Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Gazy anestetyczne. Zastosowanie, narażenie środowiskowe i sposoby zmniejszenia ryzyka zagrożenia
Jarosław Chmielewski
Małgorzata Czarny-Działak
Edyta Laurman-Jarząbek
Joanna Ślusarczyk
Ilona Żeber-Dzikowska
Bożena Wójtowicz
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
nr katalogowy: 116817
10.15199/62.2018.10.25
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Wibracja przysparza kłopotów
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 29795
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-9
Książki nadesłane
nr katalogowy: 29791
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 134245
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-10
Zagrożenia zdrowia i życia przy gospodarowaniu odpadami komunalnymi
Renata Przywarska
nr katalogowy: 79973
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-5
Inżynieria bezpieczeństwa pracy nowy kierunek kształcenia w Politechnice Łódzkiej
Adam S. Markowski
nr katalogowy: 44304
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-8
FAŁSZOWANIE ŻYWNOŚCI Cz. I
Halina Makała
nr katalogowy: 144573
fałszowanie żywności
motywy
skutki zdrowotne
urzędowe kontrole
food adulteration
motives
health effects
official controls
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-1
Praca w niskich temperaturach
Małgorzata Majka
nr katalogowy: 40994
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Klimatyzacja samochodowa – jak prawidłowo używać
Jarosław Müller
Patryk Dziedzic
nr katalogowy: 142825
10.15199/9.2023.4.4
nawiewniki
prędkość wentylatora
zdolność chłodząca
diffusers
fan speed
cooling capacity
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-4
Klimatyzacja samochodowa – jak prawidłowo używać
Jarosław Müller
Patryk Dziedzic
nr katalogowy: 142825
10.15199/9.2023.4.4
nawiewniki
prędkość wentylatora
zdolność chłodząca
diffusers
fan speed
cooling capacity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-3
Occupational health risks associated with the use of pesticides Zawodowe zagrożenia zdrowotne związane ze stosowaniem pestycydów
Jarosław Chmielewski
Damian Gorczyca
Urszula Dawid
Ewa Żyfka-Zagrodzińska
nr katalogowy: 97234
10.15199/62.2016.3.7
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-8
Machaca i inne smakołyki
nr katalogowy: 97651
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
POLE ELEKTROMAGNETYCZNE (PEM)-cz.3
nr katalogowy: 137258
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-11
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 134245
AURA 2023-8
Pływający szpital
Erwin HALENTZ
Józef TRZIONKA
nr katalogowy: 144505
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-2
Przyszłość przekąsek owocowych i warzywnych
Monika Janowicz
Hanna Kowalska
Andrzej Lenart
nr katalogowy: 66081
CHŁODNICTWO 2011-1-2
Wpływ środowiska i stosowanych technologii na właściwości odżywcze oraz zdrowotne produktów mięsnych a substancje zanieczyszczające żywność
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 57682
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-11
Problemy funkcjonowania systemów zarządzania bhp
Jerzy Dudek
nr katalogowy: 123603
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-6
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (5) Lekcja 159
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 143525
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-11
Jak standardy chronią konsumentów i producentów
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 146031
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Alergeny obowiązkowa informacja na opakowaniach produktów spożywczych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 74718
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-3
Mykologiczne skutki wadliwych rozwiązań dachów, tarasów i balkonów
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 90211
10.15199/33.2015.03.01
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Zawodowe narażenie pracowników zakładów powłok galwanicznych na substancje chemiczne oraz związane z tym skutki zdrowotne w aspekcie edukacji zdrowotnej i profilaktyki
Jarosław Chmielewski
Bożena Wójtowicz
Ilona Żeber-Dzikowska
Małgorzata Dziechciaż
Radosław Sierpiński
Anna Cedro
Kamil Markowski
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 127568
10.15199/62.2020.8.16
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-10
Właściwości żywieniowe i zdrowotne szarłatu (amarantusa) dla ludzi i zwierząt
Ryszard RYWOTYCKI
nr katalogowy: 14148
CHŁODNICTWO 2004-12
Wpływ środowiska na bezpieczeństwo zdrowotne surowców, przetworów i przechowalnictwo żywności oraz na organizmy ludzi
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 783
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2006-7-8
Występowanie grzybów mikroskopowych w systemach dystrybucji wody pitnej i związane z tym zagrożenia zdrowotne
ANNA GRABIŃSKA-ŁONIEWSKA
nr katalogowy: 16499
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-5
Przemoc w pracy
Robert Kozela
nr katalogowy: 59440
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Niechciani lokatorzy Zagrożenia pasożytnicze w wytwarzaniu potraw.
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 97161
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-7-8
Wpływ „Long Covid” na pracowników i miejsca pracy oraz rola bhp (6)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 144208
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-11
Gryka - Część 4. Aspekty zdrowotne i różne sposoby wykorzystania
HENRYK GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 39056
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Niebezpieczne związki chemiczne jako nowe substancje psychoaktywne. Współczesne zagrożenia zdrowotne i wyzwanie edukacyjne
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Alicja Walosik
Małgorzata Supińska
Bożena Wójtowicz
Bartłomiej Chmielowiec
Mariola Wojciechowska
nr katalogowy: 129624
10.15199/62.2020.12.20
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Niebezpieczne związki chemiczne jako nowe substancje psychoaktywne. Współczesne zagrożenia zdrowotne i wyzwanie edukacyjne
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Alicja Walosik
Małgorzata Supińska
Bożena Wójtowicz
Bartłomiej Chmielowiec
Mariola Wojciechowska
nr katalogowy: 129624
10.15199/62.2020.12.20
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-1
OŚWIADCZENIA ZDROWOTNE I ŻYWIENIOWE
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 49447
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Procedura oceny bezpieczeństwa użytkowania zabawek
Beata Grynkiewicz-Bylina
nr katalogowy: 64427
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2017-3
Proces utrzymania ruchu maszyn dołowych w aspekcie wykorzystania energii elektrycznej
Marek Jasiński
Elżbieta Jasińska
Stanisław Janik
Michał Jasiński
nr katalogowy: 104485
10.15199/74.2017.3.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Nowy Ład dla restauratorów
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 136201
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-6
EKSPOZYCJA NA PROMIENIOWANIE ELEKTROMAGNETYCZNE SYSTEMÓW DOSTĘPU BEZPRZEWODOWEGO DO INTERNETU W ZRÓŻNICOWANYCH WARUNKACH UŻYTKOWANIA
Patryk Zradziński
Jolanta Karpowicz
Krzysztof Gryz
Wiesław Leszko
nr katalogowy: 106316
10.15199/59.2017.6.16
ekspozymetr
LTE
łączność bezprzewodowa
natężenie pola elektrycznego
Wi-Fi
electric field strength
exposimeter
LTE
Wi- Fi
wireless communication
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Oświadczenia zdrowotne dotyczące składników botanicznych
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 113829
botanicals
oświadczenia zdrowotne
lista pending
Trybunał Sprawiedliwości
Komisja Europejska
EFSA
ocena naukowa
botanicals
health claims
pending list
Court of Justice of the European Union
European Commission
EFSA
scientific assessment
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-2
Romuald grochocki
hp
nr katalogowy: 5220
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-5
Mięso i jego przetwory w aspekcie toksykologicznym
Adam Olszewski
nr katalogowy: 114011
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Środowisko pracy personelu medycznego cz. 3: Czynniki biologiczne
Małgorzata Tarczoń
nr katalogowy: 109734
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-7
Pomiary wilgoci w budynkach po powodzi
Jerzy Karyś
nr katalogowy: 53086
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-7
Nanoparticles in composites as potential factor of occupational exposure Nanododatki w materiałach kompozytowych jako potencjalny czynnik narażenia zawodowego
Lidia Zapór
nr katalogowy: 99645
10.15199/62.2016.7.12
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-9
Oświadczenia zdrowotne i żywieniowe
IZABELA TAŃSKA
nr katalogowy: 20536
GOSPODARKA MIĘSNA 2006-7
Wartość mięsa jagnięcego
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 16703
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Przedszkole od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11883
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Zdrowotne wyroby pończosznicze
E. Masłowski
nr katalogowy: 6029
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Opakowania szklane najlepiej zachowują wartości odżywcze i zdrowotne żywności dla dzieci - omówienie wyników badań
nr katalogowy: 48974
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 138285
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2008-7
Analityczny opis probabilistycznych modeli prądów wywołujących wybrane skutki rażenia w organizmie ludzkim
Włodzimierz Korniluk
Dariusz Sajewicz
nr katalogowy: 36290
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-8
Własne inspiracje, aktualne trendy, walory zdrowotne, realizm wykonawczy
E. Szczerbicki
nr katalogowy: 6049
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-9
Aspekty zdrowotne i jakościowe mięsa drobiowego
Adam Olszewski
nr katalogowy: 1704
AURA 2006-3
ASPEKTY ZDROWOTNE WODY DO PICIA
Anna Wawrzyk
nr katalogowy: 16001
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-11
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - zmiany w prawie unijnym i polskim a praktyka marketingowa
nr katalogowy: 22404
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne dotyczące środków spożywczych
Ł. Bobeł
nr katalogowy: 20751
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-9
Korzyści zdrowotne ze spożywania produktów sojowych
A. Cichocka
nr katalogowy: 14908
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Mycie rąk a szkodliwe działanie wody na skórę
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 113808
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Produkty bezglutenowe w świetle rozwoju badań nad celiakią
Anna Wojtasik
Hanna Kunachowicz
nr katalogowy: 84432
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-12
Żywność pochodzenia morskiego korzyści dla zdrowia konsumenta
Piotr J. Bykowski
nr katalogowy: 64638
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne nowe obowiązki dla producentów
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 53798
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WPŁYW POLA PROMIENIOWANEGO PRZEZ TELEFON KOMÓRKOWY NA SAR I PRZYROSTY TEMPERATURY W GŁOWIE CZŁOWIEKA
Anna Witenberg
Maciej Walkowiak
nr katalogowy: 101787
10.15199/59.2016.6.63
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Badanie wpływu sposobu zasilania na wybrane parametry optyczne zestawu diod elektroluminescencyjnych
Urszula BŁASZCZAK
Marian GILEWSKI
Łukasz GRYKO
Andrzej ZAJĄC
nr katalogowy: 100527
10.15199/48.2016.09.39
ELEKTROINSTALATOR 2022-4
POLE ELEKTROMAGNETYCZNE (PEM)-cz.3
nr katalogowy: 137258
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Teksty-preteksty
nr katalogowy: 131104
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-4
Postęp w produkcji i stosowaniu preparatów dymu wędzarniczego. Część II. Właściwości, zakres i aspekty zdrowotne stosowania
A. Borys
nr katalogowy: 14808
AURA 2006-12
EKONOMICZNE SKUTKI ZMIAN KLIMATU
Anna Łasut
nr katalogowy: 22607
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Bezpieczeństwo zdrowotne mąki poddanej rozdrabnianiu w młynie kulowym
nr katalogowy: 6446
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-10
Mikrobiologiczne badania ziarna pszenicy i mąk pszennych
BARBARA WOJCIK-STOPCZYNSKA
BARBARA JAKUBOWSKA
nr katalogowy: 6423
CHŁODNICTWO 2005-7
Przedłużenie trwałości produktów spożywczych z zastosowaniem atmosfery modyfikowanej
Elżbieta Polak
Krzysztof Ćwiertniewski
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 8673
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 118340
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sposób na dziczyznę
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 102743
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
Program studiów a kwalifikacje służby bhp
nr katalogowy: 119129
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-1
Biologiczne i chemiczne skutki powodzi w obiektach budowlanych
J. Karyś
nr katalogowy: 17841
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Amerykańska żurawina - unikalne zbiory i właściwości zdrowotne. Dziennikarska wizyta w Ocean Spray (USA)
A. Górecka
nr katalogowy: 23159
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Środki ochrony dróg oddechowych część 2
Robert Kozela
nr katalogowy: 59006
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-1
Xenobiotics, toxic compounds, mutagens and carcinogens substances. Classification and regulatory challenges Ksenobiotyki, substancje toksyczne, mutagenne i kancerogenne. Klasyfikacja i aspekty prawne
Zbigniew Dobrzański
Bogusław Buszewski
Sebastian Opaliński
Roman Kołacz
Jacek A. Koziel
nr katalogowy: 103376
10.15199/62.2017.1.5
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne aktualny stan prawny
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 57025
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-9
Procedura rejestracyjna w okresie przejściowym Nowa żywność
Grażyna Osęka
Jowita Prokop
nr katalogowy: 101005
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2004-9
Efekty ekonomiczne i zdrowotne odzyskiwania ciepła w mechanicznych instalacjach wentylacyjnych stosowanych w budownictwie wielorodzinnym
Marian Rosiński
Zenon Spik
nr katalogowy: 892
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Magiczny owoc
nr katalogowy: 123646
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-2
Z prasy fachowej
nr katalogowy: 112050
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Zdrowotne aspekty produktów "AKO"
Adam Melkowski
nr katalogowy: 32767
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-8
Ochrona przed hałasem - dachy płaskie
Tomasz Kwiatkowski
nr katalogowy: 37521
MATERIAŁY BUDOWLANE 2012-4
AKU-Line - dźwiękoizolacyjne płyty gipsowo-kartonowe
nr katalogowy: 67281
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-7
Skutki energetyczne ekranowania pola magnetycznego
Ryszard NIEDBAŁA
Daniel KUCHARSKI
Marcin WESOŁOWSKI
nr katalogowy: 36524
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Ekonomiczne skutki korozji 280 Globalne badania kosztów korozji i raporty NACE
nr katalogowy: 115925
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-6
Analiza wpływu prądu elektrycznego na organizmy żywe
Kamil PADUSZYŃSKI
Katarzyna NOWAK
nr katalogowy: 114180
10.15199/48.2018.06.29
prąd elektryczny
porażenie
przepływ prądu.
electric current
electric shock
current flow.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne w aspekcie prawnym
Janusz Salwa
Ewelina Pacyga
nr katalogowy: 34182
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Ważna treść oświadczeń zdrowotnych
nr katalogowy: 30217
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-7
Czy mięso może być żywnością funkcjonalną?
Tomasz Rokicki
nr katalogowy: 27871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Higiena personelu a bezpieczeństwo zdrowotne żywności
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 27221
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-5
Statystyczna karta wypadku - cd.
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 26003
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-5
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25968
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-5
Przypadkiem... wspaniała
RENATA ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 25621
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Wykorzystanie wysokobłonnikowych frakcji jęczmienia do wzbogacania makaronu (część 3)
nr katalogowy: 25162
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Krajowe Forum Piekarstwa i Cukiernictwa
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 53108
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Konsument pieczywa a konsument ciasta
nr katalogowy: 131983
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-6
Szczury śniade (Rattus rattus) nie boją się wysokości
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 134852
AURA 2020-2
Dlaczego w Polsce jest smog?
Piotr Kleczkowski
nr katalogowy: 124890
10.15199/2.2020.2.1
zanieczyszczenie powietrza
ogrzewanie indywidualne
motoryzacja
smog
air pollution
individual heating
automotive
smog
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2007-12
Klimatyzacja - Samowolne poprawki i ich skutki
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 31670
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
IWONA WRZEŚNIEWSKA-WAL
nr katalogowy: 34584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Co nowego w świecie aromatów i dodatków do żywności - grudzień 2007 r.
nr katalogowy: 32849
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-11
Atrybuty zdrowotne pieczywa pełnoziarnistego
Anna Diowksz
nr katalogowy: 38981
CHŁODNICTWO 2008-10
Jakość i bezpieczeństwo żywności mrożonej i chłodzonej w świetle przepisów unijnych
KRZYSZTOF ĆWIERTNIEWSKI
nr katalogowy: 38820
OPAKOWANIE 2008-9
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych przepisów
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 37931
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-7
System HACCP w szpitalnych blokach żywienia - wyniki badań
Mira LISIECKA-BIELANOWICZ
Katarzyna PIETROŃ
Adam LUSAWA
nr katalogowy: 37157
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
OPAKOWANIE 2013-4
Bezpieczeństwo zdrowotne materiałów i wyrobów przeznaczonych do kontaktu z żywnością w świetle aktualnych przepisów
ZOFIA POGORZELSKA
nr katalogowy: 76107
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-2
Substancje endokrynnie aktywne. Występowanie, zagrożenia i metody ich oznaczania
Małgorzata Szewczyńska
Elżbieta Dobrzyńska
nr katalogowy: 112283
10.15199/62.2018.2.9
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Metale ciężkie w środowisku i ich wpływ na zdrowie człowieka
Jarosław Chmielewski
Barbara Gworek
Magdalena Florek-Łuszczki
Grażyna Nowak-Starz
Bożena Wójtowicz
Tomasz Wójcik
Ilona Żeber-Dzikowska
Agnieszka Strzelecka
Monika Szpringer
nr katalogowy: 124459
10.15199/62.2020.1.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Ceny napojów spirytusowych w Polsce i Unii Europejskiej
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 93075
10.15199/64.2015.7-8.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Analiza związków fenolowych w owocach cytrusowych, jabłkach i sokach
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 34163
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-18
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 62103
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
WYDARZENIA - Informacje biznesowe
nr katalogowy: 80062
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-6
Walory akredytacji dla przedsiębiorstw z branży spożywczej
nr katalogowy: 121097
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-3
Ugotuj i schłodź!
dr inż. Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 130934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Konsumpcja i bezpieczeństwo zdrowotne ryb bałtyckich
Wojciech Sawicki
Jacek Okraska
nr katalogowy: 139169
10.15199/65.2022.8.7
rybołówstwo
przetwórstwo ryb
spożycie ryb
bezpieczeństwo zdrowotne
toksykologia
fishery
fish processing
fish consumption
health safety
toxicology
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-11
Współczesna sztuka składników Odkrywanie tajemnic produkcji lodów z wykorzystaniem zdrowych i naturalnych składników (cz. 1)
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 145850
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Zawieszenie działalności gospodarczej - skutki podatkowe dla płatników podatku od osób fizycznych, podatku zryczałtowanego, podatku dochodowego od osób prawnych, podatku VAT
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 40350
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Stanowisko branży piwowarskiej w sprawie raportu Instytutu Jagiellońskiego pt. „Polska zalana piwem. Analiza ewolucji modelu spożycia alkoholu w Polsce – przyczyny i skutki”
nr katalogowy: 133171
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-11
Najpierw po soki, potem do apteki - świeżo tłoczone soki owocowe z ogrodów natury...
nr katalogowy: 31550
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-6
Jakość i innowacyjność oraz bezpieczeństwo zdrowotne żywności
Janusz B. BERDOWSKI
nr katalogowy: 27399
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-6
Substancje intensywnie słodzące Cz. II. Bezpieczeństwo zdrowotne
BOŻENA WASZKIEWICZ-ROBAK
KATARZYNA ŚWIĄDER
FRANCISZEK ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 27214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Embodi - nowy napój funkcjonalny korzystny dla serca pojawił się na rynku USA
nr katalogowy: 38255
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-12
Psychiczne i fizyczne skutki monotonii pracy
Justyna Oleksy
nr katalogowy: 111270
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Owoce i warzywa wspierane przez UE w walce z otyłością
Maria J. Przegalińska
nr katalogowy: 34158
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-7
Kontrola jakości zboża i mąki w zakładach Polskich Młynów S.A. w zakresie bezpieczeństwa zdrowotnego żywności
Elżbieta Sitkowska
nr katalogowy: 27772
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Kwoty wolne od potrąceń w roku 2013
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 73320
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Standard GMP+ w produkcji paszy i żywności - refleksje po konferencji
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 117555
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-5
Skutki uboczne
nr katalogowy: 97112
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-7-8
OD REDAKCJI
Maria Burska
nr katalogowy: 78101
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
AURA 2023-1
Wpływ wojny na środowisko naturalne
Halina Podsiadło
Kateryna Krotinova
nr katalogowy: 141421
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Piękne wydarzenie w trudnych czasach
nr katalogowy: 141618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-12
Dlaczego warto stosować przyprawy korzenne?
Bartosz Kulczyński
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 151736
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Polichlorowane dibenzodioksyny i dibenzofurany jako środowiskowe zagrożenie zdrowia
Jarosław Chmielewski
Ewa Kosowska
Jolanta Bąk-Badowska
Ilona Żeber-Dzikowska
Agnieszka Gonczaryk
Grażyna Nowak-Starz
Małgorzata Czarny-Działak
Barbara Gworek
Monika Szpringer
nr katalogowy: 124477
10.15199/62.2020.1.21
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Termiczne efekty oddziaływania smartfonu na małżowinę uszną
Tomasz ROK
Karolina BASTA-KLONOWSKA
Bartosz LISOWSKI
Grzegorz TATOŃ
Eugeniusz ROKITA
nr katalogowy: 124204
10.15199/48.2020.01.44
termografia
smartfon
efekty termiczne.
infrared thermography
smartphones
thermal effects.
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Zawodowe i środowiskowe narażenie na substancje i mieszaniny chemiczne działające szkodliwie na rozrodczość człowieka
Jarosław Chmielewski
Monika Szpringer
Jarogniew J. Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Ewa Dutkiewicz
Ewa Zięba
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 126670
10.15199/62.2020.6.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-6
Zawodowe i środowiskowe narażenie na substancje i mieszaniny chemiczne działające szkodliwie na rozrodczość człowieka
Jarosław Chmielewski
Monika Szpringer
Jarogniew J. Łuszczki
Małgorzata Czarny-Działak
Ewa Dutkiewicz
Ewa Zięba
Barbara Gworek
Małgorzata Dziechciaż
Grażyna Nowak-Starz
nr katalogowy: 126670
10.15199/62.2020.6.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Narażenie na substancje chemiczne jako czynnik etiologiczny chorób zawodowych skóry i związana z tym edukacja zdrowotna
Jarosław Chmielewski
Ilona Żeber-Dzikowska
Justyna Kosecka
Bożena Wójtowicz
Magdalena Działak
Magdalena Osuch
Barbara Gworek
Bartłomiej Chmielowiec
Małgorzata Czarny-Działak
nr katalogowy: 127580
10.15199/62.2020.8.28
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-12
Sprzedawca w przejściu podziemnym
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 48654
GOSPODARKA WODNA 2015-9
Polityka Unii Europejskiej w zakresie gospodarowania zasobami wody w kontekście adaptacji miast do zmian klimatu
BEATA MICHALISZYN
nr katalogowy: 93543
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Czy leci z nami steward?
Marek Bielski
nr katalogowy: 51157
AURA 2012-7
Substancje toksyczne uwalniane z tworzyw sztucznych
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 69565
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Zdrowy posiłek dla zabieganych
Monika Stromkie-Złomaniec
nr katalogowy: 136718
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-3
Porady prawne
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 142161
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-3
Myślisz o przyszłości, zadbaj o słuch
Robert Kozela
nr katalogowy: 142263
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2004-6
notatki ze świata
nr katalogowy: 7600
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-11
KRONIKA
nr katalogowy: 9992
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Informacje biznesowe
nr katalogowy: 7073
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-12
Skutki liberalizacji
nr katalogowy: 13964
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
WYŻSZE HARMONICZNE PRĄDU WE WSPÓŁCZESNYM GOSPODARSTWIE DOMOWYM
KACPER SZADKOWSKI
GRZEGORZ HOŁDYŃSKI
nr katalogowy: 138509
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
WYŻSZE HARMONICZNE PRĄDU WE WSPÓŁCZESNYM GOSPODARSTWIE DOMOWYM
KACPER SZADKOWSKI
GRZEGORZ HOŁDYŃSKI
nr katalogowy: 138509
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
WYŻSZE HARMONICZNE PRĄDU WE WSPÓŁCZESNYM GOSPODARSTWIE DOMOWYM
KACPER SZADKOWSKI
GRZEGORZ HOŁDYŃSKI
nr katalogowy: 138509
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Piękne wydarzenie w trudnych czasach
nr katalogowy: 141618
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
Browary rzemieślnicze w 2023 roku
Marek Kamiński
nr katalogowy: 145721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-7-8
Zielone porządki
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 85461
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Przewodnik Dobrej Praktyki Higienicznej w produkcji ciastkarskiej (cz. II) Punkty szczególnej uwagi w wytwarzaniu wyrobów ciastkarskich
Elżbieta Staszewska
Mieczysława Janik
nr katalogowy: 61999
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
AAK Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
nr katalogowy: 79478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne - warsztaty edukacyjne KUPS
nr katalogowy: 122485
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
"Chleb i wino" w Credinie, czyli biznes i przyjemność towarzyska
Marek Perzyński
nr katalogowy: 101612
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-22-23
Biotechnologie zdrowotne
nr katalogowy: 128662
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-10
WYDARZENIA
nr katalogowy: 151063
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-10
Zagrożenia biologiczne w zakładach pracy
Agata Knapik
nr katalogowy: 87052
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Warzywa, owoce i ich przetwory - podstawy prawne komunikowania właściwości prozdrowotnych
Izabela Tańska
nr katalogowy: 122487
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Napoje energetyzujące a bezpieczeństwo zdrowotne
Tomasz Czernecki
Bożena Sosnowska
nr katalogowy: 95678
10.15199/65.2015.12.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wpływ oświadczeń żywieniowych i zdrowotnych na wybory dokonywane przez konsumentów
Zbigniew Oczadły
nr katalogowy: 146442
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Gospodarka i społeczeństwo po epidemii
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 126612
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Gospodarka i społeczeństwo po epidemii
Aneta Banaszak
Sławomir Banaszak
nr katalogowy: 127390
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Okiełznać salmonellę
Dominika Gasik
nr katalogowy: 11968
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-11
Walka z ołowiem w XIX wieku
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 379
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-10
Pylica węglowa - choroba zawodowa górników
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 350
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Co z doradcami ds. materiałów niebezpiecznych
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 287
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-4
Palce w prasie
J. Szewczyk
nr katalogowy: 15721
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2004-4
Na zielono...
J. Perlińska- Szebesta
nr katalogowy: 5923
GOSPODARKA WODNA 2004-1
Szanowna Redakcjo
Jacek Kurnatowski
nr katalogowy: 1795
AURA 2006-9
EKONOMICZNE SKUTKI ZAGROŻENIA HAŁASEM
Mariusz Skrzek
nr katalogowy: 15868
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-12
Przyczyny i skutki katastrof zapór
Krzysztof Fiedler
nr katalogowy: 10775
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Dobrze zapakowane
nr katalogowy: 114530
opakowania żywności
bezpieczeństwo zdrowotne
materiały opakowaniowe
zastosowanie opakowań.
food packagings
health saftey
packing materials
packing use
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-5
Reprezentacja interesów polskich przedsiębiorców w Brukseli
B. Golik
nr katalogowy: 19847
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-8
Alternatywa dla wymiany okien
nr katalogowy: 17403
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 10796
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Doceńmy krzyż
Jerzy Knyziak
nr katalogowy: 257
AURA 2006-3
POTENCJALNE SKUTKI STRATEGII TEMATYCZNEJ OCHRONY POWIETRZA (STOP) DLA POLSKI (3)
Andrzej Jagusiewicz
nr katalogowy: 16008
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2005-1
Z PRASY TECHNICZNEJ
nr katalogowy: 10796
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-11
Gatunki stali na konstrukcje spawane
Kazimierz Rykaluk
nr katalogowy: 10754
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2005-11
Warunki powstawania i własności białej warstwy
PACYNA J.
KRAWCZYK J.
nr katalogowy: 9987
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-9
Twarożkarz
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 8204
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-4
Portier
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 7993
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2004-10
Oddziaływanie elektrodynamiczne w układach szynowych podczas zwarć
Roman PARTYKA
nr katalogowy: 3863
AURA 2004-9
TEATR OGNIA
Wiktor Zin
nr katalogowy: 596
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH