Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-3
Nowatorski sposób syntezy surfaktantów polimerowych opartych na kombinacji biokwasów karboksylowych oraz polioksyalkilenowanych alkoholi
Paulina Szczepaniak
Dominika Czachór
Irena Zakrzewska
Izabela Sznajder
Alina Jakób
nr katalogowy: 142405
10.15199/62.2023.3.2
polieteroestry
estryfikacja
biokwasy karboksylowe
polioksyalkilenowane alkohole
kwaśne żywice jonowymienne
tris(2-etyloheksanian) butylocyny
polyetheresters
esterification
biocarboxylic acids
polyoxy- alkylated alcohols
acid ion exchange resin
butyltin tris(2-ethyhexan- oate)
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Jakie alkohole wybierają Polacy?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 138836
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Alkohole w cukiernictwie
nr katalogowy: 19008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Alkohole wyższe i estry w piwie – biosynteza, charakterystyka i kontrola stężenia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 147561
10.15199/64.2024.1.1
piwo
alkohole wyższe
estry
beer
higher alcohols
esters
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Jakie alkohole wybierają Polacy?
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 138836
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 139115
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Szlachetna kolekcja
nr katalogowy: 59504
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Wyższe alkohole w piwie
Krzysztof Kucharczyk
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 104717
10.15199/64.2017.3.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Alkohole wyższe w destylatach rolniczych
Katarzyna Pielech-Przybylska
Maciej Stanisz
Ewelina Sapińska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 56540
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 139115
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Rum - bogactwo Karaibów
Olaf Bortkun
nr katalogowy: 20667
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-5
Harmonia smaku i aromatu
JOANNA NOWICKA
nr katalogowy: 11992
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-1
Nie dajmy się nabijać w butelkę!
Jerzy Gmurczyk
nr katalogowy: 5190
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Nadszedł czas na zmianę ustawy o wychowaniu w trzeźwości
Witold Włodarczyk
nr katalogowy: 119348
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-3
KALEJDOSKOP ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 149359
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Wina, whisky i coś jeszcze
nr katalogowy: 32385
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2008-11
Badania mikrobiologiczne w procesie fermentacji metanowej
Paweł Choromański
Maria Łebkowska
nr katalogowy: 39122
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-11
Innowacje w przemyśle rafineryjno-petrochemicznym
WŁODZIMIERZ KOTOWSKI
BERNHARD LÜCKE
nr katalogowy: 43549
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2003-10
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 28599
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 112851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-11
Najciekawsze wydarzenia i produkty spożywcze
Agnieszka Górecka
nr katalogowy: 39232
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2007-2
Dwadzieścia lat Wytwórni Alkoholi OXO
Zofia Machowska
nr katalogowy: 24191
OPAKOWANIE 2013-9
Analiza chemiczna utrudnia fałszowanie opakowań ze szkła
nr katalogowy: 79692
CHŁODNICTWO 2008-8
Właściwości prozdrowotne błonnika pokarmowego i możliwości zastosowania w przetwórstwie chłodzonych przetworów mięsnych.
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 37307
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
VI edycja WorldFood Poland
nr katalogowy: 119008
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
KALEJDOSKOP I–II 2024 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 147573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Trudna droga polskich win na wyższe półki
nr katalogowy: 37615
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 141061
DOZÓR TECHNICZNY 2023-5
Koła i zestawy kołowe pochłaniające wibracje i zapewniające cichą pracę
nr katalogowy: 145575
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Wino i kapelusze
nr katalogowy: 149493
OPAKOWANIE 2019-4
Druk offsetowy z redukcją lub eliminacją izopropanolu część 1.
nr katalogowy: 119873
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 138255
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
EuroGastro 2012 - obowiązkowy punkt w kalendarium wydarzeń HoReCa
nr katalogowy: 65469
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Regionalne trunki
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 143659
CHŁODNICTWO 2018-4
Chłodzenie w strefach niebezpiecznych
nr katalogowy: 115882
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-11-12
PORADNIK Wino dla inżyniera (129) Cava na luzie
winny maniak
nr katalogowy: 84764
OPAKOWANIE 2019-7
Niebezpieczne związki w szkle
nr katalogowy: 121467
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-1
PORADNIK Wino dla inżyniera (141) Wino w szpitalu
winny maniak
nr katalogowy: 88985
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 137309
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Rozmowa z Emilią Rabendą, Prezes Zarządu Związku Pracodawców Polski Przemysł Spirytusowy
Maria Joanna Przegalińska
nr katalogowy: 147558
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Poliole poliestrowe na bazie alkoholi aromatycznych
Marek Lewandowski
Paulina Biniecka
nr katalogowy: 141965
10.15199/62.2023.2.1
poliole poliestrowe
alkohole aromatyczne
płyty poliuretanowe
odporność ogniowa
polyester polyols
aromatic alcohols
polyurethane boards
fire resistance
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-2
Poliole poliestrowe na bazie alkoholi aromatycznych
Marek Lewandowski
Paulina Biniecka
nr katalogowy: 141965
10.15199/62.2023.2.1
poliole poliestrowe
alkohole aromatyczne
płyty poliuretanowe
odporność ogniowa
polyester polyols
aromatic alcohols
polyurethane boards
fire resistance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Międzynarodowe trofea potwierdzają jakość Extra Żytniej
nr katalogowy: 61790
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 96257
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 140081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 143881
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-2
Zastosowanie związków powierzchniowo-czynnych do teksturyzacji podłoży krzemowych
Irena Zubel
Filip Granek
Krzysztof Rola
Katarzyna Banaszczyk
nr katalogowy: 66139
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-3
Surowce i procesy w produkcji paliw dla ogniw paliwowych
Witold Warowny
Michał Duszyński
nr katalogowy: 58212
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-12
Sposoby zabezpieczania opakowań
SVITLANA KHADZHYNOVA
KATERYNA ZOLOTUKHINA
nr katalogowy: 124021
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Wygoda za barem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 44638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Niszowe piwa walczą o rynek
nr katalogowy: 41717
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Targi Alkoholi "Wine & Spirits 2009"
nr katalogowy: 46208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-1-2
Akcyza i dodatkowa dopłata do "małpek" dyskryminują branżę
Witold Włodarczyk
nr katalogowy: 125130
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-3
Nie będzie depozytów na opakowania
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 112840
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-12
Badanie uwodornienia kwasów tłuszczowych do nienasyconych alkoholi na stacjonarnym złożu katalizatora
ERNEST FABISZ
JAKUB DĘBSKI
RYSZARD ĆWIK
BRONISŁAW ATAMAŃCZUK
nr katalogowy: 107551
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Polish Vodka Association przeciw podwyższeniu akcyzy - konferencja prasowa 10 XII 2008 r.
nr katalogowy: 41074
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Anodowe właściwości żelaza w metanolowych roztworach elektrolitów
MARIA STAROWICZ
KAMILA BANAŚ
JACEK BANAŚ
nr katalogowy: 48004
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Szklane wytyczne
Ryszard Berent
nr katalogowy: 95511
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Chmielowe akcenty smakowo-zapachowe w piwie? No problem, ale ...
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 102276
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 129644
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-3
Polska – Europa – Świat
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 137879
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-3
Analiza profilu związków lotnych w piwach wyprodukowanych z udziałem grysu kukurydzianego
Adam Siwek
Milena A. Stachelska
Adam Ekielski
Tomasz Żelaziński
Ewa Sobolewska
Piotr Karpiński
Joanna Rozmierska
Mieczysław W. Obiedziński
nr katalogowy: 97392
10.15199/64.2016.3.5
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-12
Świąteczny przewodnik po alkoholach
winny maniak
nr katalogowy: 48687
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Cydr – teraz nie tylko jabłkowy
nr katalogowy: 145021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
ALKOHOLE INFORMACJE RYNKOWE
nr katalogowy: 77502
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Szampan, Chablis, Dolina Rodanu
winny maniak
nr katalogowy: 56996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-12
Ciekawy wybór win
winny maniak
nr katalogowy: 56180
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93094
OPAKOWANIE 2015-1
Niebezpieczny precedens?
nr katalogowy: 89183
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Co wiemy o Polskiej Wódce?
nr katalogowy: 136231
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-4
Activity coefficients at infinite dilution for alcohols in the 1-hexyl-3-methyl-imidazolium bis(trifluoromethyl-sulfonyl)imide ionic liquid Współczynniki aktywności w rozcieńczeniu nieskończenie wielkim w układach ciecz jonowa bis(trifluoro-metylo-sulfonylo)imid 1-heksylo-3-metyloimidazoliowy + alkohole
Andrzej Marciniak
nr katalogowy: 105236
10.15199/62.2017.4.13
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-3
Za barem
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 104416
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 99254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128793
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 132383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 134177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-9
Kalejdoskop ze świata napojów - sierpień 2011 r.
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 62817
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-7
Utrwalające działanie dymu wędzarniczego
Mariusz S. Kubiak
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 53054
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 94406
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 93619
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 128793
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 129644
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
KALEJDOSKOP ZE ŚWIATA NAPOJÓW
nr katalogowy: 148478
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-6
kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 106776
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 82792
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Czy w Maroku można napić się piwa?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 88501
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 67236
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 67216
OPAKOWANIE 2011-5
Etykiety: służą i chronią
nr katalogowy: 59464
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Obowiązkowe znakowanie wartością odżywczą (część II)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 101599
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 98027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-2
Produkcja spirytualiów wciąż mniejsza niż przed podwyżką akcyzy
Leszek Wiwała
nr katalogowy: 96859
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 98694
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 91484
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-7-8
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 127689
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 130563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 130563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 135260
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 142048
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 138255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 141061
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
KALEJDOSKOP VII–VIII 2024 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 150169
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 116215
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 105848
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 113423
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-10
Badania kry sta I izac j i-wytrącaia chlorowodorku kokarboksylazy z rozcieńczonych roztworów wodnych
JERZY BUDŹ
JERZY MYDLARZ
FELICJAN MOZOŁOWSKI
nr katalogowy: 108268
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 83802
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 83354
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Przyszłość obowiązkowego znakowania wartością odżywczą
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 64107
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 101023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Czas na piwa bezalkoholowe
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 128797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Czas na piwa bezalkoholowe
Maciej Chołdrych
nr katalogowy: 128797
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 131483
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 132383
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 134177
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 133186
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 133186
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 137309
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 140081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-5
KALEJDOSKOP IX–X 2023 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 145712
OPAKOWANIE 2024-10
Technologia RFID w świecie luksusu
nr katalogowy: 151251
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Zastosowanie kopolimerów octanu winylu i akrylanów alkilowych do powlekania organicznych materiałów zmiennofazowych
Lech Lichołai
Michał Musiał
nr katalogowy: 117207
10.15199/62.2018.11.7
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-2
Oznaczanie alkoholi za pomocą różnicowej spektrometrii ruchliwości jonów
Mirosław Maziejuk
Monika Szyposzyńska
Michał Ceremuga
Tomasz Sikora
nr katalogowy: 124840
10.15199/62.2020.2.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-6
Zastosowanie [N-bis(fenylo)m etanono-N-fenylo] sulfonoimidu jako nowego inicjatora emulsyjnej polimeryzacji styrenu
ANDRZEJ WRZYSZCZYŃSKI
BOŻENA DĘBSKA
HENRYK JANOTA
nr katalogowy: 106690
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Kalejdoskop ze świata napojów IV 2014
nr katalogowy: 84847
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-7-8
Inni mają koniak, whisky, a my - Starkę, jeszcze mamy...
Leszek Jarosz
nr katalogowy: 70405
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-8-9
Kalejdoskop ze świata napojów
Adam Bogacz
nr katalogowy: 122474
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-3
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 125640
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-6
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 135260
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-9
Preparaty do mycia o działaniu przeciwdrobnoustrojowym na bazie nadtlenku wodoru
Magdalena Korol
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 139550
10.15199/62.2022.9.6
biocydy
Sars-CoV-2
działanie przeciwdrobnoustrojowe
nadtlenek wodoru
właściwości dezynfekujące
biocides
Sars-CoV-2
biocidal activity
H2O2
disinfecting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wina z Topolowej Doliny
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 140165
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
KALEJDOSKOP VII–VIII 2023 ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 144739
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
KALEJDOSKOP ZE ŚWIATA NAPOJÓW
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 146659
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-12
V Kongres Branży Spirytusowej Oceny i wnioski dotyczące pozycji przemysłu spirytusowego w Polsce i w Europie
nr katalogowy: 117616
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-10
KONFERENCJE, NARADY, WYSTAWY
nr katalogowy: 107151
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Wpływ warunków produkcji fluorku glinowego na uziarnienie wytrącającej się krzemionki odpadowej
JAN BŁASZCZAK
ANDRZEJ KRYSZTAFKIEWICZ
MAREK MAIK
nr katalogowy: 106943
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1992-8
Żywotność anionitu jako katalizatora syntezy trimetylolopropanu
KAZIMIERZ TERELAK
STANISŁAW TRYBUŁA
WOJCIECH BALCEROWIAK
MICHAŁ PERS
nr katalogowy: 106136
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Dobre praktyki wskazane
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 87665
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-12
Świąteczne opowieści o winie
winny maniak
nr katalogowy: 55977
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Alkoholowe trendy po epidemii
nr katalogowy: 127640
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Regionalne trunki
Izabela Sarnicka
nr katalogowy: 143659
OPAKOWANIE 2011-11
Luxe Pack Monaco 2011, czyli luksus pięknie opakowany
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 63959
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-5
Substancje lotne kształtujące jakość jabłek i koncentratu jabłkowego
Paweł Bałdyga
Sylwia Bonin
Janusz Sękul
Marcin Bryła
nr katalogowy: 60287
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
Alkoholowe trendy po epidemii
nr katalogowy: 127640
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-4
Produkty oksyetylenowania o wąskiej dystrybucji homologów
WIESŁAW HRECZUCH
ZBIGNIEW KRASNODĘBSKI
KAZIMIERZ PYŻALSKI
nr katalogowy: 106654
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-4
Biosorpcja barwników z użyciem materiałów pochodzenia roślinnego
nr katalogowy: 67024
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-10
Aktywność powierzchniowa, pianotwórczość oraz biodegradowalność surfaktantów stosowanych w pianotwórczych środkach gaśniczych
Bożena Twardochleb
Anna Jaszkiewicz
Iwona Szwach
Krystyna Prochaska
nr katalogowy: 63060
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2011-6
Oczyszczanie ścieków poprodukcyjnych w układzie chemiczno-biologicznym: Fenton-SBR
Krzysztof Piaskowski
Renata Świderska-Dąbrowska
nr katalogowy: 60344
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
Mięso i przetwory mięsne żywnością funkcjonalną
Miros ław Słowiński
Leonard Jankiewicz
nr katalogowy: 59062
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Samo zdrowie
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102064
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-1
Charakterystyka ścieków kosmetycznych
Jan Bogacki
Piotr Marcinowski
Piotr Wiliński
Jeremi Naumczyk
nr katalogowy: 96361
10.15199/17.2016.1.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Profil zanieczyszczeń występujący w alkoholach nielegalnego pochodzenia i ryzyko zdrowotne związane z ich konsumpcją
Mirosław Szutowski
Tadeusz Szost
Magdalena Bambrowicz-Klimkowska
nr katalogowy: 91478
10.15199/64.2015.5.4
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-11
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego nr 16 i 17 z 2017 r.)
nr katalogowy: 110730
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-10
Wpływ rodzaju rozpuszczalnika na przebieg katalitycznej redukcji o-chloronitrobenzenu
ANNA KAŹMIERCZAK
DANUTA GEBAUER
BARBARA FALAK
TADEUSZ PARYJCZAK
nr katalogowy: 107328
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-2
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 106966
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-8
Redukcja nitrobenzenu do aniliny w drodze katalitycznego przeniesienia wodoru
JACEK KIJEŃSKI
RADOSŁAW WIŚNIEWSKI
JACEK REINHERCS
nr katalogowy: 106865
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-6
Porównanie biobutanolu z bioetanolem pod kątem wykorzystania na cele paliwowe
Katarzyna Kotarska
Wojciech Dziemianowicz
nr katalogowy: 85138
OPAKOWANIE 2014-6
Aktywność antymikrobiologiczna powłok na foliach opakowaniowych PLA względem bakterii E. coli
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
PATRYCJA SUMIŃSKA
URSZULA KUŹMICZ
SŁAWOMIR LISIECKI
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 85063
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Zastosowanie oleju talowego w przemyśle chemicznym
Krzysztof Formela
Józef T. Haponiuk
nr katalogowy: 68513
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-11
Otrzymywanie zawiesin nanocząstek srebra z wykorzystaniem promieniowania mikrofalowego
Grzegorz Dzido
Michał Drzazga
Andrzej B. Jarzębski
nr katalogowy: 63701
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Półsyntetyczne wypełniacze w żywności
Katarzyna Świąder
Bożena Waszkiewicz-Robak
Franciszek Świderski
nr katalogowy: 60526
AURA 2013-8
Biomasa surowcem paliwowym
Tadeusz JULISZEWSKI
nr katalogowy: 80031
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-9
Activity coefficients at infinite dilution as a first information for the description of the thermodynamic and extraction properties of ionic liquids. Współczynniki aktywności w rozcieńczeniu nieskończenie wielkim jako podstawowa informacja do opisu termodynamicznych i ekstrakcyjnych właściwości cieczy jonowych
Urszula Domańska-Żelazna
nr katalogowy: 79408
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-8
Ocena przydatności monolitów węglowych dla układu adsorpcyjnego chłodzenia
Bronisław Buczek
Eliza Wolak
nr katalogowy: 53331
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-11
Wpływ parametrów elektrochemicznych na anodowe roztwarzanie miedzi w alkoholowych roztworach elektrolitów
MARIA STAROWICZ
BARBARA STYPUŁA
nr katalogowy: 55644
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-10
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 54889
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-8
Zanieczyszczenia w urządzeniach klimatyzacyjnych
Małgorzata Majka
Maria J. Chmiel
nr katalogowy: 53565
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2015-12
Badanie procesu spalania wybranych rodzajów biomasy z wykorzystaniem spektrofotometrii FTIR
MAŁGORZATA WRONA
nr katalogowy: 95421
10.15199/9.2015.12.1
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-6
Industrial uses of vegetable oils Przemysłowe zastosowania olejów roślinnych
Marlena Kłos
Eugeniusz Milchert
Kornelia Malarczyk
nr katalogowy: 98949
10.15199/62.2016.6.6
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Przemysł Chemiczny - Wyzwania i Bariery
Zofia Machowska
nr katalogowy: 89485
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 129410
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2020-11-12
WYNALAZKI I UDOSKONALENIA HUTNICZE
Andrzej WYCIŚLIK
nr katalogowy: 129410
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-5
Lotne związki smakowo-zapachowe w polskim maśle
Maria Baranowska
Marika Bielecka
Bogusław Staniewski
Hanna Nowak
nr katalogowy: 105827
10.15199/65.2017.5.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-2
Niskociśnieniowy proces okso z zastosowaniem katalizatora rodowego
ZOFIA POKORSKA
HANNA ADAMOWICZ
WILHELM TIC
nr katalogowy: 107805
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1989-2
Obszar metastabilny w układzie kwas askorbinowy-etanol-woda
ANDRZEJ MATYNIA
BOGUSŁAWA WIERZBOWSKA
nr katalogowy: 107200
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-6
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 107031
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Sulfonowane estry i kwasy tłuszczowe jako nowe surowce do produkcji detergentów
JANINA MARCINKIEWICZ-SALMONOWICZ
ANN A GÓRSKA
WŁODZIMIERZ ZWIERZYKOWSKI
nr katalogowy: 106936
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-5
Wytwarzanie 6-tiaundekano-1,2,10,11-tetraolu z aldehydu 2-furylowego i możliwości wykorzystania go w syntezie poliuretanów
KRZYSZTOF MARZEC
nr katalogowy: 106669
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-5
Emission of odors from municipal waste composting processes Emisja odorów z procesów kompostowania odpadów komunalnych
Izabela Sówka
Urszula Miller
Piotr Sobczyński
nr katalogowy: 84200
10.12916/przemchem.2014.795
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Masło shea (masło karite). Cz. II. Skład chemiczny, metody przerobu i kierunki zastosowania
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
Karolina Śliwa
nr katalogowy: 73265
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-1
Osad nadmierny jako alternatywne źródło węgla w biologicznych procesach oczyszczania ścieków komunalnych
Anna M. Anielak
Filip Kaczmarek
nr katalogowy: 65093
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-11-12
Jak uzyskać w piwie dobry jakościowo i stabilny aromat chmielowy?
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 64607
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Separacja związków zapachowych z roztworów wodnych metodą perwaporacji
Anna Dawiec
Karol Pokomeda
Anna Witek-Krowiak
Daria Podstawczyk
nr katalogowy: 68145
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-5
Emisja lotnych związków organicznych i związków siarki w procesie utylizacji padłych zwierząt
Anna Chmielowiec-Korzeniowska
Leszek Tymczyn
Agata Drabik
Łukasz Krzosek Marcin Banach
Jolanta Pulit
nr katalogowy: 68141
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH