Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA 2010-4
Oznakowanie CE
nr katalogowy: 53860
OPAKOWANIE 2010-3
Znakowanie - informacja o produkcie i opakowaniu
Jolanta Kozłowska
nr katalogowy: 50641
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Oznakowanie GDA - propozycja dla producentów i konsumentów
Marta Stus
nr katalogowy: 43747
OPAKOWANIE 2021-11
Nadruk bezpośredni czy może etykieta?
nr katalogowy: 134618
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-3
Uwzględnianie trendów wzmacnia pozycję produktów innowacyjnych
nr katalogowy: 89605
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-10
Nazwa produktu i oznakowanie nie mogą wprowadzać konsumenta w błąd
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 79458
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-10
Znakowanie produktów mlecznych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 55108
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-1
Przetwórstwo produktów rolnictwa ekologicznego - nowa regulacja prawna w rolnictwie ekologicznym
Urszula Sołtysiak
nr katalogowy: 41066
ATEST - OCHRONA PRACY 2011-10
O jak oznakowanie
Zbigniew Jóźwiak
nr katalogowy: 63023
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-2
"Wybieraj z GDA" - ruszył ogólnopolski program znakowania wartością odżywczą
Andrzej Gantner
nr katalogowy: 41727
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-3
Znakowanie mięsa i jego przetworów wymagania przepisów prawnych
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 58461
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-4
Oznakowanie opakowań ciąg dalszy
Piotr Swaczyński
nr katalogowy: 20102
OPAKOWANIE 2015-9
Wpływ pakowania w modyfikowanej atmosferze na jakość mięsa i produktów mięsnych
ALEKSANDRA LIPIŃSKA
JOANNA ŁOPACKA
ANNA SAKOWSKA
URSZULA RAFALSKA
KATARZYNA ŻONTAŁA
nr katalogowy: 94364
10.15199/42.2015.9.1
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2007-2
Oznakowanie CE płytek ceramicznych
Kazimiera Makulska
nr katalogowy: 26185
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-2
Informacja "nie zawiera..." a wprowadzanie konsumenta w błąd
Joanna Olszak
nr katalogowy: 74720
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2010-4
Oznakowanie EKO-ITB płytek ceramicznych
Sebastian Wall
nr katalogowy: 56246
AURA 2011-4
Uwaga na oznakowanie kosmetyków
Barbara WŁUDYKA
nr katalogowy: 58777
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-6
Kreowanie środowiska produktu
nr katalogowy: 68241
ELEKTROINSTALATOR 2021-5
WYMAGANIA NORMATYWNE DLA OPRAW OŚWIETLENIOWYCH
nr katalogowy: 131830
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-8
Obowiązek znakowania wybranych rodzajów opakowań jednorazowych
MACIEJ PAKOWSKI
nr katalogowy: 144685
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-1
Oznakowanie substancji toksycznych
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 49336
DOZÓR TECHNICZNY 2010-1-2
Konferencja naukowo-techniczna "Oznakowanie CE według nowej Dyrektywy Maszynowej 2006/42/WE"
nr katalogowy: 50609
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-5
Urządzenia do podnoszenia ładunków instalowane w warsztatach samochodowych – dźwigniki
Adrian Kozak
nr katalogowy: 148768
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2006-9
Farby
nr katalogowy: 17715
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-7
Oznakowanie i reklama żywności
nr katalogowy: 20047
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-5
Oznakowanie opakowań - ciąg dalszy
nr katalogowy: 20090
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2018-2
Jakie informacje powinny się znajdowac na opakowaniu płytek ceramicznych?
Lucyna Badura
nr katalogowy: 114409
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-3
Oznakowanie opakowań ciąg dalszy
Piotr Swaczyński
nr katalogowy: 20120
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2006-2
Oznakowanie opakowań zbiorczych oraz jednostkowych
Piotr Swaczyński
nr katalogowy: 20139
MATERIAŁY BUDOWLANE 2005-7
Specyfika oznakowania CE wyrobów budowlanych
Katarzyna Wiśniewska
nr katalogowy: 10596
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-2
Nowe wymagania oznakowania EU Ecolabel dla bibułki tissue i produktów z bibułki tissue
Magdalena Jabłońska
nr katalogowy: 118738
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-10
Karta charakterystyki w służbie bhp cz. 2- Klasyfikacja i oznakowanie produktu
Anna Łuczak
nr katalogowy: 101167
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2005-4
Oznakowanie CE płytek ceramicznych
MARIA KUBICKA
IZABELA MIKOŁAJCZYK
nr katalogowy: 15497
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-3
Prawidłowe oznakowanie wyrobów z wełny mineralnej
M. Fenrych
nr katalogowy: 17591
MATERIAŁY BUDOWLANE 2004-4
Wyroby z oznakowaniem CE do budowy ścian zewnętrznych
J. Tworek
nr katalogowy: 2501
PROBLEMY JAKOŚCI 2005-10
Oznakowanie CE - nowe wyzwanie dla polskich przedsiębiorców
Krzysztof Zymonik
nr katalogowy: 11560
CHŁODNICTWO 2005-9
Informacje prawne. Oznakowanie substancji kontrolowanych
Arkadiusz Dzierżanowski
nr katalogowy: 8702
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-7
Dobór sprzetu chroniącego przed upadkiem z wysokości
Krystyna Ślebioda
nr katalogowy: 8098
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jakość handlowa pieczywa w 2022 r.
nr katalogowy: 139670
MATERIAŁY BUDOWLANE 2006-6
Analiza norm zharmonizowanych na wyroby hydroizolacyjne do pokryć dachowych
J. Sowińska
nr katalogowy: 17491
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Listy do redakcji
nr katalogowy: 67082
MATERIAŁY BUDOWLANE 2016-8
Wpływ technologii wykonania oznakowania poziomego nawierzchni drogowych na ich właściwości przeciwpoślizgowe
Mateusz Danielek
Damian Wiśniewski
Mieczysław Słowik
Jan Kempa
nr katalogowy: 100254
10.15199/33.2016.08.33
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-10
Jakość handlowa pieczywa w 2022 r.
nr katalogowy: 139670
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-22-23
EKSPERYMENTALNE OZNAKOWANIE DRÓG I SKRZYŻOWAŃ
nr katalogowy: 110262
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-1
Substancje dodatkowe i aromaty zmiany w znakowaniu żywności
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 57022
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 8)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 136656
OPAKOWANIE 2011-12
Etykietowanie w teorii i praktyce
TOMASZ KRAWCZAK
nr katalogowy: 65059
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Optyczne zagadnienia znaków o zmiennej treści
Adam CZYŻEWSKI
Jacek GALAS
Tadeusz KRYSZCZYŃSKI
Dariusz LITWIN
Leszek KORNALEWSKI
Rafał ŚLEBZAK
nr katalogowy: 69232
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-4
Wyjaśnienia przepisów prawnych
nr katalogowy: 34689
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Oznakowanie CE wybranych wyrobów budowlanych w zakresie właściwości akustycznych
Marek Niemas
nr katalogowy: 29290
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-9
Oznakowanie materiałów elewacyjnych
Monika Wasiak-Gromek
nr katalogowy: 38181
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-8
Znakowanie produktów spożywczych - nowe wymagania unijne od grudnia 2014 r.
nr katalogowy: 86276
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2020-1-2
Nowe regulacje OEKO-TEX
nr katalogowy: 124920
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Jakość pieczywa nadal krytykowana
Marta Stus
nr katalogowy: 35893
MATERIAŁY BUDOWLANE 2008-6
Elastyczne wyroby wodochronne do dachów - oznakowanie CE
Jolanta Sowińska
nr katalogowy: 35828
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-4
Jakość handlowa i oznakowanie soków - wyniki kontroli Inspekcji Handlowej
nr katalogowy: 34810
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-9
Oznakowanie CE ścian działowych i sufitów podwieszanych w zakresie właściwości akustycznych
Marek Niemas
nr katalogowy: 29899
MATERIAŁY BUDOWLANE 2007-8
Ocena akustyczna okien w świetle normy zharmonizowanej PN-EN 14351-1:2006
Anna Iżewska
nr katalogowy: 29316
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2011-4
III edycja konkursu Perły Ceramiki UE 2011 rozstrzygnięta!
nr katalogowy: 64662
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Oznakowanie i transport wyrobów i odpadów zawierających azbest
Marta Konieczna
nr katalogowy: 74486
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Rzetelna informacja Oznakowanie produktów na podstawie ustawy o jakości handlowej artykułów rolno-spożywczych.
Aleksandra Partyka
nr katalogowy: 109878
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-10
Znakowanie ciastek ceną (i nie tylko)
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 87311
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2019-4
Omówienie badań papieru i bibułki wymaganych kryteriami EU Ecolabel wg Decyzji Komisji (UE) nr 2019/70
Ewa K opania
Natalia G utowska
Aleksandra Rosłonek
nr katalogowy: 119769
10.15199/54.2019.4.2
Ecolabel
papier graficzny
bibułka tissue
zakres badań
dokumenty normatywne
Ecolabel
graphic paper
tissue paper
scope of tests
normative documents
OPAKOWANIE 2020-11
Bezpieczne kleje do opakowań i dla poligrafii
Arkadiusz Bloda
nr katalogowy: 129038
10.15199/42.2020.11.1
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2011-14-15
ECOLABEL wszedł do Polski
Henryk Piekut
nr katalogowy: 61014
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Doświadczenia z produkcji prefabrykatów do budowy dużego obiektu sportowego
Przemysław Kaprzyk
nr katalogowy: 137646
MATERIAŁY BUDOWLANE 2022-5
Doświadczenia z produkcji prefabrykatów do budowy dużego obiektu sportowego
Przemysław Kaprzyk
nr katalogowy: 137646
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-11
Mięso wołowe i produkty mięsne w świetle aktualnych przepisów dotyczących znakowania żywności
Monika Marcinkowska-Lesiak
Agnieszka Wierzbicka
nr katalogowy: 80785
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Deklaracja ilościowej zawartości składników mięsnych
Jolanta Joanna Sienkiewicz
Andrzej Wesołowski
nr katalogowy: 93116
10.15199/65.2015.8.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2010-4
WŚRÓD KSIĄŻEK
Andrzej Wyciślik
nr katalogowy: 51136
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-3
Reklama żywności w prawie żywnościowym
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 57884
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-3
WYDARZENIA
nr katalogowy: 119119
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-3
Magazynier – robotnik magazynowy (cz. 8)
Lesław Zieliński
nr katalogowy: 136656
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-1
Ekologiczne kryteria oznakowania wyrobów z autoklawizowanego betonu komórkowego
Dominik Bekierski
Agnieszka Michalik
Sebastian Wall
nr katalogowy: 74073
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-3
Oznakowanie produktów stosowanych w diecie osób chorych na celiakię
Małgorzta Darewicz
Leszek Jaszczak
nr katalogowy: 66202
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-3
Urządzenia podlegające dozorowi technicznemu - podesty ruchome przejezdne
Barbara Nowak
nr katalogowy: 75141
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-9
Sposoby przewozu towarów niebezpiecznych
Karolina Kołdys
nr katalogowy: 93474
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2009-1
Metoda i aparatura do wzorcowania helowych nieszczelności wzorcowych
JERZY MARKS
HENRYK MAGIEŁKO
nr katalogowy: 40906
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-10
Wskazówki praktyczne
nr katalogowy: 54813
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-2
Departament Prawny GUNB informuje
nr katalogowy: 124995
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Co należy poprawić w oznakowaniu wyrobów garmażeryjnych? Kontrole GIJHARS
Dorota Krzyżanowska
nr katalogowy: 97688
ELEKTROINSTALATOR 2020-5
DYREKTYWA NISKONAPIĘCIOWA (LVD)
nr katalogowy: 126544
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Wybrane aspekty dotyczące fałszowania żywności
Małgorzata Kowalska
Paulina Mitrosz
Klaudia Osytek
nr katalogowy: 117676
10.15199/65.2018.12.4
zafałszowanie żywności
dodatki do żywności
kontrola żywności
food adulteration
food additives
food control
GOSPODARKA MIĘSNA 2020-8
Przegląd metod, urządzeń i systemów do znakowania i etykietowania produktów
Marian K. Panasiewicz
Jacek Mazur
Karol Panasiewicz
nr katalogowy: 127695
znakowanie i etykietowanie żywności
metody i systemy znakowania
narking and labeling food
labeling methods and systems
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-7
Prace EOTA nad dokumentami określającymi zasady oceny wyrobów w procedurach udzielania Europejskich Aprobat Technicznych
Anna Panek
nr katalogowy: 45761
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-10
Bezpieczna praca z chemikaliami Szkolenie w COS OSPSBHP w Kaliszu - listopad 2012
nr katalogowy: 71653
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Oznakowanie opakowań substancji i mieszanin niebezpiecznych
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 70770
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-10
Listy do redakcji - Odpowiedź na list dr n. med. Ewy Wągrowskiej-Koski
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 79891
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-8
Listy do redakcji
nr katalogowy: 78365
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-2
Bezpieczna praca z chemikaliami Szkolenie w COS OSPSBHP w Kaliszu - marzec 2013
nr katalogowy: 74495
MATERIAŁY BUDOWLANE 2010-10
Tylko "Pewny Cement"
Danuta Kostrzewska-Matynia
nr katalogowy: 54693
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2014-9
Możliwości redukcji zaburzeń radioelektrycznych emitowanych przez instalacje oświetleniowe LED
Jacek Chęciński
Zdzisław Filus
nr katalogowy: 86760
10.15199/ELE-2014-140
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-6
Oznakowanie soków, nektarów, napojów w świetle zmieniającego się prawa
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 68726
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-7
Wybrane doniesienia z rynku zbóż i pasz
nr katalogowy: 52976
ATEST - OCHRONA PRACY 2021-5
Ładowacze czołowe
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 131558
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-14-15
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 107398
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-4
Targi ProSweets w Kolonii
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 50857
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-5
IJHARS: jakość pieczywa dobra, niewłaściwe oznakowanie
nr katalogowy: 44364
PROBLEMY JAKOŚCI 2009-2
Certyfikacja dobrowolna wyrobów na znak bezpieczeństwa "B"
Janusz LEŚNIEWSKI
nr katalogowy: 41784
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-23-24
Leśne certyfikaty
Henryk Piekut
nr katalogowy: 72239
MATERIAŁY BUDOWLANE 2019-5
ATLAS PLUS S2 HYDRO - jeden produkt, dwie funkcje, trzy technologie
Przemysław Świercz
nr katalogowy: 120266
MATERIAŁY BUDOWLANE 2009-8
Polskie Normy z dziedziny budownictwa opublikowane w I półroczu 2009 r. (część 1)
nr katalogowy: 46447
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-18
Moda na industrial (2)
nr katalogowy: 70588
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Prawdopodobne zmiany w ocenie i weryfikacji stałości właściwości użytkowych cementowych zapraw klejących do płytek ceramicznych
Marcin Kulesza
Jacek Michalak
nr katalogowy: 127030
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2022-9
Najcenniejszy samochód świata
Erwin Halentz
Józef Trzionka
nr katalogowy: 139631
OPAKOWANIE 2024-3
Jakość i wydajność: unikalny system znakowania dla farmacji
nr katalogowy: 147934
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-7
Efektywność systemów identyfikowalności
Grzegorz Sokołowski
nr katalogowy: 115038
identyfikowalność
standardy GS1
automatyczne gromadzenie danych
ADC
efektywność
awaryjne wycofanie
traceability
GS1 standards
Automatic Data Capture
ADC
effectiveness
recall
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Informowanie o możliwej obecności alergenów w produkcie - wymogi prawne i interpretacje
Dominika Jeżewska
nr katalogowy: 120363
10.15199/65.2019.5.3
alergeny
niezamierzona obecność alergenów
Rozporządzenie (WE) nr 1169/2011
allergens
unintentional introduction of allergens
Regulation EU 1169/2011
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-1
Redakcja Odpowiada
nr katalogowy: 65027
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-6
Listy do redakcji.Moje uwagi do artykułu ."Oznakowanie i transport wyrobów i odpadów zawierających azbest”
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 77213
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-1
Inspiracja - Informacja - Innowacja
Agnieszka Kita
nr katalogowy: 118033
OPAKOWANIE 2014-5
Znakowanie żywności - świadomość zakupowa przeciętnego konsumenta część I
MARIUSZ S. KUBIAK
TOMASZ BOROWY
nr katalogowy: 84332
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-5
Pakowanie i etykiety według REACH i clp
Bolesław Hancyk
nr katalogowy: 51838
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-1
Pomiar gęstości produktu on-line kontrola jakości, przeliczanie stężenia
nr katalogowy: 41087
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2011-3
Sortowanie wg barwy - receptą na wysoką jakość produktu
nr katalogowy: 58131
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-4
Identyfikacja i oznakowanie elementów sterowniczych maszyn (cz. 2)
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 67076
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-11
Miejsce nieskończenie wielu zagrożeń
Robert Kozela
nr katalogowy: 80553
SZKŁO I CERAMIKA 2013-4
Wprowadzanie wyrobów budowlanych do obrotu wg CPR
ALICJA PAPIER
nr katalogowy: 78428
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-9
Zastosowanie metod statystycznych do kontroli odbiorczej prefabrykatów betonowych
Małgorzata Lenart
nr katalogowy: 93713
10.15199/33.2015.09.51
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2020-2
Prawdopodobne zmiany w ocenie i weryfikacji stałości właściwości użytkowych cementowych zapraw klejących do płytek ceramicznych
Marcin Kulesza
Jacek Michalak
nr katalogowy: 127030
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-10
Aspekty prawne dopuszczenia wyrobów z papieru i tektury do żywności
ADAM FOTEK
nr katalogowy: 145756
OPAKOWANIE 2006-2
Możliwość wykorzystania opakowań w strategii rozwoju produktu
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 18053
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2005-5
Proces planowania produktu w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego
E. Szczepańska
L. Nieżurawski
nr katalogowy: 14820
OPAKOWANIE 2012-6
Wpływ opakowania na kształtowanie wizerunku produktu
MAŁGORZATA MIKA-MĘTEL
nr katalogowy: 68641
PROBLEMY JAKOŚCI 2007-7
Jakość w procesie rozwoju innowacji produktowych
Maciej URBANIAK
nr katalogowy: 28045
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-9
System kontroli rentgenowskiej Ishida poprawia bezpieczeństwo produktu
nr katalogowy: 78878
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Schładzanie kriogeniczne produktów spożywczych w mieszałkach
Robert Wiatrowski
Katarzyna Bigos
nr katalogowy: 139165
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-10
Tunele fluidyzacyjne do mrożenia IQF - nowoczesna technologia
nr katalogowy: 47534
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-1
HACCP narzędziem codziennego doskonalenia
Małgorzata Galczak
nr katalogowy: 73855
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-12
Bezpieczne użytkowanie wyrobów zawierających azbest
Marta Konieczna
nr katalogowy: 72979
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
KRONIKA
nr katalogowy: 90210
MATERIAŁY BUDOWLANE 2015-8
Wyroby budowlane dziś i jutro
Tomasz Żuchowski
nr katalogowy: 92975
10.15199/33.2015.08.23
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-6
Po co firmie silna marka? (Cz. II)
Monika Czerwińska
Franciszek Hułas
nr katalogowy: 35894
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Schładzanie kriogeniczne produktów spożywczych w mieszałkach
Robert Wiatrowski
Katarzyna Bigos
nr katalogowy: 139165
OPAKOWANIE 2023-12
Branża druku etykiet – stale rozwijający się rynek
nr katalogowy: 146665
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-3
Na drobne kawałki Urządzenia do mechanicznej obróbki żywności
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 97162
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-2
Identyfikacja produktu w branż mięsnej - roziwązania informatyczne
nr katalogowy: 1568
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Produkt jako instrument marketingu
Henryk Wnorowski
nr katalogowy: 42381
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2004-9
Przejrzyste śledzenie pochodzenia surowca i produktu
J. Szablewski
H. Schalk
nr katalogowy: 7175
GOSPODARKA MIĘSNA 2013-12
Potwierdzenie autentyczności i zafałszowania na przykładzie mięsa i przetworów mięsnych
Halina Makała
nr katalogowy: 81261
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2015-4
Budowanie silnej pozycji marki na rynku poprzez właściwe wyznaczanie trwałości produktów Przegląd badań stosowanych do oceny trwałości Cz. I. Podstawy prawne, ogólne zasady, podział metod
Anna Bugajewska
nr katalogowy: 90890
CHŁODNICTWO 2006-11
Sprężarki hermetyczne produkcji Bristol (część 4)
BARTOSZ NOWACKI
nr katalogowy: 21427
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Zmrożona wygoda
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11852
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-1
Zmrożona wygoda
DOROTA CZERWIŃSKA
nr katalogowy: 11852
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-8
Opakowania aktywne i inteligentne
Ewa Drzewińska
nr katalogowy: 53867
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2005-3
Ocena sensoryczne kakao
Ester Lemmen
Paweł Gaca
nr katalogowy: 12628
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-6
Magazynowe urządzenia chłodnicze Powiew chłodu
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 120656
PROBLEMY JAKOŚCI 2014-11
Analiza niezgodności w wybranych przedsiębiorstwach
Urszula BALON
Paweł NOWICKI
Piotr KAFEL
nr katalogowy: 88620
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
Kariera butelki i puszki w piwowarstwie - krótka monografia
Adam Pawełas
nr katalogowy: 67228
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Struktura produktu hotelowego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119007
istota produktu
potrzeba
produkt
produkt fakultatywny
produkt podstawowy
produkt potencjalny
produkt poszerzony
produkt rzeczywisty
produkt wzbogacony
rdzeń produktu
struktura produktu
usługa
usługa hotelarska
product essence
need
product
optional product
basic product
potential product
extended product
real product
enriched product
product core
product structure
service
hotel service
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2006-8
Opakowania i etykiety realizują funkcję ochronną produktu
Hieronim Kubera
Karolina Peruk-Gnatowska
nr katalogowy: 18836
OPAKOWANIE 2012-7
Etykieta cyfrowa sposobem na optymalizację kosztów
MACIEJ WOJTASZEK
nr katalogowy: 69027
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu – wyższa jakość produktu i szczegółowa wiedza diagnostyczna
nr katalogowy: 133170
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-9
Identyfikacja i ocena wybranych produktów żywnościowych
Mariola Grzybowska-Brzezińska
nr katalogowy: 86667
DOZÓR TECHNICZNY 2017-6
Mała stłuczka, spory kłopot
Piotr Szymaniak
nr katalogowy: 111105
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-9
Zarządzanie alergenami w zakładzie
Halina Makała
nr katalogowy: 109655
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-5
S jak służba bhp Część 1
Andrzej Nowak
nr katalogowy: 67589
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-7
Znakowanie pieczywa - stały problem piekarzy
nr katalogowy: 53106
MATERIAŁY BUDOWLANE 2020-6
Oznakowanie pokryć dachowych, świetlików, okien dachowych i wyrobów pomocniczych oraz zestawów dachowych
Martyna Kłos
Karolina Nowakowska
nr katalogowy: 126772
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-9
Regionalne i tradycyjne produkty zbożowe w Polsce
Marlena Piekut
nr katalogowy: 86404
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-4
Technologie rozlewu aseptycznego dla produktów wrażliwych z cząstkami
Ludwik Majorczyk
Piotr Materek
nr katalogowy: 105148
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-6
Znakowanie żywności, czyli co powinien wiedzieć konsument
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 84589
OPAKOWANIE 2011-2
Walory promocyjne opakowań
MAŁGORZATA MIKA-MĘTEL
nr katalogowy: 57706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-8
Opakowanie produktu spożywczego a wartość dla producenta
Joanna Kuzincow
Wiktor Woytowicz
nr katalogowy: 93124
10.15199/65.2015.8.8
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Śledzenie produktu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 37899
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-9
Rozwiązanie do zarządzania serwisem
nr katalogowy: 128073
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-24
Innowacyjność i ochrona patentowa
Tomasz Krawczyk
nr katalogowy: 48500
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-23
Bunt wyrobów?
Zygmunt Jazukiewicz
nr katalogowy: 48471
CHŁODNICTWO 2009-8
Marka produktu wizerunkiem firmy
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
nr katalogowy: 46419
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-5-6
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 77504
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Udoskonalanie produktu hotelarskiego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 150006
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Znak towarowy i wzór przemysłowy dla produktu spożywczego
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 84434
OPAKOWANIE 2010-9
Opakowanie - ważny element konkurencyjności na rynku świeżych owoców i warzyw
Andrzej Hejduk
Tadeusz Cąderek
nr katalogowy: 54386
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-3
Test personifikacji opakowania i jego zastosowanie
Małgorzata Z. WIŚNIEWSKA
nr katalogowy: 97115
10.15199/47.2016.3.2
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-4
Cyfryzacja analogowych punktów pomiaru przepływu – wyższa jakość produktu i szczegółowa wiedza diagnostyczna
nr katalogowy: 133170
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Regionalna historia oscypka
nr katalogowy: 25054
OPAKOWANIE 2014-4
Preformy PET z Masterchemu
PIOTR WASILEWSKI
nr katalogowy: 83630
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2019-2
Inteligentne Sortowniki Optyczne ASM
nr katalogowy: 120558
OPAKOWANIE 2008-2
Marketingowe uwarunkowania projektowania opakowań jednostkowych dla produktu konsumpcyjnego
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 33272
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2007-11
Amortyzacja wyrobów przemysłowych w opakowaniach z tektury
HIERONIM KUBERA
SEBASTIAN MATYSIAK
KRZYSZTOF MELSKI
nr katalogowy: 32169
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2008-11
Metody oceny opakowań transportowych
Elżbieta Baranek
Urszula Janiga
nr katalogowy: 39517
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-8
Rynek żywności luksusowej w Polsce
nr katalogowy: 37330
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2007-2
Najcenniejsze polskie marki
HANNA GÓRSKA-WARSEWICZ
nr katalogowy: 24321
OPAKOWANIE 2012-12
Etykieta promocyjna, czyli minimum kosztów przy maksimum efektów
JUSTYNA KIERZKOWSKA-GRZYB
nr katalogowy: 73621
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-2
Jakość pomiaru to sukces produktu
Łukasz Wołoszyn
nr katalogowy: 118817
GOSPODARKA MIĘSNA 2019-1
Nazewnictwo produktów mięsnych adresowanych do dzieci
nr katalogowy: 118341
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-11
Serce kuchni
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 102063
OPAKOWANIE 2024-6
Rozwiązania skrojone na miarę dla marek kosmetycznych
nr katalogowy: 149301
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-3
Identyfikacja i oznakowanie elementów sterowniczych maszyn (cz. 1)
Włodzimierz Łabanowski
nr katalogowy: 66384
MATERIAŁY BUDOWLANE 2013-7
Deklaracje właściwości użytkowych i oznakowanie CE elementów murowych zgodnie z rozporządzeniem CPR
Katarzyna Łaskawiec
Robert Dynarowski
Marek Królikowski
Lech Misiewicz
nr katalogowy: 78068
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-4
Fundament bezpiecznej żywności
Joanna Obara
nr katalogowy: 97706
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-2
Produkty tłuszczowe nieprawidłowo oznakowane
Magdalena Zychnowska
Krzysztof Krygier
nr katalogowy: 82585
OPAKOWANIE 2014-7
Znaczenie zamknięć z tworzyw sztucznych w technice opakowaniowej
BOHDAN CZERNIAWSKI
nr katalogowy: 85454
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-7
Pasteryzacja soków
Mariusz Goca
nr katalogowy: 100968
10.15199/65.2016.7.6
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-4
Projektowanie nowych produktów spożywczych. Cz. I
ANDRZEJ LENART
nr katalogowy: 34569
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-10
Innowacyjne rozwiązania i nowoczesne technologie - już stosowane w Polsce
Marek Pogonowski
nr katalogowy: 38749
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-8
Wagowo czy objętościowo?
Mariusz Kucharczyk
Stanisław Zawadzki
nr katalogowy: 37402
GOSPODARKA MIĘSNA 2008-7
Mówi dr GRZEGORZ RUSSAK prezes Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego
Krzysztof Łękawski
Małgorzata Witek
nr katalogowy: 36769
OPAKOWANIE 2008-6
Opakowania gotowe na półkę - podstawowa funkcja i główna zasada ECR
Anna Kosmacz-Chodorowska
nr katalogowy: 35886
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2000-4
Otrzymywanie wodorotlenku miedzi (II) metodą glicerynową
JOANNA KOMOROWSKA-KULIK
SYLWIA GARBACZEWSKA
JACEK ZIELIŃSKI
nr katalogowy: 42736
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH