Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
System ADC i etykiety logistyczne usprawniają i przyspieszają transport artykułów żywnościowych
M. Kizyn
nr katalogowy: 7134
CHŁODNICTWO 2020-6
Zmiany zapisów umowy ATP dotyczącej transportu szybko psujących się artykułów żywnościowych, a aktualna wersja regulacji (lata 2015 – 2020
Dorota Niedojadło
Bogdan Szczepański
nr katalogowy: 129739
10.1599/8.2020.6.2
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane punkty ryzyka transportowanych produktów żywnościowych
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 108062
standardy GS1
transport
system automatycznego gromadzenia danych
identyfikowalność
analiza procesowa
BPMN
Globalny Standard Traceability
GS1 standards
transport
Automatic Data Capture
ADC
traceability
process analysis
Business Process Model and Notation
Global Traceability Standard
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-9
Transport chłodniczy półtusz, mięsa i wyrobów gotowych
Beata Grabowska
nr katalogowy: 86625
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-4
Przegląd czasopism polskich
nr katalogowy: 1617
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-7
POLSKA-UNIA-ŚWIAT
nr katalogowy: 14871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-7
Zmiany w handlu detalicznym i hurtowym
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 78237
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Znaczenie centrów dystrybucyjnych i logistycznych na rynku artykułów żywnościowych
U. Ktosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 7166
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-5
Dodatki funkcjonalne do żywności. Geneza i perspektywy
A. Rutkowski
nr katalogowy: 20806
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-6
Spożycie produktów zbożowych w Polsce
Marlena PIEKUT
nr katalogowy: 14069
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-10
Wdrażanie unijnych form regulacji rynku przez polskie mleczarstwo
A. Kozłowski
nr katalogowy: 7193
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-7
Transport zewnętrzny w przemyśle spożywczym
Radosław Sutkowski
nr katalogowy: 69908
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Chleb i produkty zbożowe, jako pożywienie Polaków w XXI wieku
Mieczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 12611
CHŁODNICTWO 2019-1
Procedury badań samochodowych agregatów chłodniczych i chłodniczo-grzewczych zgodnie z umową ATP
Leszek Bednarczyk
Dorota Niedojadło
Bogdan Szczepański
nr katalogowy: 118909
10.15199/8.2019.1.2
umowa ATP
transport artykułów żywnościowych
transport w kontrolowanej temperaturze
agregat chłodniczy i grzewczy
agregat wielotemperaturowy
komora kalorymetryczna
wyznaczanie wydajności chłodniczej
ATP agreement
carriage of perishable foodstuffs
transport at controlled temperature
mechanically refrigerated and heated units
multi-temperature units
calorimetric box
cooling capacity test
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-9
Genetycznie zmodyfikowane rośliny - możliwości wykorzystania
Tomasz TWARDOWSKI
Aleksandra TWARDOWSKA
nr katalogowy: 14115
CHŁODNICTWO 2008-3
Chłodnictwo a bezpieczeństwo żywności
ROBERT HEAP
nr katalogowy: 34121
CHŁODNICTWO 2014-6
Zamrażanie przy użyciu tunelu
nr katalogowy: 85150
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Koszty jakości w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego
URSZULA BALON
nr katalogowy: 24319
CHŁODNICTWO 2008-7
Wybrane uszkodzenia samochodowych agregatów chłodniczych
JOANNA JÓŹWIAK
BOLESŁAW GAZIŃSKI
nr katalogowy: 36346
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-3
Dylematy polskiego piekarstwa - szanse ich rozwiązania
MiIeczysław Jankiewicz
nr katalogowy: 33828
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-7
POLSKA - UNIA - ŚWIAT
nr katalogowy: 36753
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Relacja z konferencji PFPŻ ZP pt.: "Znakowanie produktów spożywczych w świetle wymagań prawnych i orzecznictwa"
nr katalogowy: 123071
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-11
Jakie jest, a jakie powinno być spożycie chleba w Polsce
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 47768
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-5
Wzbogacanie mąki w mikroelementy optymalnym sposobem na ograniczenie wielu schorzeń ludzi
nr katalogowy: 109916
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Konferencja szkoleniowa PFPŻ
nr katalogowy: 95036
CHŁODNICTWO 2021-4
Transport chłodniczy żywności w Polsce
Agnieszka Palka
nr katalogowy: 133114
transport
żywność
chłodzenie
środki transportu
transport
food
cooling
means of transport
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
CHŁODNICTWO 2022-1
Zarządzanie logistyczne w cywilnym transporcie lotniczym artykułów chłodzonych i głęboko mrożonych z zachowaniem zimnego łańcucha dostaw
Maciej Kaźmierczak
Jan Szymczyk
nr katalogowy: 136536
żywność
zimny łańcuch dostaw
artykuły mrożone i chłodzone
warunki sanitarne
zarządzanie logistyczne
transport lotniczy
produkty szybko psujące się
food
cold supply chain
deep-frozen and chilled items
sanitary conditions
logistics management
air transport
perishable products
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2011-8
Niemieccy producenci pudełek składanych przeciwni zaostrzeniu przepisów w sprawie migracji szkodliwych substancji
nr katalogowy: 61809
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Żywność barwiąca - najlepsza alternatywa dla sztucznych barwników
Jacek Meszka
nr katalogowy: 75473
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-1
Doskonałe rozwiązania prosto z natury
nr katalogowy: 65286
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-12
"Fakty i mity o żywności i żywieniu"
nr katalogowy: 72842
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 81125
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-10
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
nr katalogowy: 80050
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Chłodno, coraz chłodniej
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 112123
OPAKOWANIE 2018-2
Nowe gramatury kartonów Zanpack SBS
nr katalogowy: 112375
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
FruitMax i JuiceMax firmy Chr. Hansen - apetycznie naturalne kolory bez numeru E
Agnieszka Patrzykąt
nr katalogowy: 80095
OPAKOWANIE 2015-3
Niemieckie Rozporządzenie w sprawie farb drukarskich w ostatniej fazie przygotowań
nr katalogowy: 90341
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-5
Transport żywności - kluczowe ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Piekarska
nr katalogowy: 68041
OPAKOWANIE 2015-4
Etykieta pomaga kreować markę
ANDRZEJ KORNACKI
nr katalogowy: 90868
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Środki transportu żywności - wymogi w zakresie dezynfekcji
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 118342
CHŁODNICTWO 2017-9-10
Badanie i certyfikacja środków transportu przeznaczonych do przewozu produktów wrażliwych na temperaturę - certyfikacja
Leszek Kurcz
Bogdan Szczepański
Wiesław Warczak
nr katalogowy: 110096
10.15199/8.2017.9-10.4
transportation equipment
temperature sensitive products
Good Distribution Practices
certification
środki transportu
produkty wrażliwe na temperaturę
Dobre Praktyki Dystrybucyjne
certyfikacja
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Nowoczesne substancje strukturotwórcze
Elżbieta Dłużewska
Anna Florowska
nr katalogowy: 51868
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
Przenośniki taśmowe stałe
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 46737
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-9
Dawne sposoby krótkotrwałego przechowywania mięsa
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 46585
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Nowoczesne opakowanie firmy PAKMAR
nr katalogowy: 46508
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-1
wiadomości ● wydarzenia
nr katalogowy: 130128
AURA 2010-1
Kontrola stanu środowiska w świetle danych statystycznych
KAZIMIERZ GÓRKA
nr katalogowy: 49119
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 98570
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-10
Nowoczesne systemy magazynowe i wyposażenie techniczne magazynów
Iwona Chwastowska-Siwiecka
nr katalogowy: 128628
systemy magazynowe
wyposażenie magazynów
storage systems
warehouse equipment
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Ile (wg GUS) spożywamy chleba
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 65751
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-2
Dezynfekcja, dezynsekcja i dezodoryzacja środków transportu produktów żywnościowych
Stanisław
nr katalogowy: 112222
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Innowacyjne dodatki technologiczne w przemyśle mięsnym
Ryszard Kowalski
Jan Pyrcz
nr katalogowy: 42536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-10
Produkty mleczne z naturalnie zwiększoną zawartością witaminy B12
Dorota Zaręba
Małgorzata Ziarno
nr katalogowy: 47387
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-8
Możliwość zastosowania produktów przemiału pszenżyta do produkcji wyrobów ekstrudowanych
AGNIESZKA MAKOWSKA
HANNA STACHOWIAK
nr katalogowy: 45899
CHŁODNICTWO 2014-7
Charakterystyka możliwości zafałszowań chłodzonego mleka surowego
Jacek Kondratowicz
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 85761
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-1
Opakowania żywności do ogrzewania w kuchenkach mikrofalowych
Izabela Przetaczek-Rożnowska
nr katalogowy: 49528
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-3
Liderzy przetwórstwa produktów zwierzęcych
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 42532
OPAKOWANIE 2009-2
Opakowanie farmaceutyczne - w trosce o pacjenta
Ewa Jerzyk
Renata Nestorowicz
nr katalogowy: 41630
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
Perspektywy rynku żywnościowego Cz. I. Przyczyny wzrostu cen żywności
Jadwiga Seremak-Bulge
nr katalogowy: 73850
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-16-17
O transporcie
Adam Wiśniewski
nr katalogowy: 70346
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Bezpieczeństwo transportu i magazynowania w zakładach mięsnych
Ryszard Bryła
nr katalogowy: 101042
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2017-6
Pszenica durum - produkcja, charakterystyka i sposoby wykorzystania na świecie
nr katalogowy: 110962
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Eksport produktów ogrodnictwa do Rosji
Anna Bugała
nr katalogowy: 41725
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Sytuacja ekonomiczno-finansowa producentów mięsa i jego przetworów w 2016 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 106584
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Transport - problematyczne ogniwo łańcucha chłodniczego
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 108781
10.15199/65.2017.8.3
transport
łańcuch chłodniczy
monitoring temperatur
żywność chłodzona i mrożona
transport
cold chain
temperature monitoring
chilled and frozen foods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-1
Koncentraty i soki owocowe z Izraela oraz ekologiczne Przysmaki Viands
nr katalogowy: 57198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-2
Brak glutenu? To nie problem!
nr katalogowy: 125851
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Transport mąki z młyna
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 60022
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-6
Gastronomiczne urządzenia chłodnicze Dla ochłody
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 91736
OPAKOWANIE 2013-11
Rola opakowań w ograniczaniu marnotrawstwa żywności
nr katalogowy: 80605
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Widoczny wzrost popytu na pszenicę durum i makarony w okresie pandemii koronawirusa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132050
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-5
Jezdniowe wózki podnośnikowe spalinowe
Antoni Kozłowski
nr katalogowy: 44305
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
"Stanowi źródło błonnika" - czyli słów kilka o oświadczeniach żywieniowych i zdrowotnych
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 57885
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-3
Widoczny wzrost popytu na pszenicę durum i makarony w okresie pandemii koronawirusa
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 132050
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
Maszyny - lista kontrolna Ładowarka kołowa
Antoni Kozłowski
nr katalogowy: 45805
CHŁODNICTWO 2024-1
Specyfika transportu produktów w kontrolowanej temperaturze
Paweł Latoszek
nr katalogowy: 147615
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-12
Śledzenie pochodzenia produktów w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 87975
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-12
Śledzenie pochodzenia w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 64109
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
HEINEN Freezing - 30 lat doświadczeń!
nr katalogowy: 75480
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-12
Śledzenie pochodzenia produktów w piekarni i cukierni
nr katalogowy: 95034
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-1
Argumenty za stosowaniem roślin genetycznie modyfikowanych(GMO)
nr katalogowy: 64969
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-8
Analiza rynku opakowań w przemyśle mięsnym
Małgorzata Nowacka
Edyta Szulc
nr katalogowy: 100637
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-4
Harmonizacja przepisów dotyczących oświadczeń żywnościowych w Ue (rozporządzenie nr 1924/2006)
nr katalogowy: 25153
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Wyróżnienie Dziekana Wydziału IV Nauk Technicznych PAN trafia do Wojskowej Akademii Technicznej oraz do Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Ireneusz Winnicki
nr katalogowy: 130272
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Wyróżnienie Dziekana Wydziału IV Nauk Technicznych PAN trafia do Wojskowej Akademii Technicznej oraz do Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu
Ireneusz Winnicki
nr katalogowy: 130272
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Bezpieczeństwo produktów mlecznych
Anna Sylwia Tarczyńska
nr katalogowy: 71977
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-8
Modyfikowanie adhezyjnych właściwości materiałów polimerowych
Marian Żenkiewicz
Rafał Malinowski
Józef Richert
nr katalogowy: 70101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-7
Handel hurtowy w Polsce stan i kierunki rozwoju
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 92522
10.15199/65.2015.7.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Efektowne schłodzenie
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 77102
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-4
Ceny żywności w 2011 r. i przewidywane ich zmiany w 2012 r.
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 67521
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Mister i Junior Eksportu Produktów Żywnościowych
nr katalogowy: 1754
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Ładunki o kontrolowanej temperaturze
Vladimir M. Stefanovsky
Lyudmyla Filina
nr katalogowy: 62561
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Możliwości zapewnienia ochrony ekologicznym uprawom zbóż w świetle aktualnych przepisów
Ewa Matyjaszczyk
nr katalogowy: 52970
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-3
Wartość technologiczna i żywieniowa ziarna pszenżyta
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 89831
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-1
Zmiany i zróżnicowanie spożycia produktów zbożowych w gospodarstwach domowych w Polsce
Paweł Wyrzykowski
nr katalogowy: 88922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-3
Kontrola pochodzenia: od analizy procesów do zastosowania w praktyce (cz. 1)
nr katalogowy: 74638
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
"Wybieraj z GDA" - ruszył ogólnopolski program znakowania wartością odżywczą
Andrzej Gantner
nr katalogowy: 41727
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-5
Ocena termofizycznych właściwości liofilizowanych pian białkowych jako opakowania mrożonej żywności
Dariusz Góral
Katarzyna Kozłowicz
Franciszek Kluza
Marek Domin
Agata Blikarz-Kania
Emilia Senetra
Dariusz Dziki
Anna Kocira
Tomasz Guz
nr katalogowy: 113853
10.15199/62.2018.5.8
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 40351
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-2
Łańcuch chłodniczy żywności a drobnoustroje
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Edyta Lipińska
nr katalogowy: 125175
CHŁODNICTWO 2008-7
Zastosowanie skroplonego dwutlenku węgla w przechowalnictwie produktów żywnościowych
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 36344
GOSPODARKA WODNA 2014-8
PRZEGLĄD WYDAWNICTW - Odrzańska Droga Wodna (pod redakcją Jana Kulczyka, Alfreda Dubickiego oraz Doroty Olearczyk) Polskie Towarzystwo Geofizyczne - Dolnośląskie Wydawnictwo Edukacyjne, Wrocław 2013 r.
Jan Winter
nr katalogowy: 85993
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-12
Wpływ wyładowań koronowych na zwilżalność i strukturę geometryczną powierzchni polilaktydu
MAGDALENA STEPCZYŃSKA
MARIAN ŻENKIEWICZ
nr katalogowy: 56283
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Korzyści z zastosowania naturalnych antyoksydantów
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 89082
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-7-8
Nieprawidłowa reklama żywności - kto i jak za nią odpowiada
Anna Ostrowska-Tomańska
nr katalogowy: 53801
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Jak zwiększyć efektywność segregacji odpadów żywnościowych?
nr katalogowy: 133092
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-11
Transport w działalności przedsiębiorstw branży metalowej
Ewa STANIEWSKA
nr katalogowy: 95809
10.15199/24.2015.11.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-4
Metody wytwarzania dymu wędzarniczego
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 50998
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Zmiany cen pieczywa w latach 1994-2011
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 68225
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Pozostałości pestycydów w żywności
Marek Roszko
Krystyna Szymczyk
nr katalogowy: 52489
CHŁODNICTWO 2023-4
Ładunki chłodzone
Marek Grzybowski
nr katalogowy: 144651
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Rola innowacji w transformacji systemów żywnościowych
Renata Grochowska
nr katalogowy: 124137
10.15199/65.2019.12.1
innowacje
systemy żywnościowe
innovations
food systems
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-6
Branżowy Program Promocji Polskich Specjalności Żywnościowych
Jolanta Matuska
nr katalogowy: 76965
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Identyfikacja i ocena wybranych produktów żywnościowych
Mariola Grzybowska-Brzezińska
nr katalogowy: 86667
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
TRANSPORT WEWNĘTRZNY surowca
Paweł Sobczak
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
nr katalogowy: 142110
transport
przemysł mięsny
konfiskaty
transport
meat industry
seizures
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
Kolejne produkty oznaczone znakiem
nr katalogowy: 50140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Jak zwiększyć efektywność segregacji odpadów żywnościowych?
nr katalogowy: 133092
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-1
Z ŻYCIA SPP
nr katalogowy: 65561
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-4
Możliwości recyklingu opakowań wykorzystywanych w przemyśle mięsnym
Joanna Lewancka
nr katalogowy: 90913
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Wymagania jakościowe wobec racji żywnościowych przeznaczonych dla wojsk NATO
Aleksandra BĘBNOWICZ
Adam NOWOSAD
nr katalogowy: 116058
10.15199/48.2018.9.16
jakość
racje żywnościowe
STANAG 2937
operacje wojskowe
quality
food rations
STANAG 2937
military operations
CHŁODNICTWO 2008-11
Streszczenia artykułów z "Chłodnictwa" w najnowszym Biuletynie IIR/IIF
nr katalogowy: 39380
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Nowelizacja ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych
Wojciech Sawicki
nr katalogowy: 41826
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-7
Akryloamid - fakty i opinie
Roman Jurga
nr katalogowy: 45159
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-2
Znakowanie produktów żywnościowych Dobrowolne znakowanie wartością odżywczą
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41837
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Znakowanie produktów żywnościowych Informacje żywieniowe i zdrowotne
Ewa Czarniecka-Skubina
Andrzej Janicki
nr katalogowy: 41092
GAZETA CUKROWNICZA 2009-9
Trendy na rynku wyrobów ciastkarskich
Marlena Piekut
nr katalogowy: 46536
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Zdrowa innowacja
Pauline Taggart
nr katalogowy: 51873
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-1
Kontrola jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych eksportowanych i importowanych
M. Wiercińska
nr katalogowy: 6990
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
TRANSPORT MIĘDZYOPERACYJNY jako system sprawnego przepływu przetwarzanych surowców i produktów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138119
transport międzywydziałowy (międzyoperacyjny)
przepływ surowców w linii technologicznej
maszyny i urządzenia transportu wewnętrznego
inter-departmental (inter-operational) transport
flow of raw materials in a technological line
machines and devices for internal transport
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-6
TRANSPORT MIĘDZYOPERACYJNY jako system sprawnego przepływu przetwarzanych surowców i produktów
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 138119
transport międzywydziałowy (międzyoperacyjny)
przepływ surowców w linii technologicznej
maszyny i urządzenia transportu wewnętrznego
inter-departmental (inter-operational) transport
flow of raw materials in a technological line
machines and devices for internal transport
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-12
Pomagamy lepszym
nr katalogowy: 48947
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-3
INFORMACJE BIZNESOWE
nr katalogowy: 14801
OPAKOWANIE 2005-7
Zaprosili nas
M.M.
nr katalogowy: 11248
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Stable Micro Systems. Precyzyjne badanie tekstury
nr katalogowy: 19179
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Program PDZ - Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 1747
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-11
Kultury starterowe w przetwórstwie żywności pochodzenia roślinnego
M. Ziarno
nr katalogowy: 14940
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-4
Żywność funkcjonalna
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 9535
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1988-4
Przemiany pestycydów w organizmach żywych i środowisku
LECH RÓŻAŃSKI
nr katalogowy: 107625
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Nieuczciwe praktyki handlowe w łańcuchach dostaw FMCG
Urszula Kłosiewicz-Górecka
nr katalogowy: 83241
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Kontrola pochodzenia efektem dobrej organizacji w zakładach mleczarskich
nr katalogowy: 67949
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Product placement - narzędzie Pilarczyk marketingowe na rynku żywności
Bogna Pilarczyk
nr katalogowy: 57029
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Produkty zbożowe źródło składników prozdrowotnych
Danuta Górecka
Marzanna Hęś
Anna Stachecka
Krzysztof Dziedzic
nr katalogowy: 103655
10.15199/65.2017.1.6
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
Problem fałszowania żywności w Polsce
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 100742
10.15199/47.2016.9.4
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Spożycie żywności w gospodarstwach domowych w Polsce
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 134734
10.15199/65.2021.11.1
dochody
wydatki
spożycie żywności
gospodarstwa domowe
zalecenia żywieniowe
incomes
expenditures
food consumption
households
dietary recommendations
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Znaczenie krajowych i importowanych surowców w produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
Piotr Szajner
nr katalogowy: 139160
10.15199/65.2022.8.1
surowce
import
rolnictwo
produkcja żywności
raw materials
import
agriculture
food production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Linear motion mechanisms in the transport of loose products in the food industry
Dariusz Kryszak
Tomasz P. Olejnik
nr katalogowy: 117684
10.15199/65.2018.12.9
Transport of loose products
hygienization of equipment
conveyors
mechanisms
Transport produktów sypkich
higienizacja urządzeń
przenośniki
mechanizmy
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-4
Zastosowanie niskich temperatur do utrwalania mięsa i przetworów mięsnych
Ewa Burczyk
nr katalogowy: 83742
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-9
Logistyka transportu oraz dystrybucji surowców i produktów w branży mięsnej
Marian K. Panasiewicz
nr katalogowy: 101041
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Precyzyjne badanie tekstury ze Stable Micro Systems
nr katalogowy: 20849
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 1752
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Przedszkole od kuchni
WIESŁAWA GRZESIŃSKA
nr katalogowy: 11883
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-8
Tendencje rozwoju opakowań produktów żywnościowych
A. Korzeniowski
N. Czaja
nr katalogowy: 7136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2004-3
Wzbogacanie mąki w witaminy oraz sole wapniai
Roman Jurga
nr katalogowy: 4827
GOSPODARKA MIĘSNA 2005-7
POLFOOD 2005
nr katalogowy: 9579
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Analiza sensoryczna z udziałem dzieci – wyzwania w projektowaniu nowych produktów
Monika Kosowska
nr katalogowy: 106579
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-2
Alkaloidy sporyszu w produktach zbożowych
nr katalogowy: 65590
GOSPODARKA WODNA 2024-8
Functioning of inland navigation on the lower Vistula in the light of water levels
KATARZYNA KUBIAK-WÓJCICKA
VALENTINA-MARIANA MANOIU
nr katalogowy: 149834
10.15199/22.2024.8.2
water levels
inland navigation
locks
freight traffic
tourist traffic
Vistula River
stany wody
żegluga śródlądowa
śluzy
ruch towarowy
ruch turystyczny
Wisła
PROBLEMY JAKOŚCI 2004-8
Struktura jakości produktów żywnościowych współczesnego polskiego konsumenta
Izabela Ochocka
Władysław Pieczonka
nr katalogowy: 3568
OPAKOWANIE 2005-4
Produkty dla kotów z serii "Balanced Meals...
L. F.
nr katalogowy: 11163
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-20-21
Tory integracji
Arkadiusz Kampczyk
nr katalogowy: 62971
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-2
Jubileuszowy Dom Technika
HENRYK PIEKUT
nr katalogowy: 18642
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-11
System ochrony produktów regionalnych i tradycyjnych
M. Gąsiorowski
J. Jasiński
nr katalogowy: 7220
CHŁODNICTWO 2018-4
Monitoring temperatur chłodniczych
Katarzyna Godlewska
nr katalogowy: 115883
10.15199/8.2018.4.1
chłodzenie
mrożenie
przechowywanie żywności
monitorowanie temperatury
cooling
freezing
food storage
temperature monitoring
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Co wiemy o żywności genetycznie modyfikowanej?
Monika Pytka
Monika Kordowska-Wiater
Anna Stój
nr katalogowy: 82584
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-7
Stan i kierunki rozwoju hodowli trzody i rynku wieprzowego w Polsce
Tadeusz Blicharski
nr katalogowy: 1664
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-10
Sieci detaliczne i marki handlowe w Polsce
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 14927
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Identification of technogenic emergency situations in railway transport using cluster analysis
Tamara SAVCHUK
Sergiy PETRISHYN
Laura SUGUROVA
Andrzej SMOLARZ
nr katalogowy: 87772
10.12915/pe.2014.11.46
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-10
Badania odporności na uszkodzenia wyrobów typu snack aparatem Pfosta
Agnieszka TRELA
Leszek MOŚCICKI
nr katalogowy: 22312
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-4
Rynek cukru w Polsce w przededniu integracji z Unią Europejską
L Chudoba
nr katalogowy: 7067
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-12
WYDAWNICTWA
nr katalogowy: 64095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-3
Rynek mięsa i jego przetworów
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 7039
CHŁODNICTWO 2005-5
Wpływ czynników ilościowo-jakościowych, przetwórczych oraz chłodniczych kształtujących wartości surowców rybnych dla konsumentów
Ryszard Rywotycki
nr katalogowy: 8656
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Zamówienia publiczne na dostawy artykułów spożywczych
nr katalogowy: 113842
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-2
Postrzegana jakość produktów w kontekście postrzeganej jakości marki
H. Górska-Warsewicz
nr katalogowy: 20843
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-4
Perspektywy techniki wysokich ciśnień w przemyśle spożywczym
E. Hać-Szymańczuk
J. Mroczek
nr katalogowy: 20816
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-2
Wydatki polskich gospodarstw domowych na pieczywo i produkty zbożowe w ostatnich latach
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 82294
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-1
Spożycie produktów zbożowych w Polsce w warunkach spowolnienia gospodarczego
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 81771
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-9
Bezpieczne opakowania żywności Farby offsetowe do drukowania opakowań – NewV pack MGA
MARCIN MARCHEWKA
nr katalogowy: 71804
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-6
Analiza rynku olejów i tłuszczów jako surowców dla przemysłu oleochemicznego
Joanna Guziałowska-Tic
Wiesław Hreczuch
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 68519
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-11
Ocena sytuacji ekonomiczno-finansowej przemysłu mięsnego i drobiarskiego po I półroczu 2011 roku
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 63867
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Wpływ wyładowań koronowych na utlenianie warstwy wierzchniej folii z polilaktydu
Magdalena Stepczyńska
Marian Żenkiewicz
nr katalogowy: 62291
GOSPODARKA WODNA 2017-11
Transport wodny śródlądowy w świetle idei zrównoważonego rozwoju transportu
KRYSTYNA WOJEWÓDZKA-KRÓL
nr katalogowy: 110519
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-3
Monitorowanie obrotu produktów żywnościowych i paszowych
Krzysztof Zawadzki
nr katalogowy: 14008
CHŁODNICTWO 2024-1
Większy może więcej
Zofia Wańtuch
nr katalogowy: 147616
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-1
Forecasting the state of technogenic emergency situation on the railway transport using data mining technologies
Tamara SAVCHUK
Andriy KOZACHUK
Konrad GROMASZEK
Laura SUGUROVA
nr katalogowy: 81871
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-8
National Starch Food Innovation. Skrobia Hi-maize
nr katalogowy: 12749
OPAKOWANIE 2023-9
Opakowania zapobiegają stratom żywności
nr katalogowy: 145032
OPAKOWANIE 2019-10
Lakiery dyspersyjne do uszlachetniania opakowań artykułów spożywczych - część 2.
nr katalogowy: 122988
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-9
Transport chłodniczy - osiągnięcia i wyzwania
A. Jarczyk
nr katalogowy: 20732
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Niekonwencjonalne produkty młynarskie
Jan KIRYLUK
nr katalogowy: 14026
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH