Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-9
Nowa technologia zagospodarowania wieprzowych pozostałości poubojowych
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 150475
głowa wieprzowa odkostniona mechanicznie
technologia separacji
mrożenie
jakość
zagospodarowanie odpadu
frozen mechanically separated pig's head
separation technology
quality
waste management
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-9
Produkowanie wyrobów z udziałem mięsa odkostnionego mechanicznie
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 128138
jakość
charakterystyka i właściwości mięsa odkostnionego mechanicznie
przydatność przerobowa
aspekty żywieniowe i mikrobiologiczne
quality
characteristic and properties of mechanically separated meat
mechanically separated meat processability
nutrition and health aspects
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-3
Mięso oddzielone mechanicznie jako składnik przetworów mięsnych – opinie konsumentów
Aleksandra Bończak
Tomasz Florowski
Anna Florowska
Mirosław Słowiński
nr katalogowy: 136887
10.15199/65.2022.3.4
mięso oddzielone mechanicznie
przetwory mięsne
badania konsumenckie
mechanically separated meat
processed meat products
consumer research
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-7
Nowa technologia zagospodarowania korpusu drobiowego – nowa jakość mięsa odkostnionego mechanicznie
Joanna Markowska
Robert Słonina
Łukasz Majczak
Agata Bednarek
Paweł Boniecki
nr katalogowy: 149402
10.15199/65.2024.7.4
mięsa drobiowe odkostnione mechanicznie (mDom)
mrożenie
standardy jakościowe
bezpieczeństwo żywności
mechanically separated poultry meats (mDom)
freezing
quality standards
food safety
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2013-4
Examination of the microstructure and properties of austenitic-martensitic welded joint
GRZEGORZ MICHTA
WŁADYSŁAW OSUCH
ADAM KRUK
nr katalogowy: 79725
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2021/22
Anna Bugała
nr katalogowy: 140069
10.15199/64.2022.5.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Polski handel zagraniczny owocami mrożonymi w 2005 r.
A. Bugała
nr katalogowy: 20611
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2021 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 137301
10.15199/64.2022.2.4
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2022 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 142845
10.15199/64.2023.2.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-9-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2019/2020
Anna Bugała
nr katalogowy: 128791
10.15199/64.2020.9–10.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
CHŁODNICTWO 2019-1
Procedury badań samochodowych agregatów chłodniczych i chłodniczo-grzewczych zgodnie z umową ATP
Leszek Bednarczyk
Dorota Niedojadło
Bogdan Szczepański
nr katalogowy: 118909
10.15199/8.2019.1.2
umowa ATP
transport artykułów żywnościowych
transport w kontrolowanej temperaturze
agregat chłodniczy i grzewczy
agregat wielotemperaturowy
komora kalorymetryczna
wyznaczanie wydajności chłodniczej
ATP agreement
carriage of perishable foodstuffs
transport at controlled temperature
mechanically refrigerated and heated units
multi-temperature units
calorimetric box
cooling capacity test
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Import mrożonych owoców z Ukrainy
Anna Bugała
nr katalogowy: 147568
10.15199/64.2024.1.4
Ukraina
import
mrożone owoce
Ukraine
imports
frozen fruit
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi warzywami w 2005 r.
A. Bugała
nr katalogowy: 20613
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
CHŁODNICTWO 2013-6
Właściwości fizykochemiczne mięsa z królika podczas jego zamrażalniczego przechowywania
KATARZYNA KOZŁOWICZ
FRANCISZEK KLUZA
nr katalogowy: 77425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-3
Rynek mrożonych owoców i warzyw w 2018 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 119342
10.15199/64.2019.3.1
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2022/23
Anna Bugała
nr katalogowy: 144732
10.15199/64.2023.4.3
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2017/18
Anna Bugała
nr katalogowy: 116713
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Jakość mikrobiologiczna mrożonych owoców i warzyw i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 133182
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Wpływ produkcji owoców mrożonych na zmiany klimatu
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 138253
10.15199/64.2022.3.4
owoce mrożone
ślad węglowy produkcji
emisja CO2
zmiany klimatu
przetwórstwo owocowe
frozen fruit
carbon footprint of production
CO2 emissions
climate change
fruit processing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Online Calibration of Strain Gauge Based Force/Torque Sensor used for simple interaction human - manipulator
Mariusz KLIMEK
Adam KURNICKI
nr katalogowy: 147746
10.15199/48.2024.03.24
czujnik siła/moment
skalowanie online
metoda najmniejszych kwadratów
czujnik nisko kosztowy
Force Torque Sensor
Online Calibration
Least Squares Method
Low-Cost sensor
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-3
Ocena składu parówek na podstawie deklaracji producenta
Tomasz Żmijewski
Monika Modzelewska-Kapituła
nr katalogowy: 142574
10.15199/65.2023.3.5
parówki
skład surowcowy
skład chemiczny
jakość
sausages
ingredients
chemical composition
quality
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Development of interfaces for impaired users
Fernando MOITA
Rúben OLIVEIRA
Victor SANTOS
Marco SILVA
nr katalogowy: 65355
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Acceleration of touchless typing with head movements by limiting the set of potential characters
Adam NOWOSIELSKI
nr katalogowy: 102646
10.15199/48.2016.12.62
CHŁODNICTWO 2013-3
Wpływ lecytyn sypkich na krioprotekcję mrożonego mięsa i przetworów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
nr katalogowy: 75523
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-10
Handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w Polsce
Bożena Nosecka
nr katalogowy: 101686
10.15199/64.2016.10.1
CHŁODNICTWO 2015-7-8
Stabilność przechowalnicza barwy i tekstury parówek z mięsa mrożonego z dodatkiem krioprotektantów
Radosław Mostowski
Lucjan Krala
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewelina Brzozowska
nr katalogowy: 93062
10.15199/8.2015.7-8.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polski handel zagraniczny groszkiem mrożonym i konserwowym
Anna Bugała
nr katalogowy: 32221
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2016/17
Anna Bugała
nr katalogowy: 110180
10.15199/64.2017.10.1
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
export
import
production
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-9
Prediction of SAR of Electromagnetic Radiation due to Virtual Reality Headsets in the Human Head
Piyapat POUNGSRI
Tanaporn PECHRKOOL
Aphibal PRUKSANUBAL
Prayoot AKKARAEKTHALIN
nr katalogowy: 127829
10.15199/48.2020.09.35
SAR
Virtual Reality Headsets
Human Head
wirtualna rzeczywistość
współczynnik SAR
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Influence of metallic spectacle frame on SAR in the head of a mobile phone user
Paweł BIEŃKOWSKI
Paweł CAŁA
nr katalogowy: 81622
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zintegrowana głowica pomiarowa do badań metodą Barkhausena
Tomasz Garstka
Marlena Krakowiak
Marcin Kwapisz
nr katalogowy: 140360
10.15199/48.2022.11.30
Szum Barkhausena
badania nieniszczące
głowica pomiarowa
druk 3D
Barkhausen noise
non-destructive testing
measuring head
3D printing
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-11
Zintegrowana głowica pomiarowa do badań metodą Barkhausena
Tomasz Garstka
Marlena Krakowiak
Marcin Kwapisz
nr katalogowy: 140360
10.15199/48.2022.11.30
Szum Barkhausena
badania nieniszczące
głowica pomiarowa
druk 3D
Barkhausen noise
non-destructive testing
measuring head
3D printing
CHŁODNICTWO 2011-8
Krioprotekcyjny wpływ lecytyny na właściwości mrożonego mięsa
Radosław Mostowski
Anna Bagnowska
Lucjan Krala
nr katalogowy: 61703
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Profilograf do mechanicznego wyznaczania stopnia zużycia główki szyny podsuwnicowej
Henryk Bryś
Kazimierz Ćmielewski
Izabela Wilczyńska
nr katalogowy: 132847
10.15199/50.2021.8.1
niwelacja
tory podsuwnicowe
główka szyny
stopień zużycia
profilograf
przestrzenne położenie punktów kontrolowanych
leveling
crane tracks
rail head
degree of wear
profilograph
spatial location of controlled points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Profilograf do mechanicznego wyznaczania stopnia zużycia główki szyny podsuwnicowej
Henryk Bryś
Kazimierz Ćmielewski
Izabela Wilczyńska
nr katalogowy: 132847
10.15199/50.2021.8.1
niwelacja
tory podsuwnicowe
główka szyny
stopień zużycia
profilograf
przestrzenne położenie punktów kontrolowanych
leveling
crane tracks
rail head
degree of wear
profilograph
spatial location of controlled points
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-8
Profilograf do mechanicznego wyznaczania stopnia zużycia główki szyny podsuwnicowej
Henryk Bryś
Kazimierz Ćmielewski
Izabela Wilczyńska
nr katalogowy: 132847
10.15199/50.2021.8.1
niwelacja
tory podsuwnicowe
główka szyny
stopień zużycia
profilograf
przestrzenne położenie punktów kontrolowanych
leveling
crane tracks
rail head
degree of wear
profilograph
spatial location of controlled points
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2017 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 113419
10.15199/64.2018.4.4
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
exports
imports
production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-4-5
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2019 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 126504
10.15199/64.2020.4-5.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-4
Technologia wysokich lotów - wyświetlacze przezierne typu head-up stosowane w motoryzacji
HALSZKA KATARZYNA SKÓRSKA
nr katalogowy: 113471
wyświetlacz przezierny
motoryzacja
rzeczywistość rozszerzona
lotnictwo
HUD
see-through display
automotive industry
augmented reality
aeronautics
HUD
CHŁODNICTWO 2014-9-10
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na przemiany skrobi i teksturę chleba pszennego
IZABELLA KWAŚNIEWSKA-KAROLAK
LUCJAN KRALA
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
EWELINA BRZOZOWSKA
nr katalogowy: 87502
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-1
Wpływ okularów na ekspozycje głowy na pole elektromagnetyczne od popularnych systemów radiokomunikacyjnych pracujących w paśmie UHF
Paweł CAŁA
Paweł BIEŃKOWSKI
nr katalogowy: 88889
10.15199/48.2015.01.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-4
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2023/24
Anna Bugała
nr katalogowy: 150162
10.15199/64.2024.4.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-3
Opera mrożąca Czyli o tym, jak Chińczycy zafundowali nam najsłynniejszy włoski deser
Beata Marchand
nr katalogowy: 82618
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-6
ACCINO 2 - a microprocessor measurement system with IMEMS accelerometers and gyroscope for testing road restraint systems
PAWEŁ PAWŁOWSKI
ADAM DĄBROWSKI
nr katalogowy: 35625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Emisje gazów cieplarnianych w produkcji mrożonych produktów rolno-spożywczych
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 139164
10.15199/65.2022.8.4
ślad węglowy
żywność mrożona
emisja gazów cieplarnianych
carbon footprint
frozen food
greenhouse gas emissions
CHŁODNICTWO 2005-11
Technologia przechowalnicza. Trwałość mrożonego pora podczas przechowywania
Tomasz Puszta
Piotr Palich
nr katalogowy: 8725
CHŁODNICTWO 2018-6
Stabilność antocyjanów w wybranych mrożonych owocach
Tomasz Pukszta
Anna Platta
nr katalogowy: 117862
10.15199/8.2018.6.3
antocyjany
stabilność barwników
mrożone owoce
anthocyanins
stability of dyes
frozen fruits
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Attenuation properties of health protection accessories during mobile phone exposure on the human head phantom
Katarina HAMZA SLADICEKOVA
Jakub MISEK
Viera JAKUSOVA
Romana ULBRICHTOVA
Marcel VETERNIK
Daniel PARIZEK
Jan JAKUS
nr katalogowy: 138632
10.15199/48.2022.08.12
pole elektromagnetyczne
.telefon komórkowy
tłumienie pola
electromagnetic field exposure
mobile phone
personal protective accessories
electromagnetic hypersensitivity.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-8
Attenuation properties of health protection accessories during mobile phone exposure on the human head phantom
Katarina HAMZA SLADICEKOVA
Jakub MISEK
Viera JAKUSOVA
Romana ULBRICHTOVA
Marcel VETERNIK
Daniel PARIZEK
Jan JAKUS
nr katalogowy: 138632
10.15199/48.2022.08.12
pole elektromagnetyczne
.telefon komórkowy
tłumienie pola
electromagnetic field exposure
mobile phone
personal protective accessories
electromagnetic hypersensitivity.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2020 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 131478
10.15199/64.2021.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w 2020 r.
Anna Bugała
nr katalogowy: 131478
10.15199/64.2021.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2007-3-4
Microstructure of mechanically alloyed Nb15Al10Ti
MAGDALENA ROZMUS
MAREK BLICHARSKI
STANISŁAW DYMEK
nr katalogowy: 27545
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Zmiany w handlu zagranicznym mrożonymi owocami i warzywami w 2023 r
Anna Bugała
nr katalogowy: 148471
10.15199/64.2024.2.5
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruits and vegetables
production
exports
imports
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-8
Jakość mrożonych owoców dostępnych w krajowym obrocie handlowym
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 150103
10.15199/65.2024.8.6
mrożone owoce
standardy jakościowe
parametry f izykochemiczne
pestycydy
frozen fruit
quality standards
physico-chemical parameters
pesticides
CHŁODNICTWO 2011-3
Jakość mrożonych truskawek dostępnych w gdyńskich hipermarketach
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 58372
DOZÓR TECHNICZNY 2023-4
Fałszywe aktualizacje systemu Windows – to może być atak ransomware
nr katalogowy: 144674
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-4
Specimen-specific finite element models of human head obtained with mesh-morphing
Robert SZMURŁO
Jacek STARZYŃSKI
nr katalogowy: 43915
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-10
The impact of the texture and the roughness of the surface on the results of tests executed with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80183
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-3
Kinematic chains of branched head positioning system of hard disk drives
Tomasz TRAWIŃSKI
nr katalogowy: 58556
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-10
Wpływ procesu mrożenia na zdolności przeciwutleniające wybranych owoców
Iwona Drożdż
Agnieszka Łakomiec
Tadeusz Tuszyński
nr katalogowy: 54909
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Zmiany zawartości i aktywności związków biologicznie czynnych w czerwonej porzeczce podczas zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 96539
10.15199/8.2016.1-2.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-11
A study of the influence of external factors on the temperature control process of a 3D printer head in FDM technology
Robert Grolik
Michał Góra
Mateusz Góra
Mateusz Dyląg
nr katalogowy: 134135
10.15199/48.2021.11.23
Wytwarzanie addytywne
Druk 3D
Technologia FDM
Regulacja temperatury
Additive manufacturing
3D printing
FDM technology
Temperature regulation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Koszty ogólne zarządu – przegląd metod określania wartości roszczeń wykonawców z tytułu opóźnień
Michał Juszczyk
nr katalogowy: 141196
10.15199/33.2022.12.26
koszty ogólne zarządu
przedsiębiorstwo budowlane
koszty pośrednie
koszt wytworzenia
roszczenia
opóźnienia.
head office overheads
construction company
indirect costs
production costs
claims
delays.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Koszty ogólne zarządu – przegląd metod określania wartości roszczeń wykonawców z tytułu opóźnień
Michał Juszczyk
nr katalogowy: 141196
10.15199/33.2022.12.26
koszty ogólne zarządu
przedsiębiorstwo budowlane
koszty pośrednie
koszt wytworzenia
roszczenia
opóźnienia.
head office overheads
construction company
indirect costs
production costs
claims
delays.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Koszty ogólne zarządu – przegląd metod określania wartości roszczeń wykonawców z tytułu opóźnień
Michał Juszczyk
nr katalogowy: 141196
10.15199/33.2022.12.26
koszty ogólne zarządu
przedsiębiorstwo budowlane
koszty pośrednie
koszt wytworzenia
roszczenia
opóźnienia.
head office overheads
construction company
indirect costs
production costs
claims
delays.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2005-3
INFORMACJE
nr katalogowy: 12218
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 78976
CHŁODNICTWO 2013-12
Ocena możliwości matematycznego opisu zmian wielkości wycieku rozmrażalniczego mrożonych owoców w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 81216
CHŁODNICTWO 2012-9
Wpływ blanszowania na wybrane wyróżniki jakości przechowywanych zamrożonych korzeni chrzanu
Dariusz Góral
Franciszek Kluza
Katarzyna Kozłowicz
nr katalogowy: 71022
CHŁODNICTWO 2011-5
Właściwości funkcjonalne mrożonego mięsa króliczego
ILONA GAŁĄZKA-CZARNECKA
LUCJAN KRALA
nr katalogowy: 59731
CHŁODNICTWO 2016-11
Ocena stabilności barwników chlorofilowych i karotenoidowych w czasie przechowywania mrożonego szpinaku
Tomasz Pukszta
Aneta Ocieczek
Dagmara Grygiel
nr katalogowy: 102543
10.15199/8.2016.11.1
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Zimno i zdrowo
nr katalogowy: 120186
frozen vegetables
nutritional value
heat treatment
culinary preparation
dishes.
mrożonki warzywne
wartość odżywcza
obróbka termiczna
wykorzystanie kulinarne
potrawy.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-3
The Electromagnetic Field Parallel Cluster Simulation on an Anatomic Human Head Model
Wojciech WALENDZIUK
Eugeniusz TARASOW
Adam IDZKOWSKI
nr katalogowy: 50446
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Konkursy
nr katalogowy: 143105
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-8
Algorytmy rozpoznawania ruchów głowy w elektronicznym interfejsie człowiek-komputer
Anna BOROWSKA-TERKA
Paweł STRUMIŁŁO
nr katalogowy: 108547
10.15199/48.2017.08.35
elektroniczny interfejs człowiek-maszyna
rozpoznawanie gestów
czujniki inercyjne
IMU
MEMS
electronic human-machine interface
gesture recognition
inertial sensors
IMU
MEMS
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-2
Wpływ zamrażalniczego przechowywania na wybrane cechy jakościowe owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 148053
10.15199/61.2024.2.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
mrożenie
tekstura
jakość
gluten-free oat bread
transglutaminase
freezing
texture
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-2
Jakość mrożonych owoców w kontekście zapewnienia bezpieczeństwa żywności i konsumenta
Joanna Markowska
Anna Drabent
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 147266
10.15199/65.2024.2.3
mrożone owoce
standardy jakościowe
środki kontroli
bezpieczeństwo żywności
frozen fruit
quality standards
control measures
food safety
CHŁODNICTWO 2008-8
Kinetyka zmian właściwości antyoksydacyjnych brokułów w czasie zamrażalniczego przechowywania
JOLANTA KLIMCZAK
ZBIGNIEW IRZYNIEC
nr katalogowy: 37308
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Zawartość związków fenolowych w produktach z truskawek oferowanych w handlu
Jan Oszmiański
Aneta Wojdyło
nr katalogowy: 34812
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2012-11
WYTWARZANIE MATERIAŁÓW TERMOELEKTRYCZNYCH NA OSNOWIE ZWIĄZKU Bi2Te3 TECHNIKĄ SPIEKANIA PLAZMOWEGO
ADRIANA WRONA
MARIUSZ STASZEWSKI
JACEK MAZUR
MAŁGORZATA KAMIŃSKA MARCIN LIS MAŁGORZATA OSADNIK KATARZYNA BILEWSKA
nr katalogowy: 72443
CHŁODNICTWO 2011-7
Wpływ wieku koni na zmiany właściwości hydratacyjnych mięsa końskiego w czasie chłodniczego i zamrażalniczego przechowywania
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 61208
CHŁODNICTWO 2010-12
Zmiany właściwości fizyko-chemicznych mięsa chłodzonego i mrożonego w zależności od wieku koni
RENATA STANISŁAWCZYK
MARIUSZ RUDY
nr katalogowy: 56447
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-3
Dependence of the head-related transfer function on pinna flare angle
PRZEMYSŁAW PLASKOTA
ANDRZEJ B. DOBRUCKI
nr katalogowy: 41975
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Analysis of 3D head rotations for eye tracking calibration in large computer monitors
Oleksii Hyka
Andres Vejar
nr katalogowy: 141402
10.15199/48.2023.01.56
Visual detection
eye-tracking
calibration.
Detekcja wzrokowa
śledzenie wzroku
kalibracja.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-1
Analysis of 3D head rotations for eye tracking calibration in large computer monitors
Oleksii Hyka
Andres Vejar
nr katalogowy: 141402
10.15199/48.2023.01.56
Visual detection
eye-tracking
calibration.
Detekcja wzrokowa
śledzenie wzroku
kalibracja.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Niektóre aspekty jakości i mikrobiologicznego zanieczyszczenia świeżych i mrożonych pieczarek
Janusz Czapski
nr katalogowy: 32220
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Najczęściej występujące zagrożenia mikrobiologiczne w mrożonych produktach spożywczych
Aleksandra Antoszewska
Joanna Kowalska
Maja Ławrynowicz-Paciorek
Dorota Korsak Elżbieta Maćkiw
nr katalogowy: 126051
10.15199/65.2020.4.6
żywność
produkty mrożone
zagrożenia mikrobiologiczne
patogeny
food
frozen products
microbiological hazard
pathogens
CHŁODNICTWO 2020-6
Jakość mikrobiologiczna mrożonych surowców roślinnych i sposoby jej poprawy
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
Alicja Napiórkowska
nr katalogowy: 129736
10.1599/8.2020.6.1
jakość mikrobiologiczna
mrożonki
owoce
warzywa
microbiological quality
frozen food
fruit
vegetables
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2004-8-9
Modele głowy na potrzeby lokalizacji ośrodków pobudzenia w mózgu
M. Orzechowski
Z. Dunajski
nr katalogowy: 1086
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-11
Level(s) - building sustainability performance
nr katalogowy: 117072
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-11
Investigation of the temperature influences on capacitive sensor materials
Stefan GEBHARDT
Gernot SCHEINERT
Hermann UHLMANN
nr katalogowy: 31259
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021
nr katalogowy: 132677
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12b
Model obwodowy dwuuzwojeniowego silnika VCM dla systemów pozycjonowania głowic dysków twardych
Tomasz TRAWIŃSKI
Krzysztof KLUSZCZYŃSKI
Wojciech KOŁTON
nr katalogowy: 64322
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-4
Propozycja nowych wymagań świetlnych dla urządzeń oświetlania głównego tramwaju
Krzysztof STYPUŁKOWSKI
nr katalogowy: 59136
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
Metody Lagrange'a i Newtona-Eulera w formułowaniu równań dynamiki systemów pozycjonowania głowic HDD
Tomasz TRAWIŃSKI
nr katalogowy: 56646
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2019-8
Contribution to the construction of the riveting tool and its verification under laboratory conditions
Ján MORAVEC
nr katalogowy: 121797
10.15199/24.2019.8.9
riveting
rivet tools
forming
nitowanie
narzędzia do nitowania
kształtowanie
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
WPŁYW POLA PROMIENIOWANEGO PRZEZ TELEFON KOMÓRKOWY NA SAR I PRZYROSTY TEMPERATURY W GŁOWIE CZŁOWIEKA
Anna Witenberg
Maciej Walkowiak
nr katalogowy: 101787
10.15199/59.2016.6.63
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Zawsze świeże i pachnące
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112122
mrożenie
pieczywo
jakość
odroczony wypiek
gastronomia
freezing
bread
quality
postponed baking method
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Talent, osobowość i charyzma
nr katalogowy: 128553
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Talent, osobowość i charyzma
nr katalogowy: 128553
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-2
Maszyna indukcyjna dwustronnie zasilana bez styków ślizgowych dla małych elektrowni wodnych i wiatrowych
Marek ADAMOWICZ
nr katalogowy: 41242
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of Sn, Fe and Ag addition on amorphization and thermal stability of mechanically alloyed CuTiZrNi alloys
DARIUSZ OLESZA K
SYLWIA DĄBROWSKA
TADEUSZ KULI K
nr katalogowy: 52721
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-4
3D field analysis of amorphous modular transformer under short circuit
Bronisław TOMCZUK
Dariusz KOTERAS
nr katalogowy: 25140
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Drive systems of magnetic disks as mechatronic systems - overview of research issues and perspectives for further development
Tomasz TRAWIŃSKI
Krzysztof KLUSZCZYŃSKI
nr katalogowy: 71335
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Estimation of dynamic loads in an electrohydraulic complex at different laws of supply voltage frequency variation
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viktoriya KOVALCHUK
Tetyana KORENKOVA
Abdelmajid BERDAI
nr katalogowy: 103230
10.15199/48.2017.01.58
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
POLISH TECHNICAL REVIEW 2024-1
MYCOTOXINS IN CEREAL GRAIN AS A RESULT OF INFECTION OF CEREALS BY FUSARIUM FUNGI
Marcin RÓŻEWICZ
nr katalogowy: 147956
10.15199/180.2024.1.2
mycotoxins
fungal diseases of cereals
fusarium head blight
cereal grain
food safety
toxicity
mykotoksyny
choroby grzybowe zbóż
fuzarioza kłosów
ziarno zbóż
bezpieczeństwo żywnościowe
toksyczność
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021
nr katalogowy: 132677
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-7-8
Systemy i zastosowania rzeczywistości rozszerzonej
HALSZKA KATARZYNA SKÓRSKA
nr katalogowy: 108355
10.15199/148.2017.7-8.7
rzeczywistość rozszerzona
AR
wyświetlacze HMD
wyświetlacze przezierne
head-up
augmented reality
AR
head-mounted display
see-through display
head-up display
OPAKOWANIE 2018-1
Linia pakująca do mrożonych dań gotowych
nr katalogowy: 111851
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-2
ZAMRAŻANIE MIĘSA
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 136298
zamrażanie
przechowywanie zamrażalnicze
zmiany zamrażalnicze
rozmrażanie
freezing
frozen storage
changes caused by freezing
defrosting
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-7
WYKORZYSTANIE PRZEROBOWE mięsa mrożonego
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 144002
zamrażanie
rozmrażanie
zmiany jakościowe zamrożonego mięsa
freezing
defrosting
changes in the quality of frozen meat
CHŁODNICTWO 2019-1
Zmiany jakościowe zachodzące w żywności pod wpływem działania niskiej temperatury
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 118905
10.15199/8.2019.1.1
niska temperatura
zamrażanie
zmiany jakości
mięso
pieczywo
truskawki
low temperature
freezing
quality changes
meat
bread
strawberr
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-II
Active source localization in 3D BEM multilayer model
Konrad NITA
nr katalogowy: 30399
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Method of measuring luminance distribution within the visual work field
Marek GRUSZEWSKI
nr katalogowy: 25702
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Robot measuring head for automated Barkhausen Noise testing
Tomasz GARSTKA
Marcin KWAPISZ
Marlena KRAKOWIAK
Sylwester SAWICKI
nr katalogowy: 150758
10.15199/48.2024.10.32
Barkhausen noise
non-destructive testing
measuring head
robotization
3D printing
Szum Barkhausena
badania nieniszczące
głowica pomiarowa
robotyzacja
druk 3D
CHŁODNICTWO 2013-9
Air Products pomaga polskim producentom żywności zaspokoić rosnące zapotrzebowanie na mrożone metodą IQF pojedyncze porcje mięsa, wędliny w plasterkach oraz dania gotowe
nr katalogowy: 79215
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 104981
CHŁODNICTWO 2012-12
Kinetyka degradacji barwników chlorofilowych w czasie zamrażalniczego przechowywania warzyw
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 73338
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2007-5
Comparison of the measuring techniques used in UV-VIS spectrometers
Marian GILEWSKI
nr katalogowy: 25689
OPAKOWANIE 2007-I
The Importance of UV Reflecter Geometry for Curing Inks and Coatings
nr katalogowy: 25082
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
Konkursy
nr katalogowy: 143105
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-7
Rozruch silnika synchronicznego z rozdzielonymi uzwojeniami stojana i mikroprocesorowo sterowanym blokiem zasilania wzbudzenia
Marian HYLA
nr katalogowy: 114684
10.15199/48.2018.07.44
silnik synchroniczny
sterowanie mikroprocesorowe
rozruch asynchroniczny
uzwojenia rozdzielone
synchronous motor
microprocessor control
asynchronous start-up
separated windings
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-26
Dwa systemy - jedno urządzenie freshline dm
nr katalogowy: 81713
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-2
Ocean waves energy converter - Wave Dragon MW
Marian KAŹMIERKOWSKI
Marek JASIŃSKI
Hans Ch. SORENSEN
nr katalogowy: 33428
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2009-11
Infl uence of the passive fi lm chemical composition and residual stresses on the microelectrochemical behaviour of duplex stainless steels in sodium chloride media
VINCENT VIGNAL
OLIVIER DELRUE
OLIVIER HEINTZ
JÉRÔME PEULTIER
nr katalogowy: 47975
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
System opomiarowania jako narzędzie do wyznaczania śladu węglowego produkcji na przykładzie mrożonej cebuli
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
nr katalogowy: 144733
10.15199/64.2023.4.4
ślad węglowy
mrożone warzywa
system opomiarowania linii produkcyjnej
carbon footprint
frozen vegetables
production line metering system
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-11b
Ocena stanu technicznego rdzenia oraz uzwojeń transformatora energetycznego w stanie pracy nieustalonej
Sebastian BORUCKI
Andrzej CICHOŃ
Jan SUBOCZ
Eugeniusz KORNATOWSKI
nr katalogowy: 55771
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-8
Smoothing, identification and control of separated electrical power subsystems
Janusz HALAWA
Anna TRZMIELAK-STANISŁAWSKA
nr katalogowy: 53740
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-4
Pico hydro generator as an effective source of renewable energy
Sebastian RÓŻOWICZ
Zbigniew GORYCA
Grzegorz PECZKIS
Andrzej KORCZAK
nr katalogowy: 119508
10.15199/48.2019.04.37
turbina wodna
energia
generator
ochrona środowiska
cieki wodne. .
water turbine
energy
hydro generator
environmental protection
watercourses.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-3
Tunel zamrażalniczy Freshline DM łączy dwa systemy zamrażania żywności w jednym urządzeniu
nr katalogowy: 50734
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-3
Zmiany barwy i tekstury hamburgerów o różnej zawartości tłuszczu podczas zamrażalniczego przechowywania
Radosław Mostowski
Izabella Kwaśniewska-Karolak
nr katalogowy: 112889
CHŁODNICTWO 2010-4
Stabilność oksydacyjna przetworów z mięsa wieprzowego bez dodatku azotanów w czasie zamrażalniczego przechowywania
Lucjan Krala
Anna Bagnowska
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51211
CHŁODNICTWO 2013-8
Efekt działania transglutaminazy na właściwości reologiczne ciasta pszennego podczas zamrażalniczego przechowywania
Iwona Kasprzyk
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
Krzysztof Egierski
nr katalogowy: 78739
CHŁODNICTWO 2013-4
Zmiany oceny sensorycznej zamrożonych warzyw w czasie przechowywania
Tomasz Pukszta
nr katalogowy: 76115
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Time Varying Impulse Response Representing First Order PMD Effects of a Single Mode Fibre Optic Link with Polarization Scramblers
Zbigniew LACH
nr katalogowy: 74860
CHŁODNICTWO 2010-5
Wrażliwość wiśni mrożonych na fluktuacje temperatury składowania
Lucjan Krala
Ilona Gałązka -Czarnecka
Zbigniew Irzyniec
nr katalogowy: 51926
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2008-6
Finite elements analysis of the dynamic equivalent model in superfinishing process
MARIAN BUNEA
GABRIELA NEŞTIAN
VICTOR GHIZDAVU
PETRU FUNAR
nr katalogowy: 40509
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-12
Koszty ogólne zarządu – przegląd metod określania wartości roszczeń wykonawców z tytułu opóźnień
Michał Juszczyk
nr katalogowy: 141196
10.15199/33.2022.12.26
koszty ogólne zarządu
przedsiębiorstwo budowlane
koszty pośrednie
koszt wytworzenia
roszczenia
opóźnienia.
head office overheads
construction company
indirect costs
production costs
claims
delays.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Nowy Mistrz Polski Sommelierów
nr katalogowy: 149492
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2016-8
Próby mechanicznego dzielenia złomowanych szyn kolejowych
Janusz TOMCZAK
Zbigniew PATER
Tomasz BULZAK
nr katalogowy: 100068
10.15199/24.2016.8.15
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-8
Nanostructural TiN/Cu coatings deposited from the separated plasma flows
Svetlana D. LATUSHKINA
Dmitiy V. KUIS
Alexey G. ZHIZHCHENKO
Olga I. POSYLKINA
Olga Y. PISKUNOVA
Marek OPIELAK
nr katalogowy: 100008
10.15199/48.2016.08.47
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2019-2
GŁOWICA DO NANOSZENIA MIESZANKI ELASTOMEROWEJ NA TAŚMĘ W LINII TECHNOLOGICZNEJ
Stanisław KOZIOŁ
Krzysztof MATECKI
Tomasz SAMBORSKI
Andrzej ZBROWSKI
Grzegorz BĄBA
nr katalogowy: 120842
laminowanie
kompozyt tkaninowo elastomerowy
technologia łączenia
absorpcja energii
laminating
textile-elastomer composite
gluing technology
energy absorption
CHŁODNICTWO 2010-4
Air Products wprowadza w całej Europie nowy tunel zamrażalniczy Freshline DM
nr katalogowy: 51205
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-10
The process of simulation system modeling of automatic band tension stabilization in a permanent hot zinc-plating line in dynamic modes
Olessya YUCHSHENKO
Waldemar WÓJCIK
nr katalogowy: 87466
10.12915/pe.2014.10.50
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-9a
Metrologiczne aspekty w projektowaniu obwodów magnetycznych
Jerzy KWAŚNIEWSKI
Hubert RUTA
nr katalogowy: 62312
RUDY I METALE NIEŻELAZNE 2010-6
SPĘCZANIE GŁOWY SZYNY S60 Z FRAGMENTEM ŚRODNIKA
GRZEGORZ SAMOŁYK
ZBIGNIEW PATER
nr katalogowy: 52514
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-10
Modelowanie samochodowych projektorów oświetleniowych z zastosowaniem źródeł światła typu LED
Janusz W. MAZUR
nr katalogowy: 55198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Urządzenie laserowe do naświetlania masek przeciwlutowych
Jerzy MIZERACZYK
Robert BARBUCHA
Mateusz TAŃSKI
Marek KOCIK
nr katalogowy: 100519
10.15199/48.2016.09.31
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-1-2
Fizycy w gastronomii
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 96448
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
CHŁODNICTWO 2022-5
Żywność chłodzona i mrożona - wady i zalety
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 140322
10.1599/8.2022.5.1
jakość mikrobiologiczna
chłodzenie
mrożenie
psychrofile
mięso
enzymy
microbiological quality
cooling
freezing
psychrophiles
meat
enzymes
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Development of Pumping-type for Turgo Impulse Micro Hydroelectric System in Emergency Power Supply
Somchai ARUNRUNGRUSMI
Rintaro NISHIHARA
Toshio BOUNO
Toshifumi YUJI
Wittawat POONTHONG
Narong MUNGKUNG
Noritsugu KAMATA
Surachai THAMMAYARIT
nr katalogowy: 147086
10.15199/48.2024.01.06
turgo impulse
micro-hydroelectric
water flow
disaster
impuls turgo
mikroelektrownia wodna
przepływ wody
katastrofa
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
Identification of electrohydraulic complex parameters using instantaneous power components
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Viktoriya KOVALCHUK
Tetyana KORENKOVA
nr katalogowy: 81603
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Szybkie, wstępne wyznaczanie płaszczyzny symetrii głowy na podstawie obrazów pochodzących z tomografii komputerowej
Artur KOS
Andrzej SKALSKI
Tomasz ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 84463
10.12915/pe.2014.05.025
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
WARTOŚCI SAR W GŁOWIE CZŁOWIEKA WYWOŁANE PRZEZ ANTENĘ POBUDZONĄ KRÓTKIM IMPULSEM PRĄDOWYM
Anna Witenberg
Maciej Walkowiak
Katarzyna Jagodzińska
nr katalogowy: 101941
10.15199/59.2016.8-9.88
OPAKOWANIE 2009-I
Turkish Packaging Industry
Aslihan Arikan
nr katalogowy: 42497
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-1
Properties of loss components in electrical steel with Goss texture
Wojciech A. PLUTA
nr katalogowy: 41117
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-9
Electromagnetic isotope separation in nuclear and solid state physics
DARIUSZ MĄCZKA
MARCIN TUREK
JAROSŁAW ZUBRZYCKI
nr katalogowy: 46893
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-6
Inductance of a long two-rectangular busbar single-phase line
Zygmunt PIĄTEK
Bernard BARON
Tomasz SZCZEGIELNIAK
Dariusz KUSIAK
Artur PASIERBEK
nr katalogowy: 77599
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-4
Single-chamber HPGQ vacuum furnace with quenching efficiency comparable to oil
Maciej Korecki
Józef Olejnik
Zbigniew Szczerba
Michał Bazel
nr katalogowy: 57130
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-5
Analiza możliwości przesuwu kolumny akceleratora śródoperacyjnego w celu ułatwienia pozycjonowania głowicy
MARCIN TERKA
EWA KULCZYCKA
JADWIGA WILCZEK
RYSZARD SZYMAŃSKI
WITOLD ZAWADA
BRONISŁAW KOŁODZIEJCZYK
nr katalogowy: 126463
10.15199/148.2020.5.1
akcelerator śródoperacyjny
radioterapia
stateczność
intraoperative accelerator
radiotherapy
stability
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-8
Concept and implementation of H-V goniophotometer for fast measurement of luminous intensity distribution in C-? system
Marcin LEGIERSKI
Piotr MICHAŁEK
nr katalogowy: 127348
10.15199/48.2020.08.16
lighting technology
goniophotometer
fast luminous intensity distribution measurement
technika świetlna
goniofotometr
szybkie pomiary rozsyłu światłości
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
The impact of the colour of the surface on the results of measurements taken with the use of a triangular laser head
Andrzej ZBROWSKI
nr katalogowy: 80853
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-12
Monolithic model of induction shrink fit for high-speed tools
Lukáš KOUDELA
Václav KOTLAN
Ivo DOLEŽEL
nr katalogowy: 88174
10.12915/pe.2014.12.31
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-11a
Wizualizacja rozkładu potencjałów EEG w zastosowaniu do asynchronicznego interfejsu mózg-komputer
Andrzej MAJKOWSKI
Marcin KOŁODZIEJ
Remigiusz Jan RAK
nr katalogowy: 72093
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH