Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AURA
AUTO MOTO SERWIS
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
GAZETA CUKROWNICZA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
ODZIEŻ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
Czasopisma
Czasopisma
Czasopisma
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Menu
Menu
Menu
Prenumerata
Prenumerata
Publikacje
Publikacje
Drukarnia
Drukarnia
Kolportaż
Kolportaż
Reklama
Reklama
O nas
O nas
ui-button
Twój Koszyk
Twój koszyk jest pusty.
Niezalogowany
Niezalogowany
Zaloguj się
Zarejestruj się
Reset hasła
Baza publikacji
Formularz wyszukiwania
Szukany tekst
Szukaj tylko w tych wybranych czasopismach
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH
Wyszukaj
Zobacz przykłady zapytań
title:węgiel
title:"węgiel kamienny"
title:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk"
authorDesc:"Grzegorz Ojczyk" AND issueYear:2020
abstract:"problemy jakości"
keywords:"węgiel kamienny" AND issueYear:2020
titleAlias:quality
keywordsAlias:"hard coal"
abstractAlias:"food quality"
keywordsAlias:"thermal resistance" AND issueYear:2020
Wynik wyszukiwania
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2006-12
Żywność dla najmłodszych
S. Kalisz
M. Mitek
nr katalogowy: 23154
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-8
Właściwości sproszkowanej żywności dla dzieci
Anna Kot
Karolina Szulc
Anna Kamińska-Dwórznicka
nr katalogowy: 121981
10.15199/65.2019.8.4
żywność dla dzieci
proszki spożywcze
mikrokapsułkowanie
czas przechowywania
baby food
food powders
microencapsulation
storage time
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2020-12
Żywność projektowana dla kobiet oraz mężczyzn
Adonis Hilal
Natalia Pyl
Anna Florowska
Małgorzata Wroniak
nr katalogowy: 129752
10.15199/65.2020.12.5
produkty dedykowane
płeć
kobieta
mężczyzna
dedicated products
gender
woman
man
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-8
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 53374
PROBLEMY JAKOŚCI 2016-9
W ciągu najbliższych kilkunastu lat będzie wzrastał popyt na żywność o działaniu prozdrowotnym
nr katalogowy: 100739
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
Konserwanty - niebezpieczne substancje w produktach spożywczych
nr katalogowy: 84841
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-1
Produkty mleczne jako żywność funkcjonalna
nr katalogowy: 118243
OPAKOWANIE 2024-2
Recykling: gdzie mechaniczny nie może, tam chemiczny pośle...
Robert Przybylski
nr katalogowy: 147493
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2020-5-6
Drogowskazy zdrowia
nr katalogowy: 126738
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-4
Junk food
Waldemar Dzwolak
nr katalogowy: 90555
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-8
Misja - kontrola pochodzenia produktów spożywczych
nr katalogowy: 115588
OPAKOWANIE 2013-7
INFORMACJE MIESIĄCA
nr katalogowy: 77714
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-12
Zanieczyszczenie żywności kadmem
Maria Wojciechowska-Mazurek
Monika Mania
Małgorzata Rebeniak
Tomasz Szynal
Agnieszka Strzelecka
Marzena Pawlicka
Krystyna Starska
nr katalogowy: 88425
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2011-6
Rynek wyrobów cukierniczych dla dzieci w ocenie Euromonitor International
nr katalogowy: 60038
OPAKOWANIE 2014-10
Przesuwanie ostatniej linii obrony
CHRISTINA DESIREE HOLDER
MAREK MISZCZAK
nr katalogowy: 87392
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-7-8
Zdrowe "małe co nieco" dla dzieci
nr katalogowy: 115018
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2016-6
CO NOWEGO w świecie aromatów, dodatków i składników do żywności
Katarzyna Oleksy
nr katalogowy: 99256
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2019-10
Właściwości surowców do produkcji mąk niekonwencjonalnych
Katarzyna Marciniak-Łukasiak
Anna Żbikowska
Iwona Szymańska
Katarzyna Żbikowska
nr katalogowy: 123066
10.15199/65.2019.10.4
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-4
Łazienka dla dzieci
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 135303
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2017-6
Torty dla dzieci
Iga Sarzyńska
nr katalogowy: 106101
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2012-3
EXBERRY Żywność Barwiąca to spełnienie oczekiwań konsumentów
nr katalogowy: 67222
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-4
Branża spożywcza ograniczy reklamy żywności
nr katalogowy: 83156
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-8
Na bieżąco...
nr katalogowy: 259
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2009-12
Opakowania szklane najlepiej zachowują wartości odżywcze i zdrowotne żywności dla dzieci - omówienie wyników badań
nr katalogowy: 48974
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-11
Listeria monocytogenes w żywności metody wykrywania i oznaczania
Agnieszka Nowak
Elżbieta Ołtuszak-Walczak
nr katalogowy: 72613
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2021-4
Łazienka dla dzieci
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 135303
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-6
Alicja naszej epoki
Marek Bielski
nr katalogowy: 125493
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-9
Ograniczenia reklamy żywności - propozycja PFPŻ
nr katalogowy: 54428
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2015-4
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 90377
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2018-5
Promocja drożdżówki wśród dzieci
nr katalogowy: 116506
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2018-10
Promocja drożdżówki wśród dzieci
nr katalogowy: 116342
AURA 2007-5
Wspólnie z dziećmi - Niedługo wakacje
nr katalogowy: 26029
AURA 2009-4
Jedz i bądź szczęśliwy!
WŁADYSŁAW MIGDAŁ
nr katalogowy: 44060
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2024-1
„Dorosła” technika w świecie dzieci
nr katalogowy: 146930
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2014-5
INNOWACJE W OPAKOWANIACH
Adam Bogacz
nr katalogowy: 84850
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Inny model rolnictwa
Elżbieta Łysakowska
nr katalogowy: 132025
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2021-6
Inny model rolnictwa
Elżbieta Łysakowska
nr katalogowy: 132025
AURA 2006-12
Organizujemy przyjęcie dla gości
nr katalogowy: 22628
PROBLEMY JAKOŚCI 2011-12
Procedura oceny bezpieczeństwa użytkowania zabawek
Beata Grynkiewicz-Bylina
nr katalogowy: 64427
AURA 2006-5
Zastosowanie mapy topograficznej
KRYSTYNA FABISIAK
nr katalogowy: 15971
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Przegląd ofert firm przyprawowych i zakładów mięsnych - wszystko dla naszych dzieci
Magdalena Borek -Daruk
nr katalogowy: 68840
GOSPODARKA MIĘSNA 2017-6
Analiza sensoryczna z udziałem dzieci – wyzwania w projektowaniu nowych produktów
Monika Kosowska
nr katalogowy: 106579
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 138676
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA 2015-1
Zaopatrzenie w wodę osób niepełnosprawnych w sytuacjach kryzysowych na przykładzie Rzeszowa
Janusz Ryszard Rak
nr katalogowy: 89070
10.15199/17.2015.1.9
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
B2B - Deutsch - Praktyczny niemiecki dla biznesu
nr katalogowy: 68856
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-8
Ciasteczkowe Inspiracje Igi Sarzyńskiej-Komorowskiej
nr katalogowy: 138676
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-7
W Gdańsku miło i pożytecznie
nr katalogowy: 45804
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-7-8
Dzień Dziecka w Jadwisinie
nr katalogowy: 46099
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Marka POL leci ze wsparciem dla Polskiej Akcji Humanitarnej i przekazuje środki na psychoterapię dla dzieci
nr katalogowy: 138036
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2022-6
Marka POL leci ze wsparciem dla Polskiej Akcji Humanitarnej i przekazuje środki na psychoterapię dla dzieci
nr katalogowy: 138036
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Street food w Afryce
Ewa Czarniecka-Skubina
Michał Wiatrowski
nr katalogowy: 116978
gastronomia uliczna
Afryka
street food
Africa
PROBLEMY JAKOŚCI 2008-12
Konieczność zmiany w dyrektywie dotyczącej zabawek dla dzieci
Anna WĄSIŃSKA
nr katalogowy: 40401
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2018-12
Promocja drożdżówki o obniżonej zawartości cukru i zdrowego żywienia wśród dzieci przedszkolnych i wczesnoszkolnych
nr katalogowy: 117677
ATEST - OCHRONA PRACY 2015-4
Na bieżąco....
nr katalogowy: 90581
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2009-3
Dzieci w hotelu
Piotr Dominik
nr katalogowy: 42283
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-3
Praca kobiet i dzieci w XX wieku
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 24851
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-9
Dotykanie eksponatów - wskazane!
Aleksander Stukowski
nr katalogowy: 70766
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2016-1
Veolia Energia Warszawa pomaga w integracji dzieci na Targówku
nr katalogowy: 96301
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2017-12
Poprawa bezpieczeństwa stosowania kosmetyków dla dzieci poprzez dobór składników o działaniu myjącym
Emilia Klimaszewska
Artur Seweryn
Dominik Czerwonka
Urszula Piotrowska
Marta Ogorzałek
nr katalogowy: 111432
10.15199/62.2017.12.23
OPAKOWANIE 2007-2
Badania opakowań produktów spożywczych dla dzieci
Marzena Ucherek
nr katalogowy: 24298
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2013-4
Misja-Kamerun
nr katalogowy: 75351
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-12
Wzbogacony jadłospis
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 102739
AURA 2015-8
Propozycja zajęć dla dzieci w wieku przedszkolnym oraz uczniów na poziomie edukacji wczesnoszkolnej
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 93150
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Potrzeby żywieniowe dzieci
Elżbieta Bartnikowska
nr katalogowy: 50235
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2011-2
Podwyżka cen na obuwie i ubrania dla dzieci
nr katalogowy: 58011
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-9
Żywność funkcjonalna - żywność poszukiwana
Marta Stus
nr katalogowy: 18989
AURA 2016-6
Podsumowanie konkursu dla szkół
Elżbieta Tyralska-Wojtycza
nr katalogowy: 98890
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-11
Dziecko w hotelu
Arletta Kowalik
nr katalogowy: 116979
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-6
Czy przekazać piekarnię dziecku?
Wojciech Moszczyński
nr katalogowy: 126602
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-11
Surowce roślinne o właściwościach alergennych
Tomasz Borowy
nr katalogowy: 87636
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2010-3
Edukacyjnie i książkowo w Poznaniu
nr katalogowy: 50838
AURA 2007-6
Wspólnie z dziećmi WYCIECZKA NA ŁĄKĘ
nr katalogowy: 27341
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-3
Projektowanie termicznej obróbki żywności kwaśnej i zakwaszonej. Cz. I
Richard Podolak
Piotr Kołakowski
nr katalogowy: 75465
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Drugie śniadanie w szkole
Elżbieta Bartnikowska
Marta Filipek
nr katalogowy: 50234
AURA 2016-3
Żywność przyjazna dla klimatu
nr katalogowy: 97056
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-7-8
Jadłospis przedszkolaka
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 92440
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-1
Radzionków zaprasza
Piotr Mankiewicz
nr katalogowy: 40769
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2023-9
Polskie Forum Żywności Ekologicznej
nr katalogowy: 145170
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-7
Piknik Poznaj Dobrą Żywność
łęk
nr katalogowy: 45687
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-2
"Żywność i żywienie w XXI wieku – wizja rozwoju polskiego sektora spożywczego"
nr katalogowy: 50130
GOSPODARKA MIĘSNA 2022-8
Zanieczyszczenia fizyczne w żywności
Antoni Gibowicz
Robert Palka
nr katalogowy: 139147
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2020-2
Drożdże Organiczne-BIO EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 124725
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-5
Drożdze Organiczne - EKOrewolucja na rynku drożdży
nr katalogowy: 119908
GOSPODARKA MIĘSNA 2021-7
Czy mięso zostanie wyparte z naszej diety przez jego substytuty?
Martyna Batorska
nr katalogowy: 132617
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
"Bułka dla ucznia"
Grzegorz Nowakowski
nr katalogowy: 50236
AURA 2016-3
Scenariusz lekcji dla klas 4-6 Jak człowiek może uratować zagrożone gatunki?
nr katalogowy: 97062
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2004-10
Pamiętajcie o ogrodach
fi
nr katalogowy: 5346
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2008-7
Uleganie modom może być niebezpieczne dla piekarzy
nr katalogowy: 36584
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-4
Z kraju i ze świata
nr katalogowy: 14573
ATEST - OCHRONA PRACY 2010-11
Zdrowe żywienie
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 55460
CHŁODNICTWO 2009-9
Żywność genetycznie modyfikowana - szanse i zagrożenia dla konsumentów
JACEK KONDRATOWICZ
EWA BURCZYK
PAULINA DĄBROWSKA
nr katalogowy: 46822
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-3
Środki chemiczne to nie zabawa
nr katalogowy: 104439
AURA 2015-6
Edukacja ekologiczna w przedszkolu - od czego zacząć?
Elżbieta Tyralska -Wojtycza
nr katalogowy: 91642
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-6
Trendy w europejskim piekarstwie
nr katalogowy: 52409
ATEST - OCHRONA PRACY 2019-10
Poradnik ochrony przeciwpożarowej (cz. 23) Parkingi i garaże dla samochodów
Krzysztof T. Kociołek
nr katalogowy: 122662
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2023-1
Savana uruchamia projekt Braille’a
nr katalogowy: 141985
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-6
Jakość parówek oferowanych konsumentom w sprzedaży detalicznej
Halina Makała
nr katalogowy: 68842
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2010-3
Drodzy Czytelnicy
nr katalogowy: 50232
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-4
Produkty mleczne suplementowane związkami żelaza
Małgorzata Ziarno
Dorota Zaręba
nr katalogowy: 51251
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-10
Nowe przepisy
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 94058
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-2-3
Innowacyjna technologia produkcji prozdrowotnych wyrobów mięsnych
nr katalogowy: 103843
ATEST - OCHRONA PRACY 2017-10
Szczepienia ochronne dla wybranych grup zawodowych
Daniel Veltzé
nr katalogowy: 109726
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2014-5
Barwna żywność - czy zawsze z dodatkiem barwnika?
Joanna Olszak
nr katalogowy: 84430
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2011-7-8
Poznaj Dobrą Żywność
Barbara Czarnecka
nr katalogowy: 61436
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2022-5
Kreuj żywność na miarę XXI wieku Nowe kierunki studiów w SGGW w Warszawie
nr katalogowy: 137850
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2014-2
Łazienka dla młodych
Anna Szyszka
nr katalogowy: 84798
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2016-9
Powrót drożdżówki
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 100606
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2018-10
Bezpieczne grzybobranie
nr katalogowy: 116456
PRZEMYSŁ CHEMICZNY 2019-5
Zastosowanie miedziowych kompleksów chlorofilu jako barwników naturalnych
Elżbieta Vogt
Otmar Vogt
Ewelina Poręba
Anna Malaca
nr katalogowy: 120220
10.15199/62.2019.5.6
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
To jest szkoła!
Irena Fober
nr katalogowy: 127970
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2005-2
Menu dla dzieci
DANUTA GAJEWSKA
nr katalogowy: 11911
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2012-4
Słodycze dla dzieci bez ostrzegawczych informacji
Wiesława Szafulera
nr katalogowy: 66767
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-4
Urlopy macierzyńskie po zmianach
JACEK PAPROCKI
nr katalogowy: 43771
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA 2014-2
Dzień Budownictwa Pasywnego i Energooszczędnego w Poznaniu
nr katalogowy: 82403
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-6
Wydarzenia
nr katalogowy: 45091
ATEST - OCHRONA PRACY 2012-8
Konkurs plastyczny dla dzieci i dorosłych
Agnieszka Urbaniak
nr katalogowy: 70027
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-2
Z KRAJU I ZE ŚWIATA
nr katalogowy: 118425
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2005-6
Maspex nie traci impetu
AŁ
nr katalogowy: 14622
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2019-10
Światło dla naszej przyszłości
nr katalogowy: 122878
AURA 2006-5
Raciborski Festiwal Ekologiczny Piosenki i Wiersza
nr katalogowy: 15976
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-9
Kształtowanie dobrych nawyków żywieniowych dzieci
nr katalogowy: 62560
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Gastronomia najmłodszych
Wiesława Grzesińska
nr katalogowy: 37900
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-5
Hit Sezonu
Marta Stus
nr katalogowy: 19151
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-11
Morlinki parówki z indyka najnowszy produkt dla dzieci w ofercie Morlin
nr katalogowy: 1750
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Unilever bez reklam dla dzieci
nr katalogowy: 137386
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2018-11
Bezpieczeństwo użytkowania książek-zabawek dla dzieci
Beata Grynkiewicz-Bylina
Bożena Rakwic
nr katalogowy: 117284
10.15199/54.2018.11.2
bezpieczeństwo zabawek
zagrożenia
badania
książki
toys safety
hazards
tests
books
OPAKOWANIE 2008-2
Projektowanie opakowania jednostkowego dla wybranych (specyficznych) segmentów rynkowych
Jadwiga Szymczak
Magdalena Ankiel-Homa
nr katalogowy: 33273
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2007-7
Z butelki czy z puszki?
nr katalogowy: 25057
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-7
Nareszcie wakacje! I-IV
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 236
ATEST - OCHRONA PRACY 2005-6
Zagrożenia wśród dzieci i młodzieży
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 8066
AURA 2007-4
Wspólnie z dziećmi
nr katalogowy: 25569
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2007-12
"Żywność funkcjonalna w Polsce - dziś i jutro"
Anna Karwowska
Adam Bogacz
nr katalogowy: 32215
AURA 2007-7
Wspólnie z dziećmi
nr katalogowy: 27689
AURA 2007-2
Wspólnie z dziećmi Opiekujemy się ptakami zimą
nr katalogowy: 24030
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2020-18-19
To jest szkoła!
Irena Fober
nr katalogowy: 127970
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2009-3
Przedszkole dla Noblistów
Irena Fober
nr katalogowy: 41546
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2013-11
Nowe produkty dla starszych konsumentów
Bohdan Achremowicz
nr katalogowy: 80668
PRZEGLĄD GEODEZYJNY 2012-3
"Zofia" wśród 27 satelitów Galileo
nr katalogowy: 66369
AURA 2011-7
Środowiskowe zagrożenia zdrowia dzieci i młodzieży w XXI wieku
Monika GIDEK
nr katalogowy: 61087
GOSPODARKA MIĘSNA 2014-2
Mięso i przetwory mięsne jako żywność funkcjonalna
Halina Makała
nr katalogowy: 82519
AURA 2006-5
RECENZJE - Boska cząstka - Struktura kosmosu - przestrzeń, czas i struktura rzeczywistości - Objaśnienie Wszechświata - fizyka XXI wieku
nr katalogowy: 15969
GOSPODARKA MIĘSNA 2004-10
Zasłużeni dla rolnictwa
nr katalogowy: 1730
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2008-9
Pogromcy bakterii
nr katalogowy: 37902
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2009-6
Żywność GMO - aspekty prawne
Iwona Wrześniewska-Wal
nr katalogowy: 45320
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2020-11-12
Rola rodziców we wspieraniu spożywania warzyw i owoców przez dzieci
Barbara Groele
Dominika Głąbska
Krystyna Gutkowska
Dominika Guzek
nr katalogowy: 129640
10.15199/64.2020.9–10.4
warzywa
owoce
matki
dzieci
preferencje żywieniowe
konsumpcja
vegetables
fruit
mothers
children
food preferences
consumption
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2006-3
O czym się mówi w kraju wiatraków.Dyskryminacja i zdrowa dieta
ANNA W.
nr katalogowy: 18628
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2017-2
GMO to poważny problem czy "gonimy" króliczka?
Tadeusz Pokrywka
nr katalogowy: 104092
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY 2015-12
Koncepcja tekstronicznego systemu do pomiarów funkcji życiowych małych dzieci
Adam JAKUBAS
Ewa ŁADA-TONDYRA
Marcjan Nowak
Monika MARGOL
Agnieszka LIPIŃSKA-OPAŁKA
nr katalogowy: 95266
10.15199/48.2015.12.30
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2014-9
Bezglutenowe wypieki na rynku amerykańskim
Bogdan Achremowicz
nr katalogowy: 86250
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2014-10
Makarony błyskawiczne - skład surowcowy a wartość odżywcza
Dorota Czerwińska
nr katalogowy: 86966
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-1
Łazienka w mieszkaniu z wielkiej płyty
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 119231
GOSPODARKA MIĘSNA 2009-2
Spożycie mięsa i jego przetworów przez młodzież w wybranych regionach kraju
Barbara Szczepaniak
Danuta Górecka
nr katalogowy: 41447
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2019-3
Pensja małżonka właściciela firmy kosztem uzyskania przychodu
nr katalogowy: 118902
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-7
Rozwiązania wzornicze i konstrukcyjne w obuwiu ortopedycznym dla dzieci i dorosłych
T. Ibek
nr katalogowy: 19803
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2005-4
Zarodki pszenne (cz. 7) Zarodki w pieczywie
Henryk GĄSIOROWSKI
nr katalogowy: 14044
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Śp. Robert Nowotnik (1970-2021)
nr katalogowy: 131251
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2015-5
Żywność funkcjonalna na rynku amerykańskim
Bohdan Achremowicz
Adam P. Kuczyński
nr katalogowy: 91372
10.15199/65.2015.5.5
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2010-11-12
Fermentowany napój sojowy o właściwościach prozdrowotnych
Dorota Zielińska
Danuta Kołożyn-Krajewska
nr katalogowy: 56553
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2015-25
Dzieci świata ciekawe
Anna Bielska
Marek Bielski
nr katalogowy: 95403
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-9
Catering dla najmłodszych
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 93436
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2016-12
Skarbonki na 25. Finał WOŚP ze Stora Enso Łódź
nr katalogowy: 103144
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-10
Ubiór dziecięcy na przestrzeni wieków
ANNA STUDZIŃSKA
MONIKA BOGUSŁAWSKA-BĄCZEK
IWONA FRYDRYCH
nr katalogowy: 110218
10.15199/60.2017.10.2
ubiór dziecięcy
historia ubioru
moda dziecięca
children’
s clothing
history of clothing
children’
s fashion
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2005-8
Obuwie profilaktyczne i ortopedyczne dla dzieci i dorosłych. Potrzeby rynku - wymagania stóp - zaopatrzenie
Tadeusz Sadowski
nr katalogowy: 13813
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE 2021-4
Śp. Robert Nowotnik (1970-2021)
nr katalogowy: 131251
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA 2022-1
CES 2022 ShowStoppers – SŁUCHAWKI DLA DZIECI
nr katalogowy: 135935
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-5
Unilever bez reklam dla dzieci
nr katalogowy: 137386
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2017-11
Charakterystyka odzieży dla poszczególnych grup wiekowych dzieci
IWONA FRYDRYCH
ANNA STUDZIŃSKA
MONIKA BOGUSŁAWSKA-BĄCZEK
nr katalogowy: 110573
10.15199/60.2017.11.2
odzież dziecięca
grupy wiekowe
odzież niemowlęca
children’
s wear
age groups
baby’
s wear
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA 2006-11
Dzieci w zdrowych butach
nr katalogowy: 22302
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2005-2
Efekty-defekty
fi
nr katalogowy: 12939
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2024-4
Dzieci jedzą za mało produktów zbożowych, a ich najczęstszym wyborem są makarony
nr katalogowy: 150003
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2009-2
Co dzieci wiedzą o zdrowym odżywianiu się?
Paulina Kania-Lentes
nr katalogowy: 41655
PROBLEMY JAKOŚCI 2010-8
Badanie zgodności zabawek z wymaganiami bezpieczeństwa
Beata Grynkiewicz- Bylina
nr katalogowy: 53603
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2006-6
USA. Walczymy z otyłością
nr katalogowy: 19099
ATEST - OCHRONA PRACY 2004-3
Praca dzieci w XIX w
Ryszard Szozda
nr katalogowy: 111
AURA 2012-5
Sezam polski. W poszukiwaniu podziemnych skarbów
nr katalogowy: 67557
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2011-5
Nowe składniki żywności przegląd decyzji Komisji Europejskiej. Cz. I
Wioletta Bogusz-Kaliś
nr katalogowy: 59550
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2014-2-3
Zbawienne ukłucie
Irena Fober
nr katalogowy: 82325
ATEST - OCHRONA PRACY 2009-8
Dowozy dzieci i młodzieży do szkół
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 46738
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH 2019-3
Łazienki w przedszkolach
Magdalena Kaliszuk-Barańska
nr katalogowy: 122346
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA 2017-25
Uczenie się od przyrody, czyli co to jest bionika?
Isabella Piekenbrock
nr katalogowy: 111302
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2010-2
Jakość mikrobiologiczna żywności w Polsce
Bożena Windyga
Halina Ścieżyńska
nr katalogowy: 50146
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2016-5
Produkty funkcjonalne w żywieniu osób starszych
Anna Jędrusek-Golińska
Danuta Górecka
Krystyna Szymandera-Buszka
nr katalogowy: 98615
10.15199/65.2016.5.9
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2006-7-8
Poznaj Dobrą Żywność
nr katalogowy: 20574
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-10
Producenci przekazujący żywność nie płacą podatku VAT - wyjaśnia Marek Borowski, prezes zarządu Federacji Polskich Banków Żywności w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 71989
AURA 2018-8
Warsztaty ogrodowe w edukacji prozdrowotnej w szkole
Natalia DEMESHKANT
nr katalogowy: 115311
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY 2015-12
Stara prawda - Rewolucja żywieniowa w szkole - próba interpretacji(I)
Wojciech Kolanowski
nr katalogowy: 95504
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2012-10
Żywność specjalnego przeznaczenia propozycja zmiany przepisów w UE
Katarzyna Stoś
nr katalogowy: 71975
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-11
Mąka przeznaczona do celów dietetycznych i żywienia dzieci
nr katalogowy: 6435
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI 2004-3
Mąka z porośniętego ziarna żyta, pszenżyta i jęczmienia w żywieniu dzieci
nr katalogowy: 6253
AURA 2015-10
Propozycja zajęć dla dzieci w wieku przedszkolnym oraz uczniów na poziomie edukacji wczesnoszkolnej
Elżbieta Tyralska-Wojtycza
nr katalogowy: 94115
PRZEGLĄD PAPIERNICZY 2021-12
Badania zadrukowanej tektury falistej przeznaczonej do kontaktu z żywnością – metodologia FEFCO
Agnieszka Werner
nr katalogowy: 135095
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2021-8
Żywność mrożona bardziej popularna niż kiedykolwiek
nr katalogowy: 133088
ATEST - OCHRONA PRACY 2007-6
Certyfikacja sprzętu szkolnego
Bronisław Bieś
nr katalogowy: 26888
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY 2017-7
Prawie 60 tysięcy dzieci w Polsce wie już, czym jest 100% sok!
nr katalogowy: 108068
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY 2022-11
Wartość pracy podatnika, jego małżonka i dzieci a koszt uzyskania przychodu
Jacek Paprocki
nr katalogowy: 140136
GOSPODARKA MIĘSNA 2012-9
PDŻ jest jednym z najbardziej rozpoznawalnych polskich znaków jakości żywności - podkreśla Anita Szczykutowicz, dyrektor departamentu promocji i komunikacji MRiRW w rozmowie z Magdaleną Borek-Daruk
nr katalogowy: 71036
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY 2018-7
Napoje funkcjonalne
nr katalogowy: 115059
OPAKOWANIE 2009-1
Opakowania typu CRP - czy możemy uzyskać lepsze wyniki badań?
Wiktoryna Kolado
nr katalogowy: 41186
Czasopisma
ATEST - OCHRONA PRACY
AURA
AUTO MOTO SERWIS
CHEMIK
CHŁODNICTWO
CIEPŁOWNICTWO, OGRZEWNICTWO, WENTYLACJA
DOZÓR TECHNICZNY
ELEKTROINSTALATOR
ELEKTRONIKA - KONSTRUKCJE, TECHNOLOGIE, ZASTOSOWANIA
GAZETA CUKROWNICZA
GAZ, WODA I TECHNIKA SANITARNA
GOSPODARKA MIĘSNA
GOSPODARKA WODNA
HUTNIK - WIADOMOŚCI HUTNICZE
INŻYNIERIA MATERIAŁOWA
MASZYNY, TECHNOLOGIE, MATERIAŁY - TECHNIKA ZAGRANICZNA
MATERIAŁY BUDOWLANE
OCHRONA PRZECIWPOŻAROWA
OCHRONA PRZED KOROZJĄ
ODZIEŻ
OPAKOWANIE
PACKAGING REVIEW
POLISH TECHNICAL REVIEW
PROBLEMY JAKOŚCI
PRZEGLĄD ELEKTROTECHNICZNY
PRZEGLĄD GASTRONOMICZNY
PRZEGLĄD GEODEZYJNY
PRZEGLĄD MECHANICZNY
PRZEGLĄD PAPIERNICZY
PRZEGLĄD PIEKARSKI I CUKIERNICZY
PRZEGLĄD TECHNICZNY. GAZETA INŻYNIERSKA
PRZEGLĄD TELEKOMUNIKACYJNY - WIADOMOŚCI TELEKOMUNIKACYJNE
PRZEGLĄD WŁÓKIENNICZY - WŁÓKNO, ODZIEŻ, SKÓRA
PRZEGLĄD ZBOŻOWO-MŁYNARSKI
PRZEMYSŁ CHEMICZNY
PRZEMYSŁ FERMENTACYJNY I OWOCOWO-WARZYWNY
PRZEMYSŁ SPOŻYWCZY
RUDY I METALE NIEŻELAZNE
SZKŁO I CERAMIKA
TECHNOLOGIA I AUTOMATYZACJA MONTAŻU
WIADOMOŚCI ELEKTROTECHNICZNE
WOKÓŁ PŁYTEK CERAMICZNYCH