Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-4
Jakość opieki zdrowotnej
Justyna Grudziąż-Sękowska
nr katalogowy: 51039
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-12
The improved tool in the process of evaluation of electromagnetic therapy
Mira LISIECKA-BIEŁANOWICZ
Andrzej KRAWCZYK
Adam LUSAWA
nr katalogowy: 56658
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Znaczenie przestrzegania praw pacjenta w szpitalu w ogólnej ocenie placówki medycznej
Sandra KRYSKA
Anna REJ-KIETLA
nr katalogowy: 114876
10.15199/48.2018.7.2
prawa pacjenta
jakość usług zdrowotnych
jakość w ochronie zdrowia
patient rights
quality of health services
quality in health care
GAZETA CUKROWNICZA 2008-12
Spis treści rocznika 2008 Gazety Cukrowniczej
nr katalogowy: 41214
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-11
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 110435
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2020-1
Assessment of the Electromagnetic Radiation Level of vehicles, computers, household appliances, personal care products, mobile phones and smartphones
Krzysztof PRZYSTUPA
Volodymyr POHREBENNYK
Olena MITRYASOVA
Orest KOCHAN
nr katalogowy: 124202
10.15199/48.2020.01.42
electromagnetic radiation level
computers
mobile phones and smartphones.
poziom promieniowania elektromagnetycznego
komputery
telefony komórkowe i smartfony.
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-12
Jakość usług i bezpieczeństwo pacjenta w sektorze opieki zdrowotne
Agnieszka KISTER
nr katalogowy: 124117
10.15199/46.2019.12.2
jakość usług zdrowotnych
bezpieczeństwo pacjenta
błędy medyczne i administracyjne
zdarzenia niepożądane
quality of health services
patient safety
medical and administrative errors
undesirable occurrences
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Architektura obiektów ochrony zdrowia a jakość usług medycznych – na przykładzie lecznictwa psychiatrycznego
Beata ŁABUZ-ROSZAK
Jakub S. BIL
Piotr GORCZYCA
Marek ROSZAK
nr katalogowy: 114875
10.15199/48.2018.7.1
jakość usług medycznych
architektura obiektów ochrony zdrowia
lecznictwo psychiatryczne
quality of health services
architecture of health service buildings
psychiatric services
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-3b
Research on the Intercommunication of Healthy Records and Hospital Medical Records
Guang DONG
Weili SHI
Jing LIU
Yinlong HU
nr katalogowy: 66615
PROBLEMY JAKOŚCI 2017-6
Ocena skuteczności wdrożenia oraz funkcjonowania Systemu Zarządzania Jakością w jednostce organizacyjnej systemu opieki zdrowotnej - Dział Pomocy Doraźnej
Anita FAJCZAK-KOWALSKA
Magdalena KOWALSKA
nr katalogowy: 106567
10.15199/48.2017.6.1
norma PN-EN ISO 9001:2009
system opieki zdrowotnej
Dział Pomocy Doraźnej
PN-EN ISO 9001:2009 standards
health and care system
Department of Emergency
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-6
Satysfakcja klienta z usług medycznych świadczonych w publicznej jednostce ochrony zdrowia
Urszula BALON
Mariusz GIEMZA
nr katalogowy: 146597
10.15199/46.2023.6.2
satysfakcja pacjenta
PASAT
EUROPAP
MUSA
patient satisfaction
PASAT
EUROPAP
MUSA
AURA 2019-9
Ekonomiczne i zdrowotne koszty niskiej jakości powietrza - sytuacja w Polsce
Monika Załuska
nr katalogowy: 122132
pył zawieszony
zanieczyszczenie powietrza
smog
jakość powietrza
zdrowie
ekonomia
particulate matter
air pollution
smog
air quality
health
economy
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-7
Standardy akredytacyjne Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia w medycznych laboratoriach diagnostycznych
Monika PINTAL-ŚLIMAK
Makandjou-Ola EUSEBIO
Łukasz KRASZULA
Mirosława PIETRUCZUK
nr katalogowy: 121527
10.15199/46.2019.7.4
akredytacja
CMJ
medyczne laboratorium diagnostyczne
accreditation
CMJ
medical diagnostic laboratory
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-2
System zarządzania jakością w organizacjach ochrony zdrowia Audyt zewnętrzny narzędziem oceny systemu przy wykorzystaniu korelacji krzyżowej cz. 3
Mira LISIECKA-BIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 96843
10.15199/47.2016.2.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Ocena efektywności energetycznej w budynkach służby zdrowia
Maciej ZAJKOWSKI
Damian TYNIECKI
nr katalogowy: 102658
10.15199/48.2016.12.74
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-1
Wykorzystanie metod i narzędzi zarządzania jakością usług w podmiotach leczniczych. Analiza przypadków
Mira LISIECKA-BIEŁANOWICZ
Tomasz PAPAJ
Ewa CZYŻ-GWIAZDA
nr katalogowy: 118175
10.15199/46.2019.1.5
system ochrony zdrowia
metody i narzędzia
zarządzanie jakością
szpitale
healthcare system
quality methods and tools
quality management
hospitals
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Zarządzanie w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 137489
OPAKOWANIE 2017-9
Prewencyjna diagnostyka online
nr katalogowy: 109688
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-11
An Analysis of 5.8 GHz Microwave Doppler radar for Heartbeat Detection
Mohd Azlishah Othman
Mohan Sinnappa
Hazwani Azman
Mohamad Zoinol Abidin Abd Aziz
Mohd Nor Hussein
Mohd Muzafar Ismail
Hamzah Asyrani Sulaiman
Mohamad Harris Misran
Maizatul Alice Meor Said
Ridza Azri Ramlee
nr katalogowy: 80875
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Mechanizmy chemicznej dezaktywacji koronawirusa
Aleksandra Zgórska
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 136437
10.15199/62.2022.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Mechanizmy chemicznej dezaktywacji koronawirusa
Aleksandra Zgórska
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 136437
10.15199/62.2022.2.7
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2022-2
Mechanizmy chemicznej dezaktywacji koronawirusa
Aleksandra Zgórska
Paweł Zawartka
nr katalogowy: 136437
10.15199/62.2022.2.7
OPAKOWANIE 2009-I
Health Safety of Materials and Articles Intended to Come into Contact With Food
Zofia Pogorzelska
nr katalogowy: 42511
PROBLEMY JAKOŚCI 2021-6
Z Prasy Zagranicznej
nr katalogowy: 132343
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-1
System zarządzania jakością w organizacjach ochrony zdrowia Ewaluacja systemu na podstawie wyników audytów cz. 2
Mira LISIECKA-BIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 96197
10.15199/47.2016.1.4
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2008-10
EuCARD i CARE - rozwój techniki akceleratorowej w Polsce
RYSZARD ROMANIUK
nr katalogowy: 39261
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-5
ASPEKTY ZDROWOTNE związane z grillowaniem mięsa
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Mirosław Słowiński
Krzysztof Dasiewicz
nr katalogowy: 137699
grillowanie
mięso
jakość zdrowotna
WWA
HCA
grilling
meat
health quality
PAH
HCA
AURA 2021-6
Wpływ zanieczyszczenia środowiska przyrodniczego na zdrowie środowiskowe człowieka – rozważania ogólne
Hubert BEDNARZ
Piotr SZALUŚ
Jakub DZIKOWSKI
Katarzyna GARBACIK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 132006
środowisko przyrodnicze
zanieczyszczenie środowiska
zdrowie środowiskowe
natural environment
environment pollution
environmental health
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Study on preparation method of new-type notoginseng injury tablets and acute muscle strain treatment
Qiang Liu
nr katalogowy: 148282
10.15199/62.2024.4.5
Panax notoginseng
preparation
quality control
application
physical education teaching
Panax notoginseng
preparat
kontrola jakości
zastosowanie
nauczanie wychowania fizycznego
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-7-8
Wody butelkowane w Polsce i w Europie
Teresa Latour
nr katalogowy: 37609
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-4
Study on preparation method of new-type notoginseng injury tablets and acute muscle strain treatment
Qiang Liu
nr katalogowy: 148282
10.15199/62.2024.4.5
Panax notoginseng
preparation
quality control
application
physical education teaching
Panax notoginseng
preparat
kontrola jakości
zastosowanie
nauczanie wychowania fizycznego
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2018-6
Indoor Environmental Quality Assessment Model IEQ Developed in ITB. Part 1. Choice of the Indoor Environmental Quality Sub-Component Models
MICHAŁ PIASECKI
KRYSTYNA BARBARA KOSTYRKO
nr katalogowy: 114236
10.15199/9.2018.6.3
indoor environment quality
IEQ
PD
IAQ
thermal comfort
acoustic comfort
indoor quality
lighting quality
indoor environmental quality model
occupational satisfaction
jakość środowiska wewnętrznego
IEQ
PD
IAQ
komfort cieplny
komfort akustyczny
jakość powietrza wewnętrznego
jakość oświetlenia
model jakości środowiska wewnętrznego
zadowolenie użytkownika
GOSPODARKA WODNA 2022-3
Nowe zanieczyszczenia wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
nr katalogowy: 136640
10.15199/22.2022.3.2
wody podziemne
zanieczyszczenia
nowe substancje organiczne
jakość wód
groundwater
contaminants
new organic substances
water quality
emerging organic contaminants
GOSPODARKA WODNA 2022-3
Nowe zanieczyszczenia wód podziemnych
ANNA KUCZYŃSKA
nr katalogowy: 136640
10.15199/22.2022.3.2
wody podziemne
zanieczyszczenia
nowe substancje organiczne
jakość wód
groundwater
contaminants
new organic substances
water quality
emerging organic contaminants
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-6
Electrical vehicle impact on distribution network power quality
Sampsa KUPARI
nr katalogowy: 68767
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-5
An efficient biometrics-based authentication scheme for telecare medicine information systems
Zuowen Tan
nr katalogowy: 76799
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-1
WPŁYW DODATKÓW PASZOWYCH O DZIAŁANIU IMMUNOMODULUJĄCYM, PRE- I PROBIOTYKÓW ORAZ ZIÓŁ na status zdrowotny i jakość uzyskiwanego mięsa drobiu
Halina Makała
nr katalogowy: 135925
dodatki paszowe
żywienie drobiu
status zdrowotny
jakość mięsa
feed additives
poultry nutrition
health status
meat quality
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
POLISH TECHNICAL REVIEW 2020-3
#GAMIFICATION IN OCCUPATIONAL HEALTH AND SAFETY (OHS) TRAININGS
AGNIESZKA OKSANOWICZ-BESZTER
nr katalogowy: 128615
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-5
Ways and possibilities of creating medical information systems based on OLAP-technology
Sergii V. KOSTISHYN
Sergii V. TYMCHYK
Myhaylo V. BACHYNSKYI
Irina V. FEDOSOVA
Aynur KAZBEKOVA
Wojciech SURTEL
nr katalogowy: 105436
10.15199/48.2017.05.22
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2018-4
Internet Rzeczy w ochronie zdrowia
Łukasz Kryśkiewicz
nr katalogowy: 112249
IoT
zaawansowane technologie
e-zdrowie (telemedycyna).
IoT
advanced technologies
e-health (telemedicine)
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-11-12
Czyste zasady
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 129529
gastronomia
bezpieczeństwo zdrowotne żywności
higiena osobista
odzież robocza
środki dezynfekujące
SARS-CoV-2
ozonowanie
promieniowanie UV
gastronomy
food health safety
personal care
workwear
disinfectants
SARS-CoV-2
ozone
UV radiation
OPAKOWANIE 2009-9
Znaczenie opakowań w kształtowaniu jakości żywności
Marzena Popis
nr katalogowy: 46557
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-10
Funkcje technologiczne i żywieniowe dodatków stosowanych w przetwórstwie mięsa
Katarzyna Śmiecińska
Dorota Kubiak
nr katalogowy: 140128
mięso
przetwory mięsne
dodatki funkcjonalne
meat
processed meat products
functional additives
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Using Data Mining to Investigate Dental Cancer Claiming Data
Hsiao-Hui Li
Shu-Li
WANG Yung-Yen CHIANG
Shin-Kuo
FU
nr katalogowy: 74351
PROBLEMY JAKOŚCI 2020-3
Od postawy prozdrowotnej w stoczni jachtowej do ograniczania zagrożeń na stanowisku pracy formierza-laminiarza
Anna DEMBICKA
Katarzyna Anna MOŁAS
nr katalogowy: 125624
10.15199/46.2020.3.2
zdrowie
ergonomia
kultura bezpieczeństwa
zagrożenia
jakość pracy
formierz-laminiarz
health
ergonomics
safety culture
threats
quality of work
laminator
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2023-6
Mleczne napoje fermentowane – wartość odżywcza, prozdrowotne oddziaływanie na organizm człowieka
Jan Kłobukowski
nr katalogowy: 143826
10.15199/65.2023.6.6
wartość odżywcza
zdrowie
jogurt
kefir
maślanka
nutritional value
health
yoghurt
kefir
buttermilk
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-3
Lean jako wyraz orientacji proklientowskiej podmiotu wykonującego działalność leczniczą
Agnieszka BUKOWSKA-PIESTRZYŃSKA
nr katalogowy: 112639
10.15199/48.2018.3.1
lean management
opieka zdrowotna
orientacja proklienowska
lean management
healthcare
customer orientation
AURA 2018-6
Stan środowiska a zdrowie środowiskowe
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 114096
zdrowie środowiskowe
ryzyko zdrowotne
medycyna środowiskowa
skażenie środowiska
polityka redukcji środowiskowych zagrożeń zdrowia
environmental health
health risk
environmental medicine
environmental pollution
policy of reducing environmental hazards to health
PACKAGING REVIEW 2022-3
Transition in packaging at Fachpack 2022
Anna Naruszko
nr katalogowy: 139741
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2011-7-8
Czy zawartość amin biogennych w piwie może być jednym z parametrów oceny jego jakości zdrowotnej?
Krzysztof Baranowski
Elżbieta Baca
Agnieszka Salamon
Dorota Michałowska
Dorota Zielińska
Marcin Karaś
nr katalogowy: 61797
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-4
Ocena realizacji strategii na rzecz poprawy jakości zdrowia psychicznego w Polsce
Mira LISIECKABIEŁANOWICZ
nr katalogowy: 113219
ochrona zdrowia psychicznego
Narodowy Program Zdrowia (NPZ) na lata 2016-2020
Narodowy Program Ochrony Zdrowia Psychicznego (NPOZP)
mental health protection
National Health Programme (NPZ) for 2016-2020
National Mental Health Protection Programme (NPOZP)
ATEST - OCHRONA PRACY 2013-1
Angielski dla behapowców.Lekcja 37
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 73740
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-7
DODATKI DO ŻYWNOŚCI w przetwórstwie mięsa
Janusz F. Pomianowski
nr katalogowy: 138457
dodatki do żywności
zdrowie
zastosowanie
przemysł mięsny
food additives
health
application
meat industry
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-1
Complex ergonomic subsystem management on workplaces from point of light climate view
Marián FLIMEL
nr katalogowy: 58356
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-4
Trendy w produkcji żywności
Joanna Markowska
Elżbieta Polak
nr katalogowy: 126050
10.15199/65.2020.4.5
PROBLEMY JAKOŚCI 2019-4
Quality of hair shampoos differing in the type of basic surfactant
Dobrawa KWAŚNIEWSKA
Daria WIECZOREK
Katarzyna STASZAK
Michalina WOSZCZEK
nr katalogowy: 119885
10.15199/46.2019.4.4
surfactants
quality of hair shampoo
surfaktanty
jakość szamponów do włosów
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-11
Systemy jakości żywności w Unii Europejskiej
Mariola Kwasek
nr katalogowy: 123526
10.15199/65.2019.11.1
żywność wysokiej jakości
polityka jakości
systemy jakości
rynek
kontrole
high quality food
quality policy
quality systems
market
controls
AURA 2018-8
Mieszkanie jako element środowiska ludzkiego
Kinga BONENBERG
nr katalogowy: 115301
zdrowie środowiskowe
zdrowy dom
ekologia wnętrz
zagrożenie środowiskowe
environmental health
healthy house
ecological interior-design
environmental hazard
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2016-6
Uchybienia wykonawcze podczas remontu zbiorników na wodę wpływające na ich trwałość
Anna HALICKA
Jerzy SZERAFIN
nr katalogowy: 98829
10.15199/40.2016.6.6
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-9
Wybrane metody badania jakości powietrza
Patrycja Wiercińska
Robert Cichowicz
nr katalogowy: 139593
10.15199/9.2022.9.5
zanieczyszczenie powietrza
pył zawieszony
jakość powietrza
metody pomiarowe
air pollution
particulate matter
air quality
measurement methods
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2021-5
Małe piwo nie wadzi – wpływ umiarkowanego spożycia piwa na zdrowie i życie człowieka
Przemysław Leszczyński
nr katalogowy: 134182
10.15199/64.2021.5.4
antyoksydanty
flawonoidy
choroby układu sercowo-naczyniowego
nowotwory
zdrowie
antioxidants
flavonoids
cardiovascular diseases
cancer
health
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Velvet CARE kupuje spółkę ALMUS
nr katalogowy: 141590
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-1
Velvet CARE kupuje spółkę ALMUS
nr katalogowy: 141590
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2024-7-8
Fluidized Bed Scrubber – Perspectives for the Development of Gas Purification Methods
Urszula Miller
Jacek Dziubek
nr katalogowy: 149973
10.15199/17.2024.7-8.8
fluidized bed scrubber
emission reduction
deodorization
air pollutants
płuczka fluidalna
ograniczanie emisji
dezodoryzacja
zanieczyszczenia powietrza
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-10
5 lat Velvet CARE Odważne decyzje 2013 - sukces 2018
nr katalogowy: 116726
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-4
Increasing the diagnostic capabilities of existing digital radiography systems using multilayer image reconstruction from few projections
Wojciech CHLEWICKI
Katarzyna CICHOŃ-BAŃKOWSKA
nr katalogowy: 97591
10.15199/48.2016.04.13
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-11
A Digital Twin Based Real-Time Augmented Vision System Approach for Healthcare Applications
Alumuru Mahesh Reddy
C.Pavan
P.Pavithra
B.Rahulbanni
A.Prathima
P.Niharika
nr katalogowy: 151340
10.15199/48.2024.11.15
Node MCU
UBIDOTS
Lungs IoT
ESP8266
sensor
Arduino-Uno
SpO2
LCD
etc.
Węzeł MCU
UBIDOTS
Lungs IoT
ESP8266
czujnik
Arduino-Uno
SpO2
LCD itp.
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Normatywne pomiary czynników szkodliwych na stanowisku pracy operatora obrabiarek sterowanych numerycznie
Dariusz MIKA
Joanna MICHAŁOWSKA
nr katalogowy: 102608
10.15199/48.2016.12.25
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-3
Performance Analysis of Air Monitoring System Using 433 MHz LoRa Module
Mas Haslinda MOHAMAD
Naim RAHIM
Elfarizanis BAHARUDIN
Mawarni MOHAMED YUNUS
nr katalogowy: 147761
10.15199/48.2024.03.39
Air Quality Index
Air monitoring
Internet of Things (IoT)
LoRa
Indeks Jakości Powietrza
Monitoring Powietrza
Internet Rzeczy (IoT)
LoRa
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2015-2
Health, safety and environmental aspects during welding and allied processes - Leonardo da Vinci project
Joanna Wyciślik
Jolanta Matusiak
nr katalogowy: 89585
10.15199/24.2015.2.5
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-5
Pretrained models for classification of dementia degree and treatment of Alzheimer’s disease
Soumia Benbakreti
Samir Benbakreti
Kadda Benyahia
Abdelkader Khobzaoui
nr katalogowy: 148609
10.15199/48.2024.05.24
Alzheimer disease
dementia
images classification
convolutionel neural network evolutionary algorithms
Choroba Alzheimera
otępienie
klasyfikacja obrazów
algorytmy ewolucyjne splotowych sieci neuronowych
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-12
Zużycie ciepłej wody użytkowej w domu opieki społecznej – studium przypadku
JOANNA LIEBERSBACH
IWONA POLARCZYK
nr katalogowy: 146409
10.15199/9.2023.12.3
ciepła woda użytkowa
domy opieki społecznej
zużycie wody
domestic hot water
social care buildings
water consumption
ATEST - OCHRONA PRACY 2022-5
Zarządzanie w zakresie bezpieczeństwa i higieny pracy
Waldemar Jaskółowski
nr katalogowy: 137489
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
„Rośniemy w Kluczach, rozkwitamy w Europie!” Potrójne świętowanie w Velvet CARE
J. Wiatroszak
nr katalogowy: 140054
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
„Rośniemy w Kluczach, rozkwitamy w Europie!” Potrójne świętowanie w Velvet CARE
J. Wiatroszak
nr katalogowy: 140054
AURA 2021-11
Ochrona środowiska i zdrowia oraz pomoc społeczna w Polsce w świetle danych statystycznych
Kazimierz GÓRKA
Anna TARGOSZ
Agnieszka THIER
nr katalogowy: 134396
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-8
Przełomowy rok w Velvet Care
nr katalogowy: 127729
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-1
Air Quality Matters: assessment of air quality in typical public places
Mariusz Bołzan
Jarosław MICHALAK
nr katalogowy: 147109
10.15199/48.2024.01.29
air quality
suspended dusts
BBair
Raspberry Pi
jakość powietrza
pyły zawieszone
BBair
Raspberry Pi
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Substancje dodatkowe i składniki żywności w przetwórstwie mięsa
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Aneta Cegiełka
nr katalogowy: 133097
10.15199/65.2021.8.7
dodatki do żywności
substancje dodatkowe
przetwórstwo mięsa
jakość
food additives
food ingredients
meat processing
quality
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2011-3
Veterinary and medical lab-on-a-chip - based point of care diagnostic devices with optical detection
RAFAŁ WALCZAK
nr katalogowy: 58385
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-6
Certyfikacja opakowań i wyrobów
Ewa Kopania
Magdalena Kozal-Śmieszek
Katarzyna Puchalska
nr katalogowy: 143838
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
W Velvet CARE działamy dziś z myślą o jutrze – rozmawiamy z Wandą Ciesielczuk, dyrektorem produkcji i techniki, członkiem zarządu Velvet CARE sp. z o.o.
nr katalogowy: 131076
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2012-10b
Plasma synthesis of carbon nanotubes for electrical and electronic engineering
Zbigniew KOLACINSKI
Lukasz SZYMANSKI
Grzegorz RANISZEWSKI
Sławomir WIAK
nr katalogowy: 71409
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Opieka zdrowotna. Problemy i perspektywy
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 134192
10.15199/62.2021.10.2
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2021-10
Opieka zdrowotna. Problemy i perspektywy
Ludwik M. Bednarz
nr katalogowy: 134192
10.15199/62.2021.10.2
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-6
Czyszczenie na mokro jeszcze nigdy nie było tak proste - BÜFA Care 4.0 nareszcie w Polsce
nr katalogowy: 106835
GOSPODARKA MIĘSNA 2023-10
PODSTAWOWE SYSTEMY ZAPEWNIENIA HIGIENY W ZAKŁADACH MIĘSNYCH
Wioletta Żukiewicz-Sobczak
Paweł Sobczak
nr katalogowy: 145525
higiena
systemy kontroli
jakość żywności
hygiene
control systems
food quality
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-3
Trzecia maszyna papiernicza w Velvet CARE – sukces pisany na wstędze bibułki
nr katalogowy: 136871
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Techniczne aspekty w zarządzaniu bezpieczeństwem zdrowotnym wody, ze szczególnym uwzględnieniem instalacji wewnętrznych
Bogna Wichrowska
Barbara Mulik
Katarzyna Parafińska
Agnieszka Stankiewicz
nr katalogowy: 66485
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2023-7
Velvet CARE z myślą o przyszłości – większe moce wytwórcze, większe możliwości
nr katalogowy: 144270
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-1
The Method of Determining Seed Moisture Based on the Signal Generated by the Piezoelectric Plate
Artur BOGUTA
Jacek MAJCHER
nr katalogowy: 129844
10.15199/48.2021.01.23
seeds
moisture
piezoelectric plate
nasiono
wilgotność
przetwornik piezoelektryczny
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-10
Zagospodarowanie odpadów z przemysłu owocowo-warzywnego
Agnieszka Nawirska
nr katalogowy: 30759
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-9
Experimental Investigation of Graphene-Based Sensor for Exhaled Breath Performances
N.H. Shamsudin
Muhammad Hidri bin Nazri
Siti Amaniah Mohd Chachuli
Siti Aisah Mat Junos
MF Sulaima
M.C. Razali
Nursabillilah Mohd Ali
S.S.M. Isa
nr katalogowy: 150367
10.15199/48.2024.09.28
Graphene
breath sensor
Drop Casting Method
non-invasive
Grafen
Cienka Warstwa
Metoda Osadzania Metodą Dropcast
Ludzki Oddech
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-8
Problemy jakości mięsa drobiowego
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 133028
mięso drobiu
jakość zdrowotna
wartość przetwórcza
czynniki jakości
poultry meat
health quality
processing value
quality factors
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-9
Zagospodarowanie produktów ubocznych przemysłu spożywczego w produkcji żywności o potencjale prozdrowotnym
Joanna Kaszuba
Karolina Pycia
nr katalogowy: 139605
10.15199/65.2022.9.5
produkty uboczne
żywność funkcjonalna
składniki bioaktywne
żywność prozdrowotna
food by-products
functional food
bioactive ingredients
pro-health food
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-1
Wartość odżywcza i bezpieczeństwo zdrowotne mięsa wołowego
Renata Stanisławczyk
nr katalogowy: 111830
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2023-9
Proposed Precision Analysis of Water Quality Monitoring Embedded IoT Network
Wasana BOONSONG
Tanakorn INTHASUTH
Che Zalina ZULKIFLI
nr katalogowy: 145255
10.15199/48.2023.09.33
IoT
pH
Calibration
water quality
sieć IoT
jakość wody
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-3
W Velvet CARE działamy dziś z myślą o jutrze – rozmawiamy z Wandą Ciesielczuk, dyrektorem produkcji i techniki, członkiem zarządu Velvet CARE sp. z o.o.
nr katalogowy: 131076
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-3
Turbodoładowanie w Velvet CARE
Marek Ściążko
nr katalogowy: 112956
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-9
Influence of ECG testing errors on Automatic ECG interpretation
Igor PETROVIĆ
Ksenija ELJUGA
Zrinka PUHARIĆ
nr katalogowy: 100541
10.15199/48.2016.09.53
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2024-10
Induction motor diagnostics based on electrical signals analysis using cloud technologies
Dmytro MAMCHUR
Oleksandr KASICH
Andrii KALINOV
nr katalogowy: 150751
10.15199/48.2024.10.25
Motor Current Signature Analysis
diagnostics
Cloud Computing
analiza sygnału prądu silnika
diagnostyka
przetwarzanie w chmurze
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-9
Praktyczne aspekty Zintegrowanego Systemu Zarządzania Jakości w laboratorium diagnostycznym
Agnieszka WOŹNIAK-KOSEK
nr katalogowy: 116042
10.15199/48.2018.9.2
jakość
kontrola jakości
zapewnienie jakości
system oceny
medyczne laboratorium diagnostyczne
system zarządzania
quality
quality control
quality assurance
evaluation system
medical diagnostic laboratory
management system
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ocena efektywności działania oczyszczaczy powietrza stosowanych w wybranym obiekcie edukacyjnym zlokalizowanym na terenie województwa śląskiego
Ewa Brągoszewska
nr katalogowy: 143239
10.15199/9.2023.5.1
bioaerozol
aerozol bakteryjny
jakość powietrza wewnętrznego
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
oczyszczacz powietrza
bioaerosol
bacterial aerosol
indoor air quality
microbiological pollution
air purifier
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ocena efektywności działania oczyszczaczy powietrza stosowanych w wybranym obiekcie edukacyjnym zlokalizowanym na terenie województwa śląskiego
Ewa Brągoszewska
nr katalogowy: 143239
10.15199/9.2023.5.1
bioaerozol
aerozol bakteryjny
jakość powietrza wewnętrznego
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
oczyszczacz powietrza
bioaerosol
bacterial aerosol
indoor air quality
microbiological pollution
air purifier
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2023-5
Ocena efektywności działania oczyszczaczy powietrza stosowanych w wybranym obiekcie edukacyjnym zlokalizowanym na terenie województwa śląskiego
Ewa Brągoszewska
nr katalogowy: 143239
10.15199/9.2023.5.1
bioaerozol
aerozol bakteryjny
jakość powietrza wewnętrznego
zanieczyszczenia mikrobiologiczne
oczyszczacz powietrza
bioaerosol
bacterial aerosol
indoor air quality
microbiological pollution
air purifier
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2020-3
Branża tissue w obliczu zagrożenia Covid-19 – mówi Artur Pielak, prezes zarządu i dyrektor generalny Velvet CARE sp. z o.o.
nr katalogowy: 125556
ATEST - OCHRONA PRACY 2018-1
Pomoc przedsiębiorstwom w poprawie stanu zdrowia pracowników: Holandia (4)
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 111595
GOSPODARKA MIĘSNA 2018-10
Innowacyjne dodatki żywieniowe i technologiczne w przemyśle mięsnym
Aneta Cegiełka
Elżbieta Hać-Szymańczuk
nr katalogowy: 116750
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-12
A Literature Survey on the Applications of Internet of Things
B. Mary Havilah Haque
D. Jackuline Moni
D. Gracia
nr katalogowy: 134753
10.15199/48.2021.12.08
Internet of Things
Raspberry Pi
Arduino
Monitoring
IoT – Internet Rzeczy
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-1b
Research on Improved LEACH Protocol of Wireless Sensor Networks
Jianguo SHAN
Lei DONG
Xiaozhong LIAO
Liwei SHAO
Zhigang GAO
Yang GAO
nr katalogowy: 74327
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2023-3
Application of software tool for manual assembly task analysis
ALBERT MAREŠ
nr katalogowy: 145365
10.15199/24.2023.3.2
montaż ręczny
analiza ergonomiczna
oprogramowanie Tecnomatix Jack
manual assembly
ergonomics analysis
software Tecnomatix Jack
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2015-2
Sukces po polsku potrojenie obrotów Velvet CARE w 3 lata
nr katalogowy: 89777
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-3
Trzecia maszyna papiernicza w Velvet CARE – sukces pisany na wstędze bibułki
nr katalogowy: 136871
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-11
Polifenole w piwie
Agnieszka Salamon
nr katalogowy: 134740
10.15199/65.2021.11.4
polifenole
piwo
napoje alkoholowe
umiarkowana konsumpcja piwa
polyphenols
beer
alcoholic beverages
moderate consumption of beer
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2021-3
MOX based E- Nose for Non-Invasive Biomedical Applications
Saeed Hasan JOARDER
Lokesh KULHARI
Badrul Hisham bin AHMAD
Kanad RAY
nr katalogowy: 130671
10.15199/48.2021.03.23
LTCC
volatile organic compound
Biomarker
sensor
metal oxide MOX sensor.
sztuczny nos – E-nos
analiza wydychanego powietrza
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Mleko i przetwory mleczne w żywności funkcjonalnej – wybrane zagadnienia prawne dotyczące składu, znakowania i reklamy
Paweł Mirosz
nr katalogowy: 135123
10.15199/65.2021.12.2
mleko
żywność funkcjonalna
probiotyk
oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
milk
functional food
probiotic
nutrition and health claims
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-6
Angielski dla behapowców lekcja 6
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 52368
OPAKOWANIE 2012-9e
Pont Packaging: visually attractive and cost effective packaging
nr katalogowy: 71170
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE 2014-10
ODPADY Z PROCESU WIELKOPIECOWEGO
Anna KONSTANCIAK
Adrianna MIELCARZ
nr katalogowy: 87709
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2011-6
Electrical parameters measurement and testing of implantable cardioverters – defibrillators
Marek PENHAKER
Vladimir KASIK
David KORPAS
nr katalogowy: 60081
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32208
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2014-6
Oznaczanie substancji niebezpiecznych w obuwiu
MAGDALENA LASOŃ-RYDEL
JOLANTA JAGIEŁŁO
MAŁGORZATA KRĘPSKA
nr katalogowy: 85180
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2012-3
Działania Głównego Inspektoratu Sanitarnego na rzecz bezpieczeństwa wody
Witold Tomaszewski
Bogna Wichrowska
Katarzyna Parafińska
Weronika Dawidowska
nr katalogowy: 66487
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Fire wastewaters in Poland and around the world
Justyna Gniazdowska
Anna Rabajczyk
Piotr Stojek
nr katalogowy: 148821
10.15199/62.2024.5.1
fire wastewater
purification
environmental effect
ścieki pożarnicze
oczyszczanie
wpływ na środowisko
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-3
Dieta śródziemnomorska
Ewa Czarniecka-Skubina
nr katalogowy: 136717
dieta śródziemnomorska
zdrowie
właściwości prozdrowotne
Mediterranean diet
health
health-promoting properties
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
GOSPODARKA WODNA 2023-3
Nowe wyzwania w świetle dyrektywy w sprawie jakości wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
Ewa Szymura
Ewelina Kicman
Aleksandra Gipsiak
Mariusz Ołdaka
Krystian Jalowski
Piotr Borowieca
nr katalogowy: 142188
10.15199/22.2023.3.1
woda przeznaczona do spożycia przez ludzi
dyrektywa 2020/2184
Program Inwestycyjny w zakresie poprawy jakości i ograniczenia strat wody przeznaczonej do spożycia przez ludzi
water intended for human consumption
Directive 2020/2184
Investment programme to improve the quality and reduce losses of water intended for human consumption
OCHRONA PRZED KOROZJĄ 2012-7
Nowe wydawnictwa
Małgorzata Zubielewicz
nr katalogowy: 69169
GOSPODARKA WODNA 2022-1
Potencjał produkcyjny wód – metody określania stanu troficznego zbiorników zaporowych
ANNA DROŹDZIK
nr katalogowy: 135669
10.15199/22.2022.1.3
stan troficzny wód
zbiorniki zaporowe
czynniki i wskaźniki eutrofizacji
wskaźniki jednoparametrowe
wskaźniki zagregowane (indeksy)
trophic state of waters
dam reservoirs
eutrophication factors and indicators
single-parameter indicators
aggregate indicators (indexes)
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2017-1
Wykorzystanie emisji biofotonów do parametryzacji jakościowej produktów spożywczych
Paweł KIEŁBASA
Tomasz DRÓŻDŻ
Piotr NAWARA
Magdalena DRÓŻDŻ
nr katalogowy: 103209
10.15199/48.2017.01.37
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2008-1
Polifenole prozdrowotne w chmielu oraz w granulatach i ekstraktach chmielowych stosowanych do produkcji piwa w Polsce
Krzysztof Baranowski
nr katalogowy: 32846
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Analiza zapotrzebowania na energię do ogrzewania budynku jednorodzinnego
Piotr Ciuman
Aneta Witek
nr katalogowy: 137689
10.15199/9.2022.5.2
budynek jednorodzinny
ogrzewanie
analizy zapotrzebowania na ciepło
single-family house
heating
heat demand analyses
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Analiza zapotrzebowania na energię do ogrzewania budynku jednorodzinnego
Piotr Ciuman
Aneta Witek
nr katalogowy: 137689
10.15199/9.2022.5.2
budynek jednorodzinny
ogrzewanie
analizy zapotrzebowania na ciepło
single-family house
heating
heat demand analyses
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Analiza zapotrzebowania na energię do ogrzewania budynku jednorodzinnego
Piotr Ciuman
Aneta Witek
nr katalogowy: 137689
10.15199/9.2022.5.2
budynek jednorodzinny
ogrzewanie
analizy zapotrzebowania na ciepło
single-family house
heating
heat demand analyses
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Analiza zapotrzebowania na energię do ogrzewania budynku jednorodzinnego
Piotr Ciuman
Aneta Witek
nr katalogowy: 137689
10.15199/9.2022.5.2
budynek jednorodzinny
ogrzewanie
analizy zapotrzebowania na ciepło
single-family house
heating
heat demand analyses
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2022-5
Analiza zapotrzebowania na energię do ogrzewania budynku jednorodzinnego
Piotr Ciuman
Aneta Witek
nr katalogowy: 137689
10.15199/9.2022.5.2
budynek jednorodzinny
ogrzewanie
analizy zapotrzebowania na ciepło
single-family house
heating
heat demand analyses
MATERIAŁY BUDOWLANE 2024-6
Use and potential of the digital twin of Structural Health Monitoring and Non-Destructive Testing for improving durability and preventing failures of existing structures
Daria Jasińska
Maciej Dutkiewicz
Manon Ancelin
Elodie De Morais Dias
Arthur Grasselli
Nora Morise
Gabriel Laot
nr katalogowy: 149104
10.15199/33.2024.06.03
Non-Destructive Testing (NDT)
chimneys
digital twin
existing structures
Structural Health Monitoring (SHM).
badania nieniszczące (NDT)
kominy
cyfrowy bliźniak
istniejące konstrukcje
monitorowanie stanu konstrukcji (SHM).
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-11
Adaptacja wymagań standardu BRC w zakładzie produkującym karmę dla zwierząt
Katarzyna Michalska Jolanta Kowalska
nr katalogowy: 117179
10.15199/65.2018.11.4
BRC
karma dla zwierząt
jakość
bezpieczeństwo
BRC
pet food
quality
safety
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2016-12
Intelligent support system for e-Health
Larysa GLOBA
Ivan ISHCHENKO
Andrii ZAKHARCHUK
nr katalogowy: 102644
10.15199/48.2016.12.60
PROBLEMY JAKOŚCI 2018-7
Jakość życia pacjentów dializowanych
Paulina PSZCZÓŁKOWSKA
Jakub TUREK
nr katalogowy: 114877
10.15199/48.2018.7.3
jakość dostępu naczyniowego
SNN
hemodializa
leczenie nerkozastępcze
leczenie pacjenta dializowanego
jakość usług medycznych
jakość życia pacjenta dializowanego
ISO 9001:2015
vascular access quality
ESRD
haemodialysis
renal replacement therapy
hemodialysis patient treatment
quality of medical services
quality of life of a hemodialysis patient
ISO 9001:2015
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Innowacyjne opakowania celulozowe do żywności
Alicja Kaszuba
Jacek Frydrych
nr katalogowy: 133102
10.15199/65.2021.8.10
opakowania celulozowe
powłoki funkcjonalne
produkty spożywcze
cellulose packaging
functional coatings
food products
OPAKOWANIE 2013-1
Nowe bębny z tworzyw sztucznych z dnami stałymi
nr katalogowy: 73764
AURA 2018-2
Warunki miejskie jako źródło rozwoju medycyny środowiskowej - rys historyczny
Kinga Bonenberg
nr katalogowy: 112088
10.15199/2.2018.2.2
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2018-5
Analiza jakości wody w wybranym fragmencie miejskiej sieci wodociągowej
Magdalena Teper
Beata Kowalska
Elżbieta Kuzioła
nr katalogowy: 113730
10.15199/17.2018.5.2
jakość wody
sieć wodociągowa
kalibracja modelu
water quality
water supply system
calibration
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2024-5
Fire wastewaters in Poland and around the world
Justyna Gniazdowska
Anna Rabajczyk
Piotr Stojek
nr katalogowy: 148821
10.15199/62.2024.5.1
fire wastewater
purification
environmental effect
ścieki pożarnicze
oczyszczanie
wpływ na środowisko
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
AURA 2022-9
Żurawina i jej prozdrowotne właściwości
Karolina MROCZEK
Janusz Ryszrad MROCZEK
nr katalogowy: 139428
żurawina
składniki bioaktywne
właściwości zdrowotne
cranberry
bioactive compounds
health-promoting properties
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2013-12
A solution to detect and prevent the falls of geriatric patients
Anna PŁAWIAK-MOWNA
Wojciech ZAJĄC
Grzegorz ANDRZEJEWSKI
nr katalogowy: 81621
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2014-5
Infant care bed natural convection heat transfer coefficient - measurements and estimation
Ziemowit OSTROWSKI
Marek ROJCZYK
Joanna ŁASZCZYK
Ireneusz SZCZYGIEŁ
Jan KACZMARCZYK
Andrzej J. NOWAK
nr katalogowy: 84466
10.12915/pe.2014.05.028
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-12
Wpływ kawy na zdrowie człowieka
Elżbieta Dłużewska
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
nr katalogowy: 135127
10.15199/65.2021.12.6
kawa
zdrowie
kofeina
kwasy chlorogenowe
trygonelina
cholina
diterpeny
coffee
health
caffeine
chlorogenic acids
trigonelline
choline
diterpenes
PROBLEMY JAKOŚCI 2012-2
Z prasy zagranicznej
nr katalogowy: 65690
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2024-3
Velvet Care Nowe ambicje i globalne możliwości
nr katalogowy: 147982
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2010-9
Ocena niepewności pomiaru metodą symulacji Monte Carlo w oparciu o program STATISTICA
Magdalena TOKARSKA
Krzysztof GNIOTEK
nr katalogowy: 55489
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE 2016-6
INTERNET NANORZECZY W SIECI m-ZDROWIA
Jacek Jarmakiewicz
Krzysztof Parobczak
Krzysztof Maślanka
nr katalogowy: 101841
10.15199/59.2016.6.111
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-12
RYNEK żywności ekologicznej
Aneta Cegiełka
Kacper Sudra
Elżbieta Hać-Szymańczuk
Marta Chmiel
nr katalogowy: 135047
jakość
konsument
mięso z produkcji ekologicznej
rynek
żywność ekologiczna
quality
consumer
organic meat
market
organic food
ATEST - OCHRONA PRACY 2016-8
Angielski dla behapowców - lekcja 80
Małgorzata Majka
Rafał Przebinda
nr katalogowy: 100106
AURA 2021-7-8
Wpływ zanieczyszczenia powietrza na zdrowie środowiskowe człowieka – aspekt ekonomiczny
Hubert BEDNARZ
Piotr SZALUŚ
Jakub DZIKOWSKI
Katarzyna GARBACIK
Barbara SKWARYŁO-BEDNARZ
nr katalogowy: 132770
10.15199/2.2021.7–8.1
zanieczyszczenie powietrza
zdrowie środowiskowe
aspekt ekonomiczny
air pollution
environmental health
economic aspect
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-10
„Rośniemy w Kluczach, rozkwitamy w Europie!” Potrójne świętowanie w Velvet CARE
J. Wiatroszak
nr katalogowy: 140054
POLISH TECHNICAL REVIEW 2019-3
A few impressions about geodesy and professional organizations of surveyors on the 100th anniversary of the Association of Polish Surveyors
Ireneusz WYCZAŁEK
nr katalogowy: 124386
10.15199/180.2019.3.3
history of surveying
basic map
cadastre
professional training
surveyors association
historia geodezji
mapa zasadnicza
kataster
kształcenie zawodowe
stowarzyszenie geodetów
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PROBLEMY JAKOŚCI 2023-3
Cechy jakości i motywy podróżowania po szlakach kulinarnych w Polsce
Małgorzata Z. Wiśniewska
Justyna Kozłowska
nr katalogowy: 143990
10.15199/46.2023.3.2
turystyka
szlak kulinarny
jakość
motywy
tourism
culinary route
quality
motives
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2022-1-2
Zdrowe słodkości
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 136206
wyroby cukiernicze
dodatki prozdrowotne
produkty bezcukrowe
zamienniki sacharozy
produkty wegańskie
confectionery
health-promoting additives
sugar-free products
sucrose substitutes
vegan products
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH