Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PACKAGING REVIEW 2024-1
ADDITIVE MANUFACTURING TECHNOLOGY FOR MODERN PACKAGING
ADRIAN DOMIŃSKI
KHADAR DUALE
TOMASZ KONIECZNY
PIOTR KURCOK
MAREK KOWALCZUK
JOANNA RYDZ
ALEXANDER GRUNDMANN
SIMON T. KAYSSER
nr katalogowy: 147836
10.15199/42.2024.1.1
intelligent/smart packaging
three-dimensional (3D) printing
additive manufacturing
material extrusion
polyhydroxyalkanoate
polylactide
polyester
inteligentne opakowanie
druk trójwymiarowy (3D)
produkcja przyrostowa
wytłaczanie materiału
polihydroksyalkanian
polilaktyd
poliester
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-7-8
Mączka chleba świętojańskiego (E 410) - coraz częściej stosowany dodatek do środków spożywczych
Katarzyna Mitka
Krystyna Nowak
nr katalogowy: 29448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PACKAGING REVIEW 2023-3
THE INTRODUCED AND PLANNED CHANGES IN THE LAW REGARDING FOOD CONTACT MATERIALS
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145492
10.15199/42.2023.3.3
packaging
food packaging
opakowania
opakowania do żywnośc
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Kawowe igrzyska
Marcin Moczydłowski
nr katalogowy: 39717
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Wpływ dodatku młodego jęczmienia na jakość bezglutenowych muffinów biszkoptowo-tłuszczowych
Anna Żbikowska
Klaudia Osytek
Iwona Szymańska
nr katalogowy: 118233
10.15199/65.2019.1.4
muffiny bezglutenowe
młody jęczmień
zamienniki mąki
produkty piekarskie
gluten-free muffins
green barley
flour substitute
bakery products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-7
Konkurencyjność klimatyczna przedsiębiorstw polskiego sektora rolno-spożywczego
Renata Grochowska
nr katalogowy: 138571
10.15199/65.2022.7.1
gospodarka niskoemisyjna
sektor rolno-spożywczy
konkurencyjność klimatyczna
low-emission economy
agri-food sector
climate competitiveness
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Marchew purpurowa jako surowiec dla przetwórstwa owocowo-warzywnego
Janusz Czapski
Marcin Kidoń
Anna Olejnik
Dorota Witrowa-Rajchert
nr katalogowy: 41077
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-12
Aktualne zagadnienia dotyczące substancji dodatkowych do żywności w Unii Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 124141
10.15199/65.2019.12.2
dodatki do żywności
suplementy diety
ekstrakty warzywne
food additives
food supplements
vegetable extracts
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-1
Opinie konsumentów w świetle korzyści i wyzwań związanych z rozwojem rynkowym technologii drukowania żywności w 3D
Katarzyna Klockiewicz
Urszula Samotyja
nr katalogowy: 136031
10.15199/65.2022.1.5
druk 3D
innowacje
konsument
projektowanie żywności
zrównoważone systemy żywnościowe
3D printing
innovations
consumer
food design
sustainable food systems
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Co piszą inni?
Agnieszka Sobczak-Kupiec
nr katalogowy: 139863
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2017-4
Additive Manufacturing Meeting 2017 (AMM 2017)
nr katalogowy: 105214
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-3
Rewolucja antyplastikowa – nowe obowiązkowe oznaczenia produktów spożywczych
Patryk Kalinowski
nr katalogowy: 138254
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Nowy dodatek od marki Cromax do podłoży plastikowych
nr katalogowy: 138705
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
OPAKOWANIE 2011-9
Ekologiczne ochronne materiały opakowaniowe
nr katalogowy: 62639
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-3
Additive Manufacturing Meeting 2019 (AMM 2019)
nr katalogowy: 119242
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-2
Improving the Quality of Products Created by Additive Technologies Based on Argon-Arc Welding
Alexander SALENKO
Olha CHENCHEVA
Viktor SCHETYNIN
Mykhaylo ZAGIRNYAK
Anton KOSTENKO
Daniil TSURKAN
nr katalogowy: 136102
10.15199/48.2022.02.42
technologie przyrostowe
spawanie
łuk elektryczny
additive technologies
welding
electric arc.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-7-8
Green Caffe Nero
nr katalogowy: 69678
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-8
Analysis of Leaf Moisture of Chinese Mustard Green and Water Spinach using Single-Port Circular SRR Microwave Sensor for Post-Harvest in the Agriculture Industry
S. A. Subramaniam
N. A. Shairi
Z. Zakaria
N. B. Asan
M. K. Zahari
S. Alam
nr katalogowy: 149772
10.15199/48.2024.08.51
microwave sensor
leaf moisture
split ring resonator
agriculture industry
czujnik mikrofalowy
wilgotność liści
rezonator z dzielonym pierścieniem
przemysł rolniczy
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-3
Angielski dla behapowców Lekcja 63
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 89997
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Strefa kawy
nr katalogowy: 46097
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2022-5
Ziarno zbóż z ekologicznej uprawy i produkty jego przetwórstwa
Marcin Różewicz
nr katalogowy: 139839
rolnictwo ekologiczne
ekologia
wartość odżywcza
jakość
organic farming
ecology
nutritional value
quality
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
GREEN GAS POLAND 2022
nr katalogowy: 137997
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
Optimization of Extraction Processes of Water-Soluble Polysaccharides under the Electric Field Action
Antonina MALYUSHEVSKAYA
Anna YUSHCHISHINA
Olena MITRYASOVA
Volodymyr POHREBENNYK
Ivan SALAMON
nr katalogowy: 134757
10.15199/48.2021.12.12
pulsed electric field
extraction
polysaccharides
vegetable raw materials
pulsacyjne pole elektryczne
ekstrakcja
polisacharydy
surowce roślinne
OPAKOWANIE 2010-12
Słoik z tworzywa sztucznego zapewnia fi rmie Global Green rozwiązanie problemów pakowania przypraw
nr katalogowy: 56154
OPAKOWANIE 2011-12
FKuR wyłącznym dystrybutorem Green PE
nr katalogowy: 65050
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Substancje dodatkowe a składniki żywności stosowane w celach technologicznych – stanowisko Komisji Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 127227
10.15199/65.2020.7.3
dodatki do żywności
ekstrakty roślinne
żywność barwiąca
food additives
plant extracts
colouring foods
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badanie jednoczesnego oznaczania popularnych słodzików w zielonej żywności metodą chromatografii cieczowej
Liang Zhao
nr katalogowy: 144533
10.15199/62.2023.8.9
zielona żywność
wysokosprawna chromatografia cieczowa
słodzik
detektor
green food
high performance liquid chromatography
sweetener
detector
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
3D jedzenie na zamówienie
Grażyna Bortnowska
nr katalogowy: 131709
Projektowanie żywności
drukowanie 3D
gastronomia spersonalizowana
Food designing
3D printing
personalized gastronomy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Równoważniki energetyczne różnych rodzajów biomasy pochodzenia roślinnego.
Stanisław GAD
Agnieszka PAWLAK
nr katalogowy: 60092
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-5
Research into emergence of radio electronic devices quality forming systems
Yuriy BOBALO
Leonid NEDOSTUP
Myroslav KISELYCHNYK
Mykhaylo MELEN
nr katalogowy: 59940
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-6
Uruchomienie automatycznej linii do nakładania powłoki stopowej cynk-nikiel
Małgorzata Śmieszek-Glanc
nr katalogowy: 106493
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-9
Zrównoważone budynki wykonane z prefabrykowanych elementów betonowych
Bernhard Leitner
nr katalogowy: 150651
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-6
GREEN GAS POLAND 2022
nr katalogowy: 137997
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-6
Zielony szlak
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 27097
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-6
Królowa cappuccino
nr katalogowy: 44863
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Aktualności
nr katalogowy: 135806
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Green hybrid polyethylene composites for biomedical application
Anna Kufel
Stanisław Kuciel
nr katalogowy: 139859
10.15199/28.2022.4.1
green polyethylene
biocomposites
natural fillers
zielony polietylen
biokompozyty
napełniacze naturalne
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-7-8
Technologie addytywne w produkcji samochodów
nr katalogowy: 115401
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2018-4
ADDITIVE MANUFACTURING MEETING 2018
nr katalogowy: 113465
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-2
Izolacja dźwiękowa
nr katalogowy: 51191
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-8
Bezpieczeństwo pożarowe budynków w aspekcie zagrożeń spowodowanych wybranymi pyłami spożywczymi
Marzena Półka
nr katalogowy: 138908
10.15199/33.2022.08.08
bezpieczeństwo pożarowe budynków
zapalność pyłów palnych.
fire safety of buildings
ignitability of combustible dust.
OPAKOWANIE 2012-9
Innowacyjne rozwiązania do produkcji folii wielowarstwowych
nr katalogowy: 71148
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2019-6
Czy technologia przyrostowa wymaga kontroli jakości?
nr katalogowy: 120856
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
The effect of malting on green lentils and their suitability for wort production
Jonas Trummer
Aleksander Poreda
Wiktor Berski
nr katalogowy: 123047
10.15199/64.2019.10.1
soczewica
słodowanie
zacieranie
enyzmy
Lentils
malting
mashing
exogenous enzymes
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2010-3
Influence of boron on the surface microstructure of sintered AISI 316L austenitic stainless steel
Jan Kazior
Tadeusz Pieczonka
nr katalogowy: 52718
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-12
Wykorzystanie mieszanych popiołów lotnych z oddzielnego spalania pyłu węglowego i paliw wtórnych w produkcji spoiw wiążących
Tomasz Baran
Mikołaj Ostrowski
Zbigniew Giergiczny
nr katalogowy: 95742
10.15199/33.2015.12.11
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-9
Numerical assessment of green infrastructure and permeable pavements influence on runoff outflow in small-scale industrial catchment
Aleksandra Iwanowa
Anna Musz-Pomorska
Marcin K. Widomski
nr katalogowy: 145154
10.15199/17.2023.9.3
green roofs
permeable pavements
LID
SWMM
rainfall runoff
modeling
zielone dachy
powierzchnie wodoprzepuszczalne
LID
SWMM
odpływ wód opadowych
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-9
Poprawa wytrzymałości papierów do wyrobu tektury falistej za pomocą srodków chemicznych
Thomas Hubbe
nr katalogowy: 4664
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-12
VI Forum Green Smart City
nr katalogowy: 135173
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Materiały termoplastyczne wzmacniane włóknami o potencjalne do wykorzystania w wytwarzaniu addytywnym
Mateusz Dyląg
Mateusz Góra
Dagmara Słota
nr katalogowy: 139861
10.15199/28.2022.4.3
wytwarzanie addytywne
druk 3D
kompozyty
włókna
additive manufacturing
3D printing
composites
fibers
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Materiały termoplastyczne wzmacniane włóknami o potencjalne do wykorzystania w wytwarzaniu addytywnym
Mateusz Dyląg
Mateusz Góra
Dagmara Słota
nr katalogowy: 139861
10.15199/28.2022.4.3
wytwarzanie addytywne
druk 3D
kompozyty
włókna
additive manufacturing
3D printing
composites
fibers
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA 2022-4
Materiały termoplastyczne wzmacniane włóknami o potencjalne do wykorzystania w wytwarzaniu addytywnym
Mateusz Dyląg
Mateusz Góra
Dagmara Słota
nr katalogowy: 139861
10.15199/28.2022.4.3
wytwarzanie addytywne
druk 3D
kompozyty
włókna
additive manufacturing
3D printing
composites
fibers
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Analiza wpływu pyłu aluminiowego na parametry materiałów wybuchowych emulsyjnych. Przegląd literatury
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 143292
10.15199/62.2023.5.8
materiały wybuchowe emulsyjne
pył aluminiowy
właściwości wybuchowe
emulsion explosives
aluminum dust
energetic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Analiza wpływu pyłu aluminiowego na parametry materiałów wybuchowych emulsyjnych. Przegląd literatury
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 143292
10.15199/62.2023.5.8
materiały wybuchowe emulsyjne
pył aluminiowy
właściwości wybuchowe
emulsion explosives
aluminum dust
energetic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Analiza wpływu pyłu aluminiowego na parametry materiałów wybuchowych emulsyjnych. Przegląd literatury
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 143292
10.15199/62.2023.5.8
materiały wybuchowe emulsyjne
pył aluminiowy
właściwości wybuchowe
emulsion explosives
aluminum dust
energetic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Analiza wpływu pyłu aluminiowego na parametry materiałów wybuchowych emulsyjnych. Przegląd literatury
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 143292
10.15199/62.2023.5.8
materiały wybuchowe emulsyjne
pył aluminiowy
właściwości wybuchowe
emulsion explosives
aluminum dust
energetic properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-5
Analiza wpływu pyłu aluminiowego na parametry materiałów wybuchowych emulsyjnych. Przegląd literatury
Andrzej Maranda
nr katalogowy: 143292
10.15199/62.2023.5.8
materiały wybuchowe emulsyjne
pył aluminiowy
właściwości wybuchowe
emulsion explosives
aluminum dust
energetic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-8
Przewodniki Komisji Europejskiej Pomoc w interpretacji przepisów dotyczących substancji dodatkowych, cz. II
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dłużewska
nr katalogowy: 108780
substancje dodatkowe
przewodniki
Komisja Europejska
zasada przenoszenia
substancje pomocnicze w przetwórstwie
food additives
guidance documents
European Commission
carry-over principle
processing aids
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-8
IoT-based monitoring system for hydroponics
Siti Fatimah SULAIMAN
Amirul Hafiz ABU KASSIM
Sharatul Izah SAMSUDIN
Noor Asyikin SULAIMAN
Noorhazirah SUNAR
nr katalogowy: 144431
10.15199/48.2023.08.24
Hydroponics
IoT
NodeMCU
Mustard Green
Hydroponika
IoT
NodeMCU
Mustard Green
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Nowy dodatek od marki Cromax do podłoży plastikowych
nr katalogowy: 138705
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-11
Kongres Energii Odnawialnej GREEN POWER 2010
nr katalogowy: 55393
AURA 2019-12
V FORUM Green Smart City - dwa dni dla ochrony środowiska, inteligentnych miast oraz rozwoju obszarów wiejskich
Anna Orchel-Szeląg
nr katalogowy: 123868
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-10
Green Gas Poland 2023
nr katalogowy: 145504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Spotkajmy się w kawiarni!
Dominika Matuszak
nr katalogowy: 63459
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Pracownia dobrego smaku
nr katalogowy: 73877
OPAKOWANIE 2011-5
Mondi zaprasza na "zieloną stronę"
nr katalogowy: 59468
ELEKTROINSTALATOR 2021-8
PRODUKTY
nr katalogowy: 133128
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-12
Compressing big data generated by IoT devices deployed along the green borderline
Astrit HULAJ
Bahri PREBREZA
Xhevahir BAJRAMI
nr katalogowy: 146719
10.15199/48.2023.12.20
Data compression
Internet of Things (IoT)
Green borderline
Sensors
Kompresja danych
Internet rzeczy (IoT)
Zielona granica
Czujniki
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2015-5
Spotkanie pralników w Warszawie
WANDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 91523
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2021-6
NOWOŚCI
nr katalogowy: 132074
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-8
Aktualności
nr katalogowy: 133191
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polski handel zagraniczny groszkiem mrożonym i konserwowym
Anna Bugała
nr katalogowy: 32221
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-9
"Warmia i Mazury regionem zjednoczonej Europy " Termorenowacja w ramach "Green University"
Robert Wójcik
nr katalogowy: 79381
AURA 2021-11
VI Forum Green Smart City
nr katalogowy: 134395
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-11
Zastosowanie procesorów masowo-równoległych w addytywnej syntezie sygnałów
Krzysztof KONOPKO
nr katalogowy: 87785
10.12915/pe.2014.11.59
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Zioła i przyprawy najczęstsze zagrożenia mikrobiologiczne
Elżbieta Maćkiw
Katarzyna Kucharek
Joanna Kowalska
Monika Stasiak
nr katalogowy: 123532
10.15199/65.2019.11.4
zioła i przyprawy
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
patogeny
herbs and spices
microbiological contamination
pathogens
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Cepi organizatorem branżowej konferencji „Paper & Beyond – Green and Resilient”
Janusz Turski
nr katalogowy: 141068
AURA 2022-2
Europejski Zielony Ład jako narzędzie zrównoważonego rozwoju
Izabella Majewska
nr katalogowy: 136236
10.15199/2.2022.2.2
Europejski Zielony Ład
rozwój zrównoważony
zmiany klimatyczne
fundusze unijne
programy unijne
European Green Deal
sustainable development
climate change
EU funds
EU programs
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Kontrola procesu wytwarzania przyrostowego oparta na systemach zdalnie sterowanych
Grzegorz Budzik
Łukasz Przeszłowski
nr katalogowy: 130354
10.15199/148.2021.1.3
wytwarzanie przyrostowe
druk 3D
systemy CAx
zdalna kontrola procesu
additive manufacturing
3D printing
CAx systems
remote process control
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2021-1
Kontrola procesu wytwarzania przyrostowego oparta na systemach zdalnie sterowanych
Grzegorz Budzik
Łukasz Przeszłowski
nr katalogowy: 130354
10.15199/148.2021.1.3
wytwarzanie przyrostowe
druk 3D
systemy CAx
zdalna kontrola procesu
additive manufacturing
3D printing
CAx systems
remote process control
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-2
EFFECT OF THE APPLICATION OF OPOKA ADDITIVE IN FEED ON BLOOD MORPHOLOGICAL AND BIOCHEMICAL PARAMETERS AND ANIMAL HUSBANDRY INDICATORS OF BROILER CHICKEN
Mateusz MAKARSKI
Klara ZGLIŃSKA
Anna RYGAŁO-GALEWSKA
Marcin BUCZEK
Tomasz NIEMIEC
nr katalogowy: 144348
10.15199/180.2023.2.3
opoka
silica-calcite sedimentary rock
broilers
blood morphological and biochemical parameters
opoka
krzemionkowo-kalcytowa skała osadowa
broilery
parametry morfologiczne i biochemiczne krwi
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Effectiveness of humic-aluminosilicate preparation in limitation of mercury accumulation in laying hens Efektywność preparatu huminowo-glinokrzemianowego w ograniczaniu kumulacji rtęci u drobiu nieśnego
Ryszard Barej
Zbigniew Dobrzański
Lucyna Polak-Juszczak
Roman Kołacz
nr katalogowy: 95027
10.15199/62.2015.11.29
AURA 2023-11
Zielone Obligacje
Hubert BEDNARZ
Julia KACPRZAK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 145933
10.15199/2.2023.11.1
zielone obligacje
narzędzie finansowe
ochrona środowiska
zrównoważony rozwój
green bonds
financial tool
environmental protection
sustainable development
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-12
Właściwości magnetyczne rdzeni przekładników sumujących wyłączników różnicowoprądowych
Paweł CZAJA
Wojciech PLUTA
nr katalogowy: 123704
10.15199/48.2019.12.22
przekładnik sumujący
wyłącznik różnicowoprądowy
ochrona uzupełniająca
additive transformer
residual current protective device
subsidiary protection
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2016-4
Walne Zebranie SPP Podsumowanie i nowe zadania
WANDA BUKOWSKA
nr katalogowy: 98046
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Cepi organizatorem branżowej konferencji „Paper & Beyond – Green and Resilient”
Janusz Turski
nr katalogowy: 141068
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
XVI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej
nr katalogowy: 143106
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Remmert stawia na druk 3D
nr katalogowy: 127520
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2012-4
Nowe atramenty w druku natryskowym
Svitlana Khadzhynova
nr katalogowy: 67185
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-2
Angielski dla behapowców Lekcja 62
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 89537
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Aktualności
nr katalogowy: 135806
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2008-6
Nowe wydawnictwa
Stanisław Hławiczka
nr katalogowy: 35732
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-5
Siemens udostępnił platformę druku 3D dla wsparcia walki z koronawirusem
nr katalogowy: 126458
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-7-8
Remmert stawia na druk 3D
nr katalogowy: 127520
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Europejski Zielony Ład – szanse i zagrożenia dla Polski
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 146992
10.15199/62.2024.1.13
Europejski Zielony Ład
szanse i zagrożenia dla Polski
zielona transformacja
European Green Deal
opportunities and threats for Poland
green transformation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Gospodarowanie energią w polskim przemyśle spożywczym
Piotr Szajner
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 144658
10.15199/65.2023.8.1
energia
surowce energetyczne
energochłonność
przemysł spożywczy
energy
energy resources
energy intensity
food industry
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Świadomy wybór
nr katalogowy: 50348
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
W sieci
nr katalogowy: 84679
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-7
Zielone zarządzanie procesami biznesowymi
PIOTR ROGALA
nr katalogowy: 127331
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Laser patterning of coloured green ceramic tapes
KAROL MALECHA
DOMINIK JURKÓW
JOHANNA STIERNSTEDT
LESZEK GOLONKA
nr katalogowy: 58403
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-9
Więcej niż środek dyspergujący
JÁNOS HAJAS
MAŁGORZATA BLICHARZ
WILHELM WESSELS
CARSTEN NAGEL
nr katalogowy: 54059
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-1
Effect of the dye amount on physical properties of silicone pressure sensitive adhesives Wpływ ilości barwnika na fizyczne właściwości silikonowych klejów samoprzylepnych
Adrian K. Antosik
Zbigniew Czech
nr katalogowy: 88956
10.15199/62.2015.1.3
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2023-7-8
Zielona alternatywa dla gazu ziemnego
Małgorzata Kwestarz
Natalia Banasik
nr katalogowy: 144696
10.15199/17.2023.7.7
Zielony ład
Fundusz Sprawiedliwej Transformacji
biogas
biometan
Green Deal
Fair Transformation Fund
biogas
biomethane
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Oferta street food w Polsce
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128542
jedzenie uliczne
food-trucki
turystyka kulinarna
oferta gastronomiczna
dania street food
street food
food trucks
culinary tourism
gastronomic offer
street food dishes
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
The effect of anodic polarization of 304 stainless steel in choline chloride-based DES solvent on its surface morphology and corrosion resistance
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
JULIUSZ WINIARSKI
nr katalogowy: 148202
10.15199/40.2024.4.2
stainless steel
electropolishing
anodic polarization
deep eutectic solvents (DES)
passive layer
XPS
EIS
SEM
AFM
stal nierdzewna
polerowanie elektrochemiczne
polaryzacja anodowa
rozpuszczalniki eutektyczne
warstwa pasywna
XPS
EIS
SEM
AFM
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-4
The effect of anodic polarization of 304 stainless steel in choline chloride-based DES solvent on its surface morphology and corrosion resistance
MAREK MARCZEWSKI
WŁODZIMIERZ TYLUS
JULIUSZ WINIARSKI
nr katalogowy: 148202
10.15199/40.2024.4.2
stainless steel
electropolishing
anodic polarization
deep eutectic solvents (DES)
passive layer
XPS
EIS
SEM
AFM
stal nierdzewna
polerowanie elektrochemiczne
polaryzacja anodowa
rozpuszczalniki eutektyczne
warstwa pasywna
XPS
EIS
SEM
AFM
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Europejski Zielony Ład – szanse i zagrożenia dla Polski
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 146992
10.15199/62.2024.1.13
Europejski Zielony Ład
szanse i zagrożenia dla Polski
zielona transformacja
European Green Deal
opportunities and threats for Poland
green transformation
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2007-4
Speech recognition by means of feature extraction method based on slope transformation assisted
ADAM DĄBROWSKI
SZYMON DRGAS
nr katalogowy: 25113
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
W poszukiwaniu innowacyjnych surowców piekarskich - mąka z pestek dyni
Agnieszka Jaśniewska
Anna Diowksz
nr katalogowy: 120563
pestki dyni
mąka z pestek dyni
żywność funkcjonalna
pumpkin seeds
pumpkin seed flour
functional food
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wypoczynek w zgodzie z naturą
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 57394
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-9
Zielona marka
D. GASIK
nr katalogowy: 4242
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2008-8
Mixing colours inside the optical fibre elements
Jacek KUSZNIER
nr katalogowy: 37136
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-5
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 91486
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wprowadzanie zadrzewień śródpolnych jako elementów zielonej infrastruktury obszarów wiejskich w scaleniach gruntów
Adrianna Czarnecka
Katarzyna Rędzińska
nr katalogowy: 140298
10.15199/50.2022.11.1
wielofunkcyjny rozwój obszarów wiejskich
przeciwdziałanie skutkom suszy
rozwiązania oparte na naturze
usługi ekosystemowe
multifunctional rural development
counteracting the effects of drought
nature based solutions
ecosystem services
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wprowadzanie zadrzewień śródpolnych jako elementów zielonej infrastruktury obszarów wiejskich w scaleniach gruntów
Adrianna Czarnecka
Katarzyna Rędzińska
nr katalogowy: 140298
10.15199/50.2022.11.1
wielofunkcyjny rozwój obszarów wiejskich
przeciwdziałanie skutkom suszy
rozwiązania oparte na naturze
usługi ekosystemowe
multifunctional rural development
counteracting the effects of drought
nature based solutions
ecosystem services
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wprowadzanie zadrzewień śródpolnych jako elementów zielonej infrastruktury obszarów wiejskich w scaleniach gruntów
Adrianna Czarnecka
Katarzyna Rędzińska
nr katalogowy: 140298
10.15199/50.2022.11.1
wielofunkcyjny rozwój obszarów wiejskich
przeciwdziałanie skutkom suszy
rozwiązania oparte na naturze
usługi ekosystemowe
multifunctional rural development
counteracting the effects of drought
nature based solutions
ecosystem services
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-11
Wprowadzanie zadrzewień śródpolnych jako elementów zielonej infrastruktury obszarów wiejskich w scaleniach gruntów
Adrianna Czarnecka
Katarzyna Rędzińska
nr katalogowy: 140298
10.15199/50.2022.11.1
wielofunkcyjny rozwój obszarów wiejskich
przeciwdziałanie skutkom suszy
rozwiązania oparte na naturze
usługi ekosystemowe
multifunctional rural development
counteracting the effects of drought
nature based solutions
ecosystem services
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-5
Opakowanie SkinCare 2.0 zdobywcą nagrody Luxe Pack Shanghai 2018
nr katalogowy: 113997
OPAKOWANIE 2009-I
More packaging and the right sort of packaging can help to curb world hunger!
nr katalogowy: 42498
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-12
Patterns of non-compliance in the agri-food chain
Aleksandra KOWALSKA
nr katalogowy: 129605
10.15199/46.2020.12.2
food adulteration
food fraud
mislabelling
composition
food safety governance
fałszowanie żywności
oszustwa żywnościowe
błędne oznaczanie produktu
wykaz składników
zarządzanie kwestiami bezpieczeństwa żywności
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Zmieniona formuła targów POLAGRA-FOOD
nr katalogowy: 23495
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-7-8
Normalizacja w realizacji celów jakościowych koncepcji European Green Dea
Jerzy ŻUCHOWSKI
Edmund ŁAGOWSKI
nr katalogowy: 133057
10.15199/46.2021.7–8.2
jakość
normalizacja
normy ISO
Zielony Ład
quality
standardization
ISO standards
Green Deal
DOZÓR TECHNICZNY 2023-3
Mini-Green Box – kompaktowy moduł wodorowy
nr katalogowy: 143506
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-21-22
Kuźnie młodych naukowców
nr katalogowy: 94254
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-4
Wpływ dodatku enzymu transglutaminazy na jakość pieczywa pszennego
Marianna Raczyk
Katarzyna Just
nr katalogowy: 127384
transglutaminaza
mąka pszenna
wydajność ciasta
tekstura miękiszu
transglutaminase
wheat flour
dough performance
crumb texture
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-4-5
XVI Konkurs Włoskiej Sztuki Kulinarnej
nr katalogowy: 143106
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-9
Morskie farmy wiatrowe a Europejski Zielony Ład
Aleksandra Rakowska
nr katalogowy: 133210
10.15199/74.2021.9.1
rozwój morskich farm wiatrowych
moce morskich turbin wiatrowych
development of offshore wind farms
capacity of offshore wind turbines
MATERIAŁY BUDOWLANE 2021-11
Wpływ domieszki szkła wodnego na podciąganie kapilarne zapraw cementowych
Natalia Szemiot
nr katalogowy: 134583
10.15199/33.2021.11.06
zaprawa cementowa
podciąganie kapilarne
szkło wodne
domieszka.
cement mortar
capillary suction
sodium silicate
additive.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Food truck - nowa jakość gastronomii
nr katalogowy: 97693
OPAKOWANIE 2012-9e
Recycled plastics in food packaging
KAZIMIERA ĆWIEK-LUDWICKA
nr katalogowy: 71164
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2010-6
Korozja biologiczna tworzyw gipsowych
MARIA FIERTAK
ELŻBIETA STANASZEK-TOMAL
nr katalogowy: 52330
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-1
NOWE KIERUNKI w stosowaniu dodatków
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 141556
substancje dodatkowe
nowe kierunki stosowania dodatków
innowacyjne technologie
additional substances/additional food ingredients
new directions of food additives usage
innovative technologies
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-6
Zielona przyszłość Mondi Świecie
nr katalogowy: 99387
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Gigantyczny rozwłókniacz bębnowy w Sandersdorf-Brehna
K. Głowacki
nr katalogowy: 129246
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-3
Chemistry for Agriculture (Chemia dla Rolnictwa)
Izabela Michalak
nr katalogowy: 82919
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Parametry jakościowe brzeczki wytworzonej z soczewicy zielonej uprawianej w różnych lokalizacjach
Katarzyna Fulara
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 140077
10.15199/64.2022.5.4
soczewica zielona
słód
brzeczka
jakość
green lentils
malt
grain
quality
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-12
Rolnicze wykorzystanie komunalnych osadów ściekowych w obliczu wyzwań Europejskiego Zielonego Ładu
Dominika Szołdrowska
Marzena Smol
nr katalogowy: 141011
10.15199/62.2022.12.10
komunalne osady ściekowe
Europejski Zielony Ład
rolnicze wykorzystanie osadów ściekowych
oczyszczalnia ścieków
municipal sewage sludge
European Green Deal
agricultural use of sewage sludge
wastewater treatment plant
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Znaczenie technologii powlekania w przeciwdziałaniu marnotrawieniu żywności
Sabina Galus
nr katalogowy: 143823
10.15199/65.2023.6.4
powlekanie żywności
powłoki ochronne
marnotrawienie żywności
food coating
protective coatings
food waste
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-11
Gigantyczny rozwłókniacz bębnowy w Sandersdorf-Brehna
K. Głowacki
nr katalogowy: 129246
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-1-2
Z BRANŻY
nr katalogowy: 141823
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-1
Wybrane substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 124493
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-1
Sygnały o technice
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 135778
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-2
MOBILNE SAMOCHODY I PRZYCZEPY GASTRONOMICZNE TYPU food truck jako bary szybkiej obsługi
Marian Panasiewicz
Jacek Mazur
nr katalogowy: 142112
food trucki
bary szybkiej obsługi
wymagania sanitarne i techniczno-technologiczne
food trucks
fast food restaurants
sanitary and technical and technological-requirements
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-4
Street food w USA
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 119628
gastronomia uliczna
USA
street food
USA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-26
POLSKA I ŚWIAT - WYDARZENIA
nr katalogowy: 40097
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH