Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Kasza jaglana i komosa ryżowa
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119900
AURA 2014-9
Komosa ryżowa - cenna roślina pseudozbożowa
Joanna Onuch
Barbara Skwałryło-Bednarz
nr katalogowy: 86980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Skład chemiczny oraz walory żywieniowe komosy ryżowej
Grażyna Cacak-Pietrzak
Aleksa ndra Szybilska
nr katalogowy: 58126
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Amarantus i komosa ryżowa jako niesłodowane dodatki w produkcji piwa
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 93073
10.15199/64.2015.7-8.1
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2021-4
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 132880
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-5
Canihua i komosa ryżowa – porównanie wybranych właściwości prozdrowotnych bezglutenowych pseudozbóż
Sylwia Sady
Maria Sielicka-Różyńska
nr katalogowy: 131860
10.15199/65.2021.5.6
pseudozboża
canihua
komosa ryżowa
aktywność przeciwutleniająca
bez glutenu
pseudocereals
canihua
quinoa
antioxidant activity
gluten-free
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-6
Komosa ryżowa nie tylko skarb Inków
Alina Pacesz
Anna Sip
nr katalogowy: 114462
10.15199/65.2018.6.5
komosa
wartość odżywcza
fermentacja
quinoa
nutritional value
fermentation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-9
Alternatywne surowce wykorzystywane w browarnictwie
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 86639
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-6
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część II. Wartość odżywcza i zastosowanie
Beata Marchand
nr katalogowy: 102713
AURA 2023-8
Niezwykła odżywcza i prozdrowotna moc nasion komosy ryżowej
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 144508
10.15199/2.2023.8.2
komosa ryżowa
nasiona
składniki odżywcze
wartość odżywcza
właściwości prozdrowotne
quinoa
seeds
nutrients
nutritional value
health-promoting properties
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-11
Poznaj grykę
nr katalogowy: 101603
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej i czerwonej na jakość chrupek kukurydzianych, otrzymanych przy użyciu ekstrudera jednoślimakowego
Natalia Mikołajczak
nr katalogowy: 123780
chrupki kukurydziane
komosa ryżowa biała
komosa ryżowa czerwona
właściwości fizyczne
wodochłonność
corn puffs
white quinoa
red quinoa
physical properties
water absorption
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-4
Wykorzystanie komosy ryżowej w przemyśle spożywczym
Grażyna Cacak -Pietrzak
Aleksandra Szybilska
nr katalogowy: 58922
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Podział i charakterystyka hydrokoloidów stosowanych w żywności bezglutenowej
Joanna Rachtan-Janicka
nr katalogowy: 73297
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-4
Quinoa - wartość żywieniowa i wykorzystanie w produkcji pieczywa i makaronów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83385
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-5
Wpływ dodatku nasion komosy ryżowej białej, czerwonej i czarnej na cechy jakościowe pieczywa pszennego
Piotr Jakuć
Martyna Jabłecka
Aleksandra Purkiewicz
Małgorzata Tańska
nr katalogowy: 128436
nasiona komosy ryżowej
pieczywo
wydajność
objętość
strata piecowa
strata wypiekowa
cechy organoleptyczne
quinoa seeds
bread
yield
volume
oven loss
baking loss
organoleptic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Pseudozboża w żywności bezglutenowej
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Elżbieta Dłużewska
nr katalogowy: 116123
10.15199/65.2018.9.8
pseudozboża
dieta bezglutenowa
celiakia
pseudocereals
gluten free diet
coeliac disease
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Ziarna dające siłę
nr katalogowy: 116448
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2016-5
Komosa ryżowa (Chenopodium quinoa Willd.) nadzieją dla regionów o trudnym klimacie Część I. Charakterystyka i regiony upraw
Beata Marchand
nr katalogowy: 101313
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
Beta-glukan w brzeczkach otrzymanych z dodatkiem pseudozbóż lub syropu maltozowego
Paulina Bogdan
Edyta Kordialik-Bogacka
nr katalogowy: 99244
10.15199/64.2016.6.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2004-12
Zastosowanie termografii w diagnostyce pieców procesowych w PKN ORLEN S.A.
Wojciech Komosa
nr katalogowy: 6692
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Podstępna fasola
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 100603
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-12
Czerwona Rewolucja
nr katalogowy: 22951
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-10
Gra w kolory
Ewa Górska
nr katalogowy: 11569
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2008-9
Dodawanie mikroelementów do mąki coraz częstszą praktyką na świecie
nr katalogowy: 37696
AURA 2004-9
RECENZJE RÓŻE - PIKNIKI - JADALNE DZIKIE JAGODY I ROŚLINY
kb
nr katalogowy: 608
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-10
Niedrzewne roślinne surowce włókniste stosowane współcześnie do produkcji przemysłowej papieru. Cz. 2. Słoma zbożowa, ryżowa i kukurydziana, esparto, bambus i trzcina pospolita
Stefan Jakucewicz
nr katalogowy: 128768
10.15199/54.2018.9.2
rośliny niedrzewne
surowce włókniste
właściwości
słoma zbożowa
słoma ryżowa
słoma kukurydziana
esparto
bambus
trzcina pospolita
non-wood plants
fibrous raw materials
characteristics
cereal straw
rice straw
corn straw
esparto
bamboo
common reed
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-7-8
Smacznie i po drodze
Jerzy Magner
nr katalogowy: 36835
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Borówka z historycznym rekordem ilości konsumentów
nr katalogowy: 144659
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Wissotzky wraca do Rosji
nr katalogowy: 32786
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-10
/najbardziej aktualna oferta szkoleniowa
nr katalogowy: 122667
MATERIAŁY BUDOWLANE 2017-6
Problem zawilgocenia warstw termoizolacyjnych w stropodachach odwróconych
Barbara Francke
Iwona Komosa
nr katalogowy: 106530
10.15199/33.2017.06.03
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Tropicana
nr katalogowy: 23779
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-8
Jakie pszenice i mąki pszenne są wykorzystywane do produkcji azjatyckich makaronów typu noodles
nr katalogowy: 29213
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-6
Trwałość przekryć dachowych i tarasowych wykonywanych w odwróconym układzie warstw
Barbara Francke
Iwona Komosa
Aldona Wasilewska
nr katalogowy: 99344
10.15199/33.2016.06.86
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-2
Soczewica zielona – innowacyjny surowiec do produkcji piwa bezglutenowego
Katarzyna Fulara
Aneta Ciosek
Olga Hrabia
Aleksander Poreda
nr katalogowy: 131441
10.15199/64.2021.2.1
piwo
soczewica
surowiec
innowacyjność
beer
lentils
raw material
innovation
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-9
Wpływ zawilgocenia płyt EPS i XPS na ich właściwości wytrzymałościowe
Iwona Komosa
nr katalogowy: 62592
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-9
Norma wyrobu na zewnętrzne i wewnętrzne okładziny ścienne z PVC-U i PVC-UE
Iwona Komosa
nr katalogowy: 46963
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2016-2
Trwałość przekryć tarasowych wykonywanych w układach odwróconych w warunkach klimatycznych Polski
Barbara Francke
Iwona Komosa
Aldona Wasilewska
nr katalogowy: 99122
AURA 2009-5
Rośliny motylkowe - walory estetyczne w krajobrazie
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 44208
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1990-1
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
Jarosław Ościk
nr katalogowy: 106945
ATEST - OCHRONA PRACY 2014-6
TECHNIKA NA CO DZIEŃ
nr katalogowy: 84942
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-21-22
Czerwona kartka
nr katalogowy: 47508
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Awarie układów smarowania w motocyklach
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137519
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-11
Wpływ odmiany na zawartość barwników betalainowych, betainy, azotanów i cechy sensoryczne soków z buraka ćwikłowego
Katarzyna Gościnna
Janusz Czapski
nr katalogowy: 81120
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Tłuszcz, kultura, figa i Bolonia
nr katalogowy: 147596
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Japońska duma
Daria Majda
nr katalogowy: 89416
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2020-6
Wartość odżywcza i zastosowanie mąk z warzyw w przemyśle zbożowym i piekarskim
Aleksandra Purkiewicz
Piotr Jakuć
Joanna Ciborska
nr katalogowy: 129584
mąka z warzyw
wartość odżywcza
żywienie
technologia
vegetable flour
nutritional value
nutrition
technology
AURA 2018-1
Kropla życia
Olgierd WIECZOREK
nr katalogowy: 111795
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-10
Dieta na ziarnku grochu
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 79797
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-7
Roślinne źródło białka, a więc warzywa strączkowe pod lupą dietetyka
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 121161
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-6
Polacy "w winie"
Zbigniew KŁOS
nr katalogowy: 99408
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-4
Cienka czerwona linia, czyli rozważania o tym, gdzie geodeta z „1” musi się zatrzymać
Przemysław Zalewski
nr katalogowy: 142727
SZKŁO I CERAMIKA 2010-2
50 lat pracy twórczej profesora Zbigniewa Horbowego - Honorowego Obywatela Polanicy-Zdroju
Zbigniew Horbowy
nr katalogowy: 51096
AURA 2011-3
Ciemna strona roślinnych pyłków
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57936
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Tarcza dla restauratorów c.d.
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 127997
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Tarcza dla restauratorów c.d.
Adriana Lotolc
nr katalogowy: 127997
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Wartość odżywcza i wykorzystanie mąki ryżowej
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57343
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-5
Neony
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 105390
AURA 2011-7
Wpływ zbiornika wodnego Domaniów na zmiany roślinności w jego otoczeniu
Ryszard KOSTUCH
Krzysztof MAŚLANKA
nr katalogowy: 61082
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Cebula - "trufla" nie tylko dla ubogich
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 58637
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-4
Ryżowa różnorodność
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 83433
AURA 2024-4
Konie na straży rezerwatu
Ewa PALUSZKIEWICZ
nr katalogowy: 148192
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-6
Porównanie lepkości i procesu kleikowania wybranych skrobi naturalnych oraz skrobiowych mąk niechlebowych
Anita Demby
Iwona Konopka
nr katalogowy: 123782
skrobia
mąki niechlebowe
kleikowanie
żel
amylograf
starch
starch flours
gelatinization
gel
amylograph
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-2
Inteligentne systemy informatyczne dla koncesjonowanego sektora ciepłowniczego
MACIEJ KAZIMIERZ KOMOSA
WOJCIECH IRENEUSZ KIEDROWSKI
nr katalogowy: 74299
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-1-2
Spis treści Przeglądu Gastronomicznego za 2014 rok
nr katalogowy: 89420
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2013-12
CIEPŁOWNICTWO OGRZEWNICTWO WENTYLACJA ROCZNY SPIS TREŚCI 2013
nr katalogowy: 81060
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-8
Kształtowniki z PVC-U do produkcji okien i drzwi zewnętrznych
Marzena Jakimowicz
Iwona Komosa
nr katalogowy: 53534
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Menu bez glutenu
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 110315
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-11-12
Międzynarodowa konferencja "Produkty zbożowe w zdrowej diecie"
Andrzej Tyburcy
nr katalogowy: 95175
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-10
Zasady i metody przechowywania mięsa
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 110170
AURA 2010-5
Inicjatory i promotory chorobotwórcze
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 51906
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-12
Wpływ dymu wędzarniczego na barwę produktu i straty dostępnej lizyny
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 95688
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Podział a aktualizacja użytków gruntowych. Czy użytek wędruje z działką?
nr katalogowy: 130247
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-10-11
Trwałość bez konserwantów
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 63444
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-10
Metody oceny jakości ziarna pszenicy stosowane w Zakładzie Przetwórstwa Zbóż i Piekarstwa IBPRS oraz w Uniwersytecie Stanowym Północnej Dakoty
Anna Szafrańska
Woj ciech Górniak
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 62917
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-6
Stowarzyszenie Producentów Betonów popularyzuje prefabrykaty betonowe oraz ABK w Jarosławiu i Olsztynie
nr katalogowy: 77485
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2010-10
Możliwości zastosowań LED
Grzegorz Glinko
nr katalogowy: 54240
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-10
Wszechstronnie odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145620
suche nasiona roślin strączkowych
wartość odżywcza
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
dry legumes
nutritional value
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Czerwona wyspa w morzu białego wina
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 111502
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Czerwona wyspa w morzu białego wina
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 111501
CHŁODNICTWO 2014-1
Walne Zebranie Członków Unii Polskiego Przemysłu Chłodniczego
Janina Jędrzejowska
nr katalogowy: 82219
AURA 2011-6
Tylko konkretne działania ożywiają partnerstwo
Anita TACK
nr katalogowy: 60315
GOSPODARKA WODNA 2013-2
Ocena podatności na zagrożenia wód podziemnych metodą DRASTIC w zlewni badawczej Pożary (Kampinoski Park Narodowy)
JUSTYNA STANKIEWICZ
nr katalogowy: 74936
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-5
Superowoce
Marek Druri
nr katalogowy: 51869
ELEKTROINSTALATOR 2020-10
OGÓLNE ZASADY STOSOWANIA WYŁĄCZNIKÓW RÓŻNICOWOPRĄDOWYCH
ZENON BARTYŃSKI
nr katalogowy: 128715
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-12
Modification of the colour of dessert strawberries subjected to pulse electric field
Ilona Gałązka-Czarnecka
Ewa Korzeniewska
nr katalogowy: 140867
10.15199/48.2022.12.68
PEF
electric field
strawberries
colour
food preservation
PEF
pole elektryczne
truskawki
barwa
utrwalanie żywności
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-4
"Przegląd Papierniczy" przed laty
nr katalogowy: 84224
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-8
Podstawowe informacje o azjatyckich makaronach typu noodles
nr katalogowy: 69722
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Bułgarskie smaki
Witt Wilczyński
nr katalogowy: 120663
CHŁODNICTWO 2016-1-2
Zmiany zawartości i aktywności związków biologicznie czynnych w czerwonej porzeczce podczas zamrażalniczego przechowywania
Izabella Kwaśniewska-Karolak
Lucjan Krala
nr katalogowy: 96539
10.15199/8.2016.1-2.5
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-2
Podział a aktualizacja użytków gruntowych. Czy użytek wędruje z działką?
nr katalogowy: 130247
AUTO MOTO SERWIS 2022-4
Awarie układów smarowania w motocyklach
Rafał Dmowski
nr katalogowy: 137519
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-3
Kozacy piszą list... (refleksje na przełomie lutego i marca 2022 roku)
®Szczutek
nr katalogowy: 136634
GOSPODARKA MIĘSNA 2024-1
ZASTOSOWANIE ALTERNATYWNYCH DLA SOLI PEKLOWNICZEJ PREPARATÓW POCHODZENIA NATURALNEGO W TWORZENIU BARWY PEKLOWNICZEJ
Adam Kostecki
nr katalogowy: 147001
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Związek Zawodowy Papierni Polskich - trudne początki
JÓZEF DĄBROWSKI
nr katalogowy: 116264
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2018-1
Koncepcja obuwia dla osób w wieku 60+ Część 1B. Badania komponentów materiałowych przeznaczonych na elementy innowacyjnego obuwia dla osób w wieku 60+
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
ZBIGNIEW OLEJNICZAK
MAŁGORZATA KRĘPSKA
EDYTA GRZESIAK
BOGUSŁAW WOŹNIAK
nr katalogowy: 111866
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-8
Borelioza to wciąż problem, cz. 1
Elżbieta Tarczoń
nr katalogowy: 108946
AURA 2014-1
Poznawanie przez działanie Propozycje dla uczniów szkół podstawowych. Zanieczyszczenia wody (6)
Elżbieta TYRALSKA-WOJTYCZA
nr katalogowy: 81803
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Barwa jogurtów z dodatkiem owoców kolorowych
Iwona Ścibisz
Małgorzata Ziarno
Marta Mitek
Dorota Zaręba
Karolina Gwardecka
Justyna Owczarska
nr katalogowy: 84838
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-11-12
Jarmuż (Brassica oleracea L. var. acephala DC.) - cenne warzywo kapustne Cz. I. Pochodzenie, uprawa i kierunki wykorzystania
Anna Korus
nr katalogowy: 88499
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-5
Stabilizacja barwy mięsa bydlęcego w atmosferze tlenku węgla(II)
Karolina Semeriak
Andrzej Jarmoluk
Jagoda Ambrozik
Anna Zimoch
nr katalogowy: 59911
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-10
Prawie wszystko o ziarnie gryki i jej przetworach
nr katalogowy: 54861
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2016-9
Quercetin-metal complexes as potential drugs with anticancer activity. The structure, activity and bioavailability Kompleksy kwercetyny z metalami jako potencjalne leki o aktywności przeciwnowotworowej. Struktura, aktywność i biodostępność
Aleksandra Golonko
Renata Świsłocka
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 100779
10.15199/62.2016.9.24
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-7-8
Wpływ ekstraktu z owoców na aktywność lipazy trzustkowej w emulsji trimaślanu glicerolu
Dorota Sosnowska
Anna Podsędek
Małgorzata Redzynia
nr katalogowy: 93091
10.15199/64.2015.7-8.5
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-4
Cienka czerwona linia, czyli rozważania o tym, gdzie geodeta z „1” musi się zatrzymać
Przemysław Zalewski
nr katalogowy: 142727
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-4
Suszarki i schładzarki
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131121
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-4
Pieczywo bezglutenowe wyzwania technologiczne
Maria Różańska
Sylwia Mildner-Szkudlarz
nr katalogowy: 113395
10.15199/65.2018.4.5
pieczywo bezglutenowe
technologia HHP
ekstruzja
miesienie ultradźwiękowe
gluten-free bread
HHP technology
extrusion
ultrasound mixing
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Usuwanie jonów Cu2+ z roztworów wodnych za pomocą wybranych sorbentów
Agnieszka Bożęcka
Monika Orlof-Naturalna
Aleksander Korpalski
nr katalogowy: 128496
10.15199/62.2020.10.12
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-10
Usuwanie jonów Cu2+ z roztworów wodnych za pomocą wybranych sorbentów
Agnieszka Bożęcka
Monika Orlof-Naturalna
Aleksander Korpalski
nr katalogowy: 128496
10.15199/62.2020.10.12
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Nieroślinne surowce włókniste
STEFAN JAKUCEWICZ
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 129816
10.15199/54.2020.12.1
surowce włókniste
włókna nieroślinne
wełna
skóra
jedwab naturalny
azbest
szkło mineralne
włókna sztuczne
włókna syntetyczne
włókna metalowe
fibrous raw materials
non-plant fibers
wool
leather
natural silk
asbestos
mineral glass
artificial fibers
synthetic fibers
metallic fibers
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-12
Nieroślinne surowce włókniste
STEFAN JAKUCEWICZ
SVITLANA KHADZHYNOVA
nr katalogowy: 129816
10.15199/54.2020.12.1
surowce włókniste
włókna nieroślinne
wełna
skóra
jedwab naturalny
azbest
szkło mineralne
włókna sztuczne
włókna syntetyczne
włókna metalowe
fibrous raw materials
non-plant fibers
wool
leather
natural silk
asbestos
mineral glass
artificial fibers
synthetic fibers
metallic fibers
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-2
Dobór filtrów cyfrowych w pomiarach sygnałów fotopletyzmograficznych
Jakub Beling
Dorota Rabczuk
nr katalogowy: 147332
10.15199/48.2024.02.14
sygnał PPG
SQI - wskaźnik jakości sygnału pomiarowego
perfuzja
kurtoza
skośność
PPG signal
SQI – Signal Quality Index
perfusion
curtosis
skewness
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-9
Ocena przydatności wybranych sorbentów do usuwania jonów Co2+ z roztworów wodnych
Agnieszka Bożęcka
Adam Surdek
Piotr Bożęcki
nr katalogowy: 116167
10.15199/62.2018.9.36
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-4
Właściwości zdrowotne pełnoziarnistych produktów zbożowych
Aleksandra Wedziuk-Reszka
Beata Bondyra-Wiśniewska
nr katalogowy: 149824
10.15199/61.2024.4.3
produkty zbożowe
produkty pełnoziarniste
błonnik pokarmowy
składniki bioaktywne
dietoprofilaktyka
dietoterapia
grain products
whole grains
dietary fiber
bioactive compounds
dietary prevention
dietotherapy
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-12
Radar harmoniczny do wykrywania zdalnie uruchamianych ładunków IED
ZENON SZCZEPANIAK
MICHAŁ KNIOŁA
nr katalogowy: 117851
10.15199/13.2018.12.16
radar harmoniczny
improwizowane ładunki wybuchowe
generacja harmonicznych
funkcja korelacji
harmonic radar
improvised explosive devices IED
harmonic generation
correlation function
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Właściwości inhibitujące i antyoksydacyjne ekstraktów wybranych rodzajów herbat
Alicja Skrzypek
Renata Czeczko
Anna Ciołek
nr katalogowy: 129573
10.15199/62.2020.12.13
AURA 2024-6
Porosty – multipartnerski związek
Piotr SKUBAŁA
nr katalogowy: 149242
10.15199/2.2024.6.3
zależności
symbioza
porosty
holobiont
relationships
symbiosis
lichens
holobiont
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Boski dar
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 115009
pomidory
przetwory pomidorowe
potrawy z pomidorów
walory zdrowotne
likopen
tomatoes
tomato products
nutrition value
tomatoes dishes
health benefits
lycopene
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Sery z mleka krów ras lokalnych jako cenne źródło składników odżywczych*
Aneta Brodziak
Jolanta Król
Anna Teter
Joanna Barłowska
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 120369
10.15199/65.2019.5.7
mleko
rasy lokalne
wartość odżywcza
przydatność technologiczna
milk
local breeds
nutritional value
technological suitability
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-9
Pożyteczne bakterie
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 128002
fermentacja mlekowa
probiotyki
kiszona kapusta
kiszone ogórki
fermentowane napoje mleczne
walory zdrowotne
wykorzystanie kulinarne
lactic acid fermentation
probiotics
sauerkraut
pickled cucumbers
fermented milk drinks
health benefits
culinary use
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Kwintesencja smaku
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 112576
sosy
składniki
warzywa
owoce
grzyby
przyprawy
zioła
kulinarne zastosowanie
sauces
ingredients
vegetables
fruit
mushrooms
spices
herbs
culinary use
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH