Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-6
Orzechy ziemne (Arachis hipogea L.) wpływ ogrzewania na ich właściwości
Agnieszka Sagan
nr katalogowy: 106759
10.15199/65.2017.6.8
orzechy ziemne
stabilność oksydacyjna
test Rancimat
lizyna reaktywna
peanuts
oxidative stability
Rancimat test
reactive lysine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-2
Detekcja alergenów w żywności metody immunodiagnostyczne
Marta Słowianek
Joanna Leszczyńska
nr katalogowy: 57745
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-11
Alergik w restauracji
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 94669
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowy jak orzech
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 115012
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-9
Kolektory ziemne dla pompy ciepła
Jerzy Kosieradzki
nr katalogowy: 38090
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-4
Orzechy włoskie czy brazylijskie?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 119426
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-12
Znaczenie orzechów w żywieniu człowieka
Ewa Flaczyk
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 56227
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-12
Orzechy charakterystyka technologiczna
Hanna Ciemniewska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 73465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Producent przekąsek przyznaje firmie Ishida najwyższą ocenę za zmniejszenie strat
nr katalogowy: 87298
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-12
Nowelizacja poradnika „Wykonywanie robót budowlanych w okresie obniżonej temperatury
Jan Bobrowicz
nr katalogowy: 129489
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-6
Nazwy mięsnych przekąsek
nr katalogowy: 120748
ATEST - OCHRONA PRACY 2006-7
Remont rynku bez ograniczeń ruchu
A. Knyziak
nr katalogowy: 15592
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2004-12
Prace normalizacyjne w zakresie oceny jakości paliw gazowych
JERZY RACHWALSKI
KATARZYNA STECZKO
nr katalogowy: 1407
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-5
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. II*)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51973
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-2
Master Martini. Tort orzechowo-czekoladowy
nr katalogowy: 19264
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-1
Dieta z bakaliami
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 3966
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-1
Dekoracyjne dodatki do ciast i ciasteczek
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 111491
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Czekoladowy świat Joanny Profus
nr katalogowy: 140160
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2008-10
Wynalazki i udoskonalenia hutnicze
nr katalogowy: 38831
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-5
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 105357
GOSPODARKA WODNA 2008-3
Odbudowa zniszczonych wałów przeciwpowodziowych na Odrze i Jezierzycy w gminie Wińsko
STANISŁAW STĘPNIAK
nr katalogowy: 33672
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-3
Orzechy w codziennej diecie wartości żywieniowe i prozdrowotne
Lucyna Pachocka Agata Stróżyk
nr katalogowy: 104685
10.15199/65.2017.3.8
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-1
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji pieczywa i makaronów oraz w produkcji żywności dietetycznej
nr katalogowy: 23478
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
System kontroli rentgenowskiej Ishida poprawia bezpieczeństwo produktu
nr katalogowy: 78878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Kawiarniane ogródki
Magdalena Wysocka
nr katalogowy: 51665
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-10
Wzrost cen surowców spowoduje wzrost cen wyrobów czekoladowo-cukierniczych
Marek Przeździak
nr katalogowy: 30229
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Rozwój przemysłu paszowego w Afryce
nr katalogowy: 117565
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Viba sweets skutecznie łączy tradycję z nowoczesną technologią IT
nr katalogowy: 40341
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Eliminowanie alergenów wyzwaniem dla producentów wyrobów cukierniczych i przetworów zbożowych
nr katalogowy: 118019
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-3
Zbiory i przetwórstwo owoców - ważne liczby
nr katalogowy: 58633
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-3
Nowości lodziarskie 2020
nr katalogowy: 125311
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
ELTEL. DZIAŁAMY Z IMPULSEM
Bolesław Brodnicki
nr katalogowy: 140740
10.15199/13.2022.11.15
ELTEL
instalacje elektryczne
sieci teletechniczne
prace ziemne
prace ogólnobudowlane
ELTEL
electrical installations
telecommunication networks
earthworks
general construction works
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-11
ELTEL. DZIAŁAMY Z IMPULSEM
Bolesław Brodnicki
nr katalogowy: 140740
10.15199/13.2022.11.15
ELTEL
instalacje elektryczne
sieci teletechniczne
prace ziemne
prace ogólnobudowlane
ELTEL
electrical installations
telecommunication networks
earthworks
general construction works
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-8
Z PÓŁKI KSIĘGARSKIEJ
nr katalogowy: 150061
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-9
Poskromić ogień, zimno, trucizny
nr katalogowy: 133356
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-1
Od rogala do krasnala
Marek Perzyński
nr katalogowy: 81753
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-1
Kwas elagowy jako naturalny polifenol o potencjalnym znaczeniu przemysłowym
Monika Kalinowska
Monika Borkowska
Julia Braun
Włodzimierz Lewandowski
nr katalogowy: 124480
10.15199/62.2020.1.24
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2019-5
Z ł o t y I n ż y n i e r 2 0 1 9
nr katalogowy: 118870
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Łupkowa niewiadoma
nr katalogowy: 132029
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1987-9
Metody retencyjno-ewaporaeyjne unieszkodliwiania pestycydów w ściekach
DANUTA PAWLIKOWSKA
nr katalogowy: 107926
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-3
Propozycje zastępowania mąki pszennej w produkcji makaronów oraz wyrobów ekstrudowanych
nr katalogowy: 50391
AURA 2009-7
Rośliny motylkowe - walory użytkowe
CZESŁAWA TRĄBA
nr katalogowy: 45522
GOSPODARKA WODNA 2009-2
Szlak Wodny Króla Stefana Batorego Wisła - Niemen
Robert Sarnowski
nr katalogowy: 41453
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-12
Ochrona przeciwerozyjna skarp
Mariusz Peroński
nr katalogowy: 56500
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2017-3
Wpływ konstrukcji, projektowania, wykonania i montażu ekranów akustycznych na korozję i trwałość ekranów
Arkadiusz Maciejewski
nr katalogowy: 104408
10.15199/41.2017.3.5
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Po wiedeńsku czy po polsku?
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 115013
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Tłuste źródła
Hanna Stolińska
nr katalogowy: 81039
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-3
Pieczywo, makarony, produkty dietetyczne i ekstrudowane produkowane nie tylko z mąki pszennej
nr katalogowy: 41878
ATEST - OCHRONA PRACY 2023-9
Zasypany w wykopie
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 144927
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-6
Mikotoksyny w żywności zmiany w ustawodawstwie Unii Europejskiej
Jacek Postupolski
Krystyna Rybińska
Ewa Ledzion
Jolanta Kurpińska-Jaworska
Małgorzata Szczęsna
Kazimierz Karłowski
nr katalogowy: 52487
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-12
Na co dzień i od święta
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 110905
bakalie
suszone owoce
orzechy
migdały
wykorzystanie kulinarne
Boże Narodzenie
sweetmeats
dried fruits
nuts
almonds
culinary use
Christmas
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
Pierwsze koleje żelazne
nr katalogowy: 95408
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-4
Dietetyczne hity (część III)
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 113041
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-3
Nie tylko kuskus i tagines
Ewa Czarniecka-Skubina
Monika Kaczorowska
nr katalogowy: 50346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-7
Przekąski i konkursy
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 85197
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Smaki otomańskie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 47115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2012-12
Masło shea (masło karite). Cz. I. Pochodzenie i pozyskiwanie
Anna Tomaszkiewicz-Potępa
nr katalogowy: 73264
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Właściwości surowców do produkcji mąk niekonwencjonalnych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Anna Żbikowska
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 123066
10.15199/65.2019.10.4
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-11
Mąka kasztanowa
nr katalogowy: 110287
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Bomilla - wspólne dzieło
nr katalogowy: 43759
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Fair Trade, czyli sprawiedliwy handel
Marta Stus
nr katalogowy: 50253
OPAKOWANIE 2012-2
Drinksplus, czyli napoje o wartości dodanej
nr katalogowy: 65814
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-3
DIETA - Z gabinetu dietetyka: jak poprawić morfologię poprzez dietę?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 147657
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2021-7
W 80 południków dookoła elipsoidy, czyli z geodetą przez świat
Mariusz Meus
nr katalogowy: 132476
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-5
Do jakich środków spożywczych można stosować barwniki: E150a, E150b, E150c, E150d?
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 51652
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-6
Coś zimnego na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 143645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2024-1
Z gabinetu dietetyka: co z tymi tłuszczami?
Ewa Ceborska-Scheiterbauer
nr katalogowy: 146822
AURA 2024-9
Orzech włoski w krajobrazie Polski
Mariusz SZMAGARA
Agnieszka SZMAGARA
Katarzyna SZMAGARA
nr katalogowy: 150524
10.15199/2.2024.9.2
orzech włoski
gatunek inwazyjny
długowieczność
walnut
invasive species
longevity
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-9
Sterole roślinne. Charakterystyka i metody analizy
Aleksandra Leśniarek
Aleksandra Grudniewska
Witold Gładkowski
nr katalogowy: 109330
10.15199/62.2017.9.24
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Roślinne zamienniki mięsa
nr katalogowy: 126734
wegetarianizm
dieta bezmięsna
białko
roślinny zamiennik mięsa
rośliny strączkowe
tofu
kasze
ziemniaki
warzywa
grzyby orzechy
nasiona
wodorosty
vegetarianism
meatless diet
protein
vegetable meat replacement
legumes
tofu
groats
potatoes
vegetables
nuts mushrooms
seeds
seaweed
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-8
Gazownictwo ziemne czy biologiczne
nr katalogowy: 51152
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-11
Wybrane właściwości fizykomechaniczne mieszanek kruszywowo-bentonitowych
Tomasz Pytlowany
Krzysztof Chmielowski
Izabela Skrzypczak
Andrzej Studziński
Daniel Bacewicz
nr katalogowy: 140610
10.15199/33.2022.11.47
mieszanki kruszywowo-bentonitowe
kąt tarcia wewnętrznego
spójność
pęcznienie
współczynnik filtracji.
aggregate-bentonite mixtures
internal friction angle
cohesion
swelling
filtration coefficient.
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-10
"Amber Gold" do kwadratu - niebawem w gospodarce gruntami
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 71627
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-5
42 ISM - Kolonia 2012 (cz. 2)
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 67486
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Akrylamid w żywności realny problem czy wyzwanie?!
Leszek Mościcki
nr katalogowy: 62568
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Charakterystyka i zastosowanie mąki z nasion roślin oleistych
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 52967
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Krok w kierunku bezcukrowych słodyczy
Sussane Roelle
nr katalogowy: 58722
AURA 2011-3
Ciemna strona roślinnych pyłków
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 57936
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-2
Wygoda na deser
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 57389
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-8
Rynek draży w USA
Magdalena Mroczkowska
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 61397
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-5
Śmierć w wykopie
Jacek Czech
nr katalogowy: 59439
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-3
BIM na budowie
Dawid Fedko
Piotr Dymarski
Piotr Klik
nr katalogowy: 125436
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Polskie superfoods
Andrzej Piętka
nr katalogowy: 118416
GOSPODARKA MIĘSNA 2016-4
Dziczyzna - jako źródło zdrowej żywności (część II)
Marek Zin
Janusz R. Mroczek
nr katalogowy: 97947
MATERIAŁY BUDOWLANE 2014-7
Nowe Ogólne Specyfikacje Techniczne dotyczące budowy obiektów mostowych
Tomasz Siwowski
nr katalogowy: 85597
GOSPODARKA WODNA 2012-9
Przegląd Wydawnictw - Zbigniew Sroka: Modelowanie filtracji przez niskie zapory ziemne
Bogdan J. Wosiewicz
nr katalogowy: 70562
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Ugniatarka
Andrzej Kowerski
nr katalogowy: 70030
GOSPODARKA WODNA 2012-8
Metodyka kompleksowej oceny stanu wałów przeciwpowodziowych
URSZULA KOŁODZIEJCZYK
ANNA ASANI
nr katalogowy: 69947
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-4
Jakość relacji pomiędzy podmiotami niszy rynkowej
Andrzej Buszko
nr katalogowy: 66856
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU 2016-4
KIERUNKI ROZWOJU AUTOMATYZACJI W BUDOWNICTWIE (CZ. II)
Eugeniusz BUDNY
Mirosław CHŁOSTA
nr katalogowy: 102097
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-2
Obiekt budowlany a ingerencja w złoże kopaliny
Bartłomiej Grzesik
nr katalogowy: 147426
AURA 2011-1
Niezwykła moc oleju arganowego
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 56885
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2023-9
Co będziemy jeść w przyszłości?
Martyna Jachimowicz
nr katalogowy: 145051
ELEKTROINSTALATOR 2017-7-8
Zasady układania linii kablowych niskiego i średniego napięcia
Janusz Strzyżewski
nr katalogowy: 110627
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2012-7
Bezpieczeństwo elektrowni jądrowych z reaktorami III generacji oferowanych Polsce. Część IV. Najbardziej prawdopodobne lokalizacje elektrowni jądrowych w Polsce
Władysław Kiełbasa
nr katalogowy: 68951
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-11
Ciche nawierzchnie drogowe na świecie
Wojciech Bańkowski
nr katalogowy: 63826
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2013-10
Aspekty termodynamiczne w gazownictwie ziemnym
Witold Warowny
nr katalogowy: 79967
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-2
Makarony, wyroby ekstrudowane i wyroby specjalne produkowane na bazie innych niż mąka pszenna surowców
nr katalogowy: 57346
AURA 2016-10
Ekrany akustyczne - podstawowe założenia projektowania
Jerzy Sękowski
Robert Musiał
nr katalogowy: 101255
10.15199/2.2016.10.1
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-1
Liban – wina z doliny Bekaa
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 141126
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Burgundia - najlepsze białe wina świata
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 73319
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-1-2
Ceny skupu owoców i warzyw w IV kwartale 2018 r.
Irena Strojewska
Tomasz Smoleński
Paweł Kraciński
nr katalogowy: 118712
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-6
Murarz-tynkarz, cz. 4
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 114544
GOSPODARKA WODNA 2014-3
Słup powietrza oblany żelazem czyli o przepustach, rowach i aspektach prawnych uwag i wniosków kilka – dyskusja
Wojciech Rejman
nr katalogowy: 82956
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-7
Wyroby makaronowe, pieczywo, wyroby dietetyczne z wykorzystaniem mieszanek mącznych z innych (niż mąka pszenna) surowców
nr katalogowy: 68968
MATERIAŁY BUDOWLANE 2011-10
Podbudowy drogowe z kruszyw związanych hydraulicznie w świetle nowych przepisów technicznych
Cezary Kraszewski
nr katalogowy: 63316
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2011-7
Drobne, lecz istotne problemy wynikające z izolowania podziemnej konstrukcji metra
Józef Dąbrowski
nr katalogowy: 60727
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-1
Ocena stabilności katalizatorów niklowych dla reaktora typu GHR
Tadeusz Borowiecki
Kazimierz Stołecki
Monika Pańczyk
Andrzej Gołębiowski
Janusz Ryczkowski
nr katalogowy: 57068
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2015-1
Awaryjność sieci elektroenergetycznych niskiego napięcia w jednym z reonów energetycznych w latach 2009-2013
Józef Wajda
nr katalogowy: 89007
10.15199/74.2015.1.7
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-11
Menu bez glutenu
Ewa Czarniecka-Skubina
Marlena Pielak
nr katalogowy: 110315
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-4
Wykorzystanie nietypowych surowców i odpadów spożywczych w gorzelnictwie rolniczym (cz. I)
Bogusław Czupryński
Katarzyna Kotarska
Grzegorz Kłosowski
Bogdan Sieliwanowicz
nr katalogowy: 51280
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-8
Ekstrudowane przekąski nowej generacji
Aleksandra Wesołowska
nr katalogowy: 86362
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-7
Diety mięsne i bezmięsne - korzyści i zagrożenia
Zuzanna Goluch -Koniuszy
nr katalogowy: 85730
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2012-12
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 72896
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 60715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Błonnik pokarmowy - wzbogacanie produktów zbożowych
nr katalogowy: 54198
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2015-4
Wzbogacanie produktów zbożowych błonnikiem pokarmowym
nr katalogowy: 90409
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
GOSPODARKA WODNA 2012-6
Monitoring stanu ilościowego wody wokół zbiornika wodnego Kuźnica Warężyńska Część II. Monitoring w piezometrach zlokalizowanych w obrębie zapory czołowej zbiornika
nr katalogowy: 68356
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2010-7
Badania nad możliwością bezpośredniego wykorzystania krajowych zaazotowanych gazów ziemnych w perspektywicznych procesach przemiany metanu
Dymitr Czechowicz
Krzysztof Skutil
Marian Taniewski
nr katalogowy: 52880
ATEST - OCHRONA PRACY 2020-10
Zagrożenia na budowie (cz. 1)
Jerzy Obolewicz
Adam Baryłka
nr katalogowy: 128304
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-4
Na tropie przedhistorycznych źródeł kultury pracy – epoka brązu
Roman Adler
nr katalogowy: 137104
AURA 2022-3
Wody podziemne – ukryty potencjał dla ludzkości
Andrzej MIZERA
nr katalogowy: 136694
AURA 2023-12
Kupując karpie chronisz ptaki
Damian CZECHOWSKI
Jacek BETLEJA
Mateusz LEDWOŃ
nr katalogowy: 146428
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-4
Nasiona chia
Bartosz Kulczyński Marzena Grdeń Joanna Kobus-Cisowska
Maciej Taczanowski
Dominik Kmiecik
Anna Gramza-Michałowska
nr katalogowy: 105777
10.15199/65.2017.4.9
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Historia kanapki
Agata Wojciechowicz-Budzisz
nr katalogowy: 116980
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2013-5
Alergeny w produktach i przetworach zbożowych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 76466
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Niezwykła różnorodność
nr katalogowy: 58721
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-4
Iran. Rynek zbożowy i młynarski
Jadwiga Rothkaehl
nr katalogowy: 121639
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-2
Emisja bromu do atmosfery podczas spalania węgli energetycznych
Marek Stempin
Jerzy Kwapuliński
nr katalogowy: 89563
10.15199/17.2015.2.8
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-7
Inozytol oraz jego właściwości pomocne w leczeniu zaburzeń płodności
Jagoda Kruk
Karolina Jachimowicz
Anna Winiarska-Mieczan
nr katalogowy: 132710
10.15199/65.2021.7.4
mio-inozytol
dieta
PCOS
niepłodność
myo-inositol
diet
PCOS
infertility
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-12
Wyzwania stojące przed sektorem rolno-spożywczym w Polsce związane z akcesją Ukrainy do UE
Renata Grochowska
Wojciech Józwiak
Zofia Mirkowska
nr katalogowy: 146432
10.15199/65.2023.12.1
sektor rolno-spożywczy
Polska
Ukraina
akcesja do UE
agri-food sector
Poland
Ukraine
EU accession
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-5
Dobrodziejstwa mąki Przetwory mączne i ich wykorzystanie w gastronomii
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 105500
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2011-9
Analiza wpływu mieszania na właściwości fizykochemiczne roztworów wodnych saponin uzyskiwanych w procesie ich wielokrotnego uwalniania z orzeszków piorących
Lubomira Broniarz-Press
Daniela Dulska
Waldemar Szaferski
nr katalogowy: 62254
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Słone i pikantne przekąski na rynkach Polski i świata
Tomasz Krzywiński
Grzegorz Tokarczyk
nr katalogowy: 59563
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-1
Handel zagraniczny przetworami owocowymi i warzywnymi
Paweł Smoliński
nr katalogowy: 96244
10.15199/64.2016.1.1
AURA 2020-9
Drzewa, a inwestycje
Jolanta Bubak-Lange
nr katalogowy: 127931
GOSPODARKA WODNA 2017-12
Dobór materiału gruntowego i mieszanek gruntowych do budowy i modernizacji wałów przeciwpowodziowych
ANDRZEJ BATOG
JOANNA STRÓŻYK
nr katalogowy: 111316
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2024-3
System lokalizacji doziemień w sieciach SN oparty na pomiarach fazorów I0 w głębi sieci z nieskutecznie uziemionym punktem neutralnym
Robert Sulik
nr katalogowy: 147777
10.15199/74.2024.3.2
doziemienie
lokalizacja doziemień
fazor prądu doziemnego
monitoring i zdalne sterowanie rozłącznikami w sieciach SN
earth fault
earth fault location
earth current phasor
monitoring and remote control of switches in MV networks
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-9
Zagrożenia chemiczne w kuchni - mikotoksyny. Zabójcza pleśń
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109176
bezpieczeństwo żywności
intoksykacje
metabolity pleśni
mikotoksyny
środki kontroli/nadzoru.
food safety
intoxications
moulds` metabolites
mycotoxins
control measures
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-7
Kinetyka estryfikacji kwasu laurynowego n-heksanolem, n-oktanolem, n-dekanolem w obecności kwasu molibdenowofosforowego jako katalizatora
Łukasz Hamryszak
Mirosław Grzesik
nr katalogowy: 121321
10.15199/62.2019.7.24
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-6
Charakterystyka profilu kwasów tłuszczowych płatków zbożowych różnego pochodzenia
Tomasz Piechowiak
Maciej Balawejder
nr katalogowy: 117561
płatki zbożowe
kwasy tłuszczowe
DHA
EPA
cereal flakes
fatty acids
DHA
EPA
MATERIAŁY BUDOWLANE 2018-12
Ekrany akustyczne - zasady ustalania położenia i wymiarów względem źródła i odbiorcy hałasu
Marek Motylewicz
Janusz Bohatkiewicz
Marcin Dębiński
nr katalogowy: 117782
10.15199/33.2018.12.21
hałas drogowy
ekran akustyczny
długość
wysokość
położenie.
road traffic noise
acoustic barrier
length
height
location.
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2019-9
Wykorzystanie wykresów entalpia - entropia do obliczeń inżynierskich w gazownictwie
Andrzej Barczyński
Paweł Barczyński
nr katalogowy: 122612
10.15199/17.2019.9.1
entalpia
entropia
energia strumienia gazu
przemiana izobaryczna
adiabatyczna
dławienie
enthalpy
entropy
energy gas stream
isobaric
adiabatic
throttling process
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-2
Zagrożenia związane z obecnością mikotoksyn w żywności
Jagoda Kępińska
Wioletta Biel
nr katalogowy: 125034
10.15199/65.2020.2.5
mikotoksyny
produkty spożywcze
zapobieganie
zdrowie ludzi
mycotoxins
food product
prevention
human health
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-6
Problemy z myciem ekranów przeciwdźwiękowych
IZABELA KUNCE
DAMIAN WOJDA
LESZEK KOMOROWSKI
AGNIESZKA KRÓLIKOWSKA
nr katalogowy: 126763
ekrany akustyczne
zanieczyszczenia
konserwacja obiektów inżynierskich
przewodnictwo jonowe
odporność korozyjna
noise barriers
contaminants
maintenance of engineering structures
ionic conductivity
corrosion resistance
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2016/17
Anna Bugała
nr katalogowy: 110180
10.15199/64.2017.10.1
mrożonki owocowe i warzywne
eksport
import
produkcja
frozen fruit and vegetables
export
import
production
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-10
Polski handel zagraniczny mrożonymi owocami i warzywami w sezonie 2018/19
Anna Bugała
nr katalogowy: 123049
10.15199/64.2019.10.2
mrożonki owocowe i warzywne
produkcja
eksport
import
frozen fruit and vegetables
production
exports
imports
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-7-8
Niezbędne składniki odżywcze
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 145002
produkty pochodzenia roślinnego
witaminy
funkcje
bogate źródło
products of plant origin
vitamins
functions
rich source
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Dieta DASH najlepsza dieta w nadciśnieniu
Aleksandra Cichocka
nr katalogowy: 117184
10.15199/65.2018.11.8
dieta DASH
dieta w nadciśnieniu
Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej
ranking najlepszych diet
DASH diet
diet in hypertension
National Centre of Nutritional Education
best diet rankings
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-10
Napoje roślinne mlekopodobne charakterystyka i analiza dostępności w Polsce
Zuzanna Walczak
Anna Florowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 110159
10.15199/65.2017.10.3
napoje roślinne
substytuty mleka
badanie rynku
plant-based beverages
milk substitutes
market research
AURA 2021-10
Uprawa i wykorzystanie konopi siewnych
Patrycja Maria STĘPNIAK
Joanna PYPEĆ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
Agnieszka JAMIOŁKOWSKA
Marek KOPACKI
Mariusz SZMAGARA
nr katalogowy: 133677
10.15199/2.2021.10.1
konopie siewne
kannabinoidy
właściwości prozdrowotne i lecznicze
hemp
cannabinoids
pro-health and healing properties
GOSPODARKA WODNA 2018-2
Zastosowanie oczyszczalni roślinno-stawowych jako technologii umożliwiającej zero zrzutu zanieczyszczeń
WOJCIECH HALICKI
KATARZYNA KITA
ARTUR ZAJĄC
nr katalogowy: 112067
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-5
Diety roślinne – charakterystyka, zalecenia oraz postawy konsumenckie
Klaudia Wiśniewska
Diana Wolańska-Buzalska
Katarzyna Wolnicka
nr katalogowy: 126523
10.15199/65.2020.5.7
dieta
żywienie
zdrowie
diety roślinne
konsument
diet
nutrition
health
plant-based diets
consumer
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2024-1
Wybrane cechy jakościowe bezglutenowego pieczywa owsianego z udziałem komponentów białkowych i transglutaminazy
Joanna Markowska
nr katalogowy: 147246
10.15199/61.2024.1.6
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
białko
gluten-free oat bread
transglutaminase
protein
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-9
Rozwój polskiego eksportu rolno-spożywczego w 2017 r.
Małgorzata Bułkowska
nr katalogowy: 116112
10.15199/65.2018.9.1
Handel zagraniczny
produkty rolno- -spożywcze
struktura geograficzna i towarowa
Polska
Unia Europejska
kraje trzecie
Foreign trade
agri-food products
geographical and product structure
Poland
European Union
third countries
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2023-5
Wpływ wytłoków lnianych na jakość bezglutenowego owsianego pieczywa z transglutaminazą
Joanna Markowska
nr katalogowy: 145411
bezglutenowe pieczywo owsiane
transglutaminaza
wytłoki lniane
gluten-free oat bread
transglutaminase
flax pomace
GOSPODARKA WODNA 2021-9
Slope movement monitoring through a combination of IoT and InSAR
D. GUILHOT
T. MARTINEZ DEL HOYO
A. BARTOLI
P. RAMAKRISHNAN
G. LEEMANS
M. HOUTEPEN
J. SALZER
J.S. METZGER
G. MAKNAVICIUS
nr katalogowy: 133019
Tailings Dams
interferometric synthetic aperture radar (InSAR)
Digital mining
Autonomous monitoring
Internet of Things (IoT
zapory składowisk odpadów mokrych
interferometryczny radar (InSAR)
cyfryzacja w górnictwie
autonomiczny monitoring
Internet rzeczy (IoT)
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH