Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Wpływ dymu wędzarniczego na kształtowanie barwy przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 104681
10.15199/65.2017.3.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-4
Określenie wpływu dodatku kwasu askorbinowego na wybrane cechy jakościowe błyskawicznych makaronów ekstrudowanych
Agnieszka Wójtowicz
nr katalogowy: 34490
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
W obronie wędzenia tradycyjnego
nr katalogowy: 82517
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wpływ nowoczesnych metod nastrzykiwania na wybrane cechy jakościowe wyrobów mięsnych
Marian K. Panasiewicz
Grzegorz Łysiak
nr katalogowy: 125702
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-7
Wpływ wędzenia na jakość i bezpieczeństwo produktów mięsnych
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 99846
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Rola i znaczenie wędzenia w kreowaniu cech jakościowych wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 133506
wędzenie
barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
cechy jakościowe wyrobów wędzonych
utrwalające działanie dymu wędzarniczego
smoking
smoke color building effect
quality features of smoked meat products
preservative influence of smoke
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-11
Barwotwórcze działanie dymu wędzarniczego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 129216
dym wędzarniczy
drewno wędzarnicze
barwa wyrobów wędzonych
smoke
smoking wood
colour of smoked products
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Architektura typoszeregu systemów zgrzewania ultradźwiękowego z cyfrową analizą sygnałów sprzężenia zwrotnego
PIOTR KLUK
nr katalogowy: 45479
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Mieszanki funkcjonalne. Część 1
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 150473
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-11
Określenie wpływu dodatku kwasu askorbinowego na wybrane cechy jakościowe błyskawicznych makaronów ekstrudowanych
nr katalogowy: 72177
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu i straty dostępnej lizyny
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95688
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 2)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 128432
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-8
Nowości
nr katalogowy: 16699
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 85726
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie zgodne z prawem
Łukasz Grabowski
nr katalogowy: 95690
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne w wędzonych produktach mięsnych
Magdalena Borek-Daruk
nr katalogowy: 37279
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Technologiczne uwarunkowania produkcji wyrobów drobiowych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 132614
mięso drobiowe
wartość odżywcza
przydatność i cechy przerobowe
obróbka termiczna
poultry meat
nutritional value
processing usefullness and processing features
thermal treatment
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Proces wędzenia
Katarz yna Tkacz
Adam Więk
nr katalogowy: 71991
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-3
Wyznaczanie siły rozdzierającej skór -jaką metodę stosować
A. Pierzgalska
L. Korowajczyk
nr katalogowy: 13647
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-5
Właściwości odżywcze wołowiny kulinarnej
Marek Cierach
nr katalogowy: 35404
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Postęp w higienizacji komór wędzarniczych
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 74702
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dobre praktyki
WALDEMAR DZWOLAK
nr katalogowy: 31169
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-9
Barwa mięsa
Tadeusz Kołczak
nr katalogowy: 29831
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2008-11
Metody jakościowe oceny aktywności przeciwdrobnoustrojowej wyrobów włókienniczych
MARZENA DYMEL
BEATA GUTAROWSKA
MARZENA WIĘCKOWSKA-SZAKIEL
DANUTA CIECHAŃSKA
nr katalogowy: 39338
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-4
Podstawowe surowce piekarskie:Mąka (cz. I)
nr katalogowy: 34455
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-11
Kierunki rozwoju lakierowych powłok antykorozyjnych
M. Zubielewicz
nr katalogowy: 21869
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nadchodzące zmiany w prawie winiarskim – krajowa ustawa winiarska
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 132372
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nadchodzące zmiany w prawie winiarskim – krajowa ustawa winiarska
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 132372
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-2
Nadziewarki - podział i charakterystyka
Maciej Borzyszkowski
nr katalogowy: 57878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4782
SZKŁO I CERAMIKA 2006-1
Wymagania jakościowe dla szkieł kryształowych
E. Grochal
E. Żelazowska
W. Łachman
nr katalogowy: 21023
CHŁODNICTWO 2006-1-2
Technologie gazowe Linde dla przemysłu mięsnego. Chłodzenie i mrożenie z wykorzystaniem gazów ciekłych
nr katalogowy: 16143
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-4
Ocena wartości przemiałowej ziarna pszenicy
Tomasz Sitkowski
nr katalogowy: 50874
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-2
Aktualne wymagania jakościowe dla surowców, półproduktów i wyrobów czekoladowych
Renata Gasparska
nr katalogowy: 4785
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Preparaty dymu wędzarniczego - większe możliwości
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 55982
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
W aromatycznym dymie
nr katalogowy: 4036
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Występowanie benzo[a]pirenu w mięsie i przetworach mięsnych
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 93155
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-9
Jakościowe dylematy konsumenta w sprzedaży detalicznej mięsa i jego przetworów
Adam Olszewski
nr katalogowy: 122551
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-6
Zastosowanie drutów ze stali specjalnych do produkcji wyrobów finalnych
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
JANUSZ ŁUKSZA
nr katalogowy: 52548
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Wymagania jakościowe dla papierowych opakowań do żywności
Ewa Kopania
nr katalogowy: 146284
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-11
Wymagania jakościowe dla papierowych opakowań do żywności
Ewa Kopania
nr katalogowy: 146284
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-4
Atrybuty jakościowe informacji w zarządzaniu
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 75848
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2007-6
System oceny przydatnych do upowszechnienia zaawansowanych technologii i wyrobów włókninowych
JAN WOJTYSIAK
nr katalogowy: 27127
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-5
Aspekty zdrowotne grillowania
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 148725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Jakość wyrobów czekoladowych nie najlepsza
nr katalogowy: 37348
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Wędzenie tradycyjne czy preparatem dymu?
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 89083
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Nadchodzące zmiany w prawie winiarskim – krajowa ustawa winiarska
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 132372
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Wskazówki praktyczne
nr katalogowy: 54813
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-1
PROBLEMY BEZPIECZEŃSTWA PODSYSTEMU MONTAŻOWEGO W SYSTEMIE PRODUKCYJNYM
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 113200
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-8-9
Wpływ najważniejszych właściwości wyrobów włókienniczych na ich parametry użytkowe w świetle oczekiwań konsumenta
Zdzisław Czaplicki
Eulalia Gliścińska
nr katalogowy: 128516
10.15199/60.2020.08-09.1
wyroby włókiennicze
parametry użytkowe
pilling
brudzenie wyrobów
odporność wybarwień
odporność na mięcie
textiles
performance parameters
pilling
staining of products
color fastness
resistance to mint
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-8-9
Wpływ najważniejszych właściwości wyrobów włókienniczych na ich parametry użytkowe w świetle oczekiwań konsumenta
Zdzisław Czaplicki
Eulalia Gliścińska
nr katalogowy: 128516
10.15199/60.2020.08-09.1
wyroby włókiennicze
parametry użytkowe
pilling
brudzenie wyrobów
odporność wybarwień
odporność na mięcie
textiles
performance parameters
pilling
staining of products
color fastness
resistance to mint
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Prognozowanie mikrobiologiczne w łańcuchu żywnościowym
KATARZYNA GODLEWSKA
DANUTA KOŁOŻYN-KRAJEWSKA
nr katalogowy: 33023
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-3
Projakościowe zarządzanie energią
Romuald Kolman
nr katalogowy: 50331
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-9
Prawidłowe wykonanie posadzek z zastosowaniem wyrobów firmy Deitermann
K. Pogan
nr katalogowy: 2692
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2018-2
BADANIE ZDOLNOŚCI JAKOŚCIOWEJ PROCESÓW Z JEDNOSTRONNĄ GRANICĄ TOLERANCJI
Katarzyna ANTOSZ
Rafał KLUZ
nr katalogowy: 114027
kontrola procesów
statystyczne sterowanie procesem SPC
badanie zdolności jakościowej procesu
process control
statistical control process SPC
assessing the quality capability of processes
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wędzenie - zabieg technologiczny
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 95687
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-11
Technika i technologia produkcji ryżu oraz zbożowych kasz i płatków błyskawicznych
nr katalogowy: 55364
OPAKOWANIE 2018-10
BADANIA I ROZWÓJ: Wpływ technik pakowania na jakość mięsnych wyrobów garmażeryjnych w trakcie przechowywania
Patrycja Miszta
Iwona Michalska-Pożoga
Tomasz Rydzkowski
nr katalogowy: 116781
10.15199/42.2018.10.1
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Pulsacyjne pole elektryczne (PEF) - zastosowanie w produkcji żywności projektowanej
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 69905
OPAKOWANIE 2015-6
Metoda predykcji parametrów nawijania etykiet termokurczliwych
KRZYSZTOF KRYSTOSIAK
nr katalogowy: 92397
10.15199/42.2015.6.2
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Wpływ parametrów pracy ekstrudera jednoślimakowego na wybrane cechy produktu
NATALIA IDASZEWSKA
JAN KIRYLUK
AGNIESZKA MAKOWSKA
nr katalogowy: 45898
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-3
Kutrowanie jako zabieg kształtujący jakość homogenizowanych pasztetów sterylizowanych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 130891
kutrowanie
sterylizacja
konserwy podrobowe
pasztety
cutting
sterylization
canned offal
pâtés
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2005-10-11
Wpływ parametrów technologii wytwarzania na cechy warstwy wierzchniej podkładek stosowanych do połączeń silnie obciążonych
Czaja J.
Śliwa R.
nr katalogowy: 15099
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-10
Właściwości fizyczne i zmiany jakości mąki pszennej
ROMAN JURGA
nr katalogowy: 47108
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Cena otwarcia
Marzanna Zienkiewicz
nr katalogowy: 127638
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-2
Branża młynarska w Szwajcarii
nr katalogowy: 113061
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-6
Lotne składniki w szynce surowo dojrzewającej "Serrano" poddanej ciśnieniowaniu
nr katalogowy: 60580
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Technologia w trosce o kobiece samopoczucie
nr katalogowy: 48873
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Charakterystyka produkcji kiełbasy białej
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 112888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-1
Pakowanie żywności - przykładowe rozwiązania
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Natalia Skiepko
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 89204
10.15199/65.2015.1.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-10
Ocena jakości użytkowej oprogramowania biznesowego
Aleksander Lotko
nr katalogowy: 62934
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ROZWIĄZANIA TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138458
konstrukcja urządzeń wędzarniczych
urządzenia wspomagające
metody wędzenia
construction of smoking devices
supporting devices
methods of smoking
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
ROZWIĄZANIA TECHNICZNO-TECHNOLOGICZNE komór wędzarniczych i urządzeń wspomagających wędzenie
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138458
konstrukcja urządzeń wędzarniczych
urządzenia wspomagające
metody wędzenia
construction of smoking devices
supporting devices
methods of smoking
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Wykorzystanie metody liczbowej podczas kontroli odbiorczej betonu i wyrobów betonowych
Małgorzata Lenart
nr katalogowy: 92971
10.15199/33.2015.08.19
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2007-8
Marketing partnerski na rynku produktów hutniczych
PRZEMYSŁAW MUSIAŁ
nr katalogowy: 29066
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Przegląd ofert firm przyprawowych i zakładów mięsnych - wszystko dla naszych dzieci
Magdalena Borek -Daruk
nr katalogowy: 68840
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Ser ricotta – produkcja, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 134160
10.15199/65.2021.10.5
ser ricotta
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
ricotta cheese
production technology
quality features
cold storage
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Zasady stosowania wyrobów budowlanych w aspekcie zrównoważonego budownictwa
Jan Bobrowicz
nr katalogowy: 84915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Substancje dodatkowe stosowane w serowarstwie
MAŁGORZATA ZIARNO
DOROTA ZARĘBA
nr katalogowy: 30674
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2009-12
Z PÓŁLKII KSIIĘGARSKIIEJ
nr katalogowy: 48428
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-5
Sztuczne skóry meblowe. Nowe wymagania jakościowe. Cz. I
Joanna Alvarez
Izabela Wierzbicka
Bogusława Jamrozik
nr katalogowy: 59668
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-6
Naprężenia własne występujące w obszarze temperatury generowanej w przedmiocie obrabianym podczas frezowania
WOJCIECH STACHURSKI
PIOTR ZGÓRNIAK
JACEK SAWICKI
DARIUSZ OSTROWSKI
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
nr katalogowy: 81525
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Cechy jakościowe polskich i zagranicznych produktów spożywczych w opiniach polskich 25-latków
Agnieszka Izabela Baruk
nr katalogowy: 53607
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-5
Wyroby służące do ogrzewania, wentylacji i klimatyzacji budynków w ujęciu Dyrektywy 89/106/EWG dotyczącej wyrobów budowlanych
SEBASTIAN WALL
nr katalogowy: 44227
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2009-4
Wyroby służące do ogrzewania, wentylacji i klimatyzacji budynków w ujęciu Dyrektywy 89/106/EWG dotyczącej wyrobów budowlanych
SEBASTIAN WALL
nr katalogowy: 42823
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-3
Modyfikowane przędze specjalne nadające właściwości ochronne wyrobom dzianym. Cz. II
Jolanta Janicka
Romualda Koźmińska
Teresa Massalska -Lipińska
nr katalogowy: 50679
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-9
Informacje marketingowe a faktycznie osiągane parametry użytkowe produktów fasadowych i jakie to ma znaczenie dla użytkownika
Łukasz Kulczycki
nr katalogowy: 128045
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-8
Wędzenie - proces utrwalania a bezpieczeństwo żywności
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53486
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2009-12
Maszyny do konfekcjonowania tekstyliów
Marian Gąsiorek
nr katalogowy: 48877
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-8
Uplastycznianie mięsa
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 78755
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Możliwości spowolnienia procesów starzeniowych w asfaltach stosowanych w wyrobach hydroizolacyjnych
Krzysztof Zieliński
Michał Babiak
nr katalogowy: 77460
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-10
Ser Camembert – technologia produkcji, charakterystyka i cechy jakościowe
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 140168
10.15199/65.2022.10.2
ser Camembert
technologia produkcji
cechy jakościowe
przechowywanie chłodnicze
Camembert cheese
production technology
quality features
cold storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Impact of the form and timing of application of potassium fertilizers on the yield and selected quality traits of tobacco leaves Wpływ formy i terminu stosowania nawozów potasowych na plony i wybrane cechy jakościowe liści tytoniu
Czesław Szewczuk
Danuta Sugier
Stanisław Baran
Grażyna Żukowska
Piotr Petlak
nr katalogowy: 98966
10.15199/62.2016.6.23
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
TECHNOLOGICZNE ASPEKTY przygotowania mięsa do grillowania
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 143392
grillowanie
dobór mięsa
jakość i zdrowotność mięsa grillowanego
dodatki technologiczne
grilling
meat selection
quality and wholesomeness of grilled meat
technological additives
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-10
Poziom jakości jako wyznacznik markowego charakteru produktów spożywczych
Agnieszka Izabela BARUK
nr katalogowy: 47636
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Cukierniczy biznes wysokiej jakości
nr katalogowy: 40783
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-7
Metoda zautomatyzowanej, bieżącej analizy jakości procesów produkcji żywności z zastosowaniem spektrometrii bliskiej podczerwieni, wspomaganej techniką wizyjną
JERZY KERN
nr katalogowy: 45498
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Zastosowanie kwiatów jadalnych o różnym zabarwieniu do produkcji innowacyjnych wyrobów ciastkarskich
Beata Chmielewska
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 149826
10.15199/61.2024.4.5
suszone kwiaty jadalne
ciastka kruche
ciastka biszkoptowe
cyfrowa analiza barwy
cechy organoleptyczne
dried edible flowers
shortbread cookies
sponge cookies
digital color analysis
organoleptic characteristics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
A comparison of methods for assessment of textile garment whiteness. Visual and instrumental measurements Porównanie metod oceny białości wyrobów włókienniczych. Pomiar wzrokowy i instrumentalny
nr katalogowy: 81316
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-10
Komponowanie mieszanek funkcjonalnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 94526
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Preparaty dymu wędzarniczego
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 133508
wędzenie
preparaty dymu wędzarniczego
WWA
bezpieczeństwo zdrowotne wędzenia
meat
processed meat products
packaging systems
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-3
Produkcja przetworów mięsnych z dodatkiem surowców niemięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 104726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Podstawowe wymagania jakościowe dla ziarna pszenicy i mąk pszennych
Roman Jurga
nr katalogowy: 87635
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Jeść zdrowo i tradycyjnie
nr katalogowy: 73440
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2009-11
Możliwość i celowość zastosowania oszczędnościowych stali nierdzewnych do wytwarzania odpowiednich wyrobów
JERZY DYBICH
ANDRZEJ SKOŁYSZEWSKI
MACIEJ RUMIŃSKI
KORNEL DYBICH
nr katalogowy: 48084
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-9
"Ren-But" dla dzieci
nr katalogowy: 54528
CHŁODNICTWO 2011-10
Wpływ różnych metod rozmrażania mięsa wieprzowego na właściwości fizykochemiczne i sensoryczne polędwicy wędzonej
Iwona Chwastowska-Siwiecka
Jacek Kondratowicz
nr katalogowy: 63280
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-6
Nowe wymagania UE dotyczące zanieczyszczeń mięsa i wędlin WWA
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 77431
CHŁODNICTWO 2016-12
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe pieczywa mieszanego
Aneta Ocieczek
Tomasz Pukszta
Joanna Nebel
nr katalogowy: 102984
10.15199/8.2016.12.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-11
Po lskie mity wynalazcze
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 59811
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Źródła barwników w żywności
Milena Krępska
Joanna Królasik
Anna Szosland-Fałtyn
Anna Stanisławska
nr katalogowy: 67946
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-1
Kondensat parogazu z retorty suchej destylacji drewna jako prekursor płynu wędzarniczego. Charakterystyka i właściwości
Paweł Bilewicz
Marcin Woźniak
Edyta Kucharska
Łukasz Kucharski
Marlena Musik
Martyna Jurkiewicz
Robert Pełech
nr katalogowy: 141543
10.15199/62.2023.12
parogaz
sucha destylacja drewna
produkcja węgla drzewnego
płyn wędzarniczy
vapour-gas
dry wood distillation
charcoal production
smoking fluid
PROBLEMY JAKOŚCI 2015-11
Doskonalenie jakości (wyrobów) konsekwencją nowelizacji prawa konsumenckiego cz. 2
Janusz ZĄBEK
nr katalogowy: 94693
10.15199/46.2015.11.3
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-10
Ocena jakości użytkowej oprogramowania na przykładzie systemu klasy ERP
Aleksander Lotko
Łukasz Komorowski
nr katalogowy: 55039
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-1
Nowa generacja w technologii maszyn wiążących
nr katalogowy: 124666
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-1
Naturalne przeciwutleniacze - dodatki funkcjonalne przedłużające trwałość wyrobów mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 103666
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-6
Jakość ziarna zbóż i przetworów - pojęcie wieloznaczne; interpretacja, konsekwencje, perspektywy
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 52049
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-1
Wydajność pieczywa parametr specyficzny dla rodzaju pieczywa i jego producenta (piekarni)
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 56324
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-5
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 3)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 126096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-4
Podstawowe surowce w piekarni (cz. 2)
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 125800
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Skażenie WWA mięsa i wędlin nowe regulacje prawne
Piotr Szymański
Andrzej Borys
nr katalogowy: 73466
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-4
Wartość technologiczna odmian pszenicy ozimej
Andrzej Najewski
nr katalogowy: 108643
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Ocena jakości surowca i produktu w zakładzie młynarskim (cz. 2)
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 128432
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-12
Substancje kształtujące teksturę w niskotłuszczowych wyrobach mięsnych
Natalia Krzemińska
nr katalogowy: 88579
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Przydatność przypraw w produkcji wyrobów mięsnych
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 96231
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2010-6
Niektóre aspekty ekologiczności wyrobów włókienniczych. Walidacja i oszacowanie niepewności
Krystyna Mader
Wiesława Lota
Marcin Kudzin
Zdzisława Mrozińska
nr katalogowy: 52611
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-12
Nie z każdej mąki pszennej dobre pieczywo
Roman Jurga
nr katalogowy: 81092
GAZETA CUKROWNICZA 2005-11
Wymagania jakościowe dotyczące cukru w świetle obowiązujących aktów normatywnych
K.Lisik
nr katalogowy: 9465
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-7
Dobór surowca dymotwórczego a efektywność wędzenia
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 121373
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-7-8
Cicha woda Wody butelkowane - aktualne wymagania jakościowe i technologiczne
TERESA LATOUR
nr katalogowy: 18495
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Produkcja zgodna z trendami ułatwia sukces
nr katalogowy: 106100
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-1
JAK POLACY KUPUJĄ WĘDLINY
nr katalogowy: 82080
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Wady jakościowe wędzonek
Jolanta Kołodziej
nr katalogowy: 82522
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Polskie Normy w działalności zakładu młynarskiego
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 115160
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-10
Postępy technologii formulacji postaci wyrobów chemicznych
MARIAN KWIATKOWSKI
nr katalogowy: 108252
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-1
Dlaczego warto wybrać profesjonalny tłuszcz do smażenia wyrobów cukierniczych?
Sylwia Onacik-Gür
nr katalogowy: 135322
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
DODATKI FUNKCJONALNE NA BAZIE BIAŁEK WYKORZYSTYWANE W TECHNOLOGII PRZETWÓRSTWA MIĘSA
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 146999
białkowe dodatki funkcjonalne
wykorzystywanie białek roślinnych i zwierzęcych
cechy funkcjonalne i fizyczne
essential oils
nanoemulsions
antimicrobial effect
antioxidant effect
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
System deklaracji środowiskowych III rodzaju wg ITB
Michał Piasecki
nr katalogowy: 60436
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Słody karmelowe - produkcja, cechy jakościowe i wpływ na właściwości piwa
Władysław Jamborowicz
nr katalogowy: 58625
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-3
Zależność pomiędzy zawartością białka a cechami jakościowymi ziarna i mąki z pszenicy ozimej, w konwencjonalnym i ekologicznym systemie uprawy
Magdalena Sobolewska
nr katalogowy: 98705
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-4
Wpływ dodatku wytłoków z buraka ćwikłowego na wybrane cechy ciastek kruchych
Katarzyna Sujka
Bartosz Kruszewski
nr katalogowy: 138732
ciastka kruche
wytłoki
burak ćwikłowy
cechy sensoryczne
shortbread cookies
pomace
beetroot
sensory characteristics
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-1
Wpływ dodatku sproszkowanej lucumy na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Klaudia Martynow
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 130212
lucuma
owoce tropikalne
pieczywo pszenne
jakość pieczywa
ocena organoleptyczna
lucuma
tropical fruit
wheat bread
bread quality
organoleptic evaluation
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-4
UPLASTYCZNIANIE MIĘSA jako zabieg kształtujący jakość wędzonek parzonych
JERZY WAJDZIK
nr katalogowy: 142886
wędzonki parzone
składniki solanek
nastrzykiwanie i uplastycznianie
masownice
tenderyzacja
smoked and cooked whole muscle meat products
injection brines ingredients
injection and plastification
tumblers
tenderization
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
Teksty-Preteksty
nr katalogowy: 84937
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-4
Warunki konszowania a jakość mas czekoladowych
Paweł Nowak
Sylwia Mildner-Szkudlarz
Wiktor Obuchowski
nr katalogowy: 43856
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2009-8
Papier wobec wyzwań przyszłości
nr katalogowy: 46480
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wpływ składu surowców na właściwości modyfikatora asfaltu drogowego uzyskanego z płynnych produktów koksowania węgla
Serhiy Pyshyev
Yurii Prysiazhnyi
Guri Isaiah Borbeyiyong
Taras Chervinskyy
Marek Kułażyński
Yuriy Grytsenko
nr katalogowy: 132568
10.15199/62.2021.7.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wpływ składu surowców na właściwości modyfikatora asfaltu drogowego uzyskanego z płynnych produktów koksowania węgla
Serhiy Pyshyev
Yurii Prysiazhnyi
Guri Isaiah Borbeyiyong
Taras Chervinskyy
Marek Kułażyński
Yuriy Grytsenko
nr katalogowy: 132568
10.15199/62.2021.7.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wpływ składu surowców na właściwości modyfikatora asfaltu drogowego uzyskanego z płynnych produktów koksowania węgla
Serhiy Pyshyev
Yurii Prysiazhnyi
Guri Isaiah Borbeyiyong
Taras Chervinskyy
Marek Kułażyński
Yuriy Grytsenko
nr katalogowy: 132568
10.15199/62.2021.7.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Wpływ składu surowców na właściwości modyfikatora asfaltu drogowego uzyskanego z płynnych produktów koksowania węgla
Serhiy Pyshyev
Yurii Prysiazhnyi
Guri Isaiah Borbeyiyong
Taras Chervinskyy
Marek Kułażyński
Yuriy Grytsenko
nr katalogowy: 132568
10.15199/62.2021.7.9
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Jakość handlowa i znakowanie dżemów, galaretek, marmolad
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 84435
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
POZYSKIWANIE I PRZYDATNOŚĆ TECHNOLOGICZNA osłonek naturalnych
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 135921
osłonki naturalne
pozyskiwanie
cechy technologiczne
przechowywanie
natural casings
sourcing
technological features
storage
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-8
Jakościowe problemy produkcji nadrenianu amonu
RYSZARD CHAMER
EWA SZYDŁOWSKA-BRASZAK
nr katalogowy: 37049
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2017-4
PROBLEMY OCEN JAKOŚCIOWYCH AUTOMATYCZNYCH URZĄDZEŃ MONTAŻOWYCH
Jerzy ŁUNARSKI
nr katalogowy: 110940
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-10
Z ŻYCIA NASZYCH ZAKŁADÓ W PRZEMYSŁO WYCH
nr katalogowy: 107991
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-2
NOWE WYDAWNICTWA
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 57579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Piekarzu, czy wiesz, że... receptura piekarska to wynik połączenia wielu złożonych składowych, takich jak surowce, warunki lokalowe i techniczne zakładu, wiedza i umiejętności pracowników, tradycje lokalnego środowiska, świadomość jakie znaczenie zdrowotne mają produkowane wyroby, wreszcie aspekt ekonomiczny...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 118883
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-3
BOSMAL Badania odporności korozyjnej w rękach specjalistów
nr katalogowy: 130815
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Skuteczna reklama w małej piekarni
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 115679
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Mało poznany grzyb pleśniowy Galactomyces geotrichum w wyrobach mlecznych
Anna Grygier
Kamila Myszka
Magdalena Rudzińska
nr katalogowy: 98612
10.15199/65.2016.5.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Możliwości wykorzystania skrobi jako surowca chemicznego
W. KEMPF
nr katalogowy: 108017
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Jakość zagęszczonych soków owocowych a wymagania międzynarodowe
Piotr Podoba
nr katalogowy: 67205
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-12
Komponenty procesu reklamacyjnego na przykładzie przedsiębiorstw hutniczych
Bożena GAJDZIK
nr katalogowy: 111452
10.15199/48.2017.12.4
reklamacja
wyroby hutnicze
przedsiębiorstwo hutnicze
complaint
steel products
steel company
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Charakterystyka wysokobłonnikowych wyrobów ekstrudowanych wytworzonych z dodatkiem produktów przemiału pszenżyta
Agnieszka Makowska
nr katalogowy: 50392
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-10
MODA na MINI...
Magdalena Mroczkowska
nr katalogowy: 62785
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-4
Produkcja roślinnych alternatyw mięsnych przy wykorzystaniu techniki inżynierii tkankowej
PIOTR JANISZEWSKI
nr katalogowy: 148323
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-3
Zmiany ilościowe i jakościowe mięsa w trakcie jego pozyskiwania i przetwarzania
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 33845
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-2
Zmiany ilościowe i jakościowe mięsa w trakcie jego pozyskiwania i przetwarzania
Andrzej Pisula
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 33105
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2014-1
Ocena jakości wyrobów przemysłu elektrotechnicznego w Polsce
Janusz Nowastowski
nr katalogowy: 81815
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-10
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.I)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71380
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-5
Jakość przewozów pasażerskich na przykładzie transportu kolejowego
Mariusz KUBAŃSKI
nr katalogowy: 113585
10.15199/48.2018.5.4
jakość
cechy jakościowe
transport kolejowy
quality
quality features
railway transport
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-8
Wpływ wybranych parametrów suszenia na jakość kiełbas suchych
Jolanta Sienkiewicz
Adam Olszewski
Justyna Pieciul
nr katalogowy: 61709
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Monitorowanie i weryfikowanie jakości surowców i produktów
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 125178
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-11
Walory smakowe i właściwości prozdrowotne mięsa świń ras rodzimych
Aleksandra Cebulska
Anna Zmudzińska
nr katalogowy: 151418
10.15199/65.2024.11.4
świnie
rasy rodzime
wieprzowina
jakość
pigs
native breeds
pork
quality
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Pszenica na chleb
Elżbieta Słowik
nr katalogowy: 51654
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-12
TRADYCYJNE WĘDZONKI na święta
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141100
surowiec wędzonkowy i jego dobór
wędzonki tradycyjne
proces produkcji wędzonek
raw material and its selection for whole muscle smoked meat products
traditional whole muscle smoked meat products
production process of whole muscle smoked meat products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Naturalne przeciwutleniacze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86994
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-12
Wpływ wytłaczania papierów higienicznych na ich właściwości fizyczne
WŁODZIMIERZ SZEWCZYK
SVITLANA KHADZHYNOVA
PAWEŁ PEŁCZYŃSKI
nr katalogowy: 95830
10.15199/54.2015.12.2
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-7
Najważniejsze wskaźniki jakości mąki pszennej
Roman Jurga
nr katalogowy: 69069
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH