych SN
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 137133
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-5
Wpływ ukształtowania powierzchni muru licowego na jego estetykę
Maria Wesołowska
Anna Kaczmarek
nr katalogowy: 91438
10.15199/33.2015.05.28
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Skuteczne zarządzanie BHP i wynikające z tego korzyści ekonomiczne
Monika Zagórska
Elżbieta Biniszewska
nr katalogowy: 64108
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Wady jakościowe mięsa
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 57876
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Całkowita zdolność antyoksydacyjna i wybrane metody jej wyznaczania w produktach roślinnych
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 105842
10.15199/64.2017.5.2
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-10
Znaczenie błonnika pokarmowego w diecie człowieka oraz w przetwórstwie mięsa
Joanna Miazek
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 80009
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-12
ProBioKap - z myślą o zdrowiu konsumenta
nr katalogowy: 81360
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Amarantus w piekarstwie
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 64967
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Analiza sytuacji epidemiologicznej na podstawie raportów EFSA
Agnieszka Jackowska-Tracz
nr katalogowy: 132264
10.15199/65.2021.6.2
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
zakażenia odżywnościowe
zbiorowe zakażenia pokarmowe
Campylobacter
Salmonella
STEC
Yersinia
Listeria
foodborne infections
food-borne outbreaks
OPAKOWANIE 2009-4
Nieustająca rewolucja ekologiczna
Ana Ces-Agraso
nr katalogowy: 44158
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-10
Wydarzenia
nr katalogowy: 54713
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 1- Czynniki fizyczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104437
AURA 2019-8
Skład chemiczny morwy białej oraz wykorzystanie związków bioaktywnych na bazie tej rośliny
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 121730
10.15199/2.2019.8.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-1
Determination of acetone in exhaled air by differential ion mobility spectrometry Oznaczanie acetonu w wydychanym powietrzu za pomocą różnicowej spektrometrii mobilności jonów
Michał Ceremuga
Władysław Harmata
Katarzyna Wertejuk
Michał Wiktorko
nr katalogowy: 96178
10.15199/62.2016.1.15
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-8
Odporność wyrobów z kompozytów polimerowo-drzewnych na czynniki środowiskowe
Ewa Sudoł
Magdalena Wasiak
nr katalogowy: 108694
10.15199/33.2017.08.24
kompozyty drzewno-polimerowe
odporność na czynniki środowiskowe
absorpcja wody
zmiany wymiarów
wytrzymałość na zginanie
zmiana barwy
wood-plastic composites
weathering resistance
water absorption
dimensional changes
bending strength
colour change.
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Choroba Hashimoto
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 141114
AURA 2014-10
Pytania testowe etapu centralnego XXIX Olimpiady Wiedzy Ekologicznej Supraśl, 7 czerwca 2014 r.
nr katalogowy: 87029
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-5
Potencjalna możliwość wykorzystania otrąb zbożowych do przygotowania makaronów wzbogaconych w błonnik
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84006
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
Można - i warto! - produkować funkcjonalny chleb owsiany
Joanna Rozmierska
Katarzyna Piasecka-Jóźwiak
nr katalogowy: 72839
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-9
Terroryzm żywnościowy - czynniki zagrożenia
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 47077
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Program wieloletni
nr katalogowy: 91158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Tarcza antynowotworowa - 6 rzeczy, które warto zmienić w diecie
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 132505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Znakowanie żywności - systemy i kontrowersje dotyczące znakowania produktów spożywczych Cz. 3. Znakowanie produktów - pomiędzy marketingiem a promocją zdrowego odżywiania
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 116205
10.15199/64.2018.8-9.3
znakowanie żywności
świadomy wybór
kampanie uświadamiające
marketing
food labelling
conscious choice
informations campaigns
marketing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-12
Zawodowe i środowiskowe narażenie narządu słuchu na toksyczne działanie metali ciężkich
Marta Boroń
Maciej Cyran
Bożena Wójtowicz
Małgorzata Dziechciaż
Ilona Żeber-Dzikowska
Barbara Gworek
Małgorzata Czarny-Działak
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 117910
10.15199/62.2018.12.34
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-1
Deklaracje środowiskowe wyrobów budowlanych w Europie
Michał Piasecki
nr katalogowy: 96323
10.15199/33.2016.01.17
CHŁODNICTWO 2014-2
Syntetyczne oleje smarne dla nowoczesnego chłodnictwa
nr katalogowy: 82592
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-12
Walory smakowe i prozdrowotne mięsa jagnięcego
Elżbieta Głodek
Paulina Duma
nr katalogowy: 102864
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-7-8
Ch jak choroby zawodowe
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 132797
AURA 2018-9
CIEKAWOSTKI TECHNOLOGICZNE ZE ŚWIATA
Adam Wieczorek
nr katalogowy: 115746
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Aspekty mikrobiologiczne produkcji mrożonek owoców
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67220
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2022-4
Ograniczanie zagrożeń pożarowych w sieciach rozdzielczych SN
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 137133
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-9
Birch extract as a source of biological active substances Ekstrakt z brzozy jako źródło substancji biologicznie czynnych
Magdalena Malinowska
Elżbieta Sikora
Jan Ogonowski
nr katalogowy: 86560
10.12916/przemchem.2014.1548
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Dobre zboża - smaczne i zdrowe
nr katalogowy: 115760
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Zdrowy olej
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 83918
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-7
Modelowanie i pomiary elektrofizjologicznych sygnałów narządu wzroku
ARKADIUSZ HULEWICZ
nr katalogowy: 91963
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-9
Przetwórstwo żywności oczekiwania i perspektywy
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 54145
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
AURA 2023-1
Właściwości odżywcze i lecznicze super owoców aronii czarnoowocowej
Barbara Skwaryło-Bednarz
nr katalogowy: 141426
10.15199/2.2023.1.2
aronia czarnoowocowa
super owoce
polifenole
wartość odżywcza
właściwości antyoksydacyjne
właściwości lecznicze
hokeberry
super fruits
polyphenols
nutritional value
antioxidant properties
medicinal properties
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-20
W kręgu praktycznych korzyści
Waldemar Marek Bielski
nr katalogowy: 13317
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Higiena w zakładach produkujących żywność a zdrowie publiczne
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 151415
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Higiena w zakładach produkujących żywność a zdrowie publiczne
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 151415
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Substancje szkodliwe w skórze wyprawionej
H. Brzozowska
M. Paździor
nr katalogowy: 19804
AURA 2016-7-8
Stan obecny i perspektywy ochrony ciemnego nieba w Polsce
Tomasz Ściężor
nr katalogowy: 99823
10.15199/2.2016.7-8.3
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Kwas cykoriowy i jego właściwości lecznicze
Renata Choińska
Małgorzata Zawadzka
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 127571
10.15199/62.2020.8.19
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-12
Trwałość budynków w świetle Rozporządzenia nr 305/2011
Michał Wójtowicz
nr katalogowy: 73409
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 104720
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Czy należy pić soki owocowe?
Agnieszka Kozioł-Kozakowska
nr katalogowy: 122482
10.15199/64.2019.8-9.4
sok owocowy
składniki odżywcze
polifenole
choroby cywilizacyjne
fruit juice
nutrients
polyphenols
civilization diseases
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-3
Prawne uwarunkowania badań i pomiarów czynników szkodliwych w środowisku pracy
Jacek Żubrzak
nr katalogowy: 142449
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Analogi mięsa charakterystyka i perspektywy
Mariusz Florek
nr katalogowy: 82180
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-10
Nitrozoaminy w przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 87480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-12
Nowe możliwości wzbogacania diety bezglutenowej
Paulina Pawłowska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 55879
CHŁODNICTWO 2010-9
Uwagi o stabilności temperatury i wilgotności powietrza w aspekcie jakości warzyw po okresie przechowywania
Grzegorz MIZERA
Dariusz BUTRYMOWICZ
Franciszek ADAMICKI
nr katalogowy: 54235
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Optymalizacja produkcji soków NFC z uwzględnieniem wartości odżywczych
Jan Oszmiański
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 100343
10.15199/64.2016.7-8.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Możliwości wykorzystania ozonu w przechowalnictwie owoców
Tomasz Piechowiak
nr katalogowy: 100324
10.15199/64.2016.7-8.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Rokitnik w produktach spożywczych
Beata Piłat
Ryszard Zadernowski
nr katalogowy: 99235
10.15199/65.2016.6.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Anna Grygier
Kamila Myszka
Magdalena Rudzińska
nr katalogowy: 98612
10.15199/65.2016.5.6
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-6
XVIII Międzynarodowe Sympozjum KUPS. Cz. 2 Nauka praktyce: jak zwiększyć innowacyjność branży sokowniczej
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 92021
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-5
Wpływ dodatku wapna do zapraw budowlanych na ich parametry techniczne
Anna Kaczmarek
nr katalogowy: 105677
10.15199/33.2017.05.41
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Przemysłowe układy wody chłodzącej. Eksploatacja i kompleksowa ochrona inhibitorowa przyjazna dla środowiska naturalnego
Izydor Drela
Piotr Falewicz
nr katalogowy: 59853
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-9
Zmiany dotyczące chorób zawodowych
nr katalogowy: 133364
AURA 2020-6
"Jedno zdrowie" - o znaczeniu przyrody w czasach pandemii
Piotr Skubała
nr katalogowy: 126631
10.15199/2.2020.6.2
koronawirus
choroby odzwierzęce
różnorodność biologiczna
„mokre targi”
coronavirus
zoonoses
biodiversity
„wet markets”
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-5
Biocydy ekologiczne w ochronie włókien naturalnych. Cz. I
Judyta Walentowska
Joanna Foksowicz -Flaczyk
nr katalogowy: 51962
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-2
Wielokryterialna analiza dobrej współpracy w doborze materiałów do naprawy konstrukcji betonowych
Wiesława Głodkowska
Andrzej Garbacz
nr katalogowy: 82813
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2010-6
Wentylacja wobec skażenia powietrza w wyniku nadzwyczajnych zagrożeń
JERZY MAKOWIECKI
nr katalogowy: 52200
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Fosforany w żywieniu i przetwórstwie mięsa
Halina Makała
nr katalogowy: 116752
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-6
Jagody goji superowoc w dietoterapii
Anna Gramza-Michałowska
Bartosz Kulczyński
nr katalogowy: 85105
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Chromatograficzna analiza związków selenu w probiotycznym preparacie selenowym
Ilona Motyla
Eliza Kurek
nr katalogowy: 59897
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Koncentraty deserów instant z zamiennymi środkami słodzącymi
Iwona Błasińska
Maria Jeżewska
Małgorzata Kulczak
nr katalogowy: 52490
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
New generation of biomass-based micronutrient fertilizers Nawozy mikroelementowe nowej generacji na bazie biomasy
Katarzyna Chojnacka
Mateusz Samoraj
Łukasz Tuhy
nr katalogowy: 103380
10.15199/62.2017.1.9
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Powrót drożdżówki
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 100606
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-2
Produkcja żywności ilość czy jakość? Cz. I
Joanna Barłowska
Mariusz Florek
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 96820
10.15199/65.2016.2.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Czarny bez Sambucus nigra w dietoterapii chorób cywilizacyjnych
Anna Gramza-Michałowska
Andrzej Sidor
nr katalogowy: 89208
10.15199/65.2015.1.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Przyczyny epidemii otyłości
Magdalena Białkowska
nr katalogowy: 65290
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-3
Efektywność i opłacalność nawożenia azotem
nr katalogowy: 105888
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Przeciwdrobnoustrojowe działanie związków zawartych w przyprawach roślinnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 71045
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Zastosowanie sygnałów wieloczęstotliwościowych w analizie stanu powłok ochronnych
Paweł PTAK
nr katalogowy: 102621
10.15199/48.2016.12.37
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Wpływ żywienia trzody chlewnej na jakość mięsav
Joanna Brzozowska
nr katalogowy: 74699
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-4
4 trendy w przemyśle budowy maszyn w 2020 roku
nr katalogowy: 126170
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-4
Aktualności
nr katalogowy: 131412
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Kryteria doboru materiałów do wytwarzania gazociągów przesyłowych i dystrybucyjnych
Sebastian Kosmalski
Józef Myrczek
nr katalogowy: 140567
10.15199/33.2022.11.04
gazociąg
dobór materiałów budowlanych
polietylen
stal.
gas pipeline
choice of construction materials
polyethylene
steel.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Kryteria doboru materiałów do wytwarzania gazociągów przesyłowych i dystrybucyjnych
Sebastian Kosmalski
Józef Myrczek
nr katalogowy: 140567
10.15199/33.2022.11.04
gazociąg
dobór materiałów budowlanych
polietylen
stal.
gas pipeline
choice of construction materials
polyethylene
steel.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Kryteria doboru materiałów do wytwarzania gazociągów przesyłowych i dystrybucyjnych
Sebastian Kosmalski
Józef Myrczek
nr katalogowy: 140567
10.15199/33.2022.11.04
gazociąg
dobór materiałów budowlanych
polietylen
stal.
gas pipeline
choice of construction materials
polyethylene
steel.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-5
Czy potrzebna jest dalsza reforma szkolnictwa wyższego?
Józef LUBACZ
nr katalogowy: 35336
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2007-4
Szanowny Czytelniku
Konrad Kobylecki
nr katalogowy: 25482
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Między rękopisem a komputerem
nr katalogowy: 131126
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Zgorzel podstawy źdźbła - choroba wadliwego zmianowania
Tomasz P. Kurowski
nr katalogowy: 86407
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-10
Ułomny wykaz chorób zawodowych
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 47557
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-5
Trwałość betonu i jej uwarunkowania technologiczne, materiałowe i środowiskowe
T. Pużak
nr katalogowy: 2516
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-4
Między rękopisem a komputerem
nr katalogowy: 131126
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Szczepienia ochronne dla wybranych grup zawodowych
Daniel Veltzé
nr katalogowy: 109726
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107662
ATEST - OCHRONA PRACY 2024-9
Choroby skóry związane ze środowiskiem pracy
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 150544
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-9
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 1. Kaloryczność i mit o wpływie na otyłość
Jarosław Markowski
Witold Płocharski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 71064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Aronia - niedoceniany w Polsce owoc prozdrowotny w profilaktyce otyłości
Jan Oszmiański
Paulina Nowicka
Paweł Rubiński
nr katalogowy: 61770
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Napoje bezalkoholowe nowe tendencje w produkcji
Grażyna Jaworska
Aleksandra Olczak
nr katalogowy: 53789
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Development of technology for dapagliflozin production Opracowanie technologii produkcji dapagliflozyny
Arkadiusz Majewski
Daniel Żyła
Marta Zwierzyńska
Jacek Koszuk
Jacek Kędzia
Jakub Modranka
Tomasz Janecki
nr katalogowy: 98951
10.15199/62.2016.6.8
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Wpływ ekstraktu z owoców na aktywność lipazy trzustkowej w emulsji trimaślanu glicerolu
Dorota Sosnowska
Anna Podsędek
Małgorzata Redzynia
nr katalogowy: 93091
10.15199/64.2015.7-8.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Zdrów jak ryba
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 134937
ryby morskie i słodkowodne
wartość odżywcza
wielonienasycone kwasy tłuszczowe
witaminy
zdrowie
świąteczne dania rybne
marine and freshwater fish
nutritional value
polyunsaturated fatty acids
vitamins
health
Christmas fish dishes
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Oddziaływanie krzemianu sodu na kukurydzę rosnącą w warunkach stresowych
Elżbieta Sacała
Weronika Durbajło
nr katalogowy: 68190
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-5
Zielone mięśnie drobiu - wada jakościowa
Iwona Chwastowska -Siwiecka
Natalia Skiepko
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 98642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
ESG, czyli zrównoważone prowadzenie działalności gospodarczej
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 148164
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2006-12
XVI SYMPOZJUM Środowiskowe PTZE "Zastosowanie Elektromagnetyzmu w Nowoczesnych Technikach i Informatyce"
nr katalogowy: 22896
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2005-12
Środowiskowe Laboratorium Oceny Materiałów, Technologii i Wyrobów Elektronicznych
G. Kozioł
A. Araźna
W. Stęplewski
nr katalogowy: 9199
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-6
Charakterystyka i ocena składu wybranych suplementów diety wspomagających układ krążenia
Karolina Jeż
Anna Piotrowska
Katarzyna Świąder
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 132266
10.15199/65.2021.6.4
suplement diety
choroby układu krążenia
głóg
kasztanowiec zwyczajny
dietary supplement
cardiovascular diseases
hawthorn
horse chestnut
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-9
Na co poszło 93 235 606 zł 98 gr?
Robert Kozela
nr katalogowy: 86860
OPAKOWANIE 2018-4
Tetra Pak popiera Strategię dla Tworzyw Sztucznych
nr katalogowy: 113139
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Z półki księgarskiej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 141530
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Uwarunkowania rozwoju branży mięsnej na przykładzie metody PESTLE
Katarzyna Boratyńska
nr katalogowy: 111269
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-5-6
Piramida długowieczności
Irena Fober
nr katalogowy: 112666
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-6
Modelowanie wpływu zmian temperatury ośrodka na wyniki pomiarów modyfikowaną metodą korelacyjną
Paweł KOMADA
Sławomir CIĘSZCZYK
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 68576
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2023-6
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 143575
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-10
Parlament 492 milionów
nr katalogowy: 35206
AURA 2017-9
Rozród kotów - naturalny czy kontrolowany?
Ewa PETER
Natasza ŚWIĘCICKA
Henryka BERNACKA
Dominika GULDA
nr katalogowy: 109076
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-11
Od przeszłości do dziś
nr katalogowy: 59802
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-10
Aspekty środowiskowe i społeczne jako aktualne wyzwanie scaleń gruntów
Leszek Książek
nr katalogowy: 133771
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-9
ANALIZA PORÓWNAWCZA wybranych sekwencji parwalbumin z mięsa w aspekcie możliwości uwalniania z nich bioaktywnych peptydów
Justyna Bucholska
nr katalogowy: 145094
białka
parwalbuminy
biologicznie aktywne peptydy
profil potencjalnej aktywności biologicznej
proteoliza
analiza bioinformatyczna
proteins
parvalbumins
biologically active peptides
profile of potential biological activity
proteolysis
bioinformatic analysissis
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-19
Efekty-defekty
fi
nr katalogowy: 13308
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Pieczywo w dietoterapii różnych schorzeń i chorób (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 143931
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-7
Pieczywo w dietoterapii różnych schorzeń i chorób (część 2)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 143931
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH