Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-8
Badania nad syntezą i przygotowaniem zielonego dodatku do żywności
Liang Zhao
nr katalogowy: 144532
10.15199/62.2023.8.8
etylomaltol
synteza
zielony dodatek do żywności
ethyl maltol
synthesis
green food additive
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Wydarzenia Polska-Unia-Świat
nr katalogowy: 57754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Zielony Tydzień
nr katalogowy: 131714
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-4-5
Zielony Tydzień
nr katalogowy: 131714
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-3
Grüne Woche i Fruit Logistica w Berlinie
nr katalogowy: 20677
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-5
Pullulan nowy dodatek do żywności
Małgorzata Gniewosz
nr katalogowy: 44556
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-5
Papiernicze nowinki prasowe z lat 30. XX wieku. Cz. 1.
Marzanna Marcinkowska
nr katalogowy: 137716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-8
Dodatek do żywności czy substancja pomocnicza w przetwórstwie?
Joanna Gajda-Wyrębek
Jolanta Jarecka
nr katalogowy: 100983
10.15199/65.2016.8.3
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-10
Sorbitol E 420 - naturalny dodatek do żywności (2)
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 22397
GOSPODARKA MIĘSNA 2007-4
Azotyny w procesie peklowania mięsa - funkcje, aspekty zdrowotne, peklowanie bezazotynowe
Marek Cierach
nr katalogowy: 25370
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Sorbitol E 420 - naturalny dodatek do żywności (1)
K. Nowak
K. Mitka
nr katalogowy: 20581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Zarodki pszenne (cz. 7) Zarodki w pieczywie
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14044
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2016-6
Stary tetryk na balu. Refleksje po festiwalu warszawskiego fakultetu
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 98843
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-1-2
Zdrowa słodycz
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 82377
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-6
Polski rynek recyklingu opakowań
JB
nr katalogowy: 6836
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Wzbogacanie żywności w związki polifenolowe
Tomasz Tarko
Aleksandra Duda-Chodak
Dorota Wajda
nr katalogowy: 71976
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-1
Korzyści z zastosowania naturalnych antyoksydantów
Natalia Piaskowska
Katarzyna Śmiecińska
nr katalogowy: 89082
AURA 2008-1
Powrót Anioła
MAŁGORZATA HINCA
ALICJA KARCZEWSKA
EWA TUSK
nr katalogowy: 32830
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-4
Reputacja znaków E
nr katalogowy: 65900
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-2
Dodatek E - wróg czy przyjaciel konsumenta
nr katalogowy: 49793
GOSPODARKA MIĘSNA 2010-1
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia przypraw naturalnych
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 49214
GOSPODARKA WODNA 2021-11
Europejski Zielony Ład
nr katalogowy: 134292
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Dodatki do żywności naturalne = bezpieczne?
Janusz Czapski
nr katalogowy: 51867
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Zmiany klimatu a polskie mleczarstwo
nr katalogowy: 146448
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-3
Sacharydy i polisacharydy w przetwórstwie mięsa
ANETA CEGIEŁKA
nr katalogowy: 33812
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Czego możemy obecnie oczekiwać od dachów zielonych?
nr katalogowy: 149118
AURA 2024-5
Zielony ład, nie taki zielony
Jolanta CZUDAK
nr katalogowy: 148581
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-1
Drukowanie żywności w 3D
Ewa Jakubczyk
nr katalogowy: 103647
10.15199/65.2017.1.1
GOSPODARKA MIĘSNA 2011-4
KRONIKA
nr katalogowy: 59068
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-3
Zastosowanie proszku z owadów jadalnych celem zwiększania wartości odżywczej produktów zbożowych
Radosław Bogusz
Małgorzata Latoszewska
Agata Marzec
Małgorzata Nowacka
nr katalogowy: 148950
10.15199/61.2024.3.6
owady jadalne
produkty na bazie zbóż
wzbogacanie żywności
wartość odżywcza
edible insects
cereal-based products
food fortification
nutritional value
GOSPODARKA WODNA 2016-7
"Zielony Laur - 2015"
Marek Gromiec
nr katalogowy: 99692
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-9
Substancje pochodzenia naturalnego w konserwacji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
Agnieszka Tyfa
nr katalogowy: 93650
10.15199/65.2015.9.6
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-9
Jak przedłużyć trwałość uwzględniając aktualne potrzeby konsumentów
nr katalogowy: 133501
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-2
Jakie dodatki można stosować do pieczywa od czerwca 2013 r.?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 82195
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-2-3
By wrócił Zielony Śląsk
nr katalogowy: 112170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-7
Substancje dodatkowe a składniki żywności stosowane w celach technologicznych – stanowisko Komisji Europejskiej
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 127227
10.15199/65.2020.7.3
dodatki do żywności
ekstrakty roślinne
żywność barwiąca
food additives
plant extracts
colouring foods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Treść rocznika PFiOW 2023 Spis artykułów według działów
nr katalogowy: 147575
GOSPODARKA WODNA 2017-11
XII Edycja Konkursu Nagrody "ZIELONY LAUR" - 2016
Marek Gromiec
nr katalogowy: 110513
OPAKOWANIE 2004-5
Batalia o Zielony Punkt
nr katalogowy: 3208
GOSPODARKA WODNA 2021-11
Zielony Laur – Edycja XV (2020–2021)
nr katalogowy: 134289
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-4
Wysokociśnieniowe utrwalanie żywności - HPP
Piotr Walczyński
nr katalogowy: 83601
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2016-4
"Zielony Laur - 2015" (Pałac Staszica - PAN Warszawa, 6 kwietnia 2016)
Marek Gromiec
nr katalogowy: 97820
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2004-1
Zielony Punkt-nowa organizacja odzysku
Andrzej Jagiełło
nr katalogowy: 4536
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-3
Zielony Tydzień w Berlinie
Andrzej Szydłowski
Henryk Piesiewicz
nr katalogowy: 19208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-6
Substancje dodatkowe w piekarstwie i ciastkarstwie
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Paulina Karczewska
nr katalogowy: 91997
10.15199/65.2015.6.4
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Wartość odżywcza i walory zdrowotne kiełków zbożowych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 69714
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-8
Znakowanie wyrobów piekarskich i ciastkarskich na podstawie prawa unijnego i krajowego (cz. II)
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 99716
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Substancja dodatkowa czy wzbogacająca?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 78773
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Guma arabska (E 414) – dodatek do żywności znany już w starożytnym Egipcie
Katarzyna Mitka
nr katalogowy: 51271
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-1
Żywność z dodatkami aktualne problemy
Joanna Olszak
nr katalogowy: 82177
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-8
Nadszedł czas na obróbkę wysokociśnieniową żywności – HPP
Piotr Walczyński
nr katalogowy: 78779
ELEKTROINSTALATOR 2023-3
TAŃSZA PRODUKCJA ZIELONEGO WODORU
nr katalogowy: 142485
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-5
Barwniki zmiany przepisów prawnych
Anna Florowska
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 76640
AURA 2024-2
„Zielony Transport Publiczny”
nr katalogowy: 147230
OPAKOWANIE 2014-2
Aktywność antymikrobiologiczna powłok otrzymanych z modyfikowanego chitozanu względem bakterii E. coli oraz S. aureus
PATRYCJA SUMIŃSKA
MAŁGORZATA MIZIELIŃSKA
ARTUR BARTKOWIAK
nr katalogowy: 82548
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
AURA 2022-2
Autobusy elektryczne i wodorowe dla polskich miast „Zielony Transport Publiczny” w praktyce
nr katalogowy: 136235
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-9
Polisacharydy o działaniu prebiotycznym
Tomasz Borowy
Mariusz S. Kubiak
nr katalogowy: 70534
AURA 2007-4
Zielony Certyfikat ogólnopolski program certyfikacji i wsparcia
Jadwiga Dybysławska
nr katalogowy: 25566
AURA 2009-5
Zielony Certyfikat II stopnia (3)
nr katalogowy: 44217
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-12
Możliwości wykorzystania skrobi jako surowca chemicznego
W. KEMPF
nr katalogowy: 108017
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Aktualności
nr katalogowy: 130362
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Hydrokoloidy jako dodatki funkcjonalne stosowane w przetwórstwie mięsnym
Jerzy Wajdzik
nr katalogowy: 46314
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-10
Wytłoki owocowe jako dodatek do kruchych ciastek
Ewa Siemianowska
Monika Radzymińska
Marek Aljewicz
Józef Tyburski
Andrzej Wesołowski
Agnieszka Barszcz
nr katalogowy: 101721
10.15199/65.2016.10.7
ELEKTROINSTALATOR 2021-9
ELEKTROINSTALATOR POLECA
nr katalogowy: 133534
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-3
Bezpieczne opakowania w przemyśle spożywczym - nowe trendy i legislacja
Dorota Kręgiel
nr katalogowy: 75482
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Zielony e-commerce
nr katalogowy: 141065
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Zielony e-commerce
nr katalogowy: 141065
OPAKOWANIE 2021-12
Zielony Ład wymaga holistycznego podejścia
nr katalogowy: 135084
AURA 2008-2
Zielony Certyfikat II stopnia, czyli znak jakości szkoły dla zrównoważonego rozwoju
MARZENA DEREJKO
MAGDALENA KLIMEK
nr katalogowy: 33082
GOSPODARKA WODNA 2015-7
Jubileuszowy X "Zielony Laur"
Marek Gromiec
nr katalogowy: 92431
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2022-11
Jubileusz XXV-lecia POLSKIEJ IZBY GOSPODARCZEJ „EKOROZWÓJ” oraz Gala Nagrody „ZIELONY LAUR” – Edycja XVI (2022) Warszawa, 21 września 2022
Marek Gromiec
nr katalogowy: 140556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Chleb "orientalny" jako żywność funkcjonalna
Iwona Wawer
nr katalogowy: 68232
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-2
Aktualności
nr katalogowy: 130362
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-8-9
Aromaty projekty nowych przepisów
Jolanta Jarecka
Joanna Gajda-Wyrębek
Agnieszka Świtka
Katarzyna Kuźma
nr katalogowy: 71082
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-1
Obniżanie zawartości soli w wyrobach - tendencja czy stały trend
Halina Makała
nr katalogowy: 96232
AURA 2009-9
Zielony Certyfikat II Stopnia
nr katalogowy: 46810
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2015-11
Effect of modification of the adhesive layer on the oxygen permeability through polyethylene film laminates Wpływ modyfikacji warstwy adhezyjnej na przenikalność tlenu przez laminaty z folii polietylenowej
Agnieszka Krudos
Jerzy Pankowski
Maciej Karłowicz
Sławomir Lisiecki
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 95028
10.15199/62.2015.11.30
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-4
Wykorzystanie lecytyny w produkcji pieczywa pszennego
Alicja Ceglińska
Grażyna Cacak-Pietrzak
Małgorzata Sobczyk
Katarzyna Sujka
nr katalogowy: 115168
mąka pszenna
lecytyna rzepakowa w proszku
jakość pieczywa
wheat flour
rapeseed lecithin powder
quality of bread
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-1
European Green Deal - Europejski Zielony Ład
nr katalogowy: 124777
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Ponowna ocena substancji dodatkowych przez EFSA i jej konsekwencje dla producentów żywności
Joanna Gajda‑
Wyrębek
Jolanta Jarecka
Marta Dmitruk
nr katalogowy: 116118
10.15199/65.2018.9.5
dodatki do żywności
EFSA
ponowna ocena bezpieczeństwa
ustawodawstwo UE
food additives
EFSA
re-evaluation
EU legislation
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Nowy dodatek od marki Cromax do podłoży plastikowych
nr katalogowy: 138705
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. III**. Zagadnienia ekonomiczne
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 144962
10.15199/62.2023.9.1
zielony wodór
reforming gazu ziemnego
zgazowanie odpadów
elektroliza wody
koszty wytwarzania
cena
green hydrogen
natural gas reforming
waste gasification
water electrolysis
manufacturing costs
price
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-9
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. III**. Zagadnienia ekonomiczne
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 144962
10.15199/62.2023.9.1
zielony wodór
reforming gazu ziemnego
zgazowanie odpadów
elektroliza wody
koszty wytwarzania
cena
green hydrogen
natural gas reforming
waste gasification
water electrolysis
manufacturing costs
price
AURA 2009-10
Co jest jeszcze do odkrycia?
KRZYSZTOF CIESIELSKI
nr katalogowy: 47623
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-6
Przykład doboru nowoczesnej termoizolacji w centrum handlowym
Mateusz Mariusz Ciesielski
nr katalogowy: 84880
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-6
Jubileuszowy X "Zielony Laur" Warszawa, 6 maja 2015
Marek Gromiec
nr katalogowy: 91877
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2021-10
ZIELONY LAUR – XV Edycja
nr katalogowy: 134004
AURA 2010-2
Zielony szlak Pochód Lajkonika
MARIA WOJTACHA
nr katalogowy: 50103
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-9
Dżemy z owoców i warzyw
Justyna Kadzińska
Anna Jasiczek
Dominika Niemczuk
Sabina Galus
nr katalogowy: 79269
AURA 2022-2
Autobusy elektryczne i wodorowe dla polskich miast „Zielony Transport Publiczny” w praktyce
nr katalogowy: 136235
AURA 2022-2
Autobusy elektryczne i wodorowe dla polskich miast „Zielony Transport Publiczny” w praktyce
nr katalogowy: 136235
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-8
Dodatek Specjalny POLAGRA 2008
nr katalogowy: 37296
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-5
Biotechnologia i nanotechnologia w produkcji żywności
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 67953
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-5
Wytłoki z czarnej porzeczki jako potencjalny dodatek do pieczywa
Agata Mendryk
nr katalogowy: 133700
mąka pszenna
pieczywo wzbogacone
wytłoki z czarnej porzeczki
wheat flour
enriched bread
blackcurrant pomace
AURA 2018-6
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 114104
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-4
Problemy określania zawartości błonnika pokarmowego
nr katalogowy: 76484
GOSPODARKA WODNA 2013-7
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 77736
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Gazownicy o Zielonym Ładzie
nr katalogowy: 135020
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Europejski Zielony Ład. Kształtowanie społeczności proekologicznych
Magdalena Frańczuk
nr katalogowy: 140029
10.15199/62.2022.10.7
powietrze
zanieczyszczenie
regulacje prawne
świadomość społeczna
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Jubileusz XXV-lecia POLSKIEJ IZBY GOSPODARCZEJ „EKOROZWÓJ” oraz Gala Nagrody „ZIELONY LAUR” – edycja XVI (2022)
Marek Gromiec
nr katalogowy: 140905
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Z prasy zagranicznej
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142811
AURA 2019-6
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 120633
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-9
Bakterie Brochothrix thermosphacta i możliwość ich rozwoju w surowcach oraz przetworach mięsnych
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 116036
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-3
Białka serwatkowe właściwości funkcjonalne i zastosowanie
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Zygmunt Litwińczuk
nr katalogowy: 66717
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-12
Gazownicy o Zielonym Ładzie
nr katalogowy: 135020
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-4
Pieczywo pszenżytnio-owsiane, jako alternatywa dla chleba pszennego
Anna Fraś Damian Gołębiewski
Kinga Gołębiewska
Dariusz R. Mańkowski
Danuta Boros
nr katalogowy: 99947
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-6
Ekstrakty roślinne: dodatek wspierający zdrowie oraz bezpieczeństwo żywności
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 146648
10.15199/64.2023.6.1
ekstrakty roślinne
bezpieczeństwo żywności
fortyfikacja żywności
plant derivatives
food safety
food fortification
AURA 2013-7
KRONIKA EKOLOGICZNA
nr katalogowy: 77709
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Specjalna papa zgrzewalna do dachów zielonych IZOLMAT PLAN zielony dach PYE PV250 S5
E. Goltz
nr katalogowy: 17457
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-4
Zielony wodór. Krótka monografia Cz. I. Procesy wytwarzania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 142803
10.15199/62.2023.4.1
zielony wodór
elektroliza wody
odnawialna energia
fotowoltaika
energia wiatru
odpady organiczne
zgazowanie
przegląd
green hydrogen
water electrolysis
renewable energy
photovoltaics
wind energy
organic wastes
gasification
review
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-3
Otrzymywanie wosków poliolefinowych w procesie termicznej degradacji. Cz. I. Charakterystyka surowców
Justyna Kowalska
Beata Sacher-Majewska
Krystyna Czaja
nr katalogowy: 147823
10.15199/62.2024.3.2
wosk poliolefinowy
termiczna degradacja
charakterystyka surowców
polyolefin wax
thermal degradation
characteristic of raw materials
AUTO MOTO SERWIS 2022-6
Nowy dodatek od marki Cromax do podłoży plastikowych
nr katalogowy: 138705
GOSPODARKA WODNA 2015-6
FAKTY
Ewa Skupińska
nr katalogowy: 91838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-11
Czym jest żywność barwiąca?
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 110548
barwnik spożywczy
ekstrakt
dodatek do żywności
właściwości barwiące
colouring foodstuff
extract
food additive
colouring properties
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-6
Zielony wodór. Krótka monografia. Cz. II**. Kierunki stosowania
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 143960
10.15199/62.2023.6.1
zielony wodór
ogniwo paliwowe
transport
elektrownia
metanol
amoniak
hutnictwo
green hydrogen
fuel cell
transportation
power station
methanol
ammonia
metallurgy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-3
Kultury starterowe dla przemysłu mięsnego
Mariusz S. Kubiak
Łukasz Łamejko
Ewa Czerwińska
Magdalena Polak-Śliwińska
nr katalogowy: 83235
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-5
Surowce i dodatki do żywności
Patrycja Łusiak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 148661
10.15199/65.2024.5.3
żywność funkcjonalna
dodatki do żywności
produkty uboczne
functional food
food additives
by-products
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-3
Dodatek wyrównawczy do wynagrodzenia
Franciszek Małysz
nr katalogowy: 50588
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-26
POLSKA I ŚWIAT - WYDARZENIA
nr katalogowy: 40097
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Wykorzystanie barwników spożywczych w przetworach owocowo-warzywnych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56552
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Konferencje
Jerzy Klimczak
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 135809
GOSPODARKA WODNA 2022-12
Jubileusz XXV-lecia POLSKIEJ IZBY GOSPODARCZEJ „EKOROZWÓJ” oraz Gala Nagrody „ZIELONY LAUR” – edycja XVI (2022)
Marek Gromiec
nr katalogowy: 140905
AURA 2009-7
Zespół Szkół w Rudnej Wielkiej w powiecie rzeszowskim Zielony Certyfikat II stopnia (5)
nr katalogowy: 45529
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Ekonomiczne skutki Europejskiego Zielonego Ładu na przykładzie wybranych projektów dyrektyw energetycznych
Filip Grzegorczyk
nr katalogowy: 140032
10.15199/62.2022.10.20
Europejski Zielony Ład
dyrektywy energetyczne
RED II
EED
ETD
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-10
Ekonomiczne skutki Europejskiego Zielonego Ładu na przykładzie wybranych projektów dyrektyw energetycznych
Filip Grzegorczyk
nr katalogowy: 140032
10.15199/62.2022.10.20
Europejski Zielony Ład
dyrektywy energetyczne
RED II
EED
ETD
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Dziewanna (Verbascum L.) – właściwości i potencjał wykorzystania w projektowaniu żywności
Edyta Symoniuk
nr katalogowy: 145293
10.15199/65.2023.9.7
dodatek do żywności
dziewanna
naturalne przeciwutleniacze
żywność funkcjonalna
food additive
mullein
natural antioxidants
functional food
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
Zastosowanie fitobiotyków w profilaktyce zwierząt
Robert Kupczyński
Antoni Szumny
nr katalogowy: 125271
10.15199/62.2020.3.2
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-6
Dach ekstensywny
Łukasz Lewandowski
nr katalogowy: 60414
OPAKOWANIE 2021-3
„Zielony Ład”: gospodarka obiegu zamkniętego nowym celem UE
nr katalogowy: 130915
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-3
Nowe rozwiązania w opakowalnictwie przedłużające trwałość produktów spożywczych
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 147792
10.15199/65.2024.3.2
opakowania aktywne
opakowania inteligentne
MAP
biotworzywa
active packaking
inteligent packaking
MAP
bioplastics
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-11
Produkty zbożowe u podstaw piramidy zdrowego żywienia
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 56026
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-1
Konferencje
Jerzy Klimczak
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 135809
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-2
Tam, gdzie pieprz rośnie
nr katalogowy: 23957
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
BHP W SIECI
nr katalogowy: 77225
OPAKOWANIE 2018-8
Wybór właściwego aniloksa
Sonia Arcos
nr katalogowy: 115565
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Oblicza herbaty
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 3968
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-1
Dodatek mąki żytniej modyfikowanej przez obróbkę cierną do ciasta żytniego poprawia niektóre cechy pieczywa
nr katalogowy: 32430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-11
Tam, gdzie pieprz rośnie
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 4301
OPAKOWANIE 2005-12
Chusteczki kosmetyczne Mola w nowej odsłonie
nr katalogowy: 11359
ELEKTROINSTALATOR 2022-7-8
Bosch wchodzi na rynek elektrolizy wodorowej
nr katalogowy: 138501
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-9
Zarządzanie wodą w przemyśle rolno-spożywczym
Magdalena Wróbel-Jędrzejewska
Ewelina Włodarczyk
Urszula Stęplewska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 122454
10.15199/65.2019.9.5
ślad wodny
niedobór wody
przemysł mleczarski
water footprint
water shortage
dairy industry
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-12
Jeśli nie pomaga zwiększony dodatek drożdży...
Jerzy Kownacki
nr katalogowy: 31683
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-6
Cynamon właściwości prozdrowotne
nr katalogowy: 99236
10.15199/65.2016.6.7
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Trwałe i niepowtarzalne elewacje z silikatów
nr katalogowy: 38180
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-8
Otręby pszenne - metody funkcjonalizacji surowca
Joanna Harasym
nr katalogowy: 92752
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-4
Japońska herbata ma kolor zielony
Renata ZAWADZKA-BEN DOR
nr katalogowy: 19193
AURA 2005-10
Zielony Kapturek Żart sceniczny w trzech odsłonach
MARIA ROJEK
nr katalogowy: 8544
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Ziemniaczana wygoda
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 84673
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-12
Zielony e-commerce
nr katalogowy: 141065
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Europejski Zielony Ład – szanse i zagrożenia dla Polski
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 146992
10.15199/62.2024.1.13
Europejski Zielony Ład
szanse i zagrożenia dla Polski
zielona transformacja
European Green Deal
opportunities and threats for Poland
green transformation
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Zastosowanie ozonu w produkcji bezpiecznej żywności
Monika Trząskowska
Bogusław J. Cieślicki
nr katalogowy: 113391
ozon
utrwalanie żywności
dezynfekcja
ozone
food preservation
disinfection
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
KOMPENDIUM WODOROWE
Jerzy Polaczek
nr katalogowy: 148810
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2023-7
Z Prasy Zagranicznej
nr katalogowy: 144105
DOZÓR TECHNICZNY 2024-4
Zielony wodór z Odolanowa
nr katalogowy: 149693
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-2
Branża sokownicza pod presją Europejskiego Zielonego Ładu
Barbara Groele
nr katalogowy: 148469
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Prawo do wynagrodzenia za pracę
Aleksandra Lejko
nr katalogowy: 100110
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Właściwości sproszkowanej żywności dla dzieci
Anna Kot
Karolina Szulc
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 121981
10.15199/65.2019.8.4
żywność dla dzieci
proszki spożywcze
mikrokapsułkowanie
czas przechowywania
baby food
food powders
microencapsulation
storage time
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-6
Zrównoważona żywność – jakość „Od pola do stołu”
Ewa Sikorska
Urszula Samotyja
Anna Dankowska
Katarzyna Pawlak-Lemańska
Krzysztof Wójcicki
Jens Petter Wold
nr katalogowy: 138319
10.15199/65.2022.6.3
inteligentne sensory
jakość żywności
przemysł 4.0
zrównoważona konsumpcja
zrównoważona produkcja
smart sensors
food quality
industry 4.0
sustainable consumption
sustainable production
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-5
Ekstrakty drożdżowe nowa odsłona
Violetta Schube
Katarzyna Ratusz
Joanna Gajda-Wyrębek
nr katalogowy: 113832
10.15199/65.2018.5.2
ekstrakty drożdżowe
umami
substytuty glutaminianu sodu
redukcja soli
yeast extracts
umami
substitutes for monosodium glutamate
salt reduction
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Piekarzu, czy wiesz, że...
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 119894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-4
Kolory na słodko. Rozmowa z Bożeną Sikoń-Wojtal
nr katalogowy: 131205
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-11
Wyznaczanie terminu trwałości wyrobów ciastkarskich (cz.II)
Elżbieta Staszewska
nr katalogowy: 71833
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-5
Wytwarzanie przyrządów elektroniki kwantowej metodami mikroskopii bliskich oddziaływań
K. Kolanek
T. Gotszalk
M. Woszczyna
A. Masalska
P. Zawierucha
P. Mulak
R. Szeloch
M. Zielony
P. Janus
nr katalogowy: 16390
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-7
Metody oceny aktywności przeciwrodnikowej stosowane w przemyśle chemicznym
Anna Ratz-Łyko
Jacek Arct
nr katalogowy: 69469
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-1
Alfabetyczny spis autorów rocznika PFiOW 2009
nr katalogowy: 49514
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-4
Produkcja pieczywa ze śruty żytniej
nr katalogowy: 75659
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-1
Europejski Zielony Ład – szanse i zagrożenia dla Polski
Joanna Guziałowska-Tic
Wilhelm J. Tic
nr katalogowy: 146992
10.15199/62.2024.1.13
Europejski Zielony Ład
szanse i zagrożenia dla Polski
zielona transformacja
European Green Deal
opportunities and threats for Poland
green transformation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-7-8
CO NOWEGO w Świecie aromatów, dodatków i składników do Żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 86195
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2024-3
GRUPA IRIS CERAMICA ORAZ FIRMA EDISON NEXT ZASTOSOWAŁY ZIELONY WODÓR PRZY PRODUKCJI PŁYTEK CERAMICZNYCH
nr katalogowy: 150858
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-10
Zastosowanie jęczmienia w piekarstwie Cz. II . Wpływ na cechy fizyczne wyrobów piekarskich
Dorota Cz erwińska
nr katalogowy: 71462
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-1
Zastosowanie słodu w produkcji piekarskiej na Białorusi
Irina Tabolicz
nr katalogowy: 12556
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-7-8
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 83662
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH