Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-6
Wine-bary
winny maniak
nr katalogowy: 114538
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Wino z grillem za miastem
winny maniak
nr katalogowy: 79812
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-12
5. Wine Expo Poland
nr katalogowy: 124236
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-5
PORADNIK Wino dla inżyniera (106)
winny maniak
nr katalogowy: 74975
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Mistrzostwa Wine + Dessert
nr katalogowy: 136226
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Mistrzostwa Wine + Dessert
nr katalogowy: 136226
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Świetne wina w dobrym miejscu Quinta Vale D. Maria i nowy wine-bar Bristolu
winny maniak
nr katalogowy: 81051
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-9
ARTYKUŁ MIESIĄCA - LIPIEC 2011
Marcin Karabin
nr katalogowy: 62247
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-5
Ciekawe chilijskie wina w nowym wine-barze Nowy "Mielżyński" i wina El Principal
winny maniak
nr katalogowy: 91220
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-2
Otrzymywanie win agrestowych
E. Pogorzelski
M. Kobus
nr katalogowy: 20685
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-8
PORADNIK Wino dla inżyniera (27)
winny maniak
nr katalogowy: 48463
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
Mikroorganizmy w winiarstwie gronowym
Alina Kunicka-Styczyńska
nr katalogowy: 41723
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
#WineOfChange
nr katalogowy: 117498
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-11
Pod znakiem dwunastek
nr katalogowy: 123656
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-4
Pomysł na winny biznes
winny maniak
nr katalogowy: 75791
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-5
Dobre czerwone z RPA
winny maniak
nr katalogowy: 83933
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-7
Improving the Performance of Machine Learning with Sequential Feature Selection and Grid Search
Tsehay Admassu ASSEGIE
Sangeetha MURUGAN
Rajkumar GOVINDARAJAN
Komal Kumar NAPA
Nageswari D
nr katalogowy: 149530
10.15199/48.2024.07.29
K-Nearest Neighbors
parameter tuning
machine learning
jakość wina
dostrajanie parametrów
uczenie maszynowe
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Kultury starterowe wykorzystywane w produkcji win
Monika Barbara Pytka
Agnieszka Malik
Piotr Janas
nr katalogowy: 135125
10.15199/65.2021.12.4
wino
kultury starterowe
drożdże
bakterie fermentacji mlekowej
wine
starter cultures
yeast
lactic acid bacteria
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Wpływ pożywek azotowych na fermentacje i cechy wina jabłkowego oraz napojów winopodobnych
Sylwia Bonin
Wiesław Wzorek
Marta Woźniak
nr katalogowy: 48973
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2013-19
Na wino za miasto
winny maniak
nr katalogowy: 79622
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-3
Nowy Mistrz Polski Sommelierów
nr katalogowy: 149492
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-8-9
PORADNIK Wino dla inżyniera (199) Videlec z winem
winny maniak
nr katalogowy: 113294
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Targi Alkoholi "Wine & Spirits 2009"
nr katalogowy: 46208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-11
Wina dla gastronomii
winny maniak
nr katalogowy: 55350
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-6
Wina ze Złotego Stanu w Warszawie
winny maniak
nr katalogowy: 106255
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wymrażanie Komesa Barley Wine
nr katalogowy: 140086
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-9
Bentonit - kopalina stosowana do klarowania win oraz soków owocowych
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 47057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Boscaiola Bar diVINO na warszawskim Powiślu Nowe miejsce dla miłośników wina
winny maniak
nr katalogowy: 99772
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Wina na Chilean Wine Tour '2015 Chile znane i nieznane
winny maniak
nr katalogowy: 90573
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-5
Wymrażanie Komesa Barley Wine
nr katalogowy: 140086
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Kalifornijskie Pinot Noir Nie tylko Zinfandel i Cabernety z Napy
winny maniak
nr katalogowy: 105514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Trzy dekady wina w Polsce
nr katalogowy: 128561
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Trzy dekady wina w Polsce
nr katalogowy: 128561
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Związki powstające w czasie fermentacji winiarskiej
Sylwia Bonin
nr katalogowy: 115055
10.15199/64.2018.7.3
produkty uboczne
jakość
wino
fermrntowane produkty winiarskie
by-products
quality
wine
fermented wine products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Znawcy wina
nr katalogowy: 110915
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Przyspieszanie niektórych procesów technologicznych w winiarstwie a jakość wina
Agnieszka Wilkowska
Dorota Piatka
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 51964
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-11-12
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 95668
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021
nr katalogowy: 132677
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Wine Expo Poland i Warsaw Oil Festival 2018
nr katalogowy: 115023
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-1
Wpływ Impulsowego Pola Elektrycznego na zawartość antocyjanów w winie
Ewa KORZENIEWSKA
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Andrzej CZARNECKI
Agnieszka PIEKARSKA
Andrzej KRAWCZYK
nr katalogowy: 111546
10.15199/48.2018.01.15
PEF
pole elektryczne
antocyjany
czerwone wino
PEF
electric field
antocyjans
red wine.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Bioróżnorodność mikroorganizmów w procesie produkcji wina metodą spontaniczną
Paulina Bogdan
Hubert Antolak
nr katalogowy: 120731
10.15199/64.2019.5-6.1
wino
bioróżnorodność
mikroorganizmy
fermentacja spontaniczna
wine
biodiversity
microorganisms
spontanous fermentation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Wina, whisky i coś jeszcze
nr katalogowy: 32385
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-12
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 39715
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Toast za Mistrza
nr katalogowy: 115021
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-2
REZWERATROL - środek dobry na wszystko?
Adam Bogacz
nr katalogowy: 24358
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-7-8
Mistrzostwa Polski Sommelierów 2021
nr katalogowy: 132677
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-11
Pionowa degustacja win Torre dei Beati Cociapazza i Mazzamurello
winny maniak
nr katalogowy: 87684
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Food & Wine
winny maniak
nr katalogowy: 57402
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-9
Nowe produkty w branży owocowej
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 38254
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Analiza związków fenolowych w winogronach i winie
Magdalena Surma-Zadora
Ewa Cieślik
nr katalogowy: 36239
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-3
Wystarczy trzymać poziom
nr katalogowy: 58079
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-6
Kuchnia i wina na Rosevia Resort&Mielżyński Week Rosevia na Czerskiej
winny maniak
nr katalogowy: 98915
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-12
Wpływ impulsowego pola elektrycznego na barwę wina
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
nr katalogowy: 117361
10.15199/48.2018.12.63
impulsowe pole elektryczne
PEF
kolor wina
winogrona
metoda CIELab.
pulsed electric field
PEF
wine colour
grapes
CIELab method.
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Owoce krajowe cennym surowcem winiarskim
Joanna Laskowska
Eugeniusz Pogorzelski
nr katalogowy: 32210
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Dostępność na stołecznym rynku win bezalkoholowych i niskoalkoholowych
Sylwia Bonin
Patryk Czarnecki
nr katalogowy: 134171
10.15199/64.2021.5.1
wina bezalkoholowe
rynek win bezalkoholowych
metody dealkoholizacji win
prawo winiarskie
nonalcoholic wines
market of nonalcoholic wines
methods of wine dealcoholization
wine laws
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-7-8
Kuchnia bez granic
nr katalogowy: 108493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
O winie, jedzeniu, partnerstwie i zaufaniu
nr katalogowy: 134955
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-5-6
PORADNIK Wino dla inżyniera (197) Kalifornia w Warszawie (2)
winny maniak
nr katalogowy: 112674
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-6-7
PORADNIK Wino dla inżyniera (216) Amarone na zimowe wieczory
winny maniak
nr katalogowy: 119272
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-1
PORADNIK Wino dla inżyniera (141) Wino w szpitalu
winny maniak
nr katalogowy: 88985
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
O winie, jedzeniu, partnerstwie i zaufaniu
nr katalogowy: 134955
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-20
PORADNIK Wino dla inżyniera (207) Polskie wina z vitis vinife ra
winny maniak
nr katalogowy: 115876
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
PORADNIK Wino dla inżyniera (198) Nowo odkryta winna miejscówka
winny maniak
nr katalogowy: 112948
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
PORADNIK Wino dla inżyniera (185) Gdzie i co kupować? (2)
winny maniak
nr katalogowy: 107397
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-22-23
PORADNIK Wino dla inżyniera (137) Wino w puszce - hit czy herezja?
winny maniak
nr katalogowy: 87827
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-1
Primitivo z mojej piwnicy (2)
winny maniak
nr katalogowy: 124314
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Krótka podróż przez Amarone
winny maniak
nr katalogowy: 119019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-1
Targi żywności płynnej i napojów drinktec 2017. Cz. 2
nr katalogowy: 111754
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-1
Turystyka Kulinarna
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 40671
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-2
Pomysł na wino
nr katalogowy: 41524
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Rioja w natarciu
Winemake
nr katalogowy: 115026
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-2
Burzliwe metody
Stefan Zatorski
nr katalogowy: 49905
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Z Istrii i okolic
winny maniak
nr katalogowy: 65490
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-5
Wina z antypodów
winny maniak
nr katalogowy: 120198
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Classic and convex non-negative matrix visualization in clustering two benchmark data
Anna M. BARTKOWIAK
nr katalogowy: 103186
10.15199/48.2017.01.14
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 142017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-9
Polskie wina z vitis vinifera
winny maniak
nr katalogowy: 115765
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Austriackie winobranie
winny maniak
nr katalogowy: 116986
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-9
Szeroka oferta, ciekawe wina
winny maniak
nr katalogowy: 70523
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-5
Rozkosz dla podniebienia
winny maniak
nr katalogowy: 67393
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-5
Chile trochę inaczej
winny maniak
nr katalogowy: 76520
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-4
Znad pięknego, modrego Dunaju
winny maniak
nr katalogowy: 58750
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-1-2
Porto i wina wytrawne z Douro 300 lat winnicy Quinta do Vallado
winny maniak
nr katalogowy: 103539
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Z winem przez Niemcy
winny maniak
nr katalogowy: 95514
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Tradycyjna majówka u Mielżyńskiego Wina z Portugalii
winny maniak
nr katalogowy: 99770
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Nie tylko szklana butelka...
winny maniak
nr katalogowy: 89419
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-2
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 142017
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-4
Dziesięć łyków szampana
winny maniak
nr katalogowy: 104996
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-6
Dwa łyki Portugalii
winny maniak
nr katalogowy: 60156
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Barolo, Barbaresco, a może coś jeszcze...
winny maniak
nr katalogowy: 94070
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-7-8
Kuchnie naszych sąsiadów – kuchnia czeska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 138824
kuchnia czeska
potrawy
zwyczaje
gastronomia
Czech cuisine
dishes
habits
gastronomy
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-3
Konkretne marzenia
nr katalogowy: 83253
OPAKOWANIE 2009-I
Cellulose Films - a Compostable Alternative to the Plastic Ones
Andrzej Kornacki
nr katalogowy: 42509
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-4
Znane i nieznane wina z Chile
winny maniak
nr katalogowy: 66923
PROBLEMY JAKOŚCI 2013-10
O stolicach wielkich win
Zbigniewa Kłosa
nr katalogowy: 79789
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Wina De Grendel z Kraju Przylądkowego
winny maniak
nr katalogowy: 93449
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 89222
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-5
Fermentacja nastawów wysokocukrowych z dodatkiem preparatu ścian komórkowych
Sylwia Bonin
Marcin Kolwas
nr katalogowy: 44679
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 103491
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-5
PRZECIWDROBNOUSTROJOWE DZIAŁANIE marynat do mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
Marta Chmiel
Edyta Lipińska
Kamil Piwowarek
nr katalogowy: 143393
mięso
marynata
działanie przeciwdrobnoustrojowe
Salmonella
meat
marinade
antimicrobial activity
Salmonella
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2014-10
XIX konferencja naukowo-techniczna KONTRA 2014 "Trwałość budowli i ochrona przed korozją"
Adam Zybura
nr katalogowy: 87410
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-10
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 72049
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
Kalejdoskop ze świata napojów
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 104096
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-3
Afryka Południowa – Wine of Origin i Zintegrowana Produkcja
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 136607
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-8
Zmiany składu lotnych związków zachodzące w napoju mieszanym podczas fermentacji przy zastosowaniu dostępnego w handlu szczepu drożdży
Wenchao Cai
Fengxian Tang
Chunhui Shan
Liping Yang
Qin Zhang
Xinxin Zhao
Ming Ning
nr katalogowy: 115532
10.15199/62.2018.8.32
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2019-1
Modyfikacja zawartości polifenoli w winach z wykorzystaniem impulsowego pola elektrycznego
Ilona GAŁĄZKA-CZARNECKA
Ewa KORZENIEWSKA
Andrzej CZARNECKI
Krzysztof POLITOWSKI
nr katalogowy: 117960
10.15199/48.2019.01.23
impulsowe pole elektryczne
PEF
polifenole
winogrona
Hibernal.
pulsed electric field
PEF
polyphenol
grapes
Hibernal
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-3
Kalejdoskop ze świata napojów
nr katalogowy: 104721
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-9
Grand Cru znaczy: świetne wina
winny maniak
nr katalogowy: 86455
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
KRONIKA
nr katalogowy: 85737
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-9
Straty antocyjanów podczas zabiegów stabilizacyjnych
Iwona Ścibisz
Agata Górska
nr katalogowy: 54447
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Australia - nowe otwarcie
winny maniak
nr katalogowy: 92460
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-9
Made in England, Wales and Scotland
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 133296
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-2
Napój herbaciany kombucha jako baza do produkcji innowacyjnych napojów niskoalkoholowych
Marcin Kruk
Szymon Pochylski
Katarzyna Neffe-Skocińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 137304
10.15199/64.2022.2.6
kombucha
napoje niskoalkoholowe
polifenole
aktywność antyoksydacyjna
fermentacja
kombucha
low-alcoholic beverages
polyphenols
antioxidant activity
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Winogrona – surowiec do produkcji win
Muhamad A. Zubaidi
Marta Czaplicka
Agnieszka Nawirska-Olszańska
nr katalogowy: 147569
10.15199/64.2024.1.5
związki bioaktywne
cukry
rodzaje win
bioactive compounds
sugars
types of wines
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Rieslingi z Mozeli środkowej
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 110309
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-6
Niekorzystne składniki spirytusów i napojów alkoholowych
Urszula Dziekońska
Maria Balcerek
nr katalogowy: 52626
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-3
Wyjątkowy rok dla Krakowa
nr katalogowy: 125360
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Skąd się w piwie wzięły drożdże?
Zbigniew Jarząbek
Jakub Marczak
Bartłomiej Marczewski
nr katalogowy: 51279
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
X Międzynarodowy Konkurs Piw EBS Nie zawiedli faworyci, nie zabrakło niespodzianek
Marek Suliga
nr katalogowy: 81129
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-1
European Beer Star 2012
Marek Suliga
nr katalogowy: 74028
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-1
Friuli - najlepsze wina białe i endemiczne wina czerwone
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 103087
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-11
Piwnym szlakiem po Polsce ...
Paweł Błażewicz
nr katalogowy: 102285
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-8
A Novel Planar Interdigital Capacitor Level Sensor
Sarawoot Boonkirdram
Worawat Sa-ngiamvibool
nr katalogowy: 92793
10.15199/48.2015.08.23
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2022-1
Jak to z fermentacją było?
Anna Pikulicka
Wioletta Tomaszewska-Górecka
Wiesław Barabasz
nr katalogowy: 136368
10.15199/64.2022.1.2
początki fermentacji
badania nad fermentacją
wkład naukowców w poznanie procesów fermentacyjnych
the beginnings of fermentation
research on fermentation
scientists contribution to understanding fermentation processes
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Unconventional EPR studies of powder coatings
PIOTR PISIAK
BOGUMIŁ CIENIEK
IRENEUSZ STEFANIUK
nr katalogowy: 150481
10.15199/40.2024.9.5
EPR
paints
free radicals
paramagnetic centers
EPR
farby
wolne rodniki
centra paramagnetyczne
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2024-9
Unconventional EPR studies of powder coatings
PIOTR PISIAK
BOGUMIŁ CIENIEK
IRENEUSZ STEFANIUK
nr katalogowy: 150481
10.15199/40.2024.9.5
EPR
paints
free radicals
paramagnetic centers
EPR
farby
wolne rodniki
centra paramagnetyczne
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Mniszek lekarski - źródło substancji prozdrowotnych
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 109570
10.15199/64.2017.9.5
mniszek lekarski
miód
ocet
polifenole
wino
dandelion
honey
vinegar
polyphenols
wine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Zastosowanie analizy cyklu życia (LCA) do obliczania śladu środowiskowego - działania UE a przemysł spożywczy
Barbara Gworek
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 121979
10.15199/65.2019.8.3
analiza cyklu życia (LCA)
ślad środowiskowy
ekoznakowanie
kategoria produktów spożywczych
polityka UE
life cycle analysis (LCA)
environmental footprint
eco-labeling
food category
EU policy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Nowości w materiałach opakowaniowych do napojów
Izabela Gajlewicz
Marta Lenartowicz-Klik
nr katalogowy: 148171
10.15199/65.2024.4.2
opakowania donapojów
biopolimery
szkło
metal
papier
tworzywa sztuczne
beverage packaging
biopolymers
glass
metal
paper
plastics
GOSPODARKA WODNA 2024-8
Building on societal changes to develop waterway tourism in Central Bohemia (Czech Republic)
TOMÁŠ KOLAŘÍK
nr katalogowy: 149833
10.15199/22.2024.8.1
waterway
river
ports
water tourism
regional development
drogi wodne
rzeka
porty
turystyka wodna
rozwój regionalny
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Gazele Biznesu 2016 ranking najszybciej rozwijających się firm branży spożywczej
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 106751
10.15199/65.2017.6.2
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Gazele Biznesu 2017 ranking najszybciej rozwijających się firm
Jadwiga Drożdż
nr katalogowy: 115036
10.15199/65.2018.7.2
przemysł spożywczy
małe i średnie firmy spożywcze
ranking najbardziej dynamicznych firm
food industry
small and medium-sized food enterprises
ranking of the most dynamic companies
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Znakowanie napojów alkoholowych wartością odżywczą
Dominika Jeżewska
Grażyna Osęka
Iwona Kowalczyk-Andrzejewska
nr katalogowy: 114459
znakowanie żywności
napoje alkoholowe
wartość odżywcza
prawo unijne i krajowe
food labelling
alcoholic beverages
nutrition declaration
EU and national law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Wybrane zastosowania dwutlenku węgla w przemyśle spożywczym
Emilia Janiszewska-Turak
Dominika Sierszak
Maria Hankus
Zbigniew Pałacha
nr katalogowy: 108066
10.15199/65.2017.7.6
mrożenie LIC
chłodzenie
pakowanie MAP
ekstrakcja nadkrytyczna
oszałamianie
LIC freezing
cooling
MAP packaging
supercritical extraction
stunning
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Piżmowa królowa jesieni
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 123626
dynia
wartość odżywcza
karotenoidy
obróbka kulinarna
przetwarzanie
zastosowanie kulinarne.
pumpkin
nutritional value
carotenoids
culinary preparation
processing
culinary use.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH