Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-9
Coraz więcej równości
Jerzy Koplas
nr katalogowy: 300
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Opieka zdrowotna. Problemy i perspektywy
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 134192
10.15199/62.2021.10.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Opieka zdrowotna. Problemy i perspektywy
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 134192
10.15199/62.2021.10.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-4
Syria nie jest stanie zapewnić bezpieczeństwa żywnościowego ponad połowie mieszkańców
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 144369
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
KONCEPCJA BEZPRZEWODOWEJ SIECI SENSOROWEJ NA POTRZEBY MONITOROWANIA STANU PACJENTA
Jarosław Michalak
Tomasz Stawicki
nr katalogowy: 109539
10.15199/59.2017.8-9.78
bezprzewodowa sieć sensorowa
BSS
monitorowanie pacjenta.
bezprzewodowa sieć sensorowa
BSS
monitorowanie pacjenta.
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Choroby pracowników i profilaktyczna opieka zdrowotna
nr katalogowy: 80538
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-2
bhp w sieci
nr katalogowy: 50006
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Opieka zdrowotna. Problemy i perspektywy
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 134192
10.15199/62.2021.10.2
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2021-8
PIĘĆ TENDENCJI WYWOŁANYCH PRZEZ PANDEMIĘ
nr katalogowy: 133105
OPAKOWANIE 2023-6
G-Grafix pozwala zwiększyć możliwości przetwórstwa opakowań
nr katalogowy: 143912
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 135331
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-8
Najlepiej nie chorować
nr katalogowy: 19764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 135331
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-7
Biosłodycze - szansa na poprawę wizerunku
nr katalogowy: 19069
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-5
Zarządzanie jakością w Zakładzie Opieki Zdrowotnej w Makowie Mazowieckim
Urszula Grochowska
nr katalogowy: 3526
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Gospodarz domu Część 2: Czynniki biologiczne
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 104463
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-10
Profilaktyka wypadkowa i zdrowotna w kategoriach ekonomicznych
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 8232
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-1
Pierwsze kroki- opieka i wychowanie dziecka w żłobku I- IV
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 16
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-8
Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 19011
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-3
Lean jako wyraz orientacji proklientowskiej podmiotu wykonującego działalność leczniczą
Agnieszka BUKOWSKA-PIESTRZYŃSKA
nr katalogowy: 112639
10.15199/48.2018.3.1
lean management
opieka zdrowotna
orientacja proklienowska
lean management
healthcare
customer orientation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
XXIV Konferencja w Krynicy Morskiej na temat- Ziarno zbóż i przetwory zbożowe - jakość zdrowotna i technologiczna
Wojciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 20048
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-10
Z ŻYCIA SITPChem
nr katalogowy: 107745
AURA 2007-8
Poszukiwania nowej formy budynków inwentarskich
MAŁGORZATA DROŻDŻ-SZCZYBURA
nr katalogowy: 28999
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-1
1 lutego br. Narodowe Muzeum Techniki w Warszawie wznowiło swoją działalność
nr katalogowy: 136261
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-3
Alergeny w przemyśle spożywczym
Renata Gasparska
nr katalogowy: 24440
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-1
1 lutego br. Narodowe Muzeum Techniki w Warszawie wznowiło swoją działalność
nr katalogowy: 136261
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Konsumenci a rynek żywności wzbogacanej
ANNA DZIĘCIOŁ
BEATA SIŃSKA
HANNA KUNACHOWICZ
nr katalogowy: 27217
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Nowe kierunki produkcji żywności funkcjonalnej i instrumenty jej promocji
DANUTA GÓRECKA
nr katalogowy: 27215
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-14-15
TECHNIKA I MEDYCYNA
nr katalogowy: 69108
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-10
Mechanik samochodowy, konserwator Część 9: Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka (cd.) Plan naprawczy
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 94239
AURA 2013-3
Klub akwarystyczny "Neonek"
Edyta FILIPEK-WIĘCŁAW
Monika MĘDREK
nr katalogowy: 75512
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-12
Analizy porównawcze pomiarów temperatury powierzchni
Artur PIASECKI
Beata MACIEJEWSKA
Magdalena PIASECKA
Norbert DADAS
nr katalogowy: 151767
10.15199/48.2024.12.13
pomiar temperatury powierzchni
czujnik RTD
termoelement
kamera termowizyjna
temperature measurement
RTD sensor
thermocouple
infrared camera
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2013-12
Mgr inż. Aleksander Stanisław Fiutowski 1940-2013 WSPOMNIENIE
Stanisław Różanka
nr katalogowy: 81254
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-25
Sieroty dla nauki
Irena Fober
nr katalogowy: 56565
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Bezpłatne materiały szkoleniowe bhp w języku ukraińskim
nr katalogowy: 136658
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wyznaczanie precyzji i dokładności lokalizacji obiektu na przykładzie systemu lokalizacji wewnątrzbudynkowej Dimension4 firmy Ubisense
Dariusz ELJASZ
Jacek TKACZ
Tomasz GRATKOWSKI
Michał DOLIGALSKI
nr katalogowy: 117310
10.15199/48.2018.12.13
ILS
RTLS
lokalizacja
precyzja
dokładność
niepewność pomiaru
ILS
RTLS
localization
precision
accuracy
measurement uncertainty
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-25
POLSKA I ŚWIAT - Wydarzenia
nr katalogowy: 64537
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
1440 minut opieki na dobę
nr katalogowy: 129060
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Bezpłatne materiały szkoleniowe bhp w języku ukraińskim
nr katalogowy: 136658
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
S jak służba medycyny pracy
Małgorzata Paszkowska
nr katalogowy: 136647
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148565
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-2
ludzie i wydarzenia > kto jest kim. Iwona Zapolska-Fitrzyk
nr katalogowy: 65723
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-24
1440 minut opieki na dobę
nr katalogowy: 129060
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-11
Kierunek zdrowie – psychologiczne aspekty zarządzania zdrowiem pracowników 50+
Dorota Szumańska
nr katalogowy: 146181
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 50877
AURA 2010-3
Natura w walce z rakiem
KRYSTYNA BONENBERG
nr katalogowy: 50285
AURA 2009-1
Rodzaje wód butelkowanych
TADEUSZ WOJTASZEK
nr katalogowy: 40593
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. I. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy gryczanej
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 47099
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warzywa na talerz!
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131663
OPAKOWANIE 2024-11
Tetra Prisma Aseptic Edge – nowe opakowania on-the-go
nr katalogowy: 151684
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138285
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-10
Błędy ludzkie i just culture
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 123124
10.15199/46.2019.10.2
błąd
just culture
jakość
bezpieczeństwo
error
just culture
quality
safety
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-9
CARE, TIARA, EUCARD, EUCARD2, ARIES – DWIE DEKADY ROZWOJU BADAWCZEJ INFRASTRUKTURY AKCELERATOROWEJ W EUROPIE
Ryszard Romaniuk
nr katalogowy: 139613
10.15199/13.2022.9.3
program H2020
projekt ARIES CERN
akceleratory cząsteczkowe
wielka infrastruktura badawcza
systemy elektroniczne
fizyka eksperymentalna
H2020 program
ARIES-CERN project
particle accelerators
large research infrastructures
electronic systems
experimental physics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-12
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. III. Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jęczmiennej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48613
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-11
Charakterystyka żywieniowa kasz Cz. II . Wartość odżywcza i zdrowotna kaszy jaglanej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48391
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-21
Doktor z aplikacji
nr katalogowy: 122627
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-7
listy do redakcji
nr katalogowy: 53192
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-10
Lokalny biznes o globalnym zasięgu
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 109759
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-12
Konserwator w spółdzielni mieszkaniowej Część 3: Ocena ryzyka dla czynników biologicznych (cd.)
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 102900
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-10
Czy robotyzacja zmniejszy liczbę wypadków przy pracy?
nr katalogowy: 116565
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-5
Mężczyźni mają gorzej
Irena Fober
nr katalogowy: 104695
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-9
Wojewódzki Ośrodek Medycyny Pracy w Gdańsku jako przykład odpornej organizacji opieki zdrowotnej w dobie COVID-19
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
Małgorzata BARTOSZEWSKA-DOGAN
Dorota CAŁUS-KANIA
Katarzyna LEWOSIUK
Jacek PARSZUTO
Aneta MUZOLF
nr katalogowy: 128224
odporność organizacji
opieka zdrowotna
studium przypadku
WOMP
organization resilience
healthcare
case study
WOMP
AURA 2021-11
Ochrona środowiska i zdrowia oraz pomoc społeczna w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
Anna TARGOSZ
Agnieszka THIER
nr katalogowy: 134396
AURA 2024-4
Blockchain – technologia przyjazna dla środowiska przyrodniczego
Hubert BEDNARZ
Julia KACPRZAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 148196
10.15199/2.2024.4.2
technologia blockchain
wykorzystanie technologii blockchain
środowisko przyrodnicze
negatywny wpływ
ekologiczne rozwiązania
blockchain technology
use of blockchain technology
natural environment
negative impact
ecological solutions
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-11
Jak poprawić opiekę profilaktyczną?
Robert Kozela
nr katalogowy: 63753
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Opieka za pieniądze pracodawców
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 52349
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-3
Wartość dietetyczna nasion amarantusa
Natalia Żurek
nr katalogowy: 114137
amarantus
wartość zdrowotna
dietetyka
amaranth
health value
dietetics
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2014-4
Zbigniew Zwierz 1930-2014 Dyrektor szkoły im. prof. Stanisława Kluźniaka
Stanisław Różanka
nr katalogowy: 83592
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-4
O jak opieka profilaktyczna nad pracownikami część 2
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 75821
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Wystawa w Bad Salzuflen
nr katalogowy: 52599
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-12
Współpraca pomiędzy SGP, a STP UK
Piotr KONIECZNY
nr katalogowy: 102764
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-5
Warzywa na talerz!
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 131663
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Znaczenie przestrzegania praw pacjenta w szpitalu w ogólnej ocenie placówki medycznej
Sandra KRYSKA
Anna REJ-KIETLA
nr katalogowy: 114876
10.15199/48.2018.7.2
prawa pacjenta
jakość usług zdrowotnych
jakość w ochronie zdrowia
patient rights
quality of health services
quality in health care
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Substancje chemiczne w żywności jako zagrożenie zdrowotne
Ewa Ochwanowska
Małgorzata Czarny-Działak
Ilona Żeber-Dzikowska
Boże na Wójtowicz
Barbara Gworek
Halina Król
Małgorzata Dziechciaż
Monika Szpringer
Jarosław Chmielewski
nr katalogowy: 122844
10.15199/62.2019.10.17
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Spożycie mięsa czerwonego - porównanie zagrożeń i korzyści
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 55870
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-9
Mechanik samochodowy, konserwator Część 8- Czynniki biologiczne - karta oceny ryzyka
Piotr Leśniewski
nr katalogowy: 93495
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
O jak opieka profilaktyczna nad pracownikami.Część 1
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 75137
GOSPODARKA WODNA 2016-7
PRZEGLĄD KRÓLEWSKIEGO SZLAKU Opiekunowie Szlaku
Wojciech Jastrzębiec Kuczkowski
nr katalogowy: 99682
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-1
Bezpieczeństwo i jakość zdrowotna pieczywa
TOMASZ BOROWY
MARIUSZ S. KUBIAK
nr katalogowy: 73904
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Zarządzanie wiedzą w realizacji projektów badawczych
Andrzej S. Polak
nr katalogowy: 88612
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Zrównoważona produkcja mięsa rozpoczyna się poprzez akceptację odpowiedzialności
nr katalogowy: 127261
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-4
Jakość zdrowotna żywności funkcjonalnej
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 83454
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Zagrożenia biologiczne w zakładach pracy
Agata Knapik
nr katalogowy: 87052
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Pieczywo - forma walki z chorobami cywilizacyjnymi
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 86962
OPAKOWANIE 2015-5
Jakość zdrowotna opakowań i materiałów opakowaniowych z tworzyw sztucznych dostępnych na polskim rynku
KATARZYNA SAMSONOWSKA
MONIKA KACZMARCZYK
nr katalogowy: 91363
10.15199/42.2015.5.3
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-5
P jak promocja zdrowia
Teresa Łączkowska
nr katalogowy: 76589
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-1
Bezprzewodowy system monitorowania częstości rytmu oddechu i temperatury ciała
ŁUKASZ TĘSIOROWSKI
MICHAŁ FRYDRYSIAK
JANUSZ ZIĘBA
nr katalogowy: 57445
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-2
Podróżuj, pomagaj, oszczędzaj!
nr katalogowy: 124809
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-9
Inteligentne otoczenie w aplikacjach prozdrowotnych - przykłady rozwiązań
Adam Bujnowski
Piotr Przystup
Artur Polińsk
Jacek Rumiński
nr katalogowy: 101109
10.15199/13.2016.9.19
AURA 2016-6
Dobrostan zwierząt jako element humanitaryzmu w zrównoważonej produkcji zwierzęcej
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 98874
10.15199/2.2016.6.2
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość zdrowotna nowych rodzajów żywności
Bożena Borycka
nr katalogowy: 51036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Wieprzowina w polskiej kuchni.Schabowy zawsze na czasie
Irena Kłoczko
nr katalogowy: 87669
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-6
Poprawa jakości niektórych artykułów spożywczych
Tomasz Jałowiec
Janusz Płaczek
nr katalogowy: 60275
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-5
Wymiarowanie instalacji wodociągowej w zakładach przyrodoleczniczych
Edyta Dudkiewicz
Sebastian Englart
nr katalogowy: 76429
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Postrzeganie jakości żywności przez konsumentów
Magdalena Niewczas
nr katalogowy: 75850
AURA 2013-4
Edukacja ekologiczna dorosłych mieszkańców wsi elementem edukacji całożyciowej
Adam KOWALAK
nr katalogowy: 75677
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 1- Czynniki fizyczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 104437
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Jakość zdrowotna materiałów opakowaniowych i opakowań przeznaczonych do kontaktu z żywnością
Monika KACZMARCZYK
Katarzyna SAMSONOWSKA
nr katalogowy: 97116
10.15199/47.2016.3.3
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-7
Bezpieczeństwo w górach i nad wodą
Małgorzata Grochalska
Małgorzata Mądra-Janeda
nr katalogowy: 69387
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-7-8
Wymagania dotyczące badań naukowych z udziałem ochotników. Cz. I
Anna Bogdan
nr katalogowy: 53776
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych
Anna Jędrusek-Golińska
Danuta Górecka
Krystyna Szymandera-Buszka
nr katalogowy: 98615
10.15199/65.2016.5.9
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
Zwolnienie od pracy na dziecko do lat 14
Piotr Wąż
nr katalogowy: 90583
AURA 2015-4
Opieka nad psami bezdomnymi
Janusz Kuźniewicz
Dominika Gulda
nr katalogowy: 90319
AURA 2015-7
O niespójności w systemie ochrony przyrody w Polsce (2)
Romuald Olaczek
nr katalogowy: 92222
10.15199/2.2015.7.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Wartość odżywcza i zdrowotna owsa oraz wykorzystanie produktów owsianych
nr katalogowy: 72176
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Jakość parówek dostępnych w sprzedaży detalicznej
Krystyna Palka
Ewelina Węsierska
Agata Niwecka
nr katalogowy: 66719
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Poziom akumulacji arsenu i rtęci w tkankach zwierząt
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 101046
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142161
AURA 2014-1
Zachowanie wilków żyjących na wolności i w ogrodach zoologicznych
Janusz Jerzy KUŹNIEWICZ
nr katalogowy: 81802
GOSPODARKA WODNA 2020-7
50 lat Koła Seniorów Oddziału Warszawskiego SITWM (1968–2018)
ZYGMUNT KUĆ
nr katalogowy: 127308
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-3
Bezpieczny szpital. W jakich warunkach chcielibyśmy być leczeni?
Wiesław Iwan
nr katalogowy: 142364
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. VI. Znakowanie – jego możliwe oddziaływanie na wybór produktów przez konsumentów
Witold Płocharski
Janusz Ciokb
Barbara Groele
Jarosław Markowski
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 83791
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
Owoce, warzywa, soki - ich kaloryczność i wartość odżywcza na tle zapotrzebowania na energię i składniki odżywcze Cz. 2. Wartość odżywcza i zdrowotna w świetle dozwolonych oświadczeń zdrowotnych
Witold Płocharski
Jarosław Markowski
Urszula Pytasz
Krzysztof Rutkowski
nr katalogowy: 74021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Odpowiedzialność za słowa a polityka zdrowotna w służbie interesów gospodarczych
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 78968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-12
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 134823
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-1
Strumień objętości powietrza wentylacyjnego wyznaczony na podstawie kryterium zdrowotnego oraz metoda projektowania wentylacji ograniczająca narażenie układu oddechowego na choroby zakaźne przenoszone przez powietrze
nr katalogowy: 141480
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-12
Treść rocznika 2010
nr katalogowy: 56124
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-10
System tekstroniczny do pomiaru częstości oddechu
Jacek Ostrowski
Andrzej Kos
Piotr Bratek
Ireneusz Brzozowski
Piotr Dziurdzia
Dominik Rzepka
Jan Chłopek
Patrycja Domalik-Pyzik
nr katalogowy: 110144
10.15199/13.2017.10.2
częstość oddechu
tekstylia przewodzące
czujniki
mikrokontroler
transmisja bezprzewodowa
respiratory rhythm
electro-conductive textiles
sensors
microcontroller
wireless transmission
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-9
Zastosowanie nadtlenku wodoru w fazie gazowej do dekontaminacji materiałów włókienniczych
Anetta Walawska
Jadwiga Sójka-Ledakowicz
Joanna Olczyk
Magdalena Kiwała
nr katalogowy: 109288
10.15199/60.2017.09.1
waporyzowany nadtlenek wodoru
dekontaminacja
materiały włókiennicze
mikroorganizmy
zmiana barwy
vaporised hydrogen peroxide
decontamination
textile materials
microorganisms
colour change
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Wołowina kulinarna cz. II – wartość odżywcza i cechy tekstury
Monika Modzelewska-Kapituła
Weronika Zduńczyk
Katarzyna Tkacz
nr katalogowy: 130895
skład chemiczny
barwa
cechy sensoryczne
chemical composition
colour
sensory properties
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Jakość środowiskowa opakowań w aspekcie modelu gospodarki o obiegu zamkniętym
Hanna ŻAKOWSKA
Grzegorz GANCZEWSKI
nr katalogowy: 116061
10.15199/48.2018.9.19
opakowania
recykling materiałowy
recykling organiczny
certyfikacja
packaging
material recycling
organic recycling
certification
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Żywnościowe innowacje produktowe
Szczepan Figiel
nr katalogowy: 113389
10.15199/65.2018.4.2
trendy
innowacje produktowe
rynki żywnościowe
trends
product innovations
food markets
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-12
Zużycie ciepłej wody użytkowej w domu opieki społecznej – studium przypadku
JOANNA LIEBERSBACH
IWONA POLARCZYK
nr katalogowy: 146409
10.15199/9.2023.12.3
ciepła woda użytkowa
domy opieki społecznej
zużycie wody
domestic hot water
social care buildings
water consumption
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2023-4
INFRASTRUKTURA SYSTEMU DO MONITOROWANIA AKTYWNOŚCI OSÓB STARSZYCH
Wojciech Hrycenko
Michał Twarowski
Vitomir Djaja-Jośko
nr katalogowy: 144808
10.15199/59.2023.4.80
BLE
LTE-M
monitorowanie aktywności
activity monitoring
BLE
LTE-M.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2024-6
Inteligentny system wsparcia ewakuacji medycznej dla służb mundurowych
Jarosław KRYGIER
Piotr ŁUBKOWSKI
Tadeusz SONDEJ
Andrzej DOBROWOLSKI
Krzysztof MAŚLANKA
nr katalogowy: 151871
10.15199/59.2024.6.2
elektroniczny system wspomagania decyzji
ewakuacja medyczna
sensory medyczne
opieka medyczna na odległość
Electronic Decision Support System
Medical Evacuation
Biomedical Sensors
Remote Medical Care
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Alternatywne metody modyfikacji tłuszczów jadalnych
Iwona Szymańska
Laura Przybyszewska
Anna Żbikowska
nr katalogowy: 126048
10.15199/65.2020.4.3
tłuszcze jadalne
strukturyzacja
frakcjonowanie
przeestryfikowanie enzymatyczne
oleożelacja
edible fats
structuring
fractionation
enzymatic transesterification
oleogelation
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH