Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Pomiar jakości usług gastronomicznych świadczonych przez osoby z niepełnosprawnościami - prezentacja kwestionariusza Kano
Marta TUTKO
Magdalena POKRZYWA
nr katalogowy: 119883
10.15199/46.2019.4.2
DINESERV
SERVQUAL
Kano
jakość usług
usługi gastronomiczne
osoby z niepełnosprawnościami
DINESERV
SERVQUAL
Kano
service quality
catering services
people with disabilities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-9
Proekologiczne trendy gastronomiczne
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 139523
gastronomia
proekologiczne działania
gastronomy
pro-ecological activities
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-9
Kolor ma znaczenie
Ewa Czarniecka-Skubina
Anna Kosowska
nr katalogowy: 133978
gastronomia
barwa potraw
zachowanie konsumentów
gastronomy
food colour
consumer behavior
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-10
Catering - dobry interes także dla piekarzy
Anna Łazarowicz
nr katalogowy: 22119
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Szukamy nowych pomysłów i inspiracji
nr katalogowy: 136708
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Szukamy nowych pomysłów i inspiracji
nr katalogowy: 136708
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-5
Gastronomia wciąż na topie
Krystyna Świetlik
nr katalogowy: 120361
10.15199/65.2019.5.1
gastronomia
żywienie poza domem
konsument
gospodarstwo domowe
placówki gastronomiczne
popyt na usługi gastronomiczne
catering
eating out
consumer
household
catering establishments
demand for catering services
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Catering dla najmłodszych
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 93436
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-4
Dobro wraca!
nr katalogowy: 125923
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-8
Nowe - nie znaczy złe...
nr katalogowy: 46315
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-2
POLSKA UCZTA
DG
nr katalogowy: 4024
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-12
Party na wielką skalę
nr katalogowy: 48591
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-9
Sztuka podejmowania gości
DOMINIKA GASIK
nr katalogowy: 12080
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2004-3
Kto jest gdzie, czyli ścieżki ku gastronomicznym sukcesom
nr katalogowy: 4057
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-1-2
Magazynowanie surowców i potraw
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 65461
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-9
Catering terapeutyczny
nr katalogowy: 29647
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-1
Olimpijski catering
WŁADYSŁAW SERWATOWSKI
nr katalogowy: 32366
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-4
Przygoda z cateringiem
nr katalogowy: 25261
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-10
Hotel od kuchni
Piotr Dominik
nr katalogowy: 38479
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2007-2
Deserki - ważne jak podane
Bożena Sikoń
nr katalogowy: 23769
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Catering dietetyczny z wyborem menu?
nr katalogowy: 136208
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2008-2
Sander Gourmet to gwarancja jakości
Arkadiusz Krzywiński
nr katalogowy: 33031
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-10
Determinanty jakości (cz. II)
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 128544
gastronomia
jakość usług
czynniki determinujące jakość
food service
quality of service
factors determining the quality
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Catering dietetyczny
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134020
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
PORÓWNANIE OpenStack Networking Z INNYMI ROZWIĄZANIAMI CHMUROWYMI
Ewelina Kamyszek
Krzysztof Gierłowski
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 138496
10.15199/13.2022.7.4
chmura obliczeniowa
usługa chmurowa
OpenStack
OpenStack Networking
Neutron
Amazon Web Services
Apache CloudStack
cloud computing
cloud service
OpenStack
OpenStack Networking
Neutron
Amazon Web Services
Apache CloudStack
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
PORÓWNANIE OpenStack Networking Z INNYMI ROZWIĄZANIAMI CHMUROWYMI
Ewelina Kamyszek
Krzysztof Gierłowski
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 138496
10.15199/13.2022.7.4
chmura obliczeniowa
usługa chmurowa
OpenStack
OpenStack Networking
Neutron
Amazon Web Services
Apache CloudStack
cloud computing
cloud service
OpenStack
OpenStack Networking
Neutron
Amazon Web Services
Apache CloudStack
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-7
PORÓWNANIE OpenStack Networking Z INNYMI ROZWIĄZANIAMI CHMUROWYMI
Ewelina Kamyszek
Krzysztof Gierłowski
Jan M. Kelner
nr katalogowy: 138496
10.15199/13.2022.7.4
chmura obliczeniowa
usługa chmurowa
OpenStack
OpenStack Networking
Neutron
Amazon Web Services
Apache CloudStack
cloud computing
cloud service
OpenStack
OpenStack Networking
Neutron
Amazon Web Services
Apache CloudStack
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-5
Ciężka, ogromna lokomotywa
nr katalogowy: 59494
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Świadomość bezpieczeństwa cybernetycznego operatora usług kluczowych
Marek Amanowicz
Mariusz Kamola
nr katalogowy: 138929
10.15199/59.2022.4.6
cyberbezpieczeństwo
modelowanie cyberprzestrzeni
operator usług kluczowych
świadomość sytuacyjna
cybersecurity
cyberspace modelling
essential services operator
situational awareness
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Świadomość bezpieczeństwa cybernetycznego operatora usług kluczowych
Marek Amanowicz
Mariusz Kamola
nr katalogowy: 138929
10.15199/59.2022.4.6
cyberbezpieczeństwo
modelowanie cyberprzestrzeni
operator usług kluczowych
świadomość sytuacyjna
cybersecurity
cyberspace modelling
essential services operator
situational awareness
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Świadomość bezpieczeństwa cybernetycznego operatora usług kluczowych
Marek Amanowicz
Mariusz Kamola
nr katalogowy: 138929
10.15199/59.2022.4.6
cyberbezpieczeństwo
modelowanie cyberprzestrzeni
operator usług kluczowych
świadomość sytuacyjna
cybersecurity
cyberspace modelling
essential services operator
situational awareness
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Świadomość bezpieczeństwa cybernetycznego operatora usług kluczowych
Marek Amanowicz
Mariusz Kamola
nr katalogowy: 138929
10.15199/59.2022.4.6
cyberbezpieczeństwo
modelowanie cyberprzestrzeni
operator usług kluczowych
świadomość sytuacyjna
cybersecurity
cyberspace modelling
essential services operator
situational awareness
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Wracaj do działania – rusz z marketingiem online
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 132506
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-7
Nowe warunki świadczenia usług telekomunikacyjnych o podwyższonej opłacie (Premium Rate)
Stanisław PIĄTEK
nr katalogowy: 115148
10.15199/59.2018.7.1
usługa telekomunikacyjna
usługa o podwyższonej opłacie
próg kwotowy
blokada połączeń
obowiązki informacyjne
rejestr usług
ryzyko gospodarcze
telecommunications service
premium rate service
payment cap
connection blocking
information obligations
economic risk
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
PRIVACY PRESERVING SOLUTIONS FOR SECAAS SERVICES
Tytus Kurek
nr katalogowy: 109518
10.15199/59.2017.8-9.58
cloud computing
firewall
intrusion detection system
privacy
security
bezpieczeństwo
chmura obliczeniowa
prywatność
system wykrywania włamań
zapora sieciowa
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Szef z pasją
nr katalogowy: 93443
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2021-7
Wracaj do działania – rusz z marketingiem online
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 132506
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Nowoczesna stacja energetyczna SN/nn jako narzędzie do świadczenia usług elastyczności
Adam BABŚ
Łukasz KAJDA
Marcin TARASIUK
Mirosław MATUSEWICZ
nr katalogowy: 136557
10.15199/48.2022.03.07
stacja energetyczna SN/nn
usługi elastyczności
monitorowanie sieci nn
inteligentna sieć.
secondary substation
flexibility services
monitoring of LV grid
smart grid.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Nowoczesna stacja energetyczna SN/nn jako narzędzie do świadczenia usług elastyczności
Adam BABŚ
Łukasz KAJDA
Marcin TARASIUK
Mirosław MATUSEWICZ
nr katalogowy: 136557
10.15199/48.2022.03.07
stacja energetyczna SN/nn
usługi elastyczności
monitorowanie sieci nn
inteligentna sieć.
secondary substation
flexibility services
monitoring of LV grid
smart grid.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2022-3
Nowoczesna stacja energetyczna SN/nn jako narzędzie do świadczenia usług elastyczności
Adam BABŚ
Łukasz KAJDA
Marcin TARASIUK
Mirosław MATUSEWICZ
nr katalogowy: 136557
10.15199/48.2022.03.07
stacja energetyczna SN/nn
usługi elastyczności
monitorowanie sieci nn
inteligentna sieć.
secondary substation
flexibility services
monitoring of LV grid
smart grid.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Integrated Passenger Service System for Ideal Process Flow in Airports
Kai SUN
Weng Chio LAI
nr katalogowy: 66622
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
SNTClus: A Novel Service Clustering Algorithm based on Network Analysis and Service Tags
Peng LI
Junhao WEN
Xue LI
nr katalogowy: 74366
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-6
Zdrowe wsparcie
nr katalogowy: 77106
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Sprawne sprawdzanie
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 102734
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2018-3
Secure cloud services - extended cryptographic model of data storage
Anna GROCHOLEWSKA-CZURYŁO
Marek RETINGER
nr katalogowy: 112477
10.15199/48.2018.03.33
cloud storage
cryptography
security
RAID
proxy node
magazyny chmurowe
kryptografia
bezpieczen´stwo
RAID
we˛zeł pos´rednicza˛cy
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena konsumencka usług telefonii komórkowej w Polsce – perspektywa konsumenta
Paweł KARASZEWICZ
Katarzyna SZCZEPAŃSKA
nr katalogowy: 136444
10.15199/46.2022.1.3
usługi
jakość
badanie jakości usług
telefonia mobilna
services
quality
service quality research
mobile telephony
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2015-8-9
Elastic optical networks - a new approach for effective provisioning of cloud computing and content-oriented services
Krzysztof Walkowiak
Michał Aibin
nr katalogowy: 93346
10.15199/59.2015.8-9.2
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-12
Szlakiem smaku
nr katalogowy: 81049
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2014-6
Na najwyższym poziomie
nr katalogowy: 84674
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-5
Doświadczenia międzynarodowe
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 44645
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-11
Visa Business Debit- lepsza kontrola firmowych finansów, wygoda i bezpieczeństwo płatności
nr katalogowy: 80094
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Catering dietetyczny z wyborem menu?
nr katalogowy: 136208
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Jesteśmy gotowi na wyzwania
nr katalogowy: 137466
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2012-4
New generation Network - PROFUSION
Krzysztof Bogusławski
nr katalogowy: 67043
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-1
Jakość usług w transporcie lotniczym - rozważania teoretyczne
Monika STOMA
Agnieszka DUDZIAK
nr katalogowy: 111608
10.15199/48.2018.1.4
jakość usług
Servqual
transport lotniczy
rynek usług lotniczych
quality of services
Servqual
air transport
air services market
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Zadbaj o ofertę dla biznesu w swojej E-Cukierni
Paulina Steklińska
nr katalogowy: 116349
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-10
Catering dietetyczny
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 134020
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-11-12
Dobra karta menu
Ewa Czarniecka-Skubina
Rafał Troć
nr katalogowy: 134943
gastronomia
karty menu
rodzaje kart menu
gastronomy
menu card
types of menu cards
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-4-5
Jesteśmy gotowi na wyzwania
nr katalogowy: 137466
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-10
Wpływ pandemii koronawirusa na rynek produktów spożywczych i gastronomię w USA
Bohdan Achrem-Achremowicz
nr katalogowy: 134157
10.15199/65.2021.10.3
koronawirus
USA
przemysł spożywczy
gastronomia
coronavirus
USA
food industry
gastronomy
ELEKTROINSTALATOR 2022-5
ILE MOŻE ZYSKAĆ SEKTOR PRODUKCYJNY DZIĘKI OPTYMALIZACJI ZUŻYCIA ENERGII?
nr katalogowy: 137730
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-5
Międzynarodowa Konferencja Naukowa Nowoczesność Przemysłu i Usług (MIS – Modernity of Industry and Services) 22-24 XI 2023 r., Wisła – Hotel Gołębiewski
nr katalogowy: 145859
ELEKTROINSTALATOR 2022-5
ILE MOŻE ZYSKAĆ SEKTOR PRODUKCYJNY DZIĘKI OPTYMALIZACJI ZUŻYCIA ENERGII?
nr katalogowy: 137730
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2017-11
The efficiency analysis of QoS supporting mechanisms in selected network devices
PIOTR ŁUBKOWSKI
nr katalogowy: 110764
10.15199/13.2017.11.6
reliability
IP routers efficiency
quality of service
heterogeneous networks
niezawodność
wydajność routerów IP
jakość usług
sieci heterogeniczne
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-2
Korzyści wynikające ze stosowania podejścia procesowego zgodnego z nową normą ISO 9001 w realizacji usług administracyjnych
Marek BUGDOL
Grzegorz PAKUŁA
nr katalogowy: 104175
10.15199/48.2017.2.4
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Jakość usług zdrowotnych na przykładzie usług stomatologicznych
Agnieszka BUKOWSKA-PIESTRZYŃSKA
nr katalogowy: 106568
10.15199/48.2017.6.2
cechy jakości usług
jakość usług zdrowotnych
oczekiwania pacjentów
characteristics of service quality
quality healthcare services
patients’
expectations
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
ROZPOZNAWANIE KONTEKSTU NA POTRZEBY USŁUGI NIEZAPRZECZALNOŚCI CONTEXT RECOGNITION FOR NON-REPUDIATION SECURITY SERVICE
Marcin Alan Tunia
nr katalogowy: 101861
10.15199/59.2016.8-9.8
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-1
Problematyka funkcjonalności systemów dekoracji okiennych stosowanych we wnętrzach użyteczności publicznej
Joanna Szkudlarek
nr katalogowy: 130738
10.151199/60.2021.1.1
dekoracje okienne
tkaniny zasłonowe
tkaniny zaciemniające
hotele
HoReCa
window decorations
curtains
blackout fabrics
hotels
HoReCa
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2021-1
Problematyka funkcjonalności systemów dekoracji okiennych stosowanych we wnętrzach użyteczności publicznej
Joanna Szkudlarek
nr katalogowy: 130738
10.151199/60.2021.1.1
dekoracje okienne
tkaniny zasłonowe
tkaniny zaciemniające
hotele
HoReCa
window decorations
curtains
blackout fabrics
hotels
HoReCa
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
ANALIZA WYDAJNOŚCI USŁUG PUBLICZNYCH CHMUR OBLICZENIOWYCH EFFICIENCY ANALYSIS OF PUBLIC CLOUD SERVICES
Mariola Karpa
Marcin Markowski
nr katalogowy: 101887
10.15199/59.2016.8-9.34
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Świadczenia ekosystemów mokradłowych, czyli rzecz o niemających alternatywy, opartych na naturze metodach gospodarowania wodą
Karolina Strzęciwilk
Marta Stachowicz
Mateusz Grygoruk
nr katalogowy: 141472
10.15199/22.2023.1.3
bagna
torfowiska
retencja
sekwestracja węgla
samooczyszczanie wód
wetland
peat bog
retention
carbon sequestration
self-purification of water
GOSPODARKA WODNA 2023-1
Świadczenia ekosystemów mokradłowych, czyli rzecz o niemających alternatywy, opartych na naturze metodach gospodarowania wodą
Karolina Strzęciwilk
Marta Stachowicz
Mateusz Grygoruk
nr katalogowy: 141472
10.15199/22.2023.1.3
bagna
torfowiska
retencja
sekwestracja węgla
samooczyszczanie wód
wetland
peat bog
retention
carbon sequestration
self-purification of water
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2012-3
Nie marnuj żywności
nr katalogowy: 66301
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-8
Lesaffre Ingredients Services - strategia lidera w rozwoju usług suszarniczych
nr katalogowy: 46501
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2009-9
Rozwój optycznych sieci dostępowych
Wojciech KABACIŃSKI
Janusz KLEBAN
Mariusz ŻAL
nr katalogowy: 46030
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Aplikacje i usługi systemu SyMEC
Tomasz Łysiak
Jakub Kabat
nr katalogowy: 138985
10.15199/59.2022.4.53
Aplikacje
usługi SyMEC
portal obsługi użytkowników
applications
SyMEC services
users portal
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Aplikacje i usługi systemu SyMEC
Tomasz Łysiak
Jakub Kabat
nr katalogowy: 138985
10.15199/59.2022.4.53
Aplikacje
usługi SyMEC
portal obsługi użytkowników
applications
SyMEC services
users portal
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-1a
Performance Evaluation of Ancillary Services in the Turkish Power System
Enrique LOBATO
Ignacio EGIDO
Luis ROUCO
nr katalogowy: 65354
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-7
Czynniki determinujące usługi edukacyjne uczelni wyższych - wyniki badań
Seweryn CICHOŃ
nr katalogowy: 108410
10.15199/48.2017.7.4
jakość usług edukacyjnych
zarządzanie uczelnią wyższą
otoczenie
determinanty usług edukacyjnych
oferta edukacyjna
quality of educational services
university management
environment
determinants of educational services
educational offer
AURA 2023-9
Wartość usług ekosystemowych
Tomasz ŻYLICZ
nr katalogowy: 144902
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Wpływ certyfikowanych systemów zarządzania na kształtowanie jakości usług transportowych żywności
Milena BOJANOWSKA
Nikola BARANOWSKA
nr katalogowy: 116050
10.15199/48.2018.9.9
bezpieczeństwo żywności
doskonalenie usług transportowych
jakość usług logistycznych
łańcuch chłodniczy
transport towarów szybko psujących się
food safety
improvement of transportation services
quality of logistic services
cold chain
perishable goods transport
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2006-11
Cisco wprowadza zintegrowane rozwiązanie umożliwiające konsolidację zasobów serwerowych
nr katalogowy: 21500
AURA 2018-1
Czy ekosystemy świadczą usługi?
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 111790
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Architektura obiektów ochrony zdrowia a jakość usług medycznych – na przykładzie lecznictwa psychiatrycznego
Beata ŁABUZ-ROSZAK
Jakub S. BIL
Piotr GORCZYCA
Marek ROSZAK
nr katalogowy: 114875
10.15199/48.2018.7.1
jakość usług medycznych
architektura obiektów ochrony zdrowia
lecznictwo psychiatryczne
quality of health services
architecture of health service buildings
psychiatric services
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-6
Definiowanie usług. Analiza cech usług w definicjach literaturowych
Małgorzata LOTKO
nr katalogowy: 114110
10.15199/48.2018.6.1
usługi
analiza
definicje
cechy
services
analysis
definitions
features
OPAKOWANIE 2014-1
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 82124
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2017-10
Brak dostępu - Profilaktyka, jako element nadzoru nad szkodnikami w zakładzie gastronomicznym
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 109862
nadzór nad szkodnikami
żywienie zbiorowe
bezpieczeństwo żywności
środki kontroli/nadzoru
profilaktyka przed szkodnikami
zwalczanie szkodników.
pest control
catering
food safety
control measures
pest prevention
pest eradication.
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2024-1
Ocena stopnia zaangażowania przedsiębiorstw związanych z branżą spożywczą w praktyki na rzecz ograniczenia strat i marnowania żywności
Agnieszka Tyburcy
Wioletta Sobocińska
nr katalogowy: 146891
10.15199/65.2024.1.5
straty i marnowanie żywności
przedsiębiorstwa handlowe
przedsiębiorstwa produkcyjne
raporty Forum Odpowiedzialnego Biznesu
food losses and waste
commercial enterprises
production enterprises
reports of the Responsible Business Forum
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Co trzecia firma z branży spożywczej zwiększyła automatyzację
nr katalogowy: 130120
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-1
Co trzecia firma z branży spożywczej zwiększyła automatyzację
nr katalogowy: 130120
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-2
Jakość usług transportowych a koncepcja SERVQUAL
Anna RODZEŃ
Monika STOMA
nr katalogowy: 118681
10.15199/46.2019.2.1
usługi transportowe
jakość usług
Servqual
transport services
quality of services
Servqual
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Polski Ład – doliny wodorowe. Przygotowanie infrastruktury badawczej do świadczenia usług analitycznych badania jakości wodoru
Teresa Topolnicka
Roksana Muzyka
nr katalogowy: 134206
10.15199/62.2021.10.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Polski Ład – doliny wodorowe. Przygotowanie infrastruktury badawczej do świadczenia usług analitycznych badania jakości wodoru
Teresa Topolnicka
Roksana Muzyka
nr katalogowy: 134206
10.15199/62.2021.10.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Polski Ład – doliny wodorowe. Przygotowanie infrastruktury badawczej do świadczenia usług analitycznych badania jakości wodoru
Teresa Topolnicka
Roksana Muzyka
nr katalogowy: 134206
10.15199/62.2021.10.7
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2014-8-9
Assessment of green anycast strategies in hybrid power networks having regular topologies Weryfikacja i ocena zielonych strategii rutingu typu anycast w sieciach optycznych o hybrydowym zasilaniu i regularnych topologiach
Piotr Boryło
Artur Lasoń
Jacek Rząsa
Andrzej Szymąński
Andrzej Jajszczyk
nr katalogowy: 87159
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-5
Wykorzystanie standardów OGC do wizualizacji danych w infrastrukturze informacji przestrzennej. Cz. II
EMILIA WOŹNIAK
ADAM IWANIAK
nr katalogowy: 59510
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2011-4
Wykorzystanie standardów OGC do wizualizacji danych w infrastrukturze informacji przestrzennej. Cz. I
EMILIA WOŹNIAK
ADAM IWANIAK
PAWEŁ NETZEL
nr katalogowy: 58851
GOSPODARKA MIĘSNA 2015-8
Jak pokonać trudności w eksporcie?
Tomasz Rodak
nr katalogowy: 93161
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Branża spożywcza przygotowana do konkurowania z firmami zagranicznymi
nr katalogowy: 143013
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-12
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 117609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2008-4
AKTUALNOŚCI
nr katalogowy: 34556
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-9
Identyfikacja stanu zdatności usług sieci bezprzewodowych
Dariusz LASKOWSKI
Piotr ŁUBKOWSKI
Mateusz KWAŚNIEWSKI
nr katalogowy: 79558
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
An efficient biometrics-based authentication scheme for telecare medicine information systems
Zuowen Tan
nr katalogowy: 76799
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-8-9
MATEMATYCZNY MODEL IZOLACJI USŁUG W SIECIACH PLASTROWYCH
Tomasz Nowak
nr katalogowy: 109511
10.15199/59.2017.8-9.50
sieci plastrowe
QoS
algorytmy heurystyczne
5G
network slicing
QoS
heuristic algorithms
5G
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Znaczenie przestrzegania praw pacjenta w szpitalu w ogólnej ocenie placówki medycznej
Sandra KRYSKA
Anna REJ-KIETLA
nr katalogowy: 114876
10.15199/48.2018.7.2
prawa pacjenta
jakość usług zdrowotnych
jakość w ochronie zdrowia
patient rights
quality of health services
quality in health care
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2007-5
Kolejne wyzwanie
nr katalogowy: 25743
OPAKOWANIE 2023-4
Rozwiązania w celu zmniejszenia śladu węglowego opakowań
nr katalogowy: 143044
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
Planowane krajowe laboratorium badawcze sieci i usług 5G wraz z otoczeniem
Wojciech Burakowski
Andrzej Bęben
Maciej Sosnowski
Dariusz Więcek
Igor Michalski
Józef Woźniak
Krzysztof Gierłowski
Michał Hoeft
Patryk Schauer
Arkadiusz Warzyński
Marek Natkaniec
Piotr Boryło
Artur Binczewski
Bartosz Belter
Maksymilian Furmann
nr katalogowy: 138926
10.15199/59.2022.4.3
laboratorium sieci i usług 5G
zasady korzystania
struktura laboratorium
system zarządzania eksperymentami
5G laboratory
access rules
structure of laboratory
control system for managing experiments
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-2
Organizacja przyjęć okolicznościowych
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 148441
gastronomia
przyjęcia okolicznościowe
rodzaje
organizacja przyjęć
catering establishments
special events/receptions
types and organization of receptions
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 1996-4
Konferencja nt. Europa Wschodnia - prawne problemy rynku farmaceutycznego
Włodzimierz Wielgopolan
nr katalogowy: 41329
AURA 2018-2
Opłaty za świadczenia ekosystemowe
Tomasz Żylicz
nr katalogowy: 112093
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
SODMRP: Stable On-Demand Multicast Routing Protocol
Shahram JAMALI
Hekmat MOHAMMADZADEH
nr katalogowy: 66654
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-3b
Trust based authentication scheme for latency reduction in vehicular ad-hoc networks (VANETs)
Aunas ANDZIULIS
Mindaugas KURMIS
Jonas VAUPŠAS
Sergej JAKOVLEV
Valdemaras PAREIGIS
nr katalogowy: 75324
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-2b
Training a Neural Network for a New Node Element Design
Vladislav SKORPIL
Roman PRECECHTEL
nr katalogowy: 74856
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2011-1
Dynamic Spectrum Management for Military Wirelles Networks Dynamiczne zarządzanie widmem w wojskowych sieciach bezprzewodowych
Piotr Gajewski
Marek Suchański
nr katalogowy: 57305
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-10
Data center resources monitoring for resilient telecommunication services
Grzegorz WILCZEWSKI
Rafał MIELOWSKI
Mirosław SIERGIEJCZYK Krzysztof PERLICKI
Emil KOWALCZYK
nr katalogowy: 94037
10.15199/48.2015.10.47
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-11
Ocena jakości logistyki usług i jej egzemplifikacja
Joanna PIORUNOWSKA-KOKOSZKO*
nr katalogowy: 129186
10.15199/46.2020.11.2
proces usługowy
logistyka usług
jakość
services process
logistics in services
quality
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Czynniki determinujące postrzeganą jakość usług lotniczych w opinii pokolenia Y i Z
Wiesław ŁUKASIŃSKI
Magdalena GÓRAK
nr katalogowy: 116068
10.15199/48.2018.9.26
jakość
konsument
jakość usług lotniczych
quality
consumer
quality of air services
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-2
Norma PN-ISO 10015:2004 wsparciem dla szkoleń i rozwoju pracowników
Joanna WOJTYŃSKA
nr katalogowy: 32953
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-8-9
Wykorzystanie ontologii na potrzeby kontekstowych aplikacji mobilnych
ichał KOZIUK
Jarosław DOMASZEWICZ
Radosław Olgierd SCHOENEICH
Krzysztof KACPERSK
nr katalogowy: 37587
OPAKOWANIE 2013-9
Analiza chemiczna utrudnia fałszowanie opakowań ze szkła
nr katalogowy: 79692
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2018-6
Narzuty wydajnościowe Data Distributions Services w warstwie middleware Internetu Rzeczy
Piotr Misiowiec
Zbigniew Szymański
nr katalogowy: 114607
10.15199/13.2018.6.5
Internet of Things
Data Distribution Services
Internet of Things
Data Distribution Services
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2013-1-2
Catering z zasadami
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 73875
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-10
Centrum kuchni sportowej w stolicy
Władysław Serwatowski
nr katalogowy: 54785
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-10
Kasy fiskalne w branży HoReCa
nr katalogowy: 123623
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2020-3
PERSONALIA
nr katalogowy: 125260
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-4
Branża spożywcza przygotowana do konkurowania z firmami zagranicznymi
nr katalogowy: 143013
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
OPAKOWANIE 2021-4
25% przetwórców tworzyw sztucznych inwestuje w maszyny
nr katalogowy: 131377
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-2-3
Nowe podejście do zarządzania widmem radiowym w Unii Europejskiej - Analiza statystyczna wyników konsultacji
Sylwester LASKOWSKI
nr katalogowy: 33456
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-7
Nowe podejście do zarządzania widmem radiowym w Unii Europejskiej Analiza merytoryczna wyników konsultacji
Sylwester LASKOWSKI
nr katalogowy: 36737
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-9
Artykuł miesiąca – czerwiec 2022
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139395
AURA 2024-2
Zielone produkty i usługi bankowe
Julia KACPRZAK
Hubert BEDNARZ
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 147225
10.15199/2.2024.2.2
banki
ochrona środowiska naturalnego
zrównoważony rozwój
zielone produkty i usługi bankowe
banks
environmental protection
sustainable development
green banking products and services
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-10
Z DZIAŁALNOŚCI FIG-u
nr katalogowy: 116401
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-8-9
Wykorzystanie ontologii do projektowania i wzbogacenia funkcjonalności usług telekomunikacyjnych Projekt SIMS
Michał RÓJ
Paweł CIEŚLAK
Robert DAWIDZIUK
Jarosław DOMASZEWICZ
nr katalogowy: 37586
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2011-11
Nowe wydawnictwa
nr katalogowy: 64354
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Global Best Practices Awards 22 ,,Przedsiębiorcy PTC sprawiają, że to działa”
nr katalogowy: 141037
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2022-9
Artykuł miesiąca – czerwiec 2022
Marcin Karabin
nr katalogowy: 139395
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Global Best Practices Awards 22 ,,Przedsiębiorcy PTC sprawiają, że to działa”
nr katalogowy: 141037
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-7a
Analiza wybranych usług teleinformatycznych serwisu BMW
Elżbieta GRZEJSZCZYK
nr katalogowy: 69256
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2010-7-8
Ziemniaczane różności
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 53149
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Co dalej z polską gastronomią?
Agnieszka Szydziak
nr katalogowy: 130441
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-3
Struktura produktu hotelowego
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 119007
istota produktu
potrzeba
produkt
produkt fakultatywny
produkt podstawowy
produkt potencjalny
produkt poszerzony
produkt rzeczywisty
produkt wzbogacony
rdzeń produktu
struktura produktu
usługa
usługa hotelarska
product essence
need
product
optional product
basic product
potential product
extended product
real product
enriched product
product core
product structure
service
hotel service
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Jakość obsługi klienta na stacjach paliw w aspekcie teoretycznym i praktycznym
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
nr katalogowy: 139097
10.15199/46.2022.4.3
jakość obsługi
stacje paliw
zarządzanie jakością
satysfakcja klienta
quality of customer service
petrol stations
quality management
customer satisfaction
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Jakość obsługi klienta na stacjach paliw w aspekcie teoretycznym i praktycznym
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
nr katalogowy: 139097
10.15199/46.2022.4.3
jakość obsługi
stacje paliw
zarządzanie jakością
satysfakcja klienta
quality of customer service
petrol stations
quality management
customer satisfaction
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Jakość obsługi klienta na stacjach paliw w aspekcie teoretycznym i praktycznym
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
nr katalogowy: 139097
10.15199/46.2022.4.3
jakość obsługi
stacje paliw
zarządzanie jakością
satysfakcja klienta
quality of customer service
petrol stations
quality management
customer satisfaction
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Jakość obsługi klienta na stacjach paliw w aspekcie teoretycznym i praktycznym
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
nr katalogowy: 139097
10.15199/46.2022.4.3
jakość obsługi
stacje paliw
zarządzanie jakością
satysfakcja klienta
quality of customer service
petrol stations
quality management
customer satisfaction
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-4
Jakość obsługi klienta na stacjach paliw w aspekcie teoretycznym i praktycznym
Monika Stoma
Agnieszka Dudziak
nr katalogowy: 139097
10.15199/46.2022.4.3
jakość obsługi
stacje paliw
zarządzanie jakością
satysfakcja klienta
quality of customer service
petrol stations
quality management
customer satisfaction
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2008-4
QUALITY OF EXPERIENCE EVALUATION FOR MULTIMEDIA SERVICES
Michał GREGA
Lucjan JANOWSKI
Mikołaj LESZCZUK
Piotr ROMANIAK
Zdzisław PAPIR
nr katalogowy: 34775
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-12
Software i Service "z chmury" Więcej czasu dla biznesu dzięki Cloud-Services
nr katalogowy: 95676
OPAKOWANIE 2023-4
Rozwiązania w celu zmniejszenia śladu węglowego opakowań
nr katalogowy: 143044
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2022-6
Global Best Practices Awards 22 ,,Przedsiębiorcy PTC sprawiają, że to działa”
nr katalogowy: 141037
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Wymiarowość jakości usług elektronicznych. Przegląd literatury światowej
Aleksander LOTKO
nr katalogowy: 116067
10.15199/48.2018.9.25
usługi elektroniczne
e-usługi
jakość
wymiarowość
obsługa klienta online
digital services
e-services
quality
dimensionality
online customer service
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-6
Przegląd wybranych metod pomiaru jakości usług
Wojciech SADKOWSKI
nr katalogowy: 126841
10.15199/46.2020.6.2
jakość usług
metoda
pomiar
zarządzanie jakością
service quality
method
measurement
quality management
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-4
Performance Analysis of a RoFSO Link for 5G Networks Under Adverse Weather Conditions
Tony Jose
D. Narain Ponraj
H. Victor Du John
nr katalogowy: 131003
10.15199/48.2021.04.11
5G Networks
Free Space Optics
Optical Wireless Communication
Radio over Fiber.
system RoFSO – Radio over Free Space Optics
sieć 5G
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2017-7
Implementacja usług CPDLC (Controller Pilot Data Link Communications) w polskiej przestrzeni powietrznej
Bartłomiej Kocot
nr katalogowy: 108074
10.15199/59.2017.7.3
zarządzanie ruchem lotniczym
komunikacja lotnicza
systemy transmisji danych
CPDLC (Controller Pilot Data Link Communications).
air traffic management
air communication
data transmission systems
of CPDLC (Controller Pilot Data Link Communications)
AURA 2019-7
Kryzys bioróżnorodności zagrożeniem równie dużym jak kryzys klimatyczny
Piotr Skubała
nr katalogowy: 121453
10.15199/2.2019.7.3
różnorodność biologiczna
usługi ekosystemowe
kryzys bioróżnorodności
IPBES
biodiversity
ecosystem services
biodiversity crisis
IPBES
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2018-10
Geoinformatyka przyjazna geodecie. Rola numeracji adresowej w infrastrukturze danych przestrzennych państwa
Waldemar Izdebski
nr katalogowy: 116400
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Doskonalenie jakości usług logistycznych z wykorzystaniem metody Bow-Tie - na przykładzie procesu magazynowania
Joanna JASIŃSKA
Andrzej ŚWIDERSKI
nr katalogowy: 116051
10.15199/48.2018.9.10
usługa logistyczna
doskonalenie jakości
zarządzanie jakością
logistics service
quality improvement
quality management
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2020-8
TESTOWANIE JAKOŚCI USŁUGI IGMP W ŚRODOWISKU HETEROGENICZNYM
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 127746
10.15199/13.2020.8.1
multicast
jakość usług
metodyka pomiaru
sieci heterogeniczne
multicast
quality of services
measurement methodology
heterogeneous networks
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-10
Mathematical modelling of battery energy storage systems in the additional service market of the United Electric Power System of Ukraine
Petro LEZHNIUK
Yulia MALOGULKO
Ihor PROKOPENKO
nr katalogowy: 133552
10.15199/48.2021.10.05
additional service market
battery energy storage system
frequency support reserve
frequency recovery reserve
rynek usług dodatkowych
system magazynowania energii baterii
rezerwa wsparcia częstotliwości
rezerwa odtworzenia
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2021-1-2
Co dalej z polską gastronomią?
Agnieszka Szydziak
nr katalogowy: 130441
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-3
Znaczenie wieku oraz płci w procesie oceny jakości usług realizowanych na pokładach samolotów
Beata GIERCZAK-KORZENIOWSKA
nr katalogowy: 119282
10.15199/46.2019.3.4
płeć
wiek
jakość usług
samolot
transport lotniczy
usługi turystyczne
sex
age
quality of services
aircraft
air transport
tourist services
OPAKOWANIE 2012-4
Ekologiczne Centrum Utylizacji gotowe do działania
nr katalogowy: 67123
PRZEGLĄD MECHANICZNY 2020-6
Cyfrowe produkty i usługi: zwiększanie cyfryzacji za pomocą urządzeń mobilnych
nr katalogowy: 126845
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2023-1
Niesynchroniczne załączenie generatora do sieci – zdarzenie rzeczywiste
Piotr Olszowiec
nr katalogowy: 141468
POLISH TECHNICAL REVIEW 2023-4
SETTLEMENT OF THE 12TH EDITION OF THE COMPETITION „INNOVATION LAUREL 2022’2023”
nr katalogowy: 146687
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Tworzenie nowych wartości przez współpracę w środowisku internetu przemysłowego
Marianne Valta
nr katalogowy: 116258
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-9
Tworzenie nowych wartości przez współpracę w środowisku internetu przemysłowego
nr katalogowy: 116257
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-1-2
Redukcja ryzyka Regulacje dotyczące minimalizacji zawartości akryloamidu w produktach spożywczych - rozporządzenie Komisji (UE) 2017/2158
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 112121
akryloamid
bezpieczeństwo żywności
poziomy odniesienia
rozporządzenie 2017/2158
środki kontroli/nadzoru
środki minimalizujące.
acrylamide
food safety
benchmark levels
regulation 2017/2158
control measures
mitigation measures.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-7-8
Powracający klient (cz. I)
nr katalogowy: 121418
jakość
lojalność
obsługa
postawa lojalnościowa
program lojalnościowy
wpływ na innych.
quality
loyalty
service
loyalty attitude
loyalty program
impact on others.
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2019-9
Powracający klient (cz. II)
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 122293
jakość
lojalność
obsługa
postawa lojalnościowa
program lojalnościowy
wpływ na innych. Title: Returning Customer (part II)
quality
loyalty
service
loyalty attitude
loyalty program
impact on others.
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena jakości i premia za jakość w małych firmach usługowych. Wyniki badań jakościowych
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 136443
10.15199/46.2022.1.2
jakość
ocena
usługi
premia
quality
rating
service
bonus system
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena jakości i premia za jakość w małych firmach usługowych. Wyniki badań jakościowych
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 136443
10.15199/46.2022.1.2
jakość
ocena
usługi
premia
quality
rating
service
bonus system
PROBLEMY JAKOŚCI 2022-1
Ocena jakości i premia za jakość w małych firmach usługowych. Wyniki badań jakościowych
Marek BUGDOL
nr katalogowy: 136443
10.15199/46.2022.1.2
jakość
ocena
usługi
premia
quality
rating
service
bonus system
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
An Analysis of the Ampacity and Capital Costs for Underground High Voltage Power Cable Construction Methods
Ritthichai Ratchapan
Somchai Kriprab
Supapradit Marsong
Boonyang Plangklang
Yuttana Kongjeen
nr katalogowy: 147083
10.15199/48.2024.01.03
Ampacity
Cylindrical duct bank
Capital cost
Square tunnel
Underground power cable
Natężenie prądu
Cylindryczny zestaw kanałów
Koszt inwestycyjny
Tunel kwadratowy
Podziemny kabel zasilający
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2018-12
Wirtualizacja SD-WAN: praktyczna implementacja NFV
Radosław Czaja
Zbigniew Gawron
Paweł Kaczmarek
nr katalogowy: 117629
10.15199/59.2018.12.3
NFV
SD-WAN
ZTP
NFV
SD-WAN
ZTP
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-11
Zastosowanie insourcingu w doskonaleniu jakości produktów i usług
Grzegorz GRELA
nr katalogowy: 117001
10.15199/48.2018.11.5
insourcing
doskonalenie jakości
budowanie przewagi konkurencyjnej
insourcing
quality improvement
building a competitive advantage
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-9
Z PRASY ZAGRANICZNEJ
nr katalogowy: 62216
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
PMP Intelli-Tissue - technology supporting hygiene and healthcare
nr katalogowy: 125562
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2016-6
Software i Service "z chmury" Więcej czasu dla biznesu dzięki Cloud-Services
nr katalogowy: 98565
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-12a
Teleserwisowa komunikacja z pojazdem samochodowym
Elżbieta GRZEJSZCZYK
nr katalogowy: 64241
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Scheffer Krantechnik developing products state of the art
nr katalogowy: 126380
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-1
Pomiary szybkości transferu danych w sieciach operatorów komórkowych
Piotr ŁUBKOWSKI
Dariusz LASKOWSKI
nr katalogowy: 95989
10.15199/48.2016.01.03
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-8-9
HETEROGENICZNY SYSTEM BEZPRZEWODOWEJ ŁĄCZNOŚCI NA MORZU BAŁTYCKIM
Michał Hoeft
Krzysztof Gierłowski
Józef Woźniak
nr katalogowy: 101938
10.15199/59.2016.8-9.85
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2020-5
Scheffer Krantechnik developing products state of the art
nr katalogowy: 126380
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI SZYFROWANEJ KOMUNIKACJI VOIP W GRANICZNYCH WARUNKACH CZUŁOŚCI ODBIORNIKA RADIOWEGO
Rafał Polak
Jarosław Wojtuń
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 138948
10.15199/59.2022.4.25
testowanie jakości VoIP
szyfrowanie SCIP
szerokopasmowa transmisja radiowa.
voice quality testing
SCIP encryption
wide-band radio communication.
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2022-4
ANALIZA JAKOŚCI SZYFROWANEJ KOMUNIKACJI VOIP W GRANICZNYCH WARUNKACH CZUŁOŚCI ODBIORNIKA RADIOWEGO
Rafał Polak
Jarosław Wojtuń
Piotr Łubkowski
nr katalogowy: 138948
10.15199/59.2022.4.25
testowanie jakości VoIP
szyfrowanie SCIP
szerokopasmowa transmisja radiowa.
voice quality testing
SCIP encryption
wide-band radio communication.
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH