Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Bezpieczeństwo w Twoich rękach
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 91735
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2018-9
Technologie chemicznej obróbki powierzchni metali oparte na rozpuszczalnikach organicznych
Antonina Kozłowska
nr katalogowy: 115918
technologie bezściekowe
odtłuszczanie
fosforanowanie
usuwanie powłok lakierowych.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Drobnoustroje pod lupą
nr katalogowy: 38465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Zmywarki wózkowe Somengil - higiena i ekonomia
nr katalogowy: 94484
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Bezpieczne i ergonomiczne mycie przy użyciu węży
Stanisław Nieświec
nr katalogowy: 34575
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Zdrowy jak ryba
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 23956
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-3
Zastosowanie jonitów do sorpcji jonów amonowych z wodnych roztworów renianu(VII) amonu
KATARZYNA LESZCZYŃSKA-SEJDA
GRZEGORZ BENKE
KRYSTYNA ANYSZKIEWICZ
nr katalogowy: 33538
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-5
Zmywarki wózkowe Somengil - higiena i ekonomia
nr katalogowy: 97844
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Czynniki wpływające na jakość mycia naczyń Czyste zależności
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 97689
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Myjki pianowe i jakość piany
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sandra Masłowska
nr katalogowy: 86355
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-5
Niezawodne gratowanie, mycie i suszenie części w 15-sekundowym cyklu
nr katalogowy: 126451
CHŁODNICTWO 2017-12
Rozwiązania instalacji chłodniczych zwiększające efektywność energetyczną w mleczarniach
Stefan Reszewski
nr katalogowy: 111392
10.15199/8.2017.12.2
audyt energetyczny
oszczędności energii pierwotnej
uniknięta emisja CO2
odzysk ciepła
system free-cooling
energy audit
original energy savings
avoided emission of CO2
heat recovery
free-cooling
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Zmywarki wózkowe Somengil - czysta praca
nr katalogowy: 98566
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Czyste wytyczne
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 86442
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-11
Instalacje rurowe mycie w obiegu zamkniętym
Joanna Piepiórka
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 48044
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-11
Oddziaływania mechaniczne Joanna Piepiórka-Stepuk, Maciej Wawrzyniak, Dariusz Piotrowski
Joanna Piepiórka-Stepuk
Maciej Wawrzyniak
Dariusz Piotrowski
nr katalogowy: 102271
10.15199/65.2016.11.8
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2006-5
Mycie parą
nr katalogowy: 22575
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Posadzki w zakładach przemysłu spożywczego
Sylwia Mierzejewska
nr katalogowy: 67526
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-2
Mycie maszyn i urządzeń w przemyśle spożywczym
P.P. Lewicki
nr katalogowy: 14767
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Na zmywaku(I) Mycie naczyń
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
Zmyślne zmywanie(II) Mycie naczyń - organizacja zmywalni naczyń stołowych
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 18635
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
Błysk tkwi w szczegółach
SYLWIA MIERZEJEWSKA
nr katalogowy: 3998
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-6
Środek do czyszczenia szkła
Andrzej Bądkowski
nr katalogowy: 8086
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Odpowiedzi redakcji
nr katalogowy: 238
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-8
Mycie rąk ważne jak karabin
Robert Kozela
nr katalogowy: 8147
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Analiza i optymalizacja procesów mycia
nr katalogowy: 141093
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-4
Mycie naczyń w zmywarce nigdy nie było tak proste i tanie
nr katalogowy: 18606
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-4
Pracownik obory
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 59017
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-7
Mycie i dezynfekcja – efektywność i skuteczność działania środków myjących wobec drobnoustrojów
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 127262
środki myjące
surfaktanty
mycie
dezynfekcja
przetrwalniki
cleaning agents
surfactants
washing
disinfection
spores
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-6
Właściwa higiena
nr katalogowy: 132101
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2022-12
Analiza i optymalizacja procesów mycia
nr katalogowy: 141093
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Jak to jest z tą higieną dłoni, czyli która metoda mycia rąk jest lepsza i dlaczego?
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 132510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
Multi Washer – po prostu mycie niskim kosztem
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 147653
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Mycie płytowych wymienników ciepła
Joanna Piepiórka-Stepuk
nr katalogowy: 75466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-10
Mycie w systemie CIP
JOANNA PIEPIÓRKA
JAROSŁAW DIAKUN
nr katalogowy: 30675
OPAKOWANIE 2022-4
Antybakteryjne lakiery firmy Schur Flexibles
nr katalogowy: 137327
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
Nowoczesny system mycia zbiorników dla zakładów celulozowo-papierniczych
nr katalogowy: 39515
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2008-3
Jakie wymagania powinny spełniać posadzki w kuchniach przemysłowych
Henryk Pieczarowski
nr katalogowy: 37021
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Projektowanie higienizacji w zakładach przemysłu spożywczego
KATARZYNA GODLEWSKA
nr katalogowy: 24313
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-11
Dania z warzywniaka
EWA CZARNIECKA-SKUBINA
INGRID WACHOWICZ
nr katalogowy: 31173
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-10
Ręcznik bardziej higieniczny
nr katalogowy: 101388
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2013-3
Innowacyjne technologie i ur ządzenia stosowane w czyszczeniu cylindrów rastrowych i cylindrów for mowych wklęsłodrukowych
Elżbieta Włodarczyk
nr katalogowy: 75551
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-4
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 2 i 3 z 2011 r.)
nr katalogowy: 58874
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-4
Urządzenia do przygotowania powierzchni
nr katalogowy: 131292
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Posadzki przemysłowe wymagania higieniczno-sanitarne
JOANNA PIEPIÓRKA
IWONA MICHALSKA-POŻOGA
nr katalogowy: 37386
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-6
Badanie właściwości drukowych papierów makulaturowych pod kątem ich zastosowania do drukowania książek
STEFAN JAKUCEWICZ
ANETA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 36192
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-3
Wpływ zabiegów technologicznych na jakość mrożonek z grzybów jadalnych
EMILIA BERNAŚ
GRAŻYNA JAWORSKA
nr katalogowy: 25012
OPAKOWANIE 2022-4
Antybakteryjne lakiery firmy Schur Flexibles
nr katalogowy: 137327
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-10
Efektywne procesy pasteryzacji na urządzeniach Alfa Laval
nr katalogowy: 116669
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-9
Prawidłowe mocowanie obrabianych elementów poprawia efektywność czyszczenia
nr katalogowy: 122499
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Wydajne systemy CIP
nr katalogowy: 102287
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Jak to jest z tą higieną dłoni, czyli która metoda mycia rąk jest lepsza i dlaczego?
Piotr Kłosiński
nr katalogowy: 132510
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Multi Washer – efektywne mycie koszy
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127409
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-7-8
Multi Washer – efektywne mycie koszy
Adam Nurkowski
nr katalogowy: 127409
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Multi Washer - efektywne mycie koszy, forem i wózków
nr katalogowy: 121157
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-3
Wiadomości Wydarzenia
nr katalogowy: 125698
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-10
Zmywarki wózkowe - coraz bardziej popularne
nr katalogowy: 101136
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Efektywne mycie
Sławomir Sobkiewicz
nr katalogowy: 63447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Blendery na lata
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 53146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Jedno mieszadło ISO-MIX to realizacja różnych zadań w jednym zbiorniku
nr katalogowy: 55110
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wskazówki dotyczące profesjonalnego usuwania plam
Alessandro Conedera
nr katalogowy: 139931
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Mycie i dezynfekcja opakowań wielokrotnego użytku
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 71079
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Wpływ mycia wyporowego na zawartość ligniny i kwasu heksenuronowego w masie siarczanowej świerkowej
M. Mostafi zur Rahman
František Potucek
nr katalogowy: 116265
10.15199/54.2018.9.1
masa siarczanowa świerkowa
mycie wyporowe
kwas heksenuronowy
liczba kappa
lignina
spruce kraft pulp
displacement washing
hexenuronic acid
kappa number
lignin
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-7-8
Stosowanie najlepszych praktyk (BAT) w browarnictwie
Jędrzej KASPRZAK
nr katalogowy: 69443
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2013-6
Klasyka i nowoczesność w chemicznej obróbce metali
ELŻBIETA BŁACHOWICZ
nr katalogowy: 77091
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-4
Mycie enzymatyczne w przemyśle spożywczym
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 97876
10.15199/65.2016.4.7
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-1
Sterownik S7-200 i modem MD720-3
Rafał Lipowski
nr katalogowy: 50064
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-6
Regulacje prawne dotyczące mycia żywności
Aleksandra Jasieniak
nr katalogowy: 141059
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-7
Nowocześnie i skutecznie - pianowa technika mycia
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 107969
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Higiena personelu w produkcji żywności
Joanna Piepiórka Iwona Wojtasik-Kalinowska
nr katalogowy: 50154
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Pora na zmywanie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 47111
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
XYLEM DBA O BEZPIECZEŃSTWO ŻYWNOŚCI
nr katalogowy: 122458
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Myjnie parowe propozycją dla utrzymania czystości w sektorze przemysłowym
nr katalogowy: 118343
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2010-7-8
Ocena możliwości wykorzystania wody szarej
Jarosław Mucha
Andrzej Jodłowski
nr katalogowy: 52825
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2020-7-8
Mandat od Wód Polskich za mycie auta w rzece lub grodzenie działki przy wodzie?
nr katalogowy: 127542
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-3
Niech żyje, żyje nam – czyli jak utrzymać zmywarkę gastronomiczną w dobrej kondycji
nr katalogowy: 142319
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-10
Skuteczność na zmywaku
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 86992
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
Wyznaczenie kategorii ryzyka pracownika produkcji na stanowisku pracy, na którym możliwe jest wystąpienie atmosfery wybuchowej
Andrzej Milczarek
nr katalogowy: 72999
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-12
Higienizacja komór wędzarniczych
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111092
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2012-6
Mycie dwutlenkiem węgla
nr katalogowy: 72513
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-9
Bezpieczeństwo potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 54030
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-12
Pracownik myjni Część 2- Karta oceny ryzyka
nr katalogowy: 95596
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
ELEWACJA JAK Z FOLDERU
nr katalogowy: 62576
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-5
Częste mycie skraca życie
Ewa GÓRSKA
nr katalogowy: 59482
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-5
Mieszałka amputowała palce
Wojciech Dębski
nr katalogowy: 91169
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Strefa czystości
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 92436
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-4
Prowadź swój biznes, ona zajmie się zmywaniem
nr katalogowy: 142511
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-9
Termiczne formowanie tytanowych kontaktów omowych do węglika krzemu 4H-SiC
Norbert KWIETNIEWSKI
Jakub SZARAFIŃSKI
Mariusz SOCHACKI
Jan SZMIDT Wawrzyniec KASZUB
Tymoteusz CIUK
nr katalogowy: 122097
10.15199/48.2019.09.37
Ti/SiC
kontakty omowe
termiczne formowanie kontaktów.
Ti/SiC ohmic contacts
contacts thermal formation.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-6
Dokładne i powtarzalne pomiary objętości w zbiornikach magazynowych, odporne na zmiany gęstości cieczy
Mariusz Szwagrzyk
nr katalogowy: 60530
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-3
Pracownik obory
Iwona Romanowska-Słomka
nr katalogowy: 58168
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Groźny patogen
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 103518
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-11
Do wszystkiego JEDNA. Komorowa myjka Guggenberger
nr katalogowy: 94482
OPAKOWANIE 2021-6
Tresu MaxiPrint System oszczędza: czas, pieniądze, odpady, problemy
nr katalogowy: 132222
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 132877
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Detergenty do mycia naczyń w konsumenckich zmywarkach automatycznych
Damian Lisowski
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144972
10.15199/62.2023.9.5
chemia gospodarcza
związki powierzchniowo czynne
detergent do zmywarek
automatyczne mycie naczyń
household chemicals
surfactants
dishwasher detergent
automatic dishwashing
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Czyste innowacje
nr katalogowy: 115757
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-9
Myjki kabinowe VeLoX - mycie bez kompromisów
nr katalogowy: 115668
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Wulkanizator
Iwona Romanowska‑
Słomka
nr katalogowy: 51865
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Detergenty do mycia naczyń w konsumenckich zmywarkach automatycznych
Damian Lisowski
Elżbieta Sikora
nr katalogowy: 144972
10.15199/62.2023.9.5
chemia gospodarcza
związki powierzchniowo czynne
detergent do zmywarek
automatyczne mycie naczyń
household chemicals
surfactants
dishwasher detergent
automatic dishwashing
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-5
Z jak zranienia ostrymi narzędziami
Anna Szydlik
nr katalogowy: 84124
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
Ozon w przetwórstwie mięsnym
Robert Muszański
nr katalogowy: 71043
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-11
Higiena to nie tylko mycie, higiena to sposób na życie
Jerzy Głowacki
nr katalogowy: 55868
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-3
Ecolab i Manchester United podejmują współpracę dotyczącą konserwacji wyrobów
Vittorio Cianci
nr katalogowy: 138006
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1986-3
Ekstrakcyjne oczyszczanie antracenu
GRAŻYNA KĘSICKA
STANISŁAW TRYBUŁA
nr katalogowy: 108094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Szkło w restauracjach i barach W górę szkło
Ryszard Berent
nr katalogowy: 96463
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Prasy dwuwałowe w celulozowni
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 130100
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-1
Prasy dwuwałowe w celulozowni
Mariusz Reczulski
nr katalogowy: 130100
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Gronkowiec złocisty Patogeny bakteryjne w kuchni - Staphylococcus aureus
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 105499
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-11
Warstwy (Cr-Si)O nanoszone techniką magnetronową na CoSb3
Kinga Zawadzka
Elżbieta Godlewska
Krzysztof Mars
nr katalogowy: 64054
OPAKOWANIE 2013-7
Materiały i wyroby pochodzące z recyklingu a bezpieczeństwo żywności
MAŁGORZATA NOWACKA
DOMINIKA NIEMCZUK
nr katalogowy: 77730
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2010-10
Wybrane zastosowania techniki ultradźwiękowej w mechatronice
LESZEK KSIĄŻEK
PIOTR KLUK
nr katalogowy: 55005
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Higiena zgodnie z prawem
Joanna Obara
nr katalogowy: 96468
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-1
Charakterystyka ścieków kosmetycznych
Jan Bogacki
Piotr Marcinowski
Piotr Wiliński
Jeremi Naumczyk
nr katalogowy: 96361
10.15199/17.2016.1.5
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Przygotowanie magazynów do przyjęcia zboża
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 132877
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-5
Wskazówki dotyczące profesjonalnego usuwania plam
Alessandro Conedera
nr katalogowy: 139931
DOZÓR TECHNICZNY 2024-3
Problematyka mycia elementów obrabianych po operacjach docierania jednotarczowego powierzchni płaskich
Adam Barylski
nr katalogowy: 148953
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
WYBRANE PROBLEMY UTRZYMANIA CZYSTOŚCI I HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 145524
czystość i higiena w zakładach mięsnych
środki czystości
metody
sposoby i techniki mycia
cleanliness and hygiene in meat processing plants
cleaning agents
methods
ways and techniques of washing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Skuteczność koagulantów w usuwaniu wybranych zanieczyszczeń mikrobiologicznych i fizykochemicznych ze ścieków z przemysłu owocowo-warzywnego
Agnieszka Makara
Dominika Kmiecik
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 149457
10.15199/62.2024.7.7
ścieki
koagulanty
zanieczyszczenia mikrobiolo giczne
ChZT
mętność
wastewater
coagulants
microbiological contamination
COD
turbidity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-7
Skuteczność koagulantów w usuwaniu wybranych zanieczyszczeń mikrobiologicznych i fizykochemicznych ze ścieków z przemysłu owocowo-warzywnego
Agnieszka Makara
Dominika Kmiecik
Zygmunt Kowalski
nr katalogowy: 149457
10.15199/62.2024.7.7
ścieki
koagulanty
zanieczyszczenia mikrobiolo giczne
ChZT
mętność
wastewater
coagulants
microbiological contamination
COD
turbidity
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
STEINMETZ, czyli o tym, jak pewien niemiecki piekarz zapragnął zadbać o zdrowie narodu
Beata Marchand
nr katalogowy: 81746
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Niezbędne A,B,C...
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83249
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-2
Intelligent Control Unit for Ultrasonic Cleaning System
Paweł FABIJAŃSKI
Ryszard ŁAGODA
nr katalogowy: 65949
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Centralny System Mycia - fakty i mity
nr katalogowy: 67525
GAZETA CUKROWNICZA 2011-4
Biofilm w aspekcie przemysłu cukrowniczego
Jan Iciek
Joanna Biernasiak
Ilona Błaszczyk
nr katalogowy: 61686
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Postęp w higienizacji komór wędzarniczych
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 74702
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-2
Substancje dezynfekcyjne - co wybrać?
Wojciech Sienkiewicz
nr katalogowy: 74700
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Odkształcenia kół zębatych w procesie nawęglania niskociśnieniowego z hartowaniem w gazie pod wysokim ciśnieniem
Konrad Dybowski
Piotr Kula
Jacek Sawicki
Robert Pietrasik
nr katalogowy: 57104
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-12
Dlaczego korodują ekrany akustyczne?
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
LESZEK KOMOROWSKI
JERZY NOWORYTA
nr katalogowy: 102703
10.15199/40.2016.12.3
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-3
Odzież ochronna podczas pracy z rozpuszczalnikami
ELŻBIETA ŚMIAŁOGÓRSKA
ROBERT DROBINA
nr katalogowy: 97416
10.15199/60.2016.03.3
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Procesy membranowe w procesie uzdatniania wody
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 91994
10.15199/65.2015.6.2
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2015-9
Poprawa zwilżania za pomocą hydrofilowego środka powierzchniowego
Michael Bessel
Guillaume Jaunky
Mark Heekeren
nr katalogowy: 93874
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-7
Mycie komorowe stosowane w zakładach przetwórstwa mięsa
Joanna Piepiórka -Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 92608
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Fałszowanie żywności w XXI wieku: zagrożenia, wyzwania i zapobieganie
Agnieszka Wryk
nr katalogowy: 149392
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-8-9
Mycie, czyszczenie - a potem sprawdzenie Słów kilka o walidacji procesów mycia i dezynfekcji
Bartłomiej Koźniewski
nr katalogowy: 116218
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Posadzki w przemyśle mięsnym
Sylwia Mierzejewska
Joanna Piepiórka-Stepuk
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111829
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Chemiczne substancje myjące wykorzystywane w procesach mycia w przetwórstwie mięsa
Joanna Piepiórka-Stepuk
Sylwia Mierzejewska
Mariusz Wlazło
nr katalogowy: 111825
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-5
Mycie rąk a szkodliwe działanie wody na skórę
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 113808
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2014-5
Wpływ sposobu hartowania na wielkość odkształceń detali wykonanych ze stali 16MnCr5 nawęglanych niskociśnieniowo
KONRAD DYBOWSKI
PIOTR KULA
RADOMIR ATRASZKIEWICZ
BARTŁOMIEJ JANUSZEWICZ
ADAM RZEPKOWSKI
KRZYSZTOF JAKUBOWSKI
nr katalogowy: 86422
AURA 2014-7
Ochrona wód (5)
Elżbieta Tyralska-Wojtycza
nr katalogowy: 85250
CHŁODNICTWO 2012-12
Czystość mikrobiologiczna urządzeń chłodniczych wykorzystywanych w przemyśle spożywczym i gospodarstwach domowych
Anna Szosland-Fałtyn
Beata Bartodziejska
Joanna Królasik
Beata Paziak-Domańska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 73339
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
Jakość produktów wiśniowych dostępnych w handlu
Paulina Nowicka
Aneta Wojdyło
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 78965
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-7
Integrowane metody zwalczania szkodników w pustych magazynach
Stanisław Ignatowicz
nr katalogowy: 77655
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-12
Co kryją w sobie wytwory papiernicze z XVIII i XIX stulecia?
Tomasz Kozielec
nr katalogowy: 56600
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2016-6
Innowacyjne technologie ultradźwiękowe opracowane w Instytucie Tele- i Radiotechnicznym
Łukasz Krzemiński
Lucjan Nafalski
Bohdan Młynarski
Paweł Kogut
Krystian Król
Marcin Kiełbasiński
Piotr Kluk
Witold Kardyś
Marek Niemiec
Henryk Gostkowski
nr katalogowy: 99196
10.15199/13.2016.6.2
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-1
Okładziny ceramiczne i hydroizolacja w przelewach basenów
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 142562
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2023-1
Okładziny ceramiczne i hydroizolacja w przelewach basenów
Maciej Rokiel
nr katalogowy: 142562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-5
Robimy cydr – przygotowanie jabłek do tłoczenia
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 148564
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-12
Hazards connected with the presence of fluorine in the environment Zagrożenia wynikające z obecności fluoru w środowisku naturalnym
Elżbieta Kociołek-Balawejder
Marta K. Żebrowska
nr katalogowy: 81315
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-1
Concept of the plant for upgrading biogas to biomethane.Koncepcja instalacji do uzdatniania biogazu do biometanu
Alina Rejman-Burzyńska
Eugeniusz Jędrysik
Maksymilian Gądek
nr katalogowy: 73984
CHŁODNICTWO 2013-10
Dobra Praktyka Higieniczna i Dobra Praktyka Produkcyjna -; podstawowe systemy zapewnienia bezpieczeństwa żywności Część 2. Zapewnienie i monitoring higieny środowiska produkcji
Joanna Królasik
Anna Szosland -Fałtyn
nr katalogowy: 80074
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-6
System do monitorowania ruchu i zachowań osób starszych
Jerzy Kołakowski
Magdalena Berezowska
Karol Radecki
Vitomir Djaja -Jośko
Ryszard Michnowski
Jacek Cichocki
Anna Badawika
Łukasz Malicki
nr katalogowy: 92007
10.15199/59.2015.6.3
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-9
Trawienie plazmowe i ultradźwiękowe warstw tlenku indowocynowego (ITO) - Cz. I. Właściwości powierzchni warstw ITO
Aneta ARAŹNA
Krzysztof LIPIEC
Wojciech STĘPLEWSKI
nr katalogowy: 93281
10.15199/48.2015.09.57
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-2
Pectins. A useful raw material of plant origin. Production and uses Pektyny. Użyteczny surowiec pochodzenia roślinnego. Otrzymywanie i kierunki zastosowania
Hanna Pińkowska
Adrianna Złocińska
nr katalogowy: 89491
10.15199/62.2015.2.4
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowoczesne metody usuwania barwników syntetycznych ze ścieków przemysłowych
Małgorzata Deska
Piotr Zawadzki
nr katalogowy: 132564
10.15199/62.2021.7.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-7
Nowoczesne metody usuwania barwników syntetycznych ze ścieków przemysłowych
Małgorzata Deska
Piotr Zawadzki
nr katalogowy: 132564
10.15199/62.2021.7.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-10
Zastosowanie destylacji membranowej do oczyszczania zaolejonych ścieków
Marek Gryta
nr katalogowy: 122849
10.15199/62.2019.10.22
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2019-12
MULTIFUNCTION ULTRASONIC SYSTEM
Piotr Kluk
Witold Kardyś
Paweł Kogut
Marcin Kiełbasiński
Bohdan Młynarski
Łukasz Krzemiński
Lucjan Nafalski
nr katalogowy: 124238
10.15199/13.2019.12.1
Digitally Controlled Ultrasonic Power Supply
HMI
Ultrasonic Cleaning
Cutting
Drilling
Welding
cyfrowo sterowany generator ultradźwiękowy
HMI
technologie ultradźwiękowe
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-6
Wpływ przygotowania masy włóknistej na parametry eksploatacyjne maszyn tissue i użytkowe papierów higienicznych
Alicja Biel-Tyralska
Tomasz Tyralski
nr katalogowy: 126947
10.15199/54.2020.6.2
przygotowanie masy
papiery higieniczne
jakość formowania
dynamika deflokulacji i reflokulacji
stock preparation
tissue papers
formation of sheet quality
deflocculation and reflocculation dynamics
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Higieniczne ABC
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 119627
gastronomia
czystość i higiena
środki chemiczne
mycie
płukanie
dezynfekcja
odkamienianie
usuwanie przypaleń
czyszczenie
gastronomy
cleanliness and hygiene
chemical agents
washing
rinsing
disinfecting
descaling
removing burns
cleaning
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-4
Obniżenie potencjału drażniącego szamponów do włosów poprzez zastosowanie nowych surfaktantów o charakterze zwitterjonowym
Małgorzata Zięba
Artur Seweryn
Emilia Klimaszewska
Daria Wieczorek
nr katalogowy: 119569
10.15199/62.2019.4.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Próby zagospodarowania ścieków z wodnego oczyszczania pojemników po dodatkach do zapraw spajających
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 146567
10.15199/62.2023.12.15
ścieki z wodnego oczyszczania kanistrów
beczek lub pojemników
mielone szkło odpadowe
zestalanie odpadów
test TCLP
wastewater from aqueous treatment of canisters
drums or IBCs
ground waste glass
waste solidification
TCLP methodologies
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Wpływ sortowania i flotacji prowadzonych w warunkach laboratoryjnych na wybrane właściwości mas włóknistych ze zużytej tektury falistej
PIOTR WOJCIECHOWSKI
DARIUSZ DANIELEWICZ
nr katalogowy: 147989
10.15199/54.2024.3.2
zużyta tektura falista
sortowanie
flotacja
frakcja drobna
wydajność oczyszczania
czystość chemiczna i optyczna mas
old corrugated containers
screening
flotation
fines fraction
purification
pulps’ yield
chemical and optical purity of pulps
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-12
Próby zagospodarowania ścieków z wodnego oczyszczania pojemników po dodatkach do zapraw spajających
Terese Rauckyte-Żak
nr katalogowy: 146567
10.15199/62.2023.12.15
ścieki z wodnego oczyszczania kanistrów
beczek lub pojemników
mielone szkło odpadowe
zestalanie odpadów
test TCLP
wastewater from aqueous treatment of canisters
drums or IBCs
ground waste glass
waste solidification
TCLP methodologies
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH