Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-9
Z wizytą w "Pasiece" Macieja Jarosa
Anna Karwowska
nr katalogowy: 30035
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wydarzenia
nr katalogowy: 127673
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Gorzka strona miodu
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 77101
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-8
Wydarzenia
nr katalogowy: 127673
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-3
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 34174
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Nie tylko historia - czyli miód pitny dziś i jutro
Marcin Jaros
nr katalogowy: 32839
AURA 2004-3
PIĘĆ TYSIĘCY LAT Z MIODEM
Krzysztof Karwan
nr katalogowy: 473
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 136994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 136994
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-4
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 136994
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-8
Zastosowanie suszonego miodu w produkcji mlecznych mas czekoladowych
Jolanta Kowalska
Katarzyna Samborska
Bogumiła Urbańska
Hanna Kowalska
nr katalogowy: 139166
10.15199/65.2022.8.5
czekolada
miód suszony
masa mleczna
ocena organoleptyczna
chocolate
dried honey
milk mass
organoleptic assessment
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-8
WIADOMOŚCI
nr katalogowy: 70131
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-9
Szlachecki trunek
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 62237
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-12
Miód - cud
nr katalogowy: 31736
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Miody pitne - historia, regulacje prawne oraz technologia produkcji
Alicja Synowiec
Wiesław Wzorek
Elżbieta Baca
nr katalogowy: 56542
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2007-6
Kluczowe znaczenie przygotowania ciasta
nr katalogowy: 27174
AURA 2008-9
Miód wrzosowy z Borów Dolnośląskich
nr katalogowy: 37958
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2008-12
Badanie konwekcyjnego suszenia topoli-osiki
SZYMON GŁOWACKI
MARIUSZ SOJAK
JOLANTA RODBLAT
nr katalogowy: 39869
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Magiczny piernik
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 129443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-11
Produkty pszczele znaczenie biologiczne i właściwości lecznicze
Monika Kędzierska-Matysek
nr katalogowy: 87962
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Miodowy miesiąc
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 48580
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Magiczny piernik
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 129443
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-3
Miód pszczeli w żywieniu i profilaktyce zdrowotnej
Małgorzata Dżugan
Michał Miłek
Ewelina Sidor
Monika Tomczyk
nr katalogowy: 130989
10.15199/65.2021.3.4
miód
działanie antybakteryjne
aktywność antyoksydacyjna
dekrystalizacja
właściwości lecznicze
honey
antibacterial activity
antioxidant activity
decrystallization
therapeutic properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Lecznicze złoto
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 123628
miód
rodzaje
właściwości
zastosowanie
honey
types
properties
application
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2004-2
Słodkie rzeczy
nr katalogowy: 6738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Warzone i sycone
WOJCIECH KOLANOWSKI
nr katalogowy: 12142
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-11
Słodki kolor słońca
IZABELA KRAUS-ŻUR
nr katalogowy: 12143
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-3
Jaką drogą podąża miodosytnictwo w Polsce?
Marcin Jaros
nr katalogowy: 42379
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 131997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-6
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 131997
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ciasteczkowe inspiracje Igi Sarzyńskiej
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 127894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-9
Ciasteczkowe inspiracje Igi Sarzyńskiej
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 127894
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 138282
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2009-9
Przygotowanie ciasta ważnym procesem w produkcji makaronu wysokiej jakości
nr katalogowy: 47016
CHŁODNICTWO 2012-5
Pompa ciepła w domowej suszarce bębnowej
Agnieszka FLAGA-MARYAŃCZYK
nr katalogowy: 68027
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-5
Papier
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 98463
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-2
Znakowanie pieczywa
nr katalogowy: 32760
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-7
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 138282
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2014-10
Studies on origin of Polish honeys by two-dimensional gas chromatography Ocena pochodzenia surowcowego polskich miodów przy użyciu dwuwymiarowej chromatografii gazowej
Tomasz Dymerski
Jacek Gębicki
Jacek Namieśnik
nr katalogowy: 87204
10.12916/przemchem.2014.1723
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Związki smakowo-zapachowe oraz prozdrowotne i antyseptyczne występujące w miodach pszczelich
Elżbieta Baca
Krzysztof Baranowski
Dorota Zielińska
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 61798
AURA 2008-3
Recenzje
nr katalogowy: 34020
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2008-15-16
Co się kryje w napojach?
Ewa Sicińska
nr katalogowy: 37455
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-12
Świąteczne smaki i aromaty
nr katalogowy: 117487
Wigilia
potrawy
bakalie
miód
mak
korzenne przyprawy
kapusta kiszona
grzyby
suszone owoce
Christmas Eve
dishes
delicacies
honey
poppy
spicy condiments
sauerkraut
mushrooms
dried fruit
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-12
Świąteczne gwiazdki i serduszka
Henryk Mruk
nr katalogowy: 40336
AURA 2010-12
Sezon miodobrania minął ...
Krystyna BONENBERG
nr katalogowy: 56432
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2015-2
Boże, Ty na to patrzysz i nie grzmisz! Chamy nami rządzą - powiedziałby dzisiaj Pan Zagłoba
Zdzisław Adamczewski
nr katalogowy: 89549
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2010-9
Przemysł biopaliwowy w USA podejmuje kroki, aby chronić DDGS przed mikotoksynami
nr katalogowy: 54199
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-10
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 38929
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-6
Miód - najstarsza substancja słodząca - zastosowanie w przemyśle fermentacyjnym
Krystyna Nowak
Barbara Żmudzińska-Żurek
nr katalogowy: 36243
AURA 2023-1
Pierzga pszczela – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
nr katalogowy: 141424
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-10
Pszczelarskie mity
Henryk Piekut
nr katalogowy: 67973
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-7
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 112949
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-12
Tradycja nadal w cenie
Marcin Zatyka
nr katalogowy: 72884
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2016-19-20
CO PISZĄ INNI
nr katalogowy: 100903
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-5
Dlaczego coraz bardziej kochamy wegańskie desery?
Karol Sobkowiak
nr katalogowy: 142957
AURA 2014-7
W trosce o pszczoły
Stanisław Abramczyk
nr katalogowy: 85242
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-7-8
Pszczoły w mieście
Henryk Piekut
nr katalogowy: 105361
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-3
Przepisy dietetyka
nr katalogowy: 90209
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-4
Nowe etykiety utrudnią fałszowanie miodu
nr katalogowy: 148175
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Mięso w świątecznym wydaniu
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 102735
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Po wiedeńsku czy po polsku?
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 115013
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-7-8
Miody pitne sycone, a może lepiej niesycone?
Janusz Luty
nr katalogowy: 46205
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2012-26
Parlament 500 milionów
nr katalogowy: 73445
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-11
Trzcina dająca miód
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 72215
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Miłość do pieczenia i litewskie dziedzictwo
nr katalogowy: 141616
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Najlepsze w 2010 r.
nr katalogowy: 53172
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-12
Ewolucja maszyn do produkcji lodów
nr katalogowy: 48367
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-10
Smaki otomańskie
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 47115
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-8
Toxicological state of honey used in the pharmaceutical and cosmetics industry. Stan toksykologiczny miodu pszczelego wykorzystywanego w przemyśle farmaceutycznym i kosmetycznym
Adam Roman
Ewa Popiela-PlEban
nr katalogowy: 78600
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Przednie wina i miody wszelakie
nr katalogowy: 46109
AURA 2023-1
Pierzga pszczela – właściwości, zastosowanie, przeciwwskazania
nr katalogowy: 141424
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Fair Trade, czyli sprawiedliwy handel
Marta Stus
nr katalogowy: 50253
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-1
Co się kryje w filiżance?
Anna Owczarek
nr katalogowy: 65000
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Chemiczne konsekwencje pochodzenia i przechowywania miodu
Piotr Kiczorowski
Marek Szmigielski
Dariusz Andrejko
Norbert Leszczyński
nr katalogowy: 129619
10.15199/62.2020.12.15
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-12
Chemiczne konsekwencje pochodzenia i przechowywania miodu
Piotr Kiczorowski
Marek Szmigielski
Dariusz Andrejko
Norbert Leszczyński
nr katalogowy: 129619
10.15199/62.2020.12.15
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Miód w proszku - sposoby otrzymywania i najnowsze osiągnięcia
Katarzyna Samborska
Alicja Barańska
nr katalogowy: 125597
10.15199/65.2020.3.4
suszenie rozpyłowe
nośnik
przemiana szklista
spray drying
carrier
glass transition
AURA 2020-7-8
Produkty pszczele w ochronie zdrowia i suplementacji żywienia człowieka
Janusz R. MROCZEK
Karolina MROCZEK
nr katalogowy: 127269
10.15199/2.2020.7–8.3
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Roślinożercy
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112129
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-8-9
Ekologiczne pszczoły a biznes
Henryk Piekut
nr katalogowy: 113289
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-2
Miłość do pieczenia i litewskie dziedzictwo
nr katalogowy: 141616
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-2
Substancje słodzące w produktach słodzących
Karolina Miśkiewicz
Justyna Rosicka-Kaczmarek.
Ewa Nebesny
nr katalogowy: 65770
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-7-8
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 100338
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-1
Antidotum na zły smak
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 56981
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-3
Wege - dieta
Klaudia Kałwa
nr katalogowy: 112577
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2013-2
Naturalne dodatki do piwa Cz. 2. Piwa rozgrzewające
Krystyna Bogacz
nr katalogowy: 75887
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-1
Napoje funkcjonalne
Adam Bogacz
nr katalogowy: 103492
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-7-8
III edycja Mead Madness Cup
nr katalogowy: 127644
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2023-10
Cukry w ganaszu
nr katalogowy: 145346
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1991-2
Metody wyznaczania katalitycznej aktywności kompleksów zawierających chlorek glinu w reakcjach alkilacji benzenu
nr katalogowy: 106618
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-4
Królewska uczta
nr katalogowy: 113111
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-3
Jego Magnificencja Chmiel zaszczyca piwo swoją obecnością
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 83345
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-8
Liczymy dochód, a nie przychód!
Jan Kowalski
nr katalogowy: 78300
AURA 2015-9
Miód
Agnieszka Bywalec
nr katalogowy: 93384
10.15199/2.2015.9.8
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2014-5
Energooszczędne suszar nie konwekcyjne masy celulozowej
nr katalogowy: 84547
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-12
Makaron, produkcja i wykorzystanie technologiczne
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 88262
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2010-23
Miód w dolinie węglowej
Irena Fober
nr katalogowy: 56741
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-7-8
Od miodu do "zero waste"
Henryk Piekut
nr katalogowy: 125879
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2023-1
Katedra humoru geodezyjnego
nr katalogowy: 141453
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2013-6
Dry distillers grains with solubles from bioethanol production as a dietary additive used in feeding ruminants. Suszony wywar z procesu wytwarzania bioetanolu z kukurydzy jako dodatek paszowy stosowany w żywieniu przeżuwaczy
Andrzej Zachwieja
Robert Kupczyński
Rafał Bodarski
Katarzyna Paczyńska
Dorota Miśta
Ewa Pecka
Wojciech Zawadzki
Joanna Tumanowicz
Maciej Adamski
nr katalogowy: 77350
OPAKOWANIE 2019-9
Badania i rozwój: UV kontra LED UV - dwie technologie suszenia promianiami UV
Jan Lipiak
Mariusz Salwin
nr katalogowy: 122588
10.15199/42.2019.9.1
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-4
Wykorzystanie zjawiska wtórnej luminescencji do określania zawartości substancji bioaktywnych w miodach jasnych
Ernest POPARDOWSKI
Piotr NAWARA
Tadeusz JULISZEWSKI
Karolina TRZYNIEC
Anna MIERNIK
Stepan KOVALYSHYN
Marián BUJNA
nr katalogowy: 125671
10.15199/48.2020.04.16
wtórna luminescencja
ultrasłaba emisja fotonowa
pole elektromagnetyczne
substancje bioaktywne
miód jasny
secondary luminescence
ultra-low photon emission
electromagnetic field
bioactive substances
light honey
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-8
Mistrzowie żytnich wypieków, czyli o tym jak Szwedzi pokochali bröd i stworzyli Nordycką Kulturę Chleba
nr katalogowy: 85521
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-9
Łabędzie piersi - czyli słów kilka o efektach reformy edukacji
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 62028
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-12
Metody wytwarzanie ciasta na wyroby piekarskie. Ciasta żytnie i mieszane
Krystyna Jarosz
nr katalogowy: 129429
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-12
Wybrane zgłoszenia patentowe z dziedziny chemii (wg Biuletynu Urzędu Patentowego, nr 17 i 18 z 2019 r.)
nr katalogowy: 123951
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-1
Burgundia - najlepsze białe wina świata
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 73319
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Stechiometryczny równowagowy model zgazowania osadów ściekowych z wykorzystaniem powietrza atmosferycznego
Danuta Król
Grzegorz Gałko
nr katalogowy: 116805
10.15199/62.2018.10.13
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-7
Rynek wyrobów czekoladowych w USA
Mirosław Bohdan
nr katalogowy: 60699
AURA 2013-4
Pszczela misja księdza Henryka Ostacha
Stanisław ABRAMCZYK
nr katalogowy: 75683
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-4
Niezwykła różnorodność
nr katalogowy: 58721
AURA 2019-3
Marnowanie żywności a zmiany klimatyczne Wyrzucamy na potęgę
nr katalogowy: 119042
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-7-8
Kanapki dla dzieci Zrób to sam
Grażyna Uścińska
nr katalogowy: 99749
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-3
Wpływ pola magnetycznego na zawartość 5-hydroksymetylofurfuralu, aktywność diastazy oraz zmiany w widmach ATR-FTIR w świeżych miodach gryczanych
Monika Kędzierska-Matysek
Arkadiusz Matwijczuk*
Mariusz Florek
Krzysztof Kornarzyński
Alicja Matwijczuk
Anna Wolanciuk
Joanna Barłowska
Bożena Gładyszewska
nr katalogowy: 112755
10.15199/62.2018.3.8
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-11
Piastowskie początki
Roman Adler
nr katalogowy: 140292
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2023-4
Piwa owocowe – korzyści i zagrożenia związane z wykorzystaniem owoców w technologii piwowarstwa
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 144701
10.15199/64.2023.4.1
piwa owocowe
biofilm
zanieczyszczenia piwa
bezpieczeństwo żywności
fruit beers
biofilm
beer contamination
food safety
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-11
Materiały wybuchowe i ich wpływ na środowisko
Paulina Flasińska
Andrzej Maranda
Bożena Kukfisz
nr katalogowy: 117230
10.15199/62.2018.11.30
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-8
Zastosowanie sorbentu haloizytowego do usuwania syntetycznych barwników azowych Acid Red 27 i Reactive Black 5 z roztworów wodnych
Piotr Sakiewicz
Krzysztof Piotrowski
Dominika Boryń
Milena Kruk
Joanna Mścichecka
Irena Korus
Krzysztof Barbusiński
nr katalogowy: 127557
10.15199/62.2020.8.5
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2018-10
Wpływ polifosforanów na kształtowanie cech reologicznych żeli półrafinatów karagenu
Wiesław Kopeć
Anna Pudło
Dorota Chorążyk
Joanna Rychlicka-Rybska
Danuta Krokosz
nr katalogowy: 116820
10.15199/62.2018.10.28
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Tradycyjna żywność z państw trzecich
Grażyna Osęka
Marta Zawadka
nr katalogowy: 111721
nowa żywność
tradycyjna żywność z państw trzecich
rozporządzenie 2015/2283
prawo unijne
novel food
traditional foods from third countries
Regulation 2015/2283
EU law
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Kształtowanie nowych cech produktów w wyniku odwadniania osmotycznego
Bartosz Kulczyński
Marzena Bueschke
Anna Gramza-Michałowska
Oskar Szczepaniak
Joanna Kobus-Cisowska
nr katalogowy: 115595
10.15199/65.2018.8.8
odwadnianie osmotyczne
bioaktywne związki
wzbogacanie żywności
osmotic dehydration
bioactive compounds
food fortification
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-9
Mniszek lekarski - źródło substancji prozdrowotnych
Sabina Lachowicz
Jan Oszmiański
nr katalogowy: 109570
10.15199/64.2017.9.5
mniszek lekarski
miód
ocet
polifenole
wino
dandelion
honey
vinegar
polyphenols
wine
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-1
Syropy i melasy jako naturalne zamienniki cukru
Katarzyna Świąder
Agnieszka Trybuła
Dominika Średnicka
Tober Ewelina Hallmann
nr katalogowy: 111726
naturalne zamienniki cukru
melasy
syropy roślinne
natural sugar substitutes
molasses
plant syrups
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-10
Badania wstępne nad ograniczaniem akumulacji metali ciężkich w organizmach pszczół miodnych poprzez zastosowanie ekstraktów ze szczawiu kędzierzawego w diecie pszczół
Paweł Migdał
Adam Roman
Ewa Popiela-Pleban
Antoni Szumny
Yekaterina Zonova
nr katalogowy: 110071
10.15199/62.2017.10.12
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Rola importu w zaopatrzeniu surowcowym sektora produkcji żywności w Polsce
Iwona Szczepaniak
nr katalogowy: 121976
10.15199/65.2019.8.1
produkcja żywności
surowce
rolnictwo
internacjonalizacja
import
food production
raw materials
agriculture
internationalization
import
AURA 2019-7
Owady alternatywnym źródłem białka dla ludzi i zwierząt gospodarskich
Janusz R. Mroczek
Mariusz Rudy
Karolina Mroczek
nr katalogowy: 121445
10.15199/2.2019.7.1
gospodarka żywnościowa
białko
owady
food economy
protein
insects
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-7
Zmiany wybranych wyróżników jakościowych dżemów jarzębinowych w trakcie ich przechowywania
Stanisław Kalisz
Andrzej Cendrowski
Aneta Kłos
nr katalogowy: 121510
10.15199/64.2019.7.1
jarzębina
dżemy
składniki bioaktywne
rowanberry
jams
bioactive compounds
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2024-1
Profil składników mineralnych, metali ciężkich w owocach i przecierze z pigwy
Wioletta Popińska
Monika Mieszczakowska-Frąc
Jan Piecko
Dorota Kruczyńska
nr katalogowy: 147567
10.15199/64.2024.1.3
pigwa
mikroelementy
makroelementy
metale ciężkie
przecier
quince
microelements
macroelements
heavy metals
puree
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-11
Effect of Outlet at the Bottom of the Drying Chamber on the Performance of Natural Convection Solar Dryers
Jamal JAMAL
Muhammad Ruswandi DJALAL
nr katalogowy: 146212
10.15199/48.2023.11.26
Drying
Solar
Convection
Natural
Moisture
Suszenie
Słoneczne
Konwekcyjne
Naturalne
Wilgotne
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Wpływ wybranych substancji tłuszczowych, ich entalpii topnienia oraz kompozycji kwasów tłuszczowych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus GG podczas procesu suszenia rozpyłowego i przechowywania
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 144664
10.15199/65.2023.8.5
suszenie rozpyłowe
Lactobacillus rhamnosus GG
mikrokapsułkowanie
tłuszcze
kwasy tłuszczowe
spray drying
Lactobacillus rhamnosus GG
microencapsulation
fats
fatty acids
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-9
Wykorzystanie chromatografii HPTLC w analizie produktów pszczelich
Michał Miłek
nr katalogowy: 145288
10.15199/65.2023.9.3
HPTLC
produkty pszczele
miód
propolis
HPTLC
bee products
honey
propolis
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-8
Wpływ wybranych substancji tłuszczowych, ich entalpii topnienia oraz kompozycji kwasów tłuszczowych na przeżywalność Lactobacillus rhamnosus GG podczas procesu suszenia rozpyłowego i przechowywania
Alicja Fedorowicz
Artur Bartkowiak
nr katalogowy: 144664
10.15199/65.2023.8.5
suszenie rozpyłowe
Lactobacillus rhamnosus GG
mikrokapsułkowanie
tłuszcze
kwasy tłuszczowe
spray drying
Lactobacillus rhamnosus GG
microencapsulation
fats
fatty acids
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-5-6
Słodkie napoje bez cukru
Bożena Waszkiewicz-Robak
nr katalogowy: 120740
10.15199/64.2019.5-6.5
napoje bezalkoholowe
cukier
substancje intensywnie słodzące
oświadczenia żywieniowe
beverages
sugar
intense sweeteners
nutrition claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-3
Owady - żywność przyszłości
Anna Florowska
Tomasz Florowski
nr katalogowy: 125599
10.15199/65.2020.3.6
owady jadalne
entomofagia
novel food
edible insects
entomophagy
novel food
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Wpływ mikroplastiku na bezpieczeństwo żywności
Dominika Gratkowska-Żmuda
nr katalogowy: 119742
10.15199/64.2019.4.5
tworzywa sztuczne
mikroplastik
woda
piwo
owoce morza
miód
cukier
sól
zanieczyszczenie
plastics
microplastics
water
beer
seafood
honey
sugar
salt
contamination
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2019-4
Wpływ mikroplastiku na bezpieczeństwo żywności
Dominika Gratkowska-Żmuda
nr katalogowy: 119742
10.15199/64.2019.4.5
tworzywa sztuczne
mikroplastik
woda
piwo
owoce morza
miód
cukier
sól
zanieczyszczenie
plastics
microplastics
water
beer
seafood
honey
sugar
salt
contamination
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-1
Źródła cukrów prostych w żywności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 147588
cukry proste
dwucukry
słodycz
spożycie
otyłość
cukrzyca
próchnica
zamienniki cukrów
poliole
sztuczne substancje słodzące
simple sugars
disaccharides
sweetness
consumption
obesity
diabetes
tooth decay
sugar substitutes
polyols
artificial sweeteners
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH